Lite bilder på Space del 10Videor när jag rider Mingus


Mingus är mina kompisars ponny.

LC:2 placerings bilder med mera

HAHA bilden gör verkligen rättvisa för hur vi är. Yngve som vanligt tyckr han är bäst och en tredje plats var väl inget? Medan jag är helt överlycklig HAHAHA
f
<3 

Bilder 24/8 del 4ÖVERLYCKLIG ÄR BARA FÖRNAMNET

JAAAA!!!!! Jag är hur glad som helst! Jag ska nämligen få starta BÅDA mina klasser den 9 september!

På söndag ska jag träna inför tävlingen som är nästnästa söndag. Ska rida igenom båda programmen osv!
Så nu är det bara lära mig dom här. Lb:2 och lb:3. /NATHALIE


Mina senaste två dagar.

Mina senaste två dagar har jag inte bloggat alls. delvis för det vi gör nu på bloggen känns så tomt och tråkigt. Ska göra mer intressanta inlägg och varierat, hoppas bara de andra följer på iden!
 
Ni som läser bloggen flitigt och känner mig vet nog varför jag mestadels inte bloggat så bra. 
Coldplay. 
Jag lever ju faktiskt lite för det här bandet och lägger ner väldigt mycket pengar på dem. Var i göteborg och såg dem förra sommaren, London innan sommaren två gånger och nu i Stockholm. Har även småplaner att kanske åka till Tyskland och se dem. 
I onsdags efter skolan mötte jag upp Erik som jag alltid ser Coldplay med. Han hade precis kommit från Luleå men vi åkte till Stadion och slog läger. Vi övernattade alltså utanför stadion och hade plas 15 och 16 i kön. Vi sov under ett träd och vaknade 5 på morgonen. 
Sedan var det bara att köa hela dagen. Redan vid 7 på morgonen var det runt 300 personer där typ och att vara längst fram i kön då är ganska najs!
Vi kom ju såsmåning om in och fick bästa ståplatsen precis i mitten. Konserten var lika bra som första dagen i London om inte bättre. Magiskt. Jag och Erik fick kontakt med de alla och speciellt Chris väldigt många gånger. 
Det var dock betydligt mer tryck på Stadion och efter var jag gaaanska sliten. 
Höll på att svimma bilen (tack mamma för att du hämtade mig och matade mig hemma haha) och så fort jag kom hem landade jag i sängen. Har inte gått till skolan idag för min kropp mår inte så bra. Min rygg är typ paj, huvudvärk, blåmärken, nackspärr osv men jag är så himla lycklig för jag har sätt världens bästa killar ännu en gång!
Vi stod precis intill det som går ut i mitten. Alltså absolut bästa platsen. (Bilden är från London)
Bild på Chris från igår
 
Yngve har fått det soft och kul den här veckan! Bra ridits ut, vilat och en hoppträning hittills. Idag tänkte jag rida på slingan men just nu ösregnar det. mamma skulle rida med lite bommar i ridhuset kanske gör det men om det lungar sig blir det ute!
 

Lite bilder på Space del 9Hjälp mig :D

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om just nu, jag har ett riktigt bloggsug men hag vill inte skriva tråkiga, onödiga inlägg.
Så jag hoppas att ni underbara läsare har lite förslag, kanske vill ni ställa någon fråga eller liknande? This or that? Outfits? Bilder? Planer?
Ni bestämmer :D

Markarbete

Hej alla underbara läsare!
Jag har försökt blogga de här dagarna men appen har inte fungerat, har försökt blogga måååånga gånger. Hum.
Igår red jag i alla fall markarbete för Tusse på andra sidan vägen (: Tyvärr mådde jag själv inte så bra (feber och förkyld) men jag tycker att Amoure jobbade bra!
Vi värmde först upp självständigt och sedan jobbade vi med små serpentinbågar där vi skulle ha hästarna ordentligt formade runt koner och sockerbitar som vi red mellan. Jättebra övning för Amoure!
Sedan fortsatte vi men med så små bågar som möjligt=slalom. Gick bra! Behövde knappt göra något, Amoure skötte jobbet (:
Sedan hoppade vi lite studs med kort avstånd, Amoure tyckte att det var super roligt och drog gärna lite för mycket men han var ändå kvick i benen.
Jag valde att avsluta efter det eftersom att jag inte mådde bra, men känslan var i alla fall bra :)

Lite bilder på Space del 8Lite bilder på Space del 7Bilder 24/8 del 3


Lite bilder på Space del 6Första ridpasset på läänge!

Har ju haft problem med mina njurar nu ett tag så har inte kunnat rida.. Men idag red jag, eller ja nyss. För en halvtimme sen kanske. Just nu går jag hem från stallet så passar på att blogga från bloggappen.


Åh så kul det var att sitta upp på hästryggen! Har saknat det fast det var ca 2 veckor sen sist! (Hästtokig??)
Idag jobbade vi mycket volter, olika bågar, ökad galopp samt förvändgalopp. Jag kände att jag fick Fleur mellan hjälperna rätt fort idag, hon kändes mjuk och trevlig. Hon var också posetiv och ville verkligen jobba,superkul! Kände dock att jag inte red så bra. Menmen, kul var det, och det är huvudsaken ;)

Fina fleur efter ridningen /NATHALIE


Bilder 24/8 del 2

 

Videor från när jag red på Vallentuna

Ludde
 
Plopp
 
Käck
 
Trocadero
 

Framidningar

Alla bilder från framridningarna. Eftersom det bara var jag och mamma var det ingen som fotade på banan. Mamma filmade alla klasser istället som kommer senare!

Lite bilder på Space del 5Bilder 24/8 del 1


Sveden dressyrmeeting

Måste bara säga att de här har varit en av de roligaste helgerna på länge! Vi har legat över 60% på alla program förutom den då jag helt och hållet inte höll med dommaren och har även tagit personbästa!
Skrev ju aldrig om dag två och tre men det kommer! Kan i alla fall säga att jag kom trea i LC:2 och tvåa i LB:1 igår. 
Vi har även haft supertur med vädret. Då vi åkte skulle det regna varje dag men det har varit sol! De ända gångera det regnat så slutade det precis då jag satte upp!
Yngve har skött sig briljant. Han har fått tillbaka sin bjudning helt och har tagit vår nivå till ett helt nytt steg. Genom att tävla så intensivt har jag kunnat öka nivån på det för varje klass. 
Inte bara att allt det var bra så var Sveden gård så himla fint och alt var verkligen toppen. Utverdering på det kommer också senare. 
Innan meetinget och innan kiropraktorn kändes verkligen allt så jobbigt i ridningen. Kändes som om vi hade liksom börjat om men efter denna helg har vi kommit längre än vi någonsin gjort. 
Förstår ni hur bra hästen är! Från att gå från att inte trava till att inte sätta en enda miss!? Dessutom shocka mig med att inte bryta av till trav en ända gång under alla 5 tävlingar. DUKTIG! 
Idag förkänar han en riktig vila med att bara gå i hagen och äta gräs. Imorgon bara barbacka i skogen! 
Sedan ska han få hoppa lite. 
Har dessutom pratat med två dommaren som dömde mig och fått höra fina lovord, mer om det sen! och en massor med videos såklart!

