Amanda Pellnäs och Ginka Yngve

Har för närvarande en bloggpaus!
 
Jag heter Amanda Pellnäs och är född 94, 18 år gammal. Jag började rida då jag var 8 år gammal på en liten ridskola och har nu ridit i 10 år. Mitt dressyrintresse startade redan på ridskolan men blev seriöst då jag fick min första foderponny Orcus. 
 
Ett år efter Orcus hade åkt tillbaka uppfylldes min största dröm, något jag tjatat, gråtit och drömt om sedan jag började rida. Jag fick min första egna häst. Yngve.
 
Yngve är en liten valack på 154 cm, korsning mellan arab och halvblod. Då vi köpte Yngve hade han gått på lösdrift och hoppats lite men det hade inte riktigt fungerat. Han har tidigare aldrig tävlat dressyr. Men jag föll för honom på en gång och jag kände på mig att det skulle bli något bra av det här. Dessutom var han helt otroligt söt. 
 
I början hade vi en hel del problem och en av de problemen var galoppen. Han hade han väldigt svårt att ens galoppera på en rak sträcka men galoppen har bara blivit bättre och bättre med tiden. 
 
Dressyttävlingarna har varit mycket upp och ner eftersom det varit hans första termin ute på dressyrbanorna men hans inställning är väldigt bra. Med lite mer muskler så är han i topp. Och så fort vi inte klantar till oss så tar vi placeringar. 
 
Idag tävlar vi LB klasserna och siktar mot LA i vår/sommar.
Vårt stora mål tillsammans är att komma till MSV men det är inget vi har bråttom med utan vi kommer att ta det då vi är redo. 
 
Har fått fina lovord från tränare och även dressyrdommare som sagt att då bitarna faller på plats kommer vi kunna klättra så är väldigt positiv inför framtiden!
 
Annars är Yngve en väldigt glad kille med mycket personlighet som älskar att gosa och visa upp sig men hatar att bli smutsig och bli lämnad ensam!
 

Smörjdag inför nya året!

Idag var det mammas tur att rida. Det var underbart väder ute så mamma red ut en lång sväng med Iffa! De red över vägen och bort till Stjärnholm och tillbaka. De var borta runt 70 minuter och då passade jag på att smörja så mycker jag hann med! Bra att ha allt fint till nya året. Det blev dock bara de två dressyrtränsen och mina stövlar. Imorgon så fortsätter jag med sadeln och sånt efter ridlektionen.
Hundarna fick ligga och sova medan jag fixade tränsen!

Löshoppat ponnysarna

Idag löshoppade jag och Martina, så både Amoure och Oscar fick busa runt i ridhuset :)
De verkade tycka att det var jätte kul, och vi avslutade på 110 cm vilket båda klarade galant.
Amoure fick ha full mundering på sig; Senskydd, teknikskydd och boots på framfötterna. Bra för honom att vänja sig när jag inte sitter på ryggen.
Något som jag inte har någon aning om hur han lyckades med, var att han hade sönder ett av bakskydden. Jag har verkligen ingen som helst aning om hur han lyckades. Och det roliga var att skyddet landade snyggt på "hyllan/listen" på väggen... Knasigt!

Mina mål 2012

  • Blogga mer på vardagarna och hålla det
  • Rida ett LC:1 lokal över 67% och kanske starta LB på klubb
  • Få Yngve lugnare och mer avslappnad på uteritter med andra hästar
  • Försöka betala mer med hästen, exempel hovslagare/veterinär
  • Våga hoppa lite i sommar
  • Få bort Yngves nafsande
  • Bli mer stilla i handen och skänkeln och rida med mindre hjälper
GOTT NYTT ÅR!


Wow! Vilken lektion

Idag red jag för Lisa Serin. Hon är tränare och LA dommare. Några i stallet rider för henne på söndagar och tipsade mig att prova henne. Red fram utomhus i både skritt och trav. Väl inne i ridhuset jobbade jag på lite mer. Då lektionen började bad hon mig att rida på en volt runt henne i alla gångarter. Direkt såg hon alla våra problem utan att jag sagt något. Då bland annat att jag jobbar för mycket med handen och skänkeln i stället för sitsen.
Vi började med att jag helt och hållet skulle sluta skänkla och hålla i tyglen och att han genom ett putt framåt i sadeln gå fram i trav. Han fattade direkt och blev jätte lydig för min sits. Jag kunde till och med fatta galopp med bara höften!
Nu när jag fick använda skänkeln igen behövde jag inte ens fytta foten så gick han upp i trav! Helt magiskt, på bara fem minuter blev han hur känslig som helst för skänkeln. Nu helt plötsligt behövde jag inte putta på honom hela tiden vilket betyder att han jobbar mer med bakbenen vilket resulterade till att han slutade dra i bettet! Alla problem var lösta! Haha låter ju enkelt men så var det! Bara genom det gick övergångarna till skritt super vilket har varit svårt tidigare.
Lisa sa det att det som är svårt är att jag ska lyckas träna med det här själv. Blir lätt att jag inte tänker på det och sitter och smackar och skänklar hela tiden ändå. MEN ska rida för Lisa igen på söndag!
WIHO lyckorus.
Så här såg vi ut idag!

Dressyr i ridhuset

Idag red vi lite dressyr i ridhuset :)
Det regnade och blåste ute, så Amoure var lite spänd. Regnet låter ju så mycket mer i ridhuset än ute!
Annars var han trevlig, pigg och glad. Jag red lite olika ridvägar i skritt och trav och jobbade med att få honom helt avslappnad. Gjorde lite serpentinbågar och fick till några stadiga och fina.
Sedan tog vi galopp, jag håller just nu på att stärka honom i galoppen och "rida ihop" honom mer, det tycker han är lite jobbigt men han verkar också tycka att det är kul då han alltid har öronen framåt. Han är så härlig!
'
Jag invigde det nya tränset idag, han var jätte fin i det!
Med lacknosgrimma och allt!

Idag har Frida ridit!

Idag var Frida med mig till stallet. Jag och Frida har gått i samma klass sedan ettan och nu går hon på Berga! Hon har en egen häst och en på foder!
Jag red först. Han var trevlig, dock lite seg men jag var nöjd med honom. Tränade mest att få i gång honom och red några ökningar vilket han gjorde super bra. Känner att det jag måste fokusera på är att hitta en jämn takt i ridningen. Han blir lätt ojämn då han är seg.
Sen red Frida. Hon red på längre tyglar för att känna av honom först. Hon fick rida honom mycket framåt och mot slutet red hon mycket galopp! Det gick super enligt mig.
Bildena blev inte så bra, Det är väldigt mörkt i vårat ridhus. Vi har bara lampor i mitten av taket och dessutom hade jag för låg iso på kameran kom jag på nu efter.
Skrutten i nya tränset!
Lyfta på benen kan han
Och så var det Fridas tur! Som sagt, lyfta på benen kan han.

Svar på fråga om galoppbyten

Postat av: anna
hej skulle jätte gärna vilja vet hur man gör galoppombyten skulle inte du kunna skriva lite lätt hur man gör ? :)
Hej Anna, jag sa försöka mitt bästa!
För att göra ett galoppombyte måste din häst ha en bra galopp. Med det menar jag att hästen ska ha bra bjudning framåt, du ska kunna göra galopp från skritt och känna att galoppen i helhet inte är ett problem för din häst.
Ett bra naturligt sätt för en häst som inte kan galoppombyten är att träna med ett hinder. Då blir det mer naturligt att hästen byter galopp efter hindret då du byter varv.
Då du känner att du behärkar det kan du börja att rida förvänd galopp, även där ska hästen klara det momentet utan probem.
Nu kan man börja träna riktiga byten. Jag rekomenderar att man rider byten på diagonalen i början. Det är viktigt att hästen har så pass bra bjudning att du kan korta upp galoppen ordentligt fast sammdidigt känna energin. I början får man göra så att man bryter av till trav ett eller två steg och sedan fattar ny galopp. Efter ett tag kommer hästen att förstå att den ska byta galopp. Om det inte fungerar kan man även här ta hjälp av en bom.
En av de viktigaste sakern dock är din sits. Då du gör galoppbytet ska du skjuta fram höften då du samtidigt gör ny galoppskänkel så det blir mer tydligt för hästen.
Tänk även på att hästen ska vara lösgjord och svara på halvhalter.
Om det inte fungerar med diagonalen kan man rida byten på en stor åtta.
(bilder från google)
Här ser man tydligt hur hela kroppen får jobba för bytet. Tex andra bilden, han vrider på hela kroppen nästan för att få hästen att förstå.
Haha kanske inte så lätt skrivet men galoppbyten är inte heller så lätt!

