Eric Le Tixerant sadelgjord

Jag och mamma har tittat på den här sadelgjorden väldigt länge. Har hört att den ska vara oerhört bra för hästen dock är den lite dyr. Jag tror att den är värd att investera i ändå. Vi fick den lite billigare eftersom att vi köpt två sadlar från samma ställe. Det är Lantz sadelkammare som säljer dem.

Info:

Eric Le Tixerant sadelgjord

Här har vi den sadelgjord som vi anser vara bäst på marknaden just nu. En helelastiskt gjord som har en rad fördelar jämfört med "vanliga gjordar". Ifrån början är detta en sadelgjord framtagen för hästar med sadeltvång MEN den har även en rad andra fördelar.

För Dig som har problem med att sadeln glider fram kan det här vara en väl värd investering! På vissa svårare hästar räcker det inte alltid med en väl utpassad sadel utan man måste även ha tillbehör som hjälper till att hålla sadeln ordentligt på plats. Den här gjorden är optimal för just det ändamålet tack vara gummiplattan som ligger emot hästens bröstben, gjorden stannar därav i sitt läge och hjälper till att hålla sadeln stilla på sin plats.

Gjordens höga elastisitet i kombination med att gummiplattan fördelar ut trycket gör att komforten för hästen ökar, den får lättare att andas och blodgenomströmmningen förbättras, därigenom möjliggörs även ett friare rörelsemönster.


  • hästen har lättare att andas och blodgenomströmningen blir bättre

  • fördelar trycket mot bröstmuskeln

  • hästen får ett friare rörelsemönster

  • sadeln ligger på plats, glider inte Obs! Obs! Obs!

  • elastisiteten centrerad under hästen för bästa comfort

  • ergonomiskt utformad

    image description


Tolkbilder :D


Bilder del2

Här kommer del 2, kommer även en del 3 imorgon eller i övermorgon! Nu ska jag laga mat och spela piano, mer inlägg ikväll!
image description

Outfit från söndag

Outfit:
Amanda
Väst: H&M
Hoodie: Aeropostale
Ridstövlar: Trento
Hjälm: John Whitaker
Ridbyxor: Kingsland
Yngve
Schabrak: Kingsland
Lindor: Showmaster
Träns: Artemis Aachenträns Gold Medal
Sadel: Selleria Equipe
image description

Ridpass idag!

Idag var Linda med i stallet. Vi blev ganska fort klara och begav oss ner til ridhuset. Det märktes direkt att han var pigg och okoncentrerad haha. Han kollade överallt med öronen spetsade raktfram. Red på långa tyglar i en halvtimme och då gick det väl inte alls så bra. Han gick inte speciellt låg i form alls, snarare tvärt om. Det var då jag satte mig ner i sadeln som han började jobba! Älskade energin idag. Han gick väldigt stdigt i traven men då och då ville han bara springa. Tränade i alla fall mest galopp idag. Fattningarna gick bättre idag men det är fortfarande 50/50% chans att han fattar galoppen, annars springer han bara fortare. Det känns ju inte så bra tills på lördag. Vill ju gärna att han tar galoppen så man ber om den. Men han tog i alla fall de flesta fattningarna idag. Dock var galoppen lite rusig, han sprang mer än att ta i med bakbenen.
Linda filmade lite, hon filmade åt fel så vill ni se något så får ni göra rutan störra på filmen!
image description

Flyt!

Idag känner jag att jag haft ganska bra flyt! Hann med än tidigare buss än planerat från stallet och för en gångs skull hann jag med rätt tåg och bussen hem kom efter två minuter. Ibland ska det gå!
'
Idag red jag Amoure, normalt brukar jag ha medryttare på måndagar men vi har bytt lite närmaste veckorna. Jätte skönt när det går att göra så!
Jag hade först tänkt rida ut, men det har varit mycket jakt nu i slutet av säsongen så jag vågade inte riktigt riskera, så jag värmde upp på ovalen tillsammans med Jennifer på Juni, i alla gångarter. Lät honom kliva på i ett ordentligt tempo.
Sedan red jag på ridbanan en stund, jobbade med volter i trav samt större i galopp. Märktes att han tyckte att galoppen var lite jobbig i snön men han lyssnade bra.
Innan jag travade av jobbade jag lite med framdelsvändning och det märks att han börjar förstå mer och mer, jätte kul :)

Tolkbilder: Förberedelser


Bilmärke = hästmärke?

Tonino Lamborghini gör inte bara heta sportbilar utan har även en läcker serie med hästgrejer. 
Som Tonino själv säger "Design ska vara sexigt, enkelt och intuitivt som en kvinna"....
Källa: Hippson
image description

Prova-på-ridning

Idag var jag på Farsta ridklubb för att få mer information om realgymnasiumet. Vi fick även rida. Jag fick en stor fux som hette Cesar. Väldigt snäll, men speciell att rida. Känslig och man behövde vara SJUKT mjuk i handen, i galopp fattningen så skulle man ge honom hela tygeln och man skulle inte ha någon kontakt alls med munnen i galoppen annars bröt han av osv.
Mamma fotade två bilder på mig och Cesar i boxen :)


Bilder del 1

Idag red vi ute igen! Det verkar som om pay and ride blir av på lördag! Jag tränade jätte mycket på momenten i LC:1. Jag började med att bara skritta fram hela programmet. Sedan skippade jag travet och galopperade på lång tygel. Hade skrittat en stund så han kändes varm. Efter det red jag trav på låg tygel i serpentiner och volter. Då han kändes avslappnad så gjore jag övergångar vilket gick jätebra idag! Så småning om kortade jag tyglarna och satt ner. Jobbade på fattningar i 20 m volter, ökad trav, bra flyt men mest serpentinerna för det är svårast.
Men han gick hur som super idag och över mina förväntningar. Ska rida imorgon med och då tänkte jag jobba mer med galoppfattningar och lite serpentiner. Idag sprang han lite in i fattningarna, ska försöka bli mer tydlig imorgon.
Nu blir det ponnyakuten!
image description

Underbar dag!

Har haft en underbar dag! Red ett dressyrpass med bästa! Han skötte sig super och Linda fotade! Mer info och bilder kommr sen! Har massor med bilder!
Sedan red vi ner alla ungdommar plus Oreo, Facce, Mingus och Juni för att tolka. Var så himla kul. Tolka först bakom Facce sedan bakom Juni. Linda och Jennifer turades om att rida Juni och försökte sitt bästa att få av mig MEN jag var grym och åkte aldrig av. Red Facette sedan för att Linda, Facettes ägare skulle få åka. Sjukt fin och rolig häst att rida! Fort gick det också! Bästa dagen!
Visst  var vi snygga idag? ;)
image description

Lastträning och fotat tolkning

Idag lasttränade vi Amoure.
Det var väldigt mycket runt omkring så han var lite stressad, men det är också bra träning eftersom det oftast är väldigt mycket stoj på en tävlingsplats!
Vi ska försöka lastträna Amoure så mycket som möjligt så att han blir riktigt van nu (:
'
Fotade även när alla tolkade så dem bilderna kommer senare!
Jag tänkte även klippa ihop en rolig film :D

Bilder del 2

Här kommer resten av alla bilder från ridpasset i förrgår! Nu åker jag mot stallet för att rida och tolka! Bilder kommer (:
image description

Tävlingsnytt!

Jag är superduper GLAD! Såg precis att Stäket har en pay and ride nästa helg!!! Vill verkligen åka! Men det är inte säkert så återkommer imorgon om det blir av eller ej. Hoppas!
Härliga tävlingsbilder!
image description

Snyggis

Här är snyggisen i september
image description

Gådagens Outfit

Amanda
Ridstövlar: Trento
Hjälm: John Whitaker
Väst: H&M
Hoodie: Gina Tricot
Ridbyxor: Kingsland
Yngve
Lindor: Börjes
Schabrak: Schockemöhle
Träns:Lifford Claridge House
Sadel: Selleria Equipe
image description

Uteritten

Det blev en sväng på andra sidan vägen, Gokartrundan närmare bestämt.
Vi blev fyra stycken, jag, Johanna, Moa och Sara. Ponnygäng!
Alla ponnysarna var pigga och glada, vi galopperade ett par raksträckor samt över en åker. Jätte härligt!
Amoure skötte sig bra och höll sig på marken hela tiden, han var lugn och lyssnade för det mesta bra på mig :)

Amoure wannabe?

Här är en riktig Amoure look a like. Haha den finns i min lillasysters häst kalender. Väldigt lik! Tycker ni inte?

 

 


Lite halvfailat sådär

Tjohej!
Haha, man får se upp för Amoures huvud. Han gillar att knocka en!
God morgon!

Idag ska vi ut och galoppera i snön tillsammans med Johanna och Moa! Härligt att rida ut ett helt ponnygäng :)
När jag flyttade till Grana fanns det endast fyra eller fem ponnysar där, nu finns det i alla fall tio stycken. Så roligt att vi kan rida ut med bara ponnysar, hoppträningar med bara ponnysar och sådär :D

Ridpass!

Åkte runt 13.00 till stallet. Tog in Yngve på en gång och borstade honom fin! Jag red på ridbanan idag och hade lagt upp ett ganska hårtpass. Red fram i en halvtimme i låg form. Gjorde volter, olika tempon, olika vägar osv. Var även tydlig med att han skulle vara fram för skänkeln idag. Jag slutade använda skänkeln och istället bara sitsen, reagerade han inte på den så lät jag antingen ShShSh eller la till spöt. Efter ett tag fick han riktigt bra framåt bjudning.
Galoppen idag gick jättebra, dock var han lite stel i början. Men efter ett tag så flöt det på riktigt bra och många gånger blev det en sådan där wow-känsla.
Red LC programmet två gånger och det kändes riktigt bra. Det enda att klaga på var att övergångarna från trav till skritt inte riktigt var hundra men det tränar vi på!

image description

Bilder från min & Space sista dag

Bilderna är exakt en vecka gamla.
Dagens

I onsdags drog Amoure av sig en sko, så idag kom hovis för att slå på den.
Eftersom han ändå skulle skos om två veckor tog vi det på en gång, kändes onödigt att slå på en sko och sedan dra av den igen efter bara två veckor. Amoure skötte sig i alla fall bra :)
'
Efteråt red jag ett pass i snön. Red ett lite kortare, ca 35 min, pass men galopperade mycket. Amoure tyckte det var roligt att sträcka ut i snön, men han höll sig på marken hela tiden. Härligt var det :)


 Såhär såg knasponnyn ut idag :)
 


Vår/Sommar

Ingen har väl missat att Hööks nya vår/sommar kollektion har kommit ut?
Jag bjuder i alla fall på lite härliga saker jag skulle vilja ha :)


 
 
 
 


Tove & Amoure

Jag heter Tove Nodemar och är född 6 januari 1996.
Jag började rida 2007 och fick 2008 en c-ponny på foder. 2009 fick jag min första ponny; London.
Jag köpte London som läromästare, och sommaren 2011 kände jag att jag inte längre utvecklades med honom så 20 augusti fick han åka till sina nya ägare och 26 augusti hämtade jag hem Amoure.
Utöver ridningen så tycker jag om att läsa, skriva, fotografera och vara med kompisar. Ganska klassiskt va? ;)
Jag blir alldeles för lätt rastlös och vill alltid ha något att göra.
Lidens Cap Bell Amoure är hans hela namn, men till vardags kallas han Amoure eller Morris.
Amoure är född 17 juni 2007 på Lidens stuteri, hans mamma heter Lidens Caprifol RC 959 och hans pappa är Uranus RC 60.
Vi köpte Amoure av uppfödarna.
När Amoure kom till mig i augusti var han endast grundutbildad samt löshoppad, han hade även hoppat enstaka små hinder med ryttare. Det jag fastnade för var hans inställning.
Idag har vi börjat jobba med skänkelvikning, fram och bakdelsvändning och även börjat hoppa bana. I nuläget har vi hoppat enstaka hinder på 90 cm och löshoppat honom 110 cm.
Mitt mål med Amoure är att först och främst utbilda honom till en duktig allroundponny men jag vill även rida fälttävlan på honom.