Lite bilder på Space del 4Videor på mig och Fleur


Ser dock en väldigt stor förändring! Rider henne helt klart bättre nu när vi kommit varandra närmare.

Ett år idag!

Idag firade vi alltså vår ettårsdag. Tänk att jag har haft min underbara ponny i ett helt år!
 
Firade med ett ordentligt dressyrpass i ridhuset, och det gick faktiskt riktigt bra!
Det blev ordentlig uppvärmning med skritt för hand 5 minuter, skritt på långa tyglar 5 minuter och sedan skrittjobbade jag honom i tio minuter. Då red jag mycket på en fyrkant innanför spåret där jag i varje vändning gjorde antingen en framdels eller bakdelsvändning i ett par steg. Jättebra övning för att få hästarna följsamma för skänklarna!
Det var länge sedan jag gjorde en sån här övning men Amoure svarade riktigt bra :)
Sedan körde jag på med trav, och då blev det lite övergångar, volter och liknande. Gjorde även samma övning som i skritten men då endast bakdelsvändningar. Gick bra! Gäller att Amoure inte får rinna iväg, då får jag inte till vändningarna. Det ska hellre gå lite långsamt så det blir lite mer "piruett" känsla (:
Galopperade sedan, mycket tempoväxlingar och Amoure kändes fin! Efter en liten paus gjorde jag en för Amoure väldigt jobbig övning. Jag red stora serpentinbågar i galopp och gjorde avbrott till trav och en ny fattning när jag passerade medellinjen.
Det såg väl inte jättesnyggt ut men han lyssnade bra, vilket var målet :)
Travade sedan av och han kändes fortfarande pigg och glad. Ordentlig avskrittning blev  det då det kom ett rejält skyfall när vi var klara så vi stannade kvar en stund ;)
Första ridpasset :)

Dagens

Jag är riktigt trött nu, haha! Kom nyss hem från dagens andra stallbesök, då vi kvällsfodrade (:
Dagen spenderades inne i stan med en kompis, jättetrevligt, och sedan åkte jag direkt till stallet för att rida.
Tänkte rida runt lite i skogen men när jag sadlade dök min mamma upp av någon anledning så jag tvingade henne att gå med så gick vi en runda på andra sidan vägen. Blev i princip bara skritt (både Amoure och jag var trötta) men även lite trav och galopp och han lyssnade bra :)
 
Imorgon har jag haft Amoure i ett år... känns lite knäppt, hehe (: Får se vad vi hittar på då.

Lite bilder på Space del 3
Bästa <3


LB:1 Sveden dressyrmeeting

Hade bara en kvart på mig den här gången att rida fram för jag startade först men det räckte! Han var minst lika fin på den här framridningen!
Inne på banan var han fantastisk. Finns inget att klaga på överhuvud taget. Vi hade ingen miss. INGEN. Lätt det bästa vi ridit och då jag gick ut tänkte jag vi kan inte bli bättre än så här, det här är vårt absolut bästa. Han var så taggad, lyhörd och glad. Jag tänkte att vi skulle slå vårt LB:1 rekord som ligger på nästan 66%. Behöver inte säga mer om programmet, bara att titta på videon haha! 
MEN så hämtade jag protokollet. 57,2% !?! Hon hade alltså underkänt mig`?`??? En av mina sämsta resultat. Jag blir så jävla arg. Ursäkta språket. Brukar aldrig klaga så här men det var bara konstigt och det var fler som tyckte det. 
Kan ni vara snälla och titta på videon och säga om ni tycket det är ett underkänt lätt program?
 
Hon hade gett mig en hel de femmor som ingen gjort förut i moment som var för mig 6/7/8? Och hon hade ingen som helst motivering varför. I kommentarerna hade hon inte skrivit någon kritik alls? Bara att han var en mycket fin häst osv? Jag förstår ingenting.
Ringde och pratade med Lisa (Min dressyrtränare och dressyrdommare) och bad henne titta på filmen och kolla om hon tycker det är underkänt för då får jag väl leva med det men har ridit sååååå mycket värre med typ missar i varje moment på 63% så det här var bara konsigt. Blir arg på att då man väl lyckas kan man inte få belöning för det. 
Aja jag var ÄR skitnöjd och glömmer detta och hoppas på en bättre dommare idag!
(ni kanske tycker jag är en dålig förlorare men rider jag dåligt så ska det vara ett dåligt resultat)
Dock låg jag placerad in i mitten av LB:1an så hon dömde väldigt många hårt. 
 
 
 
Det var inte min dag igår, dåligt i LC:1an, utanför placering precis sen skit av dommren i LB:1an.
Hoppas på mer tur idag.

LC:1 Sveden Dressyrmeeting

Vi var i väldigt god tid så så vi väl var framme promenerade vi honom lite innan han fick stå i sin box och äta. Två timmar senare startade jag.
 
På framridningen var han väldigt fin och framförallt väldigt pigg! Så himla kul. Kiropraktorns hjälp verkar verkligen ha hjälpt haha! 
Fick rida lite annorlunda bara från hur han är då han är seg så blev han super <3
Inne på banan var han lite spänd och tvärnitade flera gånger vid dommaren innan startsignal men försökte bara få honom att slappna av. Yngves stora svaghet är ridhus haha. Han går mycket bättre ute för där spänner han sig inte. Detta är en träningssak eftersom han inte alls tävlat länge. Det kommer!
Vid startsignal gick det bra men han tvärnitade vid hörnet igen och det känns så segt och man ser hur besviken jag blir för jag ville verkligen satsa i den här klassen. Han stannar tre gånger tror jag i programmet och han var bitvis lite spänd men annars var allt väldigt bra. 
Tyckte dommaren dömde liiite snålt på det han gjorde bra men men. Det slutade på 61,4 % tror jag. Alltså femte plats! 
Dock var det delade 4ror så såklart som vanligt hamnade jag precis utanför placering igen. SEGT
 
Hade vi inte gjort de missarna hade han förmodligen legat runt 65% vilket är väldigt bra! Han behöver bara bli mer avslappnad och trygg i sig själv. 
(Telefonminne dog innan galoppen. Galoppen var ganska slängig men absolut bra för en LC)
LB:1 kommer innom kort

Utebanan 24 augusti

Idag hade jag med mig tre gamla stallkompisar som jag inte träffat på länge till stallet (: Nicole var jättegullig och agerade fotograf, och fick även sitta upp en stund och känna lite på Amoure.
 