Ridpass idag!

Framridningen gick faktiskt bra! Han var lite seg men rörde sig trevligt. Sen red jag lektion för Lollo. Vi tränade i början mycket på övergångarna, jag måste driva honom in i dem annars i stället för skritt blir det halt. Sen tränade vi galoppfattningar och det jag blev förvånad över var att han tog min galoppskänkel i det svåra varvet i skritt. Duktig kille!
Galoppen gick super och vi tränade på hur jag ska få honom att inte rusa i galoppen. Han rusar gärna för han tycker det är lite jobbigt att få under benen. Men nu börjar galoppen bli riktigt bra och då måste han inte springa!
Outfit:
Amanda:
Hjälm: John Whitaker
Tröja: Bik Bok
Ridbyxor: Hööks
Ridstövlar: Trento
Yngve:
Sadel: Selleria Equipe
Träns: Lifford Claridge House
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle

Ridpass & hovis x2

Jag har haft en väldigt hästig förmiddag!
Jag började med utsläpp imorse, och sedan var det första ponny till ridning.
Amoure och jag tog ett pass på slingan, han kändes lite trött men var också på bushumör och ville gärna springa dit han själv ville. Annars var han väldigt mjuk och fin i kroppen, jobbade på fint och jag fick honom att länga ut lite mer på halsen.
'
Nästa ponny till ridning...
Blaize, ett nioårigt haflingersto i c-ponny-size som jag ridit en del för något år sedan. Hon hade tappat en baksko så vi red ett lite lugnare pass på slingan. Hon var väldigt snäll och lyssnade bra :)
'
När jag ridit Amoure märkte jag ju att han tappat en sko... Så den hittade jag när jag red Blaize. Och som tur var kunde vår hovslagare komma och slå på både Amoure och Blaize varsin sko, så det ordnade jag med och kom alltså hem lite senare än tänkt.
<p>Blaizan redo för ridning :D</p>
Blaize innan ridpass för två år sedan

Svar

Kände att det var bäst att svara på detta innan det skapas någon form av förvirring, haha.
Svaret är NEJ. Både träns och sadel är bruna, dock är tränset väldigt mörkt brunt och jag kan hålla med om att det ser svart ut på bilderna, men det är det inte (:
Jag hittar inga riktigt bra bilder eftersom det är så väldigt mörkt, men ni kanske förstår att om det var svart skulle det flyta in i hans svarta färg. Jag ska försöka ta en bild någon dag så ni får se att det absolut inte är svart (:

Bilderna från igår!


Min dag

Idag på morgonen fick Space nya skor + elit brodd. Våran hovslagare rekomenderade elitbrodd starkt, så vi valde att testa! Någon av er som använder elitbrodd? Efter att vi skott Space så skulle jag och Erika rida några varv runt slingan, men när vi rider ner dit och har precis gått ut på slingan så är det en jägare som skjuter två skott med geväret och skriker på oss. Tror inte att skotten var riktade mot oss, men endå. Helt sjukt! Så då red vi tillbaka mot stallet, mötte Sara och så red vi några varv runt ovalen och sen in på ridbanan. Red inte så länge, kanske 30-40 minuter. Hon kändes fin och mjuk. I galoppen blev hon lite springig, men efter att hon fått ''springa'' av sig lite i galoppen så blev hon lugn. Erin fotade några bilder,jätte snällt!

Här får ni några bilder, resten kommer upp imorgon bitti eller ikväll!Dagen

Dagen i stallet började med att jag bokat ridhuset så Tove och min lillasyster kunde hoppa. Jennifer, medryttare på Juni hängde på med. Mamma hoppade även Xfile. Jag fick bli bombärare och lite av en ridlärare haha. Linda hoppade faktiskt barbaka. De hoppade hinder mellan 60-75 cm.
Yngve var snäll och stannade inte på något hinder men han var lite pigg! Då det var dags att plocka undan erbjöd sig Tove att jag fick provrida Amoure, super kul! Han är sån liten bebis!


Obs. Hon hoppar barbaka! Bra gjort tycker jag som är dressyrtjej


Amanda svarar del 3

Emelie:
Hur är det värsta sättet ni trillat av på?

Svar:
Hoppträning med min gamla foderponny Orcus. Han hade vägrat på en oxer 4 gånger, jag hade flygit av alla gånger sen en sista gång ga jag allt, flög av och hamnade på sjukhus. Kunde inte gå på 4 månader. Där i från kommer hopprädslan!

JohannaRosvall:
Har ni nån gång tänkt tanken att sälja eran nuvarande häst? varför i sånna fall? :)

Svar:
Nej inte alls. Jag ser framför mig många år med min lilla prins (:

Melinda:
Går du gymnasiet och isf vilket?:)
Jättefin blogg:D
Har ni nått bra tips för å få många läsare? :p


Svar:
Jag går på Rytmus musikergymnasiet i Nacka (:
Mycket inlägg med nya bilder! Sen tycker folk om outfits tror jag! :D

Linah O:
Har nån av er haft ponny innan?

Svar:
Jag har haft foderponny ett år, sedan ett par medryttarhästar!

Stina Stefansson
Amanda: Yngve är sjukt fin! Har du någon gång tänkt tanken att din häst har ett annorlunda namn och velat kalla honom något annat? Min kompis har en häst som heter Egon och hon höll på i ett halvår och funderade på ett nytt smeknamn..

Svar:
Jättebra fråga! Haha ja i början tänkte jag men hur man en häst heta Yngve! Funderade även länge på ett smeknamn men det går liksom inte! Men nu är inte Yngve namnet något annat än världens bästa häst för mig men i början funderade men ju på hur man kunde döpa en Arab till det hahaha.
Ibland kallar vi honom Snyggve ;)
Btw, tack så mycket! Det gläder mig (:
Skuttade i ridhuset idag!

Idag såg vi ut såhär när vi skuttade i ridhuset. Invigde JW-schabraket jag köpte i Globen.
Amoure var alldeles lagom att rida, mjuk och fin i kroppen, lugn men ändå med mycket framåtbjudning. Vi hoppade lite olika linjer på upp till 80 cm och han var jätte duktig!
Han bjöd väldigt fint mot alla hinder och sög tag i dem, någon gång ibland kom han lite flackt och drog med sig en bom, dock endast någon gång på ett räcke, men jag vet precis vad jag ska göra för att han inte ska göra så nu.
Det blir lätt att jag ger honom lite för långa tyglar då han vill fram med huvudet, men det är då sprången blir flacka. Annars gick det riktigt bra och han hoppade allt snällt!
Medan vi byggde undan tvingade jag upp Amanda på ryggen så fick hon skritta av honom. Han var så snäll så :)
Glad Amanda!

25/12 - Del 1

Favoriten!
Vilken av de här tycker ni mest om?


Ny dator!

Nu har jag fått en ny dator, vilket kommer göra det betydligt enklare för mig att blogga!
Tidigare har jag haft min gamla stationära och en mini-laptop. Den stationära har varit så seg, så seg, men jag har försökt blogga från den ändå. Mini-laptopen är ganska jobbig att skriva långa inlägg ifrån, små tangenter och liten skärm.
Men nu har jag alltså en ny dator och nu ska ni få se på uppdatering!
Dessutom trodde pappa inte att jag skulle kunna installera mitt uråldriga Photoshop (som jag älskar!!) men det gick lätt som en plätt.
Den här skönheten är nu min!

