Tiden går fort

Den här veckan har varit fullspäckad men rolig, dock har jag inte hunnit med att rida lika mycket som jag gärna hade velat. Så här har veckan sett ut för Amoure:
Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete
Fredag: Lösgörande dressyrarbete
och fortsätter med
Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt
Igår fick Amoure gå ett ordentligt lösgörande dressyrpass och han blev helt genomsvettig. Fick igenom honom ordentligt i alla fall och han kändes ridbar och genomarbetad. Idag jobbar vi vidare med lite mer dressyr och imorgon får han gå ut i skogen :)

Hoppning under testryttare.

Ridponnyhingst f. 09
Ridponnyhingst f. 09
Ridponnyhingst f. 09
Ridponnyhingst f. 09
Ridponnyhingst f. 08
Connemarahingst f. 09
 

Fullt upp!

Fullt upp nu när jag har kommit hem, red mitt i natten (kändes det som) igår men idag är det i alla fall hoppträning :) I brist på uppdatering bjuder jag på några bilder från helgen, tycker att min kamera samarbetade hyfsat och att de flesta bilderna blev ganska bra.

Dag 2

Idag tittar vi på uppsuttet gångartsprov innan hemfärd. Jag är JÄTTEKÄR i en ponny, men tyvärr ska jag inte ha med mig en c-ponny hingst hem :( Har mycket fina bilder att visa (och redigera) när jag kommer hem, så ni har absolut något att se fram emot :)

Avelsvärdering dag 1

Vi har sett många fina ponnyhingstar, men det är två stycken som jag gärna skulle ta med mig hem :)
Dagens absoluta favorit, en ridponnyhingst som hoppade väldigt väl :)
Imorgon ska vi titta på det uppsuttna gångartsprovet innan vi beger oss hemåt - hoppas att hingsten ovan blir godkänd - verkar riktigt trevlig :)

På plats

Nu ska Sara och jag titta på den uppsuttna hoppningen som börjar när som helst med svenska ridponnysarna :) 
/Tove 


Mot Vetlanda!

Idag åker jag och min kompis Sara till Vetlanda för att titta på årets avelsvärdering av ponnyhingstar. Jag var ju där förra året och tyckte att det var en väldigt intressant upplevelse - speciellt att se de olika testryttarna rida ponnysarna.
Förra året åkte jag med några bekanta som hade häst med sig, men i år åker jag och Sara ensamma. Det blir en intressant resa och min första "riktiga långkörare" med bil. Det blir en frihet att ha med sig egen bil, och vi lär hitta på lite annat än att bara se på ponnysarna, och äta mumsig hotellfrukost.
En söt connemara som jag fångade på bild förra året då jag stod inne på banan med kameran i högsta hugg :)

Schockemöhle Navy

Jag vill ha allt...

Lägesuppdatering

Jag är fortfarande sjuk och har känt mig helt seg. Jag hatar verkligen att vara sjuk - jag vill kunna träna, rida och röra på mig. Nu får jag bara ont i halsen och blir yr, suck.
Amoure har ändå ridits alla dagar, dock något lugnare men med fokus på nyttiga saker i alla fall. Ikväll ska vi hoppa och imorgon har jag dressyrträning - Amoure måste ju ändå röra på sig ;)
Amoure i söndags :)

Amoure 4-8/3-14

Tiden har bara flugit iväg och jag har inte öppnat datan sedan i måndags kväll... 
I tisdags så åkte vi till Stora Wäsby och hopptränade. Jag tycker att det gick bra och att Amoure skötte sig. Vi tränade mycket på olika linjer och att hoppa snett - något som Amoure tidigare tyckt varit lite i svårt men i tisdags kändes det busenkelt och självklart. Vi avslutade med att hoppa bred trippelbarr och Amoure var duktig :)
 
I onsdags tog vi en promenad och i torsdags var det dressyrlektion. Vi jobbade mycket på serpentinbågar då vi skulle skritta halva bågen och trava/galoppera halva. Travdelen gick bra men galoppen blev lite väl stressig ibland. Ibland var Amoure jättelugn och ibland ville han dra efter de andra hästarna lite för mycket - helt okej i alla fall.
I fredags så red vi ut en långrunda och galopperade massor. Det var riktigt härligt att galoppera på, långt och länge, och Amoure verkade även han uppskatta det. Öronen spetsade och massa spring i benen :)
Fredagkväll var vi på fälttävlansmöte på Stora Wäsby och när jag kom hem hade jag lyckats få hög feber, suck.
 
