Outfit 31 juli

Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Tröja: Esprit
Ridbyxor: Hööks
Stövlar: Bocaj
Amoure:
Träns: Claridge House
Sadel: Santa Cruz Arthur
Schabrak: HV-Polo
 

Oscar och jag 12/7


Natural Horsemanship

Idag blev det NH träning med Yngve. Gick igenom massor med övningar med att få röra honom överallt med en påse, sedan kunna flytta honom åt alla håll med bara ett finger sedan att han skulle flytta med att jag bara tog upp händerna utan att röra ALLT gick hur bra som helst. Han gjorde allt jag bad honom om och var super duktig. Sedan gjorde jag att han skulle backa och gå fram som en jojo. Gjorde även att han skulle gå igenom trånga utrymmen plus att vi busade massor. Han jagade mig och jag jagade honom vi hade massvis med kul! Efter blev det bad och fix. Tog ut honom och lät honom beta medan jag masserade honom, skönt! Han fick sedan sova inne (: Klippte manen och luggen rejält idag!


Min och Fleurs höst

Tänkte att jag skulle klargöra mina och Fleur planer, samt mina mål till hösten.

Jag vet om fyra tävlingar till hösten som jag och Fleur ska starta. Två hemmatävlingar, och två tävlingar på Vällingby ridklubb. Dock glömde jag anmäla mig i tid till hemmatävlingen den 9 september så jag står som reserv. Hoppas jag får starta! Eller rättaresagt, hoppas folk stryker sig,hehe. 
Om jag får starta den 9 september så ska jag rida två klasser, en LB:2 och en LB:3. På dom andra tävlingarna vet jag inte vilka klasser, men det återstår och se!
 
Mina mål till hösten är att jag och Fleur ska lära oss ännu mer tillsammans. Vi ska bli ännu bättre,tillsammans. Sen är det lite småsaker vi ska fixa till, som galoppfattningarna, att hon inte ska kicka i dom, men innan hon gick på bete så satt galoppfattningarna perfekt! Så det är väl bara och se om dom fortfarande är det. Ett annat mål jag har är att få henne avslappnad inne på banan och verkligen visa vad vi kan!! 

Den här hösten kommer bli grym, lärorik och framförallt rolig!
/Nathalie (Min bild efter inlägget finns inte upplagd i arkivet än)
 

Dagens plan

Idag är planen att Yngve ska få ta det lite mer lungt men ändå få röra sig. Vi åker dit ikväll.
Antingen blir det en långpromenad över vägen med mamma kanske eller så släpper jag honom på ridbanan och busar lite. Kanske kollar upp lite NH övningar. 
Sedan blir det att frisera en massor och göra honom lite fin. Han ska få sova inne i natt och imorgon natt för att vara lite mera laddad inför träningarna. 
Fina killen med sin Schockemöhle åkoutfit!

OS uppdatering

Nu har ju OS dragit igång och en del har hänt!
 
Rolf Göran Bengtsson fick bära fanan in under invigningen, stolthet för ridsporten!
Sara Algotsson Ostholt med Wega vann dressyren i fälttävlan!
Ludwig Svennerstål med Shamwari gjorde en riktigt bra ritt och låg på tredjeplats efter ritten. 
Niklas Lindbäck på Mister Pooh hade oturen med sig och red in då det var storm och åskade. De fick avbryta tävlingen och komma in igen 10 minuter senare. Då hade de inte samma oppform och hamnade på 13 plats. Niklas var väldigt besviken. 
Men nu ligger sverige på 3:e plats efter dressyren!!
Terrängritten börjar klockan 13.30
Starttider terrängritten (lokal tid)
Första start är 12:30
13:06 Linda Algotsson/La Fair
14:06 Ludwig Svennerstål/Shamwari
15:10 Sara Algotsson Ostholt/Wega
16:14 Niklas Lindbäck/Mister Pooh
17:18 Malin Petersen/Sofarsogood
(Alltså en timma senare för oss i sverige)
HEJAHEJAHEJA!

Ovisade bilder på mig och min prinsessa #1


Dagens underbara häst!

Idag efter jag kommit hem med Tove så kom mamma till stallet och vi hade hagkoll. Jag tränsade Yngve vid hagen och jag red, mamma gick runt hela hagen. Red även lite i skogen. Yngve kände vaken och pigg! (ÄNTLIGEN) sedan gick jag till slingan där han ville galoppera på och självklart lät jag honom det med massor med beröm. På väg tillbaka galopperade vi och då stack han lite så första reaktionen var bromsa men sedan berömde jag honom i stället! Jag har ju saknat min pigga lilla häst (: Vi borstade honom vid hagen och han fick sin mat innan han gick ut! Imorgon blir det vila eller något lugnt för att ladda upp för kursen! Btw de ringde från stallet och sa att Yngve rymt från hagen. Tur att hagen ligger mellan slog och andra hagar. Men han har troligtvis krypt under. Ska kolla att han är ok imorgon men det tror jag (: Hahhah han är så söt <3


Hemma igen

Jag har varit hemma ett tag nu, men jag är verkligen super trött!
Amoure har varit underbar den här helgen! Självklart kunde resultaten ha blivit ännu bättre men det var hans första meeting och han har varit en ängel :)
 
Den här veckan kommer jag att jobba, och nästa helg är det tävlingar igen men jag ska försöka sätta mig ned någon kväll och skriva om alla klasserna!
3 av 5 rosetter är väl inte så dåligt för en femåring? :)

Avslöjar vad som händer närmsta dagarna

Nu ska jag avslöja min lilla ''hemlighet'' haha. Det är absolut inget stort, men onsdag, torsdag, fredag och lördag ska jag få rida igång Fleur efter betet! Ska bli så himla kul. Saknat ponnyn JÄTTEmycket!! 
/Nathalie (Tove och Amanda, vart är min ''Nathaliebild'' som man lägger in efter inlägget?)

HEEEMMA

Eller ja, kom hem i torsdags men har inte haft tillgång till något internet förens nu! Hade det jättebra i Spanien, har bilder att visa er senare. Nu ska jag iväg med pappa och övningsköra, och sedan mot mormor och fira hennes födelsedag. Imorgon ska jag till Furuvik med familjen och sova där tills tisdag. På onsdag, torsdag, fredag och lördag ska jag.... DET AVSLÖJAR JAG IKVÄLL!! Håll utkik ;) En bild från Spanien /Nathalie


Har man med sig mat ut i hagen blir man populär






Amoure levererar som fan idag!

Nu ryttarfest, mer info senare!


Runsten bilder

Jag tog inga bilder på Linda haha då hon red fram eller hoppade för jag blir för nervös så ni får nöja er med det här!

LB:1 Ekenryttarna

Först fick jag rida i collectingring en stund, han kändes inte alls lika "explosiv" och taggad som på framridningen men ändå helt okej. 
När jag väl kom in på banan kändes han lite av och på. Det var ingen superkänsla men helt okej eftersom jag ändå lyckades få upp honom lite. 
Överlag gick programmet helt okej, han kröp ihop lite men det kändes mjukare än vad det gjorde förra dressyrtävlingen.
Han kändes väldigt springig i traven men i galopprogrammet dog han nästan... Dock inga jättemissar, inga avbrott eller liknande och jag fick sexor på fattningarna vilket jag är nöjd med.
Tyvärr hakade domaren upp sig på att han gick lite bakom och det drog ned poängen, och det var precis vad som stod som kommentar, dock tyckte hon att han hade ett väldigt trevligt grundtempo.
Slutade på drygt 56% vilket jag ändå är ganska nöjd med, känslan var väl lite bättre än resultatet men jaja. Vi tränar bara :)

Framridning 27/7

Jag började med att skritta runt lite, sedan travade och galopperade jag lite på grusvägen.
När jag gick in i ridhuset red jag lite övergångar och programdelar. Jobbade mycket med att få upp honom i formen och det kändes väldigt bra bitvis, han börjar bli mer bärig :)
Två halvdana bilder, blev mycket finare inne på banan så de får ni senare :D

Amoure 27/7 ridpass 1

Vi åkte till stallet vid nio ungefär så jag red en sväng i skogen och på en grusväg vid anläggningen. Skrittade mest men blev en del trav och galopp. Han kändes mjuk och fin i sidorna och jag jobbade med lite halter och sidförande. Kändes bra!
 
Avslöjar senare hur det gick på tävlingen ;)
l

Hästskötare

Amanda här! Ja det blir svårt för mig att blogga eftersom jag inte rider nu de här dagarna. 
Men jag är hästskötare, flätar, knoppar, borstar, sadlar och fotar! :D
Så jag kan lägga upp något av det jag fotat idag och hoppas Tove vill göra några inlägg!

Fredag

Idag är det fredag och dagen blev helt fel, för jag körde mina föräldrar till flygplatsen vid fyra imorse. Efter det så åkte jag direkt till stallet och var där typ halv sex och insåg att det var för tidigt, haha. Så jag smörjde in mularna på hästarna och åkte hem och sov. Eftersom jag ska ha grillfest hemma hos mig idag så hann jag inte åka tillbaka och rida, men jag pussade på dom iallafall <3 Den här oplanerade vilan gör ingenting faktiskt eftersom båda gått rätt hårt i två dagar, särskilt Oscar. Zetta hade ju sin mini-vila i måndag/tisdag, men det får gå! Hon dör inte iallafall, tur det ;D 
 

Outfit Runsten

Här är Linda och Yngve då de hoppade på Runsten

Hjälm: Lamicell
 
Väst: Hööks
 
Tröja - Hööks

Träns - Hööks
 
Sadel: CWD

Schabrak: Lamicell
 
Skydd: Hööks
 
Hjälptygel + sadelgjord: Hööks
 
Stövlar: Hööks

Failbild

Ponnyn hade lite mycket energi igår!
 

Dressyr på ängen!

Jag vet inte vad som hände med Toves inlägg, men det finns typ hundra av dom, haha! Jag har försökt fixa till det, men blogg.se låter mig inte göra det :( Jag ska försöka igen senare. 
 
Idag så var jag i stallet länge, stod och pratade länge och stressade inte alls. Vilket jag fick igen för senare visserligen, men det var riktigt skönt att bara njuta av att traska runt där. Första hästen ut för ridning idag var Zetta! 
 
Jag skrittade och travade fram henne på slingan där hon var asfjollig. Hon tittade på allt; Pinnar, blommor, gräs, you name it. Ängarna nere på slingan har blivit klippta nu så det fick bli lite dressyr på en utav ängarna. 
Fokuset låg på mig idag, jag ville inte be henne om mycket, utan bara se vad jag kunde göra med knapparna jag fick utav Lisa igår. Så egentligen gjorde vi inte mycket alls, haha, nej jag skojar bara. Men det är riktigt kul att rida med så små hjälper och verkligen rida! När jag tänkte rätt idag så blev det rätt, det kändes riktigt bra.
Jag red på en stor åttvolt där jag gjorde avbrott och bara tränade på varvbytet. Det kändes riktigt, riktigt bra till och med, hon var mjuk, låg men inte bakom och trampade på fint! Fina tjejen! <3 
I galoppen förväntade jag mig en trött och lite stark häst med huvudet uppe i luften, men icke! Hon var lugn, mjuk och väntade verkligen på mina hjälper. Här växlade jag mellan en stor volt och lite raksträckor. Superfin hästis idag, känslan var super! Synd att det går upp och ner så mycket just nu, men jag antar att det blir mindre och mindre gap på de bästa och sämsta ridpassen med tiden! :) 
 
Hon är sprättig och överallt, men jag gillar ändå bilden, haha! Hon är kul! 
 
Oscar var en riktigt kaxig liten skit idag, haha! Nej, han hade ingen lust att arbeta! 
Jag red även Oscar nere på ängen och skrittade fram läänge på långa tyglar där han var lugn och nöjd. Men när jag skulle ta tyglarna och börja jogga så han jag inte mer än att korta tygeln och tänka trav så flög han iväg i sken. Mindre bra! Jag drog i ena tygeln så att jag lyckades vända runt honom och sen stannade jag honom. Jag red fram och bad om exakt samma sak och då skenade han iväg igen. 
 
För er som inte läst om oss förut så har Oscar varit misshandlad tidigare och kan bli väldigt osäker, så det här med att skena är inget nytt för oss, men det har inte hänt sedan en gång förra våren och annars inte på grana ens. Men idag så var det lite annorlunda, för Oscar var inte ett dugg rädd! Jag känner min ponny väldigt väl och känner hans kropp när han är rädd, känner igen hans huvudrörelser när han bråkar, känner igen öronen när han är nöjd. Och idag var han inte rädd, så jag gick på honom lite mer och var lite hårdare idag. 
Jag bad honom att trava igen och när han drog upp huvudet och tänkte springa så drev jag på framåt, men utan att släppa fram honom i handen. Jag travade ett varv på slingan för att bara rida rakt fram och inte tänka på något annat. Efter det så kändes han lugnare igen så jag gick in på ängen och fortsatte med det jag höll på med. Nu var det dock stennoga med allt vi gjorde. Allt skulle vara hundra procent rätt, han fick inget utrymme att köra ut bogen, släpa bakbenen eller något sånt, utan det var noga, noga, noga med honom. Och det hjälpte! Efter fem minuter på det sättet så var han superfin att rida! Då var han taktmässig, men med lite mer go, riktigt kul att rida på. Jag gjorde ett liknande arbete på honom som jag gjorde på Zetta, det vill säga åttvolter och övergångar mest. 
Jag galopperade mycket och med många övergångar och volter. Fattningarna fick lite mer fokus så att han inte skulle tänka något annat än lugn galopp i dom och inte sken. 
 
Jag är väldigt nöjd med passet på Oscar ändå. Halva passet var ju skit och andra halvan super, så kan det vara, men vi slutade på topp. Sen har jag haft den här känslan av att Oscar och jag ska ha en liten dust snart och jag tror att den precis har varit! Kax-ponny är fortfarande bästa ponny! 


Gårdagens ridpass

Eftersom jag hängt med Tove till Norrköping red jag Yngve sista gången igår. Mamma och Linda tar hand om honom tills jag kommer hem.
Eftersom vi tränade för Lisa i onsdags så tog jag det lite mer lungt och red ut. Var ute i en halvtimme och han skötte sig super!
 
Haha snygga man är

Framme i norrköping

Nu är vi framme i Norrköping sedan några timmar tillbaka (:
Amoure står på tävlingsplatsen, lugn och snäll. Red ett lättare pass på en laddad ponny nu på kvällen för att han skulle få röra lite på sig, han var riktigt pigg och hade riktigt mycket tryck i galoppen. Väldigt härligt men också lite extra jobb ;)
Annars kändes det bra. Sedan skrittade jag ut med en annan tjej, trevligt med sällskap.
 
Imorgon har jag tänkt rida en sväng på morgonen och sedan startar jag en LB:1a tjugo i tre. Kul!

På väg

På väg till.. Vet inte om Tove sagt vart vi ska, måste fråga henne. Så nu har jag frågat om jag fick säga och vi ska till Connemara SM WOHO. Vi har redan sätt en connemara. Vi är framme om 40 min, mer info ikväll!! //Amanda


Hööks nya!

GAH jag dör så mycket snyggt vill ha ALLT! BLÄ allt passar verkligen min häst så bra jämfört med nya kollektionen!

100742_02.jpg

600526_01.jpg

600836_01.jpg

400811_03.jpg

400811_01.jpg

110253_01.jpg

product.aspx.jpg

product.aspx.jpg

400745_03.jpg

400745_02.jpg

400745_01.jpg 

product.aspx.jpg


Hööks höst och vinterkollektion

Jag har faktiskt varit riktigt taggad på att se hööks höst och vinterkollektion, jag tycker deras grejer blir bättre och bättre för varje säsong faktiskt. Jag tycker att de gjorde ett bra jobb med den här också. Det jag var mest nöjd med var täckena, många fina utetäcken, fleecetäcken och innetäcken. Jag hade önskat mer dock, haha, mer träns, mer schabrak och fler snygga ridbyxor. Det fanns något bra i varje katagori, men jag vill ha mer. 
 
 
Här är några produkter ut den nya kollektionen som jag gillar. Jag har redan det bruna innetäcket och är glad att det äntligen finns en hals att köpa till! Sen älskar jag dunvästar så det var väl givet att jag skulle gilla den här också, haha. 
 
/Martina

Hiss eller Diss med rött?

HISS eller DISS med rött på Yngve?
Jag tycker HISS!
Trodde det skulle se fult ut men det fungerade faktiskt helt ok! Inte som vitt eller mörkblått men det var absolut  acceptabelt!
Vad tycker NI?
ö
 

Dagens Lisa träning!

Idag red jag för Lisa och vi red ute pga värmen.
Jag red fram ute och fokuserade enbart på att ha honom framme för skänkeln. Det gick väldigt bra ute men han har problemet att hålla uppe energin och dör efter några steg så får ständigt påminna honom att jag sitter där uppe. 
På ridbanan gick det mindre bra. Dessutom pratade jag och Lisa en stund då jag skrittade så då tappade jag lite fokuset på skänklarna. 
Han var inte alls framme MEN vi löste ändå ett stort problem. I höger varv vägrar han ställa inmåt, skjuter ut bogen och flyter undan hela tiden och jag vet inte vad jag ska göra. Men Lisa sa det att jag använder bara mina innerhjälper och då vi ändrade så jag fick honon att svara för ytter så blev det bra på en gång! SÅ SKÖNT! 
Grejen är den nu bara att han är inte trött bara nochalant. Rider man ute är han superpigg och han rids bara ett träningspass i veckan, annars uteritter.
Men vi ska öka på havre. Ge honom lika stor dos havre som vi gett musli nu och ge honom mindre musli. 
 
Men han tyckte i alla fall det var kul och han var faktiskt väldigt fin trots att det gick långsamt ibland!
 
Screenshots från då Tove filmade lite!
 Han är allt läcker ibland min lille fina!
kkk
Nästa vecka blir det kurs för Lisa två dagar i rad! Funderar på att låta honom sova inne då...
 

Dagens ridpass!

Idag så började jag med Zetta och red nere på slingan. Jag hade tänkt skritta en timme i skogen, men när jag kom ner på slingan så var Lollo och Linda där och hade ställt fram hinder och hoppade lite. Jag hakade på och tog några språng jag med! Zetta levde upp till smeknamnet sprättan idag, haha, hon var pigg och glad och lite överallt! När vi skulle hoppa den lilla stocken på slingan så ville hon först inte för att den var läskig, sen överhoppade hon.. något. Haha, bilder kommer, dom är riktigt roliga! 
 