Lite bilder från idag

Ja som sagt efter stan så åkte vi till hööks innan stallet, hundarna hängde med och fick sitta i korgen bland rearuset.
Sen vidare till stallet där som ni säkert vet nu att strömen var av. Skulle blivit hoppning i ridhuset men nej! Linda red barbaka ute istället och jag fick sitta och vara tränare. Det gick super. Hundarna tyckte nog et var mysigt.
Sen började ju mörkret smyga sig in och inga lampor fanns att tända i Vallentuna. Typ halva stallet var där med pannlampor och kämpade med att fixa åt hästarna. De tyckte nog att det var lite underligt att det var mörkt men det gick bra! Det är så annorlunda så ingen fungerar som det ska, det känndes lite som om det var "the day after tomorrow" haha.
bjuder på den haha

Gårdagens outfit

Såhär snygga var vi alltså igår!
Amoure:
Träns: Gold Medal
Sadel: Santa Cruz Arthur
Schabrak: Schockemöhle
Tove:
Hjälm: Lamicell
Fleece: Hööks
Skyddsväst (under): Aerosafe
Väst: Horsehead
Ridbyxor: Börjes
Ridstövlar: CRW Active

Mellandagsrea!

Var i stan på förmiddagen och shoppade kläder! Fick hem en del snygga saker. Kanske lägger upp det men inte så intressant kanske! Sen vidare...
In på hööks för att kolla täcken men kom ut med massor med annat + täcken. Det är ju superrea nu så vi körde på (Min familj köper alltid för mycket grejer)
Först sprang jag iväg för att kolla om ett visst vintertäcke fanns men det var slut så mamma köpte två andra vintertäcken.
Den utan hals är 400 g stoppning och faktiskt ganska snygg! Den andra är 300 g med hals. Det är bra att variera om de blir blöta. Får se om det kommer någon snö bara.
Sen sprang jag vidare till en HV Polo jacka jag tittat på jätte länge. Det har dock kostat väldigt mycket och jag har inte riktigt velat lägga ner de pengarna. Dock fanns det en kvar i S för halva priset så det var ingen fråga om saken! Den ska tydligen vara väldigt varm också.
Sen har vi letat ett par hoppskydd till Linda. Hon har ju ett par men de rider hon även ut med. Skulle behöva ett par att bara träna med. Har även tittat på de här förut men har inte köpt pga att de varit för dyra.
Mamma tyckte även att vi skulle köpa ett par mysiga tjocktröjor

Fortsatt mörker och ett nytt träns

Amoure fick vila idag, vilket inte var så bra, men elen kom inte tillbaka vilket var jätte synd. Förhoppningsvis är elen tillbaka imorgon så att det går att hoppa, annars får jag rida ut under dagen.
Vi tog med oss vatten hemifrån att fylla på till Amoure, men alla i stallet hjälptes åt att fylla på vatten till de andra hästarna, riktigt teamwork!
´
Sedan svängde vi även förbi Hööks, som har 50% på en hel del. Jag köpte ett träns, hade dock turen att få 70% på det då pannbandet saknade en liten sten (syntes inte) så det blev jätte billigt :) Bild kommer!
Hoppas ni har el och vatten och ha en fortsatt bra dag ;)
/Tove
Många sånna här fick vi fylla!

Strömavbrott

Tja, annandagsmorgonen kunde ju ha börjat betydligt bättre...
För det första sov jag inte alls mycket inatt, det har blåsit storm och det lät som om huset skulle rasa ihop. För det andra så var det strömavbrott i hela Vallentuna. För det tredje hade vi uttag, inte så lyckat.
Vi lyckades i alla fall byta täcken (i total mörker) och släppa ut alla hästar, men jag fick en mosad stortå på kuppen.
Tanken var att jag skulle hoppa i ridhuset nu på morgonen, men kände inte riktigt för det då jag gärna vill kunna tända lamparna i taket, det blir så mörkt annars. Istället hoppar jag tillsammans med Linda och Anna i eftermiddag, vi måste i ändå åka tillbaka till stallet i eftermiddag för att ordna vatten, vattnet fungerar nämligen inte när det är strömavbrott.
Så på grund av ett dumt strömavbrott blev alltså alla dagens planer förstörda, men jag hoppas att resten av dagen blir bättre!
Nu ska jag till mormor och äta lunch samt fika (skulle egentligen ha åkt i eftermiddag).
Ha det bäst!
Ungefär såhär såg det ut i stallet....
/Tove

Stallet och massor med fotografering!

Idag red Linda ut med Yngve, Anna, och mamma. Det hade tydligen inte gått så bra. Yngve hade försökt stegra och sticka flera gånger. Max och Yngve triggade nog upp varandra.
Då de red ut passade jag på att fota Tove! Ska skicka dem till henne snart så får ni se resten.
En liten förtitt!

Laddad!

Idag fotade Amanda mig när jag red på slingan, jätte snällt!
Amoure hade mycket energi eftersom han vilade igår, och det var flera andra som red runt på slingan så hann blev lite extra laddad. Jag hände på Erika och Moa några varv och sedan red jag lite med Anna. Amoure var som sagt väldigt laddad och sköt iväg en del bocksprång men annars var han väldigt mjuk och fin. Han krullade dock ihop sig lite men eftersom han var så laddad ville jag inte riktigt börja irritera honom genom att tvinga honom att dra fram huvudet. Men annars var han som sagt trevlig :)
Bilderna kommer imorgon!

Julklappar!

Canon Kameraväska
Canon PIXMA MG6250 (fotoskrivare)
Aachenträns Lifford Claridge House
Ralph Lauren Pikee (har nu något att rida i till mina bruna/gröna schabrak!)
Pikee från Hööks
+ kläder, presentkort m.m
Sims 3 Husdjur


Har fotat Tove idag! Bilder kommer senare.

Mina hästiga klappar

Dressyrschabrak från HV-Polo
Fleecetröja från HV-Polo
Gummivävtyglar från Claridge House
´
Jätte fina saker! Tröjan är hur mysig som helst, jätte mjuk fleece på utsidan och ludd på insidan. Schabraket och tröjan är egentligen i samma nyans, blixten gjorde dem olika.


God jul!

Det är väl nu jag ska hälsa alla god jul från mig och Amoure. Så det är vad jag gör nu; God jul!
Hoppas ni har haft en underbar julafton med massor av god mat, sällskap och julklappar.
Själv har jag fått ett schabrak + tröja från HV-Polo och ett par tyglar i hästväg. Sedan förstås pengar till alla träningar jag planerar att delta på under våren! Perfekt.
Tyvärr finns det inte särskilt mycket julkänsla här i Stockholm just nu, all snö försvann under natten, sådär lagom till julafton ;-) Men jag har haft en trevlig dag.
Har ni fått någon extra rolig julklapp i år?
,
Många julkramar Tove

GODJUL!

Idag var vi i stallet klockan åtta. Yngve fick sin julklapp, en aktivitetsboll! Han tyckte den var super och fattade direkt vad det handlade om. Linda red ut barbaka och jag gick med med hundarna. Han var super snäll idag och jätte gosig! Lägger upp alla julklappar sen ikväll! Har fått massor med kul.
God Jul igen ♥

Ridpass idag!

Det gick inte så bra som jag hade hoppats. Han var seg och vinglig. Dock var inte huvudet uppe i luften och galoppen fungerade finfint! Han galopperade på flera varv på volten vilket han inte kunnat göra tidigare. Så det var väl positivt. Jag fick nog bara en dålig inställning då vi kom in i ridhuset och han var lite galen, tittig och hoppig. Blev lite trött på honom då. På senaste tiden har han varit väldigt tittig vilket jag inte alls gillar, hoppas det försvinner snart.
Imorgon ska han få sin julklapp och Linda ska rida ut en sväng barbaka, jag hänger på med hundarna!
Vi har i alla fall pyntat hela huset känns det som nu, och granen är klar!