Amoure var lite trotsig idag (tror att han är i en liten trotsperiod i dressyren nu när jag ändrat ridsätt) men annars mjuk och fin! Det var någorlunda lätt att få honom att söka framåt men det fanns tyvärr inte så jättemycket bjudning att hämta, tur att han får sova inne från och med imorgon (:
Red lite olika vägar, jobbade med ställningen och lite övergångar. När Nicole hade ridit satt jag upp igen och krävde då lite mer av honom och då fick jag fin bjudning i galoppen :)
En bild från idag, resten kommer så småningom (:

Lite bilder på Space del 2
Brunt i mängder

Konstigt nog har jag inte riktigt kollat igenom Hööks nya kollektion något vidare, bara bläddrat lite snabbt i katalogen men nu när jag hade lite tid över passade jag på att kolla runt på hemsidan och se om det fanns något som föll mig i smaken.
Helt klart mycket snyggt, dock mycket som inte passar just mig.
Bestämde mig för att göra en outfit, dock försvann de planerna ganska snabbt och det blev istället en liten samling med saker jag vill ha, haha! Men allting i brunt så klart att det är en outfit ;) (eller ett par...)
Ja, jag gillar brunt :D Allt från Hööks alltså!

Sveden dressyrmeeting

Nu åker vi till Falun! Startar första klassen klockan 16.00 så det är lungt! Startar andra typ halv fem så väldigt nära och bra.
Ska försöka blogga något, får se om jag lyckas ha internet! Allt går att följa på Equipe :)
Bild från förra helgen, fler kommer senare. 

Lite bilder på Space del 1iPad!

Vi i familjen ville ha en iPad att surfa på på kvällarna och så. Vira laptops är så långsamma så det slutar med att alla sitter på min MacBook Air. Så nu har vi även en ipad! 
Lite kul för nu har jag verkligen hela Apple samlingen. 
Imac, MacBook Air, iPhone och iPad hahahahha. Ultimata bloggutrustningen! 
Bloggar just nu från ipaden! 
 

Utvärdering Mantorpsryttarna

Ligger lite efter med utvärderingarna men nu kommer en om Mantorp (:
 
Parkering: Vi behövde ju aldrig stå på parkeringen men den var stor och på sand. Blir nog lite tungt vid regn men såg annars bra ut!
 
Framridning: Dressyr: Helt okej, på gräs intill de tre parallella dressyrbanorna. Stor yta, lite ojämnt. På terrängbanan så man kunde rida runt några av hindrena. Hoppning: Lite lutande men annars okej! Samma underlag som på banan, precis som i dressyren. Terräng: Ytterligare mer lutning än hoppframridningen men det var bra eftersom att hindrena stod i uppförsbacke och många av hindrena på banan gjorde det. Fanns fyra olika stockar och en oxer, jag hoppade på tre av stockarna (:
 
Dressyrbana: På gräs, det var tre parallella banor på en tom gräsplätt på terrängbanan. Domarna satt i bilar vilket är ottittigt och det var även otittiga staket vilket var bra (: Underlaget var bra!
 
Hoppbana: Lite halt på vissa ställen men fina hinder och roliga banor!
 
Terrängbana: Härlig terrängbana som går mycket upp och ned! Olika sorters hinder och bra underlag, det var inte alltför halt och framför många hinder var det lite sand.
 
Priser: Som vinnare fick jag ett 100g regntäcke vilket jag kan tycka är lite små trist men annars helt okej, rosetten var fin (:
 
Funktionärer: Trevliga!
 
Mat/servering: Köpte inte så mycket eftersom att vi hade mat i stugan men köpte en toast och det fanns en hel del att välja på, dock inte så mycket vegetariskt.
 
Sen skadar det ju inte att vi hade världens bästa uppstallning med hage och allt precis intill banan. Kommer helt klart åka tillbaka till Mantorp :)

packlista til meeting

Amandas: 
3 ridtröjor
två kavajer
två par stövlar
skärp
4 tunna ridstrumpor
3 vita ridbyxor
1 par sporrar
1 ridhjälm
två vita ridhandskar
två donuts
spännen
nät m pärlor
överdragsbyxor
 
Yngve:
Tre vita tävlingsschabrak
två vanliga schabrak
vita dressyrsydd
två par 4 pack vita lindor
1 par boots
1 dressyrsadel
två dressyrgjordar
två träns
två grimmor
1 fleece täcke
1 regnridtäcke
1 vanligt regntäcke
2 nummerlappar
två grimskaft
1 delta
 
Övrigt
borstar 
toffsar
knoppgel
pälsglans
putsspray
broddar + tillbehör
sax
kniv
transportskydd
hösilage
kraftfoder
betfor
2 hinkar
en pall
grep
sak att hänga hinken på
krokar
ikea påsar
nånting att väga hö med
Kamera
dator
laddare
minneskort
alla andra kläder
gummistövlar
flugspray
hovlack
svampar
Sjuklåda

GLAD HEST, AMANDA och MAMI
 

Runsten terrängträning 22 augusti

Terrängtränade alltså igår, på Runsten igen (: 
Amoure var heltokig när vi skulle rida fram, jag hade satt på honom bakskydd så jag valde att ta av dem ifall att de dessutom gjorde honom mer irriterad (en del bocksprång blev det i alla fall). Vi började med att göra lite övergångar och sedan hoppade vi den lilla soffan vilket var väldigt okomplicerat.
Sedan gick vi till det lilla vattnet och plaskade igenom, även det väldigt okomplicerat. Efter det hoppade vi upp och ned i sunken road, dock var ena delen upptrampad så vi använde bara den andra.
Vi fick även prova att hoppa kombination för första gången i terrängen, först var det en häck på kanske 90 cm och sedan en liten soffa med tre galoppsprång emellan. Det gick lite segt eftersom att det var halt och jag inte riktigt orkade rida, men han hoppade ju allt helt okej, det var väl flytet det var fel på. (:
Sedan hoppade vi en låda och ett picknick bord på linje, även det okomplicerat och sedan över till ett litet dike och en trakhener vilket också gick bra.
Avslutade med stora vattnet och ett lite större dike.
 