Oscar och jag tränade för Lisa idag. Åh, vad jag har saknat att träna för Lisa! Det gick jättebra, Oscar var lugn, taktmässig och bra i gången så vi kunde äntligen fokusera på bara, bara mig. När jag satt till rätt så funkade allting plötsligt, det var sjukt kul! 
 
 
 
Jag insåg inte vad bråttom jag hade, så jag skriver mer sen, haha! 

Liten ursäkt

Förlåt för att jag inte har bloggat så bra i måndags, inget igår och inte så bra idag än. Jag har haft två ruskigt dåliga dagar med en massa bråk så jag har verkligen inte haft någon blogglust, MEN nu har det löst sig så hej, haha. 
 
Zetta har faktiskt fått vila i två dagar. Hon var som sagt bråkig i söndags och jag bara kände det måndag/tisdag att om jag skulle sitta upp på så dåligt humör som jag var på och börja bråka så skulle det bara bli dåligt. Om jag var grinig, hon började bråka, jag skulle tappa tålamod.. Nej, ingen bra idé! Hon är ändå så pass känslig så hon skulle ta illa upp i flera dagar säkert. Jag har tagit in henne och haft borstningsterapi och klappmys. Jag har inte ens velat träna nh med henne för jag har varit på just så dåligt humör, inte kul! Men vi har borstat och myst, det har iallafall varit väldigt trevligt :) 
 
Oscar har gått däremot, i måndags var det slingan barbacka igen i skritt och trav. Han kändes helt okej, men jag hade inte så mycket krav, bara red runt och gjorde många övergångar. 
Igår så red jag på ridbanan med honom. Alltså ja, han kändes lat faktiskt. Han gick helt okej, men han gjorde ingenting självmant, så himla oambitiös. Jag fick typ bära fram honom kändes det som, det var tungt och trögt. Väldigt, otroligt inte likt Oscar. Han fick en liten ponnyspark till och med, haha och då gick det faktiskt lite bättre. Galoppen var det bästa igår där var han klart finast. 
 
Idag ska Zetta ridas på slingan och Oscar och jag ska träna för Lisa! Det har jag längtat efter! :D 
 
 
Två gamla bilder på Oscar! :) 

Amoure 24 juli

Idag fick Amoure sig en riktig genomkörare nere på slingan (:
Han var väldigt pigg och ganska så stark så det blev lydnad hela passet! Började med halter från skritt, sedan skritt och trav övergångar
Han var riktigt, riktigt laddad så till slut valde jag att i alla fall låta honom galoppera av sig lite grann, galopperade inga långa sträckor på raken utan kanske en av raksträckorna och sedan gjorde jag ett avbrott, i början var det svårt att få till avbrotten men det blev bättre och bättre hela tiden! 
Red även tempoväxlingar i både trav och galopp, och mot slutet av passet svarade han jättebra för både hand och skänkel!
Överlag är jag nöjd med passet, jag fick igenom det jag ville men brydde mig inte så mycket om formen (:
Amoure fick sedan gå ut med flughuva för första gången, och han var duktig :)

Uteritt barbacka

Idag red jag ut på Mingus barbacka med Linda och Yngve. Elin lindas kompis var med och de turades om att rida Yngve. Vi skrittade bara i skogen en timma och det var mys! Fanns masssor med blåbär så red med en kvist som jag åt från hela tiden, najs! Viggo var med och han hade kul med sina brudar.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2936053/images/2012/pic_500ee7dae087c3593b0000ac.jpg" class="image">


Tävlingsplaner

Så här ser min tidiga höst ut

10 augusti Vallentunas augusti dressyr LB:2
 
18 augusti Roslagens rid och körklubb LB:1
 
24-26 augusti Falu ryttarsällskap Sveden dressyrmeeting LC:1, LB:1, LC:2, LB:1, LB:1
 
9 september Högvreten LB:2
 
Sen är det lite oklart eftersom alla inte släppt sina klasser än. Om LB:2 orna går bra ska jag starta LB:3 på Väsby i oktober. 
Åhh så roligt det ska bli!
/// Amanda

Patrik och Scandic!

Patrik och Finfina Scandic sista dage på Falsterbo! :D
(Ta en bild = död)

OS info

Tidsprogram
Hoppning:
2 Augusti 17.00 - 19.00 besiktning
3 augusti warm up
4 augusti Tidshoppning individuell kval 1
5 augusti 11.00 - 14.15 Nationshoppning omg 1 individuellt kval 2
6 augusti 14.00 - 16.45 nationshoppning omg 2, individuellt kval 3, medaljutdelning lag
8 augusti individuellt final omg A
individuellt final B, medaljutdelning
 
Dressyr:
31 juli hästbesiktning
2 augusti 11.00-15.30 Grand Prix - lagtävling och individuellt kval
3 augusti 11.00 - 15.30 Grand Prix lagtävling och individuellt kval  
7 augusti 10.00 - 16.25 Grand Prix Special - final i lagtävlingen (7 lag + 11 individuella startanede  - 32 ryttare
9 augusti 12.30 - 16.00 Grand Prix Freestyle - final individuellt, 18 startande
 
Fälttävlan
27 Juli Häst inspektion
28 Juli Dressyr
29 Juli Dressyr
30 Juli Terrängritt
31 Juli Hästinspektion
31 Juli Banhoppning lag, medaljutdelning
31Juli Banhoppning individuellt, medaljutdelning
 
Spännande!!! Jag ska försöka följa ALLT och heja heja heja!

OS truppen!

// Amanda

 


Ridpasset på Minge idag + gamla bilder

(har jag lagt upp de här bilderna??? tror inte det?? :S)

Dagens ridpass på Mingus blev först på slingan med mamma som red Yngve. Vi busgalopeprade där och red halva passet ute.
Andra halvan var på utevolten. I början gick det ganska bra men då jag krävda av honom att inte skjuta ut bogen utan ställa inåt i volterna blev det lite bråk så jag la av med det. Men han var väldigt hängig i bettet idag, fick typ kramp i armen men då red jag massor med övergångar och ryggade osv så blev det bättre. Försökte ta det där med bogarna igen efter ett tag och det fungerade väl ok. Tog ett varv på volten i galopp i alla fall och avslutade då han gav med sig. 
Gamla bilder som sagt! På onsdag(?) tror jag Sara och Erin kommer hem till sin lilla ponny! Får höra med dem men jag tror jag ska ta hand om honom även då (:
 
 
g
Så där kan det bli ibland då man fattar galopp! (drar honon inte i munnen som ni ser)
g
 

Ponny smyger i gräset!


Amoure 23 juli

Idag red jag på förmiddagen, i ridhuset (:
Eftersom att dressyrsadeln är hemma för tillfället valde jag att rida barbacka (dumt val, aj) och det gick bra (:
Amoure var väldigt pigg och lite stark, men jag red mycket lösgörande samt övergångar och det blev bättre och bättre!
Förlåt för dålig uppdatering, jag har varit med kompisar hela helgen och är även det nu, men tipsa gärna om vad ni vill läsa om :)

Försöker ladda upp bilder igen..


Rose Mathisen

Rose med sin fina Bocelli! Framridning och på banan. 
l
Ta en bild utan min tilåtelse = död

Mobilt internet suger

Jag har försökt lägga upp bilder från igår superlänge nu, men det går inte med mitt mobila nät, så dom kommer när dom kommer helt enkelt, men här är en, den enda jag lyckades få in här! 
 
/Martina 

Minge och jag sista delen

Mingus var verkligen fin här! Jag hade verkligen ingen användning av spöt så vet inte varför jag onödigt hade med mig det haha. 
Fina killen!
l

Linda och Yngve hoppträning del 2


Lång dag

Jag, Martina, har haft en lång dag av hästar, jobb, hästar och kompisar, men nu äntligen så ligger jag i min säng och tänker inte göra något mer än att tvätta håret. 
 
Dagen började tidigt med Brian så att jag skulle hinna ta honom innan jobbet. Sara och Katja var borta båda två så jag fick rida fina Brian idag! :) 
Jag red ett dressyrpass med honom på utebanan. Solen låg på så det blev rätt varmt, men Brian jobbade på fint ändå, han kändes riktigt taggad idag! I alla igångsättningar så studsade han till lite, haha, han ville iväg! Jag jobbade med skolorna en del idag och gjorde så att jag började långsidan med en öppna och red den fram tills mitten ungefär där jag la en 10-15 meters volt och fortsatte sen i sluta resten av långsidan. Sedan växlade jag och red slutan först och fortsatte sen i öppna efter volten. Brian kändes bra, han lyssnade väl idag och var fin i form och steg. Åh, han är så fin <3 
I galoppen så tränade jag mycket på själva fattningarna, så jag galopperade bara korta sträckor, typ en halv långsida åt gången, bröt sedan av och fattade ny. Jag älskar ju alltid Brians galopp, men idag kändes det ännu rundare än vad den gjort tidigare för mig, det var superkul att känna på. Jag var väldigt nöjd med det här passet och önskar att jag tjatat mer på min mamma om att komma ut och fota :( 
 
Brian med sin ena matte Sara. (Förlåt och tack för lånet av bild, Sara)
 
Därefter så var det jobbet i många timmar och vid 7 var det stallet igen! Då följde min mamma med och skulle fota lite, superskönt eftersom hon tog in Oscar åt mig då, så jag behövde bara hämta Zetta ut sommarhagarna :) Jag tog in Bebis och fixade med hennes sår innan det var riddags på Zetta. Det blev ett dressyrpass på utebanan det med, men inte alls som Brians utan rätt dåligt. Jag började i skritt och trav med mycket övergångar och ville sen få henne att bara rulla på i en lugn trav. Hon kändes lite störd redan från början, tjafsig i munnen, försökte vända och lyfte i fram ett par gånger. Så jag var inte superglad, haha, men jaja. Jag ville ändå inte sluta med det jag höll på med, utan rättade henne bara och låtsades lite som ingenting sen och fortsatte bara att be om samma saker. På henne så tränade jag lite att både korta och länga formen på henne så att vi inte fastnar i ett läge bara. Jag red några öppnor på henne där hon tjafsade mycket först, försökte stanna och lyfta, men jag "sparkade" på framåt och red vidare bara. Vi fick några bra steg i varje varv och då nöjde jag mig och travade av henne. Det kändes inte värt det att bråka med galoppen idag när hon redan kändes lite bränd i huvudet. Hon ska få gå på uteritt imorgon och på tisdag iallafall, mycket träning den här veckan :) Det är bra det också iförsig, någon gång måste man börja sätta press på henne också. 
 
Gammal bild på mig och Zetta, dom från idag kommer sen! 
 
Oscar red jag inte ordentligt på idag. Jag hoppade upp barbacka och red ner på slingan med Jennifer och mamma på marken. Red ut i åkern i höga gräset där Oscar typ drunknade, haha. Sen travade jag runt lite fram och tillbaka på slingan en kort stund innan jag saktade av och sen släppte ut honom i hagen. Inget seriöst, men det är klart han skulle få vara med han också, haha! 
 
 
Bilderna tar vi imorgon istället, jag orkar inte fixa med det nu! :) 

Amoure 22 juli

Amoure har nu vilat i två dagar så när jag hoppade lite i ridhuset på kvällen var han riktigt taggad! Roligt men samtidigt lite jobbigt, jag fick verkligen jobba.
Jag hade ställt fram fyra hinder, ett räcke med häckar under, ett smalhinder med grön matta, ett plank och en oxer så de hindrena hoppade jag och avslutade med en bana på 8 språng på 90 cm vilket kändes lätt och bra (:
Clownponnyn i torsdags (:

Linda och Yngve hoppträning del 1


16/7 Amanda del 7

Busunge!

Att låta någon annan rida ens häst

 Vad tycker ni om att sätta upp andra människor på er häst? Gör ni det med ett syfte eller för att det är kul mest? 
 
Jag tycker det är svårt, väldigt svårt till och med. Det är ju ens häst, man har ett system och ett mål med ridningen och jag tycker därav att det är svårt att sätta upp någon annan "medan man håller på med något" så att säga. Om jag en vecka har ett litet problem eller något jag håller på att träna in så vill jag inte att det jobbet ska bli avbrutet. Sen finns det många lägen som det känns mycket bättre i, men överlag är det lite jobbigt eftersom man egentligen alltid håller på med ett jobb på sin häst; Man jobbar ju ständigt för att det ska bli bättre. 
 
Sen å andra sidan så tycker jag att det är kul att se min häst jobba, jag tycker det är kul att låta någon ta del av det som är jag och min häst. Det är kul att någon annan tycker om att rida min häst, kul att min häst lär någon något, kul att någon lär min häst något, jättenyttigt att höra en annan åsikt om hästen från någon annan. 
 
Jag är ganska noga med vem jag låter rida mina hästar och vill inte att det ska vara för många olika. Jag låter gärna någon prova min häst, men inte vem som helst helt enkelt. 
Sen måste man förstå att det är andra tankar kring vem jag låter rida Oscar, det kräver lite mer ändå i och med att han är ganska speciell (minst sagt). För Oscar är det jättenyttigt att ha olika ryttare på ryggen ibland för att vänja sig mer med andra, det blir både fysisk och psykisk träning! :) 
 
Hur tänker ni kring detta? 

Tinne på Falsterbo

Börjar med bilderna på Tinne (:
INGEN kopiering på bilderna tack. 

16/7 Amanda del 6


Runsten payandjump 90 cm

 

Så här skrev Linda (thavampyrbarn.blogg.se) på sin blogg om idag:

PAY AND JUMP

Nu har jag kommit hem från Pay and jumpen (nästan tävling) på Runsten! Allt gick bra, men lixom kunde gått bättre.
 
Yngve var jättesnäll och lugn på tävlingsplatsen, inget bråk eller nåt sånt. Han var nästan för lugn, vilket ställde till det när vi väl var inne på banan, först hoppade jag 80cm och då stannade han ganska mycket (på pay and jump får dom stanna så mycket dom vill, man får t.o.m hoppa om banan om man känner att det behövs)Så jag gick ut lite halvt besviken. 
 
Men tänkte inte så mycket på det, utan laddade upp lite med fika och hoppade sedan upp på honom igen. Nu var det då dags för 90cm. Det gick mycket bättre! Yngve hade då vaknat upp lite ur sitt tröga tillstånd,hade fått se hindrena lite mer ordentligt och jag visste lite mer hur jag skulle göra, så då blev det bara två stopp på samma hinder. Men resten av banan gick så bra så jag fick åka hem nöjd :)
Yngve blev självklart belönad med äpplen och annat c:
 

Jag var ganska besviken på de båda efter första hahaha. Både för att Yngve fjantade sig rejält och att Linda inte gjorde som hon borde ha gjort. 
Dock var han super duktig på både framridningarna!! Stannade adrig och hoppade bra. 
90 gick super för att vara Yngve och då var jag helt tvärt om, jag var helt hyperglad! Duktiga!! 
Vi har kommit överens om att det inte handlar om höjd utan hur mycket Yngve får titta på hindrena. Så vi ska anmäla Linda till en lokal 90 och 95 i September!
 
 Värsta hejarklacken hahaha. Jag stod där nere och skrek också HAHA

LipARN

Haha, min ponny gillar att lipa <3 

Pay and jump på runsten!

Idag så åkte jag, Lollo, Annika, Amanda, Linda och Anna till runsten på pay and jump! Jag gillar runsten! :) Så himla mysigt ställe! 
 
Oscar skötte sig bra, både i släp och i ridningen. På framridningen så hade jag inga superstora krav, jag ville att han skulle vara glad och tycka att det var kul. Han var lugn och fin, trängde lite i högersidan, men jag bråkade inte med det idag utan bara flyttade honom lite utåt i höger varv och tvingade så ut honom lite på vänstersidan som han inte ville lägga vikt på. Galoppen gick nog bäst på framridningen, han kändes framåt, men lugn och med på noterna. Jag hoppade fram två gånger på det minsta hindret innan jag hoppade räcket som stod framme på framhoppningen. På räcket kom han lite knasigt två gånger och hoppade av lite för långt ifrån och bara slängde sig över. Jag tog igenom förhållningarna bättre och han hoppade bättre. Tog oxern två gånger vilket gick bra och nöjde mig sen. Sen skrittade jag runt ute i väntan på min tur. 
 
Inne på banan så var han fortfarande lugn om inte lite ofokuserad, han kändes lite förvirrad, haha. Han verkade nästan lite förvånad när vi kom fram till hindrena, tog inte riktigt förhållningar eller halvhalter, så han kom nära ibland och långt ifrån ibland, men han ansträngde sig ändå, han hoppade upp sig när han kom nära, och sträckte ut sig när det blev långt. Och ibland då, då kom han rätt på hindrena! Jag är nöjd med rundan ändå, han kändes fin mellan hindrena, bytte galopp och lyssnade! Så jag är nöjd! :) 
 
Det blev inte så många bilder med min kamera, men jag lägger upp några av dom här. Amanda fotade mer, så vi får kolla på dom sen! ;D 
 
 
/Martina

gårdagens uteritt på Mingus

Vad gjorde vi igår? Jo jag och Linda tog red ut på andra sidan vägen fast jag red och Linda promenerade Yngve. Precis då vi gick ut började det ösa regn och åska. Ett tag blev jag sjukt orolig för åskan men det gick över! Mingepinge skötte sig super. Travade lite på en grusväg men annars bara skitt!
Linda var typ över lycklig över två regnbågar, syns det?
Efter det smörjde Linda allt medan jag badade Yngve. Minge fick sova ett tag inne innan jag tog ut honom och kvällsfodrade alla hästar!
 
 

Falsterbo

Fotade massssor under dressyren (söndag) på Falsterbo. Vill ni se fler bilder?! :D
Hel drös med favoriter!

Tove & Amoure 16/7 del 4


Bilder

Igår vilade Amoure och det får han även göra idag då jag har lite annat för mig (:
Nästa och näst-nästa helg är det tävlingar, börjar tagga till nu :D
Massor som måste fixas i veckan dock, Amoure ska klippas, duschas x2, allt (fyra träns, två sadlar, tre gjordar, grimma osv) ska smörjas och packas. Mycket jobb (;
Bjuder på lite blandade bilder från våren, ingen speciell ordning :)
 

Lindas hoppning

Glömde skriva om hoppningen för Linda med Linda (haha)
Jag själv tyckte inte det gick så bra. Linda anvädne skänkeln för mycket så han lyssnade inte alls på den, han var sjukt seg och stannade flera gånger. Tyckte inte någon av dem visade sitt bästa (snäll syster hehe) nej men jag vet att de båda kan mycket bättre.
 
