Barbackaritt

Red barbacka på ridbanan idag, 30 minuter. Andra gången barbacka alltså, och han är verkligen världens bekvämaste att rida barbacka på! Travade även lite idag, det gick jätte bra. Jobbade med att han skulle ta ett bra stöd på bettet och försökte mig även på lite framdelsvändningar, gick bra för vänster skänkel men för höger förstod han inte riktigt. Gör en sålänge endast pytte små flyttningar och han sköter sig bra! Märks dock att han verkligen inte vill göra fel.
Red även lite skritt och trav övergångar, travade inga långa sträckor.

GRAND PRIX KÜR

Dressyren var riktigt härlig att se och att fota! Tyckte det var väldigt trevligt med Frieser hingsten som var med! Inte riktigt så vanligt men visar på att man måste inte alltid följa normen!
Tyckte Patrik red riktigt fint och även så Tinne.
INGA BILDER FÅR KOPIERAS

SIHS

Här kommer bilderna från hoppningen! Jag gick dock efter 5 minuter för att shoppa sönder själv haha. Men kom tillbaka sen för att se Roffe.
Haha kolla blicken!
Är sjukt stolt över den här bilden med Roffe.
INGA BILDER FÅR KOPIERAS!


Ridpass idag!

Har inte ridit seriös dressyr på ett tag så det blev det idag med nytt schabrak och lindor! Så himla snyggt! Plus att jag hade ett ridtäcke som matchade! Wiho.
Idag tränade jag först på mycket skänkelvikningar och framdelsvändningar med 10 meters volt i slutet. Gick jättebra faktiskt! Och idag sköt han inte upp huvudet en enda gång. Dock krävde jag inte att han skulle gå i en perfekt form. Sen tränade jag bland annat ökad trav och mycket galopp. Superfint! Allt gick jättebra. Han hade mycket energi vilket är super för då har han mycket drivning bakifrån.
Så i stort sätt var hela passet jätte bra!
Schockemhöle wiho!
Första är ökad trav andra är galopp

Förklaring

Anledningen till att jag inte skriver så mycket om Amoure just nu är att han har lite vila, det är så trist och mörkt ute att jag har svårt att hitta motivation att rida ute i mörkret. Visst, vi har ridhus men jag har nog slutit en outtalad pakt med mig själv att absolut inte rida i ridhuset mer än två dagar i veckan, helst endast en.
I helgen provade jag dock att rida barbacka på lillkillen. Vad jag vet har han aldrig blivit sutten på utan sadel. Men han reagerade inte ens, pappa gick dock med ett varv på slingan men han behövde inte hålla i som jag smått planerat. Vågade dock inte sitta upp med pall, då han blir lite rädd om man står "över" honom så pappa fick slänga upp mig, men han brydde sig inte ett dugg. Duktig kille!
I helgen ska vi hitta på något både lördag och söndag.


Lite bilder från Täby


En bild!

Haha här får ni en bild. Har 200 bilder som måste sparas och det kommer ta några dagar typ. Inga bilder får kopieras!

Stallet idag

Idag åkte jag direkt efter skolan med mamma. Planen var att Yngve skulle vila men mamma tyckte jag kunde skritta ut med honom.
Det var kolsvart men Yngve brydde sig inte så mycket. Mamma gick med och gjorde lite övningar från marken medan jag bara åkte med. Sen red jag lite själv. Vi red runt hagarna och så och jag red barbaka. Ska förmodligen rida imorgon och då hoppas jag på ordentlig dressyr om det inte är fullt i ridhuset. Bilder kommer så småningom om från sihs.
Mamma har delat upp allt jag köpt så det ligger både i stallet och hemma. Ska se om jag kan samla ihop det.


Toves shopping


Gårdagen - SIHS

Igår var vi alltså på SIHS. Jag, Amanda, Nathalie tillsammans med Sara, Erin och Felicia. Vi hade det trevligt och det var en rolig dag blandat med shower och shopping.
Vi såg internationell hoppning, ponnyhoppning, Kür, fyrspann, stjärnornas hoppning m.m... Sedan hann vi förstås med en hel del shopping!
Amanda var nog den som var tokigast, hon kunde inte sitta stilla under morgonen hoppning och smet ut på mässan för att shoppa nästan på en gång... Men jag kom igång efter ett tag. Jag brukar alltid vara så snål men igår köpte jag en hel del saker, och jag är nöjd med alltihop!
Bjuder på bilder på det senare ikväll! Alla bilder från showerna är fotade med Amandas kamera så de får hon ladda upp.
Ha det bäst!


 Mäktigt!
 


SIHS

Blir massor med inlägg plus bilder idag.
Kan bara säga att jag köpt mer än vad jag kunde bära idag. Vet faktiskt inte hur mycket det blev sammanlagt men mycket blev det!
Här är typ en tredjedel av det vi köpte
Nu blir det sömn innan jag ramlar ihop och dör.
//Amanda


Uteritt och Julshow träning!

Idag så red Linda ut med Yngvis. Jag följde med och gick bredvid. Hon red den längre varjanten av Gällstarundan. Det blev mest skritt men Linda travade på och galopperade även. Jag fick springa typ ganska MYCKET. Var helt genom svettig men Yngve och Linda tyckte det var kul. Det var i alla fall väldigt härligt ute.
Väl tillbaka red vi till ridhuset och gick igenom lucia tåget. Gick bra faktiskt, jag sjöng på för fullt. Sen skulle vi träna Kadrilj. Idag red jag bredvid Linda med Facette och det tyckte Yngve var VÄLDIGT kul. Han blev totallt kär i Facette och trodde han var en hingst. Han skuttade omkring lite och flög runt så jag bad Linda Nyberg hoppa upp och rida igenom programmet. Då skärpte han sig och jag red programmet sen igen och då gick det bättre. Men han kunde inte låta bli att gnägga haha. Alla skrattade verkligen, riktigt kul.
Låter som han gick jätte hårt idag men Kadriljen var bara lite lätt trav och Lucia var att stå still i 20 minuter. Linda red också väldigt lätt ute!
Imorgon blir det SIHS HELA dagen! Är astaggad. Dock lite ledsen att jag inte får ha med mig systemkameran! Ska blogga med telefonen!

Hoppat?

Idag var det ju meningen att jag skulle rida ut men då jag gick ut med Yngve var det lite halvstorm och blåste på ordentligt. Hade ingen lust att rida ut då men ingen lust att rida inne heller för den delen.
Gick till ridhuset ändå. Linda med Facette körde lite markarbete/hoppträning så jag smög mig in. Jag red över några upphöjda bommar och jobbade på i galopp. I slutet samlade jag mod och hoppade tre 50 cm på rad några gånger. Kändes super bra faktiskt! Ska fråga mamma om hon kanske kan vara med någon dag och ställa upp små hinder som jag kan hoppa!
Yngve var nöjd och glad! Uteritt imorgon istället!
Några bilder från i sommras då jag och Oreo var ute och skuttade små terränghinder!
Bilden har Tove tagit (:

Photoshop eller inte?

hade lite kul i Photoshop. Inte så bra kanske men kul!

Dagens träning!

Idag red jag för Gun med Yngvis. Var ganska taggad faktiskt och det gick bra innan träningen med förutom att han sköt upp huvudet så fort han behövde jobba lite.
Vi träna på 10 meters volter idag. Han går suveränt bara jag förbereder honom annars åker huvudet upp. Vi tränade lite skänkelvikning också men det gick väl inte så bra. Jag känner att jag inte riktigt har styrkan att rida honom som jag vill än. Jag måste het enkelt träna mer jag med. Har liksom inte riktigt de muskler jag behöver för att rida just Yngve. Samma sak i galoppen, jag kan inte riktigt omfamna honom, då jag väl gör det så går han super bara det att det är jobbigt. Dessutom är mina stigbyglar helt ojämna fast de är samma hål. Kan inte ändra heller för då är det fortfarande ojämt... jobbigt.
Men det gick ändå väldigt bra idag! Sista halvtimmen flög inte huvudet någon stans och galoppen var jätte fin. Kunde även korta upp honom ordentligt.
Imorgon blir det uteritt igen!

Gamla bilder

Bjuder på några väldigt gamla bilder från när jag red på ridskola.


Roxette. En ponny med mycket motor, som jag red väldigt mycket. Efter den här kombinationen ramlade jag av kommer jag ihåg,haha! Roxette är avlivad sen 2(?) år tillbaka. Hon blev 19 år om jag minns rätt.