Rolig dag i stallet

Alla dagar är roligare men idag ville vi busa lite. Linda och Jennifer skulle tävla slalom barbaka. Det gick super för Linda haha men sista varvet drg han till ett riktigt bocksprång, lite svårt att se kanske men kolla upp i högra hörnet så.
Efter Linda och Jennifer busat runt hoppade jag upp och red honom lite. Han kändes väldigt bra! Han gick super i traven och galoppen kändes faktiskt väldigt bra. Red inte så länge, skrittade honom för hand sedan, då nafsade han ingenting!
Väl tillbaka i stallet satte jag min lillasyster i mockning så ryktade jag Yngve länge. Jag tvättade närborrarna, munnen, ögonen och öronen. Passade även på att klippa lite långt ansiktshår. Han fick sin godisboll innan vi gick!
Imorgon blir det ett riktigt dressyrpass på ridbanan men en SUPER OUTFIT. Mamma fotar så missa inte bloggen imorgon!
http://youtu.be/c2hTp-uMR1o
image description

Flytta ihop?

Idag berättade Amoure för mig att han vill flytta in i Oscars box.
Vi hade intaget så jag tog ponnypatrullen (a.k.a Amoure & Oscar) tillsammans och började med att lämna Oscar i sin utebox. Amoure ville väldigt gärna följa med in i boxen, men väntade ändå snällt utanför. När jag gick in för att ta av Oscar grimman ställde sig Amoure så fint med båda frambenen på rampen upp till Oscars box.
De skulle säkert kunna dela box, men då skulle vi inte få ha kvar varken man eller hals på våra stackars ponnysar. (Och det gillar vi inte, eller hur Martina? ;) )

Martina, Oscar & Amoure


En ovisad bild från i somras


Bilden är tagen från Granas sommarläger, då byggde vi själva terränghinder och hoppade på slingan. Det tyckte Space var jätte kul! Ny hööks katalog

Nu har nya Hööks katalogen kommit på hemsidan! Det är bara få in och kolla! Finns en hel del kul, bland annat finns nu lamicell på hööks! Jättebra tycker jag!


Nya hjälmregler för dressyren

En dressyrryttare i de högre klasserna har idag fritt att välja mellan hög hatt, bowler/kubb eller hjälm.
Men en rörelse, som tagit fart sedan den amerikanska dressyrstjärnan Courtney King–Dye skadades allvarligt för två år sedan, försöker få hatten ersatt med hjälm.

Vid årsskiftet införde Kanada som första land i världen hjälmtvång för alla dressyrtävlingar som var sanktionerade av det kanadensiska ridsportförbundet.

Ridhjälm– Jag är mycket stolt över vår dressyrkommitté, kommenterade Michael Gallagher, ordförande för det kanadensiska ridsportförbundet. Jag tror att vi är det första nationsförbund som infört den här regeln på alla nivåer, men jag är helt övertygad om att vi inte är det sista.

Sverige finns inte den regeln. Istället har hattvånget luckrats upp så att det är tillåtet att använda hjälm vid dressyrtävlingar på alla nivåer.

– Det kommer att bli en skärpning även av våra regler inom dressyren från första januari 2013, säger Wiveka Lund, sportchef på Svenska ridsportförbundet. Vi följer FEI:s (Internationella ridsportförbundet) regelverk och de inför hjälmtvång för alla från årsskiftet.

Men det finns ett undantag från den regeln; ryttare äldre än arton år som rider en häst som är äldre än sju år i svår dressyr kan fortsätta att använda hatt.

Internationellt börjar det annars hända saker. Den åttafaldiga OS–medaljören Isabell Werth kom i december till start med en guldfärgad hjälm på huvudet (och en frack som passade till hjälmen).

I ett pressmeddelande som förklarade agerandet skrev hon:

"Som en offentlig idrottare i fokus och med ett ansvar som mor och arbetsgivare ser jag förebyggandet av olyckor som en plikt. Särskilt i dressyr är användandet av hjälm något som i princip är tabu. Dressyrarenan kan vara farlig, något som Courtney King–Dye’s allvarliga hjärnskada är ett exempel på."

Ett holländskt företag har tagit fasta på hjälmdiskussionerna och tagit fram en ridhjälm som ser ut som en hög hatt, med hakband och allt. Problemet är bara priset på hjälmen; från 15 000 kronor och uppåt.

– Jag har sett den hjälmen som liknar en hatt och det är helt klart ett alternativ, säger landslagsryttaren Cecilia Dorselius. Sedan använder jag alltid hjälm när jag rider hemma.

– Kommer det regler som säger att vi ska använda hjälm följer jag givetvis dem. Och jag kommer inte att kritisera de reglerna, det handlar om säkerhet. Men samtidigt får vi kanske också tänka på det estetiska och att vi rider i frack.

I det svenska dressyrlandslaget finns också ett säkerhetstänkande som gör att ryttarna använder hjälm när det finns barn i närheten.

– Vi är förebilder och vill föregå med gott exempel.

Vad tycker ni,bra eller dåligt? Dela med er av era åsikter!Amanda & Yngve

Jag heter Amanda Pellnäs och är född 1 december 1994. Jag började rida på ridskola vid 7 års ålder. Då jag var 14 år fick jag min första foderponny Orcus. Det var två år sedan. 2011 var det meningen att vi skulle ta en häst på foder men vi köpte en prins.
Utöver ridning älskar jag att fotografera, spela piano, umgås med mina hundar och med mina vänner.
Målet är att att komma så långt vi kan i dressyren och tillsammans klarar vi allt

Hoppträning för Eva 25/1

Idag hopptränade jag för Eva med Amoure :)
Vi började med att värma upp med volter, små volter mellan koner i trav och 20 m volt över bommar i galopp.
Sedan hoppade vi en liten serie med studs och sedan en båge till ett räcke. Han var lite spänd första gången jag hoppade men sedan flöt det på. Vi lade sedan till ett kryss på 20 m volten efter serien.
Sedan hoppade vi en linje sockerbit-två galoppsprång-sockerbit-hinder. Den linjen kändes jätte bra :) Han rev första gången när vi höjde upp hindret men hoppade sedan med bra marginal.
Sedan gick vi över till en likadan linje på motsatta långsidan men då var han väldigt trött, så han försökte smita undan. Men fick till det bra efter en stund!
Sedan pausade vi ett tag och så fick jag hoppa banan sist. Eftersom han var trött sänkte vi lite så att hindrena låg på 60-70 cm, vi hoppade ganska högt under den andra delen av träningen så det kändes bra.
Han hoppade alla hinder snällt :)


 


Innan sista ridpasset (fredag)

Fina ponny ♥Söta!

Då jag red tillbaka med Yngvis från slingan här om dagen var alla i Amoures hage nyfikna!
image description

Skillnad

Augusti
Januari
Visst har han blivit mycket mörkare?
Han har blivit mycket finare också tycker jag, men det beror nog främst på att jag har börjat hitta alla knappar och att han har blivit starkare, roligt är det i alla fall :)

Ridpass under stjärnorna

Idag hade jag lite ångest om jag skulle rida inne eller ute. Han reds igår på ridbanan men jag längtade verkligen efter ridbanan så red där. Först tränade jag mycket på att leda honom. Det gick jättebra, han nafsade inget.
Skrittade i låg form väldigt länge och kände verkligen att han kunde slappna av! Han gick lägre än vad han brukar vilket är väldigt bra. Travade sedan på låg form och även där gick det super! Då jag kortade tyglarna blev han väldigt seg och jag fick trycka på honom hela tiden. Efter galoppen, som kändes lite stel så travade han på bättre. I galoppen var inte riktigt bakbenen med men det var något jag väntade mig efter kiropraktor behandlingen. Skrittade av ner till ridhuset och tillbaka. Super skönt att rida ute!

 

 


Svar på en fråga

Sara
Varför ska du sälja Space? :(

Svar: Det verkar som du inte hängt med riktigt, jag har redan sålt henne. Hon åkte till sitt nya hem i fredags. Varför tänker jag inte skriva nu, kanske gör det i något inlägg senare.
Bilder del 3

(igår) Vi pysslade om Yngve utomhus efter ridpasset. Passade på att prova nya täcket. Det blev lite bilder!
image description

Space + hennes hagkompisarSpace

X-file

Day By Day, ''Lilla-D''

Blaize. Hon stod även i boxen bredvid Space.

Juni


Thelma

Juni, X-file och Space

Alla kompisar samlade, förutom Space :)FAIL

Här är fail från iförrgår
image description

Amanda dissar!

...att alla ridklubbar har det lägsta programmet LB på lokal till häst! Jag vill verkligen börja på LC nivå eftersom jag inte känner att Yngve är redo för momenten i LB. Har satt mål till mig själv att få över 65% innan jag börjar träna LB och över 68% och jag ska börja tävla LB. Dessutom är han inte så pass stark i galoppen än. SUCK jag som var sugen att brja tävla redan i mars men eftersom att det inte finns något LC att rida får de vänta till april.
Jag får rida klubbtävlingar i Mars istället!
image description

Sista ridpasset (i fredags)

Hon var ganska ''på tårna'' i början, hon ville inte riktigt stå still när vi skulle ta ''finasistadagenuppställningsbilder'' eller vad man ska kalla dom,haha! Men det berodde nog på att hon vilat dagarna innan. Jag red inte så länge, kanske 30 minuter. I traven var hon väldigt mjuk och fin, nästan så hon kände att det var sista gången. Det var hemskt att sitta av, men det gick tillslut! 