Linda (min linda) var lite missnöjd med men det var ganska svåra väger och så. Banan i slutet lyckades de aldrig hoppa igenom helt och den låg bara på 90. De fick avbryta mitt i för att han stannade så mycket. Sen hoppade hon om slutet och då gick det lite bättre.
 
Dock hoppade han faktiskt kominationen väldigt bra alla gånger. 
 
Vi får se hur det går idag med att hoppa 90 och allt. Det är ju tävling på helt nytt ställe. Linda har ju bara hoppat honom på Väsby ridklubb och i det ridhuset har han varit i ett par gånger så han kollar inte på onödiga saker. Men vi får se. Jag hoppas för allt att han inte stannar men med förutsättningarna ser det inte helt ljust ut haha. 

Detta är ju tidsinställt så vi är väl på Runsten nu. Uppdaterar mer då jag kommer hem!
Mer bilder kommer!

Nu åker vi!


Och Oscar

Efter hoppträningen med Zetta så red jag ut på Oscar. Vi tog det väldigt lugnt på grund av värmen och faktumet att vi ska åka till runsten imorgon. Vi skrittade i cirka en halvtimme i skogen innan vi travade och galopperade lite på slingan. Han var superpigg, haha, det var kul! Och nog kom han ihåg att jag ville att han skulle byta galopp igår.. Haha, i galoppen så gjorde han självmant små, små S-bågar och bytte galopp i varje, haha, vi studsade fram en liten stund innan vi kunde hålla en och samma galopp. Jag ville inte vara för hård heller för han verkade så nöjd, som om han tyckte det var roligt att komma på något nytt. Han har ju gjort några byten förut, men det är inget vi tränat på. 
 
Sen myste vi lite inne och gick ut till hagen :) Jag åkte iväg till stranden med några kompisar, åt middag och hade lite mys innan jag gick tillbaka till stallet och tog in Oscar. Jag duschade honom och gjorde iordning boxen åt honom innan jag gick och spelade brädspel! Mysig dag! 
 

Amoure 19 juli

Igår hopptränade jag och Amoure på Söderbergas utebana, superbra (:
Underlaget var ganska tunggalopperat på grund av allt regn som kom dagen innan, men det är väl bra träning det också ;)
Linda som har Facette i stallet var med och agerade tränare vilket var jättebra!
Först red vi över lite travbommar, tre olika serier varav en var böjd. Vi flyttade lite och två av bomserierna hade väldigt kort avstånd så det gällde att korta hästen. Amoure ville gärna springa på lite men bitvis kändes det kanon!
Vi började med att hoppa fram på ett räcke som på en åtta, så det hoppade vi i båda varven. Sedan hoppade vi en kombination med bom-tre språng-räcke-två språng-räcke-två språng-räcke-landningsbom.
Amoure hoppade väl bra, någorlunda avslappnad men avståndet stämde inte riktigt men när det blev längt blev det bättre!
Sedan hoppade vi lite olika linjer och en bana. Amoure blev lite "tågig" och drog järnet vilket resulterade i dåliga språng och flygande bommar, men jag avbröt efter ett par hinder och började sedan om, red ihop honom, brydde mig inte om mina ben och bara satt tillbaka. Han har ett sådant tryck i galoppen i alla fall så jag behöver inte göra något, då blev det mycket bättre!
 
Bara för skojs skull så fick Amoure ha på sig luva för första gången, och det fungerade faktiskt bra (: Han är ju lite rädd om sina öron men luvan brydde han sig inte om vilket var bra.
På väg hemåt :) Amanda fotade så bilder kommer!

Zetta och hoppträning

Dagen började 07.00 i stallet, tiiidigt. Jag började med att ta in Zetta och träna lite NH med henne. När jag började böja igenom henne så var hon avspänd direkt vilket hon inte varit tidigare, så det var jättekul. Jag gjorde bara två övningar med henne idag då hon inte är så mycket tränad och hon behöver få smälta övningarna lite. Vi jobbade med backningen och att flytta bakdelen. Backningen gick väldigt bra, bara att hon tappade fokus ibland och började titta på annat. Det är bland det mest irriterande dom kan göra, haha, inte ens titta på en. Men men, det blev bara bättre och bättre, hon fick mer och mer koncentration faktiskt. Hon tyckte det var lite svårt att flytta bakdelen till en början då hon trodde att jag ville att hon skulle börja gå. Men efter en stund så började hon ta små, små steg i rätt riktning och där avslutade vi. Jag kände mig nöjd och hon avslutade med att göra rätt, så det kändes bra! 
 
 
Efter detta så var det hoppträning för Eva. Vi började med att travhoppa ett kryss med bommar innan och sedan bryta av till trav igen efter för att trava över flera bommar. Det gick över förväntan ändå, hon landade i galopp och bröt av när jag bad om det, även om det blev springigt ibland. Efter en stund så lades den andra bomserien upp till ett räcke och vi rullade på i galopp efter första och över andra hindret också. De första gångerna så klämde hon in ett extra språng innan andra hindret, och det blev svårt att få fram henne för när jag la till skänkeln eller en smackning så blev hon lite förskräckt, haha. Men med lite mer skänkel från början bara så kom vi rätt på fyra sen. 
Sedan hoppade vi några enkelhinder på diagonalerna där hon överhoppade "något" över ett hinder som det stod sockerbitar i. Hon hoppade seriöst skithögt, haha, 1.50 här kommer vi. Haha, inte. Men det gick bra iallafall :) 
 
Nästa övning var en serie med tre galoppsprång mellan ett räcke och en oxer som det stod regnbågsskärmar i. Jag tror mest att hon började bli trött här, kom in hastigt på första och inte hann titta ordentligt för här började hon stanna. Hon är inte en häst med stopp i sig egentligen så jag blev lite paff. Det jag känner var dumt i efterhand var att jag inte gick på lite mer i det läget. I mitt huvud så fanns bilden "om jag trycker till så hoppar vi 1.60 minst nu" och jag hade ingen lust att gå på flygtur så jag mesade, vilket också var dumt för då stannade hon ju igen. Vi kom över hindret många gånger, men sprången där blev inte bra alltså så det var lite sämst! Vi tog en liten paus här och skrittade innan vi hoppade vattenmatta i en kombination vilket gick bra. Sen tog vi regnbågen igen och då funkade det bättre. 
 
Vi hoppade ingen bana idag för hon var redan så trött och hade kämpat på bra ändå. Det är mycket hon ska lära sig i hoppningen; Vi är på en bra början, men jag behöver hoppa henne mer och komma igång och verkligen lära känna varandra och ge henne mer rutin. Av den anledningen bestämde jag att Oscar får följa med på pay and jump imorgon istället för Zetta. Jag tror absolut att hon skulle palla det och hon kan definitivt hoppa en bana, men jag vill att hon ska få en så bra grund som möjligt på tävlingsbanan och inte koppla det med något negativt, inte i nu direkt. Så om det skulle gå dåligt imorgon känner jag att jag kanske pressat och gjort det kopplat till stress att åka iväg om det inte funkar. Hade det gått bra så hade det gått bra, men jag väljer att träna och hoppa henne mer innan vi drar ut. Och dessutom får jag hoppa min älsklingsponny då, så det gör mig absolut ingenting! :D 
 
 
/Martina

Amanda och Mingus del 2

 

NH, ledarskapsövningar och kommunikation

Istället för att bara rida så tycker jag om att jobba från marken med hästen också. Förutom arbetet man gör så blir det ett annat sätt att knyta band till sin häst. När jag säger jobba hästen från marken så menar jag inte longering och tömkörning (även om det också är super), utan jag tänker på ledarskapsövningar i lite NH-tänk. 
 
(Det finns hundra olika stilar och metoder att träna ledarskap från marken. Alla har sin egen tankegång och sitt eget sätt, men jag skriver utifrån hur jag tränar det. )
 
Ledarskapsövningar gör man inte alltid för att man måste, utan för att det kan vara bra för både häst och människa att göra något annat tillsammans som inte kräver så mycket utav hästen fysiskt. Jag tränade NH med en fjordhäst jag red mycket förut och jag kan lugnt säga både att vi fick ett nytt band och att hon blev mer lyhörd både från marken och i ridningen. Jag tror absolut att det man gör på marken påverkar ridningen också. Om jag någon dag känner att Oscar är kaxig och respektlös i ridningen så sätter jag på repgrimman och bara gör några basic-övningar och jag har alltid känt att det faktiskt har gett något. 
 
Sen finns det de mer extrema fallen där man bara måste hitta ett sätt att jobba med hästen utan för stor press för att upprätta någon slags kommunikation över huvudtaget. Typ som Oscar. 
När Oscar kom till oss och jag började jobba med honom så var det först bara borstning och pyssel, men sedan började vi med NH-träning. Den första övningen vi gjorde var bara att han skulle böja halsen emot mig, så som man gör när man stretchar med en morot eller så, inget avancerat; Men det var just då tillräckligt för att han skulle slå knut på sig själv och börja snurra på stället i panik. I den här övningen så står en mentalt avslappnad häst still med bakdelen och bara följer med för det tryck du ger. I det här fallet en hand på nosryggen. Oscar var så spänd så jag behövde aldrig röra hans nos när vi tränade in det här, han flyttade bara jag tog handen emot honom, vilket han gör än idag i den här övningen, men nu utan att vara rädd. 
 
Senare när Oscar och jag kom in på fler övningar, bara som att backa eller be honom komma till mig så fick han panik och skenade iväg varje gång man gav honom en signal. Det var så med varje ny övning man introducerade för honom, han behövde sticka iväg några gånger innan han insåg att jag inte skulle döda honom. Nu var ju Oscar ett extrem fall i och med att han blivit misshandlad och hade så dålig tillit till människor. 
I träningen så såg jag till att skapa ett "happy place" åt Oscar, där det inte fanns någon press alls utan bara lugn och mys. Det är fortfarande idag det ställe han väljer att gå till om han känner press ifrån marken när jag är med honom, det är fint att de signalerna ligger kvar. 
 
Det jag försökte poängtera med mini-historian om Oscar var detta; Om jag hade försökte sitta upp och lösa problemen från ryggen på en gång så hade vad som helst kunnat hända. Jag kunde blivit skadad, han kunde tappat all tillit och inte velat bli riden mer, det kanske hade gått bra eller så hade han varit en lika stressad häst än idag. Det vet vi inte, men jag är ändå glad att vi började på det sättet som vi gjorde. Vissa detaljer kunde kanske varit annorlunda, men själva ledarskapsövningarna är det bästa vi har gjort, annars hade han inte varit där han är idag. 
 
Vare sig det är en problemhäst eller en välhanterad snäll häst så är det alltid roligt att lära känna varandra på nya plan. 
 
Här är lite exempel på hur några övningar kan se ut! Är ni intresserade så kan ni läsa in er mer på olika ledarskapsmetoder, det är viktigt att göra det rätt :) 
 
Böj igenom hästen - Jag börjar och avslutar alltid med övningen där jag böjer hästens hals mot mig. Har man inte en avslappnad häst som är med dig från början så är det ingen idé att träna på något annat. Och har man en stressad häst i slutet så är något lite fel. 
Backa - Det finns olika sätt att få hästen backa. Oscar som tränat lite mer backar när jag vinkar med pekfingret åt honom, medan Zetta inte alls tar det. Man kan ha händerna bredvid varandra som om man skulle klappa i dom och sen bara göra små vinkningar fram och tillbaka mot hästen. Direkt när hästen backar ett steg så slutar man. 
Flytta bakdelen - Slutprodukten av denna övning är att man ska kunna tippa huvudet åt sidan och hästen ska flytta bakdelen som om det vore en framdelsvändning. Till en början får man överdriva kroppsspråket och kanske gunga med repet som en pendel mot hästen (utan att röra den). När hästen förstår, beröm. 
Flytta framdelen - Man tar handen och håller den rak mot hästens ganasch som om man skulle knacka på den med handryggen. Sedan gör man små rörelser mot ganaschen som om man hackade lök. Detta är fortfarande utan att röra hästen, den ska gå undan för ett mentalt tryck här, inget fysiskt. 
 
Precis som i ridningen så börjar man alltid med den minsta möjliga hjälpen och ökar sedan lite grann gradvis så att hästen hinner med att tänka. Det är viktigt att ge hästen pauser ibland så den hinner med, den kanske inte alls förstår vad man menar, då är det schysst att låta hästen fundera. 
 
Vad tycker ni om NH/ledarskap från marken? Viktigt eller mindre viktigt? 
 
Bilderna är inte från någon gång då vi tränat NH, utan det var en gång då jag hade ridit honom och släppte honom lös på banan sen. Jag kallade in honom och då kom han direkt och myste, han sticker alltid huvudet under armen på en när man tränat klart eller bara leker från marken. När jag ser bilderna önskar jag verkligen att jag tränade oftare, det är så häftigt att vara så nära på flera plan. Nu kommer väl Oscar och jag alltid vara nära, men jag önskar att jag tog mig tid att variera träningen mer för tillfället. 
 
/Martina

16/7 Amanda del 5


Puss!


16/7 Amanda del 4


Zetta

Jag tänkte göra ett tidsinställt inlägg för kvällen och påbörjade två inlägg om olika ämnen. Men jag kände att jag ville ge båda dom inläggen mer tid så dom kommer upp imorgon/lördag istället så jag kan skriva dom ordentligt. Istället så blev detta tidsinställda en bild från alla fotade ridpass jag har gjort på Zetta. Det är blandade fotografer på dessa, bland annat Jennifer, Pernilla, mamma, Amanda och Sara! 
 
Ingen ordning på dom eller så, men här är dom. Måste be folk att fota oss lite mer, jag har inte så mycket ridbilder på henne! 
 
/Martina
 
 

Mingus

idag red jag Mingus!
Han var verkligen sueprsuper fin. Började med att skritta på ovalen och sedan trava. Fokuset vr att han skulle vara fokuserad, låg och göra bra övergångar. Sedan busgalopperade jag lite innan vi gick in på ridbanan.
Även här var han super fin. Tog tag i bettet bra, ravade på bra och höll sig i sin form i stället för att fuska.
Det svåraste är att han kan knäppa av och bli springig uppåt så man tappar kontakten men det går att lösa lätt"
Men han har svårt ibland att ta förhållningar. Om jag liksom vill ha en övergång och kramar på tygeln händer inget. Så det ända sättet är att liksom dra i handbroms och då åker huvudet upp. Men jag löste det genom att överställa honom och sedan bara krama i ytter och fortsätta ställa med inner då blev övergångarna super!
Måste träna lite mer på övergångarna i galoppen men jag red på förlånga tyglar idag så det ska det bli ändring på imorgon! 
Men jag var lycklig i alla fall haha. Red igenom LC:1 och allt satt perfa. 

Många timmar i stallet

Jag hade sån lyx idag att min hovslagare hade tagit in Zetta och skott henne innan jag kom, haha. Hon hade kommit mycket tidigare än den tid vi bestämt så hon tog in Zetta och gjorde allt själv. Så det var bara sätta hästen i boxen och hämta ponyn! 
 
Båda hästarna fick stå inne och chilla medan jag gick till ridhuset för att vara hinderpersonal/moraliskt stöd för Lollo som hoppade studs med Portos. Det gick bra, men han blev lite stark emellanåt! Efter detta så bytte vi; Jag hämtade Oscar och Lollo stod på marken. I början av framridningen var han skitkaxig, tryckte sig hit och dit medan han sprang haha. Men det löste sig och blev bara bättre och bättre. 
När jag började hoppa så fattade han typ inte att han skulle studsa över och bara kaosade, haha. Nej, så illa var det inte. Men ja, vi hoppade igenom studsen och landade hela tiden i fel galopp åt bägge hållen. I början så bröt jag av och bytte, men sen provade jag att vända lite mer tvärt efter hindret så att det blev jobbigt att ligga i fel galopp. Först bytte han bara fram, men efter ett tag så började han byta. Och då ville han göra det av sig självt och varje gång, haha. Han ville liksom vända och bytte, sen när jag svängde tillbaka så bytte han igen. Han är lite söt ändå! 
Han fick duscha och sen gå ut i hagen och äta! 
 
 
Mellan ridpassen så fikade jag med Lollo, Linda och Annika. Mmmm, glass och flädersaft. 
 
Zetta och jag gick ner på slingan och jobbade igenom den lilla hästen. Jag började med mååånga övergångar mellan skritt och trav. Jag var supernoga med att vi skulle hålla det tempot som JAG ville ha idag och att hon inte skulle flyta iväg och springa. I alla "hörnen" på slingan så ville jag att hon skulle ställa igenom ordentligt och ligga kvar i samma tempo. Hon vred sig gärna ut och in varje gång vi kom mot en raksträcka då hon ville springa framåt. Efter ett varv så funkade det jättebra i skritt och trav, hon låg kvar, tog alla förhållningar och tillrättavisningar på rätt sätt! Vi rullade igång i galopp där hon var springig och sprang med huvudet rakt upp först. Så jag galopperade korta sträckor där hon inte fick rusa och gjorde många fattningar. Efter en stund så lugnade hon sig och kunde gå i en lugn galopp. Jag bytte varv ofta och verkligen tog igenom allt jag ville ta igenom. 
Det här var ett riktigt bra ridpass! Inte så att det var perfekt hela tiden, men det var riktigt bra, vi jobbade på och kom fram till saker tillsammans! 
Imorgon är det hoppträning för Zetta och uteritt för Oscar! 
 
Ingen av bilderna är från idag, vilket förmodligen märks på dom, haha. 
 
Nu, middagsmys! 

Tove & Amoure 16/7 del 3


Jag lever, det är lugnt!

De två senaste dagarna har varit galna av saker jag behövt göra och jobb, men idag så är jag ledig och hinner förhoppningsvis blogga lite också! Annars så är det hoppning, jobb på slingan och picknick! 
 
