LB:2 Vällingby Ridsällskap

Tävlingen idag har gått både bra och dåligt.

Allting flöt på väldigt bra imorse, vi bara kom till stallet, gav Yngve fruost och lastade. Allt annat var klart. Han gick på på en gång, var kolugn hela tiden så det är ett riktigt plus i kanten. Även då vi var framme så var han så lugn och självsäker så det kändes super. Mycket roligare.
 
På framridningen var han även här lugn och inte alls stressad som han kan vara. Skrittade väldigt länge och tog upp honom lite i formen precis i slutet. Tyckte att han nästan var lite för lugn på framridningen för han var inte riktigt tillräckligt explosiv. Eller, han var framme, men hade inte superkänslan. Dock gick han väldigt fint och gjorde allt jag bad om. 
 
Inne på banan har jag ju gått och trott nu i flera månader att han skulle bli stissig, jobbig, nervös och rädd för allt där inne. Vi skulle vara själva där inne plus att det är ett väldigt stort ridhus osv. Men han visade sig vara motsatsen.
Jag skrittade in för att ge honom tid att titta men han bara travade iväg så jag ba "visst kör på!" 
Brydde sig inte ett dugg om domare eller någonting, han koncentrerade sig bara på uppgiften så i början tänkte jag att det här kommer nog bli bra. Dock red jag upp snett vilket medförde låga poäng även om han gjorde det bra. Sen gick allt bra fram till första ökningen. Han kom in väldigt bra och så blev jag överambitiös och drev på vilket medförde galoppinslag. Så j*vla klantigt! Men korrigerade det snabbt så gick han upp i ökad igen, duktig! Men fick också ett kick mot skänkeln. Sen var skritten okej och sen kom galoppen.
 
Fick till en riktigt bra fattning men sen av någon anledning såg han solfläcken som hade dykt upp plötsligt och blev jätte fjantig. Sååå himla onödigt då han varit så avslappnad fram tills dess. Dock korrigerade jag det snabbt med att fatta rätt igen och fortsätta, men övergången blev inte bra. Sen andra galoppdelen blev lite bättre, en bra ökning fick jag till men avbrotten sådär. Sen skulle vi travöka förbi solfläcken och han spände sig och jag vågade inte gå på, halten blev för tidigt och lite ojämn, dock gillar jag uppridningen, förutom att den blev sne den med.
 
Sammanfattat: Asbra att han var lugn i början, jätte fjantigt med stoppet. Jag gjorde de flesta missarna så det tar jag på mig. 59% fick vi och det får jag ändå vara nöjd med, med typ 6-7 missar i programmet. Vi hamnade i mitten av resultaten, så domaren dömde lite lågt, placering på 64% och det hade vi fixat utan missarna tror jag, så jag är ändå nöjd!
Måste tacka Martina också som hängde med som hästskötare och tog bilder, tack! Bilder kommer.
Imorgon ska jag rida betydligt bättre. 

Tävlingsdags!

Godmorgon! Det är Martina här och just nu sitter jag med Amanda och hennes mamma i bilen på väg till tävling :) Det är första gången jag åker med dom på tävling, så nu får hon rida fint, haha! 


Knoppad och klar!

Åkte till stallet igen och fixade Yngve finfin, tyckte jag fick till riktigt bra knoppar också den här gången! Mamma och jag kvällsfodrade också alla hästar. Nu är allt klart, det väntas bara sömn innan vi drar iväg, godnatt!


Att tänka på LB:2

På framridningen framför allt att få honom avspänd. När han väl blir det blir det att plocka upp honom i en hög form och trycka på honom lite så han får ett bra steg. Självklart mjuk i sidorna osv också. 
 
Inne på banan är det viktigaste att han inte är spänd, vilket han förmodligen kommer att vara, det är nästan oundvikligt. Frågan är hur mycket vi kan gömma det. Kommer låta honom skritta in och titta i sin takt innan jag börjar trava lätt vid läktaren. Rider upp några gånger i en volt så han ser domaren innan jag rider. 
 
Tänka på att rida upp rakt och förbereda halten, sedan verkligen forma volterna och inte låta honom krypa ihop i dem. Ökningen vill jag att han ska flasha och visa upp sig. Så hoppas att de sitter och att han inte bråkar i dem. I galoppen ska jag få till riktigt bra fattningar och volter, även här inte låta honom krypa ihop även om han ska gå lite lägre i galoppen. Ökningen är bara att satsa sen ta ihop igen lite i båda varven. Göra snygga planerade avbrott och rida en bra rak ökning med tydliga övergångar, planera halten och göra den bra, trots att den är vid läktaren. Sen är det bara att titta framöver sig och rida de sista vägarna riktigt bra.
 
Sammanfattning: Få honom avspänd, ta upp i formen och rid väldigt noggranna vägar!
 
 
Har inga jätte höga förväntningar på den här tävlingen, inte alls som förra helgen.
Lite svårare program som han bara tävlat två gånger, nytt stort ridhus där han är själv i, bara en klass, svår konkurrens osv. Vi har egentligen inga fördelar på vår sida, startar dessutom nästan först haha. Men då blir det bara ännu roligare om det går bra, och gör ännu mindre om det inte går bra (: 
Min bebis tycker fortfarande att det är lite läskigt det här så jag måste ge honom tid! Men utesäsongen är skoj så det taggar vi till för! 

Förberedelser

Idag var jag i stallet med mamma och förberedde allt! Vi har packat allting i bilen, tagit fram släpet, putsat osv. Har även ridit Yngve en kortis. Eller jag skrittade barbacka ute så han fick röra på sig lite! Jobbade mycket sidvärts men mestadels halter halter och halter! Allting satt haha. Kanske lite trist att höra mig säga det hela tiden men det är faktiskt sant. Han var jättefin. Red bara 25 minuter. 
 
Nu är jag hemma och ska äta påskmiddag, men ska tillbaka till stallet runt nio ikväll och göra honom fin! Manen ska knoppas, hovarna ska spolas osv. Han ska glänsa ;)

Mörkgrönt kanske?

Jag älskar utrustning, matchning och allt det som hör till och är nu sugen på att fylla på min outfitsgarderob lite. Jag har redan mycket utav det jag vill ha, men saknar något snyggt grönt. Jag har ett snyggt limegrönt set från BR som jag tycker väldigt mycket om, annars är det mest klargrönt jag har, vilket ser okej ut, men jag är inte kär i det ;P 
 
Därför blev jag lite suger på det mörkgröna schabraket (och pikén) från HV polos vårkollektion. 
 
Nu set det ju inte supergrönt ut på bilderna, särskilt inte schabraket, men så här ser de ut. Lite nedtonad färg, men ändå inte tråkig. 
Vad tror ni, snyggt på mina djur? 
 
Haha, båda ser ut som ponnysar på bilderna, men jag orkade inte leta efter bättre, så jaja! :D 
 
/Martina
 

Livet hos en dressyrryttare

Haha XD


Martina och Amoure leker!

Hej, Martina här. Jag har gästbloggat här några gånger förut och nu var det dags igen! Tove är ju som sagt i London och jag är Amoure-vakt fram tills på tisdag. 
Jag står alltså i samma stall som Amanda och Tove med mina två hästar Oscar och Zetta. Jag brukar rida lite olika hästar i stallet, men det här är faktiskt första gången jag rider Amoure! 
 
Idag så hade jag utsläppet och lät Amoure stå inne medan jag släppte ut de andra och så red jag honom direkt på morgonen. Emelie i stallet fick rida min ponny Oscar och jag red Morris samtidigt och jag ville gärna ha koll på Oscar också så det blev ridhuset idag! Det har ju varit väldigt dammigt i ridhuset de senaste dagarna, men vi var först ut idag så det blev inte så farligt alls :) 
 
Mina förväntningar på Amoure i ridningen var att han skulle ha lite gummibollskänsla, lite kvick, lätt i handen och att han skulle vara ganska bra balanserad. De både stämde och stämde inte, haha! 
När jag ridit fram och sedan plockade upp tygeln för att jobba med seriöst så började han först med att lägga sig lite på bettet och börja takta. Inte okej, så jag jobbade med att flytta honom in och ut lite på både volt och rakt spår. Gjorde någon öppna här och där och försökte ha fokuset på att få upp honom mellan hand och skänkel. När jag var tydlig mot honom så var det sedan lätt för honom att göra som jag ville, det var bara att vara väldigt noggrann. 
Morris jobbar ju ganska naturligt med bakdelen (tror jag? Idag var det så iallafall, haha!), men jag fokuserade ändå mycket på att kraften skulle komma därifrån och fram till ett lätt stöd istället för att han bara skulle böja på nacken och sprätta runt i bak. I början blev han lite springig av och till då jag krävde att han skulle ta i lite, men det löste sig rätt bra med halvhalter och måånga övergångar. Efter en liten stund kändes det verkligen som ett litet kraftpaket, hela kroppen jobbade med power utan att bli springig. Då kändes han väldigt flashig i arbetet! 
 
Galoppen var väl det jobbigaste idag, haha, den blev lite kämpig. Han gick fint i form, men det kändes som galoppen skulle ramla samman, vilket jag inte alls hade förväntat mig! Det blev att galoppera på lite på långsidorna och sedan jobba lite på volten igen. Visst gick han väl fint, men det var riktigt jobbigt, haha! 
 
Jag var iallafall nöjd med passet, vi avslutade med att skritta ut med Oscar och Emelie. 
Morris är mycket ponny att rida, det var jättekul att rida honom, man kände sig ju väldigt duktig eftersom han var så fin, haha. Jag älskar att rida unghästar i olika stadier, superkul att sitta på en så fin liten bebishäst! 
 

