Dagens ridning!

Började med att jag hämtede in Oreo och red ut med Johanna och Linda. Vi red i ca 2 timmar skulle jag tro. I alla fall i 1 och en halv. Vi red på andra sidan i alla gångarter och det gick bra. Oreo kan bara bli lite feg ibland då han går först.
Sedan tog jag in Yngve och red ute på slingan i 20 min i alla gånarter. Red tillbaka till ridhuset och red igenom programet. Gick super förutom att han blir seg i serpentinerna. Annars var det bra! Red lite ut programmet efter, bla halt 6 sec och fram lätt för skänkeln efter, galopp övergångarna att få honom inte höja huvudet och 15 m volter.
Han har slutat bita mig helt nu vilket är underbart! Dock då han blir rädd eller stressad så börjar han bitas. På väg tillbaka från ridhuset blev han rädd för något och bet tag rejält i min jacka. Tur att man hade den på sig i alla fall.. haha.
Imorgon ska jag bara rida Oreo.
Jag och skrutten några veckor sedan.
image description

Random bildbomb


Lite random bilder, det blev bara ett litet hopplock :)
/Martina

Tävlings news.

Ska snart åka till stallet men tänkte bara säga att jag precis anmält mig till en programridning på Vallentuna den 18:de. Så blir Seriedressyr nu på Söndag och sedan samma program, LC:1 på programridningen. Sen blir det troligtvis en paus i en månad om ingen dyker upp och så rider jag Väsbys seriedressyr LC:1. Om allt flyter på kanske jag startar LB:1 på lokal. Blir bara så J*vla irriterad på att de bara finns LB och högre på TDB. Man måste ju börja någonstans.
Vet inte riktigt hur jag gör idag med hästarna. Egentligen behövs båda ridas ordentligt men vet inte om jag orkar, har verkligen super ont i kroppen. Borde rida Yngve så jag har tränat på övningarna tills Lisaträningen på fredag. Men gah vet inte. Aja uppdaterar ikväll!
image description

Shoppingshopping

Hittade inte så mycket på Stockholm ridsport, det jag ville ha var i fel storlekar, haha. Men jag hittade ett par grå Pikeur byxor i judy modellen på rea. Förutom det så köpte jag ett par Pikeur i candela jeans modellen och en saltsten till Oscar :)
Jag älskar pikeur <3

/Martina

En nästan vanlig onsdag!

Jag hade utsläpp idag igen, men bara halva stallet idag så det gick ganska fort :)
Sen bestämde jag mig för att träna lite NH med Oscar, det var så länge sen!
Började med lite enkla övningar som att stretcha halsen och att han skulle stå still och vara lugn när jag drog repet lite fram och tillbaka på hans rygg.
Efter det så gick vi över till att backa. Det gör jag genom att visa upp pekfingret och vicka på det. Då ska han ta ett steg för varje gång jag vickar på fingret. (Det är inte här vi börjat, utan det har tagit tid att få honom att vara med på allt). Sen gjorde jag bara lite olika saker som att flytta bakdelen i framdelsvändning (jag lutar mig utåt och tittar på hans bakben när jag står framför honom. Det kan man göra på olika avstånd), framdelsvändning (vinka med handen mot hans ganash) och lite flyttningar från sidan (gå bredvid och själv ta steg i sidled). Sedan avslutade vi med lite löslongering. Han är så rolig där för så fort man duckar så stannar han och vänder sig mot en, även om han går i galopp. Söt!
Det är lite så jag jobbar med honom i NH-träningen iallafall :) Alla gör ju olika, men det är så här jag gör.
(inte så seriös träning på bilderna, mest lek :D )
Efter Oscar så red jag Obsession. Det är samma familj som äger både Oreo som Amanda passar just nu och Obsession. Obsession är ett halvblodssto född 99 (har jag för mig). Hon har med Erika som äger henne tävlat 120 hoppning och någon klubbtävlning i dressyr tror jag. Jag brukar rida henne lite då och då :)
Idag så red jag henne i ridhuset iallafall och bara kände igenom henne lite. Joggade fram länge innanför väggarna och på stora volter för att sedan plocka upp henne och rida lite sidvärtes fram och tillbaka. Sedan galopperade jag och försökte verkligen få henne att inte ramla iväg på vänstersidan som hon är svag i. Det funkade bra så vi gjorde några byten och nöjde oss med galoppen sen. Jag gick ner till traven igen och jobbade henne en stund till. Där på slutet kändes hon riktigt fin!
Hon är jättesnäll, men mycket häst att rida! Rider henne fram tills söndag nu :)
(lånar en bild på Obsession från Erika, hoppas det är okej!)
Nu blir det stockholm ridsport för lite rea-shoppning och sen lunch med Lollo innan jag ska jobba!
/Martina

Gårdagens ridpass

Jag kom hem så sent igår, somnade tidigt, så hann inte uppdatera.
Jag red på Högvretens ridcenter som jag gör varje tisdag. Överlag gick ridpasset bra, är nöjd över ponnyn. Hon är ju ett fux sto och gör ingenting "gratis", det är väldigt mycket jobba på henne, alltså hon går inte fint av sig själv. Och kjelle säger att jag rider henne väldigt bra för han vet hur svår hon är.
Vi började jobba med en övning så man red från bokstav till bokstav, haha svårt att förklara (jag har lagt in en bild längre ner på ridhusbokstäverna så det blir lättare att förstå) Man red alltså från F till K, från E till B och från M till H. Ungefär som serpentiner fast raka spår. På linjerna skulle vi först göra skänkelvikningar för höger och sedan för vänster skänkel, Fleur lyssnar bra för skänkeln så det är kul! Sedan skulle vi göra öppna, slutna och förvända på linjerna, fick till några riktigt bra!! När vi skulle galoppera på fyrkanten så gjorde Fleur några glädjeskutt haha! Men annars kändes hon mjuk i galoppen och hade bra tempo. I slutet travade vi på stora mittvolten, motställde och ställde och då lossnade hon riktigt bra.
Erin smygfotade några bilder på oss, haha! Mamma har fler bilder som jag kan lägga upp senare :)
/Nathalie


Dagens ridpass

Det var så mörkt och slirigt ute så det blev ingen uteritt, jag och Mickan red i ridhuset istället. Oscar kändes lite stel och ovillig idag vilket inte är likt honom så jag red lite lösgörande arbete på honom. Mycket stora volter som jag ökade och minskade storleken på samt lite skänkelvikningar. Sen började det släppa lite och han kändes bättre, fast det kändes att han tyckte det var jobbigt. Jag galopperade lite åt båda hållen, bara rakt fram och stora volter, sen nöjde jag mig.
Jag tror han var lite stel pga. att det är halt ute och han går oskodd fortfarande. Med det menar jag att han kanske halkat runt lite i hagen och blivit lite stel av det.
Det blev inget jättelångt pass idag, men jag kände att han gjorde så gott han kunde idag, så jag valde att avsluta passet där.
.
Det är så roligt att rida honom ändå nu, för man kan verkligen börja rida mer på honom. Använda skänklarna mer och mer korrekt och göra övningar som man gör på andra vanliga hästar, haha. Nej, det är superkul iallafall, även om det inte var vår bästa dag idag! :P
(gammal bild på plutten)

Film då jag rider Mingus!

Den här finfina ponnyn ägs av Sara och Erin och jag fick låna honom idag!
image description

Min dag

Började med att fixa åt alla hästar! Det tog runt 1 timma. Det var underbart väder ute och runt 8 grader varmt så skippade att rida dressyr med Oreo och red barbacka ute istället. Vi red runt och klättrade lite och så galopperade/travade jag i ridhuset så han ändå fick röra på sig.

Yngve hade följt mig runt sin hage hela dagen och var super gossugen! Han fick komma in så red jag barbaka 10 minuter så han skulle få något att göra. Han gillar inte att bara vila, blir uttråkad då men ibland får han göra det!
Yngve fick gå ut naken efter eftersom att det bara var en halvtimme kvar till intag och det var så himla varmt ute! Han såg nöjd ut.
Hämtade in Mingus och var inte riktigt redo på at han bara skulle dra ivög med mig i stallgången hahaha. Jag kunde inte låta bli att skratta med fick bli lite arg och då slutade han. Galen efter mat. Sadlade och begav mig mot ridhuset.
Mingus var super pigg så fort jag satt upp och bara sprang iväg typ haha. Han var väl lite redo på att jag inte tollererar en seg häst. Efter jag ridit fram tog jag tyglarna. Det märks att han lätt stressar upp sig och springer med huvudet uppe om han inte får stöd på yttertygeln. Men så fort han fick stöd så gick han brilliant! Han är så himla rolig att rida man måste bara komma ihåg att hålla handen stilla och ge ett ordentligt stöd på ytter. Det svåraste var nog att få större travsteg fast utan att öka farten. Men det gick tillslut!
Lägger upp film då jag rider Mingus om en stund! (:
image description

I stallet

Sitter i stallet med min laptop och segar lite innan jag ska ut för att mocka och fixa! Det blev lite ändrade planer idag, det blir ingen Gun-lektion för jag hann inte till min tid pga att jag blev inringd till stan. Men så kan det vara! Istället så ska jag rida ut tillsammans med Mickan som har en ponny som heter Juni här i stallet, det blir superkul det med :)
(Jag och juni på granamästerskapen i våras. Jag vet, jag är stor, men jag rider inte henne kontiunerligt)
(Och Oscar på framridningen!)

Vad händer idag?

Jo jag åker väl själv till stallet runt två. Börjar med att fixa åt tre hästar (Oreo, Mingus, Yngve) Sedan rider jag Oreo i ridhuset, dressyr. Sedan tar jag in Yngve, borstar och masserar. Om han verkar trött så får stå kvar inne och vila. Är han litte piggare kanske jag skrittar ut barbaka i tio minuter runt stallet bara. Sedan ska Mingus fixas och ridas i ridhuset! Spännande :) Hoppas jag kan hitta någon som filmar.
Så ser min dag ut. Ska kolla om pappa kan hämta mig efter. Skulle väl säga att hela dagen lär ta typ 4 timmar.
Bilder på alla tre :)
image description

Tisdag

Idag ska jag till stallet på eftermiddagen och bara rida en häst för ovanlighetens skull, haha. Nej, men det är rätt skönt att bara behöva bekymra sig om sin egen häst vissa dagar. Tydligen kan man inte orka allting igen.
Planen är iallafall lektion för Gun på kvällen med Oscar. Ska bli kul, jag har inte ridit för Gun på jättelänge verkligen!Jag har inget mer att säga nu egentligen, ville bara slänga in en liten uppdatering :)

/Martina

Frågestund med Tove

Medan jag är borta kör jag på en frågestund :D
Fråga på, alla blir förstås länkade som vanligt!

Hungriga älgar!

Oväntat besök i stall

27 FEBRUARI 2012

SVERIGE Några älgar har hittat den optimala restaurangen i ett stall i Drevdagen. Och det hjälper inte att stallägaren stänger dörren till fodret - en älgko har setts öppna skutdörren in till det utrymme där hö förvaras.

 

Dalarnas tidningar berättar om Jarle Mosshäll och hans dotter Louise som har problem med älgar som går in i hästhagen och även in i stallet och äter hästarnas hö.

Det är sju-åtta älgar som har försett sig med mat inne i Jarle Mosshälls stall. Hans hästar går dagtid in och ut ur den öppna stallbyggnaden och på natten stängs de in i boxar i en annan stallbyggnad. Då stänges också de stora skjutdörrarna in till lösdriften.

– Plötsligt märkte vi att älgarna tog sig in i stallet och jag beskyllde Louise för att inte ha stängt dörren ordentligt, säger Jarle Mosshäll till Dalarnas tidningar.

Då kom en granne och fick se hur älgkon gick ner på knä och sköt in nosen under skjutdörren, som har en glipa på en dryg decimeter ner mot marken. Sedan ruskade hon på huvudet så att dörren gled upp.

Grannen, som kom med en älghund insåg snabbt att älgkon ville äta ifred då älgen jagade bort både honom och hans hund.

Texten kopierad från Tidningen Ridsport. Galet! Jag vet inte om det är roligt eller läskigt, tänk att komma på morgonen och hitta en älg i stallet? Usch!
/Martina

Oscar

Jag tänkte berätta lite mer om vad det är för "fel" på Oscar.

