Dressyrframridning - Mantorp


Mantorp 30 juni P80

Idag skötte sig herr Amoure bra, i alla fall till största del ;)
Dressyren är jag jättenöjd med. Jag fick lite småmissar som att han till exempel laddade för mycket efter ena galoppökningen och att han var lite seg i skritten men trots det fick vi 67,25 % och domaren skrev att han var trevlig med härlig energi. (= 49,1 straff)
 
Hoppningen gick fort-fort-fort. Oj vad fort det gick. Jag hade verkligen velat göra en halt, men det gick inte. Kunde inte ens sakta av till trav. Amoure drog och drog och drog, heltokig. Hoppade gjorde han helt okej på de flesta hinder men mot kombinationen fick jag sätta mig i riktigt bakåtläge för att han skulle klara den, så där fick vi ett pet på a-hindret. (= 53,1 straff)
 
Terrängen var ganska okomplicerad, inga stora, svåra hinder utan de flesta var även med i P70. Amoure var tokig även här, drog järnet och ja, var jätteglad.
Första hindrena var busenkla och dem hoppade vi på tävlingen förra året också. Hinder nr 6 var en kombination med två häckar och där stod han emot lite, vilket jag tyckte var konstigt men då vi tittade lite på de som hoppade efter mig så var det många som fick stopp där.
Hinder nr 8 var en bank, där gick det lite fort så han var tvungen att backa av och sedan ta det lugnt nedför. Därefter nedhopp i vatten, vilket även många hade problem med, men jag försökte rida noggrannt och lugnt så att han skulle få se hindret ordentligt, funkade bra och även de tre sista fungerade jättebra :)
 
Stannade på 53,1 straff och en tredjeplats, jätteroligt :D
Nu är vi på väg hem, ikväll får ni filmer och bilder! Dubbla filmer från terrängen dessutom ;)
 
 

That's the way we do it at granaryttarna

 

Ny sadel

Innan jag åkte iväg på min härliga resa så tog vi Yngve till Mustang och provade ut nya sadlar. 
 
Mustang ligger norr om stockholm där man då kommer dit, provar olika sadlar och rider i deras ridhus. Tycker deras sätt fngerar väldigt bra. Plus att man alltid kan åka dit och byta om sadlar och ge tillbaka den gamla och få en ny osv. 
 
Vi hade med oss en hoppsadel som vi lånat av Lindas hopptränare. Vi hade ingen aning om den skulle passa, men hoppades på det eftersom vi kunde få den väldigt billigt. Och vi hade faktiskt turen att den passade trots att Yngves rygg är vääldigt svår att hitta en bra sadel till. 
 
Jag förklarade min situation om dressyrsadeln att jag måste lägga fram den väldigt långt fram för att kunna rida ihop honom. Att den annars glider allderes för långt bak på ryggen annars. Och det var som jag trott att när den ligger så långt fram trycker den på bogar och rygg, men drar man bak den ligger den bra, men det går inte att rida i den. 
Så vi behövde hitta en sadel som kunde ligga liite längre fram men framförallt ha en sits som låg längre fram. 
Vi hittade i alla fall en sadel som var 16.5 i sitsen vilket passade mig perfekt. Dock blev den lite liten för mamma, men alla sadlar som mamma kunde sitta i var på tok för stora mig. Så kompromissen blev tillslut en Ideal sadel, svart, ungefär ett år gamal. Är super nöjd med den och nu när jag ridit hemma med den gillar jag den bara mer och mer. 
 
Den var inte superbillig men billigare än vår gamla dressyrsadel. Plus att vi köpte ny hoppsadel väldigt billigt och fick tillbaka mycket för vår gamla så det känns väldigt bra! Ska bli så kul och se om Yngve kan leverera ännu mer med en sadel som sitter riktigt bra!
 
 

Gårdagens dressyr

Igår var det dags för första dressyrpasset på ungefär två veckor. Själv hade jag absolut inga förväntningar utan tänkte mig att han ungefär skulle kännas som en seg ko. 
 
Precis innan hade han fått skorna bytta vilket kändes bra eftersom en satt lite löst. Jag red själv i ridhuset men han skötte sig bra. I början testade han mi lite genom att inte riktigt ta skänkeln men då var det bara att säga till honom så blev han explosiv och fin. 
Han var sååå fin hela passet. Alltså galoppdelen var helt fantastisk, satt bara och log. Vi red förvända galopper som vi typ aldirg gjort tidigare och han var verkligen i topp. Blev nästan tårögd haha. Vi red ungefär tiometersvolter i förvändgalopp och delar ut MSVC som bara satt hur bra som helst. Han skötte egentligen allt själv. 
Vi red också lite öppnor och sänkelvikningar vilket fungerade riktigt bra. Fick bråka lite för han latade sig men sen blev det riktigt bra. Avlsutade utomhus med ett riktigt leenede på läpparna. 
Underbara fina häst!
           
 

Glömt bort, hehe

Jag har varit så otroligt taggad på träningslägret i Skåne att jag nästan glömt bort att jag ska tävla i helgen! Då snackar vi om att man är taggad ;)
 
Samtidigt har det varit lite skönt, för jag har verkligen släppt all press inför den här tävlingen. Jag brukar aldrig känna att jag har någon press när jag tävlar men den här tävlingen handlar verkligen om att ha roligt. Vi är färdigkvalade til P90 så det är inget jag behöver tänka på.
 
Mitt fokus i helgen ska ligga på dressyren - jag ska få en bra känsla och Amoure ska lyssna på mig. Han är en helt annan ponny nu jämfört med för en månad sedan och jag hoppas att det även kommer att visas i protokollet, men i och med att ridningen är helt ändrad så kan även det skapa en del svårigheter.
Sedan ska vi göra en bra hopprunda - lugn och harmonisk utan att Amoure rusar iväg. Jag vill eftersträva känslan i Åkerbo - men att Amoure hoppar med lite mer rygg.
 
Vi åker redan imorgon, jag, pappa och Amoure. Vi bor vid anläggningen över natten och sedan startar jag strax innan nio på söndag morgon. Spännande!
Taggad häst!

Visste du att Amoure...

... är väldigt rädd om sina öron? Han tycker inte alls om när man rör hans öron, men det blir också bättre och bättre hela tiden. För två år sedan kunde det ibland vara svårt att få på honom grimman, nu böjer han alltid snällt ned huvudet.
 
... inte alls är glupsk? Till skillnad från många andra ponnyer kan han ibland total ignorera sin mat, sällan i boxen men till exempel i stallgången eller transporten. Det gäller alla typer av foder - hö, müsli, betfor, morötter.
 
... i början var ganska svår att lasta? Vi lasttränade mycket och nu släpper jag honom så får han gå in själv, han brukar även få gå ut själv.
 
... har en helbror? Eller ja, han har flera helsyskon men de fick i alla fall träffa varandra på en tävling i våras, och de är väldigt lika trots att brodern är något större och Amoure är mer ponnyaktig, framförallt huvudet.

Världens bästa resa

Som Tove skrev tidigare har jag varit utomlands. Hade faktiskt skrivit inlägg om det men de kom aldrig upp? skumt. 
 
Hur som helst, jag har nog aldrig varit så lycklig på en och samma gång som denna vecka och att åka hem var riktigt jobbigt. Har fått flera nya underbara relationer och även kommit mina älskade vänner ännu närmre. De sista dagarna i Bulgarien var riktigt jobbiga och mycket tårar var det. Dock känns det som om hela livet är helt omvänd haha. 
Just nu suger det så brutalt att vara hemma, sitter bara och deppar men gör mitt bästa för att försöka gå ut och träffa vänner osv. Ska försöka komma tillbaka till vardagen igen. 
 
Igår kom jag hem och åkte ut till Yngve. Började ropa på honom på håll och då vänder han sig om, gnäggar och kommer springande. Då började jag asböla haha. Snacka om att känna sig älskad. Det var nästan som om han hoppade i famnen på mig och vi stod och kramades jättelänge, bara gosade. Han stod och gnuggade sitt huvud mot min mage och var så himla söt. 
Jag joggade honom lite lätt och han var så himla glad, och gjorde mig glad. Kändes faktiskt superfin. 
 
Idag red jag ut med Iffa och Xfile. Yngve skötte sig super, pigg och glad. Red i alla gångarter, sen var det bara gos i stallet i typ 3 timmar. Tur att man han sin häst här hemma alltså <3
 
Önskar jag kunde skriva ner alla detaljer om hela resan men det skulle typ vara en bok, så ni får nöja er med att det var heeeelt underbart. 
Här är i alla fall lite bilder!
 

Grep?

Vad använder ni för typ av grep när ni mockar?
Nu finns det ju en hel del olika sorter att välja mellan, de gamla hederliga, de "okrossbara", de med "skyddsvägg" och den nya Sverigegrepen.
Själv har jag en absolut favorit: de vanliga med "skyddsvägg". Hatar när allt flyger iväg bara man skakar lite, och den nya Sverigegrepen som tydligen ska vara jättebra - den tycker jag är alldeles för klumpig...
 

Packning i massor

Att resa bort med häst innebär otroligt mycket packning.
Vi åker som sagt till Skåne nästa lördag och det är väldigt mycket som ska med. Jag har skrivit ned allt som ska med till Amoure, och en del av det jag ska ha med mig men det är ändå mycket mer som ska skrivas ned på listorna.
 
Jag försöker alltid hålla så mycket ordning som möjligt när jag åker bort eftersom att det annars är så otroligt lätt att glömma någonting. Och det har vi väl alla gjort någon gång.
Början av min packningsplanering, haha.
 