Sara fotade ganska mycket bilder, tror det blev 200 st eller nått, haha! Hon filmade även en liten snutt, som jag ska lägga upp så snart som möjligt!
Red i converse och mina fötter var iskalla efter,haha! Rekomenderar inte att rida i converse på vintern ;)Träningsbilder


Hööks nya

Nytt från Hööks! Skulle säga att det är lite kopior på Scapa. Starka färger och märket påminner och Scapa. Sedan har de deras andra Schabrak som enligt mig liknar mer HV Polo. Det är inte mycket som passar min lilla fux. De flesta färgerna skulle se för jävligt ut på honom haha. Men väldigt fint på svarta/vita hästar! Vi får se vad de kommer med till ryttaren, hoppas att det är något mindre färgstarkt haha. Jag älskar dock de färgglada magicbrush! Älskar borsten dock slits de fort så skulle behöva en ny...turkos eller rosa?
image description

Nån som vill se bilder från sista ridpasset?


Hoppning

Vi hade ju morgonfodring vid sju men sedanefter jag ridit så skulle Jennifer hoppa Juni för Tusse! Linda skulle varit med och hoppa men pga behandlingen kunde han inte vara med. Jag hade lovat Jennifer att fota så det gjorde jag!
Jennifer var super nöjd med Tusse vilket gjore Linda ännu mer sugen att prova henne. Så hoppning för Tusse blir det nästa onsdag!
'
Martina är med också med Oscar!
image description

Dressyr för Tusse 22 januari 2012

Det här blir nog ett ganska långt inlägg, så jag delar av det med lite bilder!
Vi började med att rida rätt upp och göra volter åt höger och vänster mot väggen. Vi skulle göra små volter och under tiden vi red volten skulle vi flytta hästarna utåt så att volten blev större. En väldigt avslöjande övning och Amoure tyckte att det var lite jobbigt!
Sedan jobbade vi på mittvolten i trav och galopp. Amoure var trevlig, i galoppen tyckte han att det var roligt att leka lite rodeohäst. Men det gick bra :)
Sedan jobbade vi lite självständigt och Tusse hjälpte oss en och en ett tag, innan vi jobbade med hörnlinjerna. Skänkelvikning. Amoure har inte riktigt förstått det här med att flytta undan för skänkeln, men vi började i skritt och han förstod mer och mer, sedan tog vi även lite i trav och det fungerade bra.
Pausade lite och sedan jobbade vi nere på volten med galoppfattningar och avsaktningar. Här trodde jag verkligen att Amoure skulle få damp, men han skötte sig ganska bra :) Vi galopperade halva volten och travade halva. Funkade bra!
I slutet hjälpte Tusse mig lite med att flytta Amoure för skänkeln, först visade hon att han skulle flytta sig undan för spöt, och så gick hon och höll i det. Hon kunde vara flera meter ifrån och han flyttade sig, blev lite stressad ibland men det funkade bra. När han flyttat kanske två steg så red jag framåt igen.
Tusse tycker om Amoure, vilket alltid är trevligt. Han går ju gärna lite bakom handen men det är för att han inte är tillräckligt stark och stabil för att gå i helt rätt form, men han jobbar ändå med ryggen vilket är viktigast i nuläget.
Tusse tycker ändå att han har en bra grundform och sa väl mest att han behöver bli mer lyhörd för skänklarna (som ni säkert vet att jag jobbar med hela tiden) och försöka befästa skänkelvikningar och framdelsvändning (bakdelsvändningar gör han redan).
Ska bli kul att se vad det kan bli av honom. Han blir trots allt bara fem i år ;)

Bilder del 2

Här kommer bilderna då jag rider. Vänta er failbilder då jag hoppar ett litet terräng hinder HAHA jag är så fruktansvärt dålig på att hoppa.
Som sagt skulle han bara joggas idag på lång låg form. Trodde han skulle vara som en bomb eftersom han vilat i två dagar men han var superlugn! Han var lagom pigg och jobbade på bra. Jag tycket faktiskt att han känns lite annorlunda att rida på ett bra sätt. Kändes som om han höjde upp ryggen vilket är precis det jag är ute efter! Han var kalas idag! OBS jag har min lillasysters Lamicell hjälm, haha väldigt annorlunda jämfört med min Whitaker. Den är dock helt okej!
(jag tycker Yngves maffiga hals har tappat lite muskler, dock kan det ju kännas så eftersom han inte går i en högre form..hum..)

image description

Dagens outfit

Amoure
Träns: Hööks
Sadel: Santa Cruz Arthur
Schabrak: HV-Polo
Lindor: Showmaster
Tove:
Hjälm: Lamicell
Tröja: HV-Polo
Skyddsväst (under): Aerosafe
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: CRW Active
'
Snart kommer ett långt inlägg om träningen :D

Bilder del 1

Jag och Linda red idag. Linda red först. Vi skulle bara jogga honom i en låg form efter kiropraktorbehandlignen! Det är dock bara en liten del av långa dagen, mer kommer sen!
image description

Snö!

Jag började nästan tro att det inte skulle bli någon riktig vinter i år. Men nu kanske vintern är påväg. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt.. Nu känns det som att sommaren är ännu längre bort :(
Skulle vilja ha en ponny nu, så man skulle kunna galoppera i snön!

Såhär ser det ut när jag kollar ut från mitt fönster..Brr kallt!!

 


Space i hagen


Åh,vad söt hon är!Jag ser det snöar

Det snöar galet mycket ute. Och det har kommit massor med snö inatt! Härligt, nu slipper vi isen.
'
Mamma och jag beger oss till stallet runt halv tolv, blir nog en sväng förbi Hööks på vägen så jag kan köpa bruna lindor. Vad tror ni att vi ska ha för outfit idag? :D Om någon gissar rätt får den en liten länkning.
Jag är jätte laddad för att träna, trots att det "bara" är dressyr. Amoure är nog minst lika laddad ;)
Jag och London i snön. Amanda som fotat!

Lång dag blir det!

Just nu är jag på väg till stallet! WOHO klockan är 6.00 på morgonen! Lång dag blir det. Det var ju meningen att Linda skulle rida för Tusse, hoppning men han ska ta det lungt efter kiropraktorn så Jag ska jogga honom.
Först har vi morgon utsläppet, sedan ska stallet städas, mocka två boxar och fixa mat. Sedan ska mamma rida x-file, jag ska filma. Sen rider jag Yngve. Efter det är det lunch fodring. Sen ska jag upp till grannstallet och fota Tove om jag hinner!
Gissa om jag kommer vara trött sen! Blir bilder i alla fall.
image description

Mina Schabrak

Här är nästan alla mina schabrak, har en del till men hittar inga bilder! Några bilder är hoppschabrak men de jag har är dressyr.
Shockehöhle
image description
SCHOCKEMÖHLE
Kingsland (dressyr)
Mias
Jacson (dressyr)
Svart sammetsschabrak
Ljusblått dressyr (inte den på bilen men lik)
Mörkare på riktigt, skulle kalla färgen havsblå
Agria
Showmaster från Hööks
Lamicell hopp schabrak, mestadels min lillasysters
Hööks hopp
nya från hööks, hopp där med
Sen har jag lite fler dressyrschabrak från hööks/Horze men de är gamla och hittar typ inga bilder på de.
Sånt som jag är sugen på nu är mörkgrönt Mias schabrak och något rött schabrak som ändå passar en fux...några förslag på snygga schabrak?
image description

Film eller bilder?

Vill ni ha film eller bilder från dressyrträningen imorgon?
Vi kommer vara supersnygga :D
Ni bestämmer!Svettigt på marken

Tusse hade träningar på andra sidan vägen så var där och tittade lite med mamma.
Sedan hämtade jag Yngve. Jag och mamma pysslade jättelänge. Gjorde rent överallt, tvättade mulen öronen och smörjde hovarna. Han älskar att bli ompysslad!
Sedan gick vi ner till ridhuset för att gå med honom (Kiropraktorn var här igår). Som sagt nafsar ju Yngve hela tiden, trycker ut bogen och visar ingen respekt. Jag kämpade med honom i en timma och tillslut vann jag och han visade mig respekt. Sån lättnad!
Fick honom även att trava runt mig utan vidare protester. Det jag gjorde var att bara lyfta handen mot honom, på det sättet blev jag högre än honom och slutade. Fick inte ge mig heller, gjorde halter backade honom och till slut bara flöt det på! Så himla skönt men jag har nog aldrig varit så svettig och trött som jag var efter haha!

image description

image description


Mysig ritt

Idag hade vi ett sånt där mysigt ridpass i ridhuset :)
Vi var helt ensamma med musiken på, och barbacka blev det!
Eftersom det var tomt valde jag att släppa honom först, så han fick göra sig av med lite överskottsenergi. Amoure är ju bara för söt! Han följer efter mig som en hundvalp, springer jag, travar han, stannar jag, stannar han. Så söt! Han kan galoppera på spåret och jag springer innanför och när jag stannar så stannar han, sötis! Han körde i alla fall lite rodeo, härligt att se på :)
Sedan satt jag upp, arbetade honom lite i skritt och trav, med volter, diagonaler och serpentinbågar. Han var bitvis lite spänd men annars trevlig.
Ett riktigt myspass :)

Lorenzo


För er som missade i globen. Lånade videoklippet av någon på youtube, hoppas det var okej!


Gårdagen i stallet

Okej, mitt uppdrag idag är enligt Amanda (och Martina) att skicka alla bilder jag "gömt".
Jag är inte så duktig på att skicka vidare bilderna jag fotat, haha. Men idag har jag lovat att göra det!
Dock är det en hel del annat som ska göras idag också, men jag ska göra mitt bästa!
'
Jag hann inte uppdatera om vad som skedde i stallet igår; så här kommer det.
Eftersom Amoure vaccinerades i torsdags så fick han vila, men jag passade på att pyssla och (hör och häpna) klippa hans man. Amoure tyckte väl inte att det var sådär jätte roligt, men vi får finslipa någon annan dag. Han var lite otålig ;)
Jag smorde även dressyrsadeln och tränset inför söndagens träning :)

Nu är hon inte längre min


Det är inte förens nu jag förstår att hon verkligen är såld. Det är väldigt blandade känslor.

Jag kommer sakna hur hon gnäggade till mig när jag hämtade henne från hagen, när hon och jag bara kunde mysa i boxen och hur glad hon gjorde mig utan att säga ett ända ord. Fina ponny, jag kommer alltid älska dig. Den 5 februari skulle det ha blivit ett år. 

Nu blir det nya tag!

Vad tycker ni?

Så, nu är allt nästintill klart. Vad tycker ni om nya designen? :DBildbomb

Haha sitter hemma Tove och har hittat massor med bilder på mig! Tove har gömt de från mig!!!!!!!!! Haha.
Kommer ihåg hur arg jag var på gullet efter ridpasset. Han var otroligt seg och tyckte inte alls det gick bra. Dålig inställning Amanda!
Aja bilderna blev super så här har ni dem!
Vill kunna rida på ridbanan :(

NY DESIGN!

Nu gör vi ny design, ursäkta kaoset (:

Vill inte hoppa av..