Som jag nämnde i mitt första inlägg här så har Oscar inte haft en sån bra början i livet. Detta har alltså gjort att han är väldigt misstänksam mot männsikor och otroligt känslig för saker som händer.
(dum bild på mig, men söt Oscar!)
När Oscar kom 2006 så var han livrädd för oss. Första gången jag var inne i hans box så försökte han hoppa ut ur den. Det blev alltså mycket arbete från marken med honom. Vi började med att bara borsta, pyssla och gå på promenader ett tag för att sedan börja med lite NH-arbete. De NH övningar vi gjorde var väldigt grundläggande så som att backa när man bad om det, komma fram till en, flytta bakdel och framdel och liknande. Vi tog det otroligt lugnt, men när man lyfte handen för att be honom backa så slet han sig och sprang iväg.
Så här höll det på ett tag. Han sprang iväg när man kom i hagen, var rädd när man kratsade hovar och slängde sig bakåt när man skulle klappa honom i ansiktet. Det var inte så kul alla gånger, men jag var övertygad om att det skulle gå. Efter två år av det här arbetet så hade han blivit mycket bättre; Han tyckte det var mysigt att bli borstad, förstod NH-övningarna och jag hade till och med börjat tömköra honom lite grann.
(två av de första bilderna jag tog på Oscar)
När allt det här hade börjat bli bra så var det dags att försöka rida in honom. Det gick väl sådär, haha, det fanns ett problem. Jag hade ju lagt ner jättemycket tid och fått honom mer säker. Men då var det bara jag som jobbat med honom, så nu var han rädd för den som skulle hålla i istället, haha. Kunde varit värre, han var ändå snäll.
Efter ett långt tag av hängande så och sittande så var det dags att försöka rida också. Till en början gick det faktiskt bra, han var lugn och snäll, förstod det man ville att han skulle göra. Det gick faktiskt super!
Första gången jag skulle trava på honom så blev han jätterädd och stack iväg så jag flög av (Hej hjärnskakning!). Han var jättesöt då dock, kom fram till mig och puttade med mulen när jag låg på marken. Dum och envis som jag är så tyckte jag att jag behövde rida på en gång igen så att han inte skulle tycka att det var otäckt. Så upp och trava igen, sen gå hem och spy! Heja!
Oscar är en sån där häst som allt går väldigt mycket i perioder med. Här hade han en väldigt bra period där vi verkligen kom igång med ridningen. Sen var jag bortrest två veckor eller så och kom tillbaka. Där hade en dålig period börjat. Så fort man satte foten i stigbygeln och skulle hänga sig över honom så började han snurra väldigt fort på stället tills man flög iväg och sen sprang han runt på ridbanan i minst en kvart innan man fick ta honom. Ni anar inte hur många gånger jag har ramlat av den där ponnyn. På riktigt, ni anar inte, haha!
Så här höll det på fram och tillbaka, ibland var han supersnäll, ibland var han lite crazy och snurrade runt, stack iväg när man red och sånt. Men när han var lugn så var det verkligen ingen annan som var roligare att rida. 2009 så tog jag hem en foderponny, Elton, och ställde honom på grana där jag hade haft flera medryttarhästar tidigare. Medan jag höll på med Oscar så hade jag ett till hästliv vid sidan av det också. Men i och med Elton så blev det lite mindre Oscar tid så han blev stående ganska mycket. Jag var ute på Skånela kanske två, tre gånger i veckan och gjorde något med honom, men mer hann jag inte med, gick ju på gymnasiet då också. 2010 lämnade jag tillbaka Elton iallafall och blev då erbjuden att köpa Oscar för ett bra pris. Inte det smartaste draget då jag var över 18 och han var en c-ponny, men så blev det iallafall. Jag vet att det var mycket suckar kring det, haha, men han är ju min lilla grisponny så jag kunde inte riktigt låta bli.
(Första gången Oscar träffade sina hagkompisar!)
Den tiden han har stått på Grana har han lärt sig otroligt mycket och börjat landa mer i allt man gör med honom. Jag hade nog aldrig trott att Oscar skulle hoppa hinder på 1.05, vara såpass fin i dressyren och lugn på uteritter. Det är till stor del tack vare alla tränare som hjälpt oss med ridningen, dom är så himla bra!
Fortfarande är han dock misstänksam mot nya ryttare även om det funkat bra med en del, och han är känslig när man rider fortfarande, han tycker inte om när man viftar med händerna, inte håller balansen eller något sånt. Men allt går framåt iallafall!
Det här är precis den sortens inlägg som Tove sa åt mig att inte skriva, haha. Långt med bilder mellan varje stycke. Tyvärr så kunde jag inte låta bli, jag ville gärna berätta bakgrunden om Oscar, så här är den :)
Ni som orkade läsa att är väldigt duktiga läsare ;D

Hopp

Tog mig modet och hoppade lite idag också. Han var ju så taggad på det. Hade publik också men alla taggade mig så snällt! Kändes helt okej att hoppa och inte alls speciellt läskigt så det var ju bra! Ska nog fortsätta såhär. Det kändes bra alla gånger vi skuttade över, vilket var typ 6 gångar haha.
image description

Morgonfodring

Nu på morgonen har jag varit och fodrat + släppt ut alla 31 hästar i granastallet. Det gick smidigt och smärtfritt, men fy vad det är jobbigt med den isen som finns kvar! Efter utsläppet så fixade jag åt tre hästar och red ut en sväng på Blaize i stallet. Blaize är ett 10 årigt haflingersto som står i stallet, hon har dykt upp på bloggen förut, Tove har ridit henne lite också.
Jag har hand om Blaize varje måndag och har haft det i nästan två år. Det började när min foderponny skulle åka hem och sen fortsatte det bara, haha. Man hjälper ju till när man kan :)
Slänger in en gammal bild på mig och Blaize där jag typ ligger baklänges, haha.
Antingen så åker jag tillbaka ikväll och rider Oscar eller så får han vila idag, har inte bestämt mig än :)

Ridpass 2 OREO

(IGÅR SÖNDAG) Skrittade först på lång tygel olika skänkevikningar och kollade av lite bara. Sen travade jag på lång tygel, gjorde volter och olika mjukgörane övningar. Sedan galopp samma sak.
Han kändes stel idag och ville inte ta bettet på ena sidan vilket gjorde att jag fick bära honom i ena handen typ istället för att han arbetade med bakbenen. Men gjorde mycket galopp från halt och skritt, skänkelvikningar i galopp och lite öppna/slutor. Han blev bättre och bättre så längre vi red. Men gjorde inga svåra grejor idag utan det tar vi senare.
image description

Lååg dag (ridpass 1)

Red ju både Yngve och Oreo idag men börjar med Yngve. I ridhuset samtidigt som mig var Linda och hebbe och Jennifer och Juni. De ställde fram en sockerbit med en bom och lekte runt lite. Mamma var med på marken.
Yngve var hur glad som helst idag haha. Och tittig. Han tyckte att hans skugga i hörnorna var monster men efter vi ridit förbi ett par gånger var det borta.
Han var astaggad och superpigg idag. Igår skrittades han bara ute men ändå ett långt tag?
Galopperade fram honom och det var superkul enligt Yngve så då kan man lägga in lite bocksprång haha. Men det var super roligt idag för han var så positiv och pigg. I traven behövde jag bara rida med små små små hjälper och hans form var underbar. Bakbenen var med från början och hans huvud var lagom högt. Han tog galoppen super. Tränade 15 m volter, galoppfattningar och serpentiner m. övergångar. I början gick väl inte övergångarna så bra men tillslut satt de! Mamma tyckte det såg toppen ut också. Älskar energin, vill ha mer sånt!
Btw så himla kul att Martina bloggar! Woho :D
image description

All in!

Idag var det ridning hela hela dagen! Jag skulle egentligen tränat för Lisa på morgonen, men det blev inte av tyvärr så jag red ut Oscar istället. Han är oskodd så det blev ganska lugnt; Även om det börjat smälta bort så är jag lite försiktigt, jag vill ju inte att han ska halka och skada sig! Han var så söt och snäll idag, börjar tro att han kan bli en vanlig ponny? Haha, hoppas kan man göra iallafall!
Efter passet med Oscar så red jag ut Lilla D också. Jag har ridit Lillan i fyra dagar medan Frida som äger henne är bortrest! Lillan är ett svart dressyrsto som det gått sjukt bra för på tävlingsbanorna. Hennes bästa resultat är en seger på 85.??% med en 10:a på skritten. Superhästen, haha. Hon är jätterolig att rida verkligen och idag red vi som sagt ut! Så himla mysigt att vara ute i solen!
(Jag snodde en bild på Lillan utav Frida, hoppas och tror att det är okej)
När jag var klar i stallet så satte jag och min mamma iväg till dalarna för att provrida lite hästar. Vi åkte upp till Tusse som jag, Amanda och Tove brukar träna för. Tusses dotter Elsa har ett litet försäljningsstall och hon hade en del hästar som kunde tänkas passa.
.
Först red jag ett 7 årigt KWPN sto, superkänslig med massa gång, jättefin mekanik hade hon. Hon var ganska grön i ridningen, lite vinglig fortfarande trots att hon är sju år. Men verkligen trevlig! Och dessutom så hoppade hon jättetrevligt, hon verkligen flög över allt och tog tag i hindrena utan att bli för mycket. Superkul, men lite grön där med!
.
Nummer två var ett 5 årigt halvblodssto efter 007 (Double 07) som jag faktiskt har provridit för drygt ett och ett halvt år sen. Senast jag var där så stod hon mest på bakbenen, haha, som tur är var det bättre idag. Den här hästen hade trevlig gång, hoppade kanon och kunde mycket för sin ålder. Men hon är också den lite tuffare typen, hon är lite stoig och kaxig, säger ifrån mycket och skuttar runt. Otroligt söt dock är hon :)
.
Den sista hästen jag red var en ren hoppmopdell efter Baloo B, en hopphingst. Hon var ändå rätt trevlig på backen, lite framtung bara, men hon kunde ändå en del vilket gjorde henne kul ändå. Hoppningen var så himla rolig på henne. Det bästa var att jag som är så kass på avståndsbedömning blev riktigt skärpt här och fick till det bra (lite nöjd med sig själv får man vara!). Hon var så mysig att hoppa på, man kände sig trygg även om hindrena blev högre utan att det blev tråkigt.
.
Jag har inte bestämt mig om något med någon häst, jag tänkte bara att det skulle vara kul att berätta lite om det också även om det är mycket information :)
Det här var iallafall en lång dag, otroligt utmattande, haha. Vi hörs igen imorgon!

Gästbloggaren!

