Välkommen Yngve!

Ikväll kom Yngve! Allt gick bra, han var lite nyfiken och så. Vi satte in honom i boxen och det gick bra! Han var superlugn och verkade trivas. Haha bredvid honom står Ruby som är en kopia av honom! Det var kul. Imorgon går han i sjkukhage sen åker jag och Linda ut och visar honom runt! Ska även prova Rubys dressyrsadel.

Innan han kom var det hoppning! Tog massor med bilder men har ingen dator så laddar inte upp dem än!

Bilderna blev jättesuddiga. Skrev 600 pixlar men något blev fel så ni får lida med mig! Aja sov gott!
 



Finaste prinsen! <3


31 augusti 11

Under eftermiddagen var det sol och skurar om vartannat så jag red i ridhuset, vilket jag ändå planerat.
Idag var planen att ta den första galoppen vilket vi också gjorde.
Amoure var jätte pigg och tog skänkeln riktigt bra hela passet, och galoppfattningarna satt riktigt bra. De gånger jag ridit honom så har han aldrig fattat fel galopp.
Jag jobbade med lite olika ridvägar, volter och tempoväxlingar i traven, fungerade riktigt bra :)
Sedan var det galopp och Amoure blev glad, men höll sig på marken förutom ett luftsprång som kom när jag redan galopperat ett tag.
Amoure verkade inte förstå att han skulle svänga vid väggen, haha. Men fick med honom någorlunda, något vi ska jobba på :)
Det här var dessutom första gången han gick i ridhus, han skötte det riktigt bra, helt själv och allt.

Nu åker jag och hopptränar!

Som rubriken, åker och hopptränar för Lisen nurå :) Ska bli kul! Uppdaterar om hur det gick när jag kommer hem. Sara följer med som fotograf! Så bilder blir det :D 





Min underbara London

London var min första egna ponny och var i min ägo i drygt två år, från 6 juni 2009 till 20 augusti 2011.
London var alltså tretton år när jag köpte honom, och jag skulle ha honom som en läromästare. Och det har han verkligen varit! När den som sitter på ryggen gör rätt så gör även han rätt och på så sätt lär han sin ryttare att rida rätt, han är välutbildad och välriden och en perfekt första ponny!
En snällare ponny får man leta efter, han kan se arg ut i boxen men skulle aldrig göra något dumt, hade honom alltid lös i spolspiltan och han stod och sov när jag klippte honom, hade aldrig klippt en häst innan honom.
En ponny som älskar att galoppera fort på ängar, genom vatten och grusvägar :D
Definitivt den ponnyn som lärt mig mest och som gjort mig till den ryttaren jag är idag!

Dagen!

Åkte till stallet vid halv åtta. Träffade Amanda där, så stod och prata med henne ett tag. Längesen jag träffa henne känns det som! Sen hjälpte hon mig o fixa lite saker, som höpåsar, foderburkar. 

Red först på ridbanan i tjugofem minuter trorja, och herreguuud vad fin ponnyn var! :o Hon har gått på pelham i stortsett hela sitt liv, och jag rider henne mestadels på tredelat nu. Och idag red jag på pelham för första gången på väldigt länge, och hon gick jättebra med pelham idag! :') Eftersom jag nu rider på snällare bett, så blir hon liksom mer lyhörd på pelhamet. Övergångarna var klockrena idag! Och när jag rider på ridbanan, så rider Lollo och Linda förbi och frågar om jag ska med dom och klättra i skogen, så jag följer med dom ut en sväng. Haha mindre lyckad ridväg blev det i skogen,hahaha! Avslutade med att trava ett varv på slingan, och sen skritt runt slingan.
Är jättenöjd med ponnyn idag. Hon är en stjärna! ♥

Amanda fotade en bild på Space i hagen idag!
Visst börjar hon bli långhårig? Ska klippa henne på söndag :)



Lite av det jag köpte


Lite av det jag köpte idag. Allt är från hööks förutom väskan!