 
/Martina

Mitt ögongodis

Absolut snyggaste och finaste hästen<3

Hoppträning för Lena 26/3-13

I tisdags hopptränade jag för Lena, och Johanna & Mary var också med så det var jätteroligt :D
Vi jobbade med mycket olika tävlingslinjer vilket jag tycker var jättebra! Vi hade även lite titthinder, till exempel en vattenmatta som låg över en bom och ett smalhinder med en liten grind.
Vi började med att värma upp som vi brukar, med skänkelvikningar och öppna i alla gångarter. Idag var Amoure betydligt lugnare än förra veckan så det var skönt. Kunde till och med samla honom någorlunda i galoppen, märks att han börjar bli mycket starkare där :)
Sedan började vi hoppa, och då började vi med lite enstaka hinder innan vi hoppade en linje där vi skulle korta galoppen till sju språng men Amoure backade av mer än jag planerat, samtidigt som jag kortade, så vi lyckades få in åtta språng. Lite roligt då jag verkligen inte trodde att det skulle gå, eftersom att korta inte är det roligaste enligt Amoure.
Hoppade en hel del olika linjer och avslutade med bana på 1m, det kändes väldigt enkelt, red dock inte så bra mot ett räcke där han backade lite. Jag red på för mycket så han rev men resten av banan kändes bra och när vi tog om den linjen kändes den också bra. 1m börjar kännas riktigt lätt nu, så en debut ska nog inte vara några problem :)

Hej från Tove

Jag har inte haft tillgång till internet den här veckan, endast den korta tiden jag haft dator i skolan men det är lite andra prioriteringar då, som jobb och skolarbeten.
Anledningen till att jag inte bloggat nu är jag igår åkte till London tillsammans med två kompisar. Vi bor på ett jättefint hotell som ligger centralt och har det jättebra. Idag har vi mest shoppat ;)
Martina (som gästbloggat här tidigare) ska blogga från och med imorgon och fram till tisdag då hon ska rida Amoure, och jag kommer hem på tisdag kväll, så då blir bloggningen som vanligt :D
 
Kanske slänger in något mer inlägg, om ni vill. Nu har jag köpt 1h internet för att vi ska kunna planera resten av dagarna, vilka affärer och sånt vi ska till ;D
Dagens shopping ;)

Galet bra pass igen!

Träning stod på schemat idag! Det var värdigt dammigt i ridhuset så det gjorde det hela lite jobbigare men Yngve gick lika bra ändå. 
 
Framridningen gjorde jag som vanligt. Skrittade fram för hand och sedan travade honom med fokus på tempo och övergångar. Gjorde tiometersvolter och flyttade honom lite. 
 
Sen för Lisa kändes det bra, han var explosiv och tyckte det kändes som om han tyckte det var riktigt roligt idag, bara väntade på nya uppgifter hela tiden.
Vi tränade först lite tiometers volter men det var inga större grejer där, måste bara ha flytet genom hela volten och se till att han inte kryper ihop. Men han gjorde dem suveränt. Sen tränade vi några andra delar i programmet men det var inga problem. Vi tog galoppdelen sedan, där måste jag bara tänka på att följa med honom med hela kroppen, man han gjorde allt rätt! 
Red igenom programmet sen och det kändes verkligen bra. Mamma stod ivägen under min ena ökning så då var det lite svårt men han gjorde allt bra och vissa delar mer än bra. Lisa sa under tiden jag skritta att om jag red så här skulle jag få över 65% vilket så klart är kul att höra. Lisa tyckte också att jag borde få över 60% i vilket fall eftersom han är så fin nu. 
Riktigt roligt och han är underbar att rida just nu. Fick massor av beröm av Lisa och andra och att vi verkligen går i en rejäl fart uppåt nu och att han leverar hela tiden. Ps hans travökningar är tillbaka!
Sötis<3

Långfredag!

Igår jag jag själv inte i stallet! Var i skolan från 9-17 och jobbade sammanlagt 5 timmar matte, 4 timmar var frivilligt haha. Tycker det är så kul så passade på när jag hade så lång håltimme. Fick även reda på att jag fick MVG på mitt nationella tal, tjoho. 
Åkte hem sen och träffade en kompis och snackade lite innan jag åkte ut och övningkörde med pappi.
 
Mamma och Linda var i stallet tillsammans och skrittade ut på hästarna vilket var bra. De hade stött på älgar men de hade bara vänt och Yngve hade skött sig väldigt bra vilket är skönt! Idag blir det dressyrträning för Lisa och jag är galet taggad! Men de hade inte lyckats vattna ridhuset så det finns en chans att det inte ens kommer kunna gå att vara där inne men man får väl hålla tummarna.
 
Sen skadar det inte att det är lov!!
GE MIG SOMMAR!
 

Bilder från förra veckan

Förmodligen den snyggaste hästen någonsin, mitt ögongodis <3
Fler bilder kommer!

Priser

Här är det jag fick på VEDA i söndags! Ett Fortis et Liber schabrak och en väska! Ganska bra priser för en tredjeplats på en klubbtävling tycker jag ;)


LB:2 träning

Åkte direkt efter skolan till stallet där det var underbart väder och varmt. Härligt! Bytte om och mockade innan jag hämtade in lillen. 
 
I ridhuset var det så torrt nu att hela underlaget var typ mer i luften än på marken. Det var så himla dammigt att det var svårt att rida där inne men jag ville ändå göra ett försök eftersom vi ska tävla och andra hade ridit där inne och det hade fungerat.
 
Vi var själva men han skötte sig jättebra, vilket råder gott inför söndag. Då jag red fram kändes han mjuk och fin och framåt i båda varven. Gjorde lite i alla gångarter och red lite volter och det kändes bra. Lät honom vila en stund innan jag tog upp honom och satte mig ner. Han var jättefin, fanns inget att klaga på. Gjorde bra halter och allt bara satt. Red igenom programmet en gång utan en enda miss, allt satt och allt satt riktigt bra, kändes verkligen super så avslutade där direkt och gick ut med honom. Alltså han presterar verkligen hela tiden <3
 
Var bara i ridhuset kanske 25-30 minuter men på den tiden gjorde han allt perfekt! Efter ställde jag honom i spolspiltan och gjorde honom riktigt fin innan han fick gå in och äta. 
Plutten<3 Imorgon får han nog skrittas eller promeneras

Dagens skrittmys

Idag har jag varit på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) hela dagen för att se hur mina år som högskolestudent kommer att bli. Ska inte ta upp det nu men kan bara säga att hur jobbigt ni än har det i grundskolan/gymnasiet är det INGET jämfört med KTH, INGET. Men jag älskar att lära mig så jag ska kämpa och jag ska klara det!
 
När jag kom hem åkte jag och mamma till stallet. Tog in Yngve och lät honom äta lite middag medan jag borstade och gosade. Sen tränsade jag och skrittade ut på honom. 
 
Han var sååå fin idag. Jobbade nästan bara i skritt med bakdelsvändningar som han gjorde sjukt bra, är så stolt! Skänkevikningar och han flyttade så fint fast han har svårt för det. Tränade även lite framdelsvändningar men det är lätt ;)

Vi gjorde framförallt mycket halter med hälsningar. Han kan utnyttja att jag släpper ena tygeln med att titta runt, gå iväg osv så jobbade med att han skulle ha tålamod och stå kvar fint medan jag hälsade. Men han var jätteduktig idag med halterna med. Ställde upp perfekt, stod kvar i form, väntade på mig och gick snabbt upp i trav när jag bad honom, massor med beröm!

Travade lite skänkelvinigar där det var tort och gjorde lite fattningar från skritt vilket han gjorde lysande. Så kul att rida honom, dessutom barbacka utomhus, och ändå presterar han hela tiden. Världens bästa häst!
 

Eskadron Spring 2013

 
Alltså jag tycker Eskadrons vårkollektion är riktigt läcker! Hatar då allt är rosa, lila osv så det här passar mig mycket bättre! 

Är riktigt förtjust i det gröna dressyrschabraket och trots att jag inte gillar för skarpa färger är detta schabrak rikttigt snyggt och Yngve passar döbra i färgen. MUMS, blir förmodligen nästa köp!

Varför används de där orden egentligen?

Hahahahaha


Startlista inför söndag!

Nu är startlistan uppe. Har inte så mycket tur kan jag ju säga, det är bara att gå upp klockan fem! Men skönt för då är vi hemma tidigt och Yngve får gå i hage hela dagen. Är så glad att Martina hänger med som stöd och lite hjälp, alltid kul!
 

Yngves och min vecka!


prisutdelning!


Fina connemarahingstar

Angelus Spinning Sparrow e. Grange Flynn Sparrow
Aramos Luxor e. Clifden de I'Aulne
Bork's Kody e. Innellan Kestrel
Bränntomts Garfield e. Garryhack Frederick
Bränntomts Wilmer e. Myrens Wilbur
Darwin III e. Hagens D'Arcy
Invictus Castleknock e. Sjödalens Magnet
 
 

Lärorik och rolig helg

Det har verkligen varit en intressant och lärorik, men även riktigt rolig helg!
Det ligger en hel vetenskap bakom avelsvärderingar och bruksprov, kommer förmodligen dela med mig av hur allting gick till i ett senare inlägg :)
Nu har jag massvis med bilder att redigera, det lär ju ta ett tag.
Invictus Castleknock - connemarahingst f. -10 e. Sjödalens Magnet

Bilder från igår

Mamma glömde kameran i första klassen och fotade inte så mycket i andra. Så blev inte så mycket, men i alla fall något!
Till er som kommenterar anonymt, jag tar bort kommenterarna eftersom ni måste lära er att stå up för det ni säger. VIll ni klaga, sure, men ni borde inte skämmas så mycket att ni inte vågar uppge era namn. KRAM. 
 
Mer bilder på världens bästa från prisutdelning kommer :)
 

Vallentuna klubbtävling LC:1, LB:1

Vill bara börja med att säga ännu en gång att Vallentuna är en grym klubb! Sjukt roligt med väldigt mycket starter, bra priser och trevliga människor!
 
LC:1 
 
Vi kom dit i tid och jag skrittade fram ganska länge. Han var väldigt spänd på framridingen och lyssnade inte så mycket på mig men blev bättre när han fick galoppera av sig lite. Dock lyssnade han inte så jättebra på min skänkel och kunde inte riktigt ta upp honom i formen.
 
Inne på banan var han spänd men han fick titta på allt och gjorde inget dumt som att stanna osv. Han försökte men sa till honom lite så gick han fram. Hela programmet flöt på bra och gjorde inga större missar. Kände väl att jag kunde gjort allt lite bättre, men red vägarna väldigt bra i alla fall och han gick i en stadig form från början till slut. 
Det räckte för att kamma hem 71.85%. Som sagt var det mycket starter och många väldigt bra. Så jag kom trea, men vinnaren hade 72.3 (?) om jag minns rätt så så långt ifrån var jag inte ;)
LB:1
Domaren påpekade att han kröp ihop i LC så ville verkligen förbättra det i nästa klass. Gav honom betfor innan jag tog upp honom i formen, klämde ihop honom mer. Red fram i bara 10 minuter denna gång, fast skrittade för hand kanske 20 minuter. Han var jättefin och det kändes super, betydligt mer explosiv.
Hade samma känsla inne på banan och vi gjorde verkligen bra ifrån oss tycker jag! Var väldigt nöjd efter LB. Han kunde vara lite mer ihop och göra bättre travökning, men annars gjorde han allt jag bad om, så duktig! 67,93% och ännu en gång tredje plats med inte långt ifrån tvåan och ettan!
Vi fick jätte fina priser också! Ett jättefint schabrak från Fortis et liber och en väska! Yngve tyckte det var super på prisutdelning och dagen i allmänhet var asbra. Har dessutom säkrat mina platser i Allsvenskan, åh glad tjej!
 