Hej alla bloggläsare! Jag heter Martina och ska vara Toves bloggvikarie den här veckan när hon är bortrest :) Jag har varit bloggvikarie åt Tove förut på hennes egna blogg, men det är första gången som jag skriver på granaryttarna, så det ska bli superkul!
.
Jag har inte varit med så mycket här på bloggen, men min ponny har visat sig lite!Jag äger c-ponnyn Oscar som Nathalie här på bloggen har ridit en del. Oscar är en nioårig welsh/tinkerkorsning från holland som kom till Sverige 2006. Första delen av det året stod han hos den familj som importerat honom, men han blev för svår så han kom till stallet där jag jobbade på den tiden.
Oscar har råkat illa ut tidigare i holland så han har väldigt svårt med tilliten för människor. I och med detta så blev han inriden sent och har inte gjort så mycket än på tävlingsbanorna förutom ett par träningstävlingar. I vår ska han ut en del iallafall :)
.
.
Jag ska berätta lite kort om mig själv också tänkte jag. Jag heter alltså Martina, är 21 år och står även jag på Grana gård! När jag inte är i stallet så jobbar jag i en chokladbutik i gamla stan/väsby.
Jag började rida på Skånela ridlekis från första början och stannade där i många år, först som elev, sen stalltjej och sedan ridlärare för barngrupper. Det är där jag har fått min grund helt enkelt :)
När jag gick gymnasiet så valde jag hästinriktning på Realgymnasiet. Därmed blev det ännu mer ridning på ännu flera stall! Jag har småjobbat lite på olika ställen som till exempel Lövsta gård med Tinne Vilhelmsson Silfvén, försäljningsstall hos Arnold Assarsson, Wallstanäs inackorderingsstall osv. Det som var superkul med Real var de chanser man fick att rida för riktigt bra tränare. Vi hade ut Lotta Björe, Jeanna Högberg, Erik Lette och Maria Gretzer för att nämna några; Dessa hade då träningar och clinics med oss på skoltid. Annars var vi mycket på praktik, jättebra sätt att knyta kontakter.
Efter skolan så började jag jobba på Stora Wäsby gård i Upplands Väsby, då för Lena Bredberg. Jag lärde mig jättemycket där och fick rida så otroligt mycket hästar och vara med om mycket kul. För att prova något annat sen så blev det chokladbutik!
Rider och tränar mest Oscar just nu, men letar efter en storhäst att komma igång själv att tävla på.
.
Förlåt för att det blev mycket text, det är en ovana jag har! Hoppas ni orkade läsa en del iallafall!
Det här är alltså jag, haha!
.
(Jag fick inte till radbrytaren, jag vet inte heller hur man gör, så jag ska ta reda på det till nästa inlägg, haha)
.
/Martina

inte så hästigt

Kom precis hem efter att Linda tvingade ut mig för att fota. Så Bjuder på två bilder som inte har med hästar att göra på mig själv.
Nu ska jag åka till stallet och rida dressyrpass på Yngve sedan ska Oreo fixas och ridas dressyrpass på. Efter det har vi kvällsfodring så kommer inte hem fören sent! Linda följer med och fotar båda hästarna så bilder kommer senare (:
image description

Bilder från i torsdags

Glömde uppdatera från i torsdags. Red Plopp och vi jobbade med bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Det gick bra, fast i galoppen i slutet var han lite trött så han små stegrade och bockade :)
/Nathalie


dressyrvideo

Bjuder på en video då vi tävlade sist eftersom att det inte blev någonting idag!
image description

Grattis!

Grattis Patrik till två världskupps vinster! Woho! Han fick precis över 78% och tog hem vinsten i GHS med Toy Story!
image description

Dagens sjukridning

Är fortfarande sjuk, feber och halsont, men eftersom jag åker imorgon kände jag mig tvungen att rida så min medryttare inte behöver ha en överpigg ponny att sköta om :)
Amoure var lite stressad och nervös när jag gjorde iordning honom så pappa fick stå och hålla i honom medan jag borstade och kratsade hovar. Det blåste väldigt mycket ute och knakade i väggar och tak, kan nog varit därför. Och lite extra energi förstås ;)
Jag red i alla fall i ridhuset, framförallt på grund av det fina lagret med is som täcker allting just nu, men också för att slippa vinden som var iskall nu när jag är sjuk.
Så fort jag började rida "ordentligt" blev han mycket lugnare, skrittjobbade honom en del med mycket flytta för skänkeln på en fyrkant med både fram- och bakdelsvändning i hörnen och han dansade undan fint. Han får det att verka så okomplicerat :)
Sedan travade jag och galopperade lite utan krav, bara för att han skulle springa av sig och eftersom jag kände att jag fortfarande hade lite ork kvar så red jag honom lite mer ordentligt och han var jätte fin och mjuk i alla gångarter.
Gammal, isfri bild.

news

jahap då var dressyren insrtälld imorgon. jag är skit SUR. Kände mig verkligen redo och taggad men nej. Nu har de flyttat tävlingen till nästa helg istället. Vi åker då men nu missar vi Tusseträningshelgen som hela familjen sätt fram emot. Suger men sånt är livet antar jag? Aja
image description

Reminder till söndag

Sadel
Träns
Lädergrimma + grimsakft
Schockemöhle fleecetäcke + shockemöhle transport skydd i marinblått, Är det kallt tjockare täcke
Mias schabrak
Dressyrskydd
Plåsterlåda
Alla papper
pengar
tävlingskavaj, ridbyxor, ridhandskar + massor med varma kläder haha
hovkrats, rotborste, ryktborste,
extra snoddar
Hjälm
Kamera, filmkamera
tvådelat pannband
Ridskor
Har jag glömt något? ;)
image description

Åsiktsinlägg om Trav

Jag måste bara säga att jag avskyr trav. Jag tycker att det är allt för många hästar som inte sköts tillräckligt bra, ingenting handlar om hästens välmående utan snarare om pengar. Satt och såg på nyhetsmorgon då de sitter och skrattar åt en häst som mår så psykiskt dåligt att den förmodligen "skulle suttit på mentalsjukhus om han varit människa"
Om man bara tittar på det ser man hur de sitter och slår hästarna att gå så fort de bara kan i trav, vilket är helt onaturligt för dem.
Och det tycker dom är kul? För så länge hästen är bäst på banan så skiter vi i hur den mår? Jävla idioter, ursäkta men jag HATAR trav. Och ja jag har flera erfarenheter av trav och jag har ALDRIG sätt något bra med det.
Visst dressyr och hoppning är väl inte heller speciellt naturligt för hästen. Men målet enligt mig i dressyren är att få hästen att röra sig på ett sätt som är det bästa för hästen, det kan man inte säga att trav är. ALLA sporter där hästarna/hundarna handlar om att tjäna pengar leder alltid till något dåligt.
image description

Blomkrukemarodören

Ingen har väl missat den här videon från första gången jag hoppade Amoure? HAHA.

Hiss

Det här är ett sadelbalsam fast på spray! Skitbra tycker jag. Då slipper man den klumpiga purken och kladda ner svampen och kladda runt, nu är det bara att spraya och smörja ut! Dessutom blir allt mycket glansigare än med vanlig sadelbalsam tycker jag!
Jag köpte den här på Horze: b&e leather conditioner 2 men det finns även andra liknande på andra affärer, dock inte Hööks.
Väldigt bra om an vill ge sadeln/tränset ett sista puts innan tävling. (OBS b&e leather conditioner 1 är sadeltvål och det rengör bara)
image description

Hiss eller diss?

Hiss eller diss med tredelat pannband? Kan ju bli för mycket men som dressyrryttare älskar jag blingbling så jag måste nog säga HISS! Finns på www.kyroridinggear.com
image description

Lisalektion

Har haft ett underbart ridpass! Åkte buss med mamma till stallet och fixade allting innan. Tog in bebis och förberedde honom. Skrittade fram själv i ridhuset. I vanliga fall kan han bli ganska tittig och jobbig då man är själv men han skötte sig superbra!
Då jag väl skulle rida för Lisa hade jag inte börjat sitta ner i traven än. Lisa sa direkt att vi skulle börja gå igenom programmets olika delar. Vi började med serpentiner/övergångar. Hon sa en skitbra grej att ställa honom lite i övergångarna, på så sätt flyger inte huvudet upp i övergången! Fungerade helt underbart bra! Vi tränade lite mer på serpentinerna att få perfekta vägar. Sedan tog vi rid över ridbanan halt. I början red jag för långt fram, dålig halt och sedan red ut dåligt. Lisa visade hur jag skulle rida för högre poäng och det blev skitbra. Efter det tog vi galoppen. Även det gick super och Lisa sa att jag även där bara skulle ställe honom en aning innan övergång till trav. Övergångarna blev super! Slutade med att rida hela programmet med Lisa som tittade. Han blev seg så så jag började visa att jag tyckte det var jobbigt och övergångarna/galoppen blev inte lika bra. Lisa sa att det inte syns att han är seg utan att jag valt det tempot. Hon sa att jag inte skulle visa att något var fel för det är då domarna dömer ner. Så ska hålla leendet framme om han blir seg!
Han fick massor med beröm och han var nog ganska nöjd med sig själv idag. Han passade på att sova efter han ätit också. Han gör alltid så, antar att han får lite av ett matkoma.
Smörjde allting efter också! Är super taggad!
Han ser lite ledsen ut men bilden var tagen superfort eftersom att han hade bråttom hem!
Sova är mysigt
image description

Sjuk

Lagom passande inför det efterlängtade lovet ligger jag hemma med halsont, huvudvärk och feber.
Lovet består för min del framförallt av skidåkning i Sälen, vilket ska bli roligt. Det var länge sedan jag åkte skidor!
Under tiden jag är borta kommer min medryttare ta hand om Amoure och ni kommer få en gästbloggare, som alltid brukar vikariera för mig när jag reser bort :)


 Ni får en bild på Londiz. Tränset är förresten till salu om någon är intresserad :)


Hiss eller diss?

Hiss eller diss i rött? ALLA måste svara!
image description

Bortglömda bilder

Jag kommer ihåg den här dagen så väl! Hade sovit hos en kompis tillsammans med en annan kompis och de försökte fläta mitt hopplösa hår (resultatet på första bilden) och ja, vi sov inget.
Världens finaste London <3

Lillasysters lektion

Idag följe jag med Linda då hon skulle rida lektion för Gun. Jag trodde inte jag själv skulle hinna. Vi skrittade ut först i 20 min. Det var som hav av vatten överallt och i höstas vägrade Yngve att ens röra vatten i vattenpölar men idag gick han över sjöar med vatten upp till knäna utan att bry sig! Super bra.
Väl inte i ridhuset tykcte Linda att han var seg och det var han. Han tog inte hennes skänkel alls. Jag själv tyckte det gick bättre då hon red lektion men hon tyckte han var seg. Jag tyckte det såg bra ut i alla fall, hon måste bara jobba på att ite flytta bak sina skänklar och skänkla hela tiden för då slutar han lyssna
Imorgon blir det lektion för min del för Lisa! Ska bli kul, hoppas han är piggare då. Han vilade ju igår så han borde varit pigg idag?
image description

Svar

Fick en kommentar om bloggtävlingen jag har på min egna blogg (som jag aldrig bloggar på längre), för det första avslutas den inte förrän på lördag och för det andra kommer jag inte kunna meddela vinnaren då eftersom jag reser bort. Hoppas eventuella missförstånd är utredda :)
Bjuder på två bilder!

Eva Bengtsson träning

Igår hopptränade jag och Amoure för Eva igen.

Vi började med att värma upp på en båge över tre bommar i trav samt över två låga hinder i galopp. Mellan de två hindrena skulle vi försöka korta galoppen, men så långt har vi inte riktigt kommit ännu så det gällde mer att få igenom en ordentlig förhållning mellan, fick nästan in åtta ett par gånger i alla fall ;)

Sedan hoppade vi en kombination med bom-kryss-oxer och då ville Amoure inte riktigt vara med på noterna så han hoppade halvt in i hindret, men andra gången gick det bättre.

Fick jobba mycket med att få upp huvudet på honom, han går gärna och krullar ihop sig lite så det gäller att få upp honom så han ser hindrena. Det blev mycket bättre under träningens gång.

Sedan hoppade vi lite olika hinder på lite olika linjer.

Sist var det banan, och för ovanlighetens skull lade jag in en banskiss som visar mina extrema paintskills.

Banan gick jättebra! Han höll upp huvudet hela tiden och orkade gå där. Han drog med sig sista bommen, men Eva tyckte att det var hans fel och att jag red jätte bra så jag hoppade om den linjen och då hoppade han upp sig fint!


HJÄLP

Nu behöver jag eran hjälp! Jag har ett stort problem som är att jag smackar. Jag brljar smacka då skänklarna inte fungerar längre. Om jag smackar på dressyrtävling så blir jag diskad! Om jag tänker på det så gör jag det inte men då jag tävlar kan jag inte tänka på det hela tiden.
Har ni några tips för att få det att försvinna!?
image description

Schabrak

Elin Karlsson om Röd Outfit:
Vad kostade schabraket på horze? :)
Hej Elin, Det kostar 349 kr och finns i dessa färger:
Schabrak m/ funktionsfoderSchabrak m/ funktionsfoderSchabrak m/ funktionsfoderSchabrak m/ funktionsfoder (:
image description

Ridbilder från söndag

image description

Sommar på Grana

Just nu känns sommaren väldigt långt borta...