Tummen upp för sommarrea

Som de flesta säkert vet har Hööks för närvarande sommarrea, och därmed 50 % på en mängd varor. Jag hittade faktiskt en del i rätt storlek så varorna ovan fick följa med hem. Köpte även en himmelsblå höpåse, en säck betfor och en pälsglans.
Jakten på Softshell-jacka är över, ett vardagsdressyrschabrak (vet att det är allround på bilden) är inhandlat, bra stallhandskar och ett par nya marinblå ridbyxor då mina gamla gick sönder.
Bra köp helt enkelt!
 

Amoure hoppträning 25/6-13

Igår hopptränade vi för Linda på grannstallets stora utebana.
Vi började med att lösgöra hästarna i en övning med travbommar, volter samt lite skänkelvikning. I början ville Amoure helst springa men som tur var stod Sanna bredvid banan och sa åt mig att tänka öppna och när jag gjorde det och fick ordentlig koll på bogarna blev det mycket bättre. Han kändes riktigt mjuk och ridbar efter en liten stund.
Vi gick vidare i galopp där vi jobbade över lite bommar och ett hinder med att bibehålla en jämn galopp och även här med att få hästarna mjuka och följsamma. Amoure var fin men laddad, så det var lättare sagt än gjort ibland. Annars en bra övning för honom.
Vi avslutade sedan med en bana, som låg på 85-90 cm och något hinder på 1 m. Allt kändes bra förutom en långsida med en "trekombination" där jag skulle försöka klämma in 4 galoppsprång mellan hindrena men det gick sådär. Jag försökte verkligen korta honom, och få honom att lyssna och i princip stanna honom framför hindret men han kastade sig över ändå. Avslutade helt enkelt med att hoppa på 3 galoppsprång och då hoppade Amoure otroligt fint! För jobbigt att korta helt enkelt ;)
Jättenöjd i alla fall, han skötte sig bra och kämpade för det mesta tillsammans med mig.
Snodde en bild av Natta, som även fotade så bilder lär komma ;) Amoure var grisrosa...
 

Trött och sliten men glad ändå

Sommarlovet till trots har jag inte hunnit med många sovmorgnar, och inte heller mycket mer än alla "måsten".
 
Trots att jag känner mig aningen trött och sliten är jag otroligt taggad på allting, i helgen är det tävling och om 10 dagar åker vi till Skåne. Mycket att se fram emot helt enkelt!
Amoures vecka ser ut som följer:
 
Måndag: Skritta ut
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Vila
Torsdag: Medryttare
Fredag: Dressyr
Lördag: Jogging
Söndag: Mantorp P80
Martina och jag körde lass med stöd och bommar igår, haha.
 

Lite svar

Det är några som undrar varför Amanda inte bloggar, och det är för att hon för tillfället befinner sig i Bulgarien med några kompisar. Hon kommer hem om ett par dagar och har varit borta i nästan en vecka, men i början hade hon tidsinställt en del inlägg.
 
Sedan har Amanda även fått några frågor om 4 ben och som svar på det- 4 ben är en liten tävlingsklubb som anordnar mycket klubbtävlingar och ibland lite lokala. I detta fall så har Amanda alltså varit och tävlat dressyr på Ridklubben 4 Ben.
 
 

Framridning terräng


Sköööönt

 

Amoure 23/6-13

Imorgon lär jag vara rätt mör i kroppen.
Jobbade sex timmar på förmiddagen, tömde majoriteten av alla boxar och spiltor på halm, vilket var ganska tungt. Sedan åkte jag till Grana och tog in Amoure.
 
Sanna började rida, medan jag åt min lunch och bytte till ridkläder. Sedan satt jag upp.
Amoure känns jättefin nu, det enda som är svårt är skritten för där vill han inte riktigt ta i med bakbenen men Sanna och jag diskuterade det och kom fram till att vi kan vänta lite med skritten och stärka honom i trav och galopp först.
Fick återigen mycket tips från Sanna, och det är verkligen jättebra att ha henne på marken, speciellt nu när hon vet hur han är att rida också.
Jag måste tänka mycket på att hela tiden hålla ett mjukt stöd i tyglarna och inte glappa, samt att slappna av i sitsen hela tiden.
 
Nu ska jag vila någon timme innan jag ska sätta igång med kvällens syssla: smörja alla träns.
Bästisarna!
 
 

Amoure igår


Amoure 22/6-13

Idag red jag ett lättare dressyrpass på ridbanan.
Amoure spände sig först i skritten men när jag väl fick honom att bjuda fram till bettet var det inga som helst problem. Jobbade först med lite sidvärtes innan jag började jogga honom.
I traven jobbade jag mycket på böjda spår och då främst med serpentinbågar i olika storlekar så han fick byta riktning fram och tillbaka. Amoure var mjuk och fin.
Galoppfattningarna var ridpassets höjdpunkt, oj vad de har blivit underbara! Han är superkvick, bara jag flyttar bak ytterskänkeln så fattar han en fin och rund galopp. Det är lite jobbigare att hålla galoppen då tycker Amoure, men desto roligare att träna på just fattningarna.
Måste bara komma ihåg att sänka min dumma ytterhand...
 
 

Sex år och vuxen?

I veckan fyllde Amure 6 år, och klassas nu som nästan vuxen.
En häst/ponny som är 4/5 år räknar jag fortfarande som väldigt ung, men när en häst fyller 6 år börjar de bli vuxna. De får då starta de flesta klasserna i de olika disciplinerna, i hoppningen är det bland annat första året med omhoppning (om man har kvalat) och i fälttävlan får man starta upp till och med 1*-klass.
 
Amoure har alltid varit väldigt valpig, han är som en storhäst i en ponnykropp och ibland blir rörelserna för stora och han förstår inte riktigt. Samtidigt är han väldigt lättlärd, och det är så lätt att saker går alldeles för fort fram.
Vi har tagit det lugnt med Amoure, han har fått gå på sin "bekvämlighetshöjd" i hoppningen, fått leka runt lite i terrängen och tagit det lugnt i dressyren där vi inte har satt så mycket press.
 
Nu känner jag dock att det är dags att höja ribban. Amoure är sex år och "vuxen".
Kraven i dressyren har höjts - han ska vara ordentligt lösgjord, gå dit ryttaren vill, kvickare för hjälperna och behålla känsligheten i sitsen.
I terrängen får han gå svårare banor, hoppa svårare hinder, i ett högre tempo och snart är det dags att debutera högre.
Hoppningen är som den är - den har lagts lite på hyllan under senaste månaden när dressyren har legat i fokus men sommaren innebär en veckan intensivt träningsläger - med inriktning på hoppningen. Jag tror att det kommer att bli väldigt givande och min egen fokus kommer ligga på att Amoure alltid ska lyssna på mig.
Han blir lätt lite ivrig när det kommer hinder men jag tror framförallt att dressyrjobbet som jag med hjälp av Sanna tagit till nästa nivå, det kommer göra stor skillnad.
 
6 år innebär ju dock fortfarande ungponny. 8 år är vuxen ponny. Samtidigt är åldern bara en siffra och man måste se till individen. Amoure utvecklas snabbt och om man jämför med en del andra sex-åringar kanske han rids oftare och mer intensivt, tävlar oftare och inte vilar lika mycket men jag har märkt att det är vad han mår bra av. Han får sina små viloperioder och nu när det har blivit mycket nytt så har han fått vila lite extra. Det tror jag är bra.
 
Jag ser fram emot framtiden - jag vill veta vart jag kan ta mig med denna ponny, men sedan innebär framtiden också en sådan enorm ovisshet i och med att jag fyller arton år och inte får tävla längre. Vad ska hända då? Amoure är min bebis, och det kommer han alltid att vara. Vi har gjort allt tillsammans och han är min andra hälft.
 
 
 

Glad midsommar i efterskott!

Igår var det midsommar - ingen vidare uppdatering från vår sida.
Amanda är i Bulgarien och jag hade kompisar över under förmiddagen, och sedan badade vi på kvällen och kom hem sent.
 
Inget hästeri för mig igår alltså, men idag ska jag rida och det ser jag verkligen fram emot (:
Jag tänkte rida ut en stund först innan jag trimmar lite på ridbanan. Jag ska tänka mycket på det tips jag fått från Sanna och framförallt på min sits.
Fin bild jag fotade igår (:
 
 

Åh, jag vill ha

Som ni vet så letar jag efter en Soft shell-jacka. Än så länge inte så aktivt så att jag provat några då min gamla fortfarande fungerar, men nu har jag hittat en som jag verkligen skulle vilja ha.
Den här Soft Shell-jackan är från Schockemöhle, av modellen Sophia, färgen ocean och kostar 999 :-
Tyvärr kommer jag nog inte att lägga ut en tusenlapp på en jacka som jag ska använda var och varannan dag, jag är så försiktig med mina dyrare saker så jag skulle nog inte kunna göra det...
 

Fina mamma

Inte bara jag och Yngve som får semester från tävladet utan även mamma!

Amoure 20/6-13

Idag red Sanna dressyr på ridbanan och jag fick avsluta med lite hjälp av henne (:
Sanna tycker att det har blivit jättestor skillnad på Amoure och det känner jag också, mjuk och kvick! Tur att han är lättlärd ;)
 
När jag red så fick jag tänka mycket på min egen sits - jag måste hela tiden sitta rätt för att Amoure ska gå rätt. Jag har tyvärr tappat min egen ridning lite senaste månaden, delvis för att jag inte ridit så mycket men också för att jag har tappat självförtroendet lite i dressyren vilket är synd. Men nu är vi på gång igen! :D
Provade en ny kombination idag också - Mjukt, tredelat gummibett och remontnosgrimma. Ingen dålig kombo ;)
 
 

Stretching

Brukar ni stretcha innan ni rider? Själv gör jag det alltid!
 