I förrgår när jag hade mission-impossible dagen så hann jag faktiskt rida båda hästarna ändå, men det blev sent, haha. Och så spelkväll på det. Jaja! Hästarna fick båda gå på slingan och svettas lite iallafall :) 
 
Och igår så red jag på utebanan och bara motionerade dom. Igår hade jag en väldigt seg dag, jag hade ingen motivation riktigt. Så kan det vara vissa dagar, så jag hade inga höga krav alls. 
Zetta var först ut. Jag började med att arbeta henne i skritten, gjorde någon framdelsvändning och halter. I traven lät jag det bara rulla på och ville bara att hon inte skulle skjuta ut vänsterbogen och att hon skulle gå i en låg form. Det gick helt okej, haha, har inte så mycket mer att säga om det. Galoppen däremot var kaos! Haha usch, det gick sämst. I vänster galoppen så skjöt hon ut vänsterbogen och trängde in. Fort gick det och väldigt hackigt kändes det. Jag gjorde några fattningar och  försökte få igenom det liiite iallafall, men det gick sådär. Höger gick lite bättre faktiskt, men ingen höjdare där heller. Kort sagt så var det här inte ett av våra bästa pass, haha! Idag ska vi jobba på slingan och rida på ordentligt. 
 
 
Efter Zetta så red jag Oscar. Jag skrittade fram på ovalen och jobbade sedan på utebanan med honom också. Jag började med framdelsvändningar och sidvärtesrörelser för att få honom mer lösgjord. I traven så joggade jag runt på stora volter och spåret med många övergångar. Jag jobbade lite med att flytta honom utåt i volterna för att stretcha lite. Han ryckte till lite ibland, men annars funkade det bra. Sen galopperade jag lite i båda galopperna vilket kändes bra, där var han fin! Pony <3
 
 
/Martina

gamla hoppbilder

Bilder från en hopplektion för Eva några veckor sedan som inte gick helt super men bilder blev det!

Jobbjobbjobb

Har jobbat heeela dagen i stan och kom hem vid nio. Då var det bara att skicka hur jag ville ha mina swarovski stenar på stövlarna till Ulrica sedan börja jobba med beställningar av bilder. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada men nu är jag i alla fall klar! Puh. 
Nu borde det bli sängen snart eftersom vi ska upp sju. Linda och Tove ska hoppa för Linda hos granngården där de har en större utebana med hinder osv. Ska ta bilder och förhoppningsvis blir det massor med fina bilder!
Så uppdaterar mer imorgon! :D

Idag skulle Yngve bara skrittas så Linda tog sig an det jobbet medan jag jobbade. Det gick bra.
Yngve igår då han fick massage!

Amoure 18 juli

Idag red jag ett lätt dressyrpass i ridhuset på Amoure (:
Började med att flytta lite för skänkeln i skritten, både utmed väggen och in mot mitten. Funkade bra! Han blev lite irriterad ibland men annars flyttade han bra.
Travade igång honom och sedan red jag igenom LB:1 vilket kändes helt okej.
Efter det red jag lite mer galopp, lite diagonaler där jag saktade av till trav och bytte galopp vid mitten, gick bra (:
 

16/7 Amanda del 3


Amoure

Jag är verkligen glad över att jag köpte Amoure.
Det är alltid lite av ett Wild card att köpa en unghäst, speciellt en som inte har gjort så mycket. Hade jag vetat att Amoure skulle bli som han är nu hade jag aldrig tvekat men jag kommer så väl ihåg provridningen, hur han inte förstod att skänkeln betydda framåt och tyckte att hinder var lite småkonstigt, men jag fastnade ändå. Han hade rätt inställning. Han VILLE.
Misstolka mig inte nu; Amoure har alltid varit en välriden ponny men en ungponny kan inte lära sig allting på en gång. Det tar ett tag för nya saker att sjunka in. 
Nu är Amoure verkligen en sådan ponny som passar mig! Mycket har väl med det faktum att det är jag som utbildat honom vidare. 
Ska bli spännande att se vad det kan bli av den här ponnyn (:
(Det ska förstås stå 2011 på provridningen, fixade bilden lite snabbt imorse, hehe)

Tove & Amoure 16/7 del 2


Amanda och Yngves outfit 16/7

Amanda:
Hjälm: John Whitaker
Linne: Gina Tricot
Ridbyxor: Kingsland
Stövlar: Toves
Handskar: Lyckås
Yngve:
Schabrak: Mias
Träns: Hööks
Pannband: Hansbo
Sadel: Equipe
Lindor: Showmaster
Boots: Catago
Sadelgjord: Eric le Tixerant

Vad har vi gjort idag?

Kolla video bloggen!
 
 

16/7 Amanda del 2


Tove & Amoure 16/7 del 1


Mission impossible

Idag vet jag inte hur jag tänkte med planeringen! Så här ser dagen ut: 
 
Jobba 10.30-18.00 i gamla stan
Sen hämta ut biobiljett till Batman premiären 
Gå med Kim för att kolla på en omplaceringshund
Rida två hästar (optimistiskt) 
Spelkväll hos Lollo
 
Okej, så jag kommer förmodligen inte hinna rida båda hästarna idag, det blir nog Zetta som får springa idag, vi måste vara lite mer igång inför lördag då vi ska åka på vår första pay and jump! Ska bli kul. Men Oscar får nog vila idag om jag inte hinner, jag får ta in och pyssla lite bara. 
Jag får väl be någon av mina kära vänner att hämta ut biljetten åt mig, någon av dom 10 som ska gå borde ha råd att lägga ut tycker jag, haha. 
Spelkvällen blir jag helt enkelt sen till. 
 
Hurra! Vi får se hur dagen blir! 
 
 
/Martina

Ny header?

Hej igen! Nu är jag tillbaka och gästbloggar istället för Nathalie, så jag ville också vara med på headern! Visst blev det fint? 
 
 
 
Martina 

Galoppbus

Idag red jag och Tove ut på slingan med Mingus och Amoure. Det blev massor med busgalopp och Mingus galopperade superfort och tyckte livet lekte. Det är faktiskt väldans kul att galoppera så fort, speciellt på Mingus för galoppen blir så rak fast han tar så små steg. Rolig dag!


Amoure 17 juli

Vilket väder det är ute! Ösregn och åska... Tur att jag redan har ridit (:
Jag red på slingan tillsammans med Amanda som red Mingus.
Amoure hade massor med bromsar på sig så det var inte riktigt läge att sitta ned och jobba honom ordentligt, men vi red på i ett bra tempo och hästarna fick sträcka på sig i snabb galopp vilket var riktigt härligt :D
/Tove

Ett sista inlägg

Nu åker jag och mina två kompisar till Spanien i en vecka. Har inte gjort några tidsinställda, men Martina ska gästblogga undertiden. Ha det så bra nuuu, för jag ska ha det bäst!! /Nathalie


Mingus

Nu har jag Mingus att ta hand om i mer än en vecka! Ska bli superkul. Mingus är en liten D ponny som tävlat 120 hoppning (?) som ung och upp till LA dressyr. 
Han är alltså en väldigt duktig och rolig ponny att rida! 
Jag ska väl rida mest dressyr men även rida ut och busa en del. Ska hålla igång honom tills Sara ska på fälttävlansläger med honom. 
Det är Sara och Erin som äger honom och står granne med mig i vårt stall. 
Ska be någon angera fotograf någon dag också så ni får bilder :D

080704-21512.jpg

35_198354883.jpg

IMG_3401.jpg

dsc_1066_198549468.jpg

hoppning2_201440910.jpg

Blandade bilder på Mingus från både gamla ägare och Sara och Erin (:


16/7 Amanda del 1


Ridstövlar

Då jag skrev vad jag köpt glömde jag så klart det viktigaste XD
 
Nu har jag beställt ett par dressyrstövlar. Det är Ulrika Strindinger som jag beställt dem från och så här står det om dem. 
 
Design
Det är bara din fantasi som sätter gränserna för hur dina stövlar ska se ut. När du har valt en design, sys dina stövlar upp efter dina mått för perfekt passform. Färgval och exempel på stövlar hittar du under Stövlar/Bilder.
 
Kvalitet
De handsydda stövlarna, i Italienskt kalvskinn, tillverkas i Ungern och håller mycket hög kvalitet. Med 1000-tals nöjda kunder över hela Europa är vi säkra på att du också kommer att bli nöjd med dina nya stövlar.
 
Jag har valt att ha mina lackade. Har även tänkt mig ett litet A på varje stövel i swarovski stenar. Hiss/Diss? Jag tror det blir hiss! Ganska personligt liksom! 
Men de kommer ungefär se ut som de på bilden. Det sega är bara att det tar 14 veckor för stövlarna att komma vilket betyder att jag måste laga mina gamla för att ha något att tävla i. 
 
Det hela gick på 4995 kr och då får man alltså göra de HUR man vill. Jag skulle alltså kunna typ dekorera dem helt i swarovski och det skulle kosta det samma! Bra va!?
LÄNGTAR tills jag får dem <3
 

Amoure 16 juli

Idag stod Amoure faktiskt vid grinden när jag hämtade honom. Superskönt! Han och Oscar stod båda två och slickade på saltstenen, så söta!
Han hade lyckats skaffa lerinpackning på rumpan så det blev ordentlig borstning och därefter fixade jag (med lite hjälp av Amanda) iordning honom för fotografering och dressyrpass.
 
Höll till på ridbanan, han var till en början ganska spänd men slappnade av mer och mer. Idag ville jag bara att han skulle ta ett ordentligt stöd på bettet och inte "knäppa av" som han ibland kan göra, detta resulterade dock i att han gick lite bakom hand men stödet är viktigare just nu, det andra får vi jobba på.
Jag red lite programdelar, och sedan hela LB:1:an, det kändes väl helt okej, lite vingligt.
Efter programmet gjorde jag galoppfattningar och de kändes verkligen bra! Han flög in i fattningen och hade ett ordentligt tryck, härligt!
Lyckades även få till några fina travökningar.
Efter passet sadlade jag av och tränade lite på att "visa honom" vilket gick jättebra :)
/Tove

VAD TYCKER NI?

Vad tycker ni om den nya designen?
Ni har varit så dåliga på att kommentera på senaste tiden så nu tycker vi att ALLA säger vad de tycker :D

Dagens varma ridpass

Idag var planen att rida på ridbanan. Det var väldigt varmt idag och det märktes av. Det tog lite tid att väcka liv i honom trots att han vilat 4 dagar. 
Red mycket att jag skulle korta och länga honom i galoppen och mycket programdelar ur LB:2an och det kändes helt ok! Inte en av våra bra dagar men det var aldrig dåligt heller. Han var inte speciellt flashig bara. 
Det roliga är att han lyssnar så mycket bättre på mina hjälper nu än vad han gjorde förut. Minsta lilla så gör han fina övergångar, halter, ryggningar osv. Duktig häst!
Fler bilder kommer! :D

Fotat!

Nu har jag och Tove fotat varandra då vi ridit. Här är en sneak peak.


Fina Oscar <3


*

Shoppat under min resa

En World Dressage Masters tröja. Ett märke jag inte sätt tidigare en tyckte var väldigt snyggt! De hade ju ett täcke jag blev kär i men fanns inte i 135.
Köpte ett ridtäcke, superfint, från Ullared för 99 kr. Den ser precis ut som jag vill ha den! Sedan broderade jag den på Falsterbo för 180 kr. 
Eskadron lindor, 4 pack fr 279 kr
Catago boots för 59 kr från Ullared
Vita lindor med en padd redan inne i dem för 49 kr tror jag. Ullared!
Pälsglans för 54 kr, sadeltvålservetter för 30 kr kanske och två grimskaft 2x 12 kr
Sjukt fint chabrak för 99 kr från Ullared!
Kanske glömt något men då lägger jag upp det senare!
 
 
 
 
 

12/7 del 4


Oscar och jag i förra fredagen


Detta har jag gjort idag

Idag har jag haft fullt upp!
Har fortsatt lite på mitt sommarprojekt, rensat min garderob samt tvättat hästsläpet.
Och fått mellanväggen på smalbenet. Aj.
Var i stallet på förmiddagen och kollade till Amoure, han får välförtjänt vila idag (:
Nu tänkte jag ta en promenad, skönt att rensa hjärnan med bra musik i hörlurarna!
Bebisen <3 Ser ni hur mörk han var? Nu är han brun :'c

På väg hem!

Nu har vi sätt klart för i år och är på väg hem. Innan vi gick hann vi se Patrik och Scandic som tog hem vinsten! Superfina. Massor med bilder blev det eftersom jag hade med mig systemkameran. Tinne red även super och jag såg flera väldigt fina ekipage! Exempel Sofie Lexner! Blir mer uppdatering senare


Fint

Kolla vad fint till tävlingsäsongen!!


Syster ''rider''

Min minsta lillesyster fick sitta på Saras ponny Mingus häromdagen.


12/7 del 3


Söta ettåringar

Lidens ettåringar är riktigt söta och riktigt gosiga. Dessutom vill de hela tiden vara med på ett hörn!
Det här ettåriga stoet hade inga problem med att kika över ryggen på en annan häst för att se när Amoure sa hejdå (:

Falsterbo Lördag

Idag som sagt hade vi inga biljetter till platser på varelse dressyr eller hoppning men vi lyckades se hela dressyren ändå från sidan där det inte fanns något läktare! Vi såg alltså lika bra fast gratis ;)
 
Höjdpungten var ju så klart att se Patrik och Tinne! De båda vinkade glatt och kom på första och andra plats tror jag. Men sen gillade jag Sofie Lexner med Charming Boy också! Super fint ekipage med en mindre häst och dessutom red hon med hjälm ;)
 
Men sedan shoppade vi lite. Jag gick in och fick mitt hår uppsatt till tävling precis som jag vill ha det och köpte hela sättet!
k
Vi gick även och fixade mina mått och beställde mina stövlar! Alltså ett par lackade dressyrstövlar, höga raka med antingen ett A på utsidan i swarowski eller en rand. Har inte bestämt mig ;) men de är beställda men kommer inte förrän om 14 veckor vilket innäbär i vinter typ. Jag behöver ju verkligen ett par stövlar så får ta och laga mina gamla och rida i tills dess. 
k
Jag köpte även något Tove ville ha, Equiline paddar, broderade mitt ridtäcke och en World Dressage Masters tröja. Skulle köpt täcket men fanns inte i 135! 
Skulle väl ha shoppat loss galet om det inte var så att jag köpte de där designade dressyrstövlarna. Så jag fick tyvärr inte bli galen så men har köpt en hel del på resan så lägger upp bild på allt då jag kommer hem!
 

Amoure 14 juli

Idag red jag ut tillsammans med Sara och Mingus (:
Vi red bort till Ekeby/Högvreten. Jag förväntade mig att Amoure skulle vara både stark och lite hetsig men han var faktiskt ganska lugn, men ändå pigg och glad vilket kändes väldigt bra.
Vi red en lite annorlunda väg mot vad vi brukar och det var en bit där det var väldigt mycket att titta på men Amoure var i alla fall modigast och gick förbi med lite övertalning. Duktig!
Framme på grusslingan så galopperade vi, uppför backar och lite raksträckor. Kändes bra! Trodde att han skulle vara vinglig men han kändes fin och "ihop" i kroppen.
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, det återstår att se. Kanske en promenad :)

Oscar 6/7 del 3


Favoritbilden!! Snygga Oscar<3




Äntligen är dom mina!

Mountain horse supreme high rider /Nathalie


12/7 del 2


Åsiktsinlägg

HATAR människor som anmäler sig till en LC:1 då de ridit LA:1 på 71 % nyligen. 
Seriöst så blir det bara pinsamt då man rider runt på lätta klasser för att vinna och eftersom att alla vet det blir det ännu mer pinsamt för den som rider.
Speciellt nu när jag tävlar med vuxna och stora hästar tycker jag att det är väldigt väldigt omoget att rida runt på en LC:1 då man kan tävla medelsvår?? 
Dessutom blir det så jävla tråkigt bara för alla. Vad är meningen med det om man man ändå bara ska rida runt för att garanterat vinna? Eller aldrig kunna vinna för alla andras del? 
Har man ridit en LC1 över 70% rider man inte den igen. Har man ridit en LB:1 över 70% rider man inte den igen heller. Och samma med LA:1 om det inte är så att man skadat sig, eller haft en längre paus. 
Men seriöst! ridsporten är ingenting man sysslar med bara för att rida ärevarv, det handlar om att man ska utväcklas och gå uppåt!
 
VAD tycker ni?
Sånt här gör mig i alla fall väldigt förbannad!

 

Ja, vi är snygga

Det är stopp i avloppet, så nu ska vi rensa toan! / nathalie och tove


Dagens Falsterbo

Det började med att vi åkte på Falsterbo och jag blev helt vild haha. DÄR vill jag bo! Allt är typ hästanpassat på hela ön (?). Till och med fanns det bredvid alla trotoarer troroarer gjorda för hästarna (!!!!) 
Dessutom ligger alla hus vid havet och är så sjukt fina. Där ska jag bo!
 
Men då vi kom dit blev jag galet taggad men som vanligt tar min mamma inte så mycket ansvar så hon har ju då inte köpt några biljetter och biljetterna var slutsålda till hoppningen idag och alla biljetter på lördag. Så jag är lite sur. Har man åkt i sju timmar för att se något vill man ju se det. 
 
Men Vi fick till dressyren idag, och allt på söndag. Sen köpte vi inträde till alla dagar så imorgon ska vi stå och kolla på hoppning och dressyr och shoppa. Vi såg Malin Hamilton och Fleetwood som håller till på Vallentuna vilket var väldigt väldigt kul!! 
 
Men sen idag så gick vi igenom hela mässan och jag tog kort på några saker jag tyckte var väldigt snyggt!
 
Tredelade pannbad fanns hos charlies häst och hund. Börjar faktiskt tycka att det är riktigt snyggt men jag har ju ett tvådelat. Hade dock följt med hem om det fanns i vitt och blått så det matchat mitt tävlingsschabrak!
Haha det här är något som Tove nog hade gillat! Passar dock inte min häst så bra :/ 500 kr kostade det!
Något som Tove nog också hade tyckt varit kul att ha nere på slingan hos oss ;;)))) Gillar att mobbas
En boxgardin behöver jag! Den här var på rea men jag är nog mer förtjust i de från Horsewear, ska dit och kolla imorgon!
Lami-Cell hade ett väldigt fint Sverige dressyr schabrak. Ser inte så fint ut men jag älskade det!
l
Ett märke jag inte sätt tidigare som sålde en massor. Fy vad fint det var i alla fall. Snygga täcken och schabrak, kläder osv. Väldigt bra priset också!
Så såg det ut då vi gick! Dock hade vi tur med vädret. Det regnade i hela skåne men hela tiden i Falsterbo var det sol!
 
