Amoure 31/10-13

Idag var det lektionsdags och dressyr stod på schemat :)
Vi började som vanligt att jobba med halter och övergångar. Lisa berättade mycket om de olika effekterna av hjälperna vilket vi även jobbade med under passet.
När uppvärmningen sedan var klar gick vi in på 20-meters volter där vi fick jobba med att verkligen få hästarna runt skänkeln. Vi skulle se till att rida med inner fram lite innanför spåret hela tiden - lite som öppna - för att verkligen få hästarna att forma sig i sidan och bli mjuka.
 
Amoure skötte sig väldigt bra, det enda som inte gick super var avsaktningen från galopp i höger varv men allt annat kändes jättebra, vi vet ju att de ska jobbas på :D
Dessutom var han väldigt lugn trots att han fick gå med ridskolehästarna, tidigare har han ju varit lite busig ;)
Mys 

Halva lovet har gått

Nu har mer än halva höstlovet gått och det känns trist men samtidigt är jag en sån människa som verkligen vill ha mina rutiner. Om man skulle slippa läxor och prov i skolan skulle jag inte ha något emot att gå dit.
Jag har egentligen inte gjort så mycket hittills - jag har tagit det lugnt. Mitt huvud går på högvarv under skolveckorna och jag har känt att jag verkligen behövt slappna av. Jag har tillbringat min tid i stallet, med familjen och med kompisar.
Jag har dessutom lyckats skrapa fram en massa blogginspiration vilket betyder att utkastet innehåller runt 20 inlägg. Det känns bra - nu är jag redo för eventuell bloggtorka.
 
Imorgon är det första november vilket betyder att årets tråkigaste månad är på intåg. November 2013 ska dock bli bra, det har jag bestämt mig för, och som tur är finns det saker att se fram emot i slutet av månaden, dock inget hästigt.

Veckans tips vecka 44

Varje torsdag kommer jag att dela med mig av något tips. Det kan vara någon butik som har rea, en favoritprodukt, övning eller liknande.
Idag har vissa butiker höstrea.
Top Horse har exempelvis 15 % HÄR.
Charlies har fraktfritt HÄR.
 
Dessutom har Charlies flera fina varor i sin Outlet. Perfekt att beställa innan midnatt, nu när det är fraktfritt :D
Några av Charlies snygga reavaror! Schabraket och västen är favoriter.

Hjälptyglar

Jag tycker att man i möjligaste mån ska försöka undvika alla sorters hjälptyglar, men i vissa fall kan de behövas för att hästen t.ex. ska arbeta rätt. En del hästar är ju tyvärr så felridna att de behöver något sånt när de kommer till en ny ryttare som faktiskt kan rida "rätt". Vill inte trampa någon på tårna men så är tyvärr fallet, och en del använder även hjälptyglar helt i onödan, eller för att de inte har tillräckligt mycket kunskap.
 
Att slänga på en häst graman för att den "annars inte går på tygeln" är helt fel - om man inte fått det som tips av en tränare. Man ska alltid återgå till sig själv först, prata med sin tränare. Det är otroligt viktigt att man har en tränare eller någon annan kunnig person som kan hjälpa till och ge råd.
 
Man ska aldrig använda hjälptyglar helt själv om man inte är särskilt kunnig - det tycker jag är det viktigaste.
Sedan ser jag idag många som använder exempelvis martingal mer för syns skull, inte för att det egentligen behövs. Martingal är ju dock inte en hjälptygel som ska hjälpa hästen att gå i form - snarare förhindra den från att springa med huvudet upp i vädret vid hoppning - men att använda den när det inte behövs tycker jag är onödigt.
 
Vad tycker ni? När är det okej att använda hjälptyglar och är det bra att använda t.ex. martingal bara för att det "ser snyggt ut"?
 Det närmaste Amoure har kommit en hjälptygel är en förbygel helt utan martingaldel. En ung häst ska inte behöva ha hjälptygel i onödan.

Knoppar

Jag är verkligen inget proffs på att knoppa men det finns några saker som jag alltid tänker på.
1. Dela upp manen med en mankam eller hovkrats så att det blir tydligt vilken "tofs" som ska bli vilken fläta.
2. Anpassa antalet flätor/knoppar efter hästens man. Amoure blir tillexempel snyggast i många knoppar eftersom att han har så tjock man.
3. Fläta hårt, typ så hårt du kan. Då blir knopparna mycket bättre.
4. För att få knopparna att hålla bättre - använd samma gummisnodd som du använt för att sätta ihop flätan med när du rullar upp knoppen och sätt sedan en extra runt, 
Hoppas att jag kanske var till någon hjälp :)
Amoure fick i helgen ha många knoppar - annars blir de så stora.

Amoure 30/10-13

Idag tog vi vara på det lilla dagsljuset och red ut en sväng på vägarna.
Amoure var förstås överlycklig över att komma ut och jag tycker att han lyssnade bra med tanke på att han var så pigg och dessutom fick gå på hackamore.
Vägarna var idag mjuka och fina så de var perfekta att ta några härliga galopper på :)

Vinnaren av bloggdesignen

Nu har jag lottat ut vem som vann bloggdesignen :)
Maja!
 
Grattis, mejla önskemål och bilder till granaryttarna@hotmail.com

Redo för vintern!

Nu är min vinterstass komplett med ett par thermostövlar. Hittade dem till nedsatt pris och de var dessutom jättesköna! 
Hela stöveln är fodrad och de är av märket Catago som jag vet brukar hålla bra. De kommer att vara perfekta att gå runt i under vintern, speciellt eftersom att jag alltid fryser om mina fötter. Inga stelfrusna tår denna vinter!

Färdigtävlat

Nu är det faktiskt färdigtävlat för i år för min och Amoures del.
Det känns väldigt trist men innebär också att vi har mycket tid att träna inför våren. Jag har lagt upp en ganska tydlig plan för hur resten av året ska se ut och än så länge känns det faktiskt väldigt bra, trots att det är ganska händelslöst.
 
Amoure ska gå tre hoppträningar och två dressyrträningar innan sin lilla vila - tanken är att han ska gå som vanligt den här veckan för att nästa vecka trappa ned lite grann.
Därefter (vecka 46 & 47) ska han vila helt med endast skritt för att sedan sättas igång i lagom takt. Jag tror att han kommer få gå relativt lugnt fram till jullovet och därefter ska träningen trappas upp och han ska göras redo inför tävlingssäsongen.
 