Känns så bra nu med att vi innan säsongsavslutningen kom två med ett poäng från vinst i Farsta, sedan blev klubbmästare i dressyr på Väsby och nu personligt rekord i båda klasserna, livet leker!

71% och 67% idag(!!!!)


Att rida på någon annans guldmedalj

En sak som jag ofta tänkt på och tror jag skrivit ett liknade inlägg tidigare är att många rider runt på andras "guldmedaljer"
 
Jag kan ibland känna avundsjuka på de som bara får väldigt fina hästar/ponnyer och bara vinner klass efter klass hela tiden. Men sen tänker jag efter och det är verkligen så mycket häftigare att lyckas helt själv med din häst. 
 
När jag går in och blir placerad så är det ju egentligen hundra gånger mer värt än någon som redan har en häst som gått alla de klasserna och vunnit alla de klasserna. Den hästen/ponnyen förväntas ju nästan gå in och vinna allt medan min häst som ALDRIG gjort det här tidigare går in och blir placerad är så mycket bättre. 
 
Det är klart att det är betydligt roligare kanske att rida runt på en ponny/häst som är väldigt duktig och plockar rosetter stup i kvarten men vad har den ryttaren på ryggen egentligen gjort för att förtjäna det? 
 
Nu menar jag inte att det är fel att köpa läromästare. Det är jätte bra säkert för ens självförtroende och man tycker det säkert är jättekul. Men GUD så mycket mer man faktiskt lär sig av att rida en häst som inte är tävlad innan och man måste göra resan TILLSAMMANS. Allt jag och Yngve gör, gör vi från scratch. Allt vi lyckas med är (även fast det låter skrytigt) är ju tack vare mig. Och jag tror att man lär sig så sjukt mycket mer på att gå den svåra vägen än att "fuska" sig fram i tävlingarna med en riktigt bra ponny/häst! 

Eftermiddag och kväll

Sedan jag skrev sist har jag hunnit titta på lite exteriörbedömningar, uppsutten hoppning, connemarornas kritik (två godkända hingstar, kul!) och så har jag varit på SCS årsmöte samt ätit middag med några connemaramänniskor vilket var riktigt trevligt.
Nu är jag ensam på hotellrummet så jag tänkte slappa lite, kolla på tv och sova. Jag är jättetrött! Imorgon väntar en lång dag i kylan innan en lång bilresa hem ;)
Lite oredigerade bilder från dagen. Finns en del :) De två nedre är båda connemaror.

Promenad och intag!

Var i stallet i tre timmar idag typ. Hade lite photoshoot med bebis, bilder kommer senare!

Sen promenerade vi lite i solen innan jag och mamma tog in och fodrade hästarna! Vi var snabba och effektiva för nu ska vi till Uppsala till kusinerna.

Taggad inpackad tävlingshäst!


Förberedelser inför LB

Som jag skrev tidigare om hur jag skulle göra i LC gör jag detsamma i LB. 
 
På framridningen skrittar jag nog för hand tio minuter innan jag sitter upp och då vill jag ha explosivitet. Nu bryr jag mig inte om att få ner honom och lunga honom eftersom han redan gjort det. Nu vill jag ha en tampig trav. Kommer böja lite i båda varven i traven. Göra några fattningar och kolla halterna innan jag går in. 

Tänker ha en riktigt bra trav hela tiden och helt enkelt försöka imponera. För att göra det måste det ju krävas av honom att han har energi så skriver detta med det i baktanken. Han kommer få lite betfor innan LBn också. Nu ska jag bara göra alla vägar perfekta, tänka ett steg framåt hela tiden och planera bra. Serpentinerna ska bli riktigt fina och ska ta 8or i galoppfattningarna och vägarna. Vill att båda halterna ska sitta perfekt och känna att vi gjorde riktigt bra ifrån oss när jag går ut!
 

Avelsvärdering dag 1 del 1

Hej allihopa!
Vi kom till Ljungby vid halv åtta igår kväll och då stallade vi in Miró (hingsten vi har med) och åkte sedan till hotellet. Delar rum med de två ryttarna som är med och hotellet var trevligt med god frukostbuffé ;)
Dagen började klockan sju med frukost och därefter åkte vi till anläggningen för att fodra och få koll på grejer. Jag hjälpte till lite med Miró och sedan har jag tillbringat större delen av ridhuset där jag har fotat löshoppning, framförallt då av connemaror. Jätteduktiga var dem!
I eftermiddag är det uppsutten hoppning för de andra raserna, samt den exteriöra bedömningen. Spännande!
 
(går tyvärr inte att ladda upp bilder just nu, lite segt internet)
 

På äventyr

Varit ute kört och handlat mat åt Yngve. Högpresterande foder för tävlingshästar ofcourse. Köpte även Evitamin för muskler. Han börjar ju gå helt annorlunda nu och musklerna måste hinna med (:


Häst TV

Visste ni att det kommer en häst TVkanal?

Den 28 september i år lanseras kanalen som består av stora tävlingar på internationell och nationell nivå, dokumentärer, filmer, tecknade serier för de yngsta och mycket mer.
 
Nu kan man vara med och välja namn till kanalen. Själv tycker jag att det här är hur bra som helst, som jag har väntat! Jag har verkligen gått och tänkt på det länge och nu äntligen blir det av! 
 
Kommer lätt att skaffa mig det, nu jävlar ska ridsporten bli STÖRST i Sverige!
 
http://sverigeshastkanal.se/
 

Ridlektion och lite lek

Först red jag Yngve för Lisa. 
 
På framridningen kändes det inte speciellt bra. Han var hård i munnen nu och jätte spänd. Gick som en pinne, helt oböjbar. Han var väl framme för skänkeln men kändes trött (fast han bara joggade dagen innan) Dessutom varje gång han gick fram för skänkeln spände han sig mer. Blev lite bättre efter jag galopperat. 
 
För Lisa sen så kom vi överens om att det inte gjorde något att han inte gick perfekt eftersom han gått över alla förväntningar senaste veckorna.
Vi diskuterade över hur jag skulle få 8or. Vägar osv kan jag verkligen nu så nu gäller det att få det riktigt "snyggt" för att få de där 8orna. Vi red serpentiner med övergångar. Tränade mycket att rida dem men lite pampigare trav och snygga övergångar. Kändes lätt och bra. 
Efter det tog vi två ökade trav vilket också kändes betydligt bättre än förut så vi gjorde inte mer där. Red lite halter emellan och det var bra. Efter red vi några 15 meters volter och fanns inget att diskutera. 
Efter det galoppdelen i LB:1 och Lisa sa att det inte var så mycket fel där heller. Bara planera, rida bra övergångar osv. Kändes bra!
Vi avslutade där och jag red några halter själv som också var bra haha. Så kul att han inte alls gick så bra idag egentligen fast ändå lyckas göra allt så bra. Min bebis <3
 
Mamma red Xfile lite innan och bad mig sitta upp på henne och rida lite. Hon är ett hoppsto med mycket att säga till om, om man säger så. Otroligt mycket vilja och energi men ganska svår eftersom hon helst vill springa och inte gå i en bra form osv, hon brukar oftast gå på graman och så för att gå i rätt form. Men jag red henne utan. 
 Tyckte det var skitkul. Blev typ helt svettig men roligt att rida lite byten och sånt som inte går på Yngve än. Nej lite rolig omväxling och avslutning på stalldagen!
Andra gången jag sitter på henne!

Helgen i kort

Idag beger jag mig alltså på Avelsvärdering där jag kommer att tillbringa helgen.
Jag ska till Ljungby Ridklubb där det kommer visas över 60 ponnyhingstar nu under helgen. Jag ska framförallt fokusera på de 10 connemaror som ska visas men jag är även spänd på att se de andra hästarna. Bland dem är det New Forest, Svenska Ridponnyer och Welshponnyer.
 
Jag vet inte ännu riktigt vad det är jag kommer få hitta på, men vad jag vet nu kanske jag ska rycka in och hjälpa till med lite förberedelser imorgon och på lördag är mitt jobb att skriva ett litet reportage så det ska bli jättekul! Ska även hjälpa till med en ridponnyhingst som ska med.
 
Kamera och dator kommer jag ha med i högsta hugg och jag ska helt klart se detta som en möjlighet för mig att lära mig lite mer, eftersom att jag än så länge inte varit så insatt i det här med avel och bedömningar.
 
Är det något speciellt ni skulle vilja veta eller se från helgen? Lovar förstås att dela med mig av det isåfall.

Att tänka på inför klubbtävlingen: LC

Tar upp lite vad jag ska tänka på osv. Kanske mest för min egna del. 
 
Framridning: Mycket skritt, vill ha honom explosiv i båda klasserna så han inte blir loj. Gör alla uppmjukande grejer i skritt, även halter osv. Tar trav mest bara för att få honom riktigt framme, sitter ner får bra känsla, gör några övergångar, tar någon galopp innan jag går in. 
 
Banan:
Skritta, eller trava lätt ridning ett varv för att låta honom kolla och minska spändheten. Sen sitta ner då det känns bra. Rida en åtta mot dommaren så han får se det framifrån innan jag rider upp. Här bara mest tänka på vägarna och om det känns bra få upp i en bra form. Annars är LC så himla lätt nu så hoppas bara på att glida genom det!

 
LB kommer på lördag morgon!

Hackamore, ingen höjdare

Idag skulle Yngve gå ett lugnt joggingpass. Så tänkte eftersom han känts lite överkänslig i munnen senaste att prova Hackamore. Så lånade Toves och begav mig till ridhuset.
Det började med att han tyckte det var väldigt konstigt med hacket överhuvud taget. Då jag satte upp blev han nästan lite rädd. Eller han liksom spände som som tusen och tappade hela ryggen. Så var det hela tiden ungefär. Försökte få honom att slappna av genom att försöka få honom låg och göra mycket övergångar. Men nej han trivdes inte alls och förstod inte funktionen. Han sökte sig lite neråt då jag släppte tyglarna helt men annars sa han typ nejnejnej!
 