Dagens bravader

Red först Amoure. Vi red på andra sidan vägen tillsammans med Hanna och Gracie.
Det blev mest skritt och trav men även två raksträckor galopp. Gick bra, han var mjuk och fin :)
Sedan red jag X-file i ridhuset. Hon hade väldigt mycket energi och ville hellre springa än jobba, så jag lät henne springa av sig lite och jobbade henne en del i skritten. Hon har en lustig galopp tycker jag, väldigt kort och studdsig. Svårt att sitta ned tycker jag!
X-file (:

Dagen innan julafton

Idag red jag ut med Elina&Juni och Sara&Mingus. Det var väldigt kallt och blött, men kul ändå! Vi red i ca en timme, skrittade mest men lite trav, klättra gjorde vi också. Vid nio ska jag upp till stallet igen och kvällsfodra! 


Bild från förra vintern

Toves planer för dagen

Tjohej! Julafton är imorgon, vad tiden går fort!
Det här är vad jag ska hitta på idag;
- Mocka, fixa mat och vatten till två hästar
- Rida två hästar
Uteritt med HannaAmoure och ridhuset med X-file.
- Göra kötbullar
- Hjälpa mamma med annan mat
.
Lite lagom mycket såhär dagen innan :)
Vad ska ni hitta på idag? Och hur ska ni fira jul?Lokala tävlingar i vår

Nu har jag och mamma suttit ner och pratat om hur vi ska göra i vår. Det blir tre lokala tävlingar och sen får vi se vilka klubbtävlingar vi åker på! Förmodligen Väsby, men kanske Vallentuna med!
Så här ser det ut just nu:
´
Djursholms Ridklubb 2012-03-11
´
Vällingby Ridsällskap 2012-04-08
´
Solna Fältrittklubb 2012-04-29
Sen är det en del mot sommaren som jag vill åka på men det tar jag senare!

´
Ska någon av er läsare dit?


JULLOOOOOV!

Äntligen säger jag bara! Firade in jullovet med en härlig snögalopp!
Red först halva Gällsta rundan, första gången själv (: Han var duktig men dock något spänd så skrittade mest, men det blev även lite trav på de sträckor där det inte var alldeles för halt.
Sedan red jag på slingan. Där var han både lugn och avslappnad vilket var väldigt skönt! Galopperade runt en del, vilket vi båda tyckte var super härligt! Märkte dock att Amoure tyckte att det var lite jobbigt, men han kämpade på bra!
Beestakompiisar, Oscar & Amoure

Uteritt

Idag var det planerat att jag och mamma skulle rida ut tillsammans. Jag lånade Oreo som jag var medryttare på förut. Kanske gör ett litet inlägg om honom senare!
Vi red över vägen på en längre ritt. Dock lyckades vi inte ta oss helt runt pga snöstyltor. Yngve slapp dem för hans hovar är inte lika djupa som Oreos men fick hoppa av Oreo och ta bort dem. Vi var ute i 40 minuter tror jag och skrittade bara. Mamma travade dock lite på Yngve!
Imorgon blir det dressyrpass!
Bilder från idag (:


Godisboll/Aktivitetskula

Jag har köpt en godisboll/aktivitetskula till Yngve! De används oftast till hundar. Man lägger in godis och då man puttar på bollen så ramlar en godisbit ut. Den här bollen har vunnit priser och den är svensk! Hon som gjort dem heter Nina Ottosson. Bollen används även bland hästar! Yngves hag kompis Hero har en sån boll i sin box som han leker med.
Tänkte det kunde bli en liten julklapp till prinsen. Jag uppdaterar och lägger upp film då han provar den!


Polo

Kollar på häst polo på eurosport. Väldigt annorlunda måste jag säga, ibland undrar jag om de inte lyckas slå till hästarna med klubborna...fast hästarna verkar tycka det är kul. NU blir det hoppnig, TERRÄNG och dressyr!!!
Att hästen inte går omkull, håller sig uppe på ett ben.


Mamma rivstartar sitt jullov

Nu är mamma ledig och då passade hon på att rida ut på slingan idag. Hon passade även på att låta Yngve få springa av sig! Han brallade en del och skuttade runt men märktes att han var super lycklig av att få komma ut och att leran var utbytt mot snö. Mamma ställde sig nästan i en galoppsits och bara lät honom springa, han var så glad!
Imorgon ska jag och mamma rida ut tillsammans (:

Hovis

Idag kom hovslagaren vid lunch (:
Det var tänkt att Amoure skulle få bakskor men det var ingen hit, så vi skjuter upp det någon vecka. Annars var han duktig, fick på sig snösulor fram så att han slipper få en massa dumma styltor. Stackars Oreo kom in i stallet med jätte stora styltor och kunde knappt gå!Ingen nosgrimma

Skrev jag om att tandis var över? Det gjorde jag nog. Hon konstaterade i alla fall att han hade två små sår i munnen, väldigt vanligt och nästan alla hästar med nosgrimma har det men att få bort såren ska man rida utan i två veckor. Det blir sår pga att nosgrimman klämmer åt, även om den inte är hårt fastspänd, den är liksom ivägen för tänderna. Därför är det bra att variera träns.
Ser ut lite som en westernhäst haha!


Vet ni vad?


Det här var vad jag hittade på köksbordet när jag kom hem. Detta lilla paket hade anlänt med posten under dagen och innuti fanns något fint!
Jag har nämligen vunnit en rimtävling på Equipage! Priset var ett pannband från Glen Gordon. Jätte roligt!

 


Dagens dressyrträning

Tränade dressyr för Gun idag, sista träningen innan jullovet.
Idag jobbade vi med skänkelvikning, ställning samt en del med att rida ihop honom i galoppen.
Amoure var jätte duktig! Jag kände att jag kunde komma åt honom under hela passet och verkligen arbeta honom, trots att det var lättare i vänster än i höger varv. Han var väldigt trevlig att rida!
Jag fick tänka mycket på att vinkla upp min högra tumme eftersom jag ibland lyckas lägga ned den handen, vilket jag inte får göra. Men med Gun tjatande blev det förstås bättre.
Jag fick sitta ned mycket i traven under passet, och det är så härligt! Jag har alltid älskat att sitta ned i traven, i dressyren, jag tycker det är mycket enklare att arbeta och komma åt hästen, så jag är så glad att Amoure är tillräckligt stark för att jag ska kunna göra det nu :) Jag blir mycket stabilare i kroppen också när jag sitter ned.
I galoppen är det nu mycket jobb med att stärka honom och göra honom bärigare, men vi tar det lugnt. Jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen men det är också en bra bit kvar.
Vi avslutade med lite övergångar mellan skritt och trav, då var han trött, men gjorde ändå som han skulle :)
Jätte fin var han! Börjar röra sig mycket luftigare i traven och täcka mer mark.


Från första Gun-träningen på Amoure


Jag har tur idag!

Åkte till stallet med mamma runt 4 tiden. Gick ner till ridhuset och tänker sitta upp. Då kommer Gun, min tränare och säger att det finns en ledig tid att rida precis då! Har jag inte super tur! Jag som verkligen behövde träna för tränare. Eftersom att jag inte ridit fram och Tove skulle rida klockan 17.30 red jag fram med Gun. Hon gav mig tips på hur jag ska göra och hur jag ska få honom lösgjord. Det är precis det här jag behöver! Då han är uppvärmd så går det ju nästan alltid bra men rider jag inte fram honom på rätt sätt kan det ju aldrig bli bra.
Gun sa till mig att sätta fast mina händer på varje sida av hans man och inte röra de alls förutom att bara dutta lite. Han slutade då helt med att skjuta upp huvudet och lyssnade på mig helt och hållet! Yngve är så känslig så han hatar om man håller på med tyglarna! Då jag väl var så still gick han som en prins!
I galoppen räkte det med att jag bara flyttade höften lite så fattade han galopp! Att han är så känslig är ju så bra sen då det kommer till galoppombyten!
Hur som helst var det här det bästa ridpasset någonsin. Han satte galoppen hur bra som helst, till och med i 15 m volter. Bakdelsvändningarna var underbara och toppen av allt var huvudet stilla och energin i topp! Gjorde några ökade trav och det var underbart!
Mamma tog 150 bilder men det var bara dessa som gick att använda. Mamma förstår sig inte riktigt på min kamera. Alla andra bilder var suddiga eller mörka. Bilden jag blev mest nöjd med är sista bilden, men den blev ju suddig :/