Jag tror att det kommer att bli ett bra koncept eftersom att han har gått så pass hårt det här året - speciellt under sommaren. Han behöver möjlighet att vila upp sig och ta in allt han har lärt sig, dessutom passar vilan bra in i dystra november.

Amoure 29/10-13

Idag var Amoure riktigt avslappnad när jag red.
Jag har tyckt att han har varit lite stretig den senaste tiden, stretat emot bettet och inte tagit ett ärligt stöd. Idag var det där stretiga helt borta och han kändes helt avslappnad.
Jag passade på att rida honom i en lite längre och lägre form när han ändå slappnade av och där jobbade jag med övergångar och tempoväxlingar
I galoppen gjorde jag små tempoväxlingar och jobbade med att få honom runt innerskänkeln. Det gick bra även i högervarvet så det var skönt :)
 
Nöjd med passet trots att kraven inte var så höga men Amoure kändes avslappnad och bekväm och det var ju huvudsaken!

LA:1 bilder

Det var synd att han var så spänd - annars hade det nog kunnat gå okej. Men allt är träning och vi tränar på ;)
Tack Amanda för att du fotade!

Min dag

Idag tog jag mig lite sovmorgon, d.v.s. jag vaknade vid halv nio.
Jag unnade mig själv en ganska lugn dag då jag kände att det verkligen behövdes. Jag fixade med lite olika saker hemma på förmiddagen, bland annat så redigerade jag massor med bilder som har legat och väntat alldeles för länge, fixat lite med bloggen, lagat mat och fixat ett par matlådor till veckan.
 
Vid tre-tiden tog jag cykeln till stallet. Idag var första dagen på ett bra tag som Amoure inte hade rullat sig, haha. Igår rullade han sig fyra gånger under tiden som det tog för mig att lägga hö i hagen, stänga grinden och hänga upp grimman. Suck.
I alla fall så var han idag relativt lättborstad så jag passade på att borsta man och svans extra noga samt rykta hela kroppen på honom. Därefter tog vi en 30 minuter lång promenad. Tränade också lite på hans visningstrav bara för att och han längde riktigt fint på steget :)
 
Resten av kvällen ska jag nog bara ta det lugnt för att ladda upp inför resten av lovet. Imorgon ska jag upp tidigt och åka till stallet - hoppas att stormen inte riktigt hunnit hit då ;)

Amoure vecka 44

Måndag: Promenad
Tisdag: Lösgörande
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Hoppträning
Söndag: ev. hoppning

Jag lottar ut en design

Nu när det är höstlov så har jag tänkt att jag ska lotta ut en bloggdesign bland alla er läsare. Det enda du behöver göra är att kommentera "jag är med".
 
Jag drar en vinnare redan på onsdag (30/10) - det blir alltså en kort tävling :)

Det här med frisyrer

Ja, så känner jag väl typ nu. Varför ska man vara så j*kla fin i håret när man tävlar dressyr?
Mitt hår är typ det jobbigaste någonsin att göra någonting överhuvudtaget med. Troligen därför jag helst går runt i utsläppt - förutom de gånger jag har en ridhjälm nedtryckt på mitt huvud
Igår fixade jag mitt hår alldeles själv, haha. Att ha långt och väldigt tjock hår och själv försöka dra ihop det till en donut är väl inte det lättaste. Dessutom är mitt hår sådant där äckligt rakt och glansigt som inte alls vill forma sig eller hålla ihop i något som kan liknas vid en fläta.
 
Visst är det väl snyggt med uppsatt hår i dressyren - och det höjer såklart helhetsintrycket - men varför ska det vara så nedrans jobbigt?

Täby RS LA:1

Nu tänkte jag reflektera lite över dagens tävling.
 
På framridningen försökte Amoure först gå emot bettet men sedan blev han avslappnad och trevlig. Han kändes alert men samtidigt lydig. Han gjorde jättefina galoppfattningar från skritt och lyssnade även ganska bra tillbaka.
 
Väl inne på banan började han spänna sig på en gång, han tyckte att det mesta var lite konstigt. Det han var mest spänd för var en dörr som stod halvöppen - det tyckte han var läskigt.
Det var egentligen ingen bra ritt - vägarna blev slarviga då det var svårt att ex. vända när han var så spänd. Vi hade som sagt inga missar mer än de som kom av att han var spänd. Vi hade inga avbrott i galoppen eller liknande.
 
Domarens kommentar var "Ponny med mycket power. Blir något okontrollerad i galoppen".
Det där med galoppen kan jag delvis hålla med om - men okontrollerad blir han väl inte riktigt. Problemet ligger i hans galopp i sig - den är så stor för hans lilla kropp att det troligen ser lite väl yvigt ut i tiometersvolter och liknande.
Tur att han alltid är söt i alla fall :)

Ingen hit resultatmässigt

Ja, resultatmässigt så var ju dagens tävling ingen hit, men jag är ändå nöjd.
Amoure var väldigt, väldigt spänd inne på banan så jag fick honom inte riktigt att slappna av och därmed inte heller att ta stöd framme till bettet.
Vi gjorde väl allt mer eller mindre bra - inga jättestora missar mer än att han var väldigt spänd och slog sig fri någon gång.
Poängsättningen var en blandad kompott mellan 4:or, 5:or och 6:or och resultatet blev dryga 52 %. Absolut inget att hurra över men målet var att vi skulle ta oss igenom och med tanke på hur spänd han var så kändes det ändå okej.
Kommer lite längre utvärdering av ritten senare idag :)
Från banan

Amanda här!

Hej alla granaryttarnas läsare!
Amanda HÄR! :D inte Amanda som bloggar här egentligen men Amanda Blomkvist, men det är en Amanda, right? ;)

Tove knoppar just nu och snart ska vi åka jag hade tänkt skriva lite här under dagen, so stay tuned... Tävlingsfix

Idag ska jag ha en riktig stalleftermiddag/kväll.
Om ett par timmar ska jag ta cykeln mot Överby där jag ska rida dressyr för Lisa och sedan tävlingsfixa Amoure. 
Amoure ska duschas och flätas, all utrustning ska smörjas och lite annat småfix ska ordnas. Jag får hjälp av Amanda och Frida och jag har även tänkt ta med mig mat att tillaga så att jag kan bjuda dem på middag. 
 
Imorgon är det alltså regional debut för mig och Amoure på dressyrbanan - vi får se hur det går :)
En Lisa-träning i somras :)

Kingslands Dressyrkollektion

Visste du att Kingsland har en dressyrkollektion? Den är lite mer dämpad än deras vanliga kollektioner med mer jordnära färger. Du kan hitta en del produkter HÄR.
Jackan och tröjan skulle jag kunna tänka mig - de är stilrena och fina (:

Amoure 25/10-13

Idag fick Amoure komma ut på en skrittur med bästis Fidell.
Det var mysigt men blev lite kyligt mot slutet. 
 
