Amoure 27/2-14

Under kvällen var det som vanligt lektion för min och Amoures del. 
Idag var vi bara fem stycken så vi hade sitsträning vilket var väldigt nyttigt för oss ryttare. Först fick vi rida runt självständigt i skritt och trav och Lisa tittade på oss och sa sedan om hon upptäckte några fel och då skulle vi själva försöka ta reda på vad det var. Jag vet ju redan mina brister - jag är rätt sne och har lättare att trampa ned i höger och är även svagare i vänster hand (men starkare i vänster arm...) och sedan har jag en tendens att skjuta bak underskänklarna men jag brukar ju tänka på det så förhoppningsvis blir det bättre och bättre.
Efter att vi gjort detta så red vi på en volt i alla gångarter och skulle hela tiden tänka på våra sitsar och det kändes bra. Amoure kändes väldigt fräsch och var pigg och glad.
 
Perfekt med lite "pekpinnar" när det gäller min sits inför tävlingssäsongen - då vet jag vad jag ska jobba på, inte bara vad Amoure behöver jobba på.
Här ser man mina brister tydligt - underskänkeln har glidit tok för långt bak och jag vette tusan vad jag gör med vänsterhanden men vackert är det inte...

Veckans tips vecka 9

Just nu har Hööks 30 % på utvalda täcken, de täcken som denna kampanj gäller kan du hitta HÄR. Rabatten står inte på priserna utan dras av i kassan.
Jag är inte i behov av något nytt täcke men om jag var det hade jag köpt de två nedan.
Färger som passar Amoure väldigt bra.

Amoure 26/2-14

Idag kändes det på Amoure att han fick galoppera riktigt ordentligt igår - han var lite slö i bakbenen.
Eftersom att vi ska rida lektion imorgon och jag tänkte rida ut ordentligt på fredag igen så joggade vi i ridhuset idag. Som sagt var han lite slö i bakbenen men jag jobbade lite övergångar och lösgörande och han kändes ändå trevlig och mjuk.
Passet innehöll mest skritt och trav men även lite galopp i varje varv bara för att känna av. I skritten lade jag in mycket halter och bakdelsvändningar.
Sötisen för ett par kvällar sedan :)

VILL HA!

Den här snygga väskan från HV-Polo skulle jag vilja bli ägare till. Jag tycker att det är en väldigt fin kontrast mellan det blå, vita och konstmockadetaljerna. Jag får se om den kliver in i min väskkollektion snart, vad tycker ni?

London & Amoure 25/2-14

Idag har jag ridit två hästar, eller ja, två ponnysar. Båda mina fina ponnysar <3 Idag var jag nämligen och hälsade på min gamla ponny, London, på förmiddagen och det blev även ett ridpass på honom. Träffade Londons jättegulliga medryttare och det var uppskattat att få mysa med min gamla bästis.
 
Första ridpasset var alltså på London, en liten d-ponny som jag hade i 2,5 år innan Amoure blev min. Det var riktigt roligt att sitta på hans rygg igen, och jag kände mig som hemma. Han rör sig väldigt mycket mindre än Amoure men det gör honom också betydligt lättare. Han är lite knepig innan man lär känna honom men jag kunde komma till ridning på en gång och det kändes jättebra. Han blev ibland lite lång och låg i formen, men eftersom han är så liten (jag är van vid Amoure, hehe) så är han betydligt lättare att fånga upp och rida ihop. Jag red lite övergångar och skolor på honom och allt kändes lätt - nästan som för tre år sedan, fina ponnyn.
 
Amoure fick sig ett ordentligt galoppass. Vi red ut på vägarna en bra bit och galopperade drygt tre kilometer i sträck (en gång bort och en gång hem) och han blev ordentligt svettig men orkade bra och var pigg och glad hela tiden. Börjar dra igång konditionsträningen ordentligt nu så att han är mer än redo när fälttävlanssäsongen drar igång :)
Jag och London för tre år sedan <3

Amoure 23-24/2-14

Igår så red jag ut med Carro och Lillen, vi red en lång runda under 1½ timme i alla gångarter vilket gick bra. Jätteroligt med sällskap :)
 
Idag så kom det en duktig hästtandläkare till stallet och jag hade även bokat in Amoure för en koll. Han kollade Amoure riktigt noga men hittade inga skav, vassa tänder, kanter eller liknande och det var jätteskönt att höra. Han sa att det är vanligt att hästar har skav och liknande från bett eller/och nosgrimma men Amoure hade ingenting, troligen tack vare att jag varierar så mycket. Nu är alltså både mun och tänder samt sadlar kollade inför tävlingssäsongen, så nu är vi redo :D
Snart ser det ut såhär ute ;)

Snygga pikéer från HV-Polo

Nu har HV-Polos vårpikéer börjat dyka upp i butik och på webshoppar. Här är mina fyra favoriter, finns även lite olika nyanser av rosa :)
Har ni någon favorit av dessa pikéer? :)

Vad ska jag göra utan dig?

Redan nu känns det fruktansvärt jobbigt att tänka på att Amoure och jag ska skiljas åt, det känns riktigt, riktigt jobbigt.
Amoure är min drömponny - verkligen - och jag älskar hans personlighet. Han är alltid glad när man kommer till stallet, står alltid med öronen spikrakt framåt och älskar uppmärksamheten. Kommer alltid fram i hagen och vill se vad man gör och ja, han är helt enkelt underbar. 
Men Amoure är också en ponny som kan gå hur långt som helst med rätt ryttare och rätt vägledning, om vår resa börjat tidigare, eller om jag varit ett par år yngre, så hade alternativen sett annorlunda ut. Nu är det som det är, och jag hoppas helt enkelt att Amoure ska få en ryttare och en familj som älskar honom lika mycket som jag och min familj gör. Det förtjänar han.

Amoure 21-22/2-14

Usch, den här snön som kom var inte särskilt rolig, och förstörde mina planer lite grann...
Igår red jag i alla fall ett väldigt lätt pass i ridhuset och Amoure arbetade på bra, han kändes mjuk och fin och klev på i en rund och fin form.
Idag red vi ut en liten sväng och passade på att ha lite vattenträning, inte för att det behövs men bra att träna när det finns möjlighet. Amoure var glad över att få komma ut men jag tycker ändå att han lyssnade bra på mig, trots att jag bara hade hacket på honom :)
 
Imorgon ska vi också rida ut men då får vi sällskap, så det blir roligt :)

Stäket 90 cm

Filmen från 90 cm's klassen i söndags. Amoure var lite pigg och något stökig, men annars en bra och stabil runda. Som ni ser så börjar bytena sitta nu - åtminstone på tävling, konstigt nog är det betydligt svårare på träning, haha.

Nu kommer jag tillbaka

Nu har jag äntligen sportlov - efterlängtat. Det betyder att jag kommer att komma tillbaka ordentligt på bloggen. 
Amoure har nu promenerats i två dagar då han tyvärr fick ett hinderstöd på ögonlocket och ena bakbenet på hoppträningen i tisdags. Ingen större fara - lide skrapat och ett blåmärke på bakbenet men bättre att ta det försiktigt. Imorgon ska vi i alla fall jogga i ridhuset :)
 
Fick en fråga här om dagen om jag kunde skriva ett inlägg om hur jag tänker kring skola, hästar och så vidare - och hur jag pluggar. Det kommer i helgen :)
 
Kram på er!

#true


Tävlingsupdate

En lång tävlingsdag tar på krafterna, haha. Nu får ni i alla fall en liten snabb-update :)
Amoure har idag varit vääldigt pigg och glad, något stark och tyckt att allt varit så himla ballt. Typiskt kaxiga Amoure ;)
Hoppade gjorde han i alla fall väldigt bra. I första klassen, 90 cm, så tycker jag att vi fick till en väldigt bra runda. Det blev faktiskt en dubbelnolla men jag red långa vägar i alla fall - vill inte få några taskiga utångslägen på hinder. Amoure hoppade bra och lyssnade bra på mig trots att han var lite pigg och stark. Han gjorde byten när jag bad honom och det är jättekul att de börjar sitta nu :)
I andra klassen, 1 meter, så fick vi inte en lika bra runda. Vi fick ett riktigt skitpet på andra hindret som låg på rak linje från första hindret - Amoure drog iväg lite och kom nära och hann inte riktigt upp. Resten hoppade han väldigt bra, även kombinationen där det var ganska trångt för honom, och han var till och med på väg att hoppa mig ur sadeln ett par gånger! Jag ser en stor utveckling, och det är jättekul :D
Vi har ett bra utgångsläge för säsongen, och jag tror att Amoure kommer att göra riktigt bra ifrån sig.
Filmer kommer i veckan :)
Vi har gått lång väg från femåringen som trodde att hinder skulle äta upp honom och överhoppade sig, idag gör han att allting både känns och ser så enkelt ut :)

Amoure 15/2-14

Nu börjar vi komma någon vart, på riktigt.
Igår var vi iväg och kollade sadlarna, har väl egentligen inte känt att något varit jättefel men ville kolla ändå - bra, då dressyrsadeln byttes mot en annan. Så himla bra när man bara kan byta sadlarna sådär.
Hoppsadeln satt fortfarande som en smäck men Amoure har breddat sig rätt mycket runt manken och där satt dressyrsadeln tyvärr lite trångt. Kanske därför som han känts lite "fast", men inget jag tänkt på då vi bytte sadlar senast för fyra månader sedan.
Idag var han i alla fall jättefin när jag red - runt och avslappnad i formen och lugn. Det enda som inte var perfekt var avsaktningarna från galopp i vänster varv, men där är det fortfarande det lilla skavet i mungipan som kärvar. Det blev i alla fall mycket bättre och jag fick några bra avsaktningar där han var eftergiven. 
 
Detta bådar gott inför tävlingen imorgon - håll tummarna för oss :D

Äntligen börjar det släppa!
Dressyrbilder


Hoppglad? Ohja!

Igår hoppade vi på lektionen, och det tyckte Amoure var roligt.
Jag förstår inte hur han kan vara så hoppglad, det är ju förstås jättebra men hur många hästar är hoppglada? Igår stod han på bakbenen, skuttade runt och var allmänt uppe i varm så länge han inte fick hoppa, och hindrena drog han tag i som attan.
Det är ju inte så att Amoure hoppas sällan, men han beter sig som om han inte har hoppat på ett halvår varje gång han får hoppa. Detsamma gäller bomarbete, speciellt galoppbommar, det är så roligt. 
Amoure är nog en ponny som aldrig kommer tröttna på att hoppa, det är en sak som är säker, haha!
 
Jag kan också tillägga att Amoure är minst lika hoppglad när han får hoppa tre gånger i veckan, varje dag eller en gång i månaden, för vi har provat på alla varianter ;)
Tekniken har i alla fall förbättrats betydligt - den här bilden är från Amoures första 90 cm-klass, men felfria var vi trots lite halvdan teknik ;)

Vad händer egentligen?

Dagarna flyger iväg, och jag försöker strukturera upp min vardag vilket är lättare sagt än gjort.
Det är just nu en avvägd prioritering mellan skolan och Amoure, skolan börjar lugna ned sig nu då jag avslutar ett par kurser lagom till sportlovet men sedan drar det igång igen.
 
Amoure jobbas mycket dressyr just nu med fokus på lydnad och ridbarhet, jag jobbar mycket galoppfattningar från både trav och skritt och har börjat jobba mer konsekvent med de enkla bytena. Det svåraste är att få de där avbrotten direkt från galopp till skritt, det är jobbigt för honom, så idag accepterar jag ett par travsteg så länge han inte blir stark. Lägger in en hel del skolor i alla gångarter och en hel del "nästan-övergångar" där han verkligen får sätta sig på rumpan.
Igår var jag och hälsade på en gammal stallkompis (Sanna, som hjälpte mig med dressyren i somras) som har flyttat till en liten gård utanför Enköping. Det var jättetrevligt, och de hade riktigt fina unghästar där :)
Ikväll så ska Amoure skutta lite på lektion, och imorgon tänkte jag rida ut en sväng innan vi ska iväg och kolla att sadlarna fortfarande sitter som de ska, vilket jag tror.
Det är mycket på gång och jag hoppas att allt flyter på nu - det behövs.
 
Puss & kram!
Har köpt en jättefin ram där jag satt svartvita bilder på mig och Amoure, ska fota och visa någon dag :)

Hej!

Hej fina läsare, det var ett tag sedan.
Jag har haft mycket tankar i huvudet den senaste veckan och inte riktigt prioriterat bloggen - inte heller har jag vetat vad jag ska skriva om.
Amoure rids och tränas som vanligt, och börjar äntligen kännas som sig själv igen. Energin börjar avta och han lyssnar bättre och bättre. I eftermiddag har vi dressyrträning för Lisa och det ska bli roligt. 
 
Hoppas att allt är bra med er, så hörs vi snart igen!
And you will always be my hero <3

Amoure 4/2-14

Igår var vi på Stora Wäsby och hopptränade för Lena.
Det var en träning som innehöll mycket styrketräning för hästen - studs och en trekombination som vi hoppade flera gångar. I uppvärmningen så red vi på små volter och jobbade med lättare slutor.
När vi sedan började hoppa så fick vi först rida på en liten studsserie med galoppbommar innan och efter där vi skulle rida på jämna galoppsprång och sedan sakta av efter. Jag hade svårt att sakta av då jag red på hackamoret, och inte kunde sätta mig ned i sadeln (gjorde illa svanskotan för tre år sedan och nu gör den jätteont igen) men Amoure lyssnade ändå bra.
Därefter så hoppade vi en kombination med tre oxrar med sex meter mellan hindrena. Det var jobbigt för Amoure då han verkligen fick skjuta på, men han skötte sig jättebra och visade att han verkligen är en ponny som alltid hoppar. 
 

Svar på frågestunden del 3

Finns hästarna med i din framtid så som det ser ut just nu? 
Både ja och nej. Jag önskade att svaret var ett solklart ja, men så är det inte. Tanken är att jag ska ha Amoure större delen av det här året, så får vi se hur det blir sedan. Jag ska nog fortsätta rida min torsdagslektion på Överby, med eller utan egen häst, under hösten och sedan får vi se.
Jag tror inte att det kommer vara aktuellt för mig med storhäst direkt efter Amoure, då jag vill plugga på heltid och jobba efter studenten, men som jag sa till pappa, om den perfekta hästen skulle dyka upp så lär jag inte tveka - jag kommer dock inte leta aktivt.
Jag hoppas att jag kommer ha någon annan häst att rida och tävla lite grann i alla fall, men vi får se :)
 
Hur har du tänkt dig din tävlingssäsong 2014? 
Hela säsongen kommer mest handla om att ge Amoure ännu mer rutin, för att sedan ha honom färdig som en trygg tävlingsponny. Han är verkligen världens lättaste att ha med sig på tävlingsplats men han ska bli ännu mer avspänd. Annars ligger fokuset på fälttävlan, men det kommer även bli en del hoppning och någon dressyrtävling.
 
Bästa minnena med London? 
Ett träningsläger vi var på i Orsa 2010, för en av de bästa tränarna - Tusse. Det var verkligen en upplevelse och så himla roligt. 2010 var verkligen vårt år, och det var då vi började plocka lite rosetter, så egentligen hela 2010 då vi verkligen blev ett team :)
 Min förra ponny, London, i Orsa.
Hur hög är Amoure i mankhöjd? 
Drygt 146 cm.
 
Har du några speciella mål uppsatta för 2014?
Konkreta mål är väl att vi ska starta 110 cm hoppning och kvala 1* fälttävlan men annars handlar allt som sagt om träning och rutin. Lite placeringar är bara ett extra plus.
 
Tack Malin, Emilia, Matilda, Vanessa, Cornelia, Jenny och Tuuli för frågorna.    

Vårens Schockemöhle

De här tre sakerna vill jag verkligen ha!
Jag tror att Amoure skulle göra sig väldigt bra i det här schabraket :)

Jag ger mig in i debatten

Oj vad bloggarna rasar. Hur är vi egentligen i ridsporten? Bortskämda snorungar eller trevliga och ansvarsfulla människor? Gläds vi åt varandra eller säger elaka ord utan att tänka oss för, för att vi är avundsjuka?
Ärligt talat tror jag att det finns många sidor i den här historien. Har ni någon gång sett en hockey-, handboll-, eller fotbollsmatch där ingen dragit tag i en annans tröja, tacklat någon eller skrikit att domaren är orättvis? Det har jag då aldrig gjort.
 
Vi håller på med en SPORT. Alla har olika förutsättningar, i ALLA sporter. Visst, i ridsporten är vi beroende av föräldrar som ställer upp, alldeles för mycket pengar och ett bra hästmaterial. Det är ingen hemlighet att det är svårt att lyckas i ridsporten, och att det krävs mycket hårt arbete. Men det betyder inte att vi är otrevliga, orättvisa och rent utsagt själviska och bortskämda snorungar. 
Det finns alltid två sidor av samma mynt, och det är våra egna upplevelser och erfarenheter som påverkar vår syn på detta. Jag tror också att vår inställning är otroligt viktig. Jag är en sådan person som alltid ler, säger hej och frågar hur det har gått. Det skapar en bättre stämning och man lär dessutom känna sina medtävlande (eller moståndare). 
Vi är alla utövare av samma sport. Det är en sport som kräver mycket av oss, tid, pengar och en massa slit. Jag tror inte att det betyder att vi är elaka mot varandra. Det är klart att det förekommer en hel del skitsnacka - framförallt på nätet - och en del ryktesspridning men inte mycket mer än inom andra sporter.
 
Ridsport är en sport - punkt slut. Atmosfären är lik den i andra sporter och det finns de som gläds åt andra, de som blir avundsjuka, och de som är någonstans mittemellan. Så är det.

Lurbo RK 2/2-14

Idag fick en något spänd men ytterst laddad Amoure komma ut på tävlingsbanan efter fyra månaders tävlingsuppehåll :) Lurbo Ridklubb var platsen för dagen.
På framridningarna kändes han väldigt pigg och ville gärna galoppera fort, men han lyssnade ändå okej. I skritt och trav så var han ganska mjuk och hoppade bra på framhoppningen.
Dessutom skötte han sig super då det blev väldigt mycket väntan i transporten för honom - han är en sådan klippa att ha med sig <3
 
LC - 90 cm
Amoure var spänd när vi kom in i ridhuset, hoppade in i väggen för infångare och hade sig men hoppade som alltid allt jag styrde på. En helt okej runda, fick ett riktigt skitpet på hinder nummer tre - ett räcke mot läktaren - men resten hoppade han väldigt bra på.
 
LB - 100 cm
En av våra bästa rundor hittills, trots att galoppen ställde till det lite. Mest bra språng, något oflyt med fel galopp och någon korsgalopp men också några klockrena byten. Vips så befann vi oss i vår första omhoppning - och det var också den längsta banhoppningen Amoure gått på tävling - 13 hinder, 14 språng.
Första hindret i omhoppningen kom vi tyvärr lite tokigt på så det blev ett helikopterhopp och ett nedslag - men annars hoppade han väldigt bra och fick mycket beröm.
 
Filmen från 100 cm
 
Känns som en bra början på året - vi ska fortsätta nöta byten så försvinner förhoppningsvis det problemet :)

Ny hjälm ska bli min

Nu är jag helt inne på att ersätta min trotjänare, min Lamicell Master, med en ny och hel hjälm. Min lamicell har jag haft i fyra år nu, den har fått stå ut med flertalet smällar och har väl sett sina bästa dagar.
Mitt beslut står nu mellan en Lamicell Ventex (t.v.) för 599 kr eller en CRW Flashline (t.h.) för 649 kr. Jag tycker att Ventex är lite lik Uvex, som jag inte är så värst förtjust i, men jag gillar Lamicells hjälmar. Båda hjälmarna finns hos Hööks så jag planerar att åka dit och klämma, känna och prova. Någon av hjälmarna ska i alla fall bli mina, tror jag.

Vintern 2012


Imorgon är det tävling...

... och jag vet inte hur vi ska se ut? Jag har verkligen ingen aning om vilken outfit vi ska bära, och helt plötsligt känns mitt utbud av schabrak inte lika lockande...
Tänkte helt enkelt låta er bestämma, vad ska vi bära imorgon? Jag tänkte att jag lägger upp bilder på mina schabrak så får ni säga vilket ni tycker att jag ska ha. Jag kommer att ha brun hjälm och svart/bruna stövlar. Jag har en svart, en röd, en grå och en marinblå kavaj samt brun, vit och orange tröja som jag kan ha till.
Samtliga schabrak jag har är i hoppmodell :)

RSS 2.0