Jag gjorde ett gott försök. Kommer säkert prova när jag rider ut eller något med, men annars i dressyren var det inte så bra. Han spände sig mer med hacket på än om han inte gått alls idag haha. Men jag skrattade mest åt det. Fick liksom rida en Yngve som var totalt motsatts till det jag är van vid, så det var väl lite omväxlande? Haha. 
 
Nej men han fick röra på sig en kvart i alla fall, imorgon blir det dressyrträning (på tvådelat bett haha)
Kändes faktiskt ganska bra att det gick dåligt idag haha. Har gått så fruktansvärt bra hela tiden nu att jag liksom snurrat upp i ett prestationsvirvel. Behövde få stopp på det och stanna upp och njuta lite. I'm back!
Alltså mitt förvirrade hjärtegull!! ♥
 

Dressyrpass i ridhuset

Det var ingen idé att rida igenom något program idag i ridhuset då vi var några stycken, men jag började precis som igår att fokusera på att Amoure skulle trava lugnt, oavsatt om jag satt ned eller red lätt. 
Jag tycker att det gick bra, jag red lite olika ridvägar så som volter, serpentinbågar och diagonaler och det kändes bra.
Galopperade sedan lite, där kändes han förstås mjuk, och plockade upp honom i formen.
Känns som att dressyren går bättre och bättre nu, jättekul!
Sånt här fint väder vill jag ha så att vi kan få nya fina bilder nu när Amoure har blivit så mycket finare :D

Vad är högt för DIG?

När du hoppar, vid vilken höjd tycker du att det börjar bli högt?
 
När jag red på ridskolan blev jag överlycklig när jag fick hoppa 50 cm, och allt över 70 cm tyckte jag kändes högt. När jag sedan hade min foderponny tyckte jag att allt upp till och med 80 cm kändes lagom, men 90 cm var högt. Nu tycker jag att det blir högt fram till först 110/120 cm, men enstaka hinder på de höjderna är inga problem.
 
Vad är högt för dig?

Tråkig dressyr

Igår red jag ett lätt dressyrpass i ridhuset där allt fokus låg på att Amoure skulle trava långsamt.
Detta tyckte han förstås var urtråkigt och blev därmed lite sur ibland men annars tycker jag att han skötte sig vädigt bra. Han försökte "skjuta iväg" ett par gånger men annars kändes det väldigt bra.
Galoppen kändes han väldigt fin i, som vanligt, men det var alltså traven som fokuset låg på.
Avslutade med en fin ryggning och några bra bakdelsvändningar innan vi skrittade av utomhus.
 
Idag blir det nog något liknande pass, förhoppningsvis kanske jag kan rida lite program.
Vi har kommit en bra bit sedan första ridpasset.

Diss för päls

Nu har Equest kommit ut med ett schabrak och täcke med pälsdetaljer. 
 
Själv tycker jag att detta är väldigt väldigt fult. För det första är päls fult, för det andra är det väldigt överdrivet. Sen ser det så slarvigt ut som om någon fem åring sytt på lite teddyludd på slöjden på sitt schabrak haha. Nej inte alls fint faktiskt. 

Gårdagens dressyr

Igår blev det att rida lite dressyr på Yngve. Hade innan passet bestämt mig för att träna halter, serpentiner, övergångar, uppridningar och ökningar. Alltså väldigt simpla saker men det förtjänade han. 
 
När jag började rida kändes det lite konstigt. Han var så otroligt känslig i munnen. Det är han ju i och för sig alltid, men nu kändes det som om han inte ville ha bettet i munnen. Han släppte inte bettet eller så men det kändes bara inte som vanligt. 
Dock gjorde det att han gjorde väldigt fina övergångar och halter, eftersom han var så känslig. Uppridningarna och allt var faktiskt väldigt bra, bättre än vanligt liksom och det är ju i och för sig bra. Men jag hade inte ätit på hela dagen och kan erkänna att jag blev lite irriterad över typ allt. Så blev irriterad över att jag inte kunde rida vägarna i programmet på grund av att det var lektion haha. Fick typ "gissa" lite var bokstäverna var och chansa på avstånd vilket ledde till dåliga väger = irritation. 
 
Sen vill han ju inte öka. Jag fattar ingenting och jag håller på att bli tokig, galen! Det bästa Yngve gör är hans travökningar, och för en vecka sedan gjorde han de bästa travökningarna någonsin, sen två dagar efter är det fysiskt omöjligt för honom att ens göra en liten ökning. Han går bara upp i galopp eller ingenting alls. Inte alls likt honom så jag börjar fundera på att något inte stämmer, men har ju kollat och han är lösgjord överallt. Jag kanske bara inte har tillräckligt mycket tålamod.
 
Så det lilla gjorde mig typ jätte ledsen, fast passet gick skit bra på alla andra punkter. Suck. 
 
Rider för Lisa på fredag så hoppas hoppas att ökningarna fungerar då, men tror inte det. Idag ska Yngve hopptränas, halv nio på kvällen, lite sent kanske man aja. Imorgon skulle han vila men han vilade ju typ i tisdags så kanske skrittar honom imorgon. 
Video från förra tisdagen, GE MIG TILLBAKA DOM DÄR ÖKNINGARNA

Hoppträning för Lena 19/3

Igår hopptränade vi för Lena.
Vi började med framridning i alla gångarter med öppna och övergångar, sedan hoppade vi två räcken på böjt spår och reglerade galoppsprång. Under uppvärmningen var Amoure oerhört pigg och stark, han ville springa fort-fort-fort och verkligen inte lyssna på mig. Men efter ett tag gav han sig och jag var noga med att så fort jag saktade av från galopp (där han var lugn) skulle han trava väldigt långsamt.
Hoppade en oxer med fyra galoppbommar med långt avstånd innan, och sedan en kombination med ett galoppsprång mellan samt två bommar så det blev kort avstånd. Vi jobbade alltså en del med att både kunna rida framåt och ta tillbaka.
Avslutade med en bana som jag hoppade på 1m, och då kändes han mycket, mycket bättre än under framridningen när det kom till ridbarheten. Antagligen tack vare att han fått springa av sig lite. Fick i alla fall bra språng på de flesta hindren och fick även tips om hur vi ska jobba för att förbättra hans språng ytterligare :)
 
Film kommer :)

Amoure vecka 12

Jag ska försöka bli duktigare på att lägga ut ridschema varje vecka, jag tycker själv att det är intressant att se hur andra lägger upp veckan för sina hästar så jag hoppas att ni tycker detsamma :)

Startlisa för helgen

 
 
På söndag drar vi då mot grymmaste klubben på klubbtävling. Har planer hur jag ska lägga upp allt osv men skriver mer om det senare!

Hunnit med en hel del!

Idag var det först skola till 13.00 ungefär, sen åkte jag mot stallet! Mötte Linda och Tove och åkte resten av vägen men dem. 
Tove och jag hade bestämt att rida ut tillsammans men då vi steg ut ur bussen kan jag inte påstå att det var så mysigt ute. Lite snöstormskänsla. Dock blev det bättre lite senare men då hade jag och Tove redan bestämt oss att promenera dem istället. 
 
Vi gick ner i ridhuset och släppte dem tillsammans vilket var uppskattat. De båda var jätte snälla mot varandra och verkade tycka det var kul. I alla fall Yngve hahaha. Han var som en dryg liten unge som typ petade på Amoure och sprang framför och bakom honom hela tiden. Alltså ibland blir jag så förvånad att det är 5 år emellan dem? Yngve beter sig snarare som en unghäst än Amoure haha. Amoure ställde sig i ena hörnan och såg lite suckande ut på Yngve haha. 
 
Vi gick ut med dem sen och borstade dem tillsammans i ena stallet innan vi mockade och gjorde allt tillsammans. Mysig dag i stallet (fast hade varit ännu bättre med bra väder haha)
 
Sen åkte jag hem, pluggade en hel del, åt lite, tittade på Star Trek och allmänt mys bara. Bra dag helt enkelt! Imorgon ska jag hinna med dubbel körlektion, skola och stall! Dressyr står på schemat om det inte blåser storm. 
Alltså världens sötaste små blogghästar<3 Tove tog lite fler bilder så hon kanske lägger upp dem senare! ;)

Kommande helg

Nu till helgen ska jag på avelsvärdering.
Jag tänkte höra med er om ni skulle vara intresserade av lite live-uppdatering därifrån? Jag ska nämligen skriva ett reportage samt uppdatera hemsidan på plats så jag kommer sitta med datorn i högsta hugg hela tiden.
Skulle det vara intressant?

Superponny

Igår red jag, precis som Amanda, dressyr för Lisa.
Jag är väldigt nöjd, och det var även Lisa vilket var jätteroligt.
Jag red på det nya tränset eftersom att tanken är att jag ska ha det i samtliga discipliner när vi tävlar fälttävlan, så det kunde ju vara bra att prova det på en dressyrträning först :)
Vi började att kolla av lite på volten, och Lisa tyckte att Amoures form var mycket, mycket bättre på det här tränset vilket var skönt att höra, för det är också så jag känner.
Sedan red vi bakdelsvändningar, där måste jag tänka på att ta det väldigt lugnt. Korta stegen, ställa inåt och då blev vändningarna jättebra!
Sedan jobbade vi med att stretcha högersidan genom att i vänstervarv böja honom lite innåt. Efter det blev formen ännu bättre. Eftersom att jag är sned i kroppen så har jag svårt att trampa ned mitt högerben vilket gör att han gärna puttar in sin vänsterbog. Nu fick jag i alla fall bra tips för hur jag ska motverka detta :)
Avslutade med jobb på volten i trav och galopp och det kändes jättebra!

Lisa sa att Amoure var riktigt fin, en liten superponny och det gäller bara att jag ska hänga med i hans utveckling så att det går åt rätt håll hela tiden. Idag hade sa Lisa att hon egentligen inte hade något att klaga på när det gällde Amoure utan vi justerade bara min egen ridning till det bättre. Kul!
Nöjd ponny efter träningen :)

Yngves veckoplanering


Och så var det söndagens Lisa träning!

Yngve kändes super idag med, eller snarare fantastisk! Han var lite nervigare idag eftersom han inte fick sin mat när han brukar få den, men höll nerverna i schack och skötte sig briljant. Framridningen var som vanligt. Mycket tempo växlingar, känslighet osv. Men det satt från början så passade på att göra lite mer på framridningen. Red lite bakdelsvändningar för att "väcka" bakbenen lite, gick förvånansvärt bra och sen red jag lite halter. Han bråkar lite i halterna nu, han tar bettet och vill inte stå till. Men fick bara göra det några gånger tills han hittade sitt tålamod igen då gick det bra!