Nu har jag äntligen höstlov, så himla skönt! Har haft en otroligt stressig vecka nu här senaste och jag behöver tid att vila upp mig. Dessutom händet det lite roliga saker under lovet och det är ju alltid härligt. Har även en del andra saker att se fram emot under helgen och det behövs verkligen när mörkret träder in.
Saknar redan terrängen :(

5 saker du kanske inte visste om mig

- Jag tycker om tv-serier. Främst amerikanska kriminalserier men kollar på en hel del annat också.
 
- När jag läser så läger jag helst på engelska.
 
- Jag har alltid tyckt att matte har varit tråkigt men trots det är det ämnet som gått bäst i gymnasiet.
 
- Jag har sagt att jag absolut inte ska köpa en storhäst direkt när jag fyller nitton, men jag börjar bli lite sugen...
 
- Jag tror att jag skulle passa bäst som egen företagare - men vill ändå inte driva eget.

Amoure 24/10-13

Igår var det teori på ridlektionerna men jag fick agera testryttare för utbildningsskalan.
 
Först red jag fram med mycket övergångar och tempoväxlingar. Amoure kändes lugn och lydig, något stretig ibland men det var lätt att få honom att slappna av.
När det var dags att agera testryttare så fick jag rida utan stigbyglar, med knipande knän, olika gångarter, skänkelvikningar och så vidare. Det var väldigt intressant att lyssna på vad Lisa hade att säga om allt också.
 
Jag fick avsluta med att rida igenom ett program - passande för dagen så blev det LA:1.
Jag är nöjd med den ritten då jag redan hade ridit 1 timme och Amoure kändes lite trött. Uppridningen och halten i början blev bra, tiometersvolterna och skänkelvikningarna blev okej och mellantraven kändes taktmässig. Skritten kändes bra men inte lika energisk som den brukar. Galoppen kändes han lite trött i men annars gick det bra, avsaktningarna satt i alla fall.
 
Idag ska vi skritta ut och imorgon blir det dressyrträning :)

Vad tycker du om...?

Jag vill att ni fortsätter rubriken med något hästrelaterat, eller något annat om ni tycker att det känns relevant.
 
Ni fortsätter alltså meningen "Vad tycker du om..." med exempelvis "travsporten". 
Hoppas att ni förstår vad jag menar. 
En del kommer att buntas ihop i ett inlägg och de som är riktigt bra kommer förstås att få alldeles egna inlägg med alla mina tankar och åsikter.
Länkar får ni förstås, så var duktiga och kom med förslag på sånt ni vill höra min åsikt om nu :)

Kommer ni ihåg...

... hur mycket uppståndelse det blev omkring den här bilden?
Den hamnade på lite olika skvallerbloggar och det diskuterades hejvilt och det var rätt att måla hästen eller inte. En del undrar varför jag var så "dum" att jag gjorde det - de som förstod och var insatta tyckte att det var en rolig grej.
Detta skedde alltså i november förra året då vi skulle vara med på en maskeradhoppning. Vi hade Harry Potter-tema och Amoure skulle föreställa en thestral. Jag tyckte att det var roligt att ta utklädnaden till nästa nivå och även inkludera hästen, jag hade ex. vingar på mina stövlar.
Färgen jag använde var ansiktsmålning för barn - helt utan allergiframkallande ämnen och liknande. Det var busenkelt att bara borsta bort - all uppståndelse var helt i onödan.
Jag var helt medveten om vad jag gjorde och hade aldrig gjort det om det var risk för att Amoures päls skulle börja klia eller liknande ;)

En sak du kanske inte visste om mig

Jag har ett stort intresse utöver hästar och ridning - Matlagning och Bakning.
Jag har tyckt om att laga mat och baka sedan jag var liten - det är liksom min andra passion. Jag älskar hur man kan vara så kreativ i köket och göra i princip vad som helst med lite olika ingredienser.
 
Ett av mina mål är just nu att sammanställa en kokbok med recept jag har kommit på själv. Jag har kommit en bra bit på vägen, och har en lång lista på recept som ska provlagas för att se om de fungerar.
Jag har väldigt svårt att laga efter recept - det är alltid något som borde bytas ut (enligt mig) eller läggas till, därför har det fallit sig ganska naturligt för mig att skriva ihop egna recept.
 
Det är lite av en dröm jag har - att få en kokbok publicerad. Jag hoppas i alla fall att det ska finnas ett intresse hos nära och kära, och kanske även er läsare.
Jag tycker att alldeles för många kokböcker innehåller komplicerade recept med hundratals ingredienser som egentligen inte gör någon nytta. När jag bakar och lagar mat försöker jag göra det enkelt men samtidigt gott och exklusivt. Smaken är det viktigaste - inte ett långt och komplicerat tillvägagångssätt.
 
Kanske är det mitt namn ni ser på en kokbok i framtiden. Önska kan man ju alltid göra.
Ett av mina mest lyckade recept - en gudomligt god Frozen Cheesecake som passar lika bra till dem som (precis som mig) inte är jätteförtjusta i Cheesecakes.

Väder- och ålderssnack

Det är riktigt ruskväder ute idag. Grått, kyligt och regnigt. Tur är det väl att dagens hoppträning äger rum inne i ett varmt ridhus och inte ute på en plaskblöt ridbana.
 
Tyvärr känns ju nu fälttävlanssäsongen långt borta - ett minne blott när vintern börjar närma sig och marken förstörs av väder och vind.
Det känns vemodigt men det ger oss en chans att träna på allt det som var svårt under säsongen som gått.
Amoure har två tävlingar kvar innan det blir en liten vintervila för hans del - och än så länge tycker jag att han haft ett bra år som 6-åring.
 
Tänka sig - nästa år blir Amoure 7 år. Nästan vuxen, eller ja, han får åtminstone gå i princip alla klasser hit och dit. Lite fler kval ska sättas och sedan är vi där.
 
Själv blir jag 18 år. Det är väl den siffran som känns mest sorglig, sista året som ponnyryttare. Egentligen känns det nog som att min ponnytid aldrig kommer ta slut, men tyvärr gör den ju det.
Nu känner jag mig nästan gammal på ponny - som om jag inte hör dit när alla andra ryttare är så mycket yngre än jag. Jag har nu tävlat ponny i fem år och tiden har gått rasande fort. Hur allt ska bli sedan får vi se - men jag är lycklig varje sekund jag får tillbringa med min älskade busponny.