 
 

Min tävlingssäsong

Den här säsongen har varit den bästa någonsin. Yngve bara växer och växer om häst i sitt självförtroende och i sin kapacitet. Jag har nått mål som jag aldrig någonsin trott att jag skulle fixa. 
 
I början låg vi lite lågt på den lokala fronten. Förutom våra 70% i LC och 68% i LB på klubbtävlingarna på Veda så hamnade vi tyvärr under 60% två gånger. På team aspvik kände jag inte ens igen min egna häst och tappade allt hopp tyvärr.
Men sen tog vi igen. Med tredje plats i omg1 i Allsvenskn fortsatte det positiva att bara flöda. På gömmargården red jag på 67% i LC och blev placerad. Efter det, Tyresö 66% och placerad, liten miss på sollentuna, men då fick vi i alla fall veta att vår sämsta ribba ligger på 62%. Efter det tog vi ännu en gång igen med att leverera 71% i LB på 4Ben, med bara något poäng från att vinna hela klassen blev vi trea. Sedan sist men inte minst nu senaste på Hallstavik, där Yngve varit jagad dagen innan och nära på att stryka sig rider ihop 66% och placerar sig och sedan tar igen i LA där vi helt överaskar oss själva och blir 4:a i klassen på 64%. 
 
Jag kan alltså nu säga att min häst har placering i LA. Det är något som jag faktiskt ärligt talat ALDRIG trott. Det känns som om jag har bevisat så mycket för mig själv och andra att vi kan. Jag och min lilla fux på ynka 155cm kan gå in och placera oss 4a med bara något poäng från att vinna i en LA. 
 
Men det är inte bara placeringarna som spelar roll. Det viktigaste för mig är hur TRYGG han är i sig själv. Att han fullt ut litar på mig i alla lägen hela tiden. När vi köpte honom gick han inte nära domarbord, han gick inte att hålla i på tävlingsplats och han var konstat rädd. Jag trodde ett tag att han ALDRIG skulle bli lugn. 
Men jag hade fel. Idag går han in, även om han är skeptisk, så frågar han mig först, han frågar mig om JAG tycker det är läskigt och han litar på MIG. För mig är det helt sjukt att få den respekten av en häst som i vanliga fall tycker allt är konstigt. 
Vi har kommit varandra så nära senaste halvåret och jag vet att han älskar mig precis lika mycket som jag älskar honom. Annars skulle han inte ställa upp, för han är ju ändå bara en häst. 
 
Jag har toppat ALLA målen. 
Dessa mål satte jag upp för 2013, alltså mer än ett halvår kvar, men de är redan satta 
  • Starta LA på godkänt resultat
  • Fler placeringar i LB
  • Flyt i öppnor/slutor och skänkelvikningar
  • Bli lite modigare själv så Yngve blir modigare
  • Fler stadiga resultat än tidigare
Dessa mål för våren:
 Få Yngve lugnare på tävling. Inte lika nervös. 
 
♦ Stadiga resultat i LB
 
♦ Starta LA:1, i alla fall på klubbtävling. 
 
♦ Komma bort lite på träningar i andra stall
 
♦ Sätta skänkelvikningarna
 
♦ Göra bra ifrån mig under Allsvenskan
 
♦ Gå in med känslan att ha kul på banan istället för prestationskänslan
 
Vi fixade allt och lite till!
 
Nu måste jag sätta nya mål, börja fundera. Jag tänker allderes för lågt om oss som ekipage. Sätter alltid för låga mål, tror alltid för lite om oss. 
Men vi kan, och det har vi under denna säsong fått bevisat i resultat och placeringar. Av 8 tävlingar har vi varit placerade i 5. Och ingenting har varit gratis. Varenda rosett har kämpats för i blod svett och tårar sen jag köpte honom. 
 
Winners never quit and quitters never win ♥
 
 

Till Högvreten och tillbaka

Glömde bort bloggen lite igår - jag jobbade hela dagen innan jag åkte till stallet och red Amoure. Vi red till Högvreten tillsammans med Sara och Mingus och Amoure skötte sig jättebra, trots att han gick på hacket som kan irritera honom lite i galoppen. Och galoppera gjorde vi massor :) Lite busig var han dock allt, men men.
 
På kvällen var jag med Sara och Nathalie, därav den dåliga uppdateringen men idag är sista heljobb-dagen den närmaste månaden så sedan får jag betydligt mer tid!
 
 

Prisutdelning 4Ben

 
 
 

Sommarens planer

Det är mycket saker inplanerade denna sommar, och det tycker jag är jättekul!
Utöver det som händer med Amoure ska jag försöka träffa alla kompisar som jag annars inte hinner träffa, sova lite extra, träna och bara njuta av sommaren utan skolarbeten. Och jobba lite förstås.
 
Juni
13:e - Tandläkare
15:e - Utsläpp i sommarhagen
30:e - Mantorp P80
Juli
7-13:e - Träningsläger
28:e Mantorp P90 (debut)
Augusti
4:e - Åkerbo P90
Sedan osäkert, men många lockande tävlingar finns så blir nog ett par stycken.
 

Studenten

Det här är är ju en hästblogg men tänkte att jag i alla fall kan sriva kort om att jag tog studenten i fredags!
 
I fredags tog jag allså studenten från musikgymnasiet Rytmus i Nacka, Stockholm. 
Det kändes så härligt med samtidigt så jobbigt. Älskar mina vänner så mycket och nu blir det aldrig detsamma som de tre tidigare åren vi haft tillsammans. 
Dock känns det så bra också för nu börjar allting på riktigt. Till hösten börjar jag KTH inför min resa att bli civilinengör. Jag har längtat och slitit så hårt och det ska bli så himla roligt. Det är också en utbildning som kommer leda till att jag kommer ha råd med eget stal, fina dressyrhästar och fina ponnysar till mina barn!
Min familj och jag! 

Amoure 17-18/6-13

Nu ser schemat lite annorlunda ut för Amoure. Han var ju hos tandläkaren i torsdags och ska ridas på bettlöst så mycket som möjligt de närmaste veckorna. Han fick dessutom vila över helgen.
Igår skrittade min medryttare ut på hackamoret, och idag red Sanna dressyr, även hon på hackamoret.
Jag var i stallet under tiden som Sanna red, pysslade med lite olika saker och var åskådare. Det ger väldigt mycket att se sin häst från marken.
 
Amoure var lite trött efter att ha sovit ute, men Sanna sa att det ändå har blivit stor skillnad på honom och det är ju jättebra! Jag tycker också att han känns jättefin.
 
Imorgon ska jag rida ut med Sara och på torsdag ska Sanna rida igen, och jag kanske rider lite efter henne. Känns jättebra med all hjälp i alla fall :D
Sanna och Amoure första ridpasset (:
 
 

Sommarbetsutsläppet

Har faktiskt varit lite nervös inför den här dagen ett tag innan. Finns alltid en risk när man släpper ut sina hästar första gången, speciellt på ett sådant stort bete. 
 
I början gick det helt okej. Yngve para ihop sig med sina hagkompisar och de blev som de tre musketörerna. Hörde ihop som en häst, faktiskt jätte gulligt! 
Hero som är "ledaren" i deras vanliga hage skyddade Yngve så gott han kunde, man kan se de på bilderna.
Men de räkte liksom inte. En av hästarna på betet är väldigt elak mot andra hästar och det slutade lite i halvpanik. En av de andra ledarhästarna gick i bråk med den hästen som bråkade mest och det slutade med att en häst hoppae över staketet och att de andra hästarna fick panik och blev attakterade. 
Vi fick helt enkelt ta ut "mobbaren" och då lungade det ner sig.
Tack och lov om man får säg så för annars hade det nog inte varit mycket kvar av Yngve. Förra sommaren blev han jagad och attakerad så mycket av den hästen så det är lite hemskt. I år kan jag i alla fall andas ut och veta att han är med gott och snällt sällskap hela sommaren <3
Som ni ser på bilderna, de är verkligen fastklistrade med varandra! 
 
 

Flugmedel - ja eller nej?

Använder ni flugmedel på era hästar?
 
Jag använde alltid flugmedel på min förra ponny då han blev väldigt irriterad på insekter när vi red ut, men på Amoure har jag aldrig sprejat minsta lilla medel.
 
Jag har hört en hel del historier om både hästar och människor som blivit allergiska mot olika sorters flug- och insektsmedel och även att de kan innehålla farliga ämnen som till exempel kan skada hästarnas päls. På Amoure har jag helt enkelt valt att inte använda det av dessa anledningar, sedan är han inte så värst irriterad av insekterna heller, inte mer än jag själv är.

4Ben på banan del 2 av 2

Vilken kung <3 71% i LB
 
 

Våga be om hjälp!

Som ni säkert vet så får jag just nu hjälp med dressyren av Sanna, som är väldigt mycket duktigare än mig.
Jag tror att det är viktigt att våga ta hjälp av någon som kan mer än en själv när man själv känner att man kanske har fastnat lite. Det är viktigt att ha den själv insikten och kunna säga "jag behöver hjälp". Tyvärr handlar det väl lite om stolthet också, jag vill förstås vara den som rider Amoure bäst men för att bli det kanske jag behöver lite hjälp på vägen. Inget konstigt i det. På en unghäst är det extra viktigt, allt behöver bli rätt från början.
Det är bättre att ta hjälp än att älta problemen och ta tag i dem på fel sätt.
 