Jag är inte särskilt nöjd med min ridning den här träningen, jag har fått alldeles för lite sömn den här veckan (får se till att komma hem i tid hela nästa vecka, haha) och därmed var jag både trött och ofokuserad men ponnyn var jätteduktig i alla fall :D

På väg hem i regnrusket

Nu är vi på väg hem med Morris i släpet. Har varit och terrängtränat vilket gick bra trots mycket trött och ofokuserad ryttare (: skriver mer hemma i värmen!


Ut på äventyr!


Film LC Connemara riks

Här kommer filmen från LC:n vi hoppade i Norrköping.
Amoure var trött och matt i benen vilket även syns så vi fick tyvärr två skitpet på två av de lägsta räckena, sånt som händer men bra rutin :) 

Min dag

Jag har ju börjat tredje året på gymnasiet nu!
Har för övrigt världens bästa schema. Har sovmorgon alla dagar och har vara två lektioner per dag. Slutar i snitt halv fyra varje dag vilket är bättre än 18 varje dag!!
Vi har bara haft chilldagar så nu är jag på väg till stallet.
Jag har inte bloggar de senaste dagarna som jag brukar för jag har helt enkelt ingen lust. Blir jobbigt ibland att göra typ sex inlägg per dag.
Har hur mycket inlägg som helst att skriva men ni får nöja er med en per dag så länge.

Detta har hänt
-Yngve har inte känts ok så vi tog hit kiropraktorn. Han hade spänningar i båda bogarna och båda bak.
Detta har gjort mig väldigt ledsen och frustrerad. Förmodligen har det blivit så för vi ridit honom utan bjudning. Han har alltså belastat frambogarna.
Kiropraktorn har nu fixat det och bjudningen borde komma tillbaka.

-i måndags skrittade jag för hand runt hela gården 1 tim. Han höll på och nafsade hela tiden vilket var lite irriterande.

-tisdags tömkörde jag. Mickan som tömkört väldigt mycket var med och hjälpte till.
Det gick bra han hade ingen bjudning bara så det var ganska svårt att få honom i jobb. Vi tömkörde bara i skritt.

-idag ska jag jogga honom. Hoppas han känns bättre annars vet jag inte vad jag gör.

//Amanda


Videor från när jag rider Oscar

Oscar är Martinas c-ponny. (Hon som brukar gästblogga här ibland)
 


Förklaring till mitt bloggande

Bloggen har blivit väldigt lidande den här veckan, pågrundav att jag har fått njurstenar i min högra njure. Kanske inte ska gå in på detaljer, men jag har KISSAT blod i flera dagar, behövt gå på toa var tioende minut plus att det har svidit som fan när jag kissat. Haft kramper i magen, illamående och svullen på höger sida. Har verkligen inte orkat blogga då jag känt mig dålig! Skulle ha ridit idag och imorgon, men kan inte då det är farligt att rida med svullen njure. Äter pencelin och hoppas att det ska bli bra snart, vill rida!! Gaaah.
 
Ska försöka fixa ihop några inlägg som jag kan publicera dagarna framöver.

Terräng del 2


Min bebis♥


LB:1 Roslagens Rid och Körklubb

Nu kommer från tävlingen i helgen
Han var superlugn på plats vilket han varit nu på alla tävlingar, jääätte skönt! Förut spände han upp sig och blev stessad men nu är han helt tillfreds! 
Framridningen var liten och lutade uppåt. Jag kände direkt att nånting inte stämde. Han kändes pigg men det var om om han inte fick ut det. Framridningen var den värsta nånsin. Han var så himla hård i munnen. Min häst är ALDRIG hård i munnen och har inte varit det sen vi köpte honom. Det var första gången jag kände att hela mina axlar gjorde ont för han var så hård och jag kunde inte svänga för fem öre. 
 
Jag blev då väldigt väldigt upprörd och visste inte hur jag skulle lösa situatuonen. Då jag släppte tyglarna och formen drog han iväg och då fanns energin plötsligt där. 
Men det gick inte rida honom samlat utan att känna att armarna höll på att gå av typ. Mamma sa att jag bara skulle andas och försöka få honom framåt och hålla händerna stilla.
Jag fick till det någorlunda innan jag gick in i collectingring men det var låååångt ifrån så jag vill att det ska vara. 
 
I collecting ring red jag ihop honom kortare och det kändes mycket bättre än på framridningen fast han var ortfarande hård och bakbenen var inte med. 
Inne på banan gick det helt ok. Hård men han gjorde allt jag bad honom om och formen var helt ok. Det svåra var ju alla böjningar. Allt blev liksom fyrkantigt eftersom han var så hård i munnen. Dock klarade vi det svåraste och det är att hålla galoppen! Det som var otroligt var att han snubblade (pga för lite bakben skulle jag tro) och han höll galoppen! Det är faktiskt helt otroligt för att vara min häst. Travökningen var också väldigt bra så jag var stolt över honom trots att han kändes väldigt konstig.
Tyckte dommaren dömde lite hårt eftersom vi fick högre på ett högre programm förra helgen med då en JÄTTE miss plus dålig form. 
Vi hamade på 59,5 % vilket jag tyckte var lite surt. Vill ligga på 60+ nu på alla programm men aja. 
 
Eftersom det inte kändes normalt tog vi hit kiropraktorn idag, skriver mer om det senare!
Har massor med bilder men det får ni någon annan gång. 

Skogstur

Jag har varit ganska upptagen de här dagarna men försökt blogga via mobilen, dock fungerade inte appen av någon anledning...
 
I lördags skuttade vi i alla fall lite i ridhuset, lite enkla linjer upp till 70 cm. Bara för att sådär och det var roligt (:
Igår vilade Amoure och idag red vi ut en sväng. Skrittade först i skogen, klättrade lite på berget och sedam red kag ut på gällstavägarna en sväng och sedan upp i skogen igen. Väldigt lugn uteritt med mest skritt och lite trav, men det behövde vi båda två (:

Terräng del 1

Här var jag påväg av, haha.

LB:2 debuten i våras

Kollade nyss på videon från min och Fleurs debut, och guuud vad jag vill tävla!Sista sommarlovs dagen

Min uppdatering har inte varit så bra den senaste tiden, som ni säkert märkt. Men den kommer att bli bättre nu när skolan börjar, och när ridningen kommit igång ordentligt! 