Ett stort "Vill ha"

De här skydden står högt upp på min "Vill ha"-lista. 
Skydden är av märket Dalmar och produktbeskrivning lyder: "Benskydden är tillverkade i kolfiber som är ett lättviktsmaterial som ändå är slagstarkt. Skyddar senor, ligament och kotor samtidigt som en kyler med hjälp av luftsystemet som får luften att cirklulera under benskyddet."

Det är alltså terrängskydd och dem är väldigt populära, man ser många som har dem på tävlingar. De kostar lite mer (959 kr/par) men kanske en framtidsinvestering?

Amoure vecka 43

Måndag: Dressyr med fokus på galoppen
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skritt
Torsdag: Dressyr 
Fredag: Lösgörande
Lördag: Dressyrträning
Söndag: Tävling LA:1

Amoure 21/10-13

Idag blev det ett dressyrpass i ett nyharvat ridhus på morgonen :)
Jag började med skritten där jag jobbade med att få honom att länga på steget och sträcka ut halsen fram till bettet. Därefter jobbade jag med mycket övergångar mellan skritt och trav för att få honom kvick och sedan fortsatte jag med lite olika ridvägar i traven innan det var dags för galoppen där jag lade mer fokus.
Red galoppdelen ur LA:1 ett par gånger och det kändes bra, fick se till att verkligen forma honom i vänstergaloppen för att få till tiometersvolterna och då blev dem jättebra.
 
Han har ju varit lite stretig i avbrotten från galopp så jag avslutade med dem. I vänster så formade jag honom ordentligt runt innerskänkeln och hade honom nästan lite förböjd för att få honom att slappna av. Där fick jag jättefina avbrott.
I höger varv var det lite svårare eftersom att han är lite rakare i det varvet, men de blev bättre och bättre så jag var ändå nöjd.
Hans galoppfattningar är verkligen jättefina nu - lugna men ändå kvicka.
Travade av honom lång och låg och skrittade sedan en stund innan han fick gå ut i hagen :)

Amoure 19-20/10-13

Igår joggad jag Amoure en liten stund i ridhuset.
 
Idag skrittade vi ut 1½ timme tillsammans med Carolina & Fidell och Anette & Ville. Vi skrittade Backrundan som är ca 9 km lång och går upp och ned hela tiden, mycket långa backar.
Amoure fick ha hackamoret och så lät jag honom gå på långa tyglar hela tiden - med målet att han skulle slappna av och kliva på ordentligt.
Det märktes att han tyckte att det var väldigt skönt - han frustade en del och mot slutet tog han långa, vägvinnande steg utan att öka farten. 
 
Att skritta ute i dryga timmen är så otroligt bra, ska verkligen försöka att göra det en gång i veckan nu - det är väldigt nyttigt.
Det var riktigt kallt att bara skritta i 1½ timme så jag unnade mig en varm choklad i cafeterian efter ridpasset.

Amoures bett

De här tre olika betten är de jag använder mest till Amoure.
Ett vanligt tredelat med rörliga ringar, ett med fasta ringar (eggbett) och ett D-ringsbett som är anatomiskt d.v.s. format efter hästens mun.
Jag tycker att det är otroligt viktigt att variera bett och eftersom att jag vet att Amoure trivst bäst på tredelade, och det är även de betten som ligger bäst i hans mun, har jag valt att variera mellan dessa tre, som kanske ser ganska lika ut men som ligger ganska olika i munnen.
 
Jag använder även ett hackamore som bettlöst alternativ och det trivs Amoure bra på - speciellt i skritt och trav. Jag tycker att det är lite svårare att galopparbeta - då känns han lite bromsad - men i hoppningen så funkar det alldeles utmärkt och han är uppmärksam.

Royalblått och svart

Jacka: Kingsland // Schabrak: Schockemöhle // Skydd: Kentucky // Boots: PC // Ridbyxor: Kingsland // Hjälm: Lamicell // Stövlar: Mountain Horse // Handskar: CRW // Pannband: Hööks

Några korta hiss & diss

+ Amoure förtjänar en hiss, bara för att han är han.
+ Snart fyller jag arton = körkort.
+ Finns en hel del att längta efter under hösten.
+ Världens bästa tränare, Lisa <3
+ Att ha nära till stallet.
+ Snart är det ett välbehövligt höstlov.
- Många prov nästa vecka. Typ varje lektion.
- Mörker. Usch och fy - färre uteritter.
- Bara ett år kvar på ponny.
- Bara två tävlingar kvar för året.

Amoure 17-18/10-13

Igår hade vi banhoppning på lektionen, Amoure var lite vild och halvt odräglig men hoppade gjorde han ändå bra.
 
Idag var det dressyrträning som gällde vilket var välbehövligt.
Jag red hela passet utan stigbyglar eftersom att jag vet av tidigare erfarenheter att både jag och Amoure brukar skärpa till oss och Amoure brukar inte springa.
Vi jobbade först med tiometersvolter i traven - där fick jag mest jobba med att rida en noggrann väg och det fick jag mycket tips från Lisa om hur jag skulle tänka.
Sedan jobbade vi på skänkelvikningarna som helt klart har blivit bättre.
Jag fick sedan rida igenom programmet (LA:1) och travprogrammet gick jättebra, skritten gick också bra. Kände att han var lite matt i galoppen så den blev lite sådär men då red jag om den delen och det blev mycket bättre.
 
Vi behövde verkligen den här träningen och det är så underbart att ha Lisa på plats <3 Bästa och mest engagerade tränaren, helt klart!

En favoritkombination: Marinblått & brunt

Tröja: HV-Polo // Ridbyxor: HV-Polo // Schabrak: HV-Polo // Stövlar: JH Collection // Hjälm: GPA

Lektion ikväll

Idag är det som varje torsdag lektion som gäller för mig och Amoure under kvällen.
Jag var ganska tveksam i början till det här med att rida med i en ridskolegrupp men det har faktiskt fungerat väldigt bra. Måste nog säga att det är jag som har sämst koll på livsglada och överpigga Amoure och inte någon av de andra ryttarna på någon av ridskolehästarna.
 