Kort sagt: våga ta hjälp av andra! Om inte med själva ridningen - be om hjälp och råd!
Sanna och Amoure (:
 

4Ben på banan del 1 av 2

 
 

Amoure betessläpp *13


Sadelprovning

Idag ska vi iväg och prova sadlar äntligen! Vi har bokat så många tider men behövt avboka och avboka. Men idag ska vi iväg. Främst prova dressyrsadel men också hopp. 

Mustang är ett ställe som man åker till så rider man i sadlarna där osv. De har runt 2000 sadlar så någon måste väl passa? Haha, Yngve är så svår att hitta sadlar till. 
 
Nu håller vi tummarna egentligen på att vår sadel fortfarande passar, eller att vi hittar en billig!
 
Uppdaterar från plats eller då jag kommer hem!

Hallstavik Ryttarförening LB:1 LA:1

Vilken dag! Med tankar på att stryka sig dagen innan bestämde jag mig för att åka, i spöregn. När vi kommer dit tittar solen fram, riktig tur på hög nivå! Jag har inte skrivit om utsläppet i på sommarbetet med Yngve men det sutade i kaos med hästar som hoppade ut och bråk osv. Yngve fick revor på ryggen och hade fått springa en hel del. Skriver mer sen om det men jag kan ju säga att han borde varit trött. 

LB:1 66.03% 7:e placering

 
Red fram ute. Han kändes inte så bra på framridningen. Han var tittig och ville springa med huvudet i vädret och titta på alla saker vilket gjorde att jag blev hård i handen och irriterad. Blev lite bättre mot slutet men han kändes ändå lite stel och osammarbetsvillig. 
Man fick aldrig gå in på banan innan utan då de visslade skulle man rida rakt in, som på OS ni vet ;)
Detta är ju inte åt Yngves fördel så trodde på kaos. Men ikke! Han tittade inte på något. Dock försvann all energi under hela programmet, fick driva en hel del, men inga missar. Det kändes som om jag fick bära upp honom hela tiden.
66,03% och som sagt en 7:e placering. Mycket roligt med tanke på att känslan sög haha, fick några åttor och få sexor, inget under. Det var tight i ledningen och Sara som låg trea hade 67%, så som sagt tight!  
 
LA:1 64% 4:e placering

Hade inga förväntningar på den här starten. Han var så seg och trött att jag trodde det var hopplöst haha. Men gav honom betfor och Energybooster innan (skriver om det senare).
Framridningen riktigt fin! Hade superform och gick stadigt. Dock lite lat i skänkelvikningarna så tog spöt, blev lite arg och då började han jobba. 
Det började hagla ner som om himmlen öppnade sig och Yngve fick lite panik precis innna vi skulle in i colecktingring. Jag upprepade "Fan fan fan fan" Hela tiden haha. Det kändes kört. Men då jag ska gå in slutar det haha och så blir det sol!
Hade faktiskt bra känsla inne på banan. Skänkelvikningarna kunde varit bättre, men helt ok. Fick 6,5 och 5,5. Lite miss i andra. Ryggningen sket sig totalt haha. Han backade kanske 10 steg istället för 4 så där fick jag 4,5. 
Galoppen var felfri men han blev lite lång i formen och gjorde övergångarna lite slarvigt. Dock var förvändagaloppen ett rent nöje, bara 7or! 
Innan jag red låg ettan på 64% och även vinnaren i slutet hade 64%. Dommaren låg väääldigt lågt genom hela klassen. Så trodde inte alls att jag skulle rida på högra procent. Men jag red också på 64%! Dock red vinnaren på 0,7% mer hahahah. Hade jag fixat ryggningen hade jag vunnit HAHA.. Helt j*vla sjukt. 
som sagt, 64,08% och en 4:e placering med 0,7% från ettan och 0,3% från de delade tvåorna. 
 
Minne tog slut som vanligt. Ni missar skritten tyvärr haha.
 
 

Nu är det sommar på riktigt!

Igår släppte vi ut hästarna i sommarhagarna. 
Amoure går i skogshagen tillsammans med alla ponnysar samt två stora hästar som inte ska äta så mycket gräs, eftersom att det är lite mindre bete än i de andra hagarna.
Utsläppet gick jättebra, hästarna var lugna och busade bara lite i början. Amoure har gått med alla hästarna tidigare så det var inga problem alls :)
 
Amoure var lycklig, precis som alla andra. Idag var vi ute och kollade alla hästar eftersom att vi har hagvakt, och då var Amoure jättegosig och ville bli kliad överallt, haha.
Amoure med sina bästisar - Oreo, Oscar och Roy (:
 
 

Sista bilderna från 7/6

 

66,03% i LB nu taggar vi LA!!

 

Förbereda Yngve

Alltid inför tävling försöker jag förbereda Yngve så gott det går. jag gör det alltid genom att försöka visa honom banan så mycket det bara går. 
Jag försöker alltid ta det lungt, inte stressa någonting, för sådant gör honom stressad. Jag brukar alltid ge honom lite hösilage innan också för det lungar hans nerver. Dock nu på senare tid har han faktiskt blivit riktigt cool. Han bryr sig inte om någonting och vet precis vad hans uppgift är, en riktig tävlingshäst!
Visar honom banan på 4Ben
 
Brukar ni göra något liknande? Det är faktiskt ett bra tips om man har en tittig/orolig häst att verkligen ge den tid. Det finns nog inget värre än att stressa upp en häst!
 

Inhandlat en keps

Nu har jag äntligen köpt en efterlängtad keps!
När man tävlar och det är riktigt varmt och soligt behövs verkligen en keps, så när vi igår hade vägarna förbi Stockholm Ridsport var jag tvungen att se vad de hade för kepsar. Jag provade lite olika modeller, och kom fram till att jag nog tyckte mest om den nedan, från Equiline. Väldigt enkel och dessutom jämförelsevis billig.
 
 

Bildbomb från 7/6

 
 

Hiss eller diss?

Hur tycker ni att Amoure passade i den orangea/marinblå outfiten? Något vi ska använda igen? Hiss eller diss?
 


 
 

Dressyruppsättning

Här är lite bilder på nya uppsättningen. Gillar ni den?
Det är betydligt svårare att göra donut när man har hår som går ner till höfterna som jag har. Därför blir det hår på sidorna. Men kan lägga upp video hur man gör om det finns intresse!
 

Porträttfail

En fotografering bjuder alltid på sina failbilder ;)
 

Framridning 4Ben

 
 

Dagens LA:1 träning

Idag red jag igenom LA:1an ngra gånger inför söndag. Det blir även sista dagen jag hinner träna. 
Yngve har ju gått väldigt hårt nu senaste dagrana utan paus så förväntade mig att han skulle vara trött, vilket han verkligen var. Men han jobbade på riktigt bra ändå!

Han var väldigt mjuk och fin i kroppen. När jag red igenom programmet gjorde han inga missar och gjorde precis det jag bad om, gick fram när jag la till skänkeln osv. Men ni vet känslan när man liksom känner det på dem att de tycker de är jobbigt. 
 
Efter att ha ridit igenom programmet två gånger utan större missar valde jag att avsluta. Det som saknades idag var liksom explosiviteten. Men det gjorde inte så mycket, han gjorde i alla fall sitt bästa. Nu blir det två dagar vila i alla fall för lillen.
Lite bilder från sist då jag tränade för Lisa och vi red igenom LA:1an!
 
 

Klinikbesök

Hej i regnrusket!
Idag fick Amoure gå ett kort pass barbacka, bara för att få springa av sig lite, innan vi åkte till Mälarkliniken
Det var första gången för Amoure inne på klinik (om han inte var inne när han kastrerades) och jag måste säga att jag var förvånad över hur lugn han var.
In i ridhus för longering, böja ben och springa fram och tillbaka utan ett knyst. Han som brukar vara lite kinkig med sina ben - nu var det inget problem.
Det enda problemet var väl mängden lugnande han var tvungen att få innan veterinären kunde kika på tänderna. Amoure är ju en väldigt vaken individ så trots redan givna doser lugnande tittade han nyfiket upp så fort någon gick förbi, haha. Men sedan gick det bra!
Han hade några vassa tänder baktill som slipades till men som tur var fanns där inga vargtänder att ta bort.
Nu vet vi i alla fall att han är i superskick :D
 
 

Amoure <3

Jag älskar den här ponnyn så himla mycket <3
 

Ärevarv och prisutdelning

Film från ärevarvet! Haha knäppis.
 
Film från prisutdelningen. Åh han är så gudlomligt söt. En riktig charmör. 
Massa bilder kommer också!
 

Snygg dressyrkavaj!

Om jag var dressyrryttare skulle den här kavajen från Kingsland stå på min önskelista.
Jag tycker att det är en väldigt snyggt komponerad kavaj i trevlig, jordnära färg. Modellen heter Magritte och är en del av dressyrkollektionen, men kanske skulle den även passa i hoppsadeln?
Priset är inte lika härligt då den går loss för 4 299 :- men drömma kan man alltid.
 
 

Favoriterna i stallet

Amandas mest användbara föremål i stallet
Benlindorna, speciellt de vita. Används konstant till varje ridpass. 
 
 
 
Yngves favoritgrej
Pilatesbollen. Vet inte varför men varje gång han ser den blir han överlycklig. Dags att leka!
 
 
 
Amandas snyggaste grej
Mina stövlar utan tvekan. Finns mycket snyggt haha, men stövlarna är ögongodis.
 
          
Amandas mest utslitna grej
Mitt Kingslandschabrak. Fruktansvärrt snyggt på Yngve och passar till alla tillfällen. Änvänds hela tiden. 
 
 
Bästa kvaliten i stallet

Må vara mitt träns från Hööks faktiskt. Helt gudomligt snyggt, men samtidigt bland de finaste lädret jag haft och göra med!
 