 
 
 
 

Longerings bilderna 4/7






Haha fick solen i ögonen




Haha riktig livsnjutare Oscar!


Liten häst

Jag har länge funderat på det här med att ha en väldigt liten häst. Jag har alltid sätt det som en nackdel. Att vi är "dåligare" än alla andra för att de stora hästarna på 170 cm har typ sex gånger så stora steg som vi har. 
MEN sen har jag faktiskt tänkt annorlunda.
I och med att min häst är mindre än alla andra och ÄNDÅ rider på samma resultat är han ju faktiskt mycket duktigare tycker jag! Att vi gå in på banan och folk tror att jag rider ponny och sen rider jag på samma procent då tycker jag verkligen att jag ska vara stolt och INTE besviken över att jag inte är bäst.
 
Jag är övermedveten att vi kommer att bli "Bäst" haha. Då menar jag i de lätta klasserna. För då man rider honom, det går liksom inte att beskriva känslan. Han gå verkligen så himla fint. 
Sen har han ju ALDRIG gått dressyr innan jag fått honom. Och han kunde inte ens fatta galopp med mig. Men nu rider vi enkla byten, inridningar i galopp, galoppsamling och mycket mer! Han gör allt perfekt hemma och ha tycker dressyren är så himla kul. Då vi kommer ut på tävling nu så blir han övertaggad och vi lyckas alltid få in en liiten miss. Men han går fantastiskt och det tycker dommarna med! Han är helt himmelsk och jag vet att min lilla lilla häst på 153 cm kommer att lysa på banorna där ute! 
Dessutom kommer det vara mycket mer häftigt att rida in och vinna på en liten häst som man tagit dit själv en en person som redan rider på någon annans stora häst efter Briar. 
 
Lite skillnad på så kort tid ;)
 

Fin besök

Idag hade vi fin besök i form av Josephine som i princip ridit in Amoure (:
Vi hämtade honom i hagen, gjorde iordning honom och höll sedan till på ridbanan.
Jag red först, han kändes lite små spänd men annars kändes han fin. Galoppen kändes jättebra.
Sedan tvingade jag upp Josephine, och det såg jättefint ut.
Jätteroligt att hon ville hälsa på tycker jag! Tycker även att det är väldigt kul att jag har kontakt med henne och uppfödarna.
Josephine och Amoure idag (:

Whats up?

Kvällen innan vi åkte ner söder ut gick jag på mat förgiftning och kräktes ca 6 gånger den natten. K U L
När jag vaknade på morgonen hade jag feber. Så satte mig i bilden och åkte från Stockholm ner till Uddevalla med feber och sjuk illamående. 
Väl i Uddevalla hade i alla fall mina tabletter börjat värka och jag kunde umgås med mina Kusiner! Nästa dag åkte vi vidare mot Skåne och stannade på Ullared på vägen. 
Jag hade kanske liiite högre förväntningar. Mycket var billigt och fult men hittade lite som jag tyckte var fint. Vi gick bara på hästavdelningen i ca 20 minuter innan vi åkte hem. 
Vi fick med oss:
Ridtäcke, Marinblått med silver kant. (Ska brodera och tävla i) 99 kr

MarinSchabrak med Guldkant, dressyr 99 kr
 
Två grimskaft att sätta i gången i stallet eftersom att det inte finns några 12 x2 kr
 
En SWE tjocktröja med tre stjärnor, grå för 69 kr?
 
Vita Catago boots för 59 kr
 
Pälsglans 54 kr
 
(Bilder kommer)
Vi hade alltså bara en påse med oss ut, vilket måste vara rekord. 

Nu är vi i alla fall i Skåne hos min morfar. Vi kom igår och jag älskar det här. Jag älskar verkligen Skåne! Så HIMLA mysigt. Åh. 
Nu är vi i alla fall på Falsterbo och jag bloggar så klart mer då jag kommer hem!
Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna men jag har verkligen inte fått internet att fungera!!!
 
 

DPonny LC+5 Väsby Ridklubb


12/7 del 1


Oscar 6/7 del 2




Film från gårdagens ridpass


Amoure 12 juli

Idag red jag på ridbanan (:
Amoure var trevlig hela passet, pigg och glad. Ibland blev han lite spänd och gick bakom hand men för det mesta kändes det riktigt bra!
Jag började med att jobba honom i skritten och sedan i traven. I traven jobbade jag med lite volter och serpentiner samt flyttade lite för skänkeln.
Sedan blev det galopp och Amoure blev riktigt lycklig!
Hade ställt upp ett litet räcke på medellinjen så det travhoppade vi först några gånger, sedan gick vi över till galopp och höjde till som max 80 cm. Kändes väldigt enkelt :)
Hoppade hindret snett några gånger för att känna om han verkligen lyssnade och det kändes super!
Känns som att Amoure har behövt den här vilan, han känns så himla fin nu!
Fler bilder kommer (:

Uteritt och dressyrpass

Innan ridningen fick jag värsta städrycket, så jag gjorde rent Oscars rykthink och gjorde fint utanför hans box och vid hans skåp. Synd att jag inte får städryck när jag är hemma, så jag städar mitt rum någongång,haha!

Idag kunde jag inte bestämma mig om jag skulle rida ut eller rida dressyr på ridbanan, så fick bli både och,haha! Skrittade fram runt ovalen med Erin&Mingus i en kvart, sen in på ridbanan. Började med att få honom rund,mjuk och lösgjord i skritten, sen när jag travade så hade jag samma mål som i skritten. Tyckte han kändes lite på hugget idag, kan ha varit för det blåste så mycket. Men han skötte sig! Fin blev han. Efter en halvtimmes dressyr på ridbanan tröttnade både jag och Erin på att rida i värmen, så vi red ut runt sommarhagarna.
En bild innan ridpasset, en bild efter ridpasset när jag ger honom äpple(haha) och en kort film från idag på mig och ponnyn.

Fler bilder kommer!

Dagens outfit

Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Skyddsväst: Aerosafe
Piké: Airowear
Ridbyxor: Whitaker
Stövlar: Bocaj
Amoure:
Träns: Treadstone
Benskydd: Equi-Guard
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: Horsesaver

Dagens planer

Godmorgon kära läsare, själv har man precis vaknat!
Det är mycket som står på dagens agenda, ska åka och hämta lite bräder m.m och sedan lite senare ska jag till stallet. Vi har hagvakt så vatten, hästar och staket ska kollas och sedan ska Amoure ridas.
Håller fortfarande på att försöka övertala min pappa att han ska fota eftersom att det är så fint väder, haha.
 
Ha det bäst!
Behöver verkligen nya bilder så håller tummarna för att pappa säger ja, haha!

Ridbilderna från igår


Har en film från igår också, så den kommer upp ikväll! Håll utkik ;)

Passar Yngve onsdag och torsdag

Som Amanda skrev tidigare, så har jag hand om Yngve nu i två dagar.
Några bilder ifrån idag.

Haha man ser verkligen på den här bilden hur trött jag är! Har inte sovit någonting i natt. Jag,Tove,Sara och Erin bestämde oss för att dygna. Och sen imorse fick vi ett ryck och åkte till stallet vid åtta. Haha!

Amoure 11 juni

Idag red jag precis som Nathalie i ridhuset, lite lätt markarbete (:
Hade tre bommar som låg på en böj i mitten av ridhuset samt en bom på två låga sockerbitar på långsidan.
Skrittade fram och arbetade honom i skritten innan jag började trava. Kändes bra, han gick överlag inte mycket bakom hand och tog ett bra stöd.
Travade lite över bommarna och jobbade mycket med att forma honom, vilket passar väldigt bra när bommarna ligger på en böj. Jag tycker att Amoure gick bra och lyfte fint på fötterna, han lyssnade även bra och det var lätt att få honom att hålla sig på mitten av samtliga bommar.
Travade sedan på sockerbitshindret, vilket Amoure tyckte var väldigt kul!
Jag provade sedan att galoppera lite lätt, han var lite seg i fattningarna i höger men kändes annars trevlig den korta biten jag galopperade, vänster var bättre (:
Tog både bom och minihinder ett par gånger till innan jag travade av, skrittade sedan av ute.
Väl tillbaka i stallet fick Amoure på sig framskor (han drog av sig den ena under semestern och den andra drog vi av i lördags) och sedan fick han gå ut i hagen igen (:
 

Dressyrpass i ridhuset

Idag var det meningen att jag skulle rida lite bommar och cavaletti. Men kände att jag och Oscar ville rida ett dressyrpass istället!
Skrittade väldigt länge, kanske en halvtimme. Målet var att få honom så avslappnad och lösgjord som möjligt. Gjorde massor av lösgörande arbete, som skänkelvikningar, vissa gånger krävde jag mer än andra. La även mycket volter och motställde nån gång ibland. När jag väl skulle börja trava så slängde Oscar upp huvudet och ''sprang'' in i traven, och så ska det inte vara,haha! Så gjorde mycket övergångar från skritt till trav, och tillslut släppte det och han behöll formen i övergångarna. I traven jobbade jag mycket med att variera fyrkantspåret och volter i olika storlekar. Gjorde någon skänkelvikning ibland. I slutet gjorde jag några ökningar också, och den sista jag gjorde kändes så klockren! Travade av på halvlång tygel, men var noga med att behålla kontakten och få honom i en låg form. Skrittade av ute med Sara.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag och Oscar ska hitta på. Det står mellan ett dressyrpass eller en mysig uteritt. Får helt enkelt se imorgon!
Såhär såg vi ut idag.


Outfit

 
Gårdagens outfit!
 
Amanda - 
 
Hjälm - Joen Whitaker by Charles Owen 
 
Pike -  Ralph Lauren
 
Ridbyxa - Horze
 
Ridsko -  Mountain Horse
 
Tjocktröja - Cubus
 
Yngve 
 
Schabrak - Schockemöhle
 
Lindor - Horze
 
Sadel - Equipe
 
Träns  - Capriole Crystal
 

Nu

Nu åker jag till Falsterbo med mamma och Linda! Jag har med mig datorn och kommer kunna blogga, Ska i alla fall försöka.
Natta ska ta Yngve de första två dagarna, sedan Tove två dagar och Sara och Erin en dag. Jag har dock valt att Yngve ska vila alla dagar eftersom vi inte klämt in någon sommarvila mer en då han stod en vecka i början av sommaren då han hade ont i munnen. 
Förhoppningsvis är han utvilad för helgen efter vi kommer hem ska vi till Runsten!
Tjohopp!

Jag och Mingus 4/7


Jag håller på att ramla av,hahahah!
Jag och Amandas lillasyster på Yngve!

Mysig uteritt

Det blev uteritt idag igen för min och Oscars del. Vi red ut tillsammans med Tove&Amoure och Erin&Mingus. Först klättrade vi i skogen i en halvtimme, samma runda som jag och Oscar red igår, avslutade med att trava i båda varven runt slingan. Jobbade Oscar i traven, och han blev faktiskt riktigt fin. Ställde åt båda hållen, och då slappnade han av.
 
Imorgon blir det markarbete och upphöjda bommar. Det ser nog både jag och Oscar framemot! Lite bilder från idag.
 

Dagens dressyr

Idag var planen... jag visste faktiskt inte men då jag kom dit bestämde jag mig att rida dressyr eftersom han inte gjort det på en vecka! 
Red på ridbanan och gjorde massor med "spännande" övningar för att väcka honom men han var ganska pigg. En av de mest intressanta övningarna idag var då jag kortade galoppen jätte mycket och sedan ökade. Då blev han super pigg och fick en väldigt härlig galopp och jobbade med bakbenen super. Gjorde så att jag red på de stora 20 meters volterna vid A och C. På kortsidan kortade jag så mycket jag bara kunde och sedan längde jag allt jag kunde på långsidan för att sedan rida en volt och korta vid kortsidan igen. Efter det red igenom LB:2 och det satt super. 
Mot slutet blev han lite tröttare och jag jobbade även men sånt som är svårt för hans svaga bakben. Sidvärts då det benet får jobba mest, öppna slutor osv. Han blir långsammare då pga att det är jobbigt. 
Avslutade med samma övning att korta och länga galoppen ute på ovalen och han var superduper fin! ROLIGT. 
Han är verkligen super fin nu på nästan alla sätt. Det ända att klaga på är att i högrvarv fungerar inte allt lika bra som i vänster som är underbart MEN Lisa är snart tillbaka och då j*vlar!
Så såg vi ut idag!

Amoure 10 juli

Idag red jag ut tillsammans med Nathalie och Erin.
Först red vi en runda i skogen så hästarna fick lyfta på fötterna samt klättra en del.
Amoure var lite vinglig ibland, så jag fick se upp för träden, haha, men annars kändes det bra.
När vi kommit ut ur skogen travade vi ungefär 1½ varv på slingan, Amoure kändes trevlig och tog ett bra stöd på tyglarna.
 
Mingus och Amoure (:

Oscar 6/7 del 1

Nu kommer bilderna från i fredags då jag red Oscar. Världens finaste <3




Uteritt på Oscar

Hade planerat att rida ett dressyrpass på utevolten idag, men det var väldigt varmt så det blev att klättra lite i skogen. Det var mycket svalare i skogen, men mycket mygg! Oscar skötte sig jättebra, han tyckte nog det var skönt att komma ut i skogen. Imorgon blir det att rida ut med Tove och Morris :)
Några bilder från idag när vi kommit tillbaka till stallet.



Av någon konstig anledning så kunde jag inte vrida på den här bilden.

Amoure 9 juni

Red i ridhuset även idag, väldigt tråkigt men har inte så mycket val eftersom han är lite små öm (eller så är det bara jag som är fjantig) men imorgon tänker jag i alla fall rida ut (:
Jobbade likadant som jag gjorde igår, men lite mer trav idag. Hade två bommar som jag travade över också, så att han fick lyfta lite på fötterna.
Tycker att han börjar sträcka mer på  halsen nu, lite svårare att få upp honom bara men det börjar bli bra :D
Längtar verkligen tills vi hoppar igen, så härligt :D

Saker ni inte visste om mig

  • Sover helst inte borta hos folk då jag nästan alltid sover dåligt hur bra jag än trivs! borta bra men hemma bäst!
 
  • Har fotfobi
 
  • Har dyselexi men gick ut med MVG i alla ämnen, utan att veta om det och få hjälp.
 
  • Innan jag fick Yngve hade jag knappt tävlat någonting
 
  • Är mer galen i hästar nu än då jag var mindre.
 
  • Har bott i USA och kommer förmodligen att bo där igen i framtiden
 
  • Är helt galen i hur Yngves man och svans sköts. Det ska vara PERFEKT.
 
  • Är planerings galen och har planerat typ hela mitt liv. Sitter även år i förväg och bestämmer vilka tävlingar jag ska på osv och ändrar sig någonting utan för det jag planerat blir jag vansinig. 
 
  • Är inte tävlingsgalen ALLS. Om någon utmanar mig i typ ett spel eller i kort drar jag fortare än vinden. MEN i ridningen vill jag alltid vara bäst och vill alltid vinna. Tror det beror på att det känns mer som om jag tävlar mot mig själv. 
 
  • HATAR då folk klagar på mig eller vad jag gör. Eller snarare hatar få kritik om jag inte bett om det. 
 
 
 

Yngve & Nathalie del 3



Hur en bra blogg ska vara

Jag tänkte skriva lite hur jag tycker en bra blogg är och vad som lockar mig till att läsa den

En bra blogg tycker jag ska framförallt ha bra bilder att visa ofta. Man behöver inte alltid ha nya bilder men en ny bild från vad man har gjort per dag tycker jag är bra! Visst kan man lägga upp gamla fina bilder men då ska det varieras så inte samma kommer fram flera gånger. 
Men helst nya bilder varje dag!
 
Sen vill jag ha mycket outfits bilder och mycket om utrustning. Sånt gillar jag! Även att man har photoshoots ibland och lägger upp flera fina bilder från ett ridpass. 
 
Sen vill jag även att man riktar in det på något. Är man hoppryttare blir det hoppinriktat, dressyr, dressyrinriktat osv. 
Sen om det är flera som bloggar tycker jag bara det är roligare men så länge var och en riktar det och något håll!
 
jag vill gärna läsa om tävlingar och gillar därför att följa tävlingsryttare, blir liksom spännande då!
 
Är inte mycket för åsiktsinlägg och sånt men det får gärna vara varierade inlägg. Men jag vill att en hästblogg är en hästblogg.
 
Jag hatar bloggar som skriver slarvigt, bara lägger upp dåliga mobilbilder och bilder på sig själv med inlägg som inte handlar om hästar. Sånt faller inte mig i smaken!
 
Sen tycker jag att det är viktigt att designen är bra, det blir mer lockande då!
 
 
 
HUR tycker NI?
 
De första halvårets headers. Vilken var eran favorit? Kan inte bestämma mig mellan röd och ljusblå...
 

Hejsvejs

Bloggandet har varit sämst från mig idag. 
Vaknade och åkte till stan med pappa och åt lunch innan jag åkte till stallet och bestämmde mig för att köra lite longering.
Sist jag longerade Yngve var i höstas då jag precis fått honom och det gick inte alls. Han bara tvärnitade och visade rumpan åt mig typ. Det var mer eller mindre jag som blev longerad. Men idag gick det super!
Han gjorde precis vad jag bad honom om hela tiden och lyssnade super på min röst. Då han till och med gjorde övergångar trav,galopp,trav galopp bara efter min röst avlutade jag där. Jag hade även gummisnodd på så han hela tiden jobbade sig lång och låg för att bygga lite på ryggmuskler.
 
Precis då jag gick in i stallet igen började det ÖS regna bakom mig, typ aldrig varit med om värre hahaha. Snacka om tur man hade. Även precis då jag släppte ut honom så slutade det regna. 
Efter det var det direkt väg till Tove där vi spelade lite Harry Potter spel, kollade i Hungerspels böcker, youtube videos och sånt! Men efter det bestämmde vi oss för att jobba lite mer på den nya designen som jag faktiskt är väldigt nöjd med och jag brukar inte bli så nöjd hahaha, vill typ alltid förbättre saker och är sjukt petig men nu är den faktiskt snygg! Men mer får ni inte veta.
 