Magi heter den här underbara ponnyn! Honom red jag väääldigt mycket. Fick mina första rosetter med honom. Världens bästa läromästare! <3

Dagens träning

Tusseträningen idag gick jätte bra :)
Amoure
hade så mycket energi! Jag förstår inte var den kommer ifrån, han får inte ens något kraftfoder...
Men i alla fall, vi började med att jobba över fyra bommar i galopp där Tusse ändrade avståndet lite till och från för att hästarna skulle korta och länga sig. Amoure skötte sig bra, han var lite het på gröten och därmed lite svår att korta men det gick bra. Länga tyckte han var kalas!
Sedan hoppade vi en tre studds, det gick jätte bra! Första gången var han lite spänd och tog lite större språng än han behövde men sedan flöt det på bra. Vi avslutade med att hoppa en liten bana två gånger, ett åt varje håll. Då red vi som en serpentinbåge över två kryss på medellinjen och sedan över studds och bommar, sista gången gjorde vi det i omvänd ordning.
Amoure var duktig och Tusse var nöjd, hon tycker att jag coachar honom jätte bra och det var kul att höra :)
Imorgon slänger jag upp en skiss över vad vi gjorde idag, har tyvärr varken film eller bilder då både jag och Frida satt till häst hela tiden.


Dagens uteritt!

Idag åkte jag direkt efter skolan. Var i stallet runt 14.00
Tog in Yngve och såg att Sara var där. Frågade om hon ville rida ut och det ville hon så vi red Gällsta rundan. Yngve skötte sig fint (förutom ett konstigt skenhopp) Vi skrittade bara. vi var ute i typ 45 minuter. Då vi om tillbaka var klockan halv fyra.
E konstig sak var att då jag tog in honom hade han ett bandage på höger bakben. Blev jätte orolig! Fick sen reda på att mamma bara hade lindat för han hade ett litet sår som inte inte ville få lerigt.
Jag pysslade jätte mycket med honom väl inne igen. Sköljde av alla hovar och fixade, sköljde jag svansen och gjorde inbakad. Han fick stå kvar inne sen och mumsa på intagsmasten!
Imorgon blir det lektion med Gun! Ska bli superkul. Har inte ridit seriöst på en och en halv vecka, bara ridit ut!

Filmklipp

Idag ska jag ju rida för Tusse.
Bjuder på lite filmer från Tusseträningen för två veckor sedan.
Amoures första hoppträning ever :)

Framridningen

Synd att mamma inte fotade mer ute för där gick han som bäst enligt mig!


Tove svarar del 1

Lisa:
Har ni tävlingsambitioner allihopa och vill "komma någonvart" eller rider ni för stunden (för att det är kul just nu)? :)
Självklart har jag tävlingsambitioner, men de kanske inte är särskilt höga. Jag tycker att ridningen är rolig och det är roligt att tävla, men jag tycker även om allt pyssel runt omkring. Jag vill inte tävla några jätte höga klasser, sådana ambitioner har jag inte, men jag vill komma så långt jag kan :)
.
Linn:
Vad använder ni för hjälmar? :)
Favoritmärke på hästgrejer? :)
Jag har en Lamicell Master, jätte bekväm och sitter perfekt. Favoritmärket är bland annat Schockemöhle, men tycker även om en hel del från Scapa och en del från HV-POLO.

Sofia
Hur hög är Amoure?
Drygt 145 cm, men väldigt kraftig är han allt :)
.
Alexandra
Hej! Brukar ni rida med Hackamore? Och fungerar era hästar bra med det? :D Kram!
Jag red en hel del på hackamore på London, som omväxling från bett. Jag tycker att det fungerade bra, han lyssnade bra på det och blev inte lika "på" som han ibland blev på bett. Men man får själv tänka mycket på att inte ta för mycket.

Vad använder ni för kamera till era bilder? Jättebra och fin blogg! :)
Jag har en Nikon D5000, och två objektiv, ett standard Nikon 18-55mm och ett Sigma 70-300mm, jag använder främst teleobjektivet. Jag tycker att det är en helt okej kamera, det blir bra bilder i alla fall :) Tack!
.
Irma
Vad är det bästa med era hästar? :)
Det är en svår fråga. Men jag tycker verkligen om att Amoure alltid är så pigg och glad! Han är också väldigt mysig och social, vill vara med överallt. Han har även ett otroligt förtroende för mig vilket jag tycker om! Listan skulle kunna bli lång men vi nöjer oss så.
.
Resten av svaren kommer snart :D

Nyttig träning

Idag red jag för Gun, som jag gör varje tisdag.
Amoure var faktiskt ganska spänd i början, men jag skalade av min ridning väldigt mycket idag och red mer på känsla, försiktiga hjälper, mycket eftergift och så vidare, vilket faktiskt fungerade jätte bra! Det blir så fel ibland när jag försöker göra för mycket och ta genvägar.
Amoure blev finare och finare, han var bitvis väldigt springig men då behövde jag bara vara lugn, krama lite i tyglarna och använda rösten så lugnade han sig.
Vi avslutade med lite början på framdelsvändningar, Amoure var jätte duktig! Jag fick vara jätte snabb med eftergiften för det var då han flyttade. Sedan fick jag göra halt så fort han flyttat lite, eller om han blev för på. Han blev nämligen väldigt upphetsad när han förstod att han skulle göra något nytt. Haha.
.
Imorgon ska jag träna för Tusse igen, sedan ska vi ta en träningspaus i ett par veckor och bara lulla i skogen :)
Lite skillnad från första ridpasset är det allt!

Början av frågestunden med Amanda

Amanda svarar:

Lisa:
Har ni tävlingsambitioner allihopa och vill "komma någonvart" eller rider ni för stunden (för att det är kul just nu)? :)

Svar:
Oja haha. Jag har nog tävlingsambitioner och ibland kanske för höga. Vill helst att det ska gå fort. Men med Yngve ska jag ta det lugnt. Nu i höst startar vi någon pogramridning och klubb kanske och till våren startar vi lokal. Att komma någon vart om det betyder att bli Jan Brink så tror jag inte det, men jag vill så klart komma så långt jag bara kan! Och så långt Yngvis kan ta mig men det får ta den tid det tar!


Linn:
Vad använder ni för hjälmar? :)
Favoritmärke på hästgrejer? :)


Svar:
Jag använder en John Whitaker hjälm. Favorit märke är nog Schockemöle! Men gillar inte den nya loggan! Annars tycker jag att Kingsland har sjukt mycket snygga grejer, speciellt till ryttaren. HV Polo har mycket snyggt till hästen, men vissa saker är också gräsligt fult!


Sofia:
Vad är Yngve för ras?:p

Svar:
Yngves mamma är halvblod och arabiskt fullblod! Då Yngvis kom till Sverige från Holland låg han i sin mammas mage som ingen viste om. Så en hingst hade tagit sig in i hennes hage och gjort henne dräktig. Så pappan är okänd! Men jag skulle tänka mig att han är en häst (hans mamma är D ponny) och ganska nätt av sig.

Yngve och hanns mamma Tashmiray van the Fairplay
Alexandra
Hej! Brukar ni rida med Hackamore? Och fungerar era hästar bra med det? :D Kram!

Svar:
Nej har inte prövat det, men tror det skulle fungera bra!
px;">
Hannah
Vad använder ni för kamera till era bilder? Jättebra och fin blogg! :)

Svar:
Tack! :D
Jag använder en Nikon D300 och objektivet Sigma 70-200 2.8! Sjukt bra kamera och objektiv! Sen använder jag mig av min digitalkamera Panasonic för film och lite enklare bilder.

Bilder från LC:n

Här är bilderna! Det har varit jätte svårt att ladda upp dem men nu kommer de i alla fall. Lägger upp några från framridningen imorgon och sedan kanske jag redigerar bilderna från hopptävlingen och lägger upp de med så glöm inte att kolla bloggen!
HAHA kolla hur han tittar på mamma <3

Höpåsar

Det börjar bli allt mer poppis med olika färgade höpåsar. Själv kör jag fortfarande på de klassiska, blåa Ikeakassarna. Funkar ju bra, hållbara och billiga.
Men som sagt, det blir allt mer poppis med de i andra färger, lite roligare är det allt men det kostar också en hel del mer. Det finns inte heller bara helfärgade, det finns de med mönster på och allt möjligt. En del är riktigt snygga!
Vad tycker ni? Är det roligare med andra än de vanliga Ikeakassarna?

De här två (och svart och vitt) finns hos Hööks för 25 kr st.

Film från CR


 Fick tre någorlunda språng, de andra kan man väl inte kalla språng, haha. Men som sagt var han väldigt spänd och rädd för människorna på läktaren. Men tycker han var duktig i alla fall :)


Min tränare hoppar Space


En film från i onsdags när min tränare hoppar Space. Amandas mamma är det som har filmat.


Tävingen idag!