Mitt sommarlov är slut nu iallafall, sista dagen idag. Imorgon börjar jag första året på gymnasiet, väldigt spännande. Ny skola, nya klasskompisar.
Kvällen ska spenderas tillsammans med mormor, jag ska sova här för att få nära till skolan imorgon. Hon bor tio minuter från min skola, så slipper jag stressa imorgon bitti då det inte går någon buss från där jag bor.
Ser ni min nya ''nathalie-bild'' som man lägger in efter blogginläggen? Snyggt va?! :)

FRAMRIDNING terräng


♦HOPPOUTFIT♦

♦HOPPOUTFIT♦
-
Yngve:

Sadel - CWD 

Hoppgjord - Hööks

Förbygel - Hööks
 
Träns - Hööks
 
Schabrak - John Whitaker
 
Lindor - John Whitaker
Amanda:

Hjälm - John Whitaker
 
Pike - Ralph Lauren
 
Ridbyxor - Kingsland
 
Strumpor - Kingsland
 
Skor - Hööks
 
Lätt den bästa hoppoutfitten!

Hoppning Mantorp

Ser så väldigt lågt ut, hehe. Amoure klev över ;)

Ridpass 2 Mary (igår)

Efter Lisa lektionen red jag Mary på utebanan. Även idag gick det hur bra som helst! I början i skritten ville jag att hon skulle vara avspänd och låg. Det var lite svårt till en början men det släppte efter ett tag. Gjorde mycket böjda spår, öppnor och slutor. 
Då det kändes bra och hon kändes lugn och avslappnad så började jag trava. Även här till en början spände hon upp sig men jag fortsatte bara med samma arbete som i skritten att få henne lugn och låg. Det gick jätte bra och red mycket åttor för att hon skulle gå in i en mer takt trav än "trippig" trav. Då det kändes ok fanns det en bom på banan så travade över det och hon var jäääätte duktig. hon tog sig an den super och var lugn hela tiden. Gjorde så att jag bytte varv varje gång jag red över den och gjorde lite variationer så hon inte skulle tröttna. Här kunde jag länge tyglen lite extra och då fortsatte hon att söka sig neråt. 

Nu kunde jag till och med sitta ner i traven och det gick inte förut för det var för spänt och trippigt. Men nu flöt det på jättebra så då passade jag på att galoppera. Hon spände sig i fattningen men jag lirkade ner henne och började galoppera över bomen vilket hon gjorde super. 
Alltså inget springande idag utan bara bra jobb! Duktig tjej! Hon verkade tycka det var super så det var ju bra det med. Hon surade inte ihop en enda gång heller med tvärnitningar och viftande med frambenen, duuuktig!
Massor med beröm fick hon. 
Bild som jag hittade på Mary innan Johanna köpte henne! :)
 

VICTORIA H.RIDER RR

Jag har ju haft lite problem de senaste veckorna med stövlar. Mina gick ju sönder och jag har ridit i ridskor hela sommaren vilket har varit ett helvete. Men nu när tävlingarna drar igång har det varit jobbigt och jag har fått låna Toves stövlar. 
Jag väntar ju som sagt på mina beställda stövlar men det tar 14 veckor och jag känner att jag behöver något att rida i. Men tanken var att jag skulle laga mina gamla men det skulle kosta 800 kr vilket är nästan som de kostade nya vilket var liiite onödigt tycker jag. 
Men så stötte jag på dessa, Victoria High Rider från Mountain Horse. Har provat dessa förut men nu hade jag turen att de var på rea så jag köpte dem. Det är en typisk dressyrstövel med dragkjedja fram. 
De kostar nya 2499 kr men jag köpte dem för 1749 kr! 
Kommer att använda dem hemma på uteritter och då jag tränar själv medan jag använder de andra lite "finare" vid tävling och träning" :D Jag har köpt svarta.
Jag älskar dem! :D

Ridpass 1, Lisa träning med Yngve

Red inte fram så länge idag eftersom vi ska tävla imorgon men han var varm då vi väl satte igång. Idag var han väldigt trött faktiskt trots att han vilat två dagar och bara gått i skogen den här veckan. Han borde varit piggare eftersom han sover inne nu också men nope. 
Gick inte göra mycket på framridningen. Sen kom Lisa och vi tränade lite serpentiner. Omöjligt haha. Det gick så långsamt att jag fick avbryta och hämta spöt. Nu gick det bättre och jag gjorde dem bara en gång för sedan tyckte Lisa de var super så behövde inte fortsätta. Efter det tog vi galoppdelen där vi alltid får missar på tävlingarna. Han kickar med foten då jag säger till honom eftersom han försöker bryta av. 
Vi jobbade med att jag absolut inte får använda innerskänkeln i volterna utan driva med ytter. Så fort jag lägger till inner kickar han. Men det gick helt ok. Han bröt inte av en enda gång men formen var inte toppen. 
Vi skulle sedan avsluta med att rida igenom programmet och då överaskar han plötsligt med att få massor med egen bjudning och jag kunde faktiskt rida honom haha!
 
Allt i programmet gick väldigt bra. Travökningen var fantastisk! Galoppen höll han och jag kunde nästan korta upp honom lite. Lisa sa att hon aldrig sätt oss rida ett program så bra så det var kul att höra! :D
Får hoppas att han skärper till sig lika mycket imorgon :)
Åh älskar den här bilden på min älskling. Visar verkligen hans rätta sida!

Vad gjorde vi onsdag torsdag? :D

I onsdags red jag ut med Mary och Yngve! Vi red i skogen och de båda skötte sig super. Linda red Yngve och jag Mary. Lär mary få galoppera av sig väl hemma. Hon blev ganska stressad men istället för att korta tyglarna och bromsa med handen lät jag henne rulla på i galopp på långa tyglar i en volt. Då slappnade hon av och lugnade sig. 
 
I torsdags vilade båda hästarna. Mary skötte jag om i hagen. Yngve gick jag på en promenad runt slingan med mamma tillsammans med hundarna. Annars fick han också vila! 
Skriver mer om dagens pass med de båda senare ikväll! :D
 

Dressyr...

Dressyren är min och Amoures svaga sida, och något vi alltid jobbar med. För att bli ett framgångsrikt fälttävlansekipage måste man ha en stark grund.
Jag vet att Amoure kan, han har det två viktigaste egenskaperna: framåtbjudning (dock kan han bli lite lat när han veeeeerkligen måste jobba) och trevliga gångarter. Har en häst det (och lite arbetsmoral) kommer de andra delarna så småningom.
Senaste veckorna har så mycket släppt när jag har tränat för Lisa, det är verkligen jätteskönt! Jag ser fram emot höstens tävlingar och hoppas att de kommer gå som vi vill. För nu blir vi bara bättre och bättre :D
 
 

Gamla bilderVar tvungen att lägga upp dom här bilderna igen, dom är bara fööör mysiga!
 
Bloggtrafik 

Lydnad, lydnad, lydnad!