Amoure tycker att det är väldigt roligt att gå med alla andra hästar i ridhuset - speciellt när det är hoppning som gäller.
För er som inte riktigt har hängt med så rider jag alltså i en kombigrupp, vi hoppar två gånger, rider dressyr två gånger, hoppar två gånger o.s.v.
Det är min dressyrtränare Lisa som leder gruppen och hon är också ridlärare där jag har Amoure nu. Jättebra att alltid ha henne där att rådfråga :)
 
Kort sagt - det fungerar över förväntan att rida i ridskolegruppen och det är både roligt och givande :)

Återpublicerar från 2012: Är det okej att vara stolt?

"Ska du verkligen köpa en fyraåring?" var en mening jag hörde måånga gånger i valet och kvalet mellan att köpa Amoure, leta vidare, eller inte köpa någon ponny alls.
Både jag och mamma (som varit med på provridningarna) var väldigt förtjusta i Amoure, men flera faktorer fick oss att tveka. Det var inte Amoure i sig som vi tvekade över, det var allt runtomkring, och även vad andra tyckte. Visst var det mycket ansvar med att själv utbilda en ungponny, det visste vi. Men var det värt det? Alla talade så illa om unghästar. Kanske för att det inte tyckte jag skulle ha en?
Hade jag vetat då att han skulle bli som han är nu hade jag inte tvekat en enda sekund. Nu kan jag inte tänka mig hur det skulle vara om jag inte köpt honom. Vi hör ihop.
 
Just andras åsikter var väl vad som fick mig att tveka mest. "Klarar du verkligen av en fyraåring?" "En connemara som honom håller aldrig ponnymåttet" "Det kommer ta jätte lång tid innan du kan tävla igen"
Men något jag också lärt mig är att det finns många inom hästsporten som inte kan glädjas åt andras framgångar (långt ifrån alla).
 
Mitt mål med ridningen har aldrig varit att tävla höga klasser eller vinna allt jag ställer upp i. Mitt mål har alltid varit att utvecklas, och jag tävlar för att det är kul, och för att det är extra roligt att se resultat för vad man jobbat med. Jag har länge drömt om att själv utbilda en ponny. Tänk vilken känsla!
 
Vet ni hur stolt jag är över Amoure? Och kanske även mig själv, men jag gillar inte att låta skrytig.
Jag skulle aldrig säga att Amoure inte kunde något när han kom. Amoure kunde alla nödvändiga grunder och var även väldigt välriden, men i hoppningen hade det endast varit enstaka småhinder och lite lätt löshoppning.
Det är i princip bara jag som hoppat Amoure och det är därmed jag som skött hopputbildningen (med hjälp av duktiga tränare förstås). 
 
Hur var Amoure att hoppa i början? Jo, han var ganska tittig, stressad och nästan lite "bakåt", han förstod inte riktigt grejen. Men inställningen fanns där, det har den alltid gjort. Han ville ändå. "Matte säger att jag ska hoppa, då gör jag det!"
Hur är han då nu? Öronen framåt, ökad steglängd och massor med glädje. Han älskar att hoppa. 
Alltså måste jag ha gjort något rätt i utbildningen. Eller?
Att bibehålla glädjen och viljan kan vara svårt, och detsamma gäller att plocka fram den.
 
Är det (i hästvärlden) tillåtet att säga att jag är stolt över det jag har åstadkommit med min ponny? Eller anses det vara skrytigt och snobbigt?
 
Jag kan säga att jag är STOLT över att jag och Amoure vunnit våra första starter i fälttävlan. Stolt, på riktigt!
VI har lyckats med detta. Amoure har lyckats med detta, men framförallt; JAG har lyckats med detta.
 
 
Kommer snart komma ett liknande inlägg som är mer aktuellt, vet att detta var uppskattat :)

Amoure 13 oktober 2013

Jag klappar honom på den här bilden om ni undrar varför den här ser knasigt ut, hehe ;)

NY DESIGN :D

Nu har bloggen äntligen blivit uppdaterad med en ny design, jag tycker att det verkligen var dags!
Så fort Amanda börjar blogga är det förstås dags att byta igen, och jag hoppas att det blir snart.
Jag är faktiskt nöjd, speciellt med färgkombinationen eftersom att jag är väldigt förtjust i marinblått/oranget.
 
Vad tycker ni?

Amoure 16/10-13

Det var en pigg och stark Amoure som idag fick gå en lång uteritt på hackamore.
Vi red backrundan samt en liten extra sväng mot slutet för att bli av med lite mer av den där energin och få den nonchalanta ponnyn att lyssna lite i alla fall.
Amoure var hur glad som helst och ville helst galoppera fort-fort-fort. Det gick dock jättebra att korta galoppen men sakta av ville han inte precis.
Blev mycket fattningar och avsaktningar, om det blev så mycket bättre vet jag egentligen inte men på hackamoret kan jag ju inte bara sitta och hålla utan det gäller att ta och lätta hela tiden. Lite bättre blev det nog, och i slutet lyssnade han åtminstone fint i traven :)
Bulldozer-ponnyn i söndags

Märkesgrejer säger inte att du är en bra ryttare

För något år sedan var det en riktig hype kring märkessaker i hästvärlden. "Jag har en Kingslandsjacka och jag är bäst" tycktes många tänka.
Har det faktum att du bär Kingsland och HV-Polo och hästen JW och Scapa något med hur ni är som ekipage att göra? Nej.
Ridsporten är tyvärr en sport där pengar har ett stort värde. Med pengar kan man komma långt - framförallt när det gäller hästmaterial. Att påstå att de som har snygga, matchande märkeskläder är bättre än alla andra anser jag är mer än fel. Alla har inte pengar att köpa en Kingsland-jacka, Animo-ridbyxor och GPA-hjälm likväl som en del aldrig skulle tänka sig tanken att gå runt i ett par ridbyxor eller ett par stövlar från Hööks.
 
Dessvärre blir priserna alltmer likvärdiga. Att köpa ett par ridbyxor hos Hööks kostar idag lika mycket som att köpa ett par John Whitaker. Visst, sen finns det de märkena där ett par ridbyxor kostar flera tusenlappar, exempelvis Animo och Pikeur, men kanske känns det ibland mer tilltalande att lägga ned mer pengar för kvalité?
Ärligt talat tror jag dock inte att ens hälften av alla ryttare begrundar kvalitén i val av produkter - åtminstone inte mer än "äh,de här går ju bara sönder" eller "det här märket brukar hålla bra".
Men att märkesgrejer skulle göra oss till bättre ryttare är ren och skär lögn. Material spelar ingen roll - det handlar om en känsla som gör att vi har det i ryggmärgen, eller så har vi det inte. Att säga att det beror på kläderna vi bär (och om de följer samma färgkod) är rent utsagt skitsnack.
 