Pyssel och köpdag

Yngve kommer imorgon så Jag och mamma började fixa i stallet med allt. Vi fick vårat skåp vilket jag är nöjd med! Och helt ok sadelplats och sånt! Gillar min foderhörna (:

Först var vi på City Gross och köpte havre, e vitamin, vitlök och betfor. Jag köpte även Marinblåa lindor, strumpor, handukar, svampar och sånt som är nödvändigt. Sen åkte vi till höks, där köpte jag dressyrskydd, lendtäcke, ulltäcke, grimma + grimskaft, borstväska från Horze, svart grimskaft, grep och säker mer men kommer inte ihåg haha.



30 augusti 11

Idag fick Amoure en välförtjänt vila, alltså hagvistelse hela dagen.
Åkte ut till stallet efter skolan och mockade samt gjorde iordning höpåsar och sedan gick jag ned till hagen och kollade igenom honom. Hans vänstra ögonlock var något svullet men det såg ut som han rivit sig på något, antagligen ingen fara.
Två söta bilder på Amoure och Oskar från idag :)

Om mig, Amanda

Tänkte berätta lite om mig själv! Jag heter Amanda Pellnäs och är född 94. Jag har tre stora intressen, vilket är hästar så klart, foto och musik. Idag går jag andra året på Rytmus musikergymnasiet i Nacka. Där går jag inriktningen piano.


Jag fotar med en Nikon D300 och mitt favorit objektiv är mitt Sigma 70-200 2.8. Jag älskar att ha med den i stallet och ger den oftast till den som står på sidan så de kan fota mig då jag rider. Är också ute på tävling och fotar, så ser mig är det bara att hojta till så kan jag skicka bilder.

Hållt på med hästar har jag gjort sedan jag var sju. Jag är själv inrikdad i Dressyr och det är det jag kommer tävla med Yngve. Själv är jag ganska osäker då det gäller hoppning pga en skada. Men kommer att träna hoppning för jag tycker att de är bra för hästen men också för mig!

Min familj består av Mamma, Pappa och mina tvillingsyskon Adrian och Linda. De är 14 år gamla. Min lilla syster och mamma rider också. Jag har två hundar som är de bästa! Viggo och Lollo. De är nästan alltid med i stallet och springer runt!
Alla bilder tagna av mig



Inköp till Yngve


Det här är det jag köpt några veckor tidigare!

Gör eget hästgodis!

Gör eget hästgodis!

Det här behöver du

1/2 kg havregryn
1/2 kg rågmjöl eller annat grovt mjöl
1/2 kg melassm fungerar även sirap eller honung

Du kan även ha i mosad banan, riven morot eller äpple, men minska då på sirap. 

Så här gör du
Rör ingredienser i en stor bunke. Knåda ihop allt till en klibbig deg. Forma godisbitarna, rulla som centimeterstora kulor eller varför inte göra hästkex. Godisbitarna bör inte vara tjockare än 1,5 centimeter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, sätt på ugnen på 180 grader. Lägg godisbitarna på plåten och grädda ca 10 - 15 minuter. De är färdiga när de fått lite färg och går att bryta sönder.


Ett eget tips är också att du skär av toppen av ett äpple, gröper ur lite och fyller med riven morot och havregryn! Ge bara inte hästen för mycket!




28 augusti 11

Andra ridpasset på Amoure.
Han var lite mer spänd och tittig idag, men med tanke på att det är så mycket nya intryck, människor och hästar (säkert lika många som han träffat under hela sin livstid) så tycker jag att det är okej, och miljöträna kommer vi göra massor :)
Först red jag och Jennifer runt sommarhagarna och sedan travade vi ett varv på slingan innan jag gick till ridbanan.
På ridbanan blev det en del trav, jobbade med att han skulle trava igenom hela kroppen ordentligt. Han är pigg och positiv men har inte riktigt förstått att skänkeln betyder framåt och inte heller sambandet mellan skänkel och hand men en vacker dag kommer det släppa.
Jag fick i alla fall till några hyfsade längningar längs diagonalen, duktiga ponnyn.
Ha en bra dag!


Amanda hissar!