Det blev en riktig genomkörare nere på slingan med framförallt LYDNAD.
Ibland blev jag i princip tvungen att vända in honom i skogen. Tokponny!
Mycket övergångar och halter, i början var Amoure väldigt stretig och "på" men det blev bättre.
Valde att avsluta när jag fick en riktigt fin avsaktning från varje galopp och då travade jag av honom i en fin form och i ett lugnt tempo. Fin ponny!


Lite av allt

Hej allihopa!
Förlåt för min dåliga uppdatering, igår började jag skolan och jag har haft mycket annat för mig också. Har tyvärr varit tvungen att lägga ridningen lite på hyllan (haha, Amoure har bara vilat en dag...) men ikväll ska jag ut till stallet och rida ut en sväng innan Amoure får vaccin och jag ska skynda mig iväg på tjejmiddag.
Imorse var pappa gullig och åkte till stallet och hjälpte till med att sko Amoure, så nu har han nya skor också. Jättebra!
Sneakpeak på sötisen från terrängen (: De andra kommer!

Startlista för lördag

Jag startar ca halv 11. Det går att följa hela tävlingen på equipe, håll tummarna! :D

LC Connemara riks del 2


Svar om dålig uppdatering från min sida

Ni undrar säkert varför jag inte bloggar som jag gör men det blir inte lika roligt då mina bloggkompanjoner inte håller igång ): vill blogga då alla bloggar lika mycket! (:
Så ni får helt enkelt vänta ut oss alla tre!
Kram Amanda!


Gårdagens ridpass

En av dom bästa gångerna jag ridit Fleur! Hon kändes rund och väldigt mjuk. Skänkelvikningarna gick oväntat bra faktiskt, hon har ju trots allt inte varit igång så länge än, eller ja hon håller fortfarande på att ridas igång. SÅÅÅ TAGGAD PÅ HÖSTEN SÅ JAG TROR JAG SPRICKER!!!!! Gaaah.
Så taggad på att tävla, vill tävla nu,på en gång!

Hästar som knäpper av

I förr går red jag faktiskt Mary igen! Johanna är bortrest i en vecka och då ska jag ta hand om henne. 
I måndags gick det betydligt bättre än sist. Mary är en sådan häst som knäpper av och blir väldigt hög och spänd utan att ta stöd på bettet. På det sättet kan hon springa iväg mycket mer. Hon är en väldigt väldigt pigg ponny. 
Men i början av passet frågade jag Martina, som gästbloggat här om hon hade några tips. Hon sa att man ska få hästen att leta efter bettet. 
Det är så oerhört vikigt hos unga ponnisar som mary att hon får gå i en låg form så jag red bara i låg form i början. Målet var att hon skulle ta stöd. Jag liksom lirkade och gav utrymme och tog med tyglarna så hon letade efter bettet. Fungerade hur bra som helst. Gjorde även öppna, halhalter, volter med målet att hon alltid hade stöd. Då hon väl hade det kunde jag korta upp henne lite men jag tvingade aldrig upp henne i en hög form. Så kunde sedan trava, galoppera i samma form utan att hon spände sig. 
Tidigare då jag red henne blev det att hon blev så spänd och bara sprang. Då jag bad henne om något tvärnitade hon bara och vifta med fram benen. Men det gjorde hon inte en enda gång idag! Duuuktig tjej!
Så det gick väldigt väldigt bra. 
 
Då jag väl kom hem hittade jag en gammal Hippson tidning där det stod precis om hästar som knäpper av så tänkte skriva lite om den artikeln. 
Det första som står är att knäpper en häst av måste man gå tillbaka till grunden. Man kan inte rida en häst som knäpper av kort eftersom då kommer den bara knäppa av mer. Så lång och låg form tills hästen är redo för att plockas upp. Då får den alltså inte heller knäppa av i den långa formen utan ska hitta stöd för bettet och fram med nosen. 
 
sedan 7 tips att hitta stödet
1. Använd skänklarna tills hästen söker stöd på bettet.
2. Sidvärtsrörelser är bra
3. övergångar mellan trav och galopp
4. Öppna stärker bakbenen
5. Galopp med mycket ställning
6. Handen måste verka fram mot munnen i allt du gör. 
7. dubbelkolla att hästen gör rätt genom att lägga fram handen. Då ska hästen söka sig framåt neråt. Gör den inte det får du börja om. 
 
Jättebra tips och starten i måndags kommer nog göra det betydligt enklare att rida Mary! 
 
Artikeln ar skriven av Mads Hendeliowitz, vart dressyrlärare  på strömsholmmen men håller nu till på segersta och jump club. Linda som står granna med mig i stallet tycker jag borde rida för honom någon gång eftersom hon sjäv hållt till väldigt mycket på jump cub så kanske åker på ett så kallat dressyrträningsläger nästa sommar! 
 
Ingen bild idag men det kommer förhoppningsvis
 

Söndagens ridpass

//Amanda

Tur att det bara var en dröm..

Igår drömde jag en mardröm, som faktiskt var den värsta på riktigt länge! Nämligen att Kjelle skulle sälja Fleur. Jag skulle vara med på provridningen då Kjelle tyckte jag kunde hjälpa till och förklara hur Fleur fungera, då jag ridit henne ett tag nu. Och jag minns hur jag stod där i mitten, när hon red runt mig. Det gjorde så ont att se, hur lycklig tjejen som provred var då hon satt på ''min'' ponny. Det var hjärtskärande att stå där, utan kontrollen över om det var rätt hem eller inte, då det är Kjelle som äger Fleur. Och det gjorde ännu ondare att höra orden, ''Den här ponnyn vill jag ha!'' Tuuuur att det bara var en dröm, har ingen aning vad jag hade gjort annars!

Ridpass 1, markarbete

Igår red jag faktiskt markarbete för Louise Nyberg! 
Vi tränade på att hålla hästarna raka och rida rakt upp på medellinjen över några bommar, sakta av till skritt sedan trav sedan galopp på en kort sträcka. Fokuset var att fp hästarna allerta, raka och jobba med bakbenen. 
Jag blev först väldigt frustrerad över att Yngve inte reagerade tillräligt snabbt på mina hjälper och då jag samlade hono blev det liksom inte power utan bara spänning. 
Det släppte efter ett tag och jag måste liksom tänka positivt framåt istället för negativt, fattar ni haha? 
Det var två övningar på långsidorna också så då de fattade galoppen så skulle man sedan svänga i rätt galopp över övningarna. 
Bommarna blev sedan som en liten kombination på 50-60? cm. 
Väldigt bra övningar men det märks att vi har låååångt kvar i hoppsammanhang hahhaha. 
Mamma fotade lite bilder på oss igår så fler kommer!