Högvreten

Har börjat rida på Högvretens Ridcenter varje tisdag. Innan vi köpte Space så provred jag en ponny av dom, Lady Fleur. Och henne fick jag rida igår!! Det var en enorm skillnad, det här året med Space har jag lärt mig sjukt mycket. Det kändes jättebra och Fleur var jättefin! Kjelle sa att hon lätt stressar upp sig och går i en alldeles för hög form med jätte många, men att jag red henne mjukt och att hon aldrig hamnade i det läget! Kul att höra. Vi red fram i alla gångarter på fyrkantspåret och på volter. Sen gjorde vi skänkelvikningar på kvartslinjen i båda varven i skritt och trav. Vi avslutade med att jobba på volt i trav och ställa åt både höger och vänster, trycka ut och in bakdelen. Jag längtar redan till nästa tisdag!
/nathalie


Dagens ridpass

Åkte direkt efter skolan med mamma och var i stallet klockan sex. Mamma var snäll och gjorde allt så vi slapp komma hem så sent.
I ridhuset var det lektion så halva var upptaget. På andra halvan var vi åtta hästar som skulle dela på den lilla ytan. I början tänkte jag att det var hopplöst men hoppade upp ändå. Vi fick ju alla rida i samma varv så kändes nästan som ridskolan! Yngve kan ju hetsa upp sig lite då det är många hästar men han var supersnäll! Massor med beröm för det. Vart eftersom försvann folk så jag kunde trava och galoppera fram honom. Fokuserade inte så mycket på massor med övningar i början utan mer att han skulle vara ärligt framåt och avlappnad. Vilket han var! Han gick faktiskt väldigt bra och kändes som om han fick med sina bakben hela tiden. Galoppen var jättemjuk och fin! Sen då vi var lite mindre började jag jobba seriöst, tränade övergångar lite volter, ryggningar och ökningar. Han var väldigt ärlig och gjorde precis som jag ville! Ibland blev jag för rörlig i händerna och då drar han upp huvudet men annars super!
I slutet var det bara jag och en till kvar i hela ridhuset så då passade jag på att rida programmet. Han gick jättebra men dock blir han seg direkt då man börjar rida program. Då galopperade jag honom bara framåt. Mamma gav mig ett tips att alltid tänka två steg före i programmet för då skulle jag börja rida framåt och inte på stället! Det fungerade bra och sista gången jag red programmet gick han super! Känns jättebra inför söndag!
Stilig liten prins som spänner upp sig! Haha
image description

Gunträning 21/2-12

Idag var det dressyrträning för Gun igen och det gick jättebra.
Vi började med att arbeta lite lätt på volten med att han skulle gå i en lite högre form och bära sig själv, samt lite övergångar mellan skritt och trav. Hon tyckte att jag skulle "åka häst" så det gjorde jag lite grann och det fungerade bra, han gick fint.
Sedan lade vi in lite galopp och WOW vilka galoppfattningar. Jag red honom verkligen ända in i fattningen och fortsatte rida ordentligt väl i galoppen och han var så himla rund och fin, stadig och stabil. Grym känsla! Till och med höger där han brukar ha lite svårare kändes bra :)
Sedan red jag lite diagonaler och flyttade mot slutet men han ville väldigt gärna ta den sidförande skänkeln som framåtdrivande och försökte mest springa iväg så det var viktigt att jag plockade i tyglarna och jag fick några lite lugnare diagonaler.
Galopperade lite i lätt sits runt fyrkantsspåret så att han skulle få slappna av i ryggen och även där kändes han väldigt fin och lyssnade bra.
Sedan gick vi vidare till lite sidförande och han var riktigt duktig! Red som en fyrkant vid A-volten och vid varje vändning gjorde jag en framdelsvändning i skritt, flyttade bara ett par steg.
Gjorde samma sak i trav, fast bakdelsvändning, först vänster varv (för höger skänkel) förstod han inte, så vi bytte varv och i höger varv (vänster skänkel) var han klockren och när vi bytte tillbaka förstod han även i vänster varv (för höger).
Travade sedan av honom självständigt i en lång och låg form och han tog jättefint stöd på tygeln. Härligt!
Gammal bild, men sådär såg i alla fall Amoure ut idag, inte jag

Skåpbilder

Jag har skrivit ut flera bilder och satt på stallskåpet. Så himla mysigt tycker jag! Brukar ni göra så? (:

 

 


Amoure v. 8


Framridningsbilder

Här är lite bilder då jag rider fram Yngve :) Fler kommer!
image description

Hårddisk

Läste precis Ingrid Skoogs inlägg, Dressyrmupparna, om att hon förlorat nästan alla sina bilder pga att hennes hårddisk krasha. Får ultra ångest verkligen. Alla mina bilder ligger bara på min lilla bärbara dator som dött förut och då var jag nära att förlora ALLT. Så nu sitter jag och lägger över allt på en hårddisk. Ska typ lägga över det på ennu en till bara för att vara säker! Vill inte att alla mina fina Yngve bilder ska försvinna..
Om ni inte gjort det gör det! Alla fina minnen vill man ju inte förlora.
image description

Failbilder by Tove

Vill ni se fler?

Oliver

Vi har en gårdshund på Grana, visst är han helt underbart söt! Han har dessutom helt underbart temprament.
Tove har fotat bilderna medan jag red :)
image description

Granagänget tolkar

Äntligen tycker väl de flesta av er, men bättre sent än aldrig!
Ni får ursäkta de aningen skakiga klippen, filmade med min systemkamera och den är inte världens smidigaste, haha.
Kommer förhoppningsvis en bättre film senare men alla tjatar ;)

Oreo

Ja ni kanske minns Oreo som jag red hela jullovet? Jag kommer ven att ha honom på sportlovet. Ska bli riktigt mysigt. Massor med rolig dressyr och uteritter! Vill ni veta mer om Oreo kolla in här!
Han är i alla fall super duktig och supersnäll!
Sportlov = Hästlov ;)
image description

Röd Outfit

Outfit:
Yngve
Lindor: Ponnylindor från hööks
Sadelgjord: Eric Le Tixerant
Schabrak: Horze
Sadel: Selleria Equipe
Träns: Lifford Claridge House
Amanda
Hjälm: John Whitaker
Tröja: Aeropostale
Väst: okänd
Ridstövlar: Trento
Ridbyxor: Hööks
Ridhandskar: Lyckås

Dagens slaskpass

Jag red innan jag skulle fixa allt. Red först bort till ridhuset för jag tyckte det var för slaskigt att rida ute, skulle bara trötta ut Yngve. I ridhuset var Lollo och höll lektion. Det föll snö från taket så Blaize rusa iväg och Yngve hängde på ett par gånger ;) Tror han mest gjorde det pga att Blaize sprang, han brukar inte reagera på ljud i alla fall. Det var väldigt svårt att jobba i ridhuset så jag red ut istället. Tränade på det Lisa sa till mig att träna på. Få fram honom för skänkeln genom att bara använda sitsen och inte picka med skänklarna. Massor med beröm osv då han gör rätt. Han var framåt och pigg men det kändes som om jag inte riktigt kunde få honom under sig pga av all slasksnö. Det var verkligen jobbigt för honom plus att jag kunde inte rida volter osv på grund av underlaget. Han var som två hästar i kroppen idag och det var svårt att få honom att samla sig. Men nu fungerar i alla fall skänklarna.
Tove fotade mig lite i början och Erin fotade i slutet!
Sara och Erin har samma problem som jag med sin ponny att han är skänkeldöv ibland. Sara bad mig hoppa upp på Mingus. Jag gjorde samma sak som jag gör på Yngve och han blev som en liten raket haha. Superpigg! Mingus var verkligen mysig att rida! Riktigt fin dressyrponny och han lyssande jättebra dock red jag väl bara tio minuter sen gjorde Sara samma sak och då gick det jättebra för henne, kul!
Yngve fick äta lunch inne innan han gick ut till kompisarna igen! 
Visst var vi snygga idag? Ridbilder kommer senare!
image description

Vill ni se mer? ;)

Vill ni se mer bilder? ;)
image description

Nya ridstövlar...

Jag är verkligen JÄTTEsugen på att köpa ett par nya ridstövlar, dock vill jag ha ett par snygga mörkbruna stövlar vilket är jättesvårt att hitta.
Jag har varit inne på att köpa ett par bruna Tretorn ett tag, men funderar också på ett par brun/svarta Bocaj.
Vilka tycker ni är snyggast?
Tretorn till vänster för 2998 kr och Bocaj till höger för 2325 kr
Sen skulle jag absolut inte tacka nej till dessa;

Dock går de loss för 5399 och det är pengar jag inte vill lägga ned på ett par ridstövlar. Annars skulle de redan vara mina då jag tycker dessa är klart snyggast!

Min fråga till er; Bocaj eller Tretorn?


Shoppat!

Var med mamma på hööks och handlade in det här. Gummityglarna ser inte riktigt ut så och tävlingströjan är främst till min lillasyster men kan ju hända att jag använder den! Tänkte pröva silikonsnoddar på söndag. De ska ju hålla bättre men Yngve har ju varelse lång eller tjock man så det kanske inte behövs. De är i alla fall fuxfärgade och inte svarta! Köpte en till sak men den kommer senare! Var inne på Horze med.

Hööks:
Horze:

image description

Mockning

Tänkte skriva lite vad jag tycker om olika sätt att mocka. Själv är jag inte alls för bädd. Tycker inte att man ska spara kiss, vilket vissa gör inte alla och bara ta upp bajset. Bädd är ju att man skapar en hårdare bädd då under torvet., man går alltså inte egenom allt torv utan bara toppen. Jag föredrar att man tar bort och går egenom allt. Det är enkare enligt mig att få det riktigt rent utan bädd.
Tänkte skriva om hur jag gör!
Här är boxen innan jag börjat
Jag börjar med att göra en tom yta imitten av boxen.
Sen börjar jag mocka runt omkring och skakar på den toma ytan, då som ni ser kommer det skapas en "myrstack"
Så här ser det ut då jag mockat rent hela boxen en stor myrstack med rent torv
En myrstack är bra för då ramlar det man missat ner på botten och det rena stannar kvar på toppen. Då kan man ta upp det man missat och man ser det tydligt.
Sen sprider jag ut myrstacken. Då kan jag dubbelkolla om det gömmer sig något bajs.
In med ny torv
Sprider ut halva och låter halva vara. Yngve gillar att pyssla ut resten själv.
'
Alla får ju göra som de vill och det finns säkert andra bra lösningar men jag tycker i alla fall att det här är de bästa! Hur gör ni?
image description

Provridning

Nu får ni känna er väldigt priviligierade. Jag ska nämligen bjuda på videon från när jag provred Amoure i somras!
Jag försökte stänga ute allt vårt prat med lite musik men det gick sådär.
Tänk på att det är en fyraårig, endast grundutbildad ponny nu ;)
Första och andra gången jag rider honom.


Uteritt

Idag red jag och skrutten ut. Gjore klart allt i stallet innan jag hämtade in honom. Det var inte lika fint väder som igår och det blåste, dock var det 2+
Vi skrittade i skogen i 20 minuter och klättrade en massor. Sedan ut ur skogen på en stor äng med massor med snö. Där blåste det väldigt mycket dock väkade inte Yngve bry sig så mycket om det. Dock körde det förbi en fyrghjuling så han blev lite spänd men inte mer än det. Sedan på en grusväg där han var som mest spänd, stannade flera gånger osv men inte mer än så! Det var bara att driva på. Tillbaka in i en annan skog som efter 10 min tog oss hem. Hela ritten tog väl 45 min. Han var snäll, lagom pigg och inte så tittig! Vi travade lite på ängen och lite på grusvägen men mestadels var det skritt!
Efter ritten gosade vi länge innan han fick gå ut i hagen igen. Jag passade på att smörja sadeln och tränset också.
Bebis efter ridpasset
Innan jag smörjde och efter
Kolla vad Emilie hittade i sin box, inte så mysigt kanske.
image description

Dagens äventyr :)

Idag fick vi sällskap i form av MelindaStevie så det blev en härlig uteritt i snön, vi hade dessutom vädret på vår sida och solen sken när vi gav oss iväg :)
Vi red en kringelikrokig variant av Gällsta rundan (som jag inte ridit på jätte länge!) med ett stopp på ängen där vi red självständigt.
Amoure var riktigt laddad! Han har nog aldrig galopperat sådär snabbt (om man bortser från när vi rejsade med Frida och Johanna) och vi båda tyckte att det var så himla roligt!
Jag är så glad att han är så positiv och pigg i ridningen, det är så roligt.
Han fick i alla fall galoppera av sig riktigt ordentligt i snön och hade nog gärna fortsatt, men han var ganska flåsig så vi travade och skrittade av på hemvägen :)
Inte från idag