Kiropraktor

Som sagt var kiropraktorn här idag! Jag är nöjd! Hon började med att kolla bara hur han gick. Redan då sa hon att han är svårare i vänstervarv vilket stämmer. Hon klämde sedan på och sa att han har lite muskler bak, då man jobbar hårt för att bygga de musklerna kan det bli spända så det fixade hon till. Hon "knäckte" halsen på båda sidor och klämde igenom honom. Hans kropp såg väldigt annorlunda ut efter! Nu ska han skrittas för hand två dagar och sedan sättas igång. Han kan kännas konstig första dagarna men sedan ska det bli bättre enligt Karolina! Som sagt har han ju varit svag i galoppen och det känns bra att en kiropraktor säger samma sak!
Jag och mamma gick med honom i ridhuset i 30 minuter.


Schabrak?

Någon som vill se bilder på alla mina schabrak? Sitter på lektion och tråkar så kör inlägget från iphonen.
Kommentera så lägger jag förmodligen upp det snart!


Failat...

Ni ville ha failbilder, and here they come!
Jag var tvungen att ta med den här för att den är så FUL. Kolla bakdelen.
Det här är FAIL. Red bland maskrosor.
VILL NI SE FLER? :D

Ovisade mobil bilderFina vän <3


Titta!


HAHA. Ni måste titta!

Home is wherever i'm with you

Home is wherever i'm with you♥
'
Det var kärlek vid första ögonkastet, den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut.♥Hoppbilder

Linn undrade om de här bilderna då Linda tävlade. Trodde jag laddat upp dem men hittar de ej! Så här har ni dem!

Space gick igenom besiktningen

Så imorgon åker hon till sitt nya hem.

Bild från när jag var och provred henne. Bilden är typ exakt ett år gammal.Veterinär idag

Planen var att i helgen vara med på kursen för Tusse i grannstallet, men idag kom veterinären för att vaccinera två hästar och besiktiga en, så vi hängde på och Amoure fick sista influensa sprutan, så nu slipper han spruta under nästan ett år :)
Men jag lyckades ändå få till en dressyrtid för Tusse på söndag, nu har vi inte tränat dressyr på ett tag och jag längtar tills Gun drar igång sina träningar igen, men det blir bra med dressyr för Tusse också. Har ridit dressyr för henne en gång, i Orsa.
Skönt att ha vaccinationen gjord! Om några dagar kan vi köra på ordentligt utan att behöva planera in någon vila för spruta.
Böjprov på Amoure.
Nu ska jag svara på kommentarer. Det är så underbart när ni kommenterar! Fortsätt med det :D

Jag vill ha sommar!Lägg märke till flugan som är påväg mot Space,haha!Lite failbilder

Här kommer några failbilder som Amanda fotat på mig och Amoure :)
Hehe. Är failbilder något ni vill se mer av? Jag har ännu roligare.

Vilken tur!

Igår åkte jag och mamma till Hööks och visade våra trasiga dressyrskydd. De frågade om vi ville ha tillgodokvitto eller ett par nya skydd! Jag tog ett par nya skydd. Om de går sönder igen så lämnar jag väl tillbaka de med. Men känns ändå väldigt bra av Hööks att ge tillbaka liksom. På fredag kommer kiropraktorn till Yngvis! Ska bli spännande. Men hoppas allt är ok, alltid bra att kolla läget.
Brukar ni kolla era hästar med massörer och kiropraktorer? Eller tycker ni inte att det är nödvändigt?Markarbete

Idag var jag hos en logoped så jag hann inte att rida. Min lillasyster fick rida istället och jag hann dit att kolla på! Lollo sa att Yngve blir väldigt lång över hindrena och imellan, han slänger sig runt på alla hinder typ. Samma med Linda, hon bara hänger med liksom. Han är lite töntig också och vägrar alltid första gången på hindert, även om han inte är ett dugg tittig på hindret. Lollo och Linda tränade på att korta upp honom fast med samma energi. Även köra lite tittiga saker. Dessutom att Linda ska vara mer hans "ledare" över hindrena och sänka sina händer. De tränade även på kontroll, att han inte bara ska dra iväg och så. Det gick skitbra tycker jag. Allt stämde verkligen som Lollo och det blev en stor skillnad från början till slutet!
Hoppas Linda använder det hon lärde sig idag till hoppträningen med Tusse på Söndag!
11 Mars startar Yngve första tävlingen för säsongen! Klubbtävling på Väsby 60 cm! Jag kör dressyren veckan efter! (:

Amoure 18 januari

Idag var som sagt planen att rida ut; men det var jägare ute.
Men jag var fast besluten att INTE rida i ridhuset, så vi höll till på ovalen runt sjukhagarna.
Amoure var mycket mer avslappnad och lugn jämfört med igår, han spände till lite här och där men var lätt att få avslappnad igen. Jag red ungefär 40 minuter i alla gångarter.
Red lite övergångar mellan skritt och trav, det var väl ungefär vad fokuset var :)
En av första bilderna på oss två tillsammans :)

Fräscht och färgglatt!


Det här är de nya Mirage-schabraken från Lamicell. Vilka härliga färger!
Tidigare, när jag hade London, föredrog jag mer diskreta färger, typ brunt, grått och svar. Men nu på senare tid har jag blivit allt mer förtjust i starka färger. Det känns så mycket gladare!
Det kan ju förvisso vara för att Amoure passar mycket bättre i starka färger jämfört med London, men ändå.
Det finns även matchande lindor och benskydd. Vilken färg är er favorit?


Amanda och jag ska förresten försöka klippa ihop en ny design någon dag; har ni några önskemål?


Nathalie hissar


Våran uppdatering. Den har varit grym dom senaste veckorna! Alla lägger verkligen ner tid osv.

Er läsare! Utan er hade det här aldrig gått. Ni får oss att vilja fortsätta! Statistiken höjs för varje dag, ni är bäst!


16 september

Ni ville ha lite mer filmer; så här kommer en :)
Vårt första pass med bommar, första passet i hoppsadeln :)
Här hade jag inte börjat kräva så mycket av honom, och han har verkligen utvecklats något enormt!

Amanda dissar

Jag tänker verkligen dissa hööks kvalitet den här gången. Köpte dressyrskydd på hööks. De gick sönder efter någon vecka bara. Nu är alla fyra sönder. Dessutom kostar de mer än de prisbelönta dressyrskydden Catago.
Hööksskydden går för 729 kr medan Catago går för 699 kr.
'
Så här ser mina skydd ut efter att ha använt dem typ fem gånger
Här är de nya

"Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson?"

LÄSLÄSLÄS!

Skrivet av:Elin Kvist från Nyheter24

 

Nyheter24:s nöjeschef riktar en rejäl spark mot svenska sportredaktioner efter Rolf-Göran Bengtssons Jerringpris

"Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson?!". Frågan skär ilsket och infekterat genom sociala medier. Suckande och ifrågasättande. Vad gick fel? Och varför? Var är Zlatan? Eller någon av Sedinarna? Vann alltså en hästgubbe? På riktigt? 2012? Helt sjukt.

Men 45 procent av rösterna talar sitt tydliga språk. Den svenska ridsportens gudfader har äntligen lyckats slå sig igenom bruset av dova bandyklappar och skrålande derbysegrare. Som etta på världsrankingen, innehavare av en pinfärsk världscupseger, EM-guld och OS-silver är Rolf-Göran förste svensk - på nästan allting. Sällan har Jerringpriset varit så välkommet och efterlängtat.

Och så fullkomligt korrekt.

Sportredaktioner land och rike runt tycks å andra sidan bestå av testosteronvibrationer, innebandysvett och slutspelsskägg.

Reportar som tycker att hästen gör jobbet och ryttaren följer med. Som tror att ridsport och travsport är same shit, different names. Och som inte bryr sig nämnvärt om en man i vita, tighta ridbyxor och figursydda kavajer.

Men efter otaliga år och hundratals medhavda mellismackor i en bil mellan fotbollsmatcher, basketträningar, innebandykamper, handbollssatsningar, gymnastiklektioner och balettklasser inser man att sportvärldens klimat skiljer sig en hel del sporterna emellan. Med ridsporten som segrare.   
Där stallet allt som oftast är hemvist till det största engagemanget och tyngsta slitet.

Ridsporten är och kommer förmodligen länge förbli sportjournalistikens största miss. Ett område som sportsverige inte bara ignorerar eller förbiser.

Det är ett ämne som dessa journalister är pinsamt okunniga inom. Och redaktioner idiotiska som inte bevakar. För vad man tycks glömma bort är inte bara den extremt stora emotionella betydelsen eller det faktiska nyhetsvärdet. Det är - ur en rent krass synvinkel - även det monetära.

Ridsporten är en kassako utan dess like. En multinationell industri och en källa till oändligt engagemang.

Och ändå är det sist på listan. Snäppet efter beachhandboll och Brommapojkarnas P94:or.

LÄNK HÄR


Svar på en fråga

Amanda
Var det inte någon som provred för att bli medryttare på Space?

Svar: Jo det stämmer! Och hon visste att Space var tillsalu. Caisa (som hon heter) ska vara medryttare på min nya ponny :)


Space och min förra medryttare som tyvärr slutade för hon tappa intresset.Mitt ridpass och nytt inköp

Slutade halv sex i skolan, åkte min långa resa hem åt mat och sedan far jag och mamma mot Hööks! Mamma ville bara kolla rean men jag passade på att kolla in allt nytt haha. Länge har jag velat ha ett par lindor som passar mitt gröna schabrak. Jag hittade ett par från Showmaster för 99 kr! Det fungerade helt okej!
Yngve verkade väldigt hängig medan jag mockade sedan drog han ner öronen varje gång någon gick förbi vilket han ALDRIG gör. Jag gosade lite extra och borstade extra. Sen då jag skulle spänna sadelsgjorden så sparkade han med benet och hotade mig. Väldigt konstigt. Han har aldrig gjort det förut någonsin. Blev faktiskt lite orolig att han hade ont någonstans.
Jag hade planen att ta det lugnt och kolla läget lite med honom väl i ridhuset. Han var avslappnad och jag red på långa tyglar i en låg form i både skritt och trav jättelänge. Han var dock pigg så jag tog tyglarna lite och travade på efter ett tag. Traven var superhärlig. Sedan galopperade jag och själva galoppen var väldigt bra med fattningarna sög. Han tog dem inte alls. Så då "släppte" jag tyglarna och red bara med fattningar. Gjorde alltså om dem flera gånger tills han var med på vad jag menade utan att fokusera på var han hade huvudet osv. Skrittade av länge och mockade. Allt gick super fram och tillbaka till ridhuset vilket var skönt!
Haha red mellan 20-21 idag och kom inte hem förän typ halv elva. Imorgon ska JAG rida markarbete för Lollo. Vi ska väl ha mest fokus på dressyren men ha med bommar och sånt. Det kommer han nog tycka är super!
Nya vinterhanskar jag köpte. 169 kr kostar de och är väldigt sköna fast lagom tunna. Gillar även att de är vita.
Här är snyggningen idag, visst fungerar det?