Jag hissar affären Myone i Danderyd! Den är stor och har allt känns det som! Både hund och häst. Priset är väl det som är negativt om något men det finns blandade priser, alltså blandat mellan märkes och inte! Värd affär att åka till om man bor runt Stockholm.

Lite Amanda uppdatering

Hej! Amanda här. Vill bara säga att min mac är trasig och ska lagas, hoppas de inte raderar alla bilder på min lilla dator. Så blir dåligt med bloggning tills den kommer tillbaka, men bloggar på lillasysters dator eller min Imac. Dock har jag inte så mycket bilder där!
Aja glöm inte att på Onsdag kommer Yngve! Imorgon ska jag till stallet och flytta in alla grejer i skåpet typ, ska se om jag kan ta lite bilder!

En bild på mig och sura Antargo haha.


Hum jag tänkte även att jag kanske ska göra ett kort inlägg om vem jag är!



Från början till nu

Nu är det väl dags för mig också att presentera mig :) Jag heter Nathalie Persson och är 15 år, alltså född 1996. Min ''ridkarriär'' (hahaha) började på en liten ridskola ca 10 minuter ifrån mig, där dom hade 5 fjordingar. Efter ett halvår lades den ridskolan ner, och då började jag på Väsby Ridklubb, hade en del favoriter. En c-ponny som jag red dressyren med, Clements heter hon. 



Och en c-ponny som jag hoppade/tävlade. Magi heter han.


Min första hopptävling som jag vann, var med en c-ponny som heter Bellamy.


I slutet av min tid på ridskolan, hade jag en c-ponny som heter Winny som favorit. 


Den 2 januari 2011, fick jag en foderponny som heter Twister. Hade inte honom så länge, då vi inte passade tillsammans, och det blev lite knas.



Den 5 februari 2011, fick jag min första egna ponny, som jag fortfarande äger :) Hon är ett renrasigt newforest d-ponny sto, född 1997. Hon har tidigare gått regional LB (1m) hoppat banor upp till 110, och enstaka hinder 120. Space, som hon heter, är en framåt och positiv ponny. Under våren har vi jobbat med dressyren, vilket har gett resultat. Från att sitta och kämpa att få henne lugn i trav med pelham, till att kunna trava samlat på tredelat. Nu under sommaren har vi börjat hoppa, och det har gått väldigt bra, då dressyren sitter jättebra nu eftersom vi jobbat så länge med dressyren (: Nu till hösten är mitt mål att komma ut på lite tävlingar. Här får ni lite bilder på min lilla prinsessa. 






Haha mycket bilder blev det! 


Första ridpasset

Igår red jag på Amoure för första gången här i Stockholm.
Jag longerade honom först i skritt och trav, ville han bralla så kunde han lika gärna göra det då. Han var lite spänd men höll sig ändå lugn. Sedan satt jag upp, han stod helt stilla och skrittade inte iväg förrän jag bad honom. Skrittade runt lite på ridbanan, gjorde lite halter och olika ridvägar och sedan red jag och Nathalie bilrundan.
Amoure ville gå först, och det fick han också göra. Han gick fram överallt = skönt! Det ligger ett bilvrak längs en del av skogen men han gick snällt förbi, dock något spänd.
Avslutade med ett par varv i trav på ridbanan, och den här ponnyn är helt otrolig att rida! Sätter man lite tryck i honom så rör han sig riktigt bra, går stadigt och ryttaren har ingenting i handen. Underbar känsla!
Måste säga att det inte riktigt känns som att han är fyra i ridningen, förvisso förstår han inte allt men han är väldigt stabil, både fysiskt och psykiskt. Ska bli riktigt roligt att jobba med honom :)


Jag hamnade tyvärr lite för högt upp (säkert tio cm) i sadeln vilket inte är optimalt, men jag är glad att jag får låna en sadel så länge, tills jag har en egen :)


Min hästhistoria

Nu börjar historian om mig och mitt hästliv! Jag började som sjuåring ute i skånela på en liten ridskola vid namn Norrstjärna! Där red jag i runt två tre år skulle jag tro innan jag började på väsby ridskola med min kompis Tyra. Där fastnade jag direkt för hästen Ozon, bilden nedanför.  