Idag tävlade min lillasyster Yngve på Väsby ridklubb! Hon tävlade 60 cm clear round.
-

Börjar så här: Det som gick väldigt bra var att han var oerhört lugn, inte alls att han stressade eller hade bråttom. Han blev nästan lite seg och det var ju underbart eftersom han varit så taggad och springig med Linda på hoppträningarna. Men han var helt under kontroll idag vilket gjorde oss alla super glada.
Det som gick sämre: Han stannade på tre hinder och blev utesluten. Eller han stannade på alla tre första hinderna innan han hoppade dem. Linda är nog medveten om vad hon gjorde för fel men blicken var neråt och han var ganska seg vilket gjorde att han stannade. Det var inga stora stopp men eftersom att han inte visste var hon ville kunde han inte hoppa. Blicken upp nästa gång Linda! Dock ÄR hennes blick över hinderna alltid SUVERÄNA! Har aldrig sätt henne titta ner då hon väl hoppar, men hon tittar ner innan. Sen ville hon väl inte öka honom så mycket men det ledde till att det gick för långsamt.
-
Han var i alla fal super på plats att ha med att göra! Lite nyfiken på allt men det gick bra! Lastningen hem gick väldigt bra men på väg dit tog det lite längre tid men inte mer än 5-6 minuter!
Här är blicken super! Bild från framhoppningen.

Mer bilder kommer ikväll eller imorgon + film!


Video från igår!


Amanda var så gullig och filmade lite när jag red barbacka igår. Fina ponnyn ♥


Debuterat

Idag har jag och Amoure varit på äventyr! Vi var nämligen på Täby Ryttarcenter och var med på deras clear round. Det var en liten debutantklass och hindrena låg på 20-30 cmMan måste ju börja någonstans ;)
Vi åkte tidigt imorse, och sedan tittade vi lite på ridskoleryttarna som red innan vi lastade ut, Amoure var ganska spänd men så fort jag satt upp började han slappna av. Så vi red runt lite i ridhuset i alla gångarter. Han sparkade och bockade lite men inte så farligt, han fick ju faktiskt galoppera av sig igår!
Hoppade fram på ett kryss och en oxer och det kändes bra, han höll sig lugn och väntade på hindret.
Sedan efter ganska lång tid fick vi skritta in på banan. Amoure var jätte spänd då flera av ridskoleeleverna hoppade runt på läktaren, funktionärerna bad dem vara tysta men tyvärr lyssnade inte alla.
Men det var bara att köra på. Första hindret gick bra, han tog kanske i lite för mycket men men, andra hindret låg precis intill läktaren så det var jätte läskigt men jag tvingade över honom, det samma gäller trean. Fyran och femman hoppade han helt okej och sista blev lite konstigt då det blev massor med rörelse på läktaren igen. Men han var duktig :)
Han var jätte förvirrad, inte så konstigt kanske då han aldrig varit i ett så stort ridhus med en så stor läktare och jag har aldrig hoppat honom någon annanstans än hemma, och så var det massa annat nytt, han var duktig i alla fall :)
Han blev även jätte rädd när de applåderade i början men när vi red brydde han sig inte.
.
Lastningen hem gick jätte bra, tror att jag har hittat ett knep nu!
Bilder och film kommer!

Idag!

Idag då jag kom till stallet fixade jag allt innan jag tog in hästen. Stod och betade honom i tio minuter innan vi gick in. Det fanns massor med gräs och han var supernöjd!
Vi skulle som sagt träna till Julshowen idag. Då vi ställde upp för Luciatåget så blev han ganska taggad och då hade han bara en häst framför sig. Får se hur det blir sen...
Sedan red vi Kadrilj och mitt program som jag tagit från ridsport.se var lite för komplicerat så Linda kom på ett som vi tränade. Det gick lite bättre eftersom Yngve ska rida längst fram!
Efteråt så galopperade jag massor i ridhuset. Gjorde volter, snett igenom med volt, tränade massor med övergångar, sedan galopp från skritt och sedan serpentiner i galopp med övergångar! Han har verkligen blivit super på galoppen! Han blev ganska trött och det är bra för imorgon ska Linda hopptävla! Stod och betade honom efteråt i hans ulltäcke. Vi betade i typ en kvart. Sen plockade jag MASSOR med gräs till honom som han skulle få pyssla med i boxen!
Filmade även Natta idag då hon red på ridbanan! Hon laddar säkert upp det sen!


Två dagar

Igår skrittade vi bilrundan tillsammans med Amanda & Yngve.
.
Idag red vi Högvretenrundan med Frida & Lillan och Haje & Blaize.
Amoure var lite spänd och på tårna i början men slappnade av mer och mer. När vi var borta vid Högvreten fick vi vara i täten och vi galopperade två varv på slingan i en frisk galopp och avslutade med att öka lite extra sista raksträckan. Jätte härligt var det! Dessutom var det så fint väder också.
Amoure har faktiskt fått ganska bra kondition nu, han orkar med lätthet ett sånt här pass med massvis av galopp både upp och ner och är lika pigg efteråt. Roligt!

18 november

Idag fick Space gå ganska lugnt, red i ca en halvtimme, barbacka. Skrittade mest, men travade några varv. Hon blev riktigt fin i traven mot slutet. Imorgon ska jag upp tidigt och följa med Sara och Erin när dom ska morgonfodra. Efter morgonfodringen ska jag och Sara rida ut, och klockan ett är det julshowsmöte. Efter mötet kanske jag och mamma ska åka till Norrtälje.. Vad jag ska göra där nämner jag inte på bloggen...än ;)

Bilden är tagen för några veckor sen.

Vad tycker ni om att rida barbacka? Gör ni det ofta?
Fin häst

Snygg häst man har<3

Dagens ridning!

Idag åkte jag direkt efter skolan till stallet. Var där runt 13.00. Tog in hästen som var snäll och borstade av honom och fixade innan jag red ut själv! Red faktiskt utan jacka! Hade dock halsduk och två tjocktröjor istället. Red Gällsta rundan. Han är så lugn och snäll då man rider själv! Han blir helt annorlunda när man rider med andra men han var super idag! Vi skrittade mest men blev en del trav på grusvägen. Då jag klar och skulle hoppa av kom Tove och frågade om jag ville hänga med ut! Varför inte haha, jag hade bara ridit typ 40 min mest skritt och jag tänkte det var bra för honom att komma ut och röra på sig!
Vi red i skogen en halvtimma så det blev mestadels klättring och sånt idag plus lite trav. Sammanlagt red vi 1 tim 15 min! Yngve var nöjd och han fick stå kvar inne och mumsa på sitt intagshö.
Mamma ska åka till stallet nu och rida Hebbe så ska be henne kolla Yngvis

Hade samma outfit och red samma runda (förutom västen) idag! Bilderna är från några veckor sen.
Fick faktiskt feber idag i stallet. Kände av att en förkylning var på G i morse och fick huvudvärk på tåget. Därför tog jag det ganska lugnt idag. Imorgon blir det luciaträning så får hoppas jag jag mår bättre då! Nu blir det att vila.

Kyla

Idag satte jag på mig thermobyxorna för första gången. Det var nästan lite mysigt, men jag hade på mig min jeanskjol under vilket inte var så bekvämt haha. Tycker faktiskt att vintern är ganska mysig, längtar efter lite snö nu :) Men framförallt för att det blir ljusare med snön!
Bjuder på några gamla bilder som jag funderar på att använda i mitt bildprojekt.

 
 

Här kommer film!

Film från då Linda hoppade.

Vinnaren av schabrak tävling!

Vinnaren till tävlingen om Schabrak är....Ronja! Grattis! De skickas inom kort.

Sämst uppdatering från min sida

Som rubriken, det har varit väldigt dålig uppdatering av mig senaste dagarna.. Tror att jag inte uppdaterat på hela veckan! Men den här veckan har jag praktik på Solna ridskola, jag börjar klockan 08.00 och slutar 17.00, när jag kommer hem åker jag direkt till Space, och efter Space åker jag hem, äter middag och sover. Haha så finns ingen tid för att blogga. Nu skulle jag egentligen behöva sova istället för att blogga, men jag behövde ge ett livstecken på bloggen,hahaha! 
I måndags fick Space vila, i tisdags (igår) red jag 45 minuter i ridhuset, hon var jättefin men det var lite svårt att få plats då vi var åtta(!) stycken som fick dela på halva ridhuset. Det var en tjej som hade lektion på ena halvan, så vi fick samsas om andra halvan. Idag har min tränare hopptränat Space för Eva, dom var superfina! Kommer ladda upp ett videoklipp från hoppträningen på dom två nåndag under veckan :) Nu ska jag sova,godnatt!

Film

Här är lite film från då Linda hoppade idag! Enligt henne gick det jättebra så det var ju skönt att höra!