Amoure 17 januari

Idag blev det dressyr i ridhuset.
Planen var att börja rida lite sidförande men det var bara att glömma.
Till en början var Amoure väldigt fin i skritten, men i traven stretade han emot väldigt mycket när jag tog i höger tygeln, så det var bara att gå tillbaka, försöka lite igen, gå tillbaka. Skritten var hela tiden trevlig.
Efter ett tag struntade jag helt i traven och gick direkt på galoppen, lät honom galoppera på halvlånga tyglar och med mig i lätt sits. Då frustade han glatt och blev genast mycket mer avslappnad!
Efter galoppen blev han väldigt trevlig, så jag jobbade honom i traven och sedan i galoppen. Blev lite protester när jag krävde en hel del i högergaloppen men det var bara på voltens öppna del någon gång för att han tycker det är lite jobbigt just där ;)
Imorgon slutar jag ett, så jag tänkte försöka rida ut. Underlaget är något mindre halt, men vet inte om det går att trava och galoppera. Vi får se helt enkelt, ut ska vi!
(Och du som basar över vädret; det får gärna komma lite mer snö under natten *blinkblink*)

Såhär såg han ut idag :)Mycket som händer just nu..

Sitter här med gråten i halsen, på torsdag besiktas Space, går hon igenom åker hon på fredag.
I veckan eller helgen ska jag åka och hoppträna ponnyn jag provred i söndags, och känns allt bra osv så besiktar vi henne och så blir hon min!

Helt sjukt hur saker kan förändras så fort.. Det kommer göra ont att se Space åka iväg med transporten.


Du är och kommer alltid vara min första ponny. Tyvärr blev det inte som vi tänkt oss med dig. Hoppas jag kan komma och hälsa på dig.. Jag älskar dig, och det kommer jag alltid att göra.Varje utgång är en ingång till något annat.
Kolla!

Många ridintresserade tror det handlar mycker om var nacken ligger osv för att en ska gå i form. Här är en asbra video som förklarar hur resten av kroppen ska hänga med. Kolla!
'

Årets första bilder

De här bilderna togs 1 januari :)


 


Fyndat på hööks-rean.


Två likadana Schabrak, fast ett dressyr och ett hopp.


Tränset. Space var sååå söt i det!Måndag

Åkte till hööks efter skolan med Sara och Erin och shoppade på rean. Jag köpte två schabrak och ett träns för två hundra kronor(!!!) Sjukt billigt! Är väldigt nöjd med köpen, lägger upp en bild på grejerna senare!

Idag red jag i 45 minuter. Fokus låg på att få till riktigt bra skänkelvikningar, och det lyckades vi med! Tillochmed i galopp! Ponnyn var så duktig :') Skrittade av henne länge, kanske 25 minuter.


Space innan ridning


Jag älskar mina termoridbyxor, även fast det bara är -2 grader så åker dom på! Extremt sköna och mysiga! En stor hiss till ridtermobyxor alltså ;) Glömde min hjälm hemma, så fick rida med syrrans,haha men det funka!Saker ni inte visste om mig

•Är ett galet Coldplay fan och åker i sommar till London för att se dem

•Är mindre rädd för att hoppa små terränghinder än små hopphinder
•Är galet noga med att hästen mår bra, allt ska vara perkekt osv men inte alls så med något annat. Är väldigt slarvig.
•Älskar alla djur och skulle kunna tänka mig att ha allt. har haft: 5 hamstrar, 5 fåglar, en talgoxe, två hästar, två hundar och fiskar.
•Älskar ALL mat och äter allt (förutom kött)
•Har bott i USA
•Kan inte spela tv spel, tröttnar efter fem minuter
•Är vegetarian, förstår inte hur kan kan äta det man älskar mest. Sjukt.
Jag och min andra halva av mitt hjärta, Viggo♥


JAAAAAAAA

Så himla härligt! Rolf Göran Bengtsson vinner Jerringpriset! Sveriges största idrottspris! Det här är stort för ridsporten, vi är nu med och uppmärksammas! WOHO så himla glad!
Bilder jag tog under SIHS
STORT grattis till Roffe!


Något speciellt...?

Jag har inte så mycket inspiration just nu, så om det är något speciellt ni vill läsa om eller har någon fråga så kommentera! :D
Filmer/videos, bilder, utrustning, outfits. Just tell me!
'
Sen funderar jag på att börja pyssla med en ny design, men det är en annan femma.
Ha det bäst!
Åh, sommar...

Saknar hoppningen
Här hoppar jag massa ponnyer från ridskolan, bilderna är väldigt gamla..Hoppas
Ridpassvideo

Här får ni videon! Youtube hatar mig och tog bort min låt som jag la till så ni får klara er utan.

Dagens Ridpass

Känns som jag själv tagit lite vintervila senaste två veckorna och inte riktigt ridit ordentligt och seriöst. Bad därför mamma att stå nere i ridhuset och skrika på mig lite idag haha. Kan bara säga att jag och Yngve är back on track!
Jag har haft inställningen att han är rädd för allt typ vilket har lätt till att han vart det. Tänkte om idag och allt gick super. han var dock lite seg, men det är helt okej! Han galopperade på jättebra och jag måste säga att mina händer är mycket mer stilla nu än det var bara några veckor sedan! Dock vågar jag inte riktigt ta i tyglarna vilket leder till att han inte får så mycket stöd men är rädd att han bromsar upp om jag kortar!
Video kommer senare, har äntligen fattat mitt imovie efter ett tag så pysslade lite med videon! Kolla in om en timma så får ni se.
Det här hade vi på oss idag!


Amoure - 15 januari 2012

Jag skrittade först ut runt fältet med Marie på Bart, men det var verkligen snorhalt så sedan skrittade jag vidare till ridhuset.
Sedan red jag i ridhuset, Amanda var jätte snäll och plockade fram ett sockerbitshinder så det skuttade vi över några gånger så fokuset låg på att få upp Amoures huvud ( vad taskigt det där lät :o ) innan hindret, så att han faktiskt ser det. Tycker det funkade bra. Han bjöd fint!
Jag är verkligen trött på halkan nu... Kan det inte se ut såhär??

Saknar <3

Nu när jag äntligen har ett redigeringsprogram som samarbetar med rätt filtyp blir det mycket klippande med filmer.
Åh vad jag saknar London <3 Det här är nog en av de bästa hoppträningarna vi deltog i, han lyssnade verkligen på mig och var väldigt härlig, bjöd på alla hinder och hoppade med hela kroppen. Underbar <3

Favoriter i repris 3

Lördag

Idag var det inte jag som red, utan Caisa.. min nya medryttare! Det gick bra tycker jag. Hon red i skritt och trav, ibörjan var Space stressad och spänd för det blåste, men efter ett tag slappnade hon av och då såg det fint ut! Imorgon ska jag och Sara försöka rida ut, om det inte är för isigt.. Åh, längtar tills sommaren!Hööks nya

Idag sprang vi in på hööks en snabbis för att köpa varma vantar. De har börjat släppa sin nya kollektion och det är mycket färgglatt! Det fanns gult, limegrönt, turkost osv som liknar Scapa schabraken.
Innan jag och Linda åkte till hööks sa jag att hon borde ha ett grått schabrak med rosa detaljer på eftersom hon fått en sådan tröja i julklapp. Hon höll med och vi sa att vi skulle leta efter en. Roligt nog var det första vi såg på hööks ett sådant schabrak! Haha vi kunde inte låta bli att köpa det, så Yngve fick bli rosa idag.
Är inget stort fan av rosa alls men lite kul var det ändå!

Det blåser!

Idag skulle Linda då prova hoppsalden. Hon red ut med Melinda och Stevie med jag på marken med kamera. Vi gick bort till slingan och in i skogen. Det blåste väldigt mycket och Yngve gick på tårna hela tiden. De red kanske 20 min i skogen för de var tvungna att vända då det var en traktor i skogen?
Yngve slängde sig runt, stod lite på bakbenen och tyckte allt var allmänt läskigt så Linda red till ridhuset och red där 20 minuter också. Då blev han en seg kossa (haha) i stället. Sadeln satt bra i alla fall, det var bara det att hon föll fram då hon stog up men det beror nog på att hon är van vid dressyrsadeln.
Mysig dag ändå fast vädret var som det var. Berättar mer om mitt ridpass igår senare.
'

Hoppsadel

Min lillasyster hoppar i alla fall varannan vecka ibland varje och Yngve rids ut tre gånger i veckan så hoppsadel behövs!
Det har varit svårt att hitta en eftersom att han är så himla bred. Dock har Frida (Lantz Sadelkammare) lyckats hitta en till oss som passar (vilket inte har varit så enkelt) så idag ska Linda prova den.
Det är en CWD, samma sadel som Rolf Göran Bengtsson rider i! Den är från 2005 men ändå helt okej skick!

Fredag den 13

Idag blåste det väldigt mycket! Det lät som att ridhuset skulle rasa ihop, eller att taket skulle flyga av,haha! Så ponnyn var ganska spänd. Men skulle jag bli irriterad över att hon hoppade till för ljud osv, så skulle allt bara bli värre. Så jag behöll lugnet och gjorde ingen stor grej av det. När hon hoppade till och spände sig så red jag bara på frammåt och berömde massor när hon slappnat av! Jobbade väldigt länge i skritt, säkert en halv timme. Gjorde mycket halter med hjälp av sitsen. Överlag var hon väldigt fin idag, älskar när ponnyn har bra dagar ♥ Avslutade med att trava i låg form, och det tyckte Space var skönt! Imorgon ska en tjej komma för andra gången och provrida för att eventuellt bli medryttare.

Har ni haft någon otur idag då? Själv har jag inte märkt nån skillnad :)


Amoure 13 januari 2012

Fredag den trettonde bjöd på snöstorm, alltid något (;
Jag hade mer än gärna ridit ut, men det är blankis på flera ställen så det kändes inte värt det. Istället blev det ridhuset :) Eftersom det blåste ganska mycket knakade det en hel del där inne så jag lade fram en bom ungefär i mitten av ridhuset så att Amoure skulle koncentrera sig på något annat.
Han var avslappnad redan från början, stadig och trevlig i formen. Han krullade inte ihop sig särskilt mycket och det kändes bra. Jag galopperade mer än jag brukar när jag rider dressyr och jobbade med att han skulle vara avslappnad och bommen var perfekt att galoppera över så det inte bara blev runt-runt.
Han var härlig att rida och gjorde som jag bad honom, trots att det blev något litet bocksprång i galoppen ;)
Första dressyrlektionen. Han har utveklats jätte mycket sedan dess :D

Stallet med Linda

Idag åkte jag och min lillasyster till stallet. Vi fixade allt tillsammans. Sedan kom Frida. Frida Lantz har företaget sadelkammaren där hon säljer sadlar. Hon provade ut en hoppsadel som satt bra. Mer om det sen.
Linda red först 20 minuter sen red jag 20 minuter. Gick bra idag. Han är fortfarande lite på tårna och bockade men definitivt bättre. Han brallade inte ner till ridhuset heller vilket är bra!
Han fick ha på sig sitt nya täcke som vi köpte av Sara och Erin (: jättefint!


Just nu

Går med en pigg ponny på ridbanan. Hon fick vila idag för jag har ett prov imorgon som jag behövt plugga till. Imorgon ska jag rida ett ordentligt dressyrpass i ridhuset!