 
 
 

12 Juni, Bus på ängen

Blir så arg att jag fortfarande inte har någon dator, och lillebors dator ligger inlåst i hans skola, så måste få tag i den inann jag kan börja blogga ordentligt eftersom det är den ända datorn som går att blogga ordentligt ifrån, och som har photoshop. Har såå mycket bilder att redigera så får sätta mig med det så fort jag kan!
 
Idag åkte jag och min lillayster till stallet. jag fixade allt medan hon fixade Yngve. Jag gick med då hon red upp i skogen lite. Sen fick Yngve galoppera av sig ordentligt i friskt tempo runt slingan. Han fick också hoppa en "terrängbana". Hindrena var ju bara mellan 20-60 cm höga men han tyckte det var kalas och märkte verkligen att de båda hade superkul, toppen! Så kul att se!
 
Yngve behöver en Linda ibland som vågar göra saker som jag och mamma inte vågar haha. Sånna är dagar har de trots alt väldigt roligt ihop! 
 

Kvällsmys och fotografering

Idag red min medryttare ut men eftersom att hästarna ska ut på sommarbete i helgen skulle de även avmaskas så jag och pappa åkte ut till stallet på kvällen och fixade det samt tog en promenad.
Jag tycker att kvällssolen är så himla fin så jag satte kameran i handen på pappa och så fick han ta lite bilder på oss :) De blev faktiskt jättefina så nu ska jag redigera allihopa!
En bild jag knäppte innan vi gick (:
 
 

Vilken färg?

Jag är så dålig på att ta beslut när jag ska köpa saker så som vanligt tänker jag be er läsare om råd :D
Jag ska köpa en boxgardin, det ska stå "Tove Nodemar" på den och vara antingen en hopphäst eller fälttävlanshäst (som på den i mitten ungefär). Vilken färg ska den vara?
Jag funderar på någon av dessa färger då jag vill ha en jordnära färg som passar det mesta - alltså inte exempelvis röd. Men jag vill inte heller ha svart eller vitt eftersom att det blir så smutsigt.
Den beiga tycker jag är väldigt enkel medan den grå kanske passar lite bättre? Och den bruna färgen kanske inte är den snyggaste men jag gillar ju brunt...
 
Vad tycker ni?
 

Amoure vecka 24

Måndag: Vila
Tisdag: Sanna rider dressyr
Onsdag: Medryttare
Torsdag: Uteritt och sedan veterinärbesök
Fredag: Promenad
Lördag: Betessläpp
Söndag: Vila
 
 

LB:1 4Ben, 71.2%

Idag var det alltså tävling på 4Ben. Nära och bra! Dock råkade jag ta fel på tiderna och vi var där en timma för tidigt. Det gjorde dock inget eftersom Yngve hann äta.
 
Framridning:
Han var fin och pigg! Märktes att han var glad för han busade lite och ver verkligen på tårna men ändå fin. Gjorde inga våra saker utan bara ville få ett bra flyt. Man kände på sig att det kunde gå helt fel inne på banan eftersom han verkligen kunde expldoera men ikke!
 
På banan skärpte han sig ordentligt och blev superfin. Gjorde inga missar och det flöt på så himla bra. En tår rann ner från kinden när jag red upp sista gången och jag bara log. Han gjorde verkligen sitt allra bästa igår och kämpade på. Jag var så himla nöjd efter och ännu mer nöjd när jag såg att vi ridit på 71,2% och nytt personbästa.
Det slutade på en tredje plats, dock var jag bara 0,5 poäng från att komma tvåa och 1,5 poäng från att vinna. Alltså vinnaren hade typ 71,7% haha. Nära! Ändå hur nöjd som helt. Väldigt mycket åttor och bara som sämst två 6or. Det vi kunde förbättra var bara att våga mer i ökningarna, tycker både domaren och jag!
Man kan inte bli mer nöjd! Älskar min lilla fina <3
 
 
Tove fotade massor med fina bilder så håll koll!
 

71,2% i LB!!!

Världens bästa häst, behöver jag säga mer?
 
 

Den här veckan!

Måndag: Lösgörande barbacka
Tisdag: Tävling 4Ben LB:1
Onsdag: Hoppning/Markarbete, dock ganska lungt och kort. 
Tordag: Dressyr
Fredag: Vila, jag tar studenten
Lördag: Barbacka lösgörande ute, YNGVE GÅR PÅ SOMMARBETE
Söndag: Tävling LB:1 LA:1 Hallstavik
 
Två tävlingar den här veckan, men sen är det sommarlov för Yngve! Och för mig haha. Jag reser bort nästa tisdag, så då var han en helveckas riktig vila. Han kommer få vila mestadels av sommaren men kommer välja att skritta och rida ändå för att ändå hålla kondisen uppe. 
 
 

Senaste dagarna

I lördags var det bara ett lösgörande pass utomhus barbacka. Mycket öppnor, slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar osv. han var mjuk och fin!
 
I söndags tränade jag MSVC:1 med Yngve. Han skötte sig briljant och red igenom det mesta utan problem. Hade lite problem med andra hästar i ridhuset som hoppade osv så jag tappade mitt fokus hela tiden och red i i folk vilket gjorde att jag fick börja om flera gånger. När jag rider program behöver jag verkligen vara själv! Haha. 
MSCV:1 innehåller blandannat öppnor, slutor, tio meters volter, förvänd galopp i både, enkla byten och mer. 
Efter red jag genom LB:1an för att göra det lätta sist och det susade han genom helt utan missar eller problem, skönt! 
 
Igår,måndags, red jag ett liknande pass som lördags fast lättare. Ville bara att han skulle få röra sig innan tävlingen idag!
 
Sen, igår tog jag... KÖRKORT! Åhhhh ni inser inte vad jag kämpat och hur skönt det är. Nu är jag liksom fri, kan åka till stallet när jag vill! Dessutom studenten om tre dagar! Livet leker!
 
Bild från igår!
 
 
 

Kvällstävling

Senare idag åker vi iväg på en kvällstävling på 4ben! Jag ska bara rida en LB:1, runt 19.00. 
 
Mina mål med tävlingen är att hitta ett flyt genom hela programmet, vara positiv och INTE visa mina missar, utan bara le och släppa det - fortsätta rida. 
Vill att Yngve ska vara mjuk och lösgjord, självklart inte spänd men det tror jag inte han är. Tävlingen är utomhus, precis som framridningen. 
Jag tror Tove ska med så hon kanske fotar lite :)
 
Vill absolut rida över 60% sen vill jag inte sätta några fler mål eftersom det är lättare att bli besviken då. 
Bild och film från sist vi var på 4Ben exakt ett år sedan!
Gick så sjukt dåligt och jag var sååå arg efter för han hade varit så fin på framridningen. Vi red ändå på 61% vilket jag inte förstår med tanke på att det var katastorf haha så jag hoppas vi i alla fall rider bättre än så!

Sommarlov!

Idag kan jag äntligen säga att jag har sommarlov! Jag var ledig onsdag, torsdag och fredag förra veckan och idag var det bara avslutning, men ändå. Det här första året på gymnasiet har varit roligt, givande men också ganska jobbigt på grund av sjukdom. Drog ju bland annat på mig halsfluss i ett par månader.
 
Om förra sommaren var en hästsommar, vilket det delvis var, så är denna betydligt mer hästig. Förra året var det endast två meeting, lite småträningar samt massa mys med hästkompisarna.
I år är det tävlingar, meeting, träningsläger och förhoppningsvis även lite små äventyr runt i Sverige :D
Det ska bli en supersommar tillsammans med min underbara ponny och mina fina vänner.

Hiss eller diss?

Vad tycker ni, hiss eller diss med rött på en fux?
 
Hjälm - John Whitaker
Pikee - Ralph Laurent
Ridbyxor - Back 2 Back
Stövlar - Mountan Horse Victoria High Rider
Handskar - Kingsland
 
Schabrak - Hööks
Lindor - Horze
Träns - Hööks
Boots - Hööks

Dressyrträning för Lisa 9/6-13

Idag satt jag på en lugn, trevlig och framförallt ridbar ponny.
Jag kunde verkligen rida, och behövde inte tänka på att Amoure när som helst skulle springa iväg eller flyga hit och dit. Han var helt enkelt fin!
 
Lisa och jag diskuterade hur jag tänker när jag tävlar dressyr, och när jag rider program. Jag var tvungen att tänka efter och kom fram till att jag oftast går in med tänket "det får gå som det går", det finns ju både för och nackdelar med det. Jag blir inte besviken över en liten miss men jag sätter inte heller den pressen jag borde på Amoure, och inte mig själv heller för den delen.
 
Jag fick rida igenom ett dressyrprogram och då skulle jag försöka vara överambitiös och göra allt så noggrant jag kunde och Amoure skulle lyssna.
Det kändes väldigt bra, jag red ihop honom på ett effektivt sätt utan att ha honom i handen. Ökningen blev otroligt bra - egentligen den första riktiga ökningen vi gjort då han ofta bara springer iväg.
Hade någon liten miss men då red vi igen och så var jag ännu noggrannare. Kändes jättebra!
 
Nu vet jag att jag helt enkelt kan och måste höja ribban ytterligare ett snäpp. För vi kan!
Bild från Åkerbo då Amoure var stark, hoppas jag slipper den sidan av honom nu ;)


Nu, träna MSV C:1

 

Utvärdering Sollentuna

Parkering
Lagom stort för dressyrtävlingar, lite trångt kanske på hopptävlingar. Det var på grus och det fanns skottkärra och så. Dock inga funktionärer. 
 
Framridning
Det fanns två ridbanor att rida fram på, en större och en mindre med olika underlagså man kunde välja det man tyckte passade sin häst bäst. Mycket bra! Låg nära ridhuset och parkeringen. 
 