Vad händer ikväll?

Är nu på väg hem från skolan (klockan är halv åtta) och sitter på pendeln. Mamma ska hämta mig på station. Idag har Linda hopptränat. Hon ska nämligen tävla på söndag! Så himla kul så därför får hon rida lite mer den här veckan.
Jag red väldigt mycket förra veckan och går i skolan alla dagar till typ åtta så jag tycker det är lite skönt att inte behöva ta mig ut till stallet.
Jag ska dock rida ut och busa med Yngve på fredag. Sen på lördag ska jag försöka rida ut igen efter luciaträningen till stallets julshow. Sen på söndag blir det tävling

Här är en bild på Yngve och Linda då de tävla sist.

//Amanda och Yngve


Duktig ponny!

Idag hann jag ut till stallet när det fortfarande var ljust, men då var förstås jägarna ute och sköt... Så jag skrittade och travade fram på lilla ovalen innan jag gick in på ridbanan.
Fokusen idag låg på att Amoure skulle lyssna och vänta på mig, därmed hade jag inga höga krav på form och liknande. Jag började med att jobba lite i traven, att få den någorlunda taktmässig och att han skulle gå dit jag ville. Först försökte han sätta emot lite men gav ganska snabbt upp. Galoppen gick även den bra, lät honom rulla på i galopp i båda varven ett tag och han lyssnade bra. Inga bakutsparkar i fattningarna i alla fall :)
Sedan red jag lite övergångar, trav på kortsidorna och galopp på långsidorna. Jag brydde mig inte så mycket om vilken galopp han fattade. Huvudsaken var att han fattade lugnt och höll galoppen. Kändes bra :)
Avslutade med att skritta ett varv på slingan med Sara och Erin.
.

Todays

Det är mycket i skolan för min del just nu, just därför har jag inte haft möjlighet att blogga. Dessutom har jag försökt hinna med att umgås med kompisar också, vilket jag anser är viktigare. Men nu ska jag försöka rycka upp mig. Har ett fysikprov imorgon och ett matteprov i nästa vecka, annars är det inga stora grejer planerade i skolan.
.
Idag red jag i alla fall för Gun. Amoure har vilat i två dagar och hade väldigt mycket energi. Han var lite överallt och flög runt men bitvis var han riktigt trevlig! Det var framförallt i galoppen där han flög runt, speciellt i fattningen, och inte riktigt ville gå dit jag ville. Men det är sånt man får ta, speciellt när det är en ungponny. Blev dock lite arg på honom en gång, vilket jag aldrig blivit tidigare och inte heller får bli men det är bara att tänka på det sen.
I framridningen red jag lite tiometersvolter i skritt och flyttade honom lite för skänklarna och galopperade runt lite. Sedan när Gun kom jobbade vi mest med takten i traven, att han skulle ta det lugnt, och att han skulle få mer luft mellan huvud och kropp eftersom han kröp ihop lite. Det var tänkt att vi skulle galoppera mycket men han blev ju halv tokig i galoppfattningarna och jag ville inte skynda in i dem. Så det blev mest trav, men även en del galopp. Sista fattningen i höger var han lugn i alla fall :) Traven var också jätte bra i slutet.
.
Imorgon ska jag rida igen och då blir det nog ett pass på ridbanan med mycket galopp och övergångar. Förhoppningsvis är han lite lugnare då. Tyvärr hinner jag inte rida ut efter skolan eftersom det blir mörkt så snabbt...

Har värdens bästa mamma!

Måste göra ett inlägg om min mamma för hon är bäst! Hon har fullt upp och ändå följer hon med till stallet och hjälper till och fotar. Hon kör mig hit och dit och följer med på tävling. Hon köper även massor med saker till mig så bättre mamma kan man inte ha!
Lite bilder på mami då hon rider

Rätt gissat!

Rätt gissat vad Lollo som skrev Schockemöhe transportskydd! Dock fanns ingen länkning med från Lollo med i svaret ):

Här är filmen!

Film
Det dommaren skrev om Yngve var: Fin häst som rör sig trevligt
Alltid lika kul att höra. Enligt henne känns det som att ganska många poäng drogs av för att jag smackade på några moment. Om jag inte hade gjort det undra vad vi hade fått för resultat då hehehe
Fick 8:or för mina volter och 7:or för snett igenom och skritt övergångar och för båda galoppvolterna! Det är ju super kul att höra eftersom vi knappt kunde galoppera några veckor sedan!Underbara du<3

You are the best thing <3

-

Vilken bild tycker ni är bäst? :D

2:a?

HAHA jag hade ingen aning men jag kom faktiskt 2:a idag HAHAHA. Fast det var ingen placering. 1% från vinst jag dör HAHAHA. Fast det spelar ju ingen roll egentligen, man ska ju bara tävla mot sig själv men tyckte det var lite roligt.
Snacka om att ha världens bästa häst

Mer bilder!

Den bästa killen <3

Shoppinglistan börjar ta form

Snart är det ju dags för Stockholm Horse Show :D
Det finns hur mycket som helst jag skulle vilja köpa, men några saker som står på min lista just nu är bland annat ett snyggt pannband till Amoures träns, ett par tyglar och någon snygg grimma. Sen brukar det alltid finnas fina saker på rea vilket alltid är värt att ta en titt på :) Sen vill jag gärna köpa något till mig själv men vi får se.
Ska ni till Horse Show?


Tävlingen idag!

Dagens tävling! Vi åkte till Väsby Ridskola runt halv 12 och att gå på transporten gick super! Yngve var as taggad redan innan vi börjat åka. Väl där gick jag och mamma till sekretariatet och jag passade på att gå på toaletten. Jag satte nästan upp direkt och skrittade honom på ridbanan fr han var lite pigg haha. Man kände i hela kroppen att han var nyfiken och taggad.
Skrittade ett tag innan jag travade på långa tyglar. Jag kände att jag var väldigt stel och ofokuserad. Som tur var Iffa med och sa till mig gång på gång att landa i sadeln och slappna av. Efter ett tag gick det och Yngve gick galant! Han tog galoppfattningarna perfekt, han har nog aldrig galopperat på så bra. Vi gick i alla fall upp till ridhuset. Där spände han sig lite mer. Jag red fram till domaren några gånger. Först var han lite försiktig men sen var det helt okej.
Programmet kändes väldigt bra. Jag glömde aldrig vägarna i alla fall! Hörnen blev lite dåliga, förlängd skritt kom något trav inslag och andra galoppen fattade jag lite försent! Men annars gick det super! Det största jag måste träna på egentligen är att tempot ska vara jämnare! Det slutade på 61.49% Tycker det är super för första riktiga tävling! är så himla glad. Om vi kan få de resultaten nu, vem vet vad som kommer hända om ett år!
Förstår inte hur jag kunnat få en sådan duktig underbar häst. Älskar min prins <3
Tusen bilder kommer senare i kväll och imorgon+ FILM missa inte det!


Bilder från tävlingen!

Som sagt, här är bilderna då jag rider! Jag red ju LC:1 på Grana där jag står en vecka efter jag fått honom. Då fick vi 56% i LC:1 och nu i LC:2 fick vi 61.49%
Riktigt bra tycker jag för att ha haft honom i två månader!
HAHA kolla hur han tittar på min mamma, "VISST VAR JAG DUKTIG?!"
Från framridningen! Mamma tog inte så mycket bilder här ): Synd för han var mycket finare ute än i ridhuset!

Nu åker vi!

Nu sitter jag i bilen med hästen i transporten! Wish me good luck!


Klippt man!

innan för några veckor sedan
Och så här såg det ut efter! Finis!

Bushäst

Yngve för första gången sprang ifrån mig haha. Han var lite små arg över att ha sätt Amoure ridas iväg upp i skogen utan honom!

Kan ni inte gissa?

Är det för svårt för er? Gör det lite enklare! Gissa och få en länkning!
Vad är det? Och vilket märke?

Gällstarundan

Som jag skrev igår så åkte jag med Sara och Erin när dom skulle hämta hem deras nya ponny Paintball! Resan gick bra. Det var inte så långt att åka, ca en timme. När vi kom till Grana så var det dags för julshowsmöte, vi planerade vilka som skulle vara med på vilka saker och när vi skulle träna osv. Efter mötet red jag ut med Linda&Yngve, Jennifer&Juni och Melinda&Stevie. Vi red Gällstarundan som tog ca 40 minuter. Vi skrittade mest, men trava gjorde vi också. Vi klättrade även lite i skogen :)


En gammal sommarbild på mig och Space. Vill ha sommar nu, ser inte fram emot en lång mörk vinter, uääh!

Startlista för imorgon!