Guuud vad söta!

Gamla Yngve bilder

Här kommer lite bilder som Sabrina skickade till mig!

Lilla Yngvis hoppar högt!
HAHA så typiskt Yngve.
åh gulle, han ser ut som en ponny här!

Ponnyakuten


På söndag börjar ponnyakuten, wie äntligen! Någon mer än jag som följer ponnyakuten? Haha känns rätt självklart att följa det ;) Hoppträning för Eva

Idag hopptränade vi för Eva :)
Amoure var piggelin! Tyckte att det var kalas att leka med hinder.
Vi började med att rida över två bommar på böjt spår och sedan hoppa fram på två små räcken precis i hörnorna. Det första låg precis så att man vände upp från läktaren, där det var en del rörelse, så där var han lite spänd, men efter ett tag slappnade han av.
Sedan gick vi vidare och hoppade en liten 'kombination', travbom-kryss-tre galoppsprång-oxer. Det gick jätte bra :) Sedan hoppade vi lite brutna linjer med titthinder.
Avslutade med en linje där oxern låg på 90 cm och det kändes kanon så jag valde att inte hoppa banan, och Eva tyckte att det var ett klokt val eftersom han skött sig så bra.


 Ej från idag


Amandas ridpass

Idag skyndade jag mig att rida Oreo innan hoppningen! Skrittade typ 6 minuter innan jag travade på långa tyglar! Idag gick det jättebra i traven! Formen var super och han jobbade på bra. Dock var han lite segare i galoppen så gjode inte piruetter utan jobbade bara byten och skänkelvikning i galopp. Han var super! Jobbade men övergåmgar, galopp halt galopp halt. Gick jättebra, bästa ridpasset! Han var dock helt slut efteråt haha.
Mamma red Yngve. Det gick bra, han var bara lite nervig då vi skulle gå tillbaka, vi ska träna på det. Han tror alltid att det är ett monster i buskarna på vägen hem från ridhuset.
'
Gamla bilder, sämst sits men som sagt, har hänt mycket sen dess!

Favoriter i repris 2
Ops.. verkar ha många favoriter,haha! Blir en ''favorit i repris 3'' också :)Hoppträning idag, bjuder på lite klipp!

Idag är det hoppträning, så jag tänkte bjuda på lite klipp från den senaste :)
Några småklipp från hoppträningen i torsdags alltså :)

HAHAHA

Bilder från ridhuset

Som sagt, vi läppte Yngve i ridhuset så han skulle bli av med busenergin som han haft. jag gick med honom först och det gick bra. Det går lite upp ocn ner med nafsadet men det går framåt! Hans man och svans är så fina nu med!

Favoriter i repris


Har massa mer favortbilder på ponnyn, men eftersom jag har så många så måste jag göra två inlägg!Yngve busar av sig!

Vi släppte Yngve i Ridhuset idag. Blev ingen ridning för vi hann inte. Vi rider imorgon istället. Han tyckte nog det var riktigt skönt! Dock blev vi lite halv oroliga då han nästan krashar i väggen haha!
Bilder kommer så kolla in bloggen!

Tävlingsoutfit


Jag älskar att....

MATCHA! Det är helt underbart haha. Då jag får sätta ihop allt så det passar blir jag helt överlycklig, varje gång!
Jag kan verkligen inte rida utan att något åtminstonde hör ihop haha. Typ svart tröja till blått fungerar men helst inte. Men typ en grön tröja till någonting blått nej nej. Försöker nästan alltid rida så allt passar om jag har tid! Riktig dressyrtönt är jag, och jag älskar det!
Några bilder med mina outfits!

Lite Oreo bilder

Gamla bilder. Det är kul att se hur man red då och hur man rider nu haha!
'
Riktig snygging! Min kära kompis Erik som fotat bilderna!


Dagens ridpass

Idag red jag ut med min lillasyster Linda. Jag red Oreo, hon red Yngve. Vi var uppe tidigt och jag var sjukt trött haha. Vi red 45 minuer, mestadels i skogen men även på grusvägar. Det blev bara skritt och trav. Yngve gjorde sig onödigt rädd för saker, typ fåglar? Och slängde sig hit och dit. Tur att man har Oreo med sig, stadigt litet berg! Imorgon ska vi släppa Yngve i ridhuset. Tanken var att jag skulle rida båda hästarna men det kommer ta evigheter att rida två hästar och sedan släppa en så mamma får rida Yngve imorgon så rider vi tillsammans. Jag kanske rider barbaka, får se.
Det blev inga bilder idag, förlåt! Tänkte inte riktigt på det. Har ni några önskebilder eller någon slags bild som ni vill se så säg till! Tar med kameran imorgon i alla fall så vänta er bilder! :D
Har massor med bilder på Oreo och mig kom jag på nu så här får ni dem!
Har typ dubbelt så många kvar så de får se i nästa inlägg!

Bjuder på en failbild


Haha snyggt!Amoure 9 januari

Usch, sista lovdagen...
Idag gjorde vi ungefär samma sak som igår, men tyvärr var underlaget på ängen aningen sämre än igår så det var inte lika lätt att rida där.
Amoure var mjukare och mer följsam idag men jag fick säga till honom några gånger då han försökte dra iväg lite. Igår blev det endast trav och skritt och idag var planen att lägga in galoppen också men som sagt var underlaget sådär så jag lät honom endast sträcka lite på sig i galoppen, hade inga krav.

Amanda hissar!


Jag vill hissa Mias schabrak! De är så himla snygga till dressyren, stilrena och enkla fast supersnygga. Dessutom finns matchande lindor i alla färger som jag har hört sitter superbra. Jag har ju ett som jag tävlar i, vit med blågul kant och brodering men är sugen att ha något att rida i på fritiden.
Jag har spanat in den mörkgröna och är lite kär! Den färgen passar perfekt eftersom Yngve är fux. När jag får pengar och tröttnar lite på alla andra schabrak jag har (haha) så kanske jag inköper ett sådant med mörkgröna matchande lindor!

Före och Efter bilder!

En månad efter han kom till oss. Låt mig citera mig själv: Jag är så glad att den växt ut!
....ha ha
Tre månader senare, efter slit och kämpande varje dag fick jag äntligen min dressyrman!
Vill ni veta hur jag gjorde? ;)

Uteritt x 2

Red först ut med Erin&Mingus runt slingan ett varv och sen lite på ängen. Space har verkligen blivit lugn när jag rider ute. Förut taggade hon alltid till och väntade på att få trava hela tiden. Men nu är det stor skillnad! Har även märkt det när jag rider i ridhuset, igår fick jag skänkla för att hon skulle hålla galoppen, och alla som ridit/sett Space vet att det är ingen ponny som man behöver skänkla på i onödan,haha! Sara fotade lite med min iPhone på mig och Erin.
Sen lät vi ponnyerna nosa på varann. Dom verkar verkligen trivas ihop! När jag och Sara red i ridhuset här om dagen så skrittade vi bredvid varandra, sen när jag svängde åt ett håll så följde Mingus efter Space,haha gullepluttar!

Eftersom jag och Erin bara red i ca. 20 minuter så red jag ut med Amanda&Oreo också. Red runt slingan ett varv och pratade om massor, vi har några ideér för bloggen! ;) Här är några bilder innan vi red iväg! Även dom är fotade av Sara.


Glada och taggade tjejer på uteritt,haha!
Söta boxgrannarna! 


Oreo: ''oh en snygg tjej!!''

Imorgon ska jag rida lektion för Eva, dressyr. Ska bli riktigt kul faktiskt!
Nä, nu måste jag sova. Godnatt!


Dressyr med Oreo

Idag, eftersom vi ridit ut två dagar nu tänkte jag rida lite dressyr. Red fram utomhus på slingan med Nathalie och pratade massor! Sen red jag till ridhuset och började jobba på. Idag fungerade galoppen super medan traven inte gick lika bra som i förrförrgår. Dock var det ändå bra! Gjorde mycket skänkelvikningar, ökningar och volter i galoppen. Då jag gjorde en tio meters volt så flyttade han sig så fint. Då böjade jag galoppera innanför spåret och provade på lite piruetter. Han var så duktig! Det var inte perfekt men det var allt nära piruetter! Bakbenen var nästan helt still någon gång och han fick så mycket beröm. Nästa gång måste jag korta upp honom bättre fast ha samma energi. Haha han sköt iväg världens bocksprång för att tyckte det var så kul. Jobbade även med galoppbyten vilket han satte ännu bättre idag. Gjorde även skänkelvikning i galopp.
Mot slutet skulle mamma filma men då var han lite trött, försöket på piruetten blev inte riktigt lika bra men han var ändå super!

Amoure 8 januari

Idag red vi ute en stund.
Först skrittade vi en sväng i skogen, klättrade lite där, och sedan red jag på ängen.
Idag jobbade jag mycket med att Amoure ska svänga för ytterhjälperna då han inte alltid lyssnar på ytterskänkeln. Han är svårast för högerskänkeln så det jobbade jag mycket med.
Skuttade även över småstockarna ett par gånger i lugn trav med målet att han skulle vänta ut mig vilket han gjorde.
Han kändes mjuk och trevlig och hade lagom framåtbjudning, jag fick honom dessutom att öppna upp formen lite mer under stor del av passet vilket var bra :)

Prylar

Från nya tidningen Equipage:
Sadel som passar - mät och ställ in, hitta en sadel
EQUIscan har tagit fram ett mätinstrument som ska göra det lättare att hitta en sadel som är näst in till skräddarsydd till hästen. Läs mer här
Mocka med hjälp
En grep aom nästan mockar själv och ska underlätta den vardagliga sysslan betydligt. Gabelmaxx har en motor som gör att grepen vibrerar så att det rena spåndet eller torven faller igenom. Läs mer här
Ridbyxor med inbyggt skydd
Företaget Dainese har skapat ett par ridbyxor med skydd för knän, höfter, svanskotor och utsidan av låren. Skyddet är insytt i ridbyxan på ett sådant sätt att din rörlighet inte ska påvärkas. Läs mer här
ARION PANTS LADY
De har även andra produkter som:
WIND-FIGHT FULL ZIP JACKETARKO GLOVES LADY

världsrankningen i dressyr

Tänkte jag lägger upp världsrankningen i dressyr också! Kanske kul att se. Tycker jag i alla fall ;)
Riktigt kul att Tinne ligger på 19:e plats! Har sätt Tinne undervisa på Väsby ridskola, riktigt kul och intressant, dock missade jag henne på Djursholm. Hoppas det blir fler clinics snart. Ännu mer kul att se Patrik på 7:e plats haha! 