Igår red jag lite på grusstigen bara - mycket övergångar och tempoväxlingar. I början var det lite väl roligt att galoppera men det blev bättre och bättre. Hade egentligen tänkt dressyrträna men jag mådde inte så bra så det fick bli lite lättare arbete helt enkelt.
 
Idag ska vi hoppträna hemma, för Lotta, vilket ska bli roligt :)
Pappa fotade oss lite igår så ska väl bjuda på dem bilderna också :)

Saker du inte visste om mig

- Alla andra älskar mitt hår då det är så långt och tjockt, och växer jättefort, men jag är mest irriterad på det.
 
- För något år sedan såg jag ingen som helst framtid för mig på storhäst, men nu känns det inte omöjligt.
 
- Jag är vegetarian, och har varit det till och från i fem år, men nu är jag det på heltid sedan ett år tillbaka.
 
- Jag måste göra något hela tiden och tycker väldigt mycket om att röra på mig. Att sitta stilla är inte min grej.
 
- Jag älskar att träna, spelar ingen roll om det är ett pass på gymmet, dans, ridning eller en löprunda i skogen.

Pikeur våren 2014


Amoure 3/3-14

Idag kändes Amoure riktigt trälig under framridningen - gick varken fram eller tillbaka. 
Som tur var så väntade en träning för världens bästa Lisa, och det behövdes minst sagt. Jag känner att vi har fastnat i någonting nu igen - och med hjälp av Lisa kom jag fram till att det har väldigt mycket med min ridning att göra. 
Jag har börjat föra bak mina händer vilket inte alls är bra - jag har ingen aning om var det kommer ifrån men det har blivit värre över tid. Idag fick jag i alla fall jobba med att få bort det samt rida Amoure fram till bettet hela tiden. Det gick bättre och bättre och gjorde att Amoure bar sig själv mycket bättre - precis som han ska göra.
Så nu ska jag verkligen tänka på min egen ridning - föra fram händerna ordentligt (så småningom stannar de förhoppningsvis i rätt läge naturligt) samt rida fram honom till bettet och inte "hålla" för att han blir springig. Kvicka hjälper, lätt hand och bra sits. Bra att jag har något att jobba på :)
Kommer en ny, vårigare design snart - åtminstone en tillfällig :)

5 saker jag längtar efter...

 ... säsongens första terrängträning.
 
... säsongens första fälttävlan.
 
... våren och sommaren, alla upplevelser.
 
... att ta studenten.
 
... att flytta hemifrån.

Amoure 2/3-14

Idag red vi planenligt ut på vägarna. Amoure och jag red backrundan, en slinga med en hel del backar upp och ned med varierande längd och lutning. 
Jag lät Amoure gå på halvlånga tyglar i princip hela passet, och använde hela tiden sits och röst istället. Det fungerade väldigt bra förutom i någon galopp då han blev lite väl glad så jag fick ta tag lite i honom men annars var han lyhörd och trevlig.
Jag tycker att det är bra att ibland låta hästen gå lite som den vill, och bara tycka att det är kul :)
Den typiska ensam-uteritt bilden ;)

Amoure 1/3-14

Här får ni en film från gårdagens dressyrpass. Inte det bästa vi har gjort, men helt okej. Det filmade är från slutet av passet, mest galoppen, och då blev han lite matt och springig men jobbade överlag på bra. Blir ibland lite kort i formen och inte riktigt så kvick som jag vill ha honom men vi tränar på :)

Visste du att...