Min dag

Idag var det underbart väder! Synd tyckte jag som skulle rida för Lisa. Ringde henne och frågade om vi kunde hålla den på ridbanan. Men då jag red fram på ridbanan var det för jobbigt för skrutten så vi gick till ridhuset.
Innan så hade jag i alla fall skrittat ut med honom så han fick vara ute lite!
Eftersom att han varit ganska skänkeldöv på sistone tränade vi på det vi gjorde första gången. Att bara använda sitsen och annars munnen eller spöt. Fungerade helt suveränt. Dock tog lektionen slut så fort så det var de enda vi hann jobba med. Men efter det bara flög han fram för skänkeln och lyssnade jättebra. Det som var så kul var att vi berömde honom super mycket varje gång han gick fram så han blev så himla glad. Lisa kunde inte låta bli att tycka han var så söt och inte jag heller. Han verkligen älskar då folk säger att han är duktig!
Red självständigt sedan. Då jobbade jag på att vara super försiktig i handen, inte tjata med skänkeln och vara med tydlig. I slutet var han verkligen superfin och rörde sig för minsta röreser, svettig var han dock!
Fotade lite underdagen och Linda var snäll och tog några bilder i ridhuset (:
Skrutten!
Har vart och shoppat lite också, mer om det i nästa inlägg!
image description

Snöritt

Idag red jag ett pass ute i snön :)
Eftersom det kommit ganska mycket snö nu och det är rätt jobbigt för Amoure att gå i den så red jag ungefär 40 minuter i alla gångarter.
Det är så härligt att gasa runt på honom, och det tycker han också. Blev några riktigt snabba galopper och han var riktigt pigg och glad!
Amoure hade nog gärna galopperat lite mer men det kändes bäst att avsluta så han inte tog ut sig helt ;)
Avslutade med att skritta av och då lade jag in mycket halter, använde nästan bara rösten och han tyckte det var lite tråkigt men lyssnade väldigt bra :)
'
Nu ska jag vidare till en kompis men uppdateringen blir bättre i helgen :)


Knoppar


Här är en video som jag hittade! Själv tycker jag inte att just sådanna täta knoppar är jättesnyggt men jävligt skickligt! Dock tar det ju sin tid.


image description

LB:1 träning

Ja jag skulle varit i skolan nu men all pendeltågstarfik var åt helvete så missade min enda lektin idag så blev kvar hemma!
Bjuder på lite inlägg tänkte jag.
Här är Video från igår då jag och Yngve rider LB för första gången. Jag hade en snäll snorlig lillasyster som filmade ;) Gör till storskärm om ni vill se något!
image description

Ridpass med en start på LB

Idag var jag jätte sent i stallet. Kom dit vid sju och kom hem halv elva.
Började med att rida fram LB:1, sedan ryggningar, flytta för skänkeln och skänkelvikningar. Sedan red jag i trav, låg form. Även där flytta för skänkln och övergångar.
Lisa gav mig ju en del läxor så de var främst det jag tränade. En av dem var att få in bakbenen genom att ställa honom innåt överdrivet. Det gjorde susen!
Jag kunde börja rida LC redan efter uppvärmingen. Han kändes super! Dock som vanligt var han skänkeldöv så fick ryta till ibland med rösten så han reagerade fram på något och sedan beröm (där av lite rytningar i filmen) Galoppen i början tyckte han var lite jobbig men då jobbade vi hårt med den! Jobbade mycket fattnigar, volter osv i galopp. Tillslut blev han riktigt fin. Dock i traven hittade jag inte lika enkelt ett samband mellan hand och skänkel pga att han var lite skänkeldöv. Då blev det att jag rörde på händerna för mycket, ond cirkel osv. Men vi löste det ganska bra och red LB:1 ett par gångar. Tyckte att det gick väldigt bra! Bara lite segt men vi ska jobba på det. Hans ökningar i allmänhet är underbara, då reagerar han som bara den och flyger iväg, härligt.
Om LB fungerar på bra på träning och vi får bra resultat i LC kan vi nog starta LB lite senare i vår! LB är enklare en LC för den innehåller inte massor med volter och övergångar men galoppen är svårare enligt mig i LB.
Lägger upp en video idag så får ni en imorgon på morgonen! Imorgon blir det även lektion för Lisa.
Min snoriga lillasyster var snäll och filmade efter hon ridit Juni (:
image description

Hoppning

Måste börja med att skriva att guuud vad kul det var att hoppa!!
Vi red fram i skritt och trav på fyrkantspåret och två volter, mycket i lättsits i traven. Sen börjde vi hoppa fram på ett kryss på långsidan, sen hoppade vi som en liten bana, först en oxer på långsidan, sen en kombination med två kryss snett igenom. När alla hoppat det så "byggde" Magnus på banan, man skulle först hoppa oxern, sen kombinationen snett igenom, sen vända upp snett igenom och hoppa en till kombination, efter kombinationen så skulle man hoppa ett kryss på långsidan. Plopp var duktig, han hade bra tempo hela tiden och hoppade ALLT! Det ända vi behöver träna mer på är svängarna. Plopp kan gena ibland och trycka mot mitten. Är endå väldigt nöjd med dagen, det är ju trotsallt andra gången jag sitter på ponnyn!
Första bilden är efter ridpasset och andra bilden är på mig&Plopp och Elina&Coleen när vi väntar på att få hoppa bana ;) mamma filmade lite, så det lägger jag upp när jag har tid! /Nathalie


Idag ska jag rida :D

Nu åker jag och den här muppen på bilden och rider på Vallentuna ridskola. Tror det är hoppning, är sjukt taggad! Har inte hoppat på evigheter. Uppdaterar när jag kommer hem :)
/Nathalie


Mycket i vår

Mycket om tävlinga nu men tänkte bara säga att, Linda, min boxgranne har två hästar just nu som hon ska ut och hopptävla i vår. Hon kommer att hoppa 120/130 med Facce och lite lägre med Lilleman. Jag kommer hänga med på de flesta av de tävlingarna och tävlingsfota/hjälpa till. Är det någon av er läsare som är där så hojta till! (:
17/3 södertälje
22/4 Solna 
28/4 södertörn 
1/5 vallentuna
5/5 huvudsta
19/5 Botkyrka
image description

Tusseträning 15/2

Gårdagens träning fokuserades på banhoppning, rätt galopp och bra svängar.
Amoure var lite spänd i början men vi flyttade mycket för skänkeln i uppvärmningen och då blev han lugn och fin. Dock var han väldigt laddad under hela passet, men det var roligt!
Vi började att hoppa fram på fyra hinder, två räcken, en oxer och en mur. Det fungerade bra! Det var ganska snäva svängar och än så länge är inte svängradien den bästa på Amoure men den blev bättre under passets gång. Muren tvekade han inte en sekund på och själva murdelen låg nog på 75-80 i alla fall :)
Sedan lade Tusse ihop det till först en bana, som gick helt okej, det blev inte så mycket rätt galopp men hon tyckte att jag skulle rida på och han hoppade snällt över alla hinder, även de med sockerbitar och vattenmatta under.
Sedan hoppade vi en annan bana, då koncentrerade jag mig nästan för mycket på att ha rätt galopp så jag råkade rida förbi ett hinder, haha. Men annars kändes det bättre!
Sedan hoppade vi en tredje bana och då låg alla hinder runt 90 cm och det kändes jättebra! Han rev en oxer men det berodde nog på att han var lite trött. Hade rätt galopp på dem flesta ställena och det flöt på ganska bra ändå :)Bilder

Här är lite favoriter jag tagit! Har mycket mer men orkar inte hitta allt. Ganska blandat va? ;) Har ju MILJONER bilder på Yngve men tänkte ni skulle få det lite Yngvefritt.

Om ni vill se mer är det bara säga till! Har även hundra bilder på mina hundar (:

 

image description


hallihallå

Hopptränade för Tusse idag vilket gick jättebra! Har dock ett stort prov imorgon att plugga till, see ya!

Linda och Yngve Tusseträning

Idag hoppade min lillasyster för Tusse på andra sidan vägen. De började med lynadsövningar så som flytta för skänkeln, övergångar, framdelsvändningar. Sedan började de hoppa. Tyckte allt gick väldigt bra idag! Dock i början var Yngve super pigg och slängde sig åt alla håll (vilade igår) Men det gick över så fort Linda började jobba!
I slutet hoppade Linda bana på 80-90 cm. Gick SUPER! Yngve stannade ju ofta i början men han har slutat med det! Han gjorde det bara två gånger idag och det var för att Linda inte riktigt var redo på hindret.
De provade på både mur och vattenmatta idag vilket inte alls var några problem!
Här kommer videos, orkade inte klippa ihop något men sista är i alla fall banan på 80-90.
image description

Video

Här kommer videon från i fredags :)
''
image description

Dagens träning

Idag var det vårens första dressyrträning för Gun :)
Jag började att skritta fram själv. Då den som skulle rida innan mig inte dök upp fick jag hjälp med uppvärmningen vilket var jätte bra!
Eftersom jag inte ridit på ett par dagar var jag lite spänd så vi började med att jobba med att jag själv skulle slappna av ordentligt i armar och axlar och om Amoure spände sig skulle jag bara hålla kvar händerna alt. lätta lite samt rida på framåt. Fungerade jättebra!
Det vi fokuserade mycket på idag var att han skulle gå i en lite högre samt mer öppen form och inte bakom handen. Det gjorde han faktiskt väldigt lite under hela passet så det kändes bra! Jättetrevlig var han!
Vi jobbade med lite skänkelvikning på diagonalerna som han börjar förstå bättre och bättre, galopp på långsidorna samt volt och lite sånt där.
Allt som allt var han väldigt fin hela passet :DAntuna med Frida

Som sagt var på Antuna (ID Horses) med Frida. Antuna ligger precis bredvid mig och är jättefint. Har en god vän till mig som bor där så Antuna är ett ställe som jag spenderade jättemycket tid på under min barndom.
Frida har sin foderhäst Arissa där under tre veckor då hon praktiserar på Lövsta (Hos Tinne Vilhelmson) Annars står hon på Berga där hon även går i skolan! Jag och Frida har känt varandra sedan vi var sju!
Blev super nöjd med bilderna! Kom på ett sätt att få kvaliten bättre också.
Inte alla bilder men tog så himla många.

image description

Lokala tävlingar!

Haha jag är så tävlingsugen så jag håller på att dö! Men om två veckor så blir det Vallentuna i alla fall. Men jag har kollat in lite klubbar som jag kan åka på om de släpper de program jag vill rida. Kärgatans kan jag i alla fall åka på! Så det kanske de blir om de andra klubbarna inte släpper ett bra program.
Som jag sagt tidigare vill jag inte hoppa på ett svårare program än eftersom att Yngve inte är redo i galopparbetet än. Men ska börja träna LB nu när LC sitter. Kommer att starta LB:2 på Högvreten i sommar eftersom att det är granngården, så kan bara rida dit! Sen ska jag nog starta några LB under sommaren och se hur det går! Skulle nästan säga att LB är enklare för Yngve förutom de långa galoppsträckorna.
'
Klubbar jag kan åka till som inte släppt proposition än:
Stäket Ryttarnas 2012-04-21
Kärsgatans Ridsällskap LC:2 2012-04-29
Skånsta Ryttare 2012-05-06
Ridklubben Rimbo Ryttare 2012-05-06
Gömmargårdens Ridsällskap 2012-05-19
Lejondals Ryttarförening 2012-05-25
Hufvudsta Ridklubb 2012-05-26
Solna Fältrittklubb 2012-05-27
'
Någon som vet något om programmen i ovanstående tävlingar?
'

Hit ska jag:
26 Februari VRK Seriedressyr LC:1
17 April Seriedressyr I LC:1
27 Maj Seriedressyr II LC:1

image description

Vinterbilder del 3

image description

Veckoschema

Jag fick ett önskemål att lägga upp ett inlägg med hur Amoures veckor brukar se ut :)
Här är ett ganska klassiskt exempel:
Amoure vilar minst två dagar i veckan, varav åtminstone en av dagarna innebär helvila.
Jag är den personen som föredrar att rida mycket ute, jag anser att det går minst lika bra att göra dressyrarbete ute som inne i ridhuset.
Hur brukar veckorna se ut för era hästar?