Aktuell världsranking dressyr 2011-12-31
1) Adelinde Cornelissen, Holland, Jerich Parzival 2739
2) Carl Hester, Storbritannien, Uthopia 2526
3) Laura Bechtolsheimer, Storbritannien, Mistral Hojris 2492
4) Matthias Alexander Rath, Tyskland, Totilas 2471
5) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Valegro 2360
6) Ulla Salzgeber, Tyskland, Herzruf´s Erbe 2356
7) Patrik Kittel, Sverige, Watermill Scandic HBC 2350
8) Isabell Werth, Tyskland, El Santo NRW 2275
9) Isabell Werth, Tyskland, Warum Nicht FRH 2218
10) Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Danmark, Digby 2145
19) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Favourit 1956
20) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Don Auriello 1947
31) Patrik Kittel, Sverige, Toy Story 1790
68) Cecilia Dorselius, Sverige, Lennox 1540
70) Rose Mathisen, Sverige, Bocelli 1044 1522
92) Nina Hofmann, Sverige, Leo af Magnushöj 1442
-
En bild på Patrik med Toy Story (Bild fotad av mig och får ej kopieras)

En bild jag fotat på Tinne och Anton (Don Auriello) Får ej kopieras!
Adelinde Cornelissen med Parzival, rankad etta

Vill du bli medryttare?Pris: 800 kr/månaden Var: Upplands-väsby/Vallentuna

Nu söker vi en lugn och rutinerad medryttare till våran maxade d-ponny 2-3 ggr/veckan, 100 kr/gång. Du ska vara van vid pigga ponnyer, noggrann och seriös! 

Space är snäll i hanteringen, trevlig och mysig i stallet och gillar att bli ompysslad. Då hon är till salu så får du inte hoppa henne, men självklart får du rida dressyr och uteritt. Hon är trafiksäker, går att rida ut på ensam och i grupp.

Stallet hon står på ligger i Upplands-Väsby/Vallentuna och har bra ridvägar, ridhus, belyst ridbana och mycket stallkompisar.

Hör av er till: Nathaliepersson@hotmail.com

Klicka hääääär för att komma till blocket annonsen.Gamla bilder på mig och OscarOscar är en c-ponny som jag nämt några gånger här på bloggen. Red och hopptränade honom mycket förut, men det har blivit mindre och mindre. Han är ju världens sötaste,håller ni inte med mig?! Ögongodis. Skulle ha ridit honom här om dagen, men när jag skulle ta in honom från hagen så vägrade han gå, så det blev inget ridpass för oss,haha! Rankad etta

Nu är Rolf Göran Bengtsson rankad etta på världsrankningen! YES fan vad kul säger jag och grattis till Roffe! Ska bli kul att se honom rida OS.
Här är rankningen. Mer info finns här
Aktuell världsranking hoppning 2012
1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3372
2) Eric Lamaze, Kanada 3291
3) McLain Ward, USA 3078
4) Pius Schwizer, Schweiz 3033
5) Ludger Beerbaum, Tyskland 2947
6) Edwina Tops-Alexander 2822
7) Denis Lynch, Irland 2820
8) Kevin Staut, Frankrike 2770
9) Elizabeth Madden, USA 2700
10) Nick Skelton, Storbritannien 2668
44) Malin Baryard-Johnsson, Sverige 1628
59) Angelica Augustsson, Sverige 1428
90 Henrik von Eckermann, Sverige 1055
Lite bilder jag tog på SIHS. Får ej kopieras

Amoure- 6-7 januari

Igår vilade han då jag fyllde år (:

Idag red vi ut med Amanda på Oreo. Vi red till Gällstaängen.
Amoure kändes lite trött, tror att han hade träningsvärk, det kändes i alla fall så.
Jag fick jobba mycket med att han skulle lyssna för skänkeln och jag tycker ändå att jag fick igenom det helt okej. Han var åtminstone lätt att ställa ;)
I galoppen hade jag inga som helst krav, lät honom bara sträcka lite på sig.

Tagelarmband

Har ni sätt dessa tagelarmband som man kan få fixade? Man skickar in en liten bit av hästens svans hår och får tillbaka ett sådant här för endast 199 kr. Jag är riktigt sugen! Det är ett unikt och personligt armband med din favorithästs hår! Man kan även få med pärlor.
Tror nog att jag ska beställa med en sån liten bricka som det står Yngve på. Lite jobbigt bara för mig att klippa av en bit av hans svans...ångest haha
www.tagelarmband.se
HissHissHiss!!! Väldigt bra present också.


Ännu en härlig uteritt!

Idag har det varit samma härliga väder i vallentuna som igår och det gillar jag och Oreo så då rider vi ut!
Vi red ut med Tove och Amoure. Vi red gällsta rundan och stannade vid gällsta ängen och red lite dressyr där. Red lite halv seriöst i en kvart kanske sen lät jag honom trava på som han kände för på långa tyglar! Han är så himla snäll och man kan verkligen slapna av och njuta då man är ute med lilla ponnyn.
bjuder på den ;)
-
Linda, min lillasyster red lektion med Yngve idag. Han hade fortfarande lite överskotts energi och försökte stegra utanför ridhuset och sticka. Skenade även några gånger i ridhuset haha. Vi ska nog låta honom springa av sig i ridhuset någon dag.


Lite lektions bilder

Från förrförra Lisa lektionen! Lillasyster som fotat, inte världens bäsa men hon försökte i alla fall!

Två ridpass idag

Först red jag Oreo. Jag, mamma och Sanna skrittade ner till slingan. Det var väldigt hårt underlag så vi fick rida på ängen, dock tog vi ett varv runt slingan i skritt. Tänkte inte på att jobba Oreo så seriöst idag utan mer låta honom få röra sig lite ute! Travade mycket på långa tyglar och lät honom gå så fort/så långsamt att kände för. Bromsade inte, eller tryckte på. Innan det galopperade jag så mycket som underlaget tillät på korta tyglar. Oreo fick äta Lunch inne medan jag fixade allt åt honom sen var det bara nästa häst!
Hämtade Yngve i hagen och idag var han jätteduktig vad det gällde att leda honom. Nafsade inte en ända gång och gick fint bredvid mig. Yngve fick bli dressyrfin med vitt schabrak och vita dressyrskydd.
Dock på vägen ner till ridhuset blev han rädd för något och var svår att hålla i men det gick bra. Han sprang in i ridhuset typ. Han hade extremt mycket energi eftersom att de inte kan röra sig i hagarna ordentligt nu. Bara jag försökte trava på lite kastade han sig iväg. Dock bet jag ihop och red på med massor med övningar för att få bort det. Ställde honom åt alla håll i en volt, massor med övergångar, speciellt från skritt till galopp skritt till galopp om och om igen. Efter ett tag började "vanliga" Yngve komma tillbaka haha.
Då började jag rida för Lisa. Vi tränade fortfarande bara att få honom framåt så fort han vill busa och istället för att bromsa svänga. Jag måste även sluta tänka på saker som han skulle kunna bli rädd för och bara rida istället. Jobbade mycket på att jag skulle vara hans ledare osv. Han gick riktigt fint hela passet men man kände hur han kokade innombords haha. Jennifer fotade lite så biler kanske kommer senare!

Härliga... Januari?? bilder från idag! Glad tjej haha

Söt ponny i stallet


Trodde aldrig jag skulle våga ..

.. Klippa av Space man. Åh vad fin pluuttisen blev! Tack så mycket Amanda för stödet,haha! Innan.

Efter.


Torsdag 5 januari - 2012

Mina och Saras planer gick i krash, hahaha. Vi åkte upp till stallet för sent så det hann bli mörkt.. Men vi rider nog ut imorgon istället. Istället red vi i ridhuset med Amanda&Oreo, Johanna&Mary och Tove som fotograf.

Ibörjan var Space ganska ''bråkig'' hon ville inte riktigt göra som jag ville. Så då tog jag en paus och avbröt det dåliga. Efter pausen så började jag om, skrittade väldigt länge för att få henne lösgjord innan traven. Gjorde massor med skänkelvikningar och volter i olika storlekar. Hon blev fin och lyssnade bra på mig och traven. Avslutade med att trava henne i låg form, det tyckte hon var skönt och frustade på ordentligt!lååång hästdag!

Började med att jag hängde med Tove till Stora Wäsby. Tove skulle hoppträna med Amoure och jag var med och hjälpte till (fotade) haha.
Åkte hemifrån 9.00 kom till stallet runt 15.00 då fixade jag åt Oreo, alltså mocka och sådant. Sedan fixade jag Oreo lite dressyrfin! Han fick en gullig liten knopp, dressyrkydd och mitt dressyr KL schabrak. Hade inga stora förhoppningar eftersom jag inte ridit Oreo på 6 månader. Vi blev en massor med tjejer nere i ridhuset! Jag Oreo, Natta och Space, Sara och Mingus, Johanna och Mary och Tove som fotograf!
Jag började med att trava fram honom i lång låg form. Gjorde blandat med volter och raka spår. Sedan kortade jag tyglarna. Oreo blir väldigt stark i vänster tyglen medan i höger vill han inte ta den alls. Red då med att jag inte höll i vänster tyglen alls utan hade bara stöd på höger. Då var han tvungen att ta stöd där och sedan då jag tog båda tyglarna var han balanserad! Då gick det hur bra som helst. Han är verkligen en sån himla fin dressyrhäst, som sagt han har gått Grand Prix!
Tränade allt möjligt men jobbade mycket i galopp och ville få honom avslappnad. Lyckades faktiskt med några galoppbyten! Så himla kul, det tyckte han med! Blev ett skjut med benen i luften haha. Inte typiskt Oreo alls haha.
Nej men har var så fin! Så himla kul att kunna jobba på annat än det man jobbar på med Yngve.
Trava fram på långtygel!

Ush för lera!

Saknar det gröna i hagarna och det gör nog Yngve med! Nu är det bara lera i hagarna och överallt. Som tur är är Granas hagar väldigt stora och det är bara början av hagarna som är leriga. Nu har det ju varit lerigt i fyra månader och tror att hästarna är riktigt trötta på det.
Vet dock inte om jag vill ha snö, då känns det bara ännu längre till sommaren. Åh sommar.
Bilderna är från ihopsläppet till hösthagarna då Yngve kom till oss i September

Lång stalldag

Idag har varit en riktig slö dag,haha. Jag och Sara vaknade klockan 13.00 och låg kvar i sängen till 15.00, gick upp och åt ''frukost'' sen vidare mot stallet. Vi åkte hem 20.00 från stallet, så vi var alltså i stallet i 5 timmar(!!!) Haha men det är skönt att inte stressa. 

Eftersom Space fick spruta igår, så skulle hon ta det lugnt idag. Så vi skrittade barbacka på lång tygel, 30 minuter i ridhuset. Hon var väldigt lugn och verkade tycka det var skönt att ha en vilo-dag idag. Imorgon är mina och Saras planer att först rida ut i en halvtimme, och sen in i ridhuset och jobba med massa ''lydnadsövningar''. 


Trött ponny innan ridpasset.Amanda svarar del 4

Alice:
Amanda-
1) Hur gammal är du?
2) Kan du ta kort på stallarna/ridhuset osv eller göra ett videoinlägg där du visar hela gården?
3) Vilken är din favorit outfit på dig o Yngve?
Kram!

Svar:
1. 17 år precis!
2. Självklart! Gud vad roligt! Tar kanske med mig Natta och Tove på det med ;)
3.  Svårt men just nu är det min Kingsland matching! Han är så grymtsnygg i mörkblått! Men älskar mina Schockemöhle outfits
Kram!