Amoure 14 augusti

Glömde helt bort att skriva igår, hade annat att tänka på men jag red i alla fall ett lätt pass på slingan på en Amoure som säkerligen hade träningsvärk ;)
 
Idag red jag dressyr på ridbanan, jobbade vidare på det vi jobbade med i söndags och det fungerade bra (: Han spände sig lite ibland och jag tror att det berodde på träningsvärk, och det var lätt att bara lirka tillbaka lösgjordheten.
Jobbade med lite sidvärtsrörelser, volter och serpentiner i traven och i galoppen jobbade jag mest på volten.
Märks att han orkar mer i detta arbete än i söndags, han satte emot lite i galoppen men det var bara att lirka så blev det bra igen. Duktig!
 
Imorgon ska jag rida ut ordentligt, på torsdag hoppas jag att min medryttare rider och på fredag får han nya skor (ena åkte idag) och kanske vilar.
Bild från uppvärmningen i söndags som Amanda fotat :)

Bilder från Söndag

//Amanda

På banan del 4

Här är vår fina miss haha
l
//Amanda

På banan del 3

//Amanda

Terrängoutfit

Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Skyddsväst: Airowear
Tröja: H&M
Ridbyxor: CRW
Stövlar: Bocaj
Amoure:
Träns: Treadstone
Terrängskydd: Equi-guard
Boots: Professional Choice
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: Scapa

Bilder från söndag

//Amanda

Gårdagens bilder

//Amanda

Dagens skogenpass

Idag, precis som igår har Yngve fått klättra i skogen. Klättrade med Iffa ca 40 minuter, mamma gick med och plockade svamp haha. 
Efter det red jag på ängen i ca 10 minuter. Tänkte jag skulle sätta lite tryck på honom och sätta honom i en kortare form. som ni ser på bilden blir han ju hur snygg som helst och det är precis där jag vill ha honom. Dock eftersom han inte har den egna bjudningen strävar han emot i handen som syns på bilderna. Det är synd för det ser lite hemskt ut men jag sitter helt stilla med ett bra stöd, det är han som blir väldigt stark och trycker emot. då skulle jag behöva ännu mer tryck bakifrån. Men det är svårt ute på ängen då underlaget är så knöligt och ojämt. Det roliga var att till en början var han väldigt seg men då jag sedan släppte och lär honom galoppera så fick han världens fart och blev väldigt start, då jag sedan satte mig var han mycket mer framåt!
massor med bilder kommer! :DD
//Amanda
 
 

På banan del 2

//Amanda

Amoure 12 augusti

Idag red jag det första ordentliga passet sedan tävlingen förra helgen, och det gick faktiskt riktigt bra (:
Lisa hade träningar så jag red för henne, vilket passade jättebra! Vi jobbade vidare på samma saker som förra veckan, det vill säga att Amoure ska ta stöd på bettet längre fram och inte bita tag i det, gå bakom och "älga på". Kom verkligen riktigt långt förra veckan och idag tog vi ännu ett jättekliv.
Red med inställningen att bara släppa fram honom tills han själv tog stöd och bar sig själv. Amoure tyckte att det var lite konstigt men han började verkligen jobba rätt! När jag rider på detta sätt lägger han lite för mycket tyngd på frambenen men både rygg och bakben jobbar mer och han tar ut steget mer, vilket han måste göra för att vi ska kunna komma vidare med formen senare (:
Gjorde detta både i trav och galopp och han gick verkligen jättefin! Som Lisa sa, galoppen blev en riktig storhästgalopp ;)
 
Sedan hade Lisa ett glapp så vi diskuterade lite olika saker, min och Amoures utveckling, hästvärlden och så vidare medan jag skrittade av. Jättebra :D
Amanda fotade lite när jag red fram så de bilderna kommer väl så småningom, än så länge får ni en från dressyren i helgen :)

LC Connemara riks del 1

 

Vilken tönt

Så här skrev Havrepappan några dagar sen
 

Colting skjuter lösa skott

07 AUGUSTI 2012

Få i hästvärlden har glömt mediadebatten efter Rolf-Görans sensationella Jerringpris i vintras. Lasse Anrell tvingades göra en piruett för att blidka stormen som han startade genom sina plumpa uttalanden. Nu har ännu ett ”sport-pucko” försökt sig på att kopiera Anrell. Börjar vi inte tröttna?

Det hela började med att en kille som sysslar med triatlon vid namn Jonas Colting uttalade sig i Expressen efter det att Sverige hade tagit OS-silver i triatlon genom Lisa Nordén. Han uttalade sig så här i Expressen ”Efter segling, lerduveskytte och ponnyridning kom äntligen en äkta svensk medalj som är dränkt i blod, svett och tårar”.

Jag fick ganska många mail från uppretade hästmänniskor som hade surnat till på Jonas korkade uttalande, men det var speciellt ett mail som fångade min uppmärksamhet. Jag fick det här mailet som kopia, för det var skickat direkt till Jonas Colting:

”Jonas - välkommen på ponnyridning!
Jonas Colting - jättekul att du äntligen lyckades få några minuter i OS-rampljuset! Uppenbarligen inte genom någon egen prestation inom sport men vi har ju alla våra sätt att få uppmärksamhet...

Som du kanske anar är jag och ytterligare stort antal ridsportutövare i Sverige tämligen förbannade över ditt uttalande om ponnyridningen. Istället för att nedlåta mig till att håna din sport tillbaka (har verkligen stor respekt för människor som kan simma, springa OCH cykla!!!) (Dessutom på en och samma dag!) så bjuder jag in dig till att prova på fälttävlan på vår bana utanför Uppsala. Om du inte vågar komma ensam så kan du självklart bjuda med någon annan, kanske några journalister från "Gubbpressen"?

Jag kan bistå när det passar dig med både bana, häst och kläder. Som Sveriges tuffaste idrottsman borde det ju inte vara några problem för dig att skutta över lite fasta hinder i galopp. Apropå det där med kläder förresten, jag såg på din hemsida att du kallar dig "den nakna löparen"... Här har du verkligen en chans till ännu fler minuter i rampljuset om du kombinerar det med din ponnyridningsuppvisning!! Säkerhetsväst och hjälm kommer du dock inte undan.

Jag bifogar en bild på en av våra 13-åringar på C-ponny som rider på banan. Såna där små hinder klarar du väl med lätthet?
Välkommen!”