Dressyr på VRK

Så! Nu har jag anmält mig till Vallentuna ridklubbs seriedressyr. Där rider jag ett LC:1
Pratade med Lisa idag och hon sa att de inte var några problem att jag tävlade med henne som domare eftersom att det är en klubbtävling och att jag inte ridit kontinuerligt för henne!
Det är i alla fall den 26 februari
image description

Svar om Träns

'
Det är Artemis Aachenträns från Gold Medal, alltså hööks! Vet dock inte om de säljer den längre...kanske! Priset låg på 749 kr tror jag (:
Väldigt fint och bra läder!
image description

Myone

Igår var jag ju på Myone i Danderyd och kom hem med:
Vile ha ett par nya tyglar med men hittade inga jag sökte. Ska kolla hööks i veckan då jag har tid! Tyckte det var bra pris på allt! Och tycker om Myone för de har så mycket fitn från alla märken!
image description

Dressyr

Framridnigen gick skitbra, han var lugn, lagom pigg, arbetsvillig och glad. Jobbade övergångar, fattningar, ryggningar, mycket i skritt, flyttade framdel/bakdel, skänkelvikning och fick honom mjuk och lyhörd.
Ett problem jag har är att jag sitter snett vilket leder till att jag inte alls kan nå honom ordentligt i vänster varv, det märkte Lisa på en gång. Genom att jag sitter snett så i vänstervarv blir ytterbenet hos Yngve helt åt skogen, alltså inte alls under honom, det leder då till att han inte kan fatta galoppen i det varvet och hålla den, vilket stämmer väldigt bra. Vi gjorde en övning som skulle få det att släppa och det gjorde det. Sedan spände vi sadelgjorden så sadeln satt bättre på plats, då blir det svårare för mig att sitta snett.
För att få honom lyhörd gjorde vi massor med övergångar fort. Lisa ropade ut Trav! Skritt! Trav! Galopp! Trav! Skritt! med korta mellanrum i mellan. På de sättet lyssnade han jätte bra sedan. Bra sak om man har skänkeldöva hästar ibland. I galoppen lärde vi honom att inte sakta av hela tiden. I vanliga fall då han saktar av så samlar jag ihop honom en stund innan jag fattar ny, på det sättet lär ha sig ju att han kan sakta av men vi gjorde så idag att så fort han saktade av skulle han ta en ny galopp och sen skulle jag sakta av. Gick skit bra!
Tiden tog slut fort så han väl inte riktigt rida ordentligt under lektionen utan blev mer att lösa problem! Dock red jag efter själv. Red igenom hela LC på en gång och det gick jätte bra. Dock var han en riktig bockkung idag haha. Hans rumpa var i lufen hela tiden i galoppen och traven. Så fort jag bad honom om någon smög ett ben iväg i luften.
Då jag red själv så drev jag framåt tills han slutade och sedan berömde jag. Red 15 m volter i galopp i slutet och det gick super!
Han fick massor med massage, stretchning och linement efter passet. Tror han kommer ha träningsvärk imorgon haha men han ska få vila!
Jag kommer inte kunna rida varelse tis eller ons. Tisdag ska jag på middag och ha uppspel i skolan, sedan på onsdag ska Linda hoppträna för Tusse. Men på Torsdag ska jag rida!
Var ju med Frida på Antuna idag men mer om det och bilder kommer någon annan dag, har MASSOR med läxor att göra.


snygg XD
image description

Today

Visst är han väl söt?
Idag ska Amoure få vila, han ska gå måndag-tisdag-onsdag sedan så det passar bra :) Den här veckan blir det två träningar för vår del :) Dressyr på tisdag och hoppning på onsdag.
Nu ska jag försöka plugga lite biologi innan vi ska mot stallet för att pyssla samt ta in alla hästar :)

Dagen

Idag ser det ut sä här: Först iväg till Antuna för att vara med min kompis Frida i stallet och fota, hinner vi ska jag och mamma åka till myone i Danderyd för att leta ett par nya tyglar sedan bär det av till stallet för att rida lektion på bästa, hinner Linda ska hon hänga med och filma, fota men inte säkert!
Mer update ikväll! Kommer vara ganska upptagen fram tills dess ;) haha vet inte riktigt när jag ska hinna med läxor, ponny akuten ikväll också!
Frida och Arissa :)
image description

vinterbilder del 2

Bilderna är ju från i går (fredag) Idag hade jag och mamma utsläppet i stallet. Va där klockan sju och fodrade alla små hästar! Sen tog vi ut dem och sopade osv. Yngve fick stå kvar inne, första gången tror jag sen han kom till oss och han skötte det bra!
Pappa kom och hämtade mig sedan medan mamma red ut med Iffa. De skrittade mest och travade lite.
Imorgon blir det lektion för Lisa Sarin!
image description

Lastträning och barbacka

Mitt huvud snurrar just nu, haha! Amoure lyckades knocka mig när jag lindade hans framben, rakt i bakhuvudet. Han ska alltid lyckas med något ;)
Idag lasttränade vi, vilket gick bra. Amoure börjar ta mer egna initiativ och blir mer och mer bekväm hela tiden.
Sedan red jag barbacka på ovalen i en halvtimme. Han var duktig och jag vågade mig till och med på en galopp i varje varv!
Tidigare har han varit mer i luften än på marken i galoppen men på senaste tiden har han varit så lugn och snäll, och det var han även idag :)
Minibild på oss idag (:

Vinterbilder del 1

Nu kommer vi till andra delen av passet. Här satt jag ner i traven och jobbade honom mjuk och lyhörd för hjälperna. Red lite av LC och LB dock är et ganska svårt att rida seriöst i tjock snö. Han hade lagom bjudning dock lite stark kanske men som sagt inte bästa underlaget! Var super nöjd ändå, red lite mindre volter i galopp och ökninga satt super! Galoppfattningarna var också bra! Red inte så seriöst så länge, kanske 20 minuter max, annars galopperade jag mest bara runt :)
Fler kommer! :D

Outfit

Outfit:
Amanda:
Hjälm: John Whitaker
Pannband: Kingsland
Tröja: JumpClub
Hanskar: Lyckans
Ridbyxor: Horze
Ridstövlar: Trento
Yngve:
Sadel: Selleria Equipe
Träns: Artemis Aachenträns Gold Medal
Schabrak: Från The Horse
Lindor: Horze
Sadelgjord: Eric Le Tixerant
image description
Vill ni se mer? :D

Skåpbilder!

De här bilderna ska upp på skåpet tillsammans med några andra imorgon, fler bilder kommer då!
Btw ser ni vilka som är från dagens ridpass? ;)

 

 


Dagens ridpass

Amoure fick idag gå en ordentlig uteritt på andra sidan vägen med sällskap av Emilie och Fahrenheit samt Johanna och Marilyn.
Amoure var pigg och glad, men höll sig på marken (han har blivit så duktig!) hela tiden. Bitvis ställde jag lite krav på honom, men annars fick han gå lite som han ville och bara tuffa på.
Det blev mycket galopp på bort-vägen och även på en stor åker, sedan på hemvägen tog vi det lite lugnare :)
'
Sedan red jag ett pass i ridhuset på Blaize, ett haflingersto som står i stallet.
Jag red barbacka och jag kan säga att kombinationen termobyxor + termotäcke + väldigt bred rygg inte är sådär jätte bra, jag fick inget vidare fäste.
Annars gick det bra, hon var pigg och glad och vi jobbade med lite galoppfattningar, både från trav och skritt, samt lite öppna och skänkelvikning.
Vi kände oss väldigt påklädda när vi gav oss iväg!

Framridningsbilder idag!

Idag var Tove snäll och fotade mig! Delar upp ridpasset i två; Framridning och seriöst haha
Börjar med bara framridning.
Han var snäll och lagom pigg! Red fram på långa tyglar och galopperade mest bara runt! Lättridning, volter osv.
Snart kommer det riktigt snygga ridbilder! Outfit och allt så glöm inte kolla in senare!
image description

<3

Life without you is no life.
It's a simple, black hole.


Gina Tricot hästkollektion

Säljs endast under Grand Prix i Borås.
Jag skulle verkligen kunna döda för en del saker här! GAH Jag bara måste ha den långärmade tröjan, jackan och hoodien. Jag har faktiskt skickat mail till Gina och frågat om de går att få tag i...får se vad de svarar.
gini
image description

Just nu

Tar alla grejer från stallet. Inte lite proppad bil ;) / Nathalie


Amanda svarar del 5

Cornelia:
Jag tnkte det vore kul att inte ta en hästrelaterad fråga :) så är kommer den: Vad är den allra bästa filmen ni/du vet?
KRam Cornelia
Svar:
Stolthet och fördom, och sen klassikern Sagan om ringen så klart!
Ellen:
Vilken är den bästa tävling ni har varit på?
Och ni fick tre önskningar vad, vad skulle nu önska er då? ;) <3
Svar:
Då jag debuterade LC med Orcus och fick runt 66 % och vann!
Oändligt men pengar! Slipper jag gå i skolan och kan gulla med min häst i stället. Men sen önskar jag mig en transport! Att alla människor på jorden ska respektera djurens rätt och schabrak i alla färger m. lindor HAHA. (Fred på jorden och allt sånt med)
Hedda:
Hej :D
Alla: Hur många "pass" (fodringar, insläpp osv) har ni i veckan i erat stall? :)
Mina andra frågor har dem andra redan skrivit ;)
Jättebra blogg! :D
Svar:
Hej Hedda! Det är skitbra i vårt stall, man har typ en fodring varannnan vecka! Om man vill ha mer fodringar får man det och då tas det ner på stallhyran!
matilda:
Hur länge har ni ridit?
Hur många egna hästar har ni haft?
Vad gör ni annars på dagarna, när ni inte är i stallet?
Vad tycker ni om trav och galopp sporten?
Svar:
sedan jag var 8, nu är jag 17 år
Bloggar! Är med min pojkvän, försöker vara med kompisar och pluggar. Men ganska svårt att hinna med allt då man slutar skolan 17.30 alla dagar plus har en timmas resetid hem!
Helt ärligt tycker jag inte alls om den. Det är helt ok med trav på en viss höjd men hästar är inte gjorda för att bara trava, eller galoppera. Man måste variera. Dessutom gillar jag inte alla ideen att man satsar pengar på hästen och det finns många som missbrukar innom de sporterna. Tycker dessutom synd om alla travhästar som hamnar lite här och där för inga pengar alls. De är väl lika mycket värda som vilken annan häst?
kajsa
ad har ni för mål med era hästar? :)
Vad har ni för drömmar?
Svar:
har svarat på en fösta så många gånger X)
En dröm är väl att tjäna mycket pengar så jag kan syssla med hästar då jag blir stor och ha tid för det. Men en dröm är ju att komma långt i dressyren med Yngve! Åh det är en dröm!
Natalie:
Hur långt vill ni komma inom ridningen ?
När fick ni eran första häst ?
Vad är eran favorit ras ?
Ska ni gå på GBG hs och vilka dagar ?
Har ni varit med om en ridolycka ?
Svar:
Så långt jag och Yngve kan och orkar!
Första foderhäst var väl 14 år tror jag
Favorit ras har jag inte men gillar hästar med lugnt temperament. Arab kanske inte har det i alla fall men Yngve är mycket halvblod i temperamentet och det gillar jag!
Jag kanske ska gå! Bor ju i Stockholm men vi funderar på att åka ner.
En ridolycka var väl att jag ramlade av i hoppningen och var handikappad i fyra månader typ haha.
Cornelia:
Jag tnkte det vore kul att inte ta en hästrelaterad fråga :) så är kommer den: Vad är den allra bästa filmen ni/du vet?
KRam Cornelia
Svar:
Stolthet och fördom, och sen klassikern Sagan om ringen så klart!
Ellen:
Vilken är den bästa tävling ni har varit på?
Och ni fick tre önskningar vad, vad skulle nu önska er då? ;) <3
Svar:
Då jag debuterade LC med Orcus och fick runt 66 % och vann!
Oändligt men pengar! Slipper jag gå i skolan och kan gulla med min häst i stället. Men sen önskar jag mig en transport! Att alla människor på jorden ska respektera djurens rätt och schabrak i alla färger m. lindor HAHA. (Fred på jorden och allt sånt med)
Hedda:
Hej :D
Alla: Hur många "pass" (fodringar, insläpp osv) har ni i veckan i erat stall? :)
Mina andra frågor har dem andra redan skrivit ;)
Jättebra blogg! :D
Svar:
Hej Hedda! Det är skitbra i vårt stall, man har typ en fodring varannnan vecka! Om man vill ha mer fodringar får man det och då tas det ner på stallhyran!
matilda:
Hur länge har ni ridit?
Hur många egna hästar har ni haft?
Vad gör ni annars på dagarna, när ni inte är i stallet?
Vad tycker ni om trav och galopp sporten?
Svar:
sedan jag var 8, nu är jag 17 år
Bloggar! Är med min pojkvän, försöker vara med kompisar och pluggar. Men ganska svårt att hinna med allt då man slutar skolan 17.30 alla dagar plus har en timmas resetid hem!
Helt ärligt tycker jag inte alls om den. Det är helt ok med trav på en viss höjd men hästar är inte gjorda för att bara trava, eller galoppera. Man måste variera. Dessutom gillar jag inte alla ideen att man satsar pengar på hästen och det finns många som missbrukar innom de sporterna. Tycker dessutom synd om alla travhästar som hamnar lite här och där för inga pengar alls. De är väl lika mycket värda som vilken annan häst?
kajsa
ad har ni för mål med era hästar? :)
Vad har ni för drömmar?
Svar:
har svarat på en fösta så många gånger X)
En dröm är väl att tjäna mycket pengar så jag kan syssla med hästar då jag blir stor och ha tid för det. Men en dröm är ju att komma långt i dressyren med Yngve! Åh det är en dröm!
Natalie:
Hur långt vill ni komma inom ridningen ?
När fick ni eran första häst ?
Vad är eran favorit ras ?
Ska ni gå på GBG hs och vilka dagar ?
Har ni varit med om en ridolycka ?
Svar:
Så långt jag och Yngve kan och orkar!
Första foderhäst var väl 14 år tror jag
Favorit ras har jag inte men gillar hästar med lugnt temperament. Arab kanske inte har det i alla fall men Yngve är mycket halvblod i temperamentet och det gillar jag!
Jag kanske ska gå! Bor ju i Stockholm men vi funderar på att åka ner.
En ridolycka var väl att jag ramlade av i hoppningen och var handikappad i fyra månader typ haha.
image description