Sen då lektionen började pratade vi lite som vanligt om planer osv. Vi bestämde att jobba med LA idag igen fast liksom inte hela programmet. Vi började med skänkelvikningarna. 
 
Som ni läsare kanske vet nu så har Yngve jätte svårt för skänkelvikningarna. Frambenen flyttas jättebra men bakbenen hänger inte riktigt med frambenens flyt. Jag ändrade lite taktik idag, Lisa gav mig några tips och woop min häst kan skänkelvikningar utan problem. Både Lisa och jag var nog lite i chock för så bra har han aldrig gjort  förut, inte ens i närheten faktiskt. Så det som var svårast i LA var inte så svårt längre, LYCKA! Jag var så glad och Yngve fick så mycket beröm. Fortfarande lite saker och tänka på, speciellt i ena varvet men vi tog ett jättekliv framåt idag. 
 
Efter det kollade vi lite lösheten. Inga problem. Lisa sa att hon inte såg något, och att han såg lösgjord ut och precis så kändes det. Gjorde lite fattningar från skritt, trodde han skulle vara lite efter i det eftersom vi inte tränat det men absolut inte! Gjorde jättebra fattningar från skritt, LYCKA!
 
Sen red vi lite ökningar på böjt spår. Nästan att han skulle gå lite i en öppna och öka. Jag tror han är lite överansträngd för han pallar inte med det riktigt "flyg" momentet i travökningarna. De är bra, men inte fantastiska. Men ska ta det lite lugnt med dem nu, för som sagt tror han är lite överansträngd. Travökningarna är hans bästa specialitet, så det måste vara tillfälligt. 
 
Sammanfattat gick det sjukt bra idag igen, Lisa sa att gå ner nästa helg på klubbtävlingen i en LC är buslätt, och det hoppas jag kommer synas i procenten! Inte lägre än 65 hoppas jag på i alla fall. 
Åh min finfina lilla dressyrhäst!

En liten bana

Idag ska vi dressyrträna, men jag bjuder i alla fall på en film från senaste hoppträningen då vi hoppar bana :) Jag var lite trött men Amoure var duktig! 

Då har man anmält till sin första LA!

Japp som rubriken lyder så har jag nu anmält mig till min första LA. Vi är nog egentligen inte helt redo för det än. Eller jo, om man räknar bort att han spänner sig osv. Men det kan gå bra, men det kan också inte gå bra haha. Har hört att domarna är ganska hårda som ska döma också. Men jag måste prova i alla fall. 
 
Inann dess ska jag ju till Vällingby, Solna och Vallentuna. Plus programridning och klubbtäling! Veckan efter hade jag tänkt mig åka på en till LA, men som det ser ut nu ska jag starta båda omgångarna i Allsvenskan så då rider jag det istället. Spännande, är så sjukt taggad, helt galet. Speciellt på nästa söndag då det bara är klubbtävling! Lätta klasser, ska bara ha kul!
Som vanligt är det ju flera Msv B ryttare i LBn men det är det ju hela tiden haha. Jag vill bara ha KÄNSLAN, då är jag nöjd. 
 
Yngve red ut med Martina idag då och han hade skött sig jättebra! Inte blivit rädd en enda gång, och haft alla hovar i marken hela tiden, DUKTIG! Känns bra, jag måste nog bara ställa om mig själv att han inte kommer att bete sig som han gjort då jag rider. Hon hade bara skrittat och travat lite så det blir perfekt inför morgondagens lektion!

Dagens aktivering

Idag tog vi oss ut på en efterlängtad uteritt i solen :)
Amoure var pigg och glad, bitvis lite spänd men mot slutet var han riktigt avslappnad. Blev mest skritt och trav på grund av underlaget men det fanns en raksträcka där det var helt torrt så där passade vi på att galoppera, jättehärligt!
Jobbade också med mycket ställning och skänkelvikning i skritten för att underhålla lite och det gick bra.

Det var sedan en mycket nöjd ponny som fick komma ut i hagen utan tjocka täcken :)


Hästledig

Idag blir det inget stall för min del! Martina ska rida ut på Yngve eftersom han bettet sig lite dåligt senaste då vi varit ute. Men det ska nog gå bra eftersom Martina är så duktig (:

Själv är jag ute och övningskör, snart dags för körkort! Efter det ska jag in till stan med hundarna och träffa en kompis med hennes hundar! Mys. Jag skriver lite mer senare (:


Träning för Lisa

Idag var det då träning. Kändes bra då jag red fram, han var framme för skänkeln och kändes rätt så explosiv. 
Vi började att prata lite LA och lisa tyckte jag skulle anmäla mig till de två som jag tänkt mig. Så så blir det, spännande!
Vi började rida lite på volten och Lisa ville att bakbenen skulle bli lite mer rörliga så vi gjorde lite bakdelsvändningar. Jag kan erkänna att jag är inte så bra på bakdelsvändningar, framdelsvändningar är mycket roligare haha! Men vi tränade lite på det och Lisa sa att jag skulle tänka det som en öppna och sedan flytta honom med kroppen. Det gick bra, lite långsamt bara. 
 
Efter det tog vi lite galopp och tio meters volter. Tyckte det gick ganska bra. Vissa volter blev riktigt bra medan vissa mindre. Jag måste tänka på att inte driva honom in i volterna utan att samla upp honom. En sak dock som inte fungerade idag var till min förvåning travökningarna. Jag fick honom inte att öka, varje gång jag bad om en ökning fattade han galopp. Jag tror han var lite trött fortfarande sen i tisdags då vi red väldigt mycket ökningar så idag fungerade det inte alls. Red lätt och då ökade han lite farten men inte steget... Men jag släpper det, travökningar är hans absolut bästa grej så det måste varit 
 
Sen red vi igenom LA:1an men jag red inte så bra kan jag erkänna. Tappade stigbygeln fyra gånger, planerade inte så bra, fick inte till travökningarna osv. Men Lisa sa att det är detaljer som måste fixas och så känner jag med. Ingen av delarna är egentligen så svåra, vi har bara inte gjort det tidigare. Men vi fortsätter jobba på på söndag!

Är ändå väldigt nöjd med att han är så överkänslig för skänkeln nu och formen är verkligen perfekt!
Mammas duktiga sötnos! Hoppas att det vi har nu håller för han är såå fin!

Spännande!


Vilomysdag

Åkte med mamma till stallet. Hon hade lite bråttom till hennes kör så hon fixade allt medan jag mös och borstade honom Han var riktigt gosig! Trimmade lite på manen och borstade med alla borstar innan han fick gå in och äta igen. Gulle!


Lite tankar kring tävlingsäsongen vår 2013

Nu har jag nästan hela planen klar framöver mig vilka tävlingar vi ska på nu i vår. Men har lite ångest ändå kan jag säga. Eller inte ångest, utan osäkerhet. 
 
De första tävlingarna ligger på LB nivå. De är nära stan vilket gör att konkurrensen på tävlingarna är väldigt höga. Dessutom rider jag bara förklassen, LB:3/LB:2 vilket gör att jag rider mot LA ryttare, som rider klassen efter. Nu är jag inte där för att vinna, men de sätter poängsättningen högre desto närmre stan, Stockholm då alltså. (Konstigt, fråga mig inte varför) 
 
Så jag kan välja att rida de tävlingar som är väldigt svåra konkurrensmessigt, på LB nivå. Programmen är lätta, men betygsättningen blir svårare än om tävlingarna hade legat ute i Norrtälje. Eller..
 
Det har dykt upp två LA:1 or med LB:1 som förklass. Knappt några stora hästar rider LA:1 orna för banan är för liten, dessutom ligger de verkligen i ingenstans = ingen hård konkurrens, snällare domare. Så jag har nästan bestämt mig helt (måste göra det innan lördag då anmälningarna öppnar) att rida de tävlingarna, Norrtälje och Team Aspvik.
Men programmet är lite svårt för Yngve på tävling än. Om han är helt avslappnad och sitt bästa jag, då är LA ingen problem. Men spänner han sig det minsta är det kört. I LA kommer helt plötsligt massor med nya rörelser och man går från att rida lite volter och raka spår till att faktiskt komma upp i riktig samling och göra mer avancerade rörelser. 
 
Yngve gör bra ryggningar, bra galopp från skritt, men tio meter i galopp gör mig lite osäker, de är okej, och skänkelvikningarna vet jag att han inte kan få 7-8 or på idagens form. Han kan få 5-6 på skänkelvikningarna om han verkligen försöker och jag verkligen gör mitt bästa, men om inte kommer de bli underkända eftersom han inte har flytet hela vägen ut, utan börjar trippa efter 5-6 steg, på grund av att han inte orkar. 
 
Ska ju rida för Lisa nu, två dagar den här helgen. Ska se vad hon tycker om det här, tycker hon att vi ska försöka så hoppas jag att vi kan lägga lite tid på LA:1 den här helgen!
 
Min maskot som står i skåpet bredvid sängen, dit ska vi komma någon dag! Om vi kommer ut och tävlar LA, så måste jag verkligen ge min häst cred. Att vara 155 cm hög och ALDRIG tävlat dressyr och på lite mer än ett år, gå LA. Wow. 

Bilder från Södertälje

 

Vad har Yngve gjort senaste dagarna?

 Igår skrittade och travade Linda Yngve ute på slingan barbacka, och han hade varit jättesnäll, skönt! Idag ska han få vila inför träningen på fredag. Han förtjänar att vila också så bra som han gått nu senaste veckan (och veckorna för den delen)
 
Jag ska i alla fall ut till stallet och kanske promenera honom en stund eftersom jag har turen som slutar tidigare idag. Om det är bra väder kanske jag skrittar honom barbacka. Trots att det är hans vilodag så är det så isigt ute nu att han inte riktigt rör sig ordentligt ute. Därför, om det är bra underlag ute, skritta honom så han får röra sig, annars promeneras i ridhuset är tanken. 
 