KLASS  8   DRESSYRRYTTARTEST I:1   PRIVATPONNY (clearround)
1 My Callerhorn Birk
KLASS  7  LC:2  KM  PRIVATPONNY (2 plac)
1 Johanna Lundström Tindra (clearround, ej KM)
2 Mailda Tapper Munsboro Tosh
3 Pernilla Rönnberg Chiquita
KLASS  6   LC:2    PRIVATHÄST (1 plac)
1 Amanda Pellnäs Ginka Yngve
2 Elin Tillnert Prisma
3 Frida Sörberg Cytra
4 Fanny Almföf Olke
Orkar inte skriva hela listan haha. Första start är klockan 13.00 så jag startar väl kanske 13.30

Man vet att det är kallt ute när händerna blir blå för att man glömt vantar

Idag red jag gokartrundan med Johanna och Frida.
Amoure var pigg och glad (börjar bli tråkigt att jag skriver så jämt va?). Det gick i alla fall bra, vi galopperade på ordentligt och hästarna fick sträcka på benen.
Sista raksträckan galopperade vi och då höll jag in Amoure för att få ett bra avstånd men sedan drog de andra två iväg och Amoure hann inte riktigt fatta det så när jag gasade på flög han iväg, har nog aldrig galopperat så fort förut, haha! Men han var lugn sen :)
Amoure & jag när jag provred honom.

GISSA RÄTT OCH FÅ LÄNKNING

Vad är det jag köpt för något? Och vad är det fr märke? OBS Färgen på paketet har jag ändrat i Photoshop...
Gissa på nu och FÅ LÄNKNING OM DU GISSAR RÄTT!

Smörjt och fixat!

Har smörjt och fixat till imorgon! Har dock bara fixat sadel och träns. Fixar med borstar och ryktning imorgon! Bilder kommer ikväll på Yngves nyklippta man! Missa inte det!

Yngves nya granne!

Idag kom Sara och Erin med sin nya ponny Paintball. Ett D-ponny sto som ska stå bredvid Yngve! Sara och Erin är väldigt bra kompisar med Natta och vi alla ska på Stockholm Horseshow tillsammans!
Deras blogg!

Fredag 11/11 - 11

Idag red jag i en timme i mörkret på ridbanan. Jobbade mest i galopp idag faktiskt! Det tyckte både jag och Space var riktigt roligt. Och det behövdes. Lilla ponnyn måste få göra av med sin energi,haha! Hon behöll faktiskt samma samlade galopp på fyrkantspåret som på volterna jag gjorde. Har märkt skillnad på ponnyn, hon har blivit så mycket finare! Vissa stunder är hon riktigt lätt i handen.
Imorgon ska jag följa med mina kompisar när dom ska hämta hem sin ponny! Deras ponny ska stå på Grana :D Senare under dagen ska jag på julshowsmöte. Och sen tror jag att jag och Space rider ut.
Här kommer bilderna från dagens ridpass som Sara fotade. Dålig kvalité,men hon fotade i mörker.


Det som hände med Hickstead

För er som ville veta vad som hände med stjärnhästen:
Obduktionen på stjärnhästen Hickstead är klar. 
Den 15-åriga hingsten - som föll ihop död under en världscupshoppning i söndags - avled på grund av en brusten aorta. 
- Det här är en ovanlig incident inom hoppningen, skriver det internationella hästförbundet FEI i ett pressmeddelande.
Under världscupen i söndags kollapsade en av världens bästa hopphästar, Hickstead, mitt under en pågående hoppning.
Den 15-åriga hästen dog mitt framför ögonen på tv-tittarna, och dess ryttare Eric Lamaze var märkbart rörd av incidenten. 
Nu har det internationella ridförbundet FEI utfört en obduktion på Hickstead och kunnat fastställa dödsorsaken: en brusten aorta. 
"De preliminära resultaten visade på en katastrofal bristning i det stora blodkärlet, aortan, vilket väldigt snabbt ledde till hjärtstillestånd", skriver FEI i ett pressmeddelande.
Skriver Expressen

Bilder från idag!

Red ut med Jennifer och Juni! Vi red Gällsta rundan, tog väl typ 35/40 minuter. Vi skrittade mest och travade lite. Yngve var som vanligt lite pigg och spänd ute. Han ville nig helst bara busa men han tyckte det var skönt att komma ut! Jag red igenom programmet en sista gång i ridhuset. Första gången gick det inte så bra, hästen gick JÄTTEBRA men jag glömde ridvägarna, inte bra Amanda. Men sen red jag en gång till och skärpte mig och då gick det suveränt! Så himla kul! Tror vi kan ta oss igenom det på söndag!
Väl inne mockade jag då Yngve stod i boxen, det tycker han är så mysigt<3
På bilderna ser det väldigt mörkt ut men vi klarade oss faktiskt undan mörkret och kom in innan det hunnit blivit mörkt (:

Skrittur i skogen

Idag var jag och Amoure ute på en härlig skrittur i skogen.
Det var jätte skönt att jag hann rida så länge det var ljust, men för att ta det säkra före det osäkra så tog jag in Amoure på en gång och red, normalt brukar jag pyssla i stallet innan, men det gjorde jag efter.
Amoure var som vanligt pigg och glad, inte det minsta tittig trots att vi var helt ensamma. Skrittade bilrundan, så det blev lite upp och ner och över stockar. Mysigt var det i alla fall :)

Mit nya pannband!

Nu är det bara att putsa allt tills på söndag!

Dressyrträning för Gun i bilder!

Då jag kom in i ridhuset var det typ sex stycken hästar där och vi kunde bara rida på halva sidan ridhuset. Det var lite kaos. Jag kunde i alla fall ta någon galopp och värma upp honom i trav innan jag började rida för Gun. Vi började att rida på en volt och få honom att börja jobba, sedan red jag programmet. Det gick faktiskt helt ok för första gången. Han gjorde allt jag sa, den enda var att nu var det inget bra tempo och jag förstår inte riktigt bokstäverna. Han satte i alla fall galoppen så det var skönt. Ska rida programmet imorgon med.
Sen red jag på en mindre bana som gun satte upp och då var han SÅ HIMA FIN! Tror aldrig han varit så fin någonsin som idag. Han hade fantastiskt tempo och steg och satte formen perfekt! Vi tränade även där lite galopp och ridvägar och då var han superfin!
Gun tycker att utveckling går superfort! Jätte kul att höra (:
Imorgon rider jag ute på slingan ett tag tror jag sen i ridhuset och rider programmet en sista gång! Lördag ska Linda rida ut!
Jennifer och Juni fick vara med på en provbild! Juni är Lindas gamla medryttarponny. Linda och Jennifer brukar ofta rida ut med varandra (:

Svar


Svar: Tycker det är lite onödigt att rida runt med reflexer när jag rider på ridbanan? En annan sak om jag skulle rida ut eller rida i närheten av bilar. Men när jag ska rida på ridbanan anser jag inte att man ska ha reflexer,haha. Skriv gärna ditt namn nästa gång ;)


Det var den här bilden ''anonym'' kommenterade.Kolla vad jag köpt!

Idag är jag och mamma i Nacka på hästaffären The Horse.
Idag passade jag på att köpa ett pannband jag länge velat ha. Det är från Hansbo och kostar 349 kr.
Ska ha den då jag tävlar i helgen!
/Amanda och Yngve


Nyheter

Har varit hos min farmor och farfar i Uppsala ikväll men då vi kom hem kollade mamma datorn och det visade sig att Vallentuna har dressyr klubbtävling 18 december. Är lite sugen att åka faktiskt och rida ett LC:1
Om mamma orkar åker vi nog dit innan vi tar ett litet vinterbreak till April, kanske Mars.
Bild från september


Ponnyn var bäst idag!

Åkte till stallet ganska tidigt idag, runt 16.00. Det var riktigt skönt att ha allt klart innan middagen. På senaste tiden så har jag åkt till stallet efter middagen och åkt hem vid 21.00 ungefär. Nog om det!