Vallentuna ridskola

Red på vallentuna ridskola idag på en D-ponny som heter Plopp.
Vi började med att jobba självständigt på 20 meters volter i skritt och trav. När hästarna var tillräckligt uppvärmda så jobbade vi serpentiner i trav, Plopp var riktigt mjuk och riktigt trevlig! Dock kunde han trycka in i serpentinerna i vänster varv! Sedan fick hästarna lite
Lång tygel. Efter pausen jobbade vi tio metersvolter i båda varven samt skänkelvikningar och galopp på långsidorna. Slutade med galopp på en stor volt, och sista galoppen kändes helt sjukt bra!! Grym ponny säger jag bara.
Den sista bilden är på Elina och Käck!
/Nathalie

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2936053/images/2012/pic_188645256.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2936053/images/2012/pic_188645257.jpg" class="image">


Gunlektion

Kom till staller direkt från skolan. Väl i ridhuset skrittade jag fram LC. I framridningen kändes han helt ok! Lite halv seg, kunde vart lite mer energi. Galoppfattningarna gick jättebra och han galopperade bra på långsidorna. I traven kändes han stel, i alla fall då jag kortade tyglarna.
Väl med Gun så började jag i trav på volten i nedsittning. Han var fortfarande stel och jag höll på med mina händer för mycket vilket resulterade till irriterad häst. Gun sa till mig att korta tyglarna. Nu fick jag ett bra stöd (innan glappade de) Och då jag hade ett bra stöd behövde jag inte röra på händerna för att få honom att "svänga"
Nu gick han superfint, han blev jättesamlad och gick på super. Då passade vi på att göra galoppfattningar. Det gick hur bra som helst och ärligt så har han aldrig galopperat så fint och samlat! I båda varven också! Efter det gjorde vi lite övergångar. Det gick inte lika bra, då han är mer samlad är det svårare för honom att göra snygga övergångar. Men efter lektionen gjorde jag lite själv och då gick det super!
Red programmet med Gun också och tycker det gick väldigt bra! Det enda var att efter galoppen blev han lite lång men annars super!
Red på själv lite galopp 15 m volter efter och han gick galant! Då passade jag på att avsluta ;)
Blev inga bilder idag :( men imorgon ska Tove fota mig på slingan! :D
ÄLSKAR de här bilderna! Så mycket kärlek och sommarmys! Vi red barbaka runt gården och på slingan! VILL HA
image description

Vila!

Idag har Amoure haft en sådan här dag då han fått vila helt och hållet. Det tycker jag att hästarna behöver ibland, särskilt om de är unga :)

Space hos nya ägarna!

I söndags tolkade dom nya ägarna (som även är dom vi köpte Space ifrån) Space. Fick tillstånd av Josefin att få lägga upp dom här bilderna. Visst är Space bara för gullig?! :')
qw

Superhärlig kväll!

Idag då jag kom till stallen, runt sex så stod Yngve och sov i boxen. Men det var bra att vi bara skulle ta det lugnt idag! Det var hoppning ridhuset så vi red ut. Det var månsken ute och ändå ganska ljus av allt snö!
Vi red någon varv på ovalen innan jag skrittade ner till slingan. Han var så lugn och snäll så joggade honom på slingan i lång låg trav. Han var verkligen så himla glad!
Efter en stund galopperade vi och jag bara lät honom springa hur fort han ville, det var helt underbart. Under hela rispasset red jag på långa tyglar. Vi red ungefär en halvtimme.
Stod efter och gosade jättelänge efter och passade på att trimma manen lite!
Imorgon blir det Gunlektion!

 


Hoppträning 8/2

Idag hopptränade jag för Eva.
Amoure var väldigt laddad, vilket var jätte kul! Fick dock jobba med att han skulle vara lite lugnare framförallt i uppvärmningen.
Vi började med att trava över bommar på volt och galoppera över bommar på rakt spår. Det gick bra!
Sedan travade vi på ett kryss med en bom framför som hela tiden höjdes så bommarna låg ungefär på 120 mot slutet, men mitten var väl runt 80-90.
Sedan hoppade vi en serie med bom-kryss-bom-ett galoppsprång-oxer. Första gången var han spänd och överhoppade sig lite men kom ändå igenom hela serien helt okej, sedan flöt det på bättre!
Därefter hoppade vi en lite tittigare linje med ett räcke med halmbockar - fyra galoppsprång - oxer med plankor.
Det gick också bra! Han tittade inte alls.
Avslutade med en kombination innan vi hoppade bana. Där var det viktigt att jag tittade på b-hindret direkt!
Sedan var det alltså bana, den gick bra! Han rev oxern med plankorna för att jag ville att han skulle hoppa av lite större på hindret innan och då kom han för nära inpå och rev alltså, men annars hoppade han bra!
Lite halvrolig bild från förra veckan :)

Schockemöhle nytt

Här är Schockemöhles nya kollektion. Bilderna är tagna från Dressyrmupparna
DISS vad är grejen med allt rosa, nu blir jag ledsen. Jag HATAR rosa och jag ogillar verkligen den nya symbolen. Är ett mycket större fan av den gamla (Där det bara stod Schockemöhle) Det hela är liksom lite ponnygulligt.
Schockemöhle är fortfarande min favorit med Kingsland börjar gå ifatt, de gör i alla fall fortfarande väldigt snygga saker, dock är det mycket dyrare än Schockemöhle. Vi får hoppas då de släpper hela kollektionern att de kommer lite andra färger (som passar en fux haha).
image description

Bra att ha!

Nu kommer våren och då är det mycket som händer! Massor med träningar, tävlingar och hur mycket som helst i skolan!
Jag tappar alltid bort min kalender så jag köpte en riktigt bra kalender från AppStore! Jag ger den en riktig hiss för den är enkel att använda och man kan lätt sortera upp allting! Week Cal heter den.
Använder ni er av någon form av kalender?

 

 


Mål

Känner för att lägga upp lite mål, blir mer motiverad då!
• Få honom mer känslig för mina skänklar, även fatta galoppen enklare
• Kunna galoppera utan att han bryter av
• galoppera på en 15 m volt alla ridpass
•Tagga ner med andra hästar då man rider ut
• starta LC lokal och bli placerad (gäller hela vår/sommar)
• Börja hoppa lite
•sätta övergångarna från trav till skritt
image description

A little update for you

Min uppdatering är nog inte så jätte bra denna vecka, har mycket i skolan.
Idag red min medryttare dressyrlektion, hoppas att det gick bra, det lär jag väl få veta imorgon ;)
Imorgon är det jag som ska hoppträna! Blir dock lite ont om tid då pappa måste åka och hämta hoppsadeln innan, men förhoppningsvis hinner vi i tid.
'
Ha det bäst sålänge!

tävlingar

Åh nu kommer det lite tävlingar som jag kan vara med på i vår!
26 Februari - Vallentuna ridklubb seriedressyr
15 April - Väsby ridklubb seriedressyr
27 Maj - Väsby ridklubb seriedressyr
Det har inte kommit upp några lokala LC som tar mindre än en timma att åka än.. Får hoppas att Stäket, Aspvik, Solna kommer att ha LC på sina lokala.
Men vet ni! Jag blev så glad haha så sprang runt och skrattade i huset. Min tränare, som är helt underbar och helt magiskt bra kommer att dömma på Vallentunas dressyr! Hon är ju även LA dommare :D
Inte för att jag skulle få högre poäng utan så himla kul att hon bedömmer det så hon sedan vet exakt vad vi kan jobba på sen! ÅÅH så himla glad är jag! MÅSTE åka dit!
image description

<3

<3
image description

iPhone skal med hästar HISS/DISS?
Jag tycker inte det är så snyggt att ha vilken häst som helst som skal. Men om jag fick ett skal med Space på så skulle det bli sjuukt snyggt! Någon som vet om man kan beställa det någonstans?Väsby ridklubb

Red lektion idag på väsbyridklubb. Fick rida en ponny som jag ridit en gång för hur länge sen som helst. Hagens Fleur heter hon och är ganska ung.
Vi började med att trava stora volter och i volterna öka och minska tempot, när vi gjort det så galopperade vi. Fleur var ganska vinglig och ville springa mer än jobba, sista galoppen kändes bra iallafall! I slutet jobbade vi med framdelsvändning, och Fleur blev väldigt lösgjort och var rätt trevlig att rida i slutet, sista traven efter framdelsvändningarna kändes väldigt bra!!
En bild från idag som mamma fota.


 


Totilas

Så här lever stjärnhästen Totilas i tyskland med Matthias Alexander Rath!

'
Foto: Lavaletto.se Källa: Hippson
image description

Bästa♥

Tove har massor med bilder på mig och min förra ponny Orcus<3
Åh vad jag saknar dig lilleskrutt<3
Bilderna är då jag försöker ta lite uppställningsbilder haha, gick inte så bra
Tove har massor så kanske kommer fler!
'
image description

Ledig dag

Idag har jag varit ledig, och därmed hunnit med en hel del.
Jag har ätit frukost, varit i stallet, ridit, promenerat, lagat lunch och duschat. Jag har även börjat läsa om mina favoritböcker för typ tionde gången, varför kan inte ens jag svara på, det bara blev så... Helt onödigt när jag borde läsa svenskaboken...
Okej, över till dagens ridpass!
Idag höll vi återigen till nere på slingan, eftersom hoppsadeln är inlämnad på omstoppning får vi nöta lite dressyr sålänge ;)
Det enda jag fokuserade på under hela passet var att Amoure skulle gå i en något öppnare form och få fram nosen, som jag skrivit tidigare så har han lätt för att gå bakom hand i en lite väl rund form, där trivs han bra, men nu när han börjar bli starkare ska han börja jobba mer "rätt", dock arbetar han alltid med ryggen vilket jag tycker är bland det viktigaste!
Jag tycker att han lyssnade bra och jag tänkte mycket på min egen handställning så att han verkligen fick bära sig själv vilket fungerade bra! Det här jobbet gjorde jag dock endast i skritt och trav, med övergångar och tempoväxlingar och sedan galopperade jag bara på kravlöst och lät honom sträcka ut :)
Såhär påbyltade var vi även idag, minus lindorna då ;)

Amandas heta dressyrtips!