Banan:
Stor collecktingring och helt okej ridhus. Tyckte underlaget var liite tungt. Det var domarbord och läktare på hela långsidan. Ganska ljust och bra musik. 
 
Cafe:
Fanns lite smått och gott. Tror inte de hade något vegetariskt att äta, men det fanns hamburgare. Inte det bästa, men ändå helt ok. 
 
Övrigt:
Fanns Equipe och de visade alla resultat på en stor tv i cafeterian. Man kunde även se tävlingen från cafeterian. Det var även fasta starttider.
Sen tyckte jag att man kunde hållit tävlingen ute när de hade två ridbanor men de hade säkert sina anledningar att hålla den inne!
 
3.5/ 4 hästskor får Sollentuna! 

Bildbomb från förra veckan!

 

Sommar hiss/diss

+ Sommarlov!
+ Sommarbete
+ Sommarens alla roligheter och planer (ni får väl veta så småningom)
+ Roliga träningar och tävlingar
+ Tid att rida ut med kompisarna
 
- Värmen
- Insekter
- Dåliga rutiner

Film från tävlingen

 
Den blev ju som sagt delad i två eftersom minnet tog slut. Så det ni missar är första galoppdelen. 

Amoure & Sanna

Idag red Sanna, en tjej i stallet, Amoure. 
Hon frågade här om dagen om jag ville ha någon hjälp med dressyren och jag sa förstås ja. Jag vet att jag har mina brister i dressyrarbetet så det är jättebra att jag får hjälp att rida honom.
Sanna tyckte att Amoure var rolig att rida, men det är förstås en hel del att jobba med så hon ska hjälpa mig mycket med grundarbetet. Kommer säkert bli jättebra :)
 
 

New in

 
Som jag skrivit tidigare vill jag ha något att variera min dressyruppsättning med.
 När jag tävlade på Sollentuna hittade jag den här! 
Precis vad jag ville ha så den åkte med hem. 
Inviger den på tisdag. Ska försöka då någon att filma då vi sätter upp så ni ser hur man gör!

Sollentuna framridning del 2


 

Lisaträning 7/6

De fick bli träning idag istället för på söndag eftersom min mamma fyller år då. Skrittade fram utomhus innan jag gick in på ridbanan, eftersom vi höll till ute idag. 
Red mycket skänkelvikningar för att få honom mjuk och smidig i bakbenen. Jobbade också att han hela tiden skulle vara allert. 
Då lektionen började pratade vi och diskuterade att jag alltid visar mina missar med mina ansiktsuttryck så jag avslöjar mig själv. Plus att rider jag en miss, så skiter jag i att fortsätta rida ordentligt vilket så klart inte är bra. 
Vi red egenom LB:1an en gång, han skyggade lite i ett hörn men jag bara höll masken och red på utan att tänka på det. Hade en jätte bra känsla och Yngve skötte sig exemplariskt! 
Efter tog vi en skrittpaus innan jag red igenom LA:1. Hade en sån bra känsla hela tiden, och när programmet rullade på insåg jag att det var helt utan missar. Och utan missar menar jag att han gjorde det nästan helt perfekt. Han var verkligen så fin och jag log hela tiden, men var ändå super fokuserad. 
När jag gjorde sista häslningen så bara skrattade jag. Massor med beröm genom hela programmet. Red utan spö och allt bara flöt på. 
Både jag och Lisa var så nöjda så vi avslutade redan där, eftersom han gjort så bra ifrån sig. 
 
Känns väldigt bra inför tävlingarna nästa vecka nu, hoppas jag kan ha samma flyt!
Fler bilder kommer!

Sollentuna framridning del 1

 

Hoppsnack

Igår åkte vi till Roo gård och red två klasser, 85 och 90 cm. 
Amoure har ju blivit så himla het i hoppningen, och nästintill svår att rida. Han hoppar ju alltid men han ligger liksom på framåt samtidigt som han kurar ihop nacken och inte tar stöd på bettet. 
Det här gör att jag får ett väldigt svårt läge ridmässigt och ridbarheten försvinner lite. Det är svårt att få bra språng och det blir liksom att han hoppar utan att hoppa, hehe.
 
I första klassen hade vi ett ner, och i andra två men jag såg det som skolningsrundor. Samtliga nedslagen var i svängar och anledningen är då jag svänger så trycker han ihop nacken och när jag försöker få honom att sträcka ut halsen innan hindret drar han iväg istället. Generellt hoppar han bra, men de här sprången på räcken i svängar funkar inte riktigt när han är såhär.
I andra klassen kändes de sista tre sprången riktigt bra. Då fick jag en ridbarhet och han lyssnade på mig, och framförallt så var han lugn. Till allra sista hindret kunde jag till och med länga helt på tyglarna och klappa honom utan att han drog iväg. Seger! 
Han leker väldigt mycket i hoppningen just nu, hoppar hit och dit, byter galopp fram och tillbaka och försöker få allt att framstå som en lek. Det är roligt att han tycker att det är kul men han måste samtidigt lyssna på mig. Han är ju fortfarande väldigt valpig, den delen blir ju bättre och bättre, och måste förstå att han faktiskt börjar bli en stor pojke nu.

LC:1 Sollentuna Ridklubb

Ännu en gång är hästen helt kolugn hela tävlingen och blir inte rädd för något under hela dagen, åh så stolt jag är!
Sen blev det tyvärr en hel del missförstånd inne på banan. 
 
På framridningen:
På framridningen var han super fin i vänster varv, hade honom i formen precis som jag ville, förutom att nosen åkte in bitvis var han perfekt. 
Men i höger varv ville han inte ställe höger vilket ledde till ett bråk egentligen mellan oss. varje gång jag tog inner tyglen flög energin uppåt istället för framåt, men tyckte det blev bra tillslut i alla fall. Lisa stod ju bredvid och coachade, och jag kände mig nöjd när jag gick in i collecktingring. 
 
På banan:
På banan var han riktigt fin innan startsignal, upridningen gick bra, snett igenom med, men sen blev det pankaka. Första 15 meters volten när jag bad om ställning korvade han upp sig istället för att gå framåt, första skrittövergången tvärnitade han stället för skritt men det var mitt fel, hade ridit så mycket halter där innan så han ville bara göra rätt.
Ökade traven blir galoppinslag, mitt fel, började rida lätt fast jag inte skulle det, missförstånd. Andra 15 metersvolten samma som innan fast värre, han studsade liksom på stället och jag fick gå på honom. 
Skritten var ok och galoppen med. Men han blev lite kort i galoppen istället för att gå fram så det var också lite synd. Han tog ett steg bak i alla halter med(???) det har han inte gjort på flera veckor, och brukar aldrig göra. Förmodligen jag som red annorlunda så blev de miss. 
 
Riktigt synd och jag var lite arg på mig själv. Lisa sa att jag visar mina fel för mycket med mitt kroppsuttryck och måste träna på det. Alla fel var egentligen mina, Yngve var jätte duktig. Han tittade inte på någonting i ridhuset och var bara inställd på att göra sin sak. Så han fick massa beröm efter min lilla prins.
Vi fick 62.7%. Resultat var precis det vi förtjänade, och dommaren skrev "Elegant häst som ger ett ambitiöst intryck men behöver bli mer lösgjord" Så precis vad jag tycker. Tror utan så himla många missar hade vi kunnat rida på riktigt höga procent. 
Mamma fotade framridningen, två favoriter! Fler kommer!

Tävlingstankar

Idag är det alltså tävling för min del! Blir en LC:1 på Sollentuna, så väldigt simpelt och skönt. Bara en klass så gäller att ge allt man har. 
Lisa, min tränare kommer vara med så det känns hur kul som helst! Satsar på att rida bättre än sist men en riktigt bra form och explosivitet, utan att bli spänd. 
 
Hoppas på att rida runt 65%, i alla fall högre än 63% som jag fick sist. Men är nöjd om jag får över 60% om han är spänd. Sollentunas ridhus är lite tittigt, ganska mörkt, domarbord, läktare på långsidan och så där. Kan hända att han tittar, kan hända att han inte gör det. 
Men som sagt, satsar på att han är avslappnad men riktigt på hugget. Rida i en bra LA form och samla 8or. Mycket sjuor i alla fall. Vill vääldigt gärna ha en placering med tanke på sist då vi blev nerputtade av sista ryttaren. 
Vill helst bara att vi båda sköter oss och gör vårat bästa!
 
Önska oss lycka till och håll tummarna!!
På Gömmargården då vi red på 67% :D

New in!

Jag använder alltför ofta allroundschabrak under dressyrsadeln men i och med att de börjat gå sönder så har en del dressyrschabrak fått plats i garderoben. Det senaste tillskottet är detta fina Anna Scarpati-schabrak som jag köpt begagnat.
 
Det är mörkare marinblått med lite grå nyans, beiget kantband och passpoaler i silver, guld och marinblått. Jag tror att det kommer att klä Amoure väldigt bra :)

Sverigefärgerna på Toves önskelista

Jag brukar inte vara så mycket för det typiska "Sverigetemat" men jag är väldigt förtjust i pikéerna och hoodiesarna från Gina Tricot's Falsterbo kollektion. Jag skulle väldigt gärna vilja ha de tre nedan.
Jag tycker att Gina Tricot's pikéer har bra passform och kvalité, dessutom är de snygga!
Så snygga!

Skärpning

Har skrivit om detta förut men det behövs skrivas om igen. 
 
Detta är faktiskt någonting jag ALDRIG ser på hästtävlingar tack och lov. Men det känns som om VARJE gång jag åker på ponnytävlingar finns det några riktiga skitungar, om man får säga så. 
 