Började med att skritta fram mellan hagarna/ovalen i en kvart. Hon var väldigt taggad och glad. Kanska beror på att hon fick en vilodag igår? Efter att jag skrittat fram red jag in på ridbanan. Jag jobbade länge i skritten och hon blev jättefin! Gjorde massor av skänkelvikningar och små volter. Gjorde sedan samma sak fast i trav. Sen gjorde jag galoppfattningar från skritt och hon var väldigt fin och avslappnad i galoppen. Jobbade på en stor volt i galopp i båda varven. Efter galoppen fick hon skritta lite på lång tygel. Sen jobbade jag med nedsittning i traven. Gjorde halter från trav, från halten fram i trav, halt, osv. Avslutade med att trava på en stor volt med LÅNGA tyglar. Hade kontrollen HELA tiden. Sån häftig känsla! Allt jobb jag lagt ner på Space, och vilken underbar ponny hon blivit :') För någon av er som läser det här så är trava på lång tygel ingenting, men för mig och Space är det stort! Från att skritta på pelham och inte ha kontroll, till att kunna trava på helt långa tyglar på tredelat<3


Bild från idagTusseträning

Amoure var jätte duktig! Det flög lite bommar och det blev lite missförstånd men överlag gick det riktigt bra. Han var betydligt mer avslappnad än vad jag trodde han skulle vara, eftersom det var nytt ridhus och allt men det gick i alla fall jätte bra!
Framförallt tyckte Tusse mycket om honom. Men hennes första reaktion var ett förvånat "Vad sitter du på för häst?" men hon tyckte om honom, tyckte att han hade en trevlig inställning och var samarbetsvillig.
Vi började med lite travbommar, både på marken och upphöjda. Det gick bra, han hade lite bråttom men slappnade av mer och mer. Sedan hoppade vi lite studs, det blev lite knasigt då han någon gång överhoppade sig på första hindret och då inte hann få upp fossingarna till andra och liknande, men fick några riktigt bra språng där. Sedan hoppade vi även två lite högre kryss, ett med vattenmatta under och den brydde han sig inte om ett enda dugg, den gjordes så småning om till en oxer och han hoppade även det bra.
Tusse verkade tycka att jag red honom bra och att jag i princip ska fortsätta träna på det jag redan gör, alltid roligt att höra :)
En suddig bild, film kommer!

Tagga!

Jag är hemma en timme nu innan jag ska åka vidare till stallet.
Idag är det alltså markarbetes träning för Tusse i grannstallets ridhus. Har aldrig varit i ridhuset men det är nybyggt och säkert jätte fint :)
Jag tränade för Tusse en hel del innan, när jag hade London, då kom hon ett par helger per termin till Grana och så var jag även på ett träningsläger i Orsa förra sommaren, för henne.
.
Bjuder på en video från en Tusse-träning i november 2009, på London. Då hoppade vi bana på upp till 115 cm och det gick jätte bra :)


 


Åh nej!

4Ben ställde in in programmridning så då trodde jag att det inte skulle bli något på söndag men så kom jag på att Väsby har klubbtävling, min egna klubb alltså så nu åker vi dit istället. Dock finns det ett litet problem. Man kan bara rida LC:2. Vi har ju tränat in LC:1 så den verkligen sitter och nu helt plötsligt måste jag träna in ett nytt program tills på söndag, dessutom är det lite svårare.
Har inte förväntningar på att det här överhuvud taget ska gå bra alls men kul att komma ut ändå!
Nu sitter jag och tragglar programmet ): Tur i alla fall att man ska rida för Gun imorgon.
1. A      Inridning i arbetstrav    ADXGC Arbetstrav 2. C  Höger varv   CM Arbetstrav   ME Vänd snett igenom, vid passerandet av medellinjen       övergång till skritt 3-5 steg - Framridning i       arbetstrav3. EK           Arbetstrav   Mellan E och K Volt med ca 15 m diameter4. KAF Arbetstrav   FE  Vänd snett igenom, vid passerandet av medellinjen        övergång till skritt 3-5 steg - framridning i        arbetstrav5. EH           Arbetstrav   Mellan E och H Volt med ca 15 m diameter   HCMB        Arbetstrav
6. B   Vänd till höger   X   Halt - stillastående ca 6 sek -        Framridning i arbetstrav   E   Vänd till vänster   EKA Arbetstrav7. AFE Fri skritt8. Mellan E och H Ta tyglarna   Före H        Arbetstrav9. Mellan H och C Höger arbetsgalopp10. CXC På volten ett varv i arbetsgalopp
11. CM   Arbetsgalopp    MX(K) Vänd snett igenom i arbetsgalopp12. Mellan X och K Övergång till arbetstrav13. Mellan K och A Vänster arbetsgalopp14. AXA På volten ett varv i arbetsgalopp15. AF   Arbetsgalopp    FX(H) Vänd snett igenom i arbetsgalopp
16. Mellan X och H Övergång till arbetstrav17. HCM Arbetstrav    MXK  Vänd snett igenom med förlängd steglängd         (lättridning tillåten)    KA  Arbetstrav18. A     Vänd rätt upp    ADXG Arbetstrav    G     Halt - Hälsning

Mitt ridpass idag!

Idag åkte jag direkt efter skolan och var i stallet runt sex. Mamma var med och var snäll och hjälpte till så det skulle gå fort för jag har massor med läxor.
Jag red i ridhuset och värmde upp genom att rida LC på långa tyglar i skritt ett varv, tog väl kanske 7 minuter haha. Sen Red jag på långa tyglar i trav och fick honom att gå i en riktigt låg form och jobba lite med ryggen. Jag ville även att han skulle få en jämn fin takt. Jag red ganska länge så och red programmet i trav på långtygel. Sedan kortade jag tyglarna lite och galopperade. Fört en gång uppstående. Han saktade inte ner en enda gång idag av sig själv! TJOHO! Red sedan lite ökad trav och lite serpentiner innan jag galopperade nedsittande! han var super duktig men sparkade bakut några gånger. Då gäller det bara att jag lyfter huvudet lite och driver på.
Red sedan programmet och han var super duktig!
Dressyrlektion för Gun på torsdag! Ser fram i mot det (:

Vi hade typ den här outfiten idag! Fast vita dressyrskydd.


Kortis

Har sjukt ont i huvudet, men tänkte ändå slänga in en kort uppdatering.
Red dressyr för Gun idag, gick bra. Jobbade med att få honom mjuk i höger sida där han stretar emot lite och att han hela tiden skulle svara framåt. Gick jätte bra mot slutet!

Ha det bäst sålänge!

Tips till Iphone/Ipod ägare!

En app som heter A Check List finns gratis i appstore där man kan lägga in massor med föremål sedan pricka av dem. Jag har lagt in allt jag behöver för min dressyrtävling! Jättebra att ha så man inte glömmer något och dessutom finns det i telefonen! Dock nya ios 5 finns det redan en checklist i telefonen så det är ju ännu bättre!

Min dag i bilder


Toppa <3


Dom två nedersta bilderna är suddiga, men mamma filmade med sin Iphone och har tagit bilderna där ifrån.

Klippningen

Amoure var riktigt duktig! Det här var första gången någonsin som han blev klippt, och han stod snällt hela tiden. Enda problemet var att han inte tyckte om när jag närmade mig öronen med klippmaskinen, men resten gick bra. Nu är han alldeles kolsvart! Större delen av honom i alla fall.
Nu är han alltså fit for fight för lite hårdare träning, han har blivit så himla svettig innan! Men nu blir det jätte bra, taggar två träningar denna vecka.

Lastning!

Mamma red ute på ridbanan idag bara en halvtimma. Jag var ute med hundarna under tiden. Sen provade vi lasta Yngve. Då vi skulle åka och besikta Yngve var han hur snäll som helst och bara gick in som om det vore hans egna box men idag stannade han två gånger innan han gick in.
Ändå väldigt bra! Tror han stannade pga att det var en helt ny transport (han är van vid sin gamla) och att det var väldigt mörkt. Men det kommer nog gå super på söndag!


Amanda hissar!

SHOWSTRUMPA 3-PACK KINGSLAND
Köpte mig ett tre pack av Kingsland strumpor! jag hissar dem för att de är snygga, billiga och finns i olika färger! Jag har köpt Navy för de passar mitt schabrak!

Veckan

Den här veckan har jag massor med planer med Amoure. Såhär ser veckan ut;
Måndag: Klippning! Amoure ska bli av med sin lurvpäls, får se vad han tycker om det ;)
Tisdag: Dressyrträning för Gun. I ridhuset som vanligt, blir nog lite mer sidförande arbete.
Onsdag: Markarbete för Tusse, i grannstallets ridhus. Spännande!
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt
Jag vet inte riktigt hur helgen ska se ut men kommer nog rida ut och busa två dagar och sen kanske jag dressyrjobbar honom på någon äng en dag.
Jag tycker att det är jätte viktigt att rida ut ofta och låta hästen sträcka ut i galopp. Självklart ska det inte vara okontrollerat men jag har alltid lagt extra vikt vid att rida ut och låta hästarna sträcka på sig, vilket de (flesta) tycker är jätte roligt! Speciellt viktigt tycker jag det är nu när jag har en ungponny som ska tycka att allt är roligt i så många år till :)
Såhär härligt tycker Amoure det är att sträcka ut i galopp :D

Provlasta!

Ikväll ska jag, mamma och Iffa provlasta Yngve innan söndag, mer om det ikväll! Bilden är från besiktningen av Yngvis!