Årstider

Nu har äntligen snön fallit här i Stockholm. Hoppas de håller sig så man kan rida runt i snön!
Bästaste ponnyn och jag förr förra vintern <3
Kan ju säga att stigarna inte riktigt ser ut så här runt Grana just nu.. Kan faktiskt inte ens tänka mig att de varit så fina haha, HATAR LERA! (Jag och Juni i sommras)Veckoplanering

Måndag: Mamma rider i ridhuset
Tisdag: Amanda rider dressyr, träna öppna sluta och bakdelsvändningar + galopp
Onsdag: Mamma rider på slingan
Torsdag: Mamma och Amanda rider ut (Jag rider Oreo :D)
Fredag: Amanda rider dressyr, träna galoppfattningar från alla gångarter + skänkelvikningar
Lördag: Linda rider ut
Söndag: Amana sammanfattar galopp, öppna sluta, bakdelsvändningar och skänkelvikning och avslutar med att rida LC:1
'
Mina mål för den här veckan är:
Att huvudet inte ska skjutas upp hela tiden, ha bra tempo, bra energi och att han inte rusar igenom galoppen i vänster varv.
Bild jag inte lagt upp förut! :DOnly Hot, fotvärmare

Läste om ett par fotvärmare som tydligen håller värmen i skon/stöveln i flera timmar i de mest kalla förhållanderna. Vi som sysslar med ridsport vet att under vintern är det svårt att rida i sina stövlar utan att tappa känslen i fötterna. Läste i nya Häst Magazinet om Only Hot som tydligen sätts i gång och blir som ett element i sin sko eller stövel. Dock går de bara att använda en gång men är ganska billiga, 35 kr. Dock kan ju det bli ganska dyrt om man är i stallet varje dag. Har även sätt att det finns billigare för 17 kr.
Vill gärna prova dessa, kan ju vara bra att ha de kallaste dagarna då man vill rida i sina dressyrstövlar. Har någon av er provat dem?
Man kanske ska köpa sig ett sådant paket?


Amandas Önskelista

Har inte önskat mig så mycket och inget speciellt heller men fick allt jag ville ha i födelsedagspresent!
Fotoskrivare
Sims 3 Djurliv
Ridstövel Winter Steeds
Aachenträns Lifford Claridge House
Sen har jag önskat mig en Kamera väska typ och lite skal till min Iphone

Slaskväder

Varit tvungen att åka till stallet två gånger om dagen den här helgen bara för att se till att Amoure inte har endast genomblöta täcken. Super roligt (y)
Idag red vi ut en liten sväng, bara skritt förutom en liten sträcka där vi travade. Det är snöslask ute vilket resulterade i styltor, gick förvisso att rida i vatten på flera ställen där styltorna försvann så det var okej. Skrittade ett varv på slingan, travade lite också där, och sedan skrittade jag en sväng i skogen och klättrade lite. Amoure var snäll och lyssnade bra :)
Nu tycker jag att det ska bli kallt och komma riktigt snö som stannar kvar!
Definitivt inte från idag, haha!

Mer hoppning

Idag blev det mer hoppning för Linda och Yngve. Det gick väldigt bra och de hoppade bana på 85 cm och enstaka på 95 cm tror jag.
Jag rider ju typ ingenting nu pga att min lillasyster ska träna hela tiden...? Mamma ska rida imorgon för hon har inte ridit på två veckor dock har hon ont i handen så jag kanske ska rida, får se. Hoppas jag kan ta en dressyrlektion på tisdag. Annars blir det ju lov på torsdag så då får jag väl sätta igång igen. Hoppas bara Linda tar sitt ansvar och rider ut.

Kolla på videon i helskärm, annars ser man ingenting :P

Har inte så mycket bilder nu...

...så därför bjuder jag på en till film då Yngve busar av sig.
NU ÄR DET SNÖ! Och om det håller sig kvar blir det massor med fina bilder så småning om!

Hoppträning för Eva

Idag hopptränade vi hemma för Eva Bengtsson som normalt kommer till stallet varannan onsdag och den här helgen har kurs. Jag rider dock bara en dag, idag alltså.
Först värmde vi upp med travbommar, både på rakt spår och en solfjäder, samt ett sockerbitshinder med travbom innan. Det här gjorde Amoure riktigt bra! Fick vara på honom lite i början för att landa i galopp efter hindret men när han väl fattat gick det jätte bra :)
Sedan hoppade vi lite brutna linjer, det tyckte Amoure var lite konstigt men när det höjdes upp till 85 cm (!) så skärpte vi båda till oss och det gick bra. Han hoppade fint och var avslappnad.
Vi avslutade med en bana, tio språng tror jag, och hindrena låg på 70-90 cm och han hoppade allt jätte bra. Tyckte att vi fick ett bra flyt :) Han behöver förstås bli starkare och mer rutinerad men det är bara att träna på, roligt att hoppa lite högre!
/Tove

Ja, hon är till salu ..Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1997
Namn: Skattegårds Space
Nu har vi tagit det svåra beslutet att sälja våran fina renrasiga newforest. Sto, 1997, 147,5 cm.
Snäll i all hantering. Går utan problem med andra hästar i hagen. Snäll att klippa, sko, spola m.m. INTE stoig! Trevlig i stallet och gillar att bli ompysslad. Kräver lugn och rutinerad ryttare då hon blir pigg vid hoppning. Tävlat upp till LB hoppning. Kan ridas ut själv och i grupp. Trafiksäker! Har aldrig varit skadad. A1 försäkrad. Full vaccinerad. Alla papper i ordning. Full kondition!

Hon är en snygg ponny med enorm utstrålning. Diplom sto!
44 p, 9:or och 8:or på gångarterna. 
Mamma till fina föl!


Viss utrustning ingår, utprovad sadel finns att köpa till för 3 000.

Film från hoppträning: http://www.youtube.com/watch?v=1PlzNfoUVYo&feature=related

LB hopp.
Ring/maila för mer information och bilder!
Pris 43 000 kr
Länk till annonsen: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=563679

Världens längsta dag i stallet

Har precis varit i stallet i 7 timmar. Vi hade först utsläppet och sen skulle Linda rida markarbete för Eva klockan 11.00. Det blev lite försenat och sen fick Yngve äta sin lunch inne. Jag fick tjata på Linda och med massor med gnäll från hennes sida skrittade hon av honom ute i alla fall...
Imorgon blir det mer hoppning, vill ni se mer film då eller vill ni se bilder?
För Linda gick det i alla fall väldigt bra! Han har vilat två dagar så energin var på topp och tror inte han stannade en ända gång!

Mitt bästa köp på SIHS!

Kingsland pannbandet! ♥
Det är sjukt snyggt enligt mig. Det bästa med pannbandet är att man kan ha toffs och pannbandet, istället för mössa. Jag har alltid toffs när jag är i stallet, och det skulle vara kallt utan pannbandet.Dagen var lång!

Dagen har varit väldigt lång! Det började med att Yngves tandläkare kom till stallet klockan 8.30. Yngve tyckte det var jätte läskigt att ta spruta och slängde sig hit och dit. Tillslut lyckades han få i sig lugnande och hon satte i nånting i munnen som skulle hålla den öppen. Han tyckte nog det här var kul alls. Hon såg i alla fall två små sår och någon vass tand som hon slipade ner. Men det var ingenting som skulle ha lätt till att han bits eller skjuter upp huvudet.
Jag var väl inte besviken men skulle vart skönt att veta vad det var som var fel. Men jag konstaterade väl att han bara har lite brist på respekt.
'
Det finns en tjej i stallet som sysslar jätte mycket med natural horsemanship och enligt mig är jätte duktig. Hon har genom att lett Yngve några gånger fått bort det helt då hon leder, alltså att han nafsas. Så jag och Jojjo stog och pratade jättelänge och hon gav mig massor med tips. Vi kom överens om att hon skulle hjälpa mig på söndag, vi ska gå ner till ridhuset och träna från marken, super kul! Vi gick ner till hagarna och hon sa till mig vad jag skulle tänka på! Det gick jättebra!
'
Vi åkte hem sen i alla fall runt tio tiden. Jag sov några timmar innan vi åkte tillbaka till stallet. Jag träffade Tove och vi bestämde oss för att baka pepparkaksstall då vi kom hem.
Tandläkaren sa att han inte skulle ridas idag, men han reds inte igår heller så jag gick ut och gick med honom, alltså bredvid. Tränade massor som Jojjo hade sagt till mig att tänka på och det gick faktiskt jättebra! Det ända som är svårt att att få honom att backa utan att nafsas.
'
Jag och Tove bakade i allafall och det var inte enkelt. Tog typ 6 timmar och fick avsluta med pyntet själv haha men det gick bra!
Imorgon ska Linda träna markarbete och på söndag hoppning. Träningshelg typ, jag ska göra samma fast i Januari. Mer om det då!

Fullt upp idag

Fullt upp idag, hunnit med en hel del!
Sovmorgon, skola, stall, ridit två hästar, intag, hemma hos Amanda och nu är jag hemma hos mig (:
.
Amoure fick ett dressyrpass i ridhuset, han var spänd i början men när han väl slappnar av är han jätte trevlig. Jobbade på ungefär samma saker som i tisdags. Han var trevlig och jag satte även en del krav på honom i galoppen idag, han trampade under sig fint och var avslappnad och fin.
Sedan red jag X-file, ett sjuårigt skimmelsto på 167 cm, henne skrittjobbade jag i 30 minuter. Om man själv är spänd när man rider henne blir hon spänd och blir hon spänd så lättare hon nästan lite i fram och blir aningen studsig i skritten. Bra träning för mig, kändes bra i alla fall :)
Imorgon är det hoppträning på Amoure!

/Tove

Uteritt + ridhuset

Idag fick jag sluta tidigare, så var redan i stallet vid halv tre. Eftersom det inte hunnit blivit mörkt, så passade jag, Sara och Jennifer på att rida ut på slingan. Red på slingan i en halvtimme, sen skrittade jag och Jennifer upp till stallet och så red vi där i en halvtimme. I Ridhuset jobbade jag mycket med galoppen. Lät henne galoppera av sig ordentligt. Det uppskattade hon väldigt mycket, haha :)


Bilden är inte tagen idag.1. En bild på favorithästen

Inte så svårt..


Space såklart!Tandläkare!

Imorgon kommer tandis till Yngve och kollar hans tänder!
På senaste tiden har jag faktiskt börjat bli lite orolig. Det känns som att fel på tänderna kan orsaka alla möjliga saker. Han har ju börjat nafsas mer och mer och vi får verkligen inte bort det, dessutom så kan jag knappt ta honom lite i munnen utan att han tar bettet och skjuter upp huvudet. Och med det menar jag inte att jag rycker honom i munnen utan jag får inte ens ta stöd på tygeln. Även om jag ska göra volter eller annat än rakt spår så skjuter ha upp huvudet.
Det kan ju bara vara att han vill slippa undan att jobba eller att han tycker det är jobbigt att gå på böjda spår? Finns ju massor med orsaker. Kan ju vara att jag måste bli ännu mjukare fast samtidigt jobba mer så han inte gör det.
Känns som det finns en lista med saker som kan orsaka det så nu är det väl bara att börja gå igenom allt och pricka av. Aja tandis på fredag morgon, mer om det imorgon!
Hos veterinären då vi besiktigade honom

Går dåligt just nu

Ridpasset i tisdags red jag äntligen i ridhuset och hade hoppats på att kunna börja träna ordentligt, men så blev det inte. Ha bet mig flera gånger ner dit och vägrade låta mig leda honom utan skulle försöka "ställa sig över mig" och visa att han bestämde. Så argare jag blev så argare blev han. Sen hoppade jag upp. Skritta fram gick ju men han var tittig. Sen skulle jag ta tyglarna det gick inte. Jag fick inte hålla nånting i munnen på honom för då tog han bettet i munnen och sköt upp huvudet. Och så gjorde han hela tiden hur mjuk jag än var i händerna. Sen kom ett sto in i ridhuset och, tydligen tror Yngve att han är en hingst nu. Så han gnäggade och skuttade runt, tvär stannade, bockade osv. Så det var ju bara hoppa av. Sen gick det inte att leda honom heller eftersom att han bet mig. På väg ut ur ridhuset blev han livrädd för mörkret och skenade runt mig.
JÄTTEKUL inte. Sämsta ridpasset någonsin. Hoppas att allt han sysslar med försvinner, man måste väl ändå acceptera att hästar kan ha dåliga dagar de med.
Min pojkvän och jag har gjort slut så mina dagar just nu är inte så roliga heller. Kanske jag smittade över lite till Yngve.

Aja hoppas det blir bättre nästa gång.Så kan det se ut då Yngve inte får som han vill.Dampponny

Haha, Amoure hade lite damp idag.
Slutar tidigt på onsdagar (varannan) så passade på att rida ut. Red först runt sommarhagarna, men när jag försökte lösgöra honom i skritten ville han vara trava så vi blev lite arga på varandra för att vi inte ville vad den andra ville, haha. Så jag tänkte rida till slingan efter att ha skrittat mest och rida lite mer seriöst. Och då fick han något dampryck och reste sig lite halvt, brallade runt och sådär men det var lugnt sen i alla fall och då kunde jag få igenom honom fint i skritten och traven. Galoppen orkade jag inte bråka med, det tar vi i helgen!
Han verkar lägga in sina små dampryck när han har tråkigt, så knasig han är lillen!

5 timmar ridsport ikväll!

Klockan kvart i sju börjar Global Champions Tour enligt min TV och håller på i FEM TIMMAR!
Alltså FEM TIMMAR RIDSPORT! Woho! så ni som har Eurosport glöm inte kolla klockan kvart i sju!

Bild jag tog på Stockholm Horse Show - Rolf-Göran Bengtsson med Kiara La Silla


Dressyrträning 13 oktober

Glad lucia, eller vad man nu säger, till er alla!
Idag var det första dressyrträningen efter Amoures lilla vila. Det stormade och regnade ute så han var ganska spänd i början så det blev "back to basic" helt enkelt.
Plocka i yttertygeln, leda med innertygeln, ner med hälarna. Ungefär vad jag gjorde ;) Men han blev riktigt fin och avslappnad sedan på volterna så vi gick över till fyrkantsspåret och diagonaler där jag flyttade honom lite mot slutet. På långsidorna galopperade vi och han var jätte duktig, gjorde lugna fina fattningar utan minsta lilla spark.
Sista delen av lektionen jobbade vi med nedsittning i traven. Amoure var hur fin som helst! Rund och fin, klev på med hela kroppen. Jätte härlig känsla!
Sötaste <3

Kör på en sån här!

1. En bild på favorithästen 
2. När & varför jag började rida 
3. Det här behöver jag träna mer på 
4. Det här är jag bra på 
5. Favoritbilder jag tagit 
6. Alla hästar i stallet 
7. En sak som aldrig får hända! 
8. Min största rädsla inom ridsporten 
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför? 
10. 10 saker du inte visste om mig 
11. En låt som påminner om en häst du älskar 
12. Min favoritgren 
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags) 
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra? 
16. En bild som gör dig lycklig 
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad 
18. En bild jag aldrig publicerat förut 
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det 
20. Något jag vill göra 
21. Någon jag vill träffa 
22. Någon jag vill träffa igen 
23. Hoppning eller dressyr? 
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig 
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig 
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning''Bloggtorka''


Tips på vad jag kan blogga om, eller vad för bilder ni vill se. Kom med förslag!Dagens ridning!

Idag åkte jag till stallet klockan 13.00. Red ut barbaka runt gården på en grusstig som går runt lite här och där. Största fokuset låg på att få honom lösgjord och helt avslappnad, inte hålla på att titta runt på annat och sånt. han var super duktig! Koncentrerade sig bra på mig och lyssnade. Tränade mest skritt i låg form. Gjorde även massor med halter med målet att han skulle gå in i halten utan att höja huvudet. Travade även lite grann och gjorde övergångar som han skötte super.
Hade på det nya schockemöhle täcket idag! Det märktes att han älskade den eftersom han nästan somnade i stallgången med den på! Den satt super också.
Här är en video från då jag släppte Yngve i ridhuset förra onsdagen.

Praktiskt i stallet

Väska till benlindor Eskadron
Här är ett exempel på en sak som kan vara väldigt praktisk att ha i stallet. En väska för benlindor från Eskadron. Jag har ju själv inte så mycket lindor, hopp/fälttävlans -ryttare som jag är, men för de som har många lindor är de här riktigt praktiska! :)

Det jag köpte på SIHS och svar på kommetar

Svar på kommentar av Annica:

Hon skrev att hon tyckte att min lilla syster rider mer varierat än jag och att jag bara rider dressyr. Nje inte riktigt sant. Jag rider ut alla dagar jag rider. Jag tränar bokstavligen ingenting i ridhuset nu. Nu har det ju varit Luciaträning och då har jag varit inne annars inte. Om jag rider dressyr så gör jag det utomhus. Dock vill jag ju kunna börja träna ordentligt inne men för att kunna göra det måste min syster också börja rida ut mer. Min mamma och lillasyster rider bara innomhus vilket jag anser som ett problem.
Jag ska ta saker i mina engna händer lite och rida mer dagar i veckan vilket gör att jag kan rida ut två dagar och rida inne två dagar.
Ska dessutom sätta upp lite mål under vintern så jag blir mer motiverad. De kommer i ett senare inlägg.
Här är sakerna jag köpte
Schockemöhle schabrak 499 kr
Cowboy Magic pälsglans 170 kr? Inte riktigt säker.
Havsblått schabrak, färgen är lite konstig på bilden. Inte så ljus.
Lindor från börjes 50 kr
Kingsland helskodda ridbyxor från Börjes 999 kr
Vintertäcke 300 kr
Mia's schabrak m. bordering. Schabrak 599 kr brodering 150 kr
'
Pannband från Charlies, kostade 199 kr tror jag, minns inte.
Sen fick jag i födelsedags present också presenter från mässan. Bland annat KL pannband och fina ridhandskar.

Negativt att dela häst med någon

- De glömmer bort att fylla på vatten
- Glömmer kratsa hovarna
- Glömmer sätta på täcke
- Tar inget ansvar över att hästen behöver varierad träning
- Står inte för någon ekonomisk hjälp
Ja jag är ganska arg och trött på min lilla syster och vill helst ha häst för mig själv.

Iphone bilder från igår!

Här kommer lite Iphone bilder från igår!
Snygg man är liksom
Haha Erin frös lite
Mamma och jag passade på att pynta boxen
Tove och Lucian Annie! Och fina Bart såklart
Linda var en fin julgran!
image description

Helgens bravader

Halloj!
I fredags skrittade vi först ut i ca 30 minuter och sedan red vi i ridhuset drygt tjugo minuter. Amoure var först spänd men efter en stund blev han riktigt mjuk och fin. Han har blivit jätte stadig och fin i traven nu!
Igår var det ju Julshow i stallet, och jag sprang runt hit och dit. Kände inte att jag hann rida då jag var upptagen med att ordna upp en hel del. Hjälpte till med en hel del i stallet, linda hästar osv. Sedan var det förstås roliga shower. Var med och sjöng i luciatåget förstås! Och sedan dömde jag och Amanda maskeradhoppningen. Alla var jätte duktiga!
Idag red jag ut med Martina. Hur länge sedan som helst så det var jätte kul :D
Amoure och Oscar (Martinas ponny) är bästa vänner och det här var första gången de fick gå ut tillsammans, och det tyckte de var jätte kul! Amoure var jätte glad över att få komma ut och när vi skrittade fick han helt plötsligt för sig att det var tråkigt och att han skulle liva upp stämningen genom att göra fina jämfotahopp, haha! Så söt är han, jätte glad. Det var rätt halt så det blev mest skritt men även en del trav och när vi kom till Högvreten (red den rundan) så kunde vi i alla fall galoppera i backarna på hemvägen. Härligt!
Kram, Tove

Julshow

Idag var det dags för julshowen. Det var tärnor, stärngossar, pepparkakor, änglar, lucia och så klart tomtar! Allt gick bra och Yngve skötte sig! Jag red lucia tåget och kadrilj medan min lillasyster red maskerad hoppning. Det bjöds även på gymkhana!
Jag lägger upp film och mer bilder imorgon! Är på väg till Djurgården för att fira ett år med min pojkvän!
Bjuder på en bild på Linda och Yngve!


På väg till stallet

Nu ska jag åka till stallet och hålla en sista lucia träning. Förhoppningsvis kan alla låtarna annars blir jag faktiskt ganska arg. Känner att ska man vara med ska man kunna låtarna.
Jag har i alla fall fixat min stärngosse dräkt. Hade tänkt att Yngve skulle få en strut haha får se vad han tycker om det.


Förbud mot spiltor?

Jag har hört väldigt mycket ute i hästvärlden att det ska bli förbud mot spiltor i ridskolor? Jag har kollat runt lite på nätet och hittar inget om det. Det jag hittar dock är att det står att hästen får max stå i spilta i 16 timmar.
"11 § En häst får inte hållas bunden i spilta mer än sammanlagt 16 timmar per
dygn. Detta gäller dock inte vid extrem väderlek."
djurskyddsmyndigheten
Men det där är dock från 2006 och det är ett tag sedan!
Mina egna åsikter om spiltor är att jag föredrar att hästen ska få stå i en box där de kan röra sig fritt. Jag tycker speciellt inte att en häst ska stå i spilta på ridskola där elever springer in och ut hela tiden. Jag tycker att man alltid ska sträva efter att hästen ska få mycket utevitelse och stå i box. Jag skulle själv aldrig ställa min häst i en spilta.
Vad tycker ni och vet ni något om "Förbut mot spiltor på ridskolor"? KOMMENTERA ERA ÅSIKTER!

Lite uppdatering!

Igår, haha tror jag och Tove tänker lika ibland, så släppte jag Yngve i ridhuset jag med. Måste ha gjort det typ en timma innan Tove kom dit!
Han blev helt galen och tyckte det var hur kul som helst! Men mer om det sen. Jag filmade massor men min kamera sladd är borta jag jag kan inte ladda upp bilder från digitalkameran, det är även därför alla grejer som jag köpte på horse show inte har kommit upp på bloggen! Jag kan helt enkelt inte ladda upp dem! Men det kommer snart.
Idag har inte jag varit i stallet utan min lilla syster.  Hon red barbaka i ridhuset (: Jag körde dock och hämtade henne och passade på att gå ut med hundarna runt stallet. Yngve fick massor med pussar från mig också så klart!

Sims 3 Djurliv

Jag vet inte hur det är med er men jag har spelat sims sedan jag visste vad en dator var. Jag har haft alla spelen och spelat tills jag inte kunnat se mer en små gubbar framför mig.
Dock har jag inte spelat på typ två år haha, blivit stor <'3
MEN Linda, min lilla syster sa att det kommit Sims 3 Djurliv med HÄSTAR och massor med andra djur. Nu kan man bygga sitt egna stall/stuteri, föda upp hästar, styra hästarna, välja form, färg och ras och mycket mycket mer! Man kan tävla, hoppa, rida ute! Åh helt underbart! PLUS det kostar bara 299 kr! JAG DÖR och jag kommer önska mig det i julklapp!

Bus i ridhuset

Idag slutade jag tidigt (12.30) så jag hade tänkt rida ut en sväng, men när jag kom till stallet så kom även en jägare dit.
Eftersom ridhuset var tomt så gick vi istället ner dit och lekte lite. Amoure tyckte det var riktigt kul att leka följa John! Han sprang efter mig som en glad hund och gjorde precis som jag gjorde. När jag sprang runt så travade han efter och såg super glad ut, stannade jag så gjorde han detsamma. Så söt!
Efter ett tag lyckades jag få honom att förstå att det var okej att busa lite så då stack han iväg en stund och skuttade runt lite.

Mer bilder!


Hagvistelse, hagkompisar. Tove tycker till!