I helgen har jag faktiskt tänkt mig ta en dubbellektion med Lisa. Vi brukar ha "träningshelg" men har inte blivit någon. Lisa håller ju lektioner både fredagar och söndagar, så kanske kör en båda dagarna. Sen sätter ju tävlingarna igång och då blir det lite svårare att kunna göra något sådant. Kan vara bra för då hinner man verkligen gå igenom något med. Får se hur jag gör, dressyr både fredag och söndag blir det i alla fall. Uteritt på lördag!
Kärlek♥

Helgens outfit

Tove: 
Hjälm: Lamicell Master
Kavaj: CRW Exclusive
Skyddsväst:
Ridbyxor: Copperfield
Ridstövlar: Bocaj

Amoure:
Träns: Claridge House
Benskydd: Veredus Olympic
Schabrak: HV-Polo Cambridge
Sadel: Santa Cruz Celine

Equipe online app

Om ni missat det så finns nu Equipe som app till Iphone! Tycker det är jättesmart och kommer absolut köpa den eftersom ja anvnder equipe väldigt mycket. Den kostar 38 kr och det tycker jag är värt om man använder Equipe. Kul med lite nya smarta lösningar.
Man kommer att kunna se banorna, sina protokoll osv. Så bra!
 

Bilder från förra tisdagen!


Dagens härliga ridpass

Red med Martina i ridhuset. Skrittade fram honom för hand och satt upp då han var varm. Gjorde som Lisa sa med spöt. Att jag liksom ställde in honom på hur jag ville att min skänkel skulle fungera och om han inte tog skänkeln lätt som en fjäder korrikerade jag med spöt. 

Det gjorde honom helt fantastisk. Han var så explosiv och lyssnade på mig till 200 % under hela ridpasset. Hans ökningar idag var amazing och ALLT fungerade. Att göra skänkelvikningar var lätt helt plötsligt och allt verkligen fungerade. Och inte bara att det fungerade, känslan var obeskrivlig. Red igenom LB:2an och det var riktigt bra faktiskt. Mamma filmade nästan hela tiden så satt ihop det till en film. 
 
Här är en snapshot. Alltså här är han ju ändå inte så ihop, han springer på fram och jag sitter dåligt. Fatta om jag får honom på bakbenen, lite mer ihop och rätar upp mig.. ajajaj vilken fin kille jag har! Titta på filmen och njut!
Filmen är från början av passet till slutet! Det ser ut som om jag skänklar mycket men gjorde det knappt alls. Måste bara få min skänkel mer stilla (:

Hoppträning för Lena 12/3

Hoppträning för Lena idag igen :)
Vi började med sidvärtsrörelser i skritt och trav och sedan jobbade vi på en volt i galopp med två bommar där vi reglerade galoppsprången lite.
Därefter red vi lite olika linjer över olika hinder, bland annat en dogleg med räcke och oxer samt en rak linje med trippelbarr och plank.
Avslutade med en trekombination och sedan en bana på 8 hinder, 10 språng.
Idag red jag på ett nytt träns, ett Rambo Micklem. Lena föreslog för några veckor sedan att jag skulle prova ett sådant eftersom att Amoure inte riktigt kan gå på vanligt bett, han knäpper av och stretar emot. På detta knäppte han inte alls av och var mycket mer sammarbetsvillig, ungefär som han är på hackamore fast jag har mer att säga till om när det kommer till hastighet. Superbra!

Gråtfärdig, bästa passet någonsin!


Södertälje RK utvärdering

Parkering: Vi fick parkera en bit ifrån tävlingsplatsen medan en del andra fick parkera väldigt nära, det var ändå okej avstånd på en ganska stor grusyta, dock blev det tyvärr ändå lite trångt. Det var ganska halt eftersom det på många ställen var is men det fanns grus att hämta vilket var bra trots att jag tycker att de borde ha grusat ordentligt redan innan.
 
Framhoppning/framridning: Det fanns lite småvägar att skritta runt på och sedan kunde man även skritta på en liten yta i ridhuset men det var litet och trångt. På framhoppningen fick man bara rida i ett varv (vilket jag inte tycker om alls) och det var tio ryttare därinne. Jag tycker att det var lite för många ryttare på den ytan, det var svårt att galoppera ordentligt men just att hoppa tyckte jag gick bra eftersom att de flesta var väldigt uppmärksamma.
En till sak som var lite jobbig var att man var tvungen att rida in i ridhuset, förbi alla som skrittade på den lilla ytan (vilket jag inte ville göra) för att kolla om man fick gå in till framhoppningen, de hade kunnat ha någon i öppningen.
 
Tävlingsbana & hinder: Stort och ljust ridhus där hela ridhuset användes för att bygga lite olika linjer vilket jag tycker var jätteroligt då det lätt, i de lätta klasserna, blir lite tråkiga banor men banbyggaren hade utnyttjat ridhuset på ett bra sätt tycker jag. Det var ganska otittiga och fina hinder, dock var det ett hinder som var beiget och därmed flöt ihop ganska mycket med underlaget. Det var väldigt många hästar som stannade på detta hinder, både i första och andra klassen. Det är lite trist när just ett hinder bidrar till så mycket fel.
 
Funktionärer: De flesta var väldigt trevliga :)
 
Kafeteria: Var i ena kortsidan av ridhuset, vilket jag tycker är bra så att man ändå kan hålla ett litet öga på vad som händer. Det fanns lite olika saker att välja mellan och priserna var väl okej, lite dyrt kanske. Fanns både mackor och lite mer ordentlig mat.
 
Övrigt: Väldigt bra tävlingsbana, lite sämre anordnat på framhoppningen men kan ändå tänka mig att åka tillbaka :)
 
 

Lokal ponnyhoppning Södertälje RK 10/3-13

LD - 80 cm - bed. A
På framhoppningen kände jag inte riktigt någon superkänsla men väl inne på banan kunde jag komma till ridning på riktigt, bara jag tog lite lätt i Amoure så fick jag bra kontakt med honom. Han hoppade bra på alla hinder, vilket jag sällan kan säga eftersom att hans språng fortfarande utvecklas men i denna klass hoppade han verkligen bra och med luft på alla hinder vilket var jätteroligt! Kändes väldigt okomplicerat och vi var felfria.
 
LC - 90 cm - avd. b = bed. A
Under denna framhoppning fick jag en väldigt bra känsla, Amoure hoppade väl och lyssnade bra framåt.
Inne på banan kändes allt också busenkelt men tyvärr fick vi ett sketet pet på hinder nummer fyra, en oxer där vi kom lite nära inpå och han inte riktigt hann upp men annars kändes det väldigt bra.
Det var 9 hinder på banan vilket jag tycker var bra, brukar ju bara vara 7 eller 8 när man rider avd. b men nu hade de även lagt till två från omhoppningen i avd. a vilket jag tycker var jättebra så att även unghästarna kunde få fler språng i kroppen :)
 
 

Duktig!

Jag är jättenöjd med Amoure efter dagens tävling, jag tycker att han skötte sig bra trots att han hade lite för mycket energi ;)
Bjuder på en film från första rundan så länge, innan jag fortsätter att plugga!

Uvex

Ush, här om dagen gick dragkjedjan sönder på min nya fina HV polo vår jacka. Så mycket var det för den jackan. Så nu har jag lämnat tillbaka den. Den var ju på rea så det ska inte finnas några kvar. De skulle dubbelchecka det innan de gav mig pengarna tillbaka. 
 
Men, så var jag inne på Stockholm ridsport med mamma och kollade på hjälmar bara för skojsskull, för mamma behöver egentligen en hjälm. Så provade jag Uvex FP3 Classic. Den ska jag ha. 
 
Har diskuterat länge med mig själv om att köpa en till hjälm och ha som sommarhjälm och ha när det regnar. Även kunna byta emellan ibland så min John Whitaker inte slits för mycket på, vilket det lätt blir med dem. 
 
Och Uvexen är perfekt. Jag tycker att det är den snyggaste hjälmen förutom John Whitaker, den är dessutom väldigt billig tycker jag, 1490 kr. PLUS att den matchar så bra med allt annat. Den går ihop med mina stövlar och Yngves träns, kan inte bli bättre! Dessutom har jag kanske planer att dekorera den lite med bling ;)
 
 
 
 Bilden kanske inte ger helt rättvisa, men den är lackad, alltså glansig!
Andra Uvex i dressyren, smyckade med bling!
 
 

Dagens uteritt med jobbig häst

Idag var tanken att Yngve skulle lungt få ridas ut i det härliga vårvädret! Jag skulle gå med med hundarna och mamma skulle rida. Men det blev inte lungt. Han var rädd för allt hela tiden. Han som aldrig bryr sig om bilar, hoppade till för varenda bil, vilket var jobbigt eftersom vi var tvunga att korsa en stor 70 väg två gånger. 
 
Tur att mamma som är så lugn satt på för han taktade, flög åt olika håll, stirrade på ALLT och var almänt asrädd mot precis allt. Tror inte han skrittade avlappnat en ändå gång. Och sista vägen hem då, precis innan stallet, då vi ska korsa vägen, halv reser han sig, mitt på vägen, sjuter iväg i trav, små bockar och galopperar på stället. Jätte kul då det kommer bilar i båda riktningarna och hästen håller på att kastar av mamma. Jag fick stanna trafiken och mamma typ försöka styra bort från bilarna. 
 
Tönt häst. Orkar inte att han ska bete sig så här. Han riskerar ju både sitt och andras liv faktiskt då han bråkar som han gör. Kan ju hålla med om att vi inte rider ut på andra sidan vägen så ofta, men han får ju gå ute minst två dagar i veckan... aja. 
 
Någon som vill träna in min häst att bete sig på uteritter? Varsegoda

Luddmonstret Amoure

Såhär ska knasen se ut imorgon!


Svar på lite frågor

Postat av: Ebba~Elin~Lisa

Hej! Fin blogg ni har! Här är våra frågor till dig. 

1.Vad heter du i mellan namn? 
2.Hur länge har du ridit? 
3.Hur många år är du? 

Det var 3 frågor! 

Vår blogg: www.rideerz.blogg.se

 
SVAR:
1. Mitt hela namn är Amanda Claudia Pellnäs
2. Sedan jag var 8 år, nu är jag 18, så 10 år ungefär
 
 
Postat av: Tussie & London - Med drömmar om SM

Kan inte du komma och fota DIV3 tävlingarna i vår? Både jag och Sara ska vara med med våra lag :D 
Vilken häst förutom Yngve har du fäst dig mest vid under åren du ridit? 
Hur är det att blogga tre st på en blogg?