Söt häst!

Söt liten häst i sin Schockemöhle grimma
PS. Glöm inte ställa en fråga och få en länkning HÄR

SkillnadsbilderNu är det ju inte riktigt samma vinkel osv, men ser ni skillnaden på Spaces nacke?
Första bilden är tagen från min och Spaces första månad tillsammans, och den andra bilden är tagen för ca. 2 veckor sen.

Uteritt och dressyrtränat

Red ut med Lollo&Portos och Ling&Antargo. Vi red typ fyra varv runt slingan,haha! Space var väldigt lugn i början, men mot slutet blev hon lite piggare. 


En bild som mamma fotade på mig och Ling när vi stod och väntade på Lollo.

Lillasyster och Space efter ridningen.

Efter att jag ridit Space så red jag Oscar också. Red i ridhuset för Lisa. Har aldrig ridit för Lisa förut, men hon var väldigt bra tycker jag! Hon förklarade bra osv. Ska kanske rida för henne igen med Oscar. I början av ridningen var Oscar väldigt spänd. Han trippade hela tiden och tröck sig in mot mitten. Men efter ett tag slappnade han av och blev jättefin! Lisa sa att han såg ut som en dressyrponny,hihi! Nu vet jag verkligen hur jag ska göra när jag ska rida Oscar, fick jätte mycket bra tips.Eftersom ingen fotade idag så får det bli två ganska gamla bilder på mig och Oscar.

Fråga

A om Uteritt och kort pogramridning!:
Tycker vi är skyldiga hästarna att låta dem få komma ut och bara galoppa ibland också, inte bara kräva att böja och ställa varje ridpass :)

Svar: Jo det tycker jag med, därför rids våran häst ut mellan 2 till 3 dagar i veckan (:Till stallet igen!

Jag glömde min telefon i stallet så jag körde bil och hämtade den! Med pappa bredvid hehe. Åh efter det som hänt med Hickstead stod jag i boxen och pussade på min lilla häst en stund och gav honom morötter innan jag körde hem igen! Nu sitter jag och tittar på gamla avsnitt av ponnyakuten
Ha en trevlig kväll!
Några favoriter på min prins i repris ♥

Fyfan

http://www.expressen.se/sport/ridsport/1.2614283/stjarnhasten-dog-mitt-under-tavlingen
Fyfan.
Då något sånt här händer inser man att det kan hända en själv vilken dag som helst. Man måste uppskatta varje minut med sin häst <3

Verona

Det som hände i Verona nu var nog en av de värsta hädelserna jag sätt. Jag sitter här i soffan och gråter faktiskt. RIP Hickstead och fyfan vad Eric Lamaze måste må dåligt nu.
Tänker på han och hans hästskötare.
Tragisk eftermiddag i hästsportens historia.
Rip♥

Uteritt och kort pogramridning!

Idag skulle jag och Tove ha ridit Gällsta rundan, en liten mindre runda där jag skulle ridit dressyr på en äng. Då jag stod nere i stallet kom Frida, kallade mig en riktig dressyrmupp (haha) och övertalade mig att rida över vägen och galoppera massor i stället. S
Jag var faktiskt lite orolig över att han skulle vara upphetsad och springig som han kan vara då man rider med andra, dessutom rida ut och galoppera massor men han förvånade mig och var faktiskt ganska snäll! Han höll lugnet helt okej och blev inte alls så tittig som han kan vara. Kändes jättes skönt!
Då vi skulle galoppera, gick allt väldigt fint men sen blev Yngve lite övertaggad då han kände att Amoure kom för nära och gjorde några bocksprång. Haha låg på nacken men lyckades ta mig upp och stanna honom.
Efter det red jag honom lite mer samlat i galoppen och traven. Vi kom till en lång uppförsbacke och där lät jag honom galoppera på. I slutet drog han iväg ett till bocksprång men det gick bra den gången med!
Då vi ridit tillbaka red jag och Frida till ridhuset. Jag skulle rida igenom pogrammet en gång. Frida hjälpte till lite och jag tycke pogrammet gick super! Galoppen börjar verkligen fungera nu och han trampade på bra i traven! Det ända som var lite negativt var att övergångarna till skritt var lite hastiga men jag måste jobba med att förbereda mycket bättre innan jag gör något nytt.
Stal Toves bild!
Yngve var så nöjd när han fick komma in i stallet efter en lång tur och få en stor påse lunchhö!6/11

Idag red jag Högvretenrundan med Frida & Amanda. Vi var ute ungefär 1,5 h.
Amoure var pigg och glad, vi gjorde mycket övergångar och en del galopp vilket funkade bra, han var lite för på bitvis men annars lyssnade han bra. Vi galopperade på ordentligt och lät hästarna sträcka ut uppför backarna på tillbaka vägen. Det är så härligt att känna när Amoure verkligen tar i med alla benen och flyger fram :)
Annars var han fin och stadig i traven, i galoppen brydde jag mig inte så mycket utan där fick han leka på, och lite bocksprång blev det förstås ;)

Morgondagens planer!


Vad är det jag ska göra egentligen? ;)Outfit

OUTFIT:
Ridhjälm: John Whitaker m. signatur
Ridbyxor: Helskodd Royal CRW
Ridstrumpor: Kingsland Show socks Navy
Ridstövlar: Trento Läderridstövel
Benlindor: Kan vara Showmaster
Schabrak: Kingsland Saddle Pad Flag Navy
Tröja: HM killavdelning
Träns: Artemis Aachenträns Gold Medal
Sadel: Selleria Equipe Italiana

Hopping i SVT imorgon!

På söndag 6/11 sänder SVT1 sammandrag från Världscupen i hoppning. Denna gång från Verona, Italien. Mellan kl. 17.00-17.55 kan ni se bla. Rolf-Göran Bengtsson
Kanske lite oväntat från en dressyrtjej men det var mamma som tipsa!

Frågor och planer

Vad roligt att ni ställt en massa frågor i frågestunden, ska bli riktigt kul att svara sedan! Fortsätt ställa frågor ska ni förstås också göra HÄR.
Det börjar dra ihop sig till första hoppträningen med Amoure, eventuellt blir det redan på onsdag, men isåfall är det mer markarbete för Tusse (Kristina Ekman) som jag tränade mycket för på min förra ponny. Annars blir det onsdagen efter (16/11) för Eva Bengtsson.
Jag ser verkligen fram emot det! Sedan har jag faktiskt planerat in en liten tävlingsdebut om ett par helger, men det går nog inte riktigt att kalla det tävling, men en träning på att åka ut :)
Sen börjar vi träna fälttävlan i vår! :D

Schockemöhle handskar

Funderar lite på de här handskarna... Dock gillar jag inte de nya Schockemöhle märket och skulle hellre vilja ha det gamla, någon som vet om det finns ett par handskar med den "vanliga" loggan på?

Frågestund hos Granaryttarna

Kommentera bara olika frågor och vem ni vill fråga så kommer eran fråga upp tillsammans med en länkning!
Så fråga på!


Mer bilder från dressyrlektion!

Fina lilla pojken! ♥

Photos


 
Mina bästa 9 månader!

Idag har jag ägt Space i 9 månader, gud vad tiden går fort! Jag älskar dig bästa ponny!

Några av mina favorit bilder.

Bloggtävling


http://sofierider.blogg.se/2011/november/missa-inte-detta.html#commentSvar om stallhyra

Postat av: Anna
Hur mycket kostar det i stallhyra där ni har era hästar?
Svar: Hej Anna! Kan tyvärr inte säga det. Det jag kan säga är att det är en liten skillnad på övre och nedre stallet för nedre är ett nyare stall.
Men det är enligt mig ett väldigt bra pris för hur bra det är på Grana. Vi har både ridhus, ridbana, en grusbelagd galoppslinga, lite tärräng hinder och tränare på gården några gånger i veckan. Dessutom väldigt bra ridvägar ute i naturen runt omkring! Det går även buss direkt till Väsby pendeltågs station.
Vill du veta pris och sådant, eller om du är intresserad av plats så kontakta Annika Nyberg, Grana Gård
Övre stallet 12 eller 13 boxar, minns inte riktigt (Nathalies bild )
Nedre stallet 15 boxar
Vi har ju att utestall också med 5 boxar. Det är inte riktigt ett utestall med det är kallare än de andra stallen (:

Ridlektion för Gun + Bilder

Jag red ju då fram själv. Traven var helt ok men då jag prövade att galoppera gick det knappt. Han bara spang på och om jag hade otur saktade han bara av direkt.
Sen kom Gun in och hon sa till mig att rida igenom hela LC:1 från början. Det gick hur bra som helst!!!!!!!! Han gick på jättefint i nedsittningen vilket jag tyckt varit svårt tidigare. Han hade även en jääättteefin takt och tempo. Kändes som vi flög fram haha. Han fattade även galopp och vi red våran 20 m volt. Han sprang lite men han galopperade i alla fall!
Sen red jag på en stor volt runt Gun och då gick han på superfint. Gun bad mig fatta galopp och det gjorde jag. I början gick det sådär. Han hade svårt att fatta men då han tillslut gjorde det var det mycket spring. Det löste vi med att jag skulle använda magmusklera för att hålla igen honom. Om jag då gör så, rider med magen och sitter rakt så fattade han jättefint galoppen. Jag kunde även korta upp honom. I slutet så gick det hur bra som helt och han galopperade på jättefint utan att springa, slängtrava eller stanna.
Traven efter galoppen var underbar. Han lyfter på benen hur fint som helst då. Både jag och Gun var super nöjda.
Hoppas det går lika bra på söndag!
Jag lägger upp alla bilder imorgon och så blir det ett litet outfit-inlägg, missa inte det!