Efter några år kom Nellamy till ridskolan och jag fastade direkt för henne. Hon är en korsning mellan New Forest och Fjording. Henne red jag och hade som favorit tills jag slutade på ridskolan. Jag slutade pga att jag inte lärde 
mig någonting längre och ville gå vidare.



Under sommaren blev jag medryttare på Buckfinder Topstar. Han var på utbildning till ridtravare och jag hjälpte till lite. Till slutet av sommaren kom de förra ägarna helt plötsligt och tog tillbaka honom. Då bestämde min familj oss för att skaffa foderponny.



Vi kollade runt lite överallt. Vi åkte och provred på Karlshem men fastnae inte för något. Till sist åkte vi till Roo Gård där vi hittade Orcus! Och han fick följa med hem. Det var då vi kom till Grana och jag träffade Tove. Orcus och London, Toves förra häst gick tillsammans och blev bästa kompisar! Lärde mig mycket på den envisa ponnyn.

Orcus och kompisarna i hagen!

London och Orcus gillade löshoppning.

Efter ett år med C ponnyn Orcus, åkte han tillbaka vilket jag inte alls ville egentligen. Det blev en deppig sommar men på slutet av sommaren började jag rida Oreo som tog över Orcus box. Det har varit jätte nyttigt och red honom ca ett år! 




Runt Februari kom Nathalie med Space. Några månader senare frågade hon om jag ville hjälpa henne med Space en dag i veckan och det gjorde jag! Att rida Space är inte enkelt, hon är en motsats till Oreo men det lärde jag mig massor på!


Ja och nu den här sommaren bestämde vi oss för att ha en häst på foder, men så blev det inte. när vi kom till Yngve ville vi ha honom direkt och det blev köp! Dock har han inte kommit till Grana än, utan kommer på Onsdag! Spännande, mer kommer sen!


Om Tove

Dags för förste man (snarare flicka) att presentera sig.

Jag heter Tove och är femton år, född 1996 och bor i Sollentuna som ligger ett par mil norr om Stockholm.

Jag har ridit i ett antal år, först på ridskola samt medryttarponny och därefter, de senaste tre åren, har jag haft egen ponny.

Jag började med en foderponny, en connemara valack, maxad c-ponny, som jag i princip lärde mig rida på. Vi gjorde det mesta tillsammans, tävlade mina första tävlingar på honom och byggde upp mitt förtroende i hoppningen. Dock var han extremt tittig så vi kom aldrig runt banan felfritt, han var alltid tvungen att stanna och titta på plank och liknande. Det lutade ett tag åt köp men då han var 18 år kände jag att det inte riktigt var värt det, jag ville ha en yngre ponny.

6 juni 2009 blev jag ägare åt underbara d-ponnyn London som har lärt mig allt. Han har varit en underbar läromästare och under sommaren 2011 tog jag det svåra beslutet att sälja honom till en yngre ryttare som han skulle lära lika mycket som han lärt mig. Tillsammans tävlade vi lätta klasser i hoppning och tränade samtliga discipliner. Han har lärt mig hur man rider på riktigt, då han kräver att man rider rätt för att han ska gå rätt. Nu ägs han av en tio-årig tjej och hennes mamma och ska vara deras läromästare.

Nu har jag en nyligen hemkommen connemaravalack på fyra år som jag ska utbilda, har förhoppningar om att han kommer gå bra i samtliga discipliner då han är väldigt fin i kroppen, välstammad och rör sig bra, och han har defintivt viljan :)

Mer om varje häst kommer i varsitt inlägg :)


Granaryttarna

Välkomna till vår nystartade blogg!
Vi som kommer blogga här är tre tjejer med stort hästintresse. Amanda född -94 och Nathalie och Tove födda -96.
Vi har alla varsin egen häst och här på bloggen kan ni följa oss och våra hästar genom vått och torrt, framgång och motgång.
Nathalie & Space - Amanda & Yngve - Tove & Amoure

Bloglovin

Följ vår blogg med Bloglovin! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0