- Jag har hopptränat Amoure i grimma en gång. Jag glömde tränset i stallet och fick helt enkelt sitta upp ändå - men det gick över förväntan och Amoure var jättelydig och hoppade fint.
 
- I början av min ponnyägar-karriär så kunde jag spendera timmar efter timmar i stallet - utan att tänka på hur länge jag egentligen var där. Idag planerar jag mycket mer och försöker göra tiden jag spenderar i stallet så effektiv som möjligt.
 
- Jag blir aldrig rädd när en häst bockar, reser sig eller "sticker iväg" - däremot kan jag tycka att det blir riktigt jobbigt om Amoure exempelvis drar iväg lite när vi rider ut och jag möter någon gående eller en cyklist. Jag äte lite rädd för att rida på någon - av någon konstig anledning då Amoure alltid brukar stanna snällt när vi möter någon.
 
- Ibland önskar jag att Amoure vore typ 165-170 cm, för då tror jag att han med lite tid skulle kunna gå riktigt höga klasser. Och vi skulle kunna fortsätta vår karriär tillsammans.
 
- När jag provred Amoure så var han ganska spänd och förstod inte alls skänkeln, men det var ändå något som fick mig att se en pigg ponny med massvis av energi. Det var ju den ponnyn jag fick, för energi finns det i mängder. Tillräckligt mycket för att dela med sig lite av.
T.v. ridpass på ett krutpaket - t.h. vårt första möte

Dressyr nu och dressyr ikväll

Just nu sitter jag med Ipaden i knät och tittar på Världscupsküren som just nu pågår på SVTplay. Det är väldigt inspirerande att se dessa duktiga ryttare, och framförallt duktiga hästar, utföra alla dessa rörelser. Väldigt bra inspiration inför kvällens stundande dressyrpass.
 
Jag blir så imponerad av dessa hästar som har så lätt för sig - för det ser ju faktiskt, och ska se, ganska lätt ut. Jag undrar om Amoure någon gång i framtiden skulle kunna lära sig piaff och passage, hehe. Piaff skulle nog inte vara så svårt, hur vackert det skulle se ut är dock en bra fråga, inte särskilt vore nog svaret. Samtidigt känns piaff och passage inte så naturligt för hästen, men rörelserna måste ju finnas där någonstans.
Bloggar på datorn och tittat på dressyren på Ipaden - en bloggares multitasking ;)

Amoure slutet av vecka 9 samt vecka 10

Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt
Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Hoppträning 
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Dressyr
Söndag: Hoppträning (?)
 
Nu när underlaget ute tillåter så försöker jag verkligen rida ut så mycket jag kan - för det mesta ungefär varannan dag nu när tävlingssäsongen stundar så att jag kan trimma och slipa på dressyren. Mars kommer att bli en träningsmånad för Amoure. Tanken var egentligen att åka på en tävling nästa helg men jag har bestämt att hoppträna då istället och tror att jag har en bra plan :)

GHS och SIHS

Blir ni precis lika avis som jag blir när ni ser alla blogginlägg, bilder och uppdateringar från GHS? Jag önskar verkligen att jag var där, men det kanske är bra att jag inte är det - mindre anledning att spendera pengar.
För när man åker på någon av hästshowerna så kommer man ju sällan hem tomhänt. Jag vet att ett år kom jag hem med endast ett par sporrar, bara för att de var jättebilliga, men annars har jag nog lyckats köpa på mig rätt så mycket de flesta gånger.
Nu snackar jag ju då inte om GHS, för där har jag tyvärr aldrig varit, utan snarare SIHS (och Falsterbo en gång). SIHS som nu ska flytta till Friends Arena lagom till höstens upplaga - spännande! Jag har redan nu bestämt att jag ska gå på torsdagen då det är inomhusfälttävlan :)

RSS 2.0