Jag har en del trix för att de ska gå bättre på tävling och delar gärna med mig!
• Vid varje ridpass skritta fram programmet på långa tyglar, då memoriserar du det och hästen får röra sig och aktivera sig bra.

•Om hästen blir stressad på tävlingsplats tänk framåt och bli inte bromsande och falla framåt. Du stressar du bara din häst mer.

•Koncentrera dig på hur du ska rida, det är lätt att tankarna flyger iväg och du tänker på annat (exempel hästar som springer i hagen eller var dommaren sitter)

•Tänk positivt och njut!

•Takt och tempo är viktigt, se till att hästen håller samma tempo/takt

Här är en bra lista från Allt om dressyr

KOLLA VID TÄVLING
Hästen:
Takt, lösgjordhet, kontakt, framåtbjudning, rakhet, samling
Ryttaren:
Takt - rider jag i en bra rytm?, balans, disciplin, tajmning

SNABBA LÖSNINGAR

Ouppmärksam
: pröva övergånga, små volter eller åttor
Inte böjd: Prova volter, serpentiner, volt tillbaka, åttor
Ojämn rytm: Pröva rida framåt och länga hästen, kontrollera samtidigt din egna rytm
Går ite framåt: Se till att du inte blockerar hästens rörelser, skritta och få hästen att slappna av, övergångar
Skyggar: Pröva få hästen avslappnad, bygga långsamt upp förtroendet, hålla dig lugn.
Saknar form: Pröva övergångar med ordentligt understöd av skänklarna, "nästan övergångar", innerskänkel driver mot yttertyglen, halvhalt och framåtridning
image description

Kallt men vi kör på!

Jag och mamma åkte till stallet runt 10. Mamma skulle rida Xfile. Jag tog in och passade på att kippa till manen! Jag ryktade länge och gjorde honom fin innan jag började trixa med manen. Klippte bort en del men den är fortfarande ganska lång! (ser kortare ut på bild)
Jag red i ridhuset idag. I början var han ganska busig haha. Xfile var i ridhuset med och han blev lite hingstig men så fort vi började jobba på slutade han. Red på långa tyglar i alla gångarter. Sedan skrittade jag en stund innan jag tog tyglarna. Han gick toppen idag igen och vi tränade på det vi tidigare tränat på. Vi tränae på galoppfattningar, övergångar, halter och programmet. Allt gick hur bra som helst, jag kunde till och med korta honom till 15 meters volter i galoppen vilket har varit väldigt svårt. Men allt var bra idag, superhäst!
Det blåste väldigt mycket ute och var iskallt då Yngve skulle ut igen så lät fleecetäcket vara på och slänge på ett halstäcke.
image description

Snömule

Visst är han söt med sin lilla snömule? :)

Hej vinterland!

Hej vinterland!

Hoppvideo

Den här videon är alltså från hoppträningen i onsdags :)
Jag kan ju inte säga att jag är jättestolt över hur det ser ut men jag tycker att Amoure är jätteduktig! Vi har inte hopptränat särskilt mycket och han är inte alls rutinerad, och dessutom var han lite trött, den här videon är från när vi hoppar banan andra gången :)

Min dag och Yngves dag!

Idag var jag inte i stallet! Jag ville åka men måste ta en paus någon dag. Jag och pappa åkte till Kista Centrum i stället och shoppade massor! Jag var faktiskt bara inne på H&M och Monki men hittade mycket fint!
inte så hästrelaterat kanske men men. (oseriös på bilden haha)
Ajuste! Jag har instagram, Automatik följ mig! :D
Nu kommer vad Yngve har sysslat med idag! Linda, min lillasyster åkte till stallet och red ut med Johanna, Linda och Melinda. De var ute i nästan en och en halv timme. De busade och galopperade och hade de mys! Linda sa att Yngve hade varit jättesnäll, bara bockat lite grann och hållt sig för de mesta lugn! Han kan ju bli väldigt taggad då man rider ut flera men idag var han snäll!
Linda och Yngve i november
image description

Mystur

Idag var pappa jätte snäll och följde med till stallet och fotade :D
Jag red nere på slingan med full vintermundering, vilket gjorde att det kändes lite svårt att rida "seriöst" så vi galopperade bara på en del utan krav och hade det allmänt mysigt. Amoure tyckte i alla fall att det var härligt!
Sedan fotade jag lite porträttbilderAmoure och från stallet åkte vi och lämnade hoppsadeln på omstoppning :)
Snygga är vi våra vinterkläder! Mer bilder kommer :)

Jag saknar dig ♥

Hiss eller diss?

Vad tycker ni, hiss eller diss med färgglada sadlar? Jag skulle nog mer säga diss som dressyrryttare haha. Jag håller mig mest till brunt och svart.
image description

Härligt dressyrpass!

Idag red jag i ridhuset för det var så förbannat kallt ute! Han var lite spänd i början och var lite småtittig fast inte så farligt. Värmde upp med att rida halva programmet, göra mycket volter och flytta för skänkeln, lågform och utsträckt galopp.
Sedan började jag med övergångar mellan trav skritt, fungerade super! Han verkar ha fattat att han inte bara ska tvärstanna ;) Galopperade även lite på kort tygel, haha märktes att han tyckte det var lite jobbigt eftersom att han kickade lite hit och dit så fort man sa till honom att hålla galoppen. Jag skrittade lungt en stund sedan, han var fortfarande ganska stel och ville inte traggla. Efter skritten bara flög han fram i underbar trav! han tog tyglen jättebra. Vi red mycket serpentiner och halt från trav. Han tog några steg bak (INTEBRA) men korrigerade det fort och då slutade han. Han gjorde även galoppfattningar vilket gick helt okej! Men det var bra. Traven var i alla fall underbar och red mycket volter, serpentiner och ökningar. Hans ökningar är UNDERBARA, han bara flyger iväg HÄRLIGT!
Travade och skrittade av honom. Ville verkligen klippa manen men orkade inte idag. Ska göra det på söndag istället. Tycker ni att manen är lite för lång? (obs vill ju ha en bra man att knoppa)
Ajuste, det blir ingen Pay and ride imorgon, de ställde in pga kallt väder ): SUGER men smällar man får ta. Hoppas vi hittar något annat snart att komma ut på!
image description

Tolkvideo?

Vill ni se videon från när vi tolkade?
Nu ska jag vara lite elak och säga att jag lägger upp den om ni kommenterar en massa :DSkrittur och vilda djur

Idag skrittade jag och Amoure ut en sväng :)
Jag red lite på slingan och sedan klättrade jag även lite i skogen, jag hade tänkt klättra uppför backen flera gånger men vi blev så snöiga.
Amoure var nog inte riktigt nöjd med det faktum att vi i princip bara skrittade, han ville galoppera! Men jag kan faktiskt inte rida honom hårt varje dag hur gärna jag och han än vill det, han behöver gå lite lugnt ibland också :)
Det roliga med hela ridturen var att det första vi mötte när vi kom ned till slingan var en räv som sprang runt där, sedan när vi kom ut ur skogen mötte vi en älg samt samma räv igen och sedan när jag skrittade tillbaka till stallet mötte vi en annan räv som låg och solade intill en buske.

Tusseträningsbilder

Här är bilderna från Tusseträningen i onsdags! Min kamera ville inte alls samarbeta med mig den dagen så bilderna blev inte alls så bra. Men det fungerar!
Filmade och fotade Tove med det får hon lägga upp ;)
image description

Amanda + beige = ♥

image description

Gult är INTE fult.

Jag skulle inte tacka nej till något av det här :)
Vad tycker ni?


Uppdatering!

Tove bloggar på så ska försöka göra det jag med! Bilder från hoppningen kommer förhoppningsvis imorgon då jag har tid att sätta mig ner med det!
I onsdags, alltså igår var hovis hos oss och bytte skor, satte in snösulor och bytte broddar. Riktig makeover haha. Jag var dock inte där, hade velat det, liksom ha koll på läget. Men det såg bra ut i alla fall. Vad tycker ni om snösulor? Det verkar finnas både positiva och negativa saker med snösulor. Det positiva är ju så klart att hästen slipper gå på tårna med snö under sig men snösulor utan snö kan ju leda till hovböld på en gång nästan. Vi får väl hoppas att snön håller sig till nästa skoning (fast egentligen vill jag ha vår)
Snösulor
Provade även den nya sadelgjorden idag från Eric Le Tixerant. Ni kan läsa om den i ett tidigare inlägg men den satt hur bra som helst och det såg väldigt bekvämt ut jämfört med en vanlig sadelgjord! Glad Yngve, glad Amanda!
image description

Ridlektion!

Idag bev det dressyr för Gun. Det har vi inte gjort på länge! Jag red ju då fram själv. Red programmet i skritt först sedan red jag trav i lågform. Han var pigg och arbetsvillig idag men inte nervös! Körde lite galoppfattningar och det gick super. Sedan började lektionen. Vi red först övergångar mellan trav och skritt. Han gick superbra direkt! Då tog vi galoppen. För att få honom att samla sig och ta fattningen så var jag tvungen att ha mer stöd på yttertygeln än vad jag haft tidigare. Då fattade han superbra, han höll även galoppen väldigt bra i båda varven!
Då det flöt på så bra så passade vi på att rida programmet med Gun som stog och tittade på. Gick jättebra det med! Vi satte båda fattningarna och övergångarna vilket är super. Travade av honom och skrittade innan jag mockade. Superhäst idag! Fick massor med pussar haha.
Det blev inga bilder idag för jag var själv i stallet. Bjuder på några gamla från Gunlektioner
image description

You and me <3

Hit me with the worst you got and knock me down.
Baby, I don't care.
Hit us with the worst you got and knock us down.
Baby, we don't care.


Turkos outfit á la Tove

Vad tycker ni?
Allt detta äger jag redan så ni kanske får se det på någon dag. Vill ni det?


Vad?

Vad tycker ni om att läsa om på en hästblogg?
Outfits, utrustning, ridpass, videos, bilder... You name it.
Nu tycker jag att alla kommenterar så jag vet vad ni vill att jag levererar resten av månaden :D


 


Film från Tusseträning!

Idag var det som sagt Tusseträning! Det gick jättebra för Linda tyckte jag! Tusse såg även direkt vad som var fel osv. Hon pratade mycket om att Linda måste rida honom över alla hinder eftersom annars stannar han. Hon sa även det att han är sådan där som mest bara går och vill se snygg ut HAHA vilket är hur sant som helst. Därför måste man jobba honom hela tiden!
Yngve stannade i alla fall inte en enda gång idag vilket är superbra! Imorgon rider jag lektion för Gun. Bilder kommer senare från hoppningen, nu ska jag sova!
image description

Tusseträning 1 februari

Idag var det alltså hoppning för Tusse på schemat!
Efter att vi travat och galopperat fram så började vi jobba över bommar på medellinjen och vi skulle rida en fyrkantig väg, i trav gick det bra, han var lite vinglig men efter ett tag flöt det på bra. Sedan i galoppen tyckte Amoure att det var jobbigt och orkade inte riktigt hålla ihop sig i svängen, men som Tusse säger; när han gjort något en gång förstår han sedan!
Fokuset idag var arbete med serier, det var en serie med bom-sockerbits hinder-två galoppsprång-hinder på vardera diagonal, och när vi hoppat den ett par gånger lade vi till ett till hinder efter serien som man vände upp ganska tvärt på.
Amoure var väldigt duktig tycker jag! Han blir lite lång och flaxig om jag inte rider ihop honom, men det är en liten balansgång och jag måste hitta hur jag ska göra.
Sedan hoppade vi en bana två gånger, fungerade jätte bra! En oxer låg på 80 cm, annars var det rätt lågt eftersom det var terminens första träning.


Hoppträning nästa!

Nu är jag hemma en stund innan jag ska ta mig vidare till stallet!
Väldigt skönt att jag hinner åka hem innan stallet varannan onsdag. Idag är det i alla fall hoppträning för Tusse som står på schemat, ska bli jätteroligt :D
'
Nu ska jag försöka hoppträna Amoure en gång i veckan så att han får in mer rutin och ork, det är det som saknas just nu, annars är han jätte duktig!


 Från dressyren för Tusse :)


Ett halvår <3

Nu var det exakt ett halvår sen bästa kom till oss. Jag älskar dig<3
image description

RSS 2.0