 
SVAR: 
1. Haha jo kanske det! Beror på om det inte krockar med då jag tävlar (:
2. Orcus, min förra foderponny
3. Nu bloggar vi ju bara två stycken, och det tycker jag är absolut lagom! Blir lättare att kommunicera och hålla ansvar osv. 
Postat av: Isabelle

Är Yngve din första häst/ponny? 
Saknar du att rida ponny? 
Hur känns det att tävla storhäst, när du kan tävla mot folk som är mer än dubbelt så gamla som dig, det händer ju inte när man tävlar ponny?

 
SVAR: 
1. Min första egna häst som jag äger, men innan hade vi foderponny 
2. Ja det gör jag väldigt ofta. Ibland önskar jag att Yngve var d ponny och jag var 16. Herre vad vi hade ridit högre klasser då. Hade varit betydligt lättre! 
3. Det är ofta väldigt jobbigt faktiskt. Men just åldern mellan mig och ryttarna är väl inte det jobbigaste, visst lite tråkigare kanske. Tror det blir bättre gemenskap mellan ryttare i samma ålder. Det jobbigaste är att Yngve är så liten jämfört med de andra hästarna. Många domare dömer ner småhästar. 
 
Postat av: Anonym

Ställer samma fråga igen;) 

Hur kommer det sig att du började träna för Martin? Hur ofta tränar du för honom? 

Lägger till: 
Hur ofta tränar du för Lisa? 

Är du nöjd med din träningsmängd eller skulle du vilja träna oftare?

SVAR:
1. Jag började träna för Martin då jag fick erbjudande att hjälpa till på Martins stall, i och med det fick jag också lektioner. Just nu blir det så fort jag får ledighet, alltså lov, så vi hinner åka iväg och träna på vardagarna. 
2. Jag tränar, eller försöker träna för Lisa varje vecka, ibland blir det varannan. 
3.Nej jag tycker att en gång i veckan räcker och blir över. Jag måste kunna hinna ta in det jag lär mig, och sen kostar det ju. Ibland, som för någon vecka sedan, blev det tre träningar på en vecka, men det händer inte så ofta direkt. 
 
Postat av: Olga

Hur gammal är Yngve? =)

SVAR: 
Yngve är född 2002, så han fyller 11 i år

 


Lisa lektion igår

Igår var det dags för träning igen. Yngve kändes fräsch och rolig att rida. Då lektionen började tyckte Lisa att jag skulle ta spöt en snabbis för att bara göra klart för honom att han ska vara riktigt känslig för skänkeln, alltså att min skänkel ska vara lätt som en fjäder så ska han gå fram för den.
 
Det tog fem minuter så var han jätte lydig. Vi gjorde en snabb tjeck att han var böjbar i alla sidor innan vi tog upp honom i hans "tävlingsform" Red lite i alla gångarter och Lisa tyckte det var bra att jag börjat jobba honom låg i galoppen. Att han verkligen jobbar igenom hela kroppen så, med ryggen och bakbenen. Att på det sättet kommer han kunna bygga muskler. Sen pratade vi lite och jag sa att det är då LB:2an som ska tävlas snarast och att det mesta kändes bra i programmet. Men jag tyckte vi kunde rida igenom galoppdelen så det gjorde vi. 
 
Här skulle jag behålla det låga i galoppen, han stretade lite som han gjort tidigare men så fort han kom ner i det låga gjorde han galoppdelen väldigt bra. Lisa sa att det är viktigt att jag behåller honom lite lägre även i ökningen, att han inte får spänna sig, för då han inte spänner sig gör han väldigt bra ökningar. 
 
Sen red jag igenom hela programmet. Den här gången utan någon miss. Vissa saker kan alltid bli bättre som tio meters volterna, en halt osv men överlag kändes det som vanligt väldigt väldigt bra. Lisa sa också att om hon dömde skulle jag hamna närmare 65% så det är kul att höra, hon sa också att galoppdelen nästan är lika bra som travdelen, vilket inte händer ofta! Tjoho!
Så här såg vi typ ut idag fast jag hade blått istället för brunt och Yngve fick ha lindor. 
 
Min häst är såå rolig att rida nu ♥

Skritt och stretch

Idag red jag ett stretchpass i skritt på förmiddagen så vi var helt ensamma i ridhuset.
Jobbade mycket med sidförande och olika stretchövningar. Det märktes att Amoure tyckte att det var lite jobbigt samtidigt som han släppte till och frustade massor :)


Bilder från tisdags framridning!


Dyr förbrukningsvara

Hästtäcken är lite av en dyr förbrukningsvara. Vilken hästägare har aldrig varit med om ett trasigt täcke?
Vare sig hästen har sönder det själv eller får hjälp av en kompis, någon gång går alla täcken sönder oavsett hur mycket antibit man sprejar på och hur mycket pengar man lägger ned på de mest slitstarka av täcken. Det kan hålla flera år men någon gång går det sönder.
Jag vet inte hur många täcken som gått sönder genom åren, men många är de i alla fall. Kanske beror det på att mina ponnysar alltid haft lekfullt sällskap, eller att kvalitén inte varit den bästa, oavsett går det ju sönder.
Så täcken är helt enkelt något man inte kan ha för mycket av, enda nackdelen är väl att de tar mycket plats.

Några fina täcken från Hööks, där jag köper de flesta av mina täcken eftersom att priset för det mesta är ganska lågt. Annars tycker jag om Horseware's täcken också.
 
Vart köper ni täcken?

Taggad på allt

Just nu känns allt bra! Det är väl lite som Tove säger att då våren kommer så blir man motiverad, och så känns det just nu! 
Senaste veckan har han kännts så lugn fast arbetsvillig, inte onödigt nervös och stissig som han kan vara. Dessutom tycker jag att min vårplanering är riktigt bra och de senaste gångerna vi varit ute och åkt har han inte alls varit nervös. Allt känns bra!
 
Dessutom har jag verkligen hittat knapparna i galoppen nu, vilket gör att vi går upp typ fyra trappsteg på vår resa framåt. Bara det är hur bra som helst, sen att han går programmen vi sa tävla felfritt känns också väldigt bra. 
 
Skolan går också hur bra som helst. Jag är alltid klar med mina uppsatser prov osv så jag slipper ha saker på axlarna, dessutom är jag ledig så ofta att jag hinner sköta skolan och stallet bra. 
 
Uppkörning och ALLT är bokat, och just nu känns inget av det speciellt svårt heller. Jag vet exakt vad jag ska göra efter gymnasiet och allting bara rullar på. 

LIFES GREAT. 
 
 
Tagga träning senare idag!!
 

Scharf

Som ni säkert vet har jag letat efter min "drömhjälm" ett tag, vilket verkar vara lättare sagt än gjort. Nu kanske jag ändå har hittat en jag faktiskt tycker om, trots att den fortfarande inte uppfyller alla mina krav.
Den här hjälmen kommer från Scharf och kostar 1499:- vilket är överkomligt för en hjälm.
Precis som min Lamicell är den här hjälmen ställbar i nacken, och det tycker jag är superbra.Jag tycker om färgen och det enda jag egentligen inte tycker om är skärmen i läder, men den kan jag nog vänja mig vid eftersom att den ändå är väldigt snygg.
Vad tycker ni?

Gårdagens hoppning

 
Igår var det mer banhoppning för Eva och Linda var med. De började med att hoppa på en volt, med ett galoppsprång emellan, och travhoppa ett kryss, sedan en oxer, det gick super!
Hela träningen gick väldigt bra faktiskt. Hade inte tänkt mig att de skulle hoppa så högt men Yngve var så glad och hoppade på, Linda hoppade också barbacka, vilket hon fick beröm av Eva för eftersom hon rider minst lika bra utan sadel som med. 
 
Han stannade en gång, jätte fjantigt. Tror inte Linda var med på det, så hon red nog lite med så mycket ben, så han passade på att de ett stopp. Det var vid vattenmattan på typ 50 cm. Att gå på vattenmattan och hoppa 1 meter över vattenmattan är inte farligt, men att hoppa 50 cm över var läskigt?? 
 
Aja, allt annat gjorde han helt felfritt. Här är lite filmer från igår (:
Banhoppning längst ner 
l

Kom nu, våren!

Med bättre väder kommer mer inspiration. Det tycker jag stämmer väldigt bra just nu, det känns som att våren är på väg (trots att risken finns för tio minus...) och det gör mig motiverad och inspirerad till att rida och träna ytterligare, det känns väldigt bra :)
Under vintern tycker jag alltid att en del av motivationen försvinner, det gäller bara att se framåt, mot vårens tävlingssäsong och alla andra roliga och spännande saker som ska hända.
 
Nä, nu är jag verkligen trött på is och halka, jag vill ha vår och barmark. 

Det som vart och framöver!

Det som vart och framöver:
23-24 Februari - "Dressyrsatsning 2013" träningshelg på Upprätta med Vallentna
 
28 Februari - Martin Ågevall träning, Lejondal

24 Mars - Klubbtävling i Dressyr, Vallentuna 
 
31 Mars - Lokal Vällingby
 
1 april - Programridning inför Allsvenskan, Vallentuna
 
14 April - Allsvenskan Vallentuna
 
21 April - Lokal Solna
 
 
Ska hinna med en till träning för Martin i April tänke jag med :) Sen får vi inte glömma att jag tränar för Lisa varje vecka hemma med!
Tycker det är bra att ha lite översikt över vad vi ska göra nu i början av våren och vad vi gjort. Känns som om vi verkligen är på gång och att jag ändå förbereder honom bra inför tävlingarna, inga spända hästar här inte!
Från Lejondal!

Banhoppning för dressyrhästen!


Ute i solen

Idag var Amoure och jag ute på en tur i solen vilket var trevligt, känns ju som att våren är på väg nu :)
Red lite i skogen och lite längs sommarhagen i skritt och trav. Tog det lite lugnt eftersom att han gick hårt igår, men det kändes bra att han i alla fall fick komma ut lite.


Tävling i helgen!

Hur ska vi se ut i helgen?

Patrik Kittel Clinic!

Gud vad jag avgudar Patrik! Han ä så duktig och verkar som en riktigt vettig människa med bra tankar om saker och ting. Ingen rikemansunge som fått den hästen han pekat på utan jobbat från fjording, travare, allt till var han är nu. Beundrar honom verkligen!
 
Först var två unghästar med. Mycket om hur man hanterar spänning hos hästar och mycket att man ska kunna rida hästar helt utan att hålla i tygeln och ekipaget ska kunna balansera sig. 
 
Han pratade mycket om att ta faran långsamt. Att inte tvinga hästen och stressa utan att långsamt visa den vad som är konstigt och berömma mycket, jättebra!
Också att hästar som är spändaav sig, då det väl släpper blir de oftast mycket finare än hästar som alltid är avslappnade. 
 