Jag tycker att en del märkesgrejer är riktigt fina - därför kan jag köpa det. Finns det något liknande hos Hööks så köper jag det hellre och lägger de extra hundralapparna på träning - det som gör mig till en bra ryttare på riktigt.
Att köpa märkessaker begagnat är ju dock ett bra sätt att spara pengar och ändå känna status, eller märkesrus, eller vad det nu är man känner. Då sparar man åtminstone pengar.
 
Märkessaker säger inte vem vi är som ryttare, eller hur vi rider. Möjligtvis säger det hur stor plånbok vi har, men egentligen spelar det väl ingen roll?

Investering för livet?

En sådan här väst står på min önskelista och har gjort så sedan något år tillbaka. Västen heter "Point Two Pro-Air Jacket" och används över den vanliga skyddsvästen i fälttävlan, och även av en del unghästryttare.
Man fäster en hake i sadeln vilket gör att västen utlöser om den lilla "linan" sträcks. 
Priset ligger runt 5899 kr vilket är ganska saftigt, men kanske en investering för livet?

De här västarna har ju faktiskt räddat liv, och är ovärderliga vid rotationsfall. Jag tycker att det ska vara obligatoriskt att ha en sådan här väst på elitnivå. Att vi ponnyryttare ska ha det är inte lika viktigt enligt mig eftersom att hindrena och hästarna är mindre (förhoppningsvis skadorna likaså).

Amoure 15/10-13

Amoure fick bära ett gammalt aachenträns idag, eftersom att dressyrutrustningen numera är svart. Jag har även köpt en separat remontnosgrimma samt ett pannband som ska sitta på senare.
 
Ett ordentligt dressyrpass i ridhuset var vad som gällde.
Jag började med att jobba honom i skritten och träna på ryggningar, Amoure börjar förstå nu och när han gjort en riktigt bra ryggning så nöjde jag mig med den delen.
Därefter jobbade jag i traven med tiometersvolter och öppnor. Det kändes väldigt bra och han var väl framme till bettet.
I galoppen låg fokuset på tiometersvolter och förvänd galopp vilket gick bra - dock blev han väldigt stark efter galoppen och det var svårt att få honom att släppa till.
Jag avslutade i alla fall med massor med fattningar och avsaktningar - han var stark och stod emot i avsaktningarna men det blev bättre och bättre hela tiden. Fattningarna var i alla fall kvicka och mjuka.
 
Vi får fortsätta på de där avsaktningarna från galopp helt enkelt, det går ju att göra både ute och inne :)
Jag tycker att han passade bra i det här tränset, hade det på min förra ponny :)

Variera, variera!

Mitt motto när det kommer till hästar och framförallt träning omkring dessa är "Variera, variera!"
Variera underlag, variera träning, variera tränare, variera bett, variera nosgrimma. Det mesta går att variera och är (för det mesta) bra för hästarna.
 
- En häst ska inte gå på mjukt underlag varje dag, inte heller ska den gå på hårt underlag varje dag. Lagom är bäst och att variera underlag stärker hästarna mycket, på olika sätt.
 
- Träningen är viktig för en glad och hållbar häst! Det går inte att rida dressyr i ridhuset varje dag och tro att hästen ska tycka att dressyr är roligt i femton år. Samma sak gäller hopphästar - det går inte att hoppa varje dag i veckan och tro att det inte slitet lite på hästarna. Som tur är så tänker inte många så.
Kanske är det därför jag har fastnat för fälttävlan, för att det är så varierat. Vi måste träna på allt.
- Med "variera tränare" menar jag absolut inte att man ska byta tränare fram och tillbaka, det skapar för det mesta mer problem än det löser, men att prova en ny tränare någon gång ibland kan vara bra. Få lite nya tips, höra andra tankegångar och feedback från någon som kanske inte har sett hästen en gång i veckan i två år.
 
- Att variera bett är viktigt, tandläkare brukar rekommendera att man rider på samma bett max 2-3 dagar innan man byter. Jag varierar mellan tre olika tredelade bett (ett anatomiskt, ett med fasta ringar och ett vanligt) samt hackamore. Det behöver inte vara så stora skillnader men inget bett är det andra likt, åtminstone inte på pricken.
 
- Att variera träns och/eller nosgrimma innebär att man ändrar tryckpunkterna på hästens huvud. Det är sällan att två träns ligger an på samma ställe, och att byta träns är ett bra sätt att förhindra exempelvis tryckskav.

Amoure 12 oktober 2013


Amoure 14/10-13

Det blev som planerat ett lösgörande pass på hackamoret idag :)
Vi skrittade fram ute tillsammans med Carolina och Fidell och sedan red jag en stund på utebanan.
Jag jobbade mycket med sidvärtsrörelser och rakriktning. Amoure kändes arbetsvillig och framme för skänkeln. 
Avslutade med mycket övergångar och tempoväxlingar för att få honom på rumpan innan vi promenerade på asfaltsvägen.
Trött Amoure njöt av solen igår.

Amoure vecka 42

Måndag: Lösgörande på hackamore
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Hoppning
Fredag: Dressyr
Lördag: Dressyr
Söndag: Promenad eller uteritt
 
Fokus: LYDNAD!

Hösten är fin


Jag ska bjuda på mer bilder

Jag vet att ni läsare uppskattar nya, fräscha och fina bilder här på bloggen. Amanda har ju alltid varit den som har haft med sig fotograf och kamera till stallet men i och med att hon inte bloggar nu så har jag bestämt mig för att verkligen ta tag i mitt eget bildarkiv och uppdatera det.
Jag ska försöka att åtminstone få nya bilder en gång i veckan så att jag kan bjuda på dem här på bloggen. Vad tror ni om det?
 
Snälla Amanda har lovat att hjälpa mig, och jag ska försöka få med lite andra kompisar till stallet snart också som kan fota lite.

13 oktober 2013

En bråkig Amoure fick gå ett pass på ängen imorse. Han var väldigt stark och nonchalant så jag fick bli riktigt arg på honom för att han skulle lyssna.
Ibland så blir han otroligt bossig och då gäller det att sätta gränser. När han väl lyssnade så blev han fin och då var jag nöjd och han fick förstås massvis med beröm så fort han släppte till.
 
