Träning för Lisa

Idag var det då träning. Kändes bra då jag red fram, han var framme för skänkeln och kändes rätt så explosiv. 
Vi började att prata lite LA och lisa tyckte jag skulle anmäla mig till de två som jag tänkt mig. Så så blir det, spännande!
Vi började rida lite på volten och Lisa ville att bakbenen skulle bli lite mer rörliga så vi gjorde lite bakdelsvändningar. Jag kan erkänna att jag är inte så bra på bakdelsvändningar, framdelsvändningar är mycket roligare haha! Men vi tränade lite på det och Lisa sa att jag skulle tänka det som en öppna och sedan flytta honom med kroppen. Det gick bra, lite långsamt bara. 
 
Efter det tog vi lite galopp och tio meters volter. Tyckte det gick ganska bra. Vissa volter blev riktigt bra medan vissa mindre. Jag måste tänka på att inte driva honom in i volterna utan att samla upp honom. En sak dock som inte fungerade idag var till min förvåning travökningarna. Jag fick honom inte att öka, varje gång jag bad om en ökning fattade han galopp. Jag tror han var lite trött fortfarande sen i tisdags då vi red väldigt mycket ökningar så idag fungerade det inte alls. Red lätt och då ökade han lite farten men inte steget... Men jag släpper det, travökningar är hans absolut bästa grej så det måste varit 
 
Sen red vi igenom LA:1an men jag red inte så bra kan jag erkänna. Tappade stigbygeln fyra gånger, planerade inte så bra, fick inte till travökningarna osv. Men Lisa sa att det är detaljer som måste fixas och så känner jag med. Ingen av delarna är egentligen så svåra, vi har bara inte gjort det tidigare. Men vi fortsätter jobba på på söndag!

Är ändå väldigt nöjd med att han är så överkänslig för skänkeln nu och formen är verkligen perfekt!
Mammas duktiga sötnos! Hoppas att det vi har nu håller för han är såå fin!

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Haha tappade också stigbygeln på träningen idag! Höll på att rida igenom LC:2 och så tappade jag den precis när det gick perfekt.. Har tappat stigbygeln 5 gånger på en tävling i höstas vilket inte var så bra xd

2013-03-15 @ 20:48:24
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0