Han pratade mycket om att alla hästar kan rida Grand Prix. Varelse det är en fjording, travare, fullblod, liten, stor, ALLA kan, man måste bara tro på sig själv. Sen kanske man inte kan vinna men alla kan rida de rörelserna, och hästen är inte så begränsad av sin exteriör som många tror. Också att man alltid kan slå hästar som är dyra och "fina" för ut slutändan handlar det inte om det osv. 
 
Sen var det två lite mer utbildade hästar, intermediär typ. Den ena blev jag helt förälskad i. En liten svart kort häst, sååå fin. Dog lite, kunde typ alla grand prix rörelser (inspiration) Han gav mycket nyttiga tis där med, mycket med raka linjer och att igen, inte låta hästen bestämma tempot. Han tog även upp att den typiska ridskolevanan att dra i inner och hålla i ytter inte fungerar. Att man ska vara lite stilla och ha lika långa tyglar. Att då man svänger ska man svänga lite med båda händerna. Mycket bra för att hålla på med inner och stadig ytter tror jag inte heller riktigt fungerar.
Sen kom Turbo, nordsvensken, och det här var faktiskt nästan bäst under hela clinicen. Han var mycket på att Turbo hela tiden skulle gå fram och jobba på, inte tåga på i hans tempo. Sen sa Trubos ägare att ha inte kunde  byten, men Patrik visade så bra hur man kunde lära hästen byten och det bara såg så lätt ut. så då Turbo började byta började hela publiken applådera och tjoa, haha jätte kul!
Han red även lite i slutet på en väldigt fin häst som han inte suttit på tidigare. Också jättekul att se!
I mellan var det modevisningar, dans osv. Spännande omväxling!
 

 
 
 

Ännu ett bra dressyrpass!

Idag var vi i ridhuset igen och Tove var med och fotade! Började lång och låg. Det gör han bra men han kryper ihop lite, lite bakom lod. Det positiva med det är att han blir avspänd och rund, men vill att han ska få fram nosen... svårt. Han gjorde bra övergångar och jag jobbade mycket med att jag skulle bestämma tempot, varelse det var långsamt eller inte. Han gjorde det riktigt bra för att köra utan spö. Duktig!

Tänkte ta spöt till galoppen men tänkte om. Jag tänkte att jag provar utan spö innan jag tar det och jag gjorde rätt för han var lika fin i galoppen. Lätt att få ner och bli rund, jätte skönt!
 
Efter det fick han en paus innan jag tog upp honom i formen. Inte riktigt som jag brukar, lät honom fortfarande gå lite mer neråt i formen, vilket ledde att nosen åkte in, men det fick gå för det här ridpasset. Han gjorde allting jag bad om väldigt bra och han kändes fin.
Red igenom LB:2 en gång men kom i vägen för andra hästar så fick rida om vägen, fast han gjorde det bra. Tog ännu en paus innan jag red igenom programmet ordentligt, som om jag tävlade. Två mindre missar, att han sköt ut rumpan någon sekund innan han fattade galoppen, mitt fel, och att han stannade i ett hörn snabbt innan han gick upp i trav igen. Inget stort med andra ord  och annars kändes programmet riktigt bra, galoppdelen var super, DUKTIG Yngve!

Åh vilket flow man har nu, tagga tävlingarna!
 
Efter var det med Tove på träning, de gjorde jättebra ifrån sig!

 
En bild från idag, fler kommer! Kommer även om clinicen, och imorgon ska Yngve få hopptränas!
 

Hoppträning för Lena 5/3

Idag hopptränade vi för Lena och det gick jättebra.
Jag red på hackamoret hela träningen och det kändes i de flesta fall bra.
Vi började med att jobba med öppna, sluta och skänkelvikning i alla gångarter på en volt. Gick bra tycker jag men i galoppen fick jag rida på en stor volt runt alla andra för att jag inte kunde korta Amoure, haha! Men det kändes annars bra, även i galoppen.
Hoppade sedan en liten serie med två kryss och ett räcke och därefter lite olika linjer och avslutade med en bana som då låg runt 1m och det kändes bra.
Lite svårare att styra på hack så om han råkade landa i korsgalopp var det svårt att korrigera men annars tycker jag att han hoppade bättre och sådär :)
 
Tyvärr hände det något med det som filmades, min mobil är lite konstig, så trots att filmerna gick att se i mobilen så funkar de inte i alla program i datan, t.ex. inte Youtube :( men bilder kommer senare.
Stillbild från film

Idag var Amoure duktig :)


Söndagens dressyrpass

I söndags red jag dressyr för Lisa, vilket gick jättebra.
Vi började att arbeta med formen i traven på volten, för att han verkligen skulle bli lösgjord men samtidigt arbeta i en bra form. Flyttade honom lite i skritten för att få igenom honom i bogarna där han är lite spänd.
Sedan jobbade vi med skänkelvikningar på hörnlinjen, och där gäller det verkligen att jag lyckas fånga upp honom på yttertygeln, men det är lite svårt och när det inte riktigt går blir det svårt att få med bakbenen, men vi red några bra flyttningar där han dock sa ifrån men där vi fick igenom det, och sedan nöjde vi oss.
Jobbade med tiometersvolter, öppna, sluta och lite övergångar och sedan lite galopp i båda varven vilket kändes bra.
Han är så mycket mer arbetsvillig i galoppen jämfört med i traven, och galoppen är ju också mycket roligare ;)
Gammal bild men ååhh vad jag saknar barmark!

Dagens dressyrpass

Tanken idag var alltså att rida i ridhuset med fokus på lite lägre och rundare form.
Började så och det kändes bra. Jobbade jättemycket med att få till bra övergångar innan jag började med galoppen.
Jobbade med det Martin sa till oss. Att jobba honom låg och rund i galoppen. Senaste månaden har galoppen varit hopplös. Han har bara tagit bettet och galopperat på frambenen. Men nu känns det som, med hjälp av Martin och Lisa hittat knapparna för att få det att släppa.
Han protesterade några gånger med att kicka och sparka bakut men sen gav han sig och galoppen blev jättefin! Han jobbade verkligen med bakbenen och det kändes härligt.
Då galoppen satt skrittade jag ett tag innan jag tog upp honom i en mer tävlingsform. Han var superfin så red igenom lite delar ur LB:2 och allt var klockrent. Galoppen var så fin i galopprogrammet och jag avslutade där. Är så nöjd med honom idag, och nu känns det som om jag verkligen kan lösa problemen. Åh tagga tävlingsäsongen!


Mot stallet!


Whats up

Igår var tanken att jag och mamma skulle rida Yngve lite då. Men som sagt ibland är han knäpp. Det blåste igår, vilket Yngve inte gillar speciellt mycket. Försökte rida ute men det var blank is överallt. Så gick ner till ridhuset. Men i vårt ridhus låter det som hela havet stormar då det blåser så Yngve var för jobbig för att kunna sitta upp på, så ut igen ur ridhuset med en halvt skenande häst. Satt upp ute istället och skrittade lite på isen innan jag gav mig. 
 
Det är verkligen jobbigt att ha en mupphäst. 
 
Idag ska jag i alla fall försöka igen att rida lite i ridhuset trots hans mupperier så får vi ser hur det går. Vill verkligen börja jobba på det som vi jobbade med hos Martin.
 
Efter det ska jag och mamma på Patrick Kittels clinic! Är as taggad, så åker direkt från stallet dit. Får uppdatera senare om hur allt gick osv.
Passade på att träna lite knoppning när ridningen ändå gick åt skogen!

Gårdagens ponnypass!

Igår var jag iväg till Norrtorp och red Jennifers nya ponny lite! En väldigt söt c ponny, men också väldigt väldigt känslig i munnen! Har faktiskt aldrig ridit en sån känslig ponny tidigare. Jennifer hade lite problem med bjudningen på henne i dressyren så red lite och visade lite tips jag gör på Yngve. 
 
Lene, som hon heter då, var så otroligt känslig så bara man tänkte ledande tygel osv så protestera hon genom att skjuta upp huvudet, det kändes lite som om avskydde bett. Men avslutade i traven då hon slappnade av lite mer. Hon liknar väldigt mycket Mary som jag också ridit och visat här på bloggen. 
 
Framåtbjudningen kändes som om det fort gick att göra något åt bara man är konsekvent för hon var som sagt väldigt känslig, hon blev bara lite uttråkad i dressyren. Jennifer är duktig på att rida också så att få ordning på det där ska inte vara några problem ;)
 
Jennifer fotade mig lite då jag red så fotade jag henne sen, roligt!
Vet min sits och skänken är sämst!

Sen var det B ponnyn Junis tur tillbaka på Grana. Mickan behövde hjälp så mamma red Yngve och jag Juni. Vi red ut på slingan och jag red Juni barbacka. Vi skrittade bara för det blåste rejält. Juni skötte sig jättebra men Yngve fjantade sig, halvstegra, bockade, slängde sig runt osv. Tur att han är så känslig i munnen för annars hade han stuckit med mamma.
Mamma red honom idag i ridhuset med, med några sockerbitar, och han höll på och fjantade sig idag med. TÖNT häst. 

Lite babbel

Hade ju tänkt sätta mig ned och skriva direkt när jag kom hem i onsdags, men då slocknade jag vid nio. I torsdags hopptränade jag på morgonen och sedan åkte jag med Amanda, var tillbaka vid sju och sedan åkte jag hem till Amanda och därefter bums i säng för att jag skulle upp och jobba igår och sedan direkt till lilla Amoure. Idag och imorgon har jag också fullt upp men nu ska jag försöka ta tag i bloggandet i alla fall :)
 
Hoppträningen i torsdags gick i alla fall bra, det var banhoppning så vi jobbade med lite olika linjer och sedan hoppade vi en bana med grund och omhoppning.
Jag fick hoppa banan när den låg på drygt 1m och det kändes bra, det enda problemet tycker jag är att när hindrena höjs upp lite grann så blir sprången lite "sega", vi hade precis samma problem när vi började hoppa 90 så det blir ju bara bättre och bättre, men det går rätt långsamt över så det känns lite som att han inte ska ta sig över felfritt, vilket han dock alltid gör som den kämpe han är <3
 
Igår red vi ut med Linda & Antargo och det blir nog en uteritt idag också :)

Bilder från igår!

Tack snälla Tove för att du hängde med och fotade! :D

RSS 2.0