Finns ingenting som kan förstöra en tävlingsdag så mycket som då man ser en unge slå sin ponny och kalla den för hemska saker. HUR kan man som förälder tillåta detta?! Om jag hade ett barn som bettede sig på det här sättet skulle jag inte låta den tävla.
 
Men, det värsta är att jag pratar inte om 5 åriga små tjejer, utan ärligt talat 17 åriga tjejer som beter sig på det här sättet?
Sist nu på Åkebo var det en tjej som ramlade av sin häst, hela vägen ut ur banan skrek hon efter hästen att hon skulle skicka den på slakt och döda den. Alltså att du inte skäms?
 
Jag säger bara SKÄRP ER eller lägg ner att hålla på med levande djur. De gör ALLT för oss, tror ni de tycker det är hela världen med en rosett? Nej, de hoppas bara på att bli älskade och få mat, gå i hagen och sånt som hästar tycker om. 
Ser det här hela tiden, men bara på ponnytävlingar konstigt nog. Men det värsta är i alla fall när ryttare slår sina hästar, även fast de redan är utesltna så slår de hästarna med pisken om och om igen. De blir tillsagda, men vem vet vad de gör utanför banan? Det är där jag hoppas att har tillräkligt bra föräldrar som tar sitt ansvar. 
 
Lite negativt inlägg, men, kom snälla ihåg, hur arga ni än är, gå iväg skrik, stampa i marken, man ta inte ut det på hästarna. Hästen stannar inte för att vara elak, det ligger alltid någonting annat bakom det, och INGEN har rätt att slå hästen för det. PUNKT SLUT. 
(Om ni ser någon bete sig fel, våga säga till, jag och mamma gick iväg och anmälde till överdomare då vi såg en ryttare slå sin häst hårt om och om igen för att den inte gick in i släptet, och förhoppningsvis lärde hon sig någonting av det)
 
 

Hoppning/Markarebte

Idag red både jag och min lillasyster Yngve en stund. Jag red först ute på ridbanan, tog igenom dressyren lite och han var jättefin. Gjorde bara lite övergångar och halter men det var finfint! Tog fram en bom och byggte upp ett litet hinder. Först bara upphöjd bom men sen hoppade jag ca 85-90 cm . 

Sen tog vi av dressyrsadeln så hoppade Linda lite i ridhuset barbacka. Byggde upp en kombitanion och sen en oxer. Han hoppade jättefint. Tror vi slutade runt 105 cm. Men han var pigg och glad som vanligt! 
Beta fick han göra efteråt medan vi plockae typ 6 kg gräs, så nöjd var han nog (:
 
Filmade en hel del så det lägger jag upp imorgon! Tyvärr dog kamerans batteri efter typ fyra bilder, men någon bild är bättre än inget! 

Yngves foderstat

Idag äter Yngve

ca 7 kg hösilage om dagen 
ca 4 kg gräs om dagen
 
2 stora skopor av KRAFTS Musli för tävlingshästar
2 dl extra havre
1 matsked biotin för hovarna
1 dl E vitamin för att musklerna ska hinna med
Lite linföolija för magen och pälsen
3 dl betfor
Morötter och äpplen!
 
Han får egentligen ganska mycket men anser att det är viktigt när han tränas och tävlas så mycket. Vi valde att lägga på e vitamin när vi insåg att han bygger så mycket muskler så kroppen ska hinna med. 
kommer nog lägga på extra salt nu när han börjat svättas så mycket, eftersom han förlorar en hel del då. 
Biotinet får han mest för att hovarna ska vara fina, tror det hjälper lite då de sätter om pälsen med? 
Vi har ingen möjlighet att låta hästarna gå i gräshagar innan sommarbetet, finns lite gräs i deras egna hagar men inte mycket, därför plockar vi och betar honom med gräs så han ska vänja sig! 

Utvärdering Åkerbo Rid- och Körsällskap fälttävlan

Parkering: På stor gräsyta. Fungerade bra men blir nog lerigt vid regn.
 
Framridning dressyr: Stor yta på gräs, något ojämnt underlag. Fanns hur mycket plats som helst, vilket är bra när dressyren går på parallella banor men jag tyckte nästan att det var för stort ;)
 
Tävlingsbana dressyr: På gräs. Helt otittigt, domaren satt i bil. Plant och fint underlag.
 
Framridning i hoppning: På en del av tävlingsbanan, alltså samma underlag vilket var jättebra. 
 
Tävlingsbana hoppning: Bra underlag, möjligtvis något tungt. Stor yta och fina hinder om än något tittigt. Rolig bana som trots att den egentligen var ganska simpel skapade en del svårigheter. 
 
Framridning terräng: På gräs precis intill terrängbanan, jättestor yta med lite olika stockar att hoppa fram på. Var för dagen något blött.
 
Terrängbana: Jättefin och stor bana! Mycket olika sorters hinder med olika svårigheter. Lite kringelikrokar men annars roligt med lite upp och ned. Trots några svårare hinder så var banan väldigt inbjudande och de flesta kom runt terrängen på ett bra sätt :)
 
Kafeteria: I en liten stuga. Fanns en del att välja på - även vegetariskt. Stort plus till att de hade glass :D
 
Funktionärer: Trevliga!
 
Övrigt: Bra sponsorer och bra priser, fin anläggning där allt hade väldigt mycket yta! Kommer absolut åka tillbaka!

Yngves utveckling under knappt två år

Har skrivit liknande inlägg förut men bore skrivas igen!
 
Jag är så sjukt stolt över den här lilla hästen som jag kan kalla min egna. När jag tänker tillbaka så är det svårt för mig att förstå att det är samma häst som kom till mig för lite mer än ett och ett halvt år sedan. 
 
Det är så lätt att man hela tiden lever nu, och i framtien, att man inte reflekterar tillbaka. Jag jämför alltid varje pass med näriggande pass och tänker inte tillbaka på hur mycket han lärt sig. 
Egentligen har jag lärt mig minst lika mycket, och det är han som har lärt mig allt! Tillsammans har vi kunnat lära oss av varandra och snabbt som tusan utvecklas framåt. 
 
Det känns inte alls som länge sedan jag fick kämpa som en dåre att få honom att fatta galopp och hålla den mer än fyra steg. Det käns inte alls som länge sedan jag slåss om att få en övergång som inte såg katastrofal ut eller få honom att behålla sin form mer än ett halft varv. 
Han är en helt annan häst, de problemen finns inte. Låter jätte konstigt och dumt egentligen men just nu är vi i en period när ingenting är svårt. Han fixar allting jag ber om.
Idag kan de flesta rörelser ur MSV, samlad galopp, samlad trav, öppnor, slutor, enkla byten, skänkelvikningar, ryggningar, galopp halter, förvänd galopp osv och han kan dem BRA. Alla dessa saker trodde jag ALDRIG att han skulle fixa. För ett halv år sedan var det en dröm långt borta, men han fixar det, och han gör det fort. Har egentligen aldrig sätt en häst gå framåt så fort som han gör nu på senaste tiden, han lär sig nästan snabbare än en unghäst och han älskar det han gör. 
Finns hur många som helst som jag skulle kunna tacka, men Lisa, min tränare är verkligen den viktigaste och så klart min mamma. Utan Lisa hade vi aldrig varit här idag. Förmodligen hade vi fortfarande bråkat med galoppfattningar och formen. Jag är så himla tacksam för att Yngve är hos mig, för att jag har en mamma som stöttar mig och för en fantastisk tränare. 
Känner mig lite väl optemistik kanske, men om vi fortsätter så här ser jag ingen anledning varför vi inte skulle kunna fixa medelsvår i framtiden. 
Det ända som saknas nu är samma känsla inne på tävlingbanan, men det går ju verkligen framåt. De senaste tävlingarna kan jag inte vara mer än supernöjd. Ska bli så spännande att se vad det blir med lilla Yngve, han är ju knappt 11 år och har på knappt två år gått från knappt någonting till en riktigt fin tävlingshäst på msv nivå. 
 
Jag är stolt, jag beundrar dig, och jag älskar dig 

 

För 1,5 år sedan:
 
Nu:

Dressyr i ridhuset - 3 Juni

Blev ridning i ridhuset idag för Yngves del. Lagom varmt var det, för det var ganska kallt ute så i ridhuset blev det perfekt. 
Vi värmde upp med lite bommar som låg framme, red på helt långa tyglar i skritt och trav. Han kändes fin, pigg och glad! Lite skänkelvikningar i början, bråkade lite eftersom han inte riktigt ville helt ut, tappade flytet, men sen tyckte jag det gick riktigt bra efter ett tag. Red övningen jag gjort med Lisa då jag rider öppnor, tio meters volt skänkelvikning. Han var jättefin. 
Sen red jag en hel del galopp. Började rida lite tio metersvolter, åh vad fin han var. Han bar sig själv genom hela volten, satt bara och log. Red lite vanliga förvända och även där var han super fin. Sedan red jag lite förvända serpentiner, klockrent. Varvade med mycket tempoväxlingar, samlad galopp, ökad, samlad osv. Passade på att rida lite enkla byten som också satt super, han var så lydig. Inget bråk eller nått, bara tänka samling så samlade han. 
Efter det "svårare" varvade jag ner med att rida igenom LC:1an. Fy vad fin han var. Aldrig har ett LC:1 program gått så bra. Inte en ända miss, inte ens små missar som sne halt eller taktmiss eller nått. Helt felfritt plus fantastik form. Nu är ju LC:1 väldigt simpelt men fortfarande lätt att göra små missar, men ikke!
Så rolig att rida, massa energi framåt hela tiden men ändå så himla lydig. Härligt! Ush vad fin den här lillkillen är. 