I nästan varje hästtidning finns det en intervju av något slag med en känd ryttare. Nästan lika ofta dyker frågan upp, "går dina hästar i hage?". Svaret på detta är olika beroende på vem man pratar med. I senaste Ridsport Special var det bland annat en intervju med Eric Lamaze, han sa att "ha en häst i hage är en alldeles för stor och onödig skaderisk, de promeneras för hand istället". Medan Michael Jung som intervjuades i samma tidning sa att alla hans hästar få gå i stora hagar dagligen.
Visst, jag förstår varför de hästar som är värda flera miljoner bör hållas skadefria. En liten skada kan drabba en hel tävlingssäsong! Men samtidigt så är de ju hästar, och de behöver få vara just det; hästar!
.
Jag har alltid lagt stor vikt vid att min häst ska få gå ute i hage, gärna så länge som möjligt när det är ljust ute. Och under sommaren är det sommarbete som gäller, vare sig hästen ska vila eller tränas och tävlas som vanligt. Hästarna måste få vara hästar!
.
Hagkompisar, eller inte?
Jag kanske drömmer men jag har för mig att jag för bara någon vecka sedan läste en studie om ifall det är större skaderisk med eller utan hagkompisar. Spalten "utan hagkompisar" hade fått betydligt fler skadade hästar. Alltså är skaderisken mindre om hästarna får gå med kompisar. Eller?
.
Skulle vara roligt om alla ville vara med och diskutera detta, då det är ett ganska hett ämne. Så diskutera på, jag vill höra allas åsikter!


 


Tävlings uppdatering

Skulle ju åkt iväg på ett KM 18 december men blir inte så nu. De skulle klä ut sig och sånt (kul i för sig) men vi skippar det!
Om det inte dycker upp någon klubb/pay and ride så blir nästa tävling i början på mars eller något och då vill jag komma ut på lite lokala!Todays

Nu ska Amoure börja "sättas igång" igen. Han har ju inte haft någon lång vila eller så men jag har tänkt ta det lite lugnt den här veckan, så kanske han blir av med den värsta energin när det är dags att köra på igen ;)
,
Nu har det i alla fall börjat bli kallt här i Stockholm. Slipper lera nu när det frusit till! Det är en hel del hala fläckar ute så jag valde att sätta i broddar i Amoures framskor (han är barfota bak). Han har ju aldrig haft broddar men han var jätte snäll när jag skruvade i dem, stod helt blickstilla och accepterade allt jag gjorde :)
Sedan red jag i ridhuset i dryga halvtimmen. Jag jobbade med att han skulle länga ut halsen men ibland var han lite spänd och sådär, bitvis lite för laddad men mot slutet var han riktigt avslappnad. Mest skritt och lite trav. Kändes bra :) Red barbacka också.


 


Bilder från i söndags

Red ute i söndags i solen. Han skötte sig helt ok. Han hoppar bara till för saker lite här och där och har svårt att konsentrera sig utomhus. Han vill helst bara titta runt hela tiden. Tränade alla gångarter, lite framdelsvändningar och skänkelvikning!
Här får ni bilder! Kommer lika många imorgon så kolla in då!

Ljusblått?

Kan man ha ljusblått på fuxar eller en det en oskriven förbjuden moderegel?

Världens minsta häst

Häst drogs upp ur kärr

''Händelsen inträffade i Färnmuren strax norr om Kungsgården vid tolvtiden på dagen. En person var ute och red när hästen plötsligt fastnade med fötterna i kärret.
– Den satt djupt ner med benen och kom inte upp, berättar Stefan Pöllä, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst.
Ryttaren sprang genast iväg och slog larm. Räddningstjänsten kunde ganska lätt få loss hästen. 
– Är man några stycken går det ganska bra. Hästen blev lite rädd, men det hela slutade lyckligt, säger Stefan Pöllä''

Usch vad hemskt! Tänk själv att rida ute och så helt plötsligt fastnar hästen. Jag skulle fått panik!

Bild från idag

Här får ni en bild från idag som passar ganska bra med vår nya header!
Vad tycker ni om den nya headern?Ny header på G...

Ny header på G, glöm inte kicka in på bloggen om en stund...


Avramlingar

Tog några videoklipp från youtube när folk ramlar av sina hästar. Säger bara en sak.. Ridning är inte lätt!
Amanda svarar del 2

Irma:
Vad är det bästa med era hästar? :)

Svar:
Åh mycket haha. Nej men han är så mysig och kelig, delar verkligen med sig av kärlek. Sen i ridningen är han väldigt lätt i munnen och det känns som om det alltid går framåt! Sen är han en lugn kille i almänhet, väldigt snäll! (Otroligt söt också)


Carolina:
Vilken hästfärg tycker du är jobbigast att ha att göra med? Dvs ryktning, matchning osv :)

Svar: Då det gäller matchning tycker jag att skäckar är svårt. Har ju haft en och tyckte inte det var så lätt! En fux är ju inte så svår med matchning men det är många färger som man inte alls kan ha på honom. En långhårig häst tycker jag är svårare att rykta en en korthårig. Sen är ju en vitare häst svårare en en mörkare förstås (:

Jessica
1. Vad är erat mål med ridningen och hästarna? 
2. Värsta samt bästa ni varit med om? 
3 Vad är det bästa/sämsta med er själva? =)

Svar: Att utväcklas och att ha kul! Att aldrig bli rädd/nervös och ett mål som närmar sig är väl att kunna starta lokal i vår!
1. Det värsta innom ridningen var nog att lämna tillbaka min foderponny. Gick faktiskt i en form av deppressition den sommaren jag var utan häst och satt innomhus hela sommaren. Saknar honom fortfarande oerhört! Bästa var att få en egen häst, är fortfarande oerhört lycklig.
2. Tycker att det bästa med mig är min sitshållning i ridningen just nu. Gun klagar ibland men jag tycker jag är väldigt rak i ryggen! Sämsta är att jag kan bli rädd, fast än har det inte hänt! Sist var nog två år se, men det kan komma tillbaka. Sen kan jag bli väldigt rörlig i händerna! Något jag förbättrat är nog min blick. Sen är en dålig sak att jag lätt kan stressa! Det gillar jag inte alls. Men det är bättre under vår/sommar/höst men till vintern stressar jag ):

Hanna:
vilka grenar tävlar ni i? eller tävlar ni över huvudtaget?

Svar:
Dressyr!


Röd outfit

Ungefär såhär blir den röda outfiten :) Bilden på min kavaj är inte särskilt snygg, men men ;)
Kavaj: Kina (enligt måtten på min Pikeur)
Hjälm: Lamicell Master
Schabrak: JW silicone pad
Sadel: Santa Cruz Celine
Benskydd: Lamicell Pro

Slingan idag med Yngvis!

Idag red jag efter skolan då det va ljust. Vi red ute på slingan. Det är en slinga som är kanske är 2-3 km lång som man rider runt. Han var lite småtittig men jag tror han var mest pigg.
Tränade lite framdelsvändningar och red alla gångarter med mycket övergångar. Blev bara en halv timme idag!
Väl inne tvättade jag svansen, hovarna och schamponerade. Han fick en fläta i svansen och sen klippte jag bort hovskägget och lite ludd i öronen.
Till sist klippte jag till manen lite!
Bloggar från telefonen så nu står väl han och mumsar hösilage.
Då jag kommer hem ska jag se om jag kan få in bilderna från det jag köpte på SIHS.
Kram Amanda!


Bara för att jag fyller 17 år idag

Idag fyller jag år och då blire presenter! Nu blir det tårta och massor!
Det jag fick:
Schockemhöle Schabrak
Schockemhöle lindor
Kingsland pannband
Grågröna Eskadron Lindor
Schockemhöle tävlingstäcke
Hästtidningar från USA
Ridhandskar
Ikke hästsaker
Amrikanskt godis
Bok
iPHONE 4S
//Amanda

DecemberIdag är det första december. Och ännu har det inte kommit någon snö, jag vill ha snö nu!
Jag avskyr geggan, och det är verkligen geggigt nu. Dessutom gör ju snön att det blir mycket ljusare ute!

Bjuder på lite härliga vinterbilder!
RSS 2.0