Resten av dagen har vi städat på Överby. Diskat baljan och bytt vatten samt mockat i hagen, sopat bort spindelnät i taket, tvättat fönster, städat foderkammare, höloft och så vidare.
Utöver det rensade jag även upp bland mina saker både på loftet och i skåpet. Smörjde även sadelgjordar och träns vilket behövdes. Kändes som att det var lika bra att göra allt sånt småpyssel nu när jag ändå var inne i städtänket ;)
Pappa var jättesnäll och fotade lite :)

Höststädning

Idag är det höststädning i stallet som gäller. Innan dess ska jag och Amoure ut och galoppjobba men sedan är det städning all in för min del.
Ska bli ganska roligt, jag tycker att det för det mesta är väldigt bra stämning sånna här dagar och man lär känna fler - vilket jag tror att jag behöver göra ;)

Favoritvästen

Det här är helt klart min favoritväst! Den är jätteskön, varm och dessutom tycker jag att färgen är himla härlig. Helt klart ett av mina favoritplagg i stallet.

Amoure 12/10-13

Idag så red jag en liten stund på grusslingan medan Amanda var jättesnäll och fotade :)
Amoure var lite spänd och stark och kändes nästan lite tung i formen. Ingen rolig känsla men Amoure hade i alla fall roligt när han fick galoppera.
 
Imorgon har jag tänkt att vi ska rida till Vibyängen och galoppjobba ordentligt, jag tror att det verkligen behövs! Bästa sättet att få Amoure helt igenom i kroppen brukar vara mycket galopp på en äng, det tycker han är skönt och det brukar få honom att slappna av.

Hur ska vi göra nu?

Jag har haft svårt att bestämma mig för hur resten av tävlingssäsongen ska se ut. Ska det fokuseras på dressyren eller hoppningen? Vilka tävlingar ska vi starta?
Eftersom att Amoure gick många tävlingar och träningar i somras så har jag bestämt att börja trappa ned lite nu, han ska gå två tävlingar till och sedan ska han få sin vintervila på två veckor innan vi kör igång igen en månad innan han återigen får ta det lite lugnt igen. 
 
Hur det ser ut på tävlingsfronten är nu bestämt - äntligen.
Tanken var egentligen att Amoure skulle gå en regional hoppning nästa helg och då debutera 110 cm men jag har bestämt mig för att skjuta upp det och istället fokusera på dressyren. Sedan har han ju inte förrän senaste veckan känts helt 110 procenting i hoppningen. LA debuten får vänta till våren - och då hinner han mogna lite till.
 
Dressyren då? Jo, där väntar en debut om två veckor. Om två veckor ska vi ta oss vatten över huvudet och rida en LA:1 i Täby. 
Det kan verkligen gå hur som helst, men jag har inget mål att rida på en viss procent utan jag vill känna på ett lite svårare program på tävling och se hur det fungerar med Amoure.
 
Mamma sa att Amoure troligen kommer att tro att han blir straffad när han ska gå in i transporten efter ritten - utan att få hoppa, haha! Han är ju van vid att gå dressyr och sedan få hoppa.

Amoure 11/10-13

Igår var jag i stallet sent på kvällen vilket var riktigt mysigt. Inget fel med att spendera fredagskvällen i stallet ;)
 
Det blev ett ordentligt dressyrpass i ridhuset som kändes betydligt bättre än de senaste passen har gjort - skönt!
Som jag sagt tidigare så har Amoure känts lite låst och ovillig senaste tiden, framförallt då i dressyren, men det kändes inte idag.
Han känns lite seg i reaktionerna men det tror jag beror på att han fortfarande har all päls kvar vilket han aldrig har haft under träning.
 
Jobbade mycket med delar ur LA:1, d.v.s. skänkelvikningar, tiometersvolter, ökningar och förvänd galopp. Det kändes för det mesta bra - Amoure var ganska jobbig i högervarv ibland då han drog innåt men fick koll på det efter en stund och då gick det mycket bättre.
 
En sak som har blivit mycket bättre är skänkelvikningarna, de är mer flytande och det har ju också varit mitt mål med dem. Tiometersvolterna blir ibland lite hackiga men ibland också helt fantastiska så det är bara att träna vidare :)

Terrängträning 29/9-13


Amoure 10/8-13

Igår så hoppade vi på lektionen :)
Vi började med att värma upp som vanligt, med halter och övergångar och jag red även lite skänkelvikningar och öppnor.
Det var tre stycken räcken frambyggda med bom framför. Först travhoppade vi allting som lydnad vilket Amoure verkligen behövde, hehe.
Amoure tyckte att det var så skoj att hoppa med ridskolehästarna att han tjöt till och drog iväg en gång, haha. Tur att han varnar ;)

Jag fick avsluta med att hoppa hindrena på 1 meter och då hoppade Amoure jättebra språng. Perfekt träning för honom att bara hoppa räcken eftersom att det är de som han ibland kan gå i botten på - nu hoppade han super!Behövs under hösten

Här ovan kan ni se lite saker som ska införskaffas inom en snar framtid.
Den bruna tröjan vill jag ha eftersom att jag är i behov av en neutral, långärmad stalltröja.
Båda sadelgjordarna är nödvändiga - en svart till dressyrsadeln och en ny gjord till hoppsadeln. Den jag använder nu är i syntet och den är både för lång och rostig i spännena.
Ett nytt dressyrträns, som jag har nämnt, och något nytt fint pannband. Till det vill jag även ha ett nytt exemplar av Amoures favoritbett.
Sist men inte minst så behövs ett par dressyrskydd med teddyfoder eftersom att Amoure lätt får skav på vintern. Snygga och mysiga!
 
 

Rött och svart

Stövlar: DeNiro // Stigbyglar: Jin // Hjälm: Charles Owen // Tröja: HV-Polo // Schabrak: HV-Polo // Handskar: Hööks // Skydd: JW // Strumpor: HV-Polo
 
 

Gårdagens hoppning


Bloppis: Superfint dressyrträns!

Eftersom att jag nu byter från brun dressyrutrustning till svart så ser jag ingen anledning att behålla mitt fina dressyrträns som inte heller är använt mer till en porträttfotografering.
Det är ett väldigt fint träns från Capriole med bred, lackad nosgrimma och fint, svängt och lackat pannband med swarowskistenar som glittrar fint.
Brunt i strl cob, matchande tyglar kan ingå.

650 kr inkl frakt, billigare vid snabb affär.
Mejla mig på tovenove@live.se vid intresse, fler bilder finns förstås :)
Nytt remontträns?

Jag behöver ju nu ett nytt remontträns i svart som jag kan ha till dressyrsadeln, jag har ett aachenträns kvar men vill också ha ett remont så att jag kan variera.
Hööks har ett rundsytt remontträns som jag tycker är fint. Funderar på att införskaffa det och sedan köpa något fint pannband till.
Vad tycker ni om detta?