Jag blev lite överaskad ikväll också och fick veta att jag ska jobba imorgon och måste upp sex på morgonen och slutar fyra och då måste jag direkt till Sara eftersom vi ska ha liten tjejmiddag typ. Jag har inte gjort några tidsinlägg (Nu gjorde jag visst några ändå) vilket betyder att uppdatering från min del kommer vara sämst även imorgon ): Men ska i alla fall förska! Vad vill ni läsa om?
 
 
JAG bjuder på det här utan att fråga Natta och Tove.
Så här gick det i alla fall sist vi gjorde våran header... 
Alltså Tove HAHAH <3

Nytt och fräscht!

Något nytt på väg! (sorry Natta, vi var tvungna ;)
 //Tove & Amanda

Första ridpasset efter vilan!

Idag red jag för första gången på drygt 3 veckor.
Åh vad jag har saknat min ponny! Igår när vi tog in honom hade han tappat en sko (inte konstigt) så vi valde att dra av den andra också innan vi ställde honom i transporten så idag var han lite öm i fötterna, eller ja, han gick lite försiktigare än normalt så jag valde att rida i ridhuset.
Promenerade igång honom innan jag satt upp, han stod blickstilla och var faktiskt lugn under hela ridpasset (:
Började på långa tyglar men red sedan resten av passet på halvlånga tyglar, jobbade med att han skulle sträcka ut halsen vilket jag tycker fungerade bra :)
Provade att trava några korta sträckor bara för att känna hur han gick och om han svarade framåt, och han klev på väldigt bra så det var skönt!

Fredag och lördag

Fredag och lördag tillbringade jag alltså på Liden, det var väldigt mysigt (:
Vi kom alltså dit fredag kväll och det vi hann med då var att äta lite samt gå ner och hälsa på hästarna i hagen.
Lördag åt vi frukost och packade innan vi gick ned och hämtade Amoure. Fick lite tips om hur jag ska visa honom på utställning, och visade honom ett par gånger och så sa de vad jag skulle tänka på och så vidare, super bra!
Promenerade lite med honom på en äng också så att han skulle få röra på sig innan transporten.
Hemresan gick bra, han står så snällt :)
Tillbaka i stallet ryktade jag honom lite och sedan släppte vi ut honom i skogshagen, vilket var väldigt lugnt. De travade runt lite några av dem men sedan var det bara gräs.
Amoure säger hejdå till ponnykompisarna.

Jag leker akrobat på Mingus rygg



TAGGAD!

Nu har jag anmält mig och Yngve till vårat allderes första dressyrmeeting!!! Ska bli så himla kul!
Planen är att antingen åka torsdag eller fredag. Beror lite på hur mina starter ser ut och så. 
Fredag: LC:1 LB:1
Lördag: LC:2 LB:1
Söndag: LB:1
Väljer att starta två klasser första och andra dagen eftersom han inte kommer gå i hage och då lär han ha väldigt mycket energi. 
Har mailat om box och stuga på tävlingen och hoppas så klart att jag får plats!
Det är alltså Falu ridsällskap (lite bilder på ridbanan)
 
l
 
 

Uteritt

Idag var planen först att kondisträna på slingan, galopp,skritt,galopp, skritt osv. Men ingen av oss orkade haha. Tog in Yngve och vi båda var sjukt sega. Då jag satte upp så kom vi typ inte ens fram i skritt så ändrade planerna och tänkte att jag rider bort ut runt våra stora sommarhagar, om vi efter det känner oss lite mer taggade rider jag ut längre och så blev det!
Det blev att vi red i skogen, över ängar, på en grusväg, i skogen och tillbaka. Yngve var väldgt lugn men tyckte ritten var rolig och han skötte sig jätte bra!
Han kan ju bli små tittig som vanligt då vi går in i hus områden och sånt men det är typ bara driva framåt. Han gör aldrig något mer än överdrivet stirrar. 
Tillbaka fick han massa mumsigt, betfor, havre, musli, jordgubbar (haha), äpple, morot = Glad häst. 
 
l
Skrittade så klart barbacka med grimma tillbaka till sommarhagen. Idag var Yngve nöjd!

Knasig lillebrorsa

När vi var i Åland  i torsdags så mimade och dansade min lillebror när ett band spelade musik. Hahaha så rolig!!


Yngve & Nathalie del 2



Vill ha <'3

Boxgardin svart modell 4Boxgardin marinblå modell 4
VILL HA!
Fast jag vill ha en mörkblå med gul och blå kant som på bilden fast med en dressyrhäst under mitt namn + en svensk flagga där uppe.
Går runt en 1000 kr vilket jag tycker är sjukt värt om man tittar på andra boxgardiner som är fula för 2-3 tusen. 
Vi har ju en hellångsida på vår box som vi kan ha den på vilket är väldigt praktiskt. Så en sån här blir det väl någon gång i framtiden?

Dagens Oreo

Idag red jag Oreo innan Linda och Yngve skulle hoppa. 
Det gick super och han var väldigt fin. Red igenon lite delar i LA:1 och skrittade av ute. Red bara kanske 40 minuter max.
Nathalie hade en film då vi red men som vanligt ska alla appar krångla så vet inte om ni får se den men vi får hoppas!
Jag berättar mer om hur det gick för Linda imorgon. Nu måste jag sova eftersom att jag ska jobba på morgonen men kommer hem till två och då ska jag rida Yngvis!
Kram!
Tråkigt med gamla bilder men vad ska man göra!

Hämtar ponnyplutten

Hej alla trogna läsare och ursäkta min frånvaro (:
Natten blev lite lustig, gick och la mig som vanligt men vaknade sedan vid halv tre och försökte somna om i ett par timmar innan jag gav upp, istället gick jag ned och bakade bröd (haha). Och när det var klart (efter två timmar) så somnade jag i soffan, haha. Så den bloggningen jag planerade blev inte av eftersom att jag då sov, haha.
Men nu har vi i alla fall varit på Lidens hela kvällen, kom fram strax innan sex. Har hälsat på min lilla ponny som verkar tycka att det är jättekul att bossa över dem yngre, och han var gosig som vanligt (:
Imorgon bär det av hemåt med ponnyn i släpet och så återgår allting förhoppningsvis till det normala igen!
Får bli en ful webbkamerabild eftersom att jag inte har några bilder på den här datorn. Måste komma ihåg att ta med kameran ner imorgon! Idag gjorde jag inte det eftersom att det regnade.
/Tove

Åsiktsinlägg om att ha häst på sommaren eller inte

Förra sommaren hade jag ju Space, alltså en ''hästsommar''. Tillbringade hela sommaren mer eller mindre i stallet. Varje dag var jag i stallet ungefär. Nu har jag en hästfri sommar, då jag rider på ett ridcenter. Fleur är på bete ända till Augusti.

Jag tycker själv det är väldigt skönt att slippa känna det där att man måste till stallet, det går inte att skippa en dag bara för man vill åka iväg och bada med sina kompisar, eller att man måste fixa någon som tar hand om hästen om man ska iväg några dagar, tillexempel på en utlands semester. Självklart kan man ju prioritera så man hinner med allt man vill såklart, man kan tillexempel rida och så på morgonen och sen har man hela eftermiddagen och kvällen att göra annat. Men ni förstår vad jag vill komma fram till. Att man är fast och inte lika fri på det sättet när man inte har en häst att tänka på hela tiden.
Vissa är uppväxta med att ha häst hela tiden, så för dom är det en självklarhet att ha hästen på sommaren och liksom blivit som en del av deras liv. Medans jag som bara haft ponny ett år, jag fick känna på hur det var en sommar med häst och det var underbart det också. Men jag föredrar en sommar utan häst.

Väldigt rörigt inlägg,haha! Men det jag vill komma fram till är att jag tycker det är skönt att ha en ''paus'' ifrån ridningen någon månad, man måste få sakna det lite också! Sen tycker jag alla hästar ska få ha lite vila över sommaren. Och jag menar inte att dom ska vila helt, utan att dom ska få gå lite lugnare. Och vila upp inför tävlings säsongen. Dom ska fortfarande hållas igång liksom.
Här är några bilder från förra våren/sommaren med Space.


Dagens ridning

Idag på morgonen åkte jag med Sara och Erin på hoppträning, sen red jag Oscar. Martina (Oscars ägare) var med idag, vi gick igenom massor av saker så allt är klart inför nästa vecka. För då ska jag vara ponnyvakt åt lille Oscar! Inte hela veckan, men måndag till torsdag. Ska bli superkul! Red honom en hel del förut, så har saknat honom<3

Åter till dagens ridpass:
Skrittade fram honom ett tag, och när jag tog tyglarna så fokuserade jag på takten, för då kommer formen automatiskt. Gjorde några skänkelvikningar. Fick honom mjuk och fin i skritten. När jag började med travarbetet så gjorde jag liknande som i skritten. Gjorde några ökningar och då behöll han formen och trampade på bra tycker jag! Åh han är så fin lillaponnyn. Väl i galoppen blev det lite mer att jobba med, men det löste vi efter ett tag. Dock ramlade jag av för han kasta sig åt andra hållet som jag ställde mot, haha. Så jag var påväg till höger och Oscar mot vänster, knasigt det kan bli! Då satte Martina upp för hon tyckte att han bara larvade sig. Sen var det min tur igen, och då gjorde jag ganska många galoppfattningar och dom sista blev riktigt bra! Är hel nöjd med passet, även fast jag ramla av. Längtar till nästa vecka!
Amanda och Sara fotade, och Martina filmade lite. Så bilder och filmer kommer!
 

Skrev inte ett så noggrant inlägg, då jag har JÄÄTTE bråttom! Ska till landet med min pojkvän om en timme, och jag måste hinna packa och duscha, och jag duschar typ en timme, så min tidsplan är lite dålig känner jag.. Men det får väl gå. Har gjort tidsinställda som kommer i helgen. Jag är bara borta över helgen!

Yngve & Nathalie del 1


bilder del 3

<33333

Gårdagens ridpass

Hade ingen dator igår och idag har jag varit på Åland så därav min uppdatering! Men jag uppdaterar nu istället.
 
Igår red jag 3 hästar.
Först red jag Oscar, men det varade inte så länge då han blev rädd för någonting och skena runt med mig något varv på ridbanan, knas ponny! :) Kände att för bådas säkerhet så var det bäst av avsluta där, då han var uppstressad redan, och arbeta från marken istället. Så jag longerade honom i kanske 30 minuter i skritt och trav. Sen skulle jag bara be honom backa lite, och då lyfte han på hoven såhär:
Haha förstod inte vad jag gjorde, men gud vad gullig han är! Riktigt charmtroll! Tror jag aldrig träffat på en ponny med så mycket personlighet. Pysslade med honom jättemycket efteråt. Släppte ut honom i en av sjukhagarna för han skulle få vila magen lite, och när jag släppte ut honom så stod han bara och kollade på mig och liksom ''Varför ska jag hit??:o'' Haha så söt så man smälter! Hoppas det var okej att jag lånade din bild Martina!

Sen var det dags för häst nr 2: Yngve! Hihi, Amanda var så snäll och lät mig rida hennes häst igår. Fokus låg hela tiden på framåtbjudningen och att man skulle få en reaktion på en gång när man bad om det. Gjorde mycket övergångar och ökningar, speciellt i galoppen. Och då fick han framåtbjudningen! Då kändes det bra. Jag tyckte att Yngve var en rolig häst! Speciellt då han får lite egen motor, för då kan man fokusera på annat, istället för hans bjudning frammåt. Sen var det också kul hur mjuk han var i munnen! Amanda, ni har en otroligt fin häst, det ska ni veta.
Sneakpeak från dagen, mer bilder kommer i ett inlägg framöver.

Sen red jag häst nr 3: Eller red och red, skrittade (travade faktiskt några steg) ner Mingus till hagen i grimma och grimskaft. Haha snyggingar vi är!

Har massor av bilder från den här dagen, så nu kan ni förvänta er massor av bildinlägg!

bilder del 2

Alltså åh vilken häst jag har!
 
 
 

Vad händer

Tyvärr jobbar jag idag och därför blir det ingen uteritt med mamma. Istället tar Linda min plats ;) Tur med familj!
Själv måste jag spendera hela degen inne vilket jag förmodligen gör nu.. 
Aja. 
Imorgon blir det dressyr med Oreo, hoppning för Linda och Yngve sedan ska jag träffa en kompis! På lördag blir det jobb igen på kvällen medan på söndag ska jag träffa en kompis i stan på förmiddagen och sedan ha typ filmkväll med Sara, Natta Erin och Tove (Ja Erin och Tove vi har inte frågat er men vi tvingar er.) Och laga mat med varandra osv! Värsta hästträff. 
Aja liten tråkig uppdatering men nu vet ni!
Eftersom mina vänner varit så snälla och låtit mig rida deras ponnier, bilder det därför bilder på det, för omväxlingsskull.
 
 

HEJDÅ!

Nu såg jag att Tove lagt upp ett inlägg, så då är bloggandet slut för min del! Nu får ni aldrig veta hur det gick att rida ut Zetta, åh nej. Haha, nej, men ha det bra och hejdå alla bloggläsare! :D 
 

Bilder del 1

Måste tvinga Natta att fota oftare hehehhehe, så fina bilder! 
Liksom kolla vad han lyfter på benen! ^^

Erbjudande!

Och shit shit, har fått ett erbjudande gällande reklam. Kan ju inte säga något eftersom det kanske inte blir av och inget är bestämt än. Jag måste fundera på hur värt det är, men riktigt rolig grej! Får se om Oscar har lust, haha ;D Det är ganska mycket logistik som jag inte vet om vi pallar. 
 

Super-Martina

Är hemma för att duscha och sen åka vidare till tandläkaren, men tänkte berätta hur min morgon sett ut. Jag var i stallet tidigt och började dagen med att rida Brian. Han var trött, haha. När jag kom till hagen så låg han helt utslagen på sidan och ville inte gå upp! Trött grabb. Men jag tog in och borstade och pysslade lite och red sedan ett pass på utebanan. I början så fjantade han sig och ville inte gå på spåret på ett ställe där en planka har gått sönder, men två varv senare så släppte han det! 
Jag red ett ganska lugnt pass, många övergångar och sidvärtesrörelser. Jag red igenom LC:1 programmet för att inte fastna på samma vägar för länge. Det gick faktiskt riktigt bra, han var superfin hela programmet igenom,  han blev nästan lite taggad kändes det som, haha. Spände till lite i galoppen (på ett bra sätt) och var glad i travökningen. Fin grabb! 
 
Den bruna fläcken är Brian, haha. 
 
Efter Brian så var jag i stohagen och smörjde in Zettas mule med solskydd, kollade till Cissi och plockade med mig Obsession in. Obban och jag jobbade på nere på slingan. Även där, massa övergångar och bara en liten check av hur hon kändes. Hon var lite spänd faktiskt, ville mest bara springa fort. Hon kom till arbete, men det var mest den sista delen av ridpasset. Innan det var hon spänd och lite trälig, men hon blev fin på slutet och rullade på i en låg form. Ska rida henne igen imorgon, då får det bli dressyr. Kanske kan få någon att knäppa en bild. Jag har ändå ridit henne rätt mycket, men har inte en enda bild. Ej okej! Haha, får se om jag lyckas fixa. Här är en bild på Obsession med sin ägare Erika :) 
 
 
Sist ut var Oscar som även hade hovslagare på morgonen. Oscar och jag begav oss ut på en skogstur, vilket var supermysigt. Jag hade musik på från telefonen (vilket han tyckte var helt okej?!) och bara åkte runt mellan träden. Tills han tröttnade och började hoppa över rötter. Knashäst. Det var en stock över stigen på ett ställe som han hoppade över, och efter det började han hoppa över rötterna som låg efter den på stigen, haha. Hoppade några diken också och gick sen ner på slingan där jag travade runt i låg form och skuttade över stenmuren på ängen två gånger också. Han var glad idag och verkade rätt nöjd med livet! Bra där! 
 
En "dagens outfit" på Oscar, haha. Schabrak från Krafft, träns från Hööks, Butet sadel och bruna skydd från eskadron. 
Och så har vi min dagens outfit bestående av vit piké från gina tricot, Kingslandtröja över det, Pikeur ridbyxor, kingsland strumpor, Mountain horse stövlar och Lamicell hjälm. Och ett skärp som någon glömde hemma hos mig någon gång och jag gjorde till stall-skärp ;D 
 
Dagens outfit är nog inget för mig, haha. Men jaja, det här är vad jag gjort idag ialalfall! Nu tandläkare, sen dö och försöka stänga ut ringandet och smärtan ur örat och efter det åka tillbaka och rida ut Zetta. 
 
 
/Martina

Home sweet home

Tänkte bara säga att jag nu är hemma i Sverige, har haft en riktigt härlig semester och kommer att sakna Florida men det är samtidigt skönt att vara hemma (: Saknar Amoure som jag får träffa imorgon!
Har varit uppe i ungefär ett dygn men eftersom att det är morgon så är det ingen idé att gå och lägga sig. Hej jetlag! (varför kan inte alla länder bara ha samma tid fööööör?)
Vi hörs!
/Tove

Gårdagens Outfit

Blev en liten kompott av de olika jag visade förut ;) Vad tycker ni?
l
 
Amanda:

Hjälm - John Whitaker by Charles Owen
 
Pikee - Paul & Shark

Ridbyxa - Kingsland
 
Ridstrumpa - Kingsland
 
Ridsko - Hööks
 
Yngve:
 
Träns - Capriole Crystal
 
Sadel - Equipe
 
Skydd - Protector
 
Schabrak - Agria

Sprättan!

Red Sprättan på kvällen och det gick faktiskt väldigt bra idag! Tjoho! Det blev ett pass på utebanan idag med så får hon gå ut imorgon och på fredag.
 
Redan i skritten så kändes hon bra, lugn, avslappnad, låg i formen och glad faktiskt. Skrittade runt ett tag och gjorde många halter. Hon stannar direkt när man ber om det, men det blir så direkt att hon nästan hoppar till när hon stannar, haha, så jag försökte få till lite mjukare halter, där hon trampar in ordentligt under sig. Vi fick typ en eller två riktigt bra av alla dom där halterna vi gjorde, haha, mycket att öva på! 
 