Yngves vecka

MÅNDAG: Dressyrträning i ridhuset
TISDAG: Ridning ute på ridbanan och runt hagarna, fokus dressyr med kanske något hinder
ONSDAG: Vila eller barbacka skritt ute
TORSDAG: Tävling, Sollentuna Ridklubb LC:1
FREDAG: Dressyrträning för Lisa
LÖRDAG: Vila 
SÖNDAG: Uteritt


Åkerbo Rid & Körsällskap P80 2/6-13

Igår var vi alltså och tävlade i Åkerbo. 
Målen med tävlingen var en bra dressyr (max en femma, minst en åtta samt över 62 %), bra hoppning och felfri terräng = P90-kval.
 
Svenskt fälttävlansprogram för Debutantklass 2011
Amoure har nog aldrig varit så stark som han var under framridningen! För första gången måste jag nästan klaga på att det var för mycket yta, haha! Det var på gräs och han drog iväg väldigt mycket. Bitvis gick han sjukt fint men bitvis var han så oerhört stark.
Väl inne på banan var han lite lugnare - mer inramad av dressyrstaketen. Men tyvärr så vågade jag inte riktigt släppa iväg honom så det drog domaren ned mycket på och han gick tyvärr lite bakom hand. Fick igenom ställningen bra i de flesta delar och tycker att domaren kanske var lite snål i galoppdelarna. 
Nådde i alla fall målen = en femma, en åtta (uppridningen i början) och 62,5 % = 56,3 straff 
Ganska trist poäng, genomgående sexor hela programmet men det var samtidigt ganska rättvist med tanke på hur stark han var.
 
Hopprov - 85 cm
Det var en svår hoppning (åtminstone jämfört med vad det brukar vara) mycket vita bommar samt lite andra tittigheter, dessutom var det väldigt maxat, några hinder var till och med övermaxade.
Amoure hoppade så himla bra! Kanske inte snyggaste sprången då han hoppade med lite sänkt rygg men han hoppade med spänst och marginal. Dessutom kunde jag verkligen guida honom runt banan utan att han drog iväg, i ett väl avvägt tempo.
Felfria var vi helt enkelt!
 
Uthållighetsprov 80 cm - 1550 m - idealtiden 3,22 min
Jag red fram läänge till dressyren, satte höga krav i hoppningen och ändå var Amoure heltokig på framhoppningen till terrängen. Jag kunde skritta på helt långa tyglar - lugnt - och helt plötsligt drog han iväg i galopp. 
Amoure har aldrig haft problem med att stå stilla vid starten heller, men idag var han lite extra på tårna. Jag hade tänkt trava i början men Amoure körde fullt ös genom hela banan och jag hann knappt tänka. Stora språng och glad ponny!
Det var en betydligt svårare bana jämfört med de vi ridit på tävling förut, lite tittigt, lite svängigt samt lite större hinder. Men det var busenkelt och vi var ett av de få ekipage som tog oss igenom vattnet i galopp. Detta betydde ju dock att vi kom alldeles för snabbt mot slutet så jag travade faktiskt över sista hindret och in i mål och fick därmed en perfekt tid. Duktig ponny!
 
Detta räckte i alla fall till en åttonde placering och nu jäklar ska vi ta tag i den där nedrans dressyren! Igen haha.

Nu är vi dessutom kvalade till P90 (det gick snabbt haha) så det är jättekul!
 

Gina Tricots Falsterbo kollektion

Här är den nya kollektionen för Falsterbo. Tycker de levererar varje år, riktigt snyggt! Synd att man inte kan köpa det i butikerna bara. Men man vet aldrig, kanske klickar hem något, pikeerna är alltid något att dö för!
 
Klicka HÄR för att komma till kläderna!
 

Amandas dag

Fälttävlan är alltid kul att titta på! Det ligger liksom en spänning i luften hela tiden. Lång dag men som sagt kul! Tove och Morran skötte sig exemplariskt som vanligt. Ni får nog veta mer imorgon! 
 
Mamma var snäll och skrittade ut Yngve barbacka i skogen och runt sommardagen, det tyckte nog han var skönt. Fick reda på att jag är ledig hela veckan  (varför inte bara låta oss ta studenten?) så ska lägga upp ett schema för Yngvis. 
Blir att redigera bilder från fälttävlan imorgon också! 
En bild jag tog när vi kommit hem på Tove och Morran!

Anatomiskt eggbett

Ett mirakel har skett! Eller något liknande haha. 

Som ni kanske vet är Yngve extremt känslig i munnen, han gillar inte alls när man tar osv. Vi har ju kollat tänker, mun, olika bett osv men inget har fungerat. 
Sen så läste jag i nyaste Hästmagazinet om olika bett och fick en liten uppenbarelse haha. Lite dumt att jag inte vetat det innan kanske men vi har ju ridit Yngve på lösa ringar i bettet, eftersom jag hört att fasta kan nypa i mungipan?
Men så stod det att lösa ringar ska användas på hästar som kan bli lite tygre i handen och är lite mer "stumma" i munnen, medan fasta ska användas på hästar som är väldigt känsliga.
Det bettet med lösa ringar rör sig mer i munnen när man tar i det, medan det med fasta ligger helt stilla nästan. Så vi drog iväg till hööks på en gång och hittade ett Anatomiskt eggbett. Det ligger alltså ännu mer still än ett valigt eggbett. Skilnades är tror jag att vanligt eggbett kan böja sig helt i munnen medan det anatomiska liksom fastnar vid ett läge, så det liknar lite mer ett rakt bett, fast ändå inte. 
 
Red för det i fredags och det har aldrig kännts så bra i munnen! Han gapade ingenting, stod inte emot när jag gjorde svårare saker som krävde samling och var helt jämt i båda sidorna på bettet. Så skönt! Han verkade verkligen trivas på det. LYCKA. Sen kanske det inte fungerar i all framtid och man får byta då och då, men ändå en lättnad!
Anatomsikt Eggbett

Dagen i bilder

 

Amandas topp 9 schabrak

Här är alla mina "märkes" schabrak. Har typ några till men orkar inte, de är inte lika fina haha. Plus typ en 20 till andra schabrak som inte är typiska märkes schabrak så de visas inte heller. 
Men av dessa jag lagt upp, vilken/vilka är snyggast?

Terrängoutfit idag

Nu sitter vi i bilen på väg till Åkerbo för att rida en P80, det ska bli jätteroligt. Håll tummar och tår för oss!
Såhär är tanken att vi ska se ut i terrängen, något annat än vårt vanliga turkosa :) Vad tycker ni?

Trötter

Idag har varit en lång dag, men det gillar jag!

Det hela började med uppstigningvid sex för att ha utsläpp och fording, vilket gick bra. Betade Yngve medan mamma köpte frukost.
Sen red jag ut lillen på andra sidan vägen och det gick jättebra, så skönt! Mamma gick med med hundarna. Red hela tiden på helt långa tyglar och ville att han skullle strecka ut sig neråt. Han blev faktiskt inte rädd för något en ända gång, dock red vi förbi en ponny och då började han takta, men släppte då tyglarna helt, och han liksom travade på stället, såå duktig, för han vet att han inte får springa iväg. 

Sen red vi tillbaka och då galopperade jag honom lite på vår sida, runt våra hagar. Ville verkligen få ett tryck i honom och det fick jag, jätte härligt! Red även här i gaoppen på helt långa tyglar, han är så lydig! Skrittade av honom i skogen vilket uppskattades. Dock blev han rädd för en fågel i skogen, men det är väl inget nytt? ;)
 
Sen var det hem innan jag åkte till stan för att shoppa lite. Hittade lite kul och Linda min lillasyster fotade mig när jag kom hem! Nu är jag verkligen trött och ska upp sju imorgon, så blir att sova nu! Godnatt!
 

Amoure 1/6-13

Idag flydde vi ösregnet och red dressyr i ridhuset.
Amoure var fin i början, men efter lite galopp blev han alldeles för springig. Jag lirkade och lirkade men inget fungerade så jag fick helt enkelt bli lite arg på honom. Då funkade det en stund innan  han började springa igen, men mot slutet kändes han i alla fall fin igen (: 
Jobbade allmänt med att verkligen stretcha honom. I vänster varv är han verkligen jättefin men i höger är det sådär. Något vi ska jobba vidare på!
 
Efter ridpasset smörjde jag de sista grejerna, packade, putsade på Amoure och flätade hans man. Nu är vi redo :)
Stor eloge till Amoure idag också, för att han var så otroligt duktig när jag flätade honom! Han brukar stå och hoppa runt när jag står "över" honom (på pall) men nu stod han blickstilla hela tiden. Duktig.
Amoure i sina söta flätor (:

Dressyrtrimm

Precis som Amanda hade jag dressyrträning för Lisa igår, men vi höll till på ridbanan istället för i det kvava ridhuset.
Jag började med att rida igenom programmet, vilket var kaos men jag satt bara och skrattade för Amoure ville bara springa fort-fort.
Så vi jobbade med att jag skulle kunna rida programmet så långsamt som möjligt men först tog vi tag i ställningen - Amoure försöker smita iväg med sina bogar när han springer så vi kom överens om att så fort han börjar springa så ska jag ställa honom - då orkar han inte springa på samma sätt.
 
Känns bra inför tävlingen, idag ska jag rida ett riktigt lösgjörande pass för att bibehålla det vi jobbade med igår, och sköta allt annat pyssel inför tävling. All hopputrustning är putsad så det är bara dressyrutrustningen som ska fixas :) Ska in på Hööks en sväng också för att köpa lite saker till imorgon.

RSS 2.0