Jag gillade mailet. Det var lite tyket utan att vara oförskämt OCH det hade ett syfte; att få Jonas att pröva på något som han uppenbarligen inte har någon som helst kunskap om. Hans uttalade är korkat, och om man vill skoja till det så kan man ju säga att Jonas Colting var ute och cyklade, sprang in i väggen och tog sig vatten över huvudet, allt på en och samma dag.

Vi har hört andra idrottsmän och sportjournalister håna ridsporten förut. Det börjar nästan kännas lite tråkigt och förutsägbart. Dock var det en sak som gjorde att jag valde att lägga ut den här debatten här, för idag har nämligen nyss nämnda Colting svarat på mailet. Här är hans svar:

”Re: Jonas - välkommen på ponnyridning!
Hej Katarina,
Jag tror inte vare sig du eller dina kollegor förstår. Jag är helt ointresserad av ridsport o inte heller intresserad av att testa, det är just det som är poängen med mitt resonemang. Om svenska ryttare kommer 1;a eller 101;a på OS rör mig inte i ryggen, då jag inte uppskattar moment som exempelvis dressyr. Jag skulle inte heller vilja kallas just dressyr för idrott överhuvudtaget. Vari ligger det idrottsliga momentet? Vem genomför det idrottsliga momentet? Hur mår hästarna (läs dagens Expressen…)?

Att det är svårt har inte med saken att göra. Massa saker i livet är svåra utan att kallas idrott. Vare sig hjärnkirurgen, violinisten eller astronauten kan vinna OS-guld. Att många håller på med ridsport är inte heller giltigt som argument. Många i Sverige spelar Bingolotto men man får ju bara hoppas att det inte betyder att det också blir en OS-gren. Eller poker för den delen, ur ett internationellt perspektiv.

Synd att ni tar det på så blodigt allvar. Twitter är alltid med glimten i ögat. Jag kunde inte bry mig mindre om ponnysport eller vad ni nu kallar det. Det är också därför jag är så glad att det äntligen kom en medalj ifrån en idrottare och i en idrott (Lisa Nordén) som verkligen kräver blod, svett o tårar.

Jag förstår inte vad ert problem är. Fortsätt gärna att dressera hästar allt vad ni orkar. Jag tänker inte hindra er. Men intresserad eller imponerad, det är jag inte!

Gällande din pik om "att få uppmärksamhet" så kan jag bara meddela att jag har vunnit 4 VM- och EM-medaljer och flera SM i både kort och lång triathlon samt har vunnit 2 VM-titlar i ultratriathlon.


Med vänlig hälsning
Jonas”

Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, men jag måste ändå beklaga Jonas inskränkthet. Själv blir jag glad när Sverige tar en medalj i OS, oavsett gren. Vilka grenar som hör hemma i ett OS är en helt annan fråga, och om jag hade sysslat med triatlon så hade jag nog varit lite försiktig med att ta upp en sådan diskussion. Triatlon är ju knappast en etablerad OS-gren.

Det som Jonas aldrig kommer att förstå är att det förmodligen krävs långt mycket mer blodspillan, tårar och andra kroppsvätskor för att dressera hästar än att springa, cykla och simma. Själv kan jag både cykla, springa och simma, men rida det kan jag inte.


 

Åh vad jag hoppas att någon skäller ut den här killen så han får skämmas lite! Tror att han är en riktig fegis. 

//Amanda


På banan del 1

//Amanda

Connemara riks hunting del 2


Vallentuna ridklubb

UTVERDERING
Parkering: Väldigt väldigt bra! I en jätte stor hage, fanns hur mycket plats som helst plus super nära till tävlingsbanan och anläggningen, precis bredvid!

Framridning: I deras super stora ridhus, 24 x 80. Dock fick man dela med Medelsvår A ryttare men det fungerade ändå väldigt bra! Blev inte så trångt. För Yngve var det nästan bättre för han taggade till lite extra då. Man var väl 7 stycken åt gången. 
 
Ridbana: Ridbanan låg parallelt med Medelsvår A men det var inga problem. Det var väldigt otittigt och dommaren satt i en bil. Det ända som var synd var att det inte fanns en collecting ring men man fick gott om tid på sig inne på banan. Dessutom kunde man gå runt banan med hästen innan så Yngve hade redan sätt banan. Vägen från parkeringen låg liksom bredvid banorna, jättebra!!
 
Cafe: Han inte titta, men de hade ett stort cafe och och vad jag tror väldigt mycket att väla mellan, precis vid banorna och platser vid banorna att titta på!

Övrigt: Alltså finns så mycket bra att säga! För det första är informationen jäääättee bra! De lägger upp startlistor en vecka innan med fasta starttider plus typ ALL information man vill ha och mycket mer. MAn kunde inte missa något. Finns även facebookgrupp där de lägger upp allt.
Det var även väldigt lätt att hitta på anläggningen. Dagen innan start har de även banorna öppna för riding. Så har man en tittig häst kan man åka dit innan och rida, hur bra som helst!!
Även hela tävligen är liksom som ett evenemang men artister och allt. Fanns även shopping. 
Ett som var ett väldigt plus var att de gav ut goodiebags till alla!!
Tävlingen fanns även på equipe, väldigt bra! Och så fanns det en fotograf på plats, gillar stort!
 
FEM hästskor till Vallentuna!
Kommer lätt åka till nästa års Augustidressyr!
//Amanda

Outfit!

Jag har verkligen läängtat efter att kunna sätta ihop en ny outfit och nu kan jag det!
Visst blev den döööösnygg. Ska rida i den på fredag, kanske imorgon om någon vill fota.
 
//Amanda

Kunde inte låta bli!

Hittade den här och dog lite. Kunde inte låta bli, dessutom 50%!!!


Vallentuna Framridning del 2


Connemara riks hunting del 1


Utställningsbilder Connemara riks 2012

 

Engelsk Ridklass Connemara riks 2012

En klass under Connermara Riks som jag inte har skrivit något om är den engelska ridklassen (därav inget schabrak).
I den klassen rider man först i grupp runt domarna och sedan rider man ett kort program ensam. När alla har ridit detta program sadlar man av och visar även hästen för hand. 
Amoure var väldigt överladdad i denna klass och kastade sig lite fram och tillbaka men överlag gick han ändå helt okej!
Domarna bedömer ju främst hur hästen rör sig under ryttare men även utan ryttare och i denna klass kom vi trea, tyvärr var det bara två placerade men jag hade ändå inte förväntat mig så bra resultat.
Domarna tyckte att han hade den bästa framåtbjudningen vilket var väldigt roligt!

Framridning Vallentuna del 1


Vallentuna Ridklubb LB:2

Kan börja med att säga att min häst är bäst! 
Det tar ju bara tio minuter dit så det var superbra! Väl på plats var han kