Dressyr för Tusse 22 januari 2012

Det här blir nog ett ganska långt inlägg, så jag delar av det med lite bilder!
Vi började med att rida rätt upp och göra volter åt höger och vänster mot väggen. Vi skulle göra små volter och under tiden vi red volten skulle vi flytta hästarna utåt så att volten blev större. En väldigt avslöjande övning och Amoure tyckte att det var lite jobbigt!
Sedan jobbade vi på mittvolten i trav och galopp. Amoure var trevlig, i galoppen tyckte han att det var roligt att leka lite rodeohäst. Men det gick bra :)
Sedan jobbade vi lite självständigt och Tusse hjälpte oss en och en ett tag, innan vi jobbade med hörnlinjerna. Skänkelvikning. Amoure har inte riktigt förstått det här med att flytta undan för skänkeln, men vi började i skritt och han förstod mer och mer, sedan tog vi även lite i trav och det fungerade bra.
Pausade lite och sedan jobbade vi nere på volten med galoppfattningar och avsaktningar. Här trodde jag verkligen att Amoure skulle få damp, men han skötte sig ganska bra :) Vi galopperade halva volten och travade halva. Funkade bra!
I slutet hjälpte Tusse mig lite med att flytta Amoure för skänkeln, först visade hon att han skulle flytta sig undan för spöt, och så gick hon och höll i det. Hon kunde vara flera meter ifrån och han flyttade sig, blev lite stressad ibland men det funkade bra. När han flyttat kanske två steg så red jag framåt igen.
Tusse tycker om Amoure, vilket alltid är trevligt. Han går ju gärna lite bakom handen men det är för att han inte är tillräckligt stark och stabil för att gå i helt rätt form, men han jobbar ändå med ryggen vilket är viktigast i nuläget.
Tusse tycker ändå att han har en bra grundform och sa väl mest att han behöver bli mer lyhörd för skänklarna (som ni säkert vet att jag jobbar med hela tiden) och försöka befästa skänkelvikningar och framdelsvändning (bakdelsvändningar gör han redan).
Ska bli kul att se vad det kan bli av honom. Han blir trots allt bara fem i år ;)

Kommentarer
Postat av: Sara

Red i samma grupp som dig idag, det är en riktigt fin ponny du har! :-)

2012-01-22 @ 18:29:39
Postat av: Lina Jonsson

Super fin blogg ! :D

2012-01-22 @ 20:14:53
URL: http://ryttareochhast.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0