Tussie
Hur lång tid tar ni på er för att göra era hästar tävlingsfina? 
älskar er blogg!!! <3


Svar:
Tack Tussie! Yngve är väldigt ren av sig så att göra ren honom tar kanske en halvtimme. Sen knoppa en kvart! Men man kan väl säga att jag lägger ner kanske en timme innan tävling på hästen. Sen är det ju massor med annat att göra med ;)

Berra:
Hur e era hästar att rida, heta sega osv...
Hur många hästar har ni haft och har :)
TACK FÖR EN BRA BLOGG !! :D

Svar:
Min häst är ganska lagom! Ute är han pigg! I dressyren är han oftast lagom, mer mot det pigga hållet om han inte gått hårt dagen innan. Han är väldigt lätt i munnen, men håller man på mycket med tyglarna blir han irriterad och skjuter upp huvudet. Galoppen har varit svår att få med bakbenen men på senaste tid går det riktigt bra!
Haft och haft men foderponny sen tidigare.
Tack! :D

Ronja:
Hej :)
Jag har en lite frågor till er alla till er alla: 
-Hur länge har ni haft era hästar?
-Hur gamla är de?
-Vilken ras är de?
-Har någon av er provat Natural Horsemanship någon gång, och i så fall vad tyckte du/ ni?
Kul och se att ni får så mycket frågor! Verkligen fin och bra blogg! :)


Svar:
Jag har haft Yngvis i drygt 3 månader
Yngve är 9 år!
Arabkorsning brukar jag kalla det för han ser ofta mest ut som det. Hans mamma är Arab/halvblod medan pappa är okänd!
Jag kör ju alltid lite övningar på marken och så! Vi har en hagkompis som sysslar med sånt och det verkar superkul! Jag gillar att köra grejer i ridhuset då man har hästen lös men vill gärna syssla med mer sånt!

Yngve med sin mamma Tashmiray van the Fairplay

elin:
vad har ni för mål med era hästar och planerar ni något speciellt med dem i framtiden :) Fin och läsvärd blogg!

Svar:
Gladhäst och nöjd ryttare! Haha men att utväcklas helatiden. I framtiden (vår) hoppas jag starta Lokal, till hösten starta LB och fortsätta uppåt helatiden!


Ingen ridning idag

Idag var planen att Yngve skulle promeneras för hand och Oreo skulle ridas. Hämtade Yngve och gick ut och gick direkt. Det gick inte så bra. I början gick det okej ända vägen ner till slingan. Han försökte så klart att bita mig men det var inte så mycket. Väl nere på singan började han att tvärstanna, vägra gå, bita hysteriskt och knuffa iväg mig hela tiden. Han visade alltså noll respekt. Han stannade då han inte kände för att gå längre och hur jag än försökte gick det inte att flytta på honom. Dumt av mig kanske att gå i grimma utan att ta med mig ett spö...
Den ända som fungerade att flytta honom med var att göra en volt men så fort jag ville röra mig framåt så nafsade han till och vägrade att gå. Hade inget annat val än att gå tillbaka, vilket han ville och då van han den matchen. Jag tänkte att jag släpper honom i hagen igen, rida oreo och tar in och fixar honom sen. MEN nu visste han att han kunde bestäma över mig så då jag ville släppa in honom i hagen gick det inte alls. Tvärstopp som om hovarna satt fast. Tror jag stod där i en halvtimme. Det var först då jag blev lite sur. Efter massor med slit och volter och annat gick han in i hagen.
Då försökte jag hämta Oreo men han hade ingen lust att komma in, så då lät jag honom stå ute.
Jag fixade klart allt och berättade för Mie, vår boxgranne om mitt kämpande ute med Yngve. Hon gick med mig ut och hjälpte mig. Den här gången hade jag med ett kedjegrimskaft. Då gick det mycket bättre, behöve bara ta lite i grimskaftet så följde han med. Han fick då massor med beröm. Gick med honom i ridhuset och tränade både att backa och stanna osv. Det gick helt okej om man jämför med vad vi vart med om tidigare.
Oreo fick vila idag så rider vi imorgon i stället. Fixade med honom och så efter jag fixat Yngve.
Yngve borstade jag på och fixade ordentligt. Han fick smörjade hovar, ny klippt man och sbans och massor med ryktning. Passade även på att prova hans nya innetäcke!

Dressyrpass

Idag dressyrade vi lite i ridhuset.
Amoure var jätte härlig att rida! Idag jobbade vi med framåtbjudningen, att han skulle gå framåt hela tiden. Han har ju väldigt mycket egen framåtbjudning men idag satt jag inte och bromsade honom överhuvudtaget utan jobbade utifrån den energin.
Amoure klev på väldigt bra, han blev bitvis lite spänd men för det mesta var han avslappnad och trevlig. Jag tycker att jag fick igenom ställningen bra åt båda hållen och jobbade även med att ställa honom lite utåt i det lätta varvet.
I mitten av passet lade jag in en del galopp, jag red honom verkligen in i fattningen och då kickade han, men behöll formen väldigt fint. Han tycker att det är både jobbigt och kul så det är bara att jobba på :)
Men han är verkligen häftig att rida "ordentligt" i galoppen. Han bjuder så härligt framåt och har sån kraft i sprången. Underbart!
Sammanlagt red jag ungefär 40 minuter.

Blaize - 3 januari

Gammal bild
Igår red jag den här lilla damen igen, Blaize.
Vi höll till nere på slingan och Blaize var jätte glad över att få komma ut!
Hon hade mycket energi och var därmed pigg och framåt hela passet vilket
var jätte härligt! Vi tyckte båda att det var skoj att galoppera på ordentligt.
Under uppvärmningen red jag mycket skänkelvikning fram och tillbaka
längs stigen för att gymnastisera henne. Hon lyssnade bra för skänkeln!
Vi avslutade med lite galoppfattningar, både från skritt och trav.

Amanda hissar!

Jag vill hissa Hööks nya kollektion JH. Den är väldigt snygg och efterliknar de stora märkena. Hyffsat billig också, synd att de inte har några dressyrshabrak. Jag gillar färgerna starkt och tycker hela kollektionen är stilren.
Jag och mamma skulle handla innetäcke för den kalla vintern haha och kollade på JH innetäcket. Den låg på 600 kr och det fanns bara en kvar i 135 och den satt på hästdockan i affären! Då fanns det ju ingen prislapp på vilket ledde till att hon i butiken tog fel pris och tog priset för ett fleecetäcke i stället för 300 kr!!!! Dessutom var det en liten tråd som var lös så vi fick den för 200 kr HAHA snacka om tur ibland.
Vårt fina (billiga haha) innetäcke
Här är lite bilder på hela kollektionen.

Bloggar från min iPhone

Idag åkte jag upp till stallet innan det blev mörkt, så jag hann skritta fram på slingan innan solen gick ner. Skrittade på slingan med Erin&Mingus i ca 20 minuter, sen red jag in i ridhuset och red ett ordentligt dressyr pass! Travade mestadels av ridpasset, avslutade med galopp. I galoppen var hon väldigt fin och galopperade på i ett lagom tempo. Mamma filmade lite, så dom filmerna ska jag försöka lägga upp idag. Efter ridningen kom veterinären till stallet och gav Space vaccin mot hästinfluensan :)

Sara fotade några bilder på slingan.

/Nathalie


Flowerhill Oreo

På onsdag åker Oreos familj bort och jag ska ta hand om den här fantastiska ponnyn åt dem! Oreo är nog den snällaste hästen jag någonsin träffat, och då jag säger det menar jag det verkligen. Dessutom är han otroligt duktig. Vad jag vet och har hört har Oreo startat ponny Kür i globen och kommit på andra plats i Stockholms DM i fälttävlan. Han är världens läromästare som jag red under ett och ett halft år två gånger i veckan.
Jag har Oreo mellan den 4:e till den 11:e och vi ska mysa som bara den! Kommer få rida två hästar per dag några dagar, kommer bli superkul.
Har tänkt att försöka rida ute så mycket det går men blir nog något dressyrpass i ridhuset med. Bilder kommer!
Här är Oreo då på framridning till Stockholms DM i dressyr. (tagen från en annons)
Jag och Oero i sommras 

Jag ska sno Mingus av Sara och Erin! ;)

Red lektion idag för Lollo på mina kompisars ponny Mingus. Det var en enorm skillnad mot Space. Fick använda skänklarna,haha! Min ponny ska vara som mingus i dressyr har jag bestämt ;)

Vi jobbade mycket med tempoväxlingar och att han skulle ta skänkeln på en gång. För när man rider en seg ponny kan det lätt bli att man sitter och skänklar i varje steg och ''tjatar'', vilket resulterar till en ÄNNU segare ponny. Så det var mycket så vi jobbade. Att han skulle reagera på en gång för skänkeln, och sista galopp fattningen blev riktigt bra. Sista galoppen och traven kändes också sjukt bra! Fina ponny! Det är alltid kul att rida olika ponnyer. Och det är en bra erfarenhet att kunna rida alla slags hästar och inte bara kunna rida en ;)


Söta mingus <3


Jag och Mingus efter ridpasset!


Mingus i Space regntäcke. Haha, alla hans täcken var blöta. Så han fick låna ett av Space :)Gårdagen

Först red jag lektion för Lisa. Yngve var ganska busig vid framridningen och fortsatte med det på lektionen sen. Jag och Lisa har nu lyckats locka fram en energi hos honom vilket gör att han går fantastiskt dock får man med bus på köpet. Det Lisa sa till mig att göra då var att istället för att försöka stoppa honom genom att dra bak handen ska jag svänga honom och göra volter. På det sättet hindrar jag inte den nya energin!
Det var dock ganska svårt att rida för en longerade plus två andra galopperade på för fullt i ridhuset vilket gjorde det svårt att få honom att koncentrera sig på mig.
Men han gick hur bra som helst och halsen plus huvud var avslappnat! Ska rida för henne igen på fredag.
Vi skulle ha kvällsfodring vid nio så vi passade på att städa allt innan. Vi gjorde rent resten av utrustningen och städade skåpet. Yngve fick även prova sitt nya täcke.
Yngve och Mingus passade på att gosa ett tag
Haha söt häst i nytt täcke. Han verkade tycka det var väldigt skönt att ha på sig efter dagens regn.
Har lite bidler från lektionen, lägger upp dem senare.

Bilder och text

Idag red jag ett pass på ängen. Tvingade med mig pappa som fotograf!
Jag hade först tänkt rida på slingan, men eftersom det har varit så kallt så var stigen stenhård, så ängen kändes som ett bättre alternativ.
Jag red volter i olika storlekar och jobbade med att han skulle lyssna för skänkeln, vilket gick bättre och bättre under passets gång.
Under vissa stunder fick jag honom att länga ut väldigt fint på halsen, och då kändes det jätte bra :)

Dagens

Såhär snygga var vi idag, nu ska jag börja redigera bilder!

RSS 2.0