I traven så började jag också med många, åh så många, övergångar till skritt. Dom satt över förväntan idag, hon stretade i typ en av tio, vilket var väldigt bra. När hon stretar så kastar hon alltså upp huvudet och slår sig fri. Nästan inget sånt idag! 
Jag varierade lite skänkelvikningar på diagonalen med öppnaställning på stora volter. "Mini-öppnorna" gick inte super idag, i vänster varv så var dom riktigt bra, men i höger slank bogen in och tryckte runt, så vi fick ta en liten dust med dom, men när hon gjort två som kändes korrekt och bra så la jag ner dom. Jag vill fortfarande ha henne med mig och inte bråka med henne i onödan. Inte att hon ska få göra fel, men man behöver inte ge sig in i fighter som man inte behöver. Så vi gjorde två bra, sen räckte det! 
Skänkelvikningarna på diagonalen gick väldigt bra dock, inga sura miner där inte! Fin sprättis! :)
 
Galopparbetet innehöll flera fattningar och sedan stora volter och arbete på spåret. Hon var så taggad i galoppen idag så hon fick in mer luft i sprången, hon kom mer uppåt på bakbenen istället för att bli lång och flack i galoppen. Det var så roligt att galoppera på henne idag så jag satt och skrattade för hon var så glad. 
 
Travade och skrittade av henne utan krav i låg form och sen var det klart! Sen åkte jag hem och dog lite igen! 
 

Dagens ridpass

Idag var det väldigt varmt haha men åkte ändå ut till stallet mitt på dagen för att träffa Natta som jag inte träffat på ett tag! Jag beordrade henne även att rida lite på Yngve då jag var klar med honom ;)
Linda, min lillasyster var även med.
Yngve fick vila lite i boxen medan jag hjälpte Sara lite med Mingus och fotade dom. 
Yngve red jag först fram ute på ovalen. Där såg jag främst till att han var framme för skänkeln!
Sedan red jag på ridbanan. Ha var inte seg men på grund av värmen slog han av lite då och då så då fick jag måminna honom att jag faktiskt sitter på ryggen ;)
Men han var väldigt fin, speciellt i vänster. Höger var lite problem med idag, han blir väldigt rak och oböjbar men släpte då jag jobbade mycket i galoppen.
Gjorde halter som var jättefina, både i galopp och trav
 
Enkla byten var också helt ok! Han hade varit så där bäst om det var lite mer power i honom idag men det är svårt att kräva då det är så varmt. 
Ökningarna var fina med och jag red igenom LB:2 an som kändes bra. 
Duktig häst idag helt enkelt!
Åh han är så fin. Tack så himla mycket Nathalie, Sara och Linda som fotade idag!
Fler bilder kommer imorgon! 

Pony!

EDIT: Vet inte om jag saknar honom längre, mongoponny. 
 
Sitter här och saknar min ponny, fastän jag vet att vi ska ses ikväll <3 
 

Dagen

Idag blir det till att bara rida en häst och det är inte ponnyn. Men han ville vara med på bild för han är en linslus (säger vi). 
 
Lite deppig idag för att semesterplanerna inte blev som det var tänkt, men men, jag får trösta mig med en annan resa! Har öroninflammation också, tjoho. 
 
Jag vet förresten inte hur länge jag ska blogga, jag tror det här är sista dagen? Amanda eller någon får gärna svara på det, haha! 

Lekar med din häst

Intressant! (från equipage.se)


27°C och gassande sol – trots att klockan är över åtta på kvällen. Skippa ridningen och lek med din häst istället! Det är både roligt och nyttigt. Genom lek bättrar du på kommunikationen mellan dig och din häst.

 Här kommer några klassiker, utgå ifrån dom men anpassa och utforma lekarna som ni vill.
  lek-med-hast

Vänskapsleken – lär hästen att du inte är farlig. Den går ut på att du ska kunna röra hästen överallt men vad so

m helst. Denna lek är väldigt bra att vänja föl med. Stryk, smek och kanske klia den vänligt och rytmiskt, Hästen ska tycka att det är trivsamt!

Igelkotten – be hästen vika av för tryck. Den ska flytta bak, fram, åt sidan osv. Börja med att bara nudda med fingertopparna och öka trycket tills du får en reaktion, sluta så fort hästen rör sig.

Flyttaleken – här avancerar du igelkotten. Nu ska du få hästen att flytta sig dit du vill utan att röra den. Du ska visa med armar och händer i vilken riktning du vill att hästen ska flytta sig.

Jojo – få hästen att gå framåt och backa på en spikrak linje med så subtila hjälper som möjligt.

 

Trängselleken – be hästen att "tränga" sig igenom t ex två hinderstöd, kanske till och med gå under något. Detta är det ultimata tillitstestet mellan dig och din häst.

Obs! Avsluta alltid med vänskapsleken. Ha så kul!

 
 

Aktivering

Oscar fick massage idag och reds inte. Han kändes överlag fin sa Malin som masserade, men han var lite spänd i överlinjen, så vi ska stretcha mer så blir det bättre :) Han fick lite borstning och pyssel som den lille prins han är, haha. Lite uppmärksamhet måste han ju få. Eller mycket. 
 
Zetta tänkte jag rida dressyr med på utebanan vilket jag gjorde. Till en början gick det helt okej, hon kändes lite loj, men snäll och låg i formen. Hon kändes lite trött, men helt okej. Sen gick Max ut från ridbanan och då vaknade hon till, haha. På fel sätt tyvärr, hon gick som en struts kändes det som. Det såg inte alls så illa ut på bilderna som det kändes, men man ser lite av problemen. Hon spände upp sig, tappade rumpa och rygg, sköt in och ut bogarna och struntade lite i mig. Ett av de sämre ridpassen faktiskt, jag var inte nöjd idag! Jag jobbade på i trav varvat med skritt och red bara många övergångar och stora volter för att få henne att chilla lite. Efter en stund kändes det lite bättre så jag travade av då. När jag travade av var hon nog som finast, då blev hon lååång och låg, chillade och vilade bra på bettet och steget. Men hon var helt dyngsur så det tog lite att komma dit. Idag var hon så svettig att hon skummade på hals, under schabrak och svettades liksom lite överallt, haha. Och ändå red jag kanske bara en halvtimme! Men hon fick en dusch och lite solkräm och sen gå ut i hagen igen :) 
Jag ska se vad vi hittar på imorgon, men det lutar åt en lite längre uteritt, men vi får se! 
 

hjälp vilket outfit?!

Imorgon behöver jag en outfit och har lite beslutsångest!?! HJÄLP!
(Detta är typ alla outfits jag haft med Yngve och bilderna går från precis är jag fått honom till senaste ridpasset)
l

Porträtt

Mamma var med i stallet idag för att fota Zetta, men innan jag red henne så slängde jag på träns på Oscar och så tog vi några bilder på Oscar och mig. Jag hatar mig själv på alla bilderna, önskar jag hade släppt ut håret eller inte flinat så fånigt, haha, men Oscar väger upp det, han är übersöt! Här är några av dom bilderna iallafall! 
 
 
Smälter för att min ponny är så söt <3 

SUCCES!

 
MEN KOLLA vad jag är bra! Haha, stolt. 
 
Här är en liten snutt där vi galopperar ett halvt varv iallafall :) Andra gången i galopperade barbacka och första gången i ridhuset. Duktig ponny! 
 
Btw, så vet jag inte vem det är som ska "drivadrivadriva", haha! Lite kul! 
 
Film från Sara och Erin iallafall, tack! :D 

Film?

Nu är jag lite ledsen, sitter här med en film där jag galopperar barbacka på Oscar som jag ville lägga upp här, men jag fattar inte alls hur man gör? Jag har fått in den på youtube, men sen då? Hur får jag den på bloggen? Hjälp! 
 
 
Tack snälla Sara och Erin för filmer och bilder! :D

Hoppvideo och bilder

Filmer från igår!
 
 
 
Duktigaa!
Lite bevis att jag hoppade också ;)

Blaize

Igår hann jag bara med ett ridpass utav tre planerade. Bra där. 
 
Jag hann rida Blaize under dagen och hade planen att åka tillbaka på kvällen och rida mina djur, men jag hann bara inte med. Så det blev att åka och smörja in mularna med solskydd och spruta lite flugspray på dom under kvällen. Oreo var så närgången så jag smörjde in honom också när jag ändå höll på, haha! Oscar borde inte vila typ alls när han går på bete, haha, han är så tjock! Inte okej! Jag är mycket mer för vintervila än sommarvila, det känns mycket mer logiskt för mig. 
 
Blaize red jag som sagt på dagen. Hon hade en sko som satt löst så vi tog det väldigt lugnt, vi skrittade och travade på slingan bara och gjorde inget särskilt. I skritten så stretchade vi lite genom att överböja halsen lite åt båda hållen. Det blev även lite skänkelvikningar fram och tillbaka, men inte så mycket mer. Det kändes bra iallafall, men jag var lite stressad så jag kunde inte riktigt njuta av ridpasset tyvärr. Men men! 
 
Även fast jag var i stallet två gånger så kändes det som en väldigt hästlös dag, haha. Men men, jobb och vänner ska man ha tid med också. 
 
En gammal bild på mig och Blaize från 2010. 
 
Martina

Ponnyn är på bete

Nu går lilla Fleur med sina kompisar på sommarbete. Guuud vad jag saknar henne! Men det absolut bästa är att hennes beteshage är 5 minuter ifrån mitt hus, så jag kan gå och hälsa på ponnyn när jag vill. Ska försöka få med Sara på att gå med mig dit, och fota mig och Fleur.
Kan inte vänta tills hösten, ser fram emot det så mycket att jag spricker!! För er som inte vet, så ska jag tävla Fleur både hemma och borta på massa lokala tävlingar, kommer bli så himla kul!


Jag och Fleur för nästan exakt en månad sen.

Helosan och mineraloljor

Jag fick en kommentar om att Helosan sol innehåller bensin och skrattade lite för mig själv, men kollade upp det för jag vill inte bara anta saker. 
 
Jag har läst om varenda ämne som helosanen innehåller och det är inte bensin i den. Däremot så innehåller Helosan en mineralolja som kallas paraffinum liquidum
Det är en förfinad råolja som faktiskt används i tillverkandet av bensin bland annat. Det här ämnet (och andra mineraloljor som används för samma bruk) används till väldigt många olika hudkrämer, man hittar en massa skönhetssidor som skriver debatter om ämnet. 
 
Debatterna tar upp för- och nackdelar med ämnet och vad som gör det skadligt/ofarligt. Anledningen till att man använder ämnet är på grund av att det mjukgörande och faktiskt är mindre allergiframkallande än vad många vegetabiliska oljor är (de oljorna används även de till hudprodukter). Mineralolja i hudkräm gör tydligen att krämen lägger sig lite som en hinna på huden och skyddar då huden från fler yttre påfrestningar. 
De som inte vill använda den tar upp det faktum att hinnan hindrar huden ifrån att andas och att den då förlorar sin förmåga att själv binda fukt och fett. Porer täcks igen och upptagandet av andra ämnen hämmas lite. Det är många som skriver att de har fått utbrott av finnar efter krämer med dessa mineraloljor. 
 
Det verkar inte vara mer skadligt än så, för de studier som gjorts på människors reaktion på mineraloljor var gjorda med förorenade oljor. Om det var väldigt skadligt för huden så skulle det inte säljas (hoppas jag). 
 
Däremot så reagerade jag på att råoljan (som vi får mineraloljorna ifrån) är en ändlig resurs och inte kan återvinnas i till naturen. Alla paraffin sorter belastar då alltså miljön då de inte kan brytas ner. Mest på grund av detta så ska jag faktiskt kika lite på innehållsförteckningen nästa gång jag köper solkräm. 
 
Finnar - Jaja
Miljöförstöring - Big no no
 
Det här kanske inte är så spännande läsning för många, men det är sjukt bra att kolla vad ens produkter innehåller så man vet vad man sätter på sig själv och sin häst. Jag älskar att läsa in på ämnen så här, det känns som att göra ett skolarbete. Love it! 
 
Vet ni vad hälften av de här ämnena är för något? Nu vet jag några stycken på grund av lite research, haha. Faktiskt väldigt intressant tyckte jag. 
Bild lånad från google. 
 
/Martina som tydligen saknar skolan 

åsikstsinlägg

Jag tänkte skriva lite om vad jag tycker om pengar i ridsporten. För USH vad allt kostar så HIMLA mycket. kostnaderna runt tävlingar är oändliga. Till exempel om man ska på ett meeting en helg, kostnaderna går upp till 3 tusen??? Mer om du startar två klasser per dag. 
Men även vanliga tävlingar i dressyr kostar en klass upp till 300 kr!?!?! Det tycker inte jag är okej. Det ska INTE kosta så mycket att gå och och rida i 5 minuter. Jag blir verkligen arg då jag tänker på det. 
Förstår inte hur folk har råd egentligen? Visst man prioriterar.
Men jag undrar, ni läsare som läser, betalar era föräldrar alla tävlingskostnader? För jag måste betala det mesta själv och jag tror inte ridsportförbundet tänker på hur vi som är under 18 och studerar ska kunna betala allt det här?
Det är iallafall vad jag tycker!
 

Tove uppdatering

Hej allihopa i kalla Sverige!
Som jag skrev i förra inlägget så var det alltså tropisk storm här i förra veckan, men den har vi inte sett någon skymt av. Det har nästan varit för varmt, uppemot 40 grader i solen.
Nu är det bara två dagar kvar här, vilket känns lite sorgligt då jag trivs väldigt bra (om det var liiite kallare bara...)
Den här dagen, den näst sista har hittils spenderats på Universal Studios och sedan två-tre timmar vid poolen. Nu tänkte jag slappa en stund innan jag går ned till poolen igen, dock vet jag inte när jag går in från balkongen, det är ganska skönt i skuggan... (här är klockan bara halv fyra).
Vi hörs!
En av mina fina tröjor (:

modig Amanda!

För er som inte vet ramlade jag av min förra ponny på en hoppträning vilket slutade med ambulans. Jag blev mer eller mindre handikappad i tre månader och kunde inte gå, rida, sitta, ja inte röra mig alls typ. Jag skadade halva ryggens nerver.
Är återställt du men har varit hopprädd sedan dess!
MEN idag skulle min lillasyster träna för Linda som har facette i vårat stall. Väldigt duktig tjej som hoppar högt haha. 
Så jag tänkte att jag kunde hänga på med Oreo eftersom jag skuttat lite stockar och sånt med honom. 

Sanningen är att jag faktiskt inte hoppat på över två år men det gick väldigt väldigt bra. 
Trodde jag skulle känna mig nerövs eftersom då jag försökte ge mig på hoppning igen efter skadad satt jag bara på hästen och grät (hehe) 
Men jag kände ingenting alls under hela passet.
Vi började med lite olika övningar. Först travhoppa några små hinder. Men Lindas plan för idag var att vi skulle lära oss rida en bra galopp utan att rida fort. Det är väldigt många som hoppar fort utan teknik vilket oftast leder till att hästen stannar eller drar med sig bommar. Så är det nästan alltid för Linda och Yngve. 
 
För mig och oreo gick det super, kunde korta och han hoppade fint. Sen stannade han några gånger då vi red en kombination och en gång höll jag på att ramla av men blev aldrig det minsta rädd, stolt tjej!

För Yngve och Linda gick det hur bra som helst. Yngve hoppade SÅÅÅ fint! Det var lite av en uppenbarelse för Linda tror jag. Hon har tidigare stått up och bara drivit honom över alla hinder för hon varit rädd att han ska stanna men nu sa Linda till henne att sätta sig på rumpan och rida Yngve i en kort galop där han har med sig bakbenen. Han hoppade stort och fint över allt och slängde sig inte bara över hindrena. De hoppade både en 90 bana och en bana på 1 m med enstaka hinder på 110! DUKTIGA! Linda ska rida för Linda (haha) på fredag igen!
Första bilden på Linda och Yngve sedan bilder på Linda och Facette som jag tog på Runsten!
Erin fotade och filmade så bilder kommer! (:
 

Min shopping!

Min shopping för helgen lyder så här: 
 
Bild lånad från google, men grönt Glen Gordon set. 
 
Vintertäcke från Hööks (Till Zetta) 
 
Solskydd. Köpte en helosan sol och en oparfymerad solskyddsfaktor för barn med faktor 50. Har provat båda tidigare, men nu är det slutgiltiga provet. Båda mina hästar har rosa, känsliga mular så det här går åt vill jag lova, har arbetat mig ingen tre tuber med solskydd under juni månad, haha. 
 
Två pikéer från falsterbo horse collection
 

Lite kärlek

Liksom Amanda så har jag shoppat en del hästsaker den här helgen, haha, men jag väntar med att visa det så det inte bara blir såna inlägg på rad. 
 
Men jag tänkte lägga upp lite blandade bilder på några hästar som kommit och gått genom åren :) 
Det här är bara ett urval av hästar, jag orkar inte leta upp bilder på alla, haha, men här har vi några stycken iallafall! 
 
Frida är den tuffsigaste, mest bockande och envisa fjording har någonsin har mött, haha. Jag red henne under 7 år och ramlade av mer än jag gjort på någon annan häst. Men hon var och är bäst, min lilla Frida. 
 
Nickolina var också en bråkig häst. Hon bet och sparkade folk hon inte kände eller tyckte om och slängde av de som tyckte att man skulle rida på henne. Men hon var riktigt kul att köra och fick alltid superfina föl. Jag tyckte att det här lila gulligulliga behövdes på henne, hon behövde vara lite gullig. Vi blev bra kompisar iallafall hon och jag. 
Charlie har redan visats lite kort här på bloggen, i inlägget om Oscar. Han var en haflingervalack som jag red en hel del. När han kom så kunde han inte galoppera, han kunde inte trava längs fyrkanten och var bara allmänt lost, haha. Nu minns jag inte ens hur länge han stod hos oss, men inte var det länge, typ ett halvår kanske, men han hann bli så himla tuff i dressyren, riktigt cool var han! Och han lärde sig att trava över en bom, haha.. 
 
Stackars lilla Lady hade det inte jättelätt. Hon var ett varmblodssto som jag och min kompis Cattis förbarmade oss över. Hon var väldigt osäker i ridningen, men världens snällaste. Vi red henne under en period och började precis komma henne lite närmre när hon fastnade med benet i hagen och vred om det ett helt varv. Hon försökte alltså snurra på stället och bröt av sitt eget ben. Bland det hemskaste och äckligaste jag varit med om. 
 