Amoure 8/10-13

Hoppträningen idag gick riktigt bra :)
Vi började med att trava över bommar som sedan lades upp till hinder med travbom innan.
Vi tränade på att rida bra vägar på olika linjer och Amoure hoppade otroligt bra, Lena tyckte att han aldrig hoppat så bra så det var riktigt roligt att höra.
De har bytt underlag på Stora Wäsby så vi hoppade inte särskilt högt eftersom att underlaget inte riktigt satt sig men hindrena låg väl runt 90 cm och enstaka på 1 meter.
 
Jättenöjd med träningen, Amoure tog tag i hindrena och hoppade hellre stort än nära - duktig kille!
 
Film kommer imorgon :)

Sadelprovning

Sadelprovningen idag gick bra, dock fick vi byta ut båda sadlarna.
Först provade vi dressyrsadeln efter att den blivit stoppad. Egentligen låg den bra men eftersom att Amoure rör sig med så mycket rygg så studsar den lite vilket inte är bra.
Vi provade en annan i samma modell som satt mycket bättre - dessvärre var den svart så en svart dressyrsadel har vi alltså från och med nu.
 
Hoppsadeln låg lite i bakvikt, vilket jag gissat, så vi provade en ny på en gång. Denna var som tur var brun, så jag behöver i alla fall inte ha två svarta sadlar, hehe.
Den sadeln var lite mindre och nättare än min gamla fast den hade knästöd som gick lite högre upp vilket jag tycker är superbra eftersom att det underlättar i terrängen - då slipper mina knän hamna utanför :)
 
Snart ska vi åka tillbaka till stallet för att lasta Amoure vända nummer två och bege oss till Stora Wäsby.

Dagens planer

Idag blir det en hektisk dag, som tur är så är jag ledig från skolan eftersom att vi har utvecklingssamtal hela dagen (förutom min klass).
 
Dagen börjar snart med första turen till stallet, klockan 12 ska vi befinna oss hos Sadelprovaren och kolla våra sadlar då jag tyckt att det är något som inte riktigt stämmer senaste tiden.
De ska i alla fall bli kollade och stoppade eller vad det nu kan vara som behöver göras.
 
Sedan åker vi hem en vända, låter Amoure vila lite, innan det är dags att åka nästa vända med Amoure och trailer. Idag är det nämligen dags för hoppträning på Stora Wäsby, det ska bli jättekul :)
 
Fullt upp, tur att jag hann göra klart min stora engelska inlämning nu på morgonen så att jag slipper det sedan.

Amoure 7/10-13

Idag red jag ett pass barbacka på ridbanan.
Amoure var ganska ofokuserad och spänd, och det var inte så lätt att få en bra känsla.
När han väl slappnade av och svarade både fram och tillbaka så klev han på fint men annars spände han upp, ville inte gå fram eller sprang iväg. Ganska irriterande eftersom att han gjorde olika saker hela tiden.
Efter mycket tålamod så släppte det och då travade jag av honom.
 
Efter ridpasset så fick Amoure gå in i det stora ridskolestallet för första gången, lät honom stå i spolspiltan en stund och kolla läget. Tanken är att han ska duschas snart och då måste han vara avslappnad där inne. Fungerade jättebra men ville inte spola något vatten eftersom att jag var ensam :)

Halvklippt rumpa

Amoure står just nu i stallet med en halvklippt rumpa. Extremt fult.
Igår skulle jag klippa honom, hade fixat fram allt med nyslipade skär, sladdar hit och dit och en nyborstad ponny. 
Amoure stod som vanligt blickstilla och var världens snällaste så jag började klippa som jag brukar - bakifrån och fram. Efter fem minuter så sa klippmaskinen poff och dog.
Provade flera olika eluttag, oljade flera gånger och så vidare men inget hjälpte.
Eftersom att jag ändå avsatt ett par timmar för klippning så passade jag på att klippa hovskägg, man och svans och ge Amoure lite massage - det uppskattade han verkligen :)
 
Pappa plockade isär klippmaskinen när jag kom hem och då visade det sig att motorn hade brunnit upp - ny motor är i alla fall beställd och jag hoppas att den kommer snart så att jag kan avslutade det jag har börjat.

Veckan i kort

Den här veckan har varit väldigt jobbig mentalt för mig, jag har haft sån extrem ångest när det gäller skolan på grund av ett prov som avgör mitt betyg i en kurs - och den känslan har jag aldrig haft förut. Hemskt.
 
Måndag: Amoure promenerades.
Tisdag: Red lite dressyr på ridbanan, kändes inte så jättebra. Reaktionerna var ganska sega och han kändes inte riktigt fram till bettet men avtravningen var jättebra, då sköt han på och var framme med halsen.
Onsdag: Red ut och galopperade massor, hade pelhamet då jag inte mådde särskilt bra - för att slippa slita i honom. Tur var väl det då han var väldigt stark men kul var det ändå - höstsol och galopp i skogen.
Torsdag: Dressyrlektion där vi jobbade med sidvärtsrörelser och skolor. Amoure var lite stark och springig men bitvis riktigt trevlig. Jobbig för högerskänkeln vilket han inte varit på ett tag men bara att jobba på.
Fredag: Red lite på grusslingan barbacka.
 
Igår var vi på tävling, skulle egentligen hoppat LC & LB men det blev bara LC.
I LC:n så hoppade han bra, han lyssnade på mig i sprången och kom endast nära på ett hinder. Mellan hinder nummer ett och två tappade Amoure fästet och halkade till vilket gjorde att han inte riktigt hann hoppa av på tvåan som var ett räcke - det enda hindret där han kom nära - det föll och sedan hinder nummer sju. Det hindret hade dock kunnat ligga kvar då han knappt nuddade det.
Annars hoppade han väldigt bra - speciellt på oxrarna där jag fick en bra känsla. Nu känns det ändå som att ridningen börjar sitta även på träning - han blir inte alls lika springig och för det mesta hoppar han av bra. Hoppar gör han ju alltid.
Anledningen till att jag strök mig från LB:n var att det var flera i varje kategori och klass som gick omkull, underlaget var väldigt halt och trots att jag red väldigt lugnt i LC:n så fick Amoure sladd på ett par ställen. Att gå in och rida LB:n kändes dumt med tanke på att jag skulle behöva sätta mer tryck och det därmed fanns större risk att gå omkull.
En bild från igår :)

RSS 2.0