Vårt äventyr

Idag var vi som sagt på äventyr :D
Lastningen gick väl sådär, han verkar vara i en liten trots period just nu men vi fick in honom i alla fall, och det tog egentligen inte så lång tid.
Vi åkte i alla fall till Järvafältet, ett naturreservat där jag bor, och där red jag ute på vägarna. Amoure var spänd i början men slappnade ganska snabbt av. Red först lite på en äng innan vi gav oss ut, red lite på vägen och sedan på en slinga i skogen där jag galoppera mycket. Jätte härligt tyckte vi båda två! Amoure var pigg och glad som vanligt men lyssnade ändå bra :)


 Massvis med bilder har jag att bjuda på sedan :)
 


Mer bilder från igår!

Här kommer mer bilder från igår! Min fina lilla bebis <3
Dresyrträning för Gun senare idag!
s

Äventyr!

Idag ska vi ut på äventyr! :)

Bloggtävling


http://topdressage.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html#comment


Bloggtävling


http://friidablomqvist.blogg.se/2011/october/bloggtavling.html#comment

Bloggtävling

http://ponnysanning.com/2011/october/tavling-i-samarbete-med-emmishopen.html#comment


Dagens pass

Idag red jag ett 50 minuters pass på Amoure.
Han var väldigt pigg, haha! I början, på ovalen/slingan kunde han galoppera lugnt, gjorde fina fattningar och så vidare men efter ett tag blev han så laddad så jag kunde knappt fatta galopp.
Men jag kan verkligen inte bli arg på honom, han tycker ju bara att livet är så roligt!
Men i alla fall så var det så att så fort jag rörde med honom flög han iväg i traven, så det var lite svårt att göra en ordentlig galoppfattning. Men jag avslutade med lite fattningar på ridbanan där han var lugnare. Det gick bra men mot slutet var han ganska trött.

Amanda fotade lite när jag var på ovalen så de bilderna kommer sen :)


Ridpass idag i bilder!

Idag följde Linda oc hennes kompis Elin med till stallet och fotade då jag red. Jag red på utebanan och mitt mål med idag var att han skulle galoppera på och kunna galoppera på en 20 meters volt. Det gick superbra! Han fattade galoppen första gången och gjorde som jag sa varje gång. Han var ganska hård i munnen då jag prövade sitta ner så jag red lätt för det mesta. Han hade bra tempo.
Efter fick Elin rida lite jag var "ridlärare" Det gick bra det med (:
Mer bilder kommer. Hälften av alla bilder gick inte att lada upp så de kommer senare. Kolla då!
Imorgon blir det träning för Gun!

Min lillasyster & Blaize

Bilder från Grana lägret!Hovis

Igår kom vår hovslagare på morgonen och gav Amoure nya skor på framhovarna samt verkade bak. Han skötte sig riktigt bra :) Eftersom det var på morgonene och han fått stå inne fick han sällskap av sin boxgranne, Oreo, och äta hö. Det verkade han nöjd med och stod jätte snällt. Nästa gång ska han få skor bak också!


 


Likheter?

Vilket schabrak skulle ni köpa? Märkes schabraket som kostar mer förmodligen bättre kvalité eller ett billigare med helt ok kvalité?
Horze schabrak för 349 kr
Lami-Cell kan ju kosta mellan 400-600 kr

Bilder från Granalägret i somras


Jag & Space

Min lillasyster & Blaize och Jag & Space,hihi!

Kommer upp ett till inlägg på min lillasyster och Blaize. Så håll utkik! ;)


Hoppning idag!

Idag hoppade Linda för Eva. Det gick sådär tyckte hon nog. Han var ganska stark. Jag själv tyckte det såg väldigt bra ut.
Lovade fota Lollo idag med och det passade bra för hon red i gruppen efter Linda.
En bild på Johanna och Mary från idag!
Lollo och Goldie
Martina och Oscar
Moa och Oreo

Bloggtävling

Haha tredje bloggtävlingen idag!http://teambp.blogg.se/2011/october/bloggtavling-vinn-ett-dyon-schabrak.htmlBloggtävlinghttp://fotopaulina.blogg.se/2011/november/dags-for-tavling.html#comment

Bloggtävling!


http://asslatjejerna.blogg.se/2011/november/ny-hosttavling.html#comment


Tävla om schabrak

Det är två ponnyschabrak, knappt använda. Går att använda som hopp till häst och ponny och allround till ponny.
-
För att anmäla dig behöver du:
- Lägg in bilden ovan samt en länk till detta inlägg på din blogg eller liknanade (självklart får du vara med även fast du inte har blogg)
- Kommentera detta inlägg med länken till bilden på din blogg, skriv även vad du föredrar att läsa om på en hästblogg (utrustning, ridpass, åsikter osv). Glöm inte bort att fylla i din mejladress!
- Följa vår blogg på Bloglovin.

-Tävlingen tar slut 15 November
Om många är med kommer jag lägga upp fler tävlingar då man kan vinna fina priser!Ponnystall!

TJOHO! Nu är det fullt med ungdomar i stallet! Då vi kom till Grana för tre/två år sedan så var det inte många alls! Nu kryllar det av ungdomar och ponnisar! Hela vårt stall i nedre är nästanbara ungdommar förutom några enstaka ;)
Det blir så kul nu för då kan man sätta ihop massor med aktiviteter tillsammans och sånt kul!
Jag, Tove och Nathalie ska planera Julshowen som ska vara i december med massa kul, typ maskeradhoppning och annat.
Jag funderar även på om man ska sätta ihop en stor uteritt bland alla ungdomar!
Från Grana lägret i sommras!

Dressyrträning 1/11

Amoure skötte sig riktigt bra idag :)
Jobbade lite med galoppen först, lite fattningar med mera. Han skötte sig bra, var inte lika pigg som tidigare ridpass utan kunde göra lugna fattningar och fortsätta, men han bjöd ändå bra.
Någonting vi jobbade med idag som var väldigt roligt var nedsittning. Jag älskar verkligen att sitta ner i trav! Det var i alla fall roligt att sitta ner ordentligt. Amoure kändes inte särskilt annorlunda mot under lättridningen och jag personligen tycker att jag har lättare att inverka när jag sitter ner.
Sedan pausade vi lite och gjorde en bakdelsvändning åt varje håll, det har han väldigt lätt för. Och vi avslutade med skänkelvikning på diagonalen vilket Gun tyckte vi båda gjorde bra. Det enda jag behöver göra är egentligen att rida framåt, så det inte blir vingligt, och sedan flytta lite mot slutet, men ha honom rak i alla fall :)
En sak som Gun fick påpeka ganska många gånger var min högerhand som jag hela tiden lyckades vinkla neråt, men det blev bättre, och det ska jag fortsätta tänka på :)

Hv polo västar


Dom här västarna finns att köpa här från HVpolos vinter collection!
Min favorit är nog den första. Vilken är din favorit av dom här 6 västarna?Vilket märke?

Om ni fick välja ett märke med häst och ryttarsaker, där ni fick välja och vraka fritt i vinterns kollektion. Vilken skulle ni välja då?
I nuläget skulle jag nog välja HV-polo då jag fastnat för många av deras saker, men för ett par dagar sedan hade jag nog sakt Schockemöhle :)

Två månader i bilder

Här är mina två månader i bilder med min lilla prins ♥
Han har nu varit hos mig i två månader och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går ♥

Vilket Schabrak ska jag välja?

Funderar på ett till blått schabrak för min lilla häst är så fin i det. Här är några jag funderat på. Vilket tycker ni är snyggast? (Härmar lite Tove men behöver tips!)
själv gillar jag den här HV Polon väldigt mycket.

RSS 2.0