Jag blev medryttare på Sixten när han stod på Skalmsta och följde sedan med till Grana när han flyttade dit. Det var så jag hamnade på Grana från början :) 
Sixten var inte så gammal, 7 år har jag för mig, och inte riden så mycket på grund av att han hade spatt av den värre sorten. Han hade perioder då han var fräsch och fin, men dom sämre perioderna blev fler och fler så Anna som ägde honom var tvungen att ta det svåra beslutet att ta bort honom. Fina gubben! 
 
Efter Sixten så tog Anna hem söta lilla Samita. Hon var verkligen min typ av häst, åh hon var så mysig! Supersnäll var hon, sammarbetsvillig och hoppade fint. Anna hade henne på foder och lämnade tillbaka henne när hon köpte en ny häst. 
 
När Samita åkt så hade jag Elton på foder i ett år. Han gick från en gul ångvält till en fin liten ponny! Och sen tillbaka till ångvältsfasen, haha. Nej, han var super att ha, roliga lilla häst. Bästa gymkhanahästen, haha.. Granafolk vet vad jag menar ;) 
 
Här har vi Hatten som jag var medryttare på. Vi tränade för Maria Gretzer, hoppade terräng, tränade dressyr och tävlade lite grann. Hattens ägare var med om en olycka och sålde sedan honom. 
 
Här har vi Hoobiecat, även kallad Hobbe. Jag red honom från att han var fem tills han såldes till Sollentuna Ridklubb. Han var så fin lilla killen och så himla personlig. Han kom alltid i full fart när man ropade på honom, blev galen om man inte stannade och klappade honom, hoppade över staketet i hagen om han inte fick följa med och var bara så snäll och fin. Älskade hästen, vi hann med en hel del ändå! 
 
Sunshine är ingen häst jag brukar rida eller ridit mycket tidigare, men hon är så tuff så hon får vara med på en bild här iallafall! 

Veckoschema för mig och Yngve


nyköpt

På två dagar har vi lyckats köpa två set benskydd haha. 
 
Första skydden var ett par skydd som min lillasyster verkligen velat ha tidigare så var de på rea så tänkte jag skulle köpa och överaska henne med ett snyggt schabrak. Fast hon hittade dem innan jag överaskade henne. Men hon blev glad!
Sen, lade jag ju upp för några dagar sen om ett par dressyrskydd jag ville ha, då sa Martina att de fanns på City Gross för typ 50 kr mindre än på Stockholm Ridsport. Så jag och mamma åkte dit och köpte ett par!
 
Fast fyra stycken ;)
Så: 
Schabrak: 159 kr ? 50% Rea
Go for Gold skydd: 200 kr 50%
Protector skydd: 2 för 189 x 2

Söndagsridning

Jag vill nästan inte skriva ett inlägg just nu, för jag vill att Nattas fina inlägg om Space ska vara högt upp på bloggen. Det är jättefint att våga sätta ord på det! 
 
Jag kom hem från stallet för typ en halvtimme sen för jag och Linnéa fastnade i stallgången och pratade haha. Så kan det gå! 
 
Först ut idag var iallafall Oscar! Jag red bort mot Högvreten och passerade då stonas sommarhage. Vi hör ett högt gnägg och Juni kommer rusande bort från flocken fram till Oscar och mig. Sen stod dom två där vid staketet och bara tryckte mularna mot varandra. Så gulligt, dom saknar varandra lite :) 
Dock så ville inte Oscar gå därifrån sen utan han stod helt fastfrusen i marken och rörde inte en fena, haha. Tog ingen skänkel eller någonting. Det blev en ponnyspark från min sida och då vart det fart. Efter detta så blev Oscar lite sur dock. En sak som man inte tror om Oscar är att han faktiskt är en liten diva! 
Sen ålade han sig fram, tog inte förhållningar, sköt ut rumpan etc. Massa små skitsaker, haha. När vi kom fram till vägarna och började trava så var jag rätt hård på att rätt skulle vara rätt. Han skulle gå korrekt och lyssna på minsta lilla hjälp, hur sur han än var. Och då släppte han attityden och bara muttrade lite istället, haha.
 
(När Oscar är sur så gör han inga stora krumelurer, det vågar han inte, men när man känner honom så märker man på minsta öronvinkning när han inte har lust, haha. Så ni inte tror att han stegrar fram, han är fortfarande snäll).  
 
Runt på vägarna så blev det intervallträning idag, och en riktigt ordentlig sådan. Jag red på vägarna i cirka en timme och växlade där mellan galopp, trav, skritt och faktiskt halt också. Oscar fick tillbaka sitt bättre humör och var riktigt fin faktiskt. Han blev riktigt taggad av arbetet och väntade konstant på nästa kommando. Galoppfattningarna från skritt var bland de bättre vi gjort! Han brukar ha lite svårare att ta höger galoppen, men dom fattningarna satt kanon dom med! Det var ett ganska hårt pass så jag skrittade av i cirka 40 minuter, det kändes skönt att kunna göra det utan att känna sig stressad alls. 
 
Det var så kul när vi var ute på vägarna och Oscar taggade till för han blev så himla flashig. Så pass att det var en kvinna som promenerade sin hund och var tvungen att stoppa mig och fråga mer om Oscar och klappa, haha. Bara av att se honom där så var hon intresserad av att köpa honom till sin dotter, men jag berättade om honom och vi kom överens om att det kanske var lite för svårt för en 11-åring. Men ja, det var så snygg han var idag iallafall, haha! Kul att hon gillade honom! :) 

Först fick de syn på varandra, illustrerad på första bilden, haha. Sen kom Juni till oss med Sanny i släptåg som väntade en bit bakom! 
 
När jag pysslat om Oscar och släppt ut honom så satt jag plötsligt på Blaize, haha. Nej, jag red bara bort henne till hagen där jag skulle hämta Zetta, men det var mysigt. Jag ska rida Blaize imorgon också, så det blir mer uppdatering om henne då! 
Jag plockade upp Zetta i hagen och sedan var det riddags igen! 
 
 
Zetta skulle som sagt gå ett pass på slingan och så blev det! Jag fokuserade mycket på skrittjobbet idag, flyttade henne längs vägen och i lite öppna. Hon var riktigt avslappnad och fin, det kändes verkligen bra. Jag gick över till trav och faktiskt så kändes det lika bra där! Mycket nöjd :D 
Jag jobbade ett tag i trav och rullade på i ett jämnt tempo i övningarna. Det passade henne bra och hon kändes glad! Jag rullade på lite i galopp och växlade mellan att öka och korta galoppen. Jag vill inte korta för mycket på en gång då hela hon blir spänd och börjar gå uppåt istället då, så vi varierar mellan korta och längre språng :) 
Efter det så kände jag mig busig, haha. Jag bestämde mig för att trava över den lilla stenmuren vi har som är på max 30 cm (om ens det). Jag tänkte att hon bara skulle trava igenom, men nej! Hon flög rakt upp i luften och iväg efteråt, haha! Tokhäst! Hon var inte okontrollerbar på något sätt, hon var bara så glad över att hoppa, haha! Så vi busade lite där innan jag travade och skrittade av henne. 
 
Jag hade en sjukt mysig kväll i stallet iallafall och är supernöjd med hästarna! :D 
 
Haje visade den här söta bilden för mig när vi träffades i stallet, haha. Zetta vilar med alla andra vaktandes. Söta! 


/Martina
 

Ridning på Hebbe

Ville bara skriva att det är så starkt av Natta att skriva av sig <3 Visst tycker finns det många pigga hoppponnysar men det finns ingen som Space. Jag förstår Natta i allt hon gjort och stöttar henne till hundra. Jag red och hjälpte Natta i ett halvår med Space och hon är den svåraste hästen jag någonsin suttit på, så att Natta klarade att komma så långt med henne är sjukt starkt!


Tillbaka till idag. 
Idag fick Yngve vila, jag tog in honom och borstade jätte länge, klippte man, svans, hovskägg, öron och masserade honom jättelänge.
Sen skulle jag rida Hebbe, så Yngve fick stå inne och vila under tiden. Hebbe brukar mamma rida väldigt mycket och är en äldre häst som har hoppat lite då han var yngre. 
Det gick inte så bra haha. Hebbe var otroligt stel och oböjbar och då jag bad honom att böja sig gick det inte. Tillsut blev det bara att han protesterade så fort jag tog tyglarna genom att backa, slänga med frambenen, bakbenen osv så jag gav upp haha. Det går som sagt inte alltid så bra då man håller på med hästar menmen!
Imorgon blir det att hoppa Oreo tror jag hehe. Vi får se, i så fall blir det bara max typ 60 cm. 
 
Mamma och Hebbe i September. 

Väldigt personligt - Space


Jag tycker att bilden visar vem hon var på något sätt, att hon kunde vara snygg och sjukt läcker att kolla på! Men enooormt svårriden. Hon hade talangen och skulle kunna komma jätte långt i dressyren, men framförallt i hoppningen om hon bara kunde ta förhållningar samt lyssna på mig.
Jag tycker också att bilden ser proffsig ut, det ser ut som vi tävlar dom högsta klasserna i hoppning. När vi egentligen inte kunde ta oss runt en 60cm bana utan att gå omkull. Herregud vad jag kämpat med den här ponnyn! Allt slit, alla tårar, alla gånger jag bara velat hoppa av och skrika. Ge upp, och bara åka hem. Men jag gav inte upp, ett år kämpade jag med den här ponnyn. Ett år. Mer orkade jag inte. Det var försent. Försent att ändra på henne, hon var 15 år. Blivit riden på ett och samma sätt i 15 år. Ett sätt som var fel enligt mig och alla mina tränare. Jag glömmer aldrig vad en av mina tränare sa till mig ''Den här ponnyn är ingenting för dig. Du vill kunna tävla och ha kul, den här ponnyn ska en vuxen ha som vill ha ett projekt att jobba med. Detta är ingen barnponny'' Att få höra att det inte fanns någonting att göra, gjorde ont. Men jag förstod att dom bara ville väl.

Jag vet inte om jag vill publicera det här eller inte, jag tvekar hela tiden. Det kanske är för personligt att lägga ut. Kanske också taskigt mot dom vi köpte henne av. Men jag måste få ut det här ifrån mig, måste få skriva ut det. Det kanske känns lättare då, när jag fått det sagt till några. En av anledningarna till att jag inte vill publicera det här är att jag kommer kanske få kommentarer som ''Du gav upp din ponny'' eller ''Hur kunde du göra så?'' Och det gör bara allt värre. INGEN vet vad jag fick stå ut med varenda dag. Hur mycket jag kämpat. Hur mycket tid jag lagt på den här ponnyn.

När jag skulle rida varenda dag så var det inte min ridning som var i fokus, utan det som var i fokus var Space. Det var jag som fick lära henne hur hon skulle göra, att det inte bara handla om att springa. Jag försökte omprogramera en ponny som var 15 år, men somsagt, det var försent.

Jag är iallafall inte ute efter den sorts ridning som jag hade med Space, i början när jag köpte henne så skulle jag rida för en tränare som ställt upp huuur mycket som helst för mig, Lollo<3 Då fick vi skritta i en hel timme, för hon stressade bara och ville framframfram och hela tiden tänkte Space ''springa!!!!!'' Det tog veckor(!) innan jag ens kunde galoppera i den samlade galoppen JAG ville, jag säger inte att Space inte KUNDE galoppera, för tro mig, det kunde hon! Men att jag kunde reglera galoppen och få henne att gå i den galoppen jag ville, samlad eller ökad. Det tog ett halvår(!) innan jag ens kunde gå över en bom, utan att hon stressade eller kom fram i trav eller galopp när det skulle va skritt. Det tog även ett halvår innan jag kunde hoppa första gången. Hon kan hoppa den ponnyn, på fart, men inte teknik. Det är det som är felet. Hon kan hoppa en bana på 1.10 och enstaka 1.20, det kan hon, men det är okontrollerat och farligt. Min mamma ville inte kolla på mina hopplektioner för det såg ut som vi skulle gå omkull vilken sekund som helst hela tiden. Jag förstår henne. Konstigt nog var jag själv aldrig rädd, första gången jag blev rädd var när vi gick omkull. Och det var bara en tidsfråga. Det handlade inte om OM vi skulle gå omkull, utan om NÄR.

Som en tränare sa till mig ''Visst, du kan tävla Space på massa hopptävlingar och vinna på hennes fart, men det håller inte i längden'' Jag kunde hoppa en bana på henne, och tog jag 10 förhållningar, kanske 1 gick igenom. Och så ska det inte behöva vara! Man ska inte behöva slita sin ponny man älskar mest i munnen för att få en reaktion.

Ni bloggläsare har inte fått sätt den här sidan av Space, då jag valt att inte berätta. Jag har låtsas att allt varit bra. Jag har inte velat berätta, för jag kände mig så misslyckad. När jag köpte ponny var det meningen att jag skulle tävla, kunna galoppera över ängar, sådär som du,du och du kan göra med din ponny, men det gick inte med Space.

Nu vet ni hur allt ligger till iallafall. Det här var anledningen till varför vi sålde henne. Det var det bästa för oss alla. Varför ska jag ha en ponny som jag inte trivs med i ridningen? Då blir allt bara fel. Det rätta var att hon fick en ny ägare, ett nytt hem. Som även var dom vi köpte henne av. Hon kom tillbaka till sin gamla ägare. Jag kommer alltid att älska ponnyn, missförstå mig inte på det sättet. Hon var underbar och väldigt omtänksam ponny. Men hon förstod inte, hon gjorde ingenting för att vara dum, hon var felriden. That's it!

Dponny LD+5 och Bponny+Cponny LC+

Dponny LD+5 och Bponny+Cponny LC+
LC+5 D ponny kommer upp inom kort!
 
Om ni inte hittar till bilderna gå in på kategorin fotografering på sidan, där finns alla bilder.
 
Så här ser priserna ut:
1 tävlingsbild - 20 kr
 
alla bilder tagna från tävlingen (mellan 4-5 bilder) 40 kr

Tävlingsbild på high glossy photopaper A4 - 40 kr

Tävlingsbild på highglossy photopaper 10x15  - 20 kr
 
Maila [email protected] eller skriv en kommentar vid intresse
(Ni får dem s klart utan stämpel med mycket bättre kvalite)
l
 

Sämst uppdatering

Det har verkligen varit en kass uppdatering från min sida senaste dagarna. Men eftersom blogg appen strular så kan jag inte blogga från min iphone, och jag sitter nästan ingenting vid datorn nu på sommaren.
Nu några dagar framöver kommer jag inte ha tillgång till någon dator då jag ska sova hos en kompis i stan, sen på torsdag ska jag åka någon båt till Åland med Sara. Så bloggandet från min sida kommer nog inte vara så bra! Men jag ska försöka skärpa mig, men inte så lätt när bloggappen inte funkar somsagt, plus att alla mina bilder är hos Sara. Men jag ska försöka fixa med bilderna nästa gång jag är hos Sara. Och nu innan jag åker till min kompis ska jag fixa ihop några tidsinställda till dom här dagarna. Hoppas ni har ett bra sommarlov iallafall :)

En bild på mig och Sara några dagar innan skolavslutningen!

Gina tricots falsterbo collection

Nu när Falsterbo horse show närmar sig så har Gina Tricot släppt sin kollektion. Undrar om det är tredje året i rad som de gör en kollektion till hästfesten(?). 
Som vanligt så tycker jag att det var snyggt och har klickat hem några saker redan :) Jag är så glad att de släppte kollektionen online redan nu detta år! Tidigare år så har man fått vänta tills efter Falsterbo, men inte den här gången. Nöjd Martina. 
 
Några favoriter ur kollektionen? (Det här är såklart inte hela kollektionen, bara några plagg!) 
 
 

Gårdagens ridning

Igår blev det ett väldigt åkande fram och tillbaka, stall, hem, stall, bio, hem, stall. Haha. Men allt blev gjort på något mystiskt sätt! 
 
Zetta och jag red bort mot Högvreten men ångrade oss på vägen och red på grusvägarna vid Stjärnborg istället. Minst lika bra. Vi chillade i solen och bara rullade på i alla gångarter utan att kräva något alls. Zetta lullade på och var nöjd och jag åkte med och bara njöt av solen. Riktigt skönt faktiskt! 
 
 
Brian fick börja en liten stund på ridbanan för att checka lugnet då han vilat i tre dagar. Där red jag i skritt och trav med mycket övergångar, han kändes riktigt pigg och fräsch, så det var kul! Efter det gick vi ner på slingan och jobbade runt ängarna. Jag flyttade honom lite fram och tillbaka längs vägarna och fortsatte övergångarna. Han kändes nästan lite studsig ibland, men när man drev på framåt så tog han det bra och kom till arbete igen! Jag var riktigt nöjd över passet på Brian, särskilt över att han tog tillrättavisningarna så bra, det kändes jättekul! Han är så kul att rida! 
 
Jag snodde en till bild ifrån Saras facebook, förlåt och tack för lånet! ;D 
 
Idag så ska jag rida ut på både Oscar och Zetta. Oscar ska jag rida på högvretens vägar och Zetta ska jobba lite lugnt på slingan har jag tänkt :) 
 
 

På måndag...

På måndag ska jag faktiskt passa bästa Oreo! Oreo är som sagt en superfin dressy/hopp ponny som är allmänt bäst haha. Dessutom har jag ALDRIG träffat en sån snäll häst. 
Då jag har honom ska jag passa på att rida lite svårare moment eftersom att han kan det! Tänkte rida igenom en LA:1 (:
Uppdaterar om hur det gick imorgon!
Gamla bilder innan jag hade Yngve
 

drömmeeting

JAA! haha kollade upp lite själv. 
Bland annat hittade jag Gripens Hästdressyr meeting, där de har de enkla LB klasserna till nästa sommar!
MEN sen hittade jag att Falu ryttarsällskap har de ett tre dagars meeting som passar mig och Yngve in i handsken redan nu i slutet av augusti!
Fredag: LC:1 LB:1
Lördag: LC:2 LB:1
Söndag:LB1
ALLTSÅ ÅÅH jag vill vill vill! Betalar ju allt själv jag bara hoppas hoppas hoppas att mamma vill ställa upp och köra osv. Tar två timmar dit så så farligt borde det inte vara. 
Fan vad värt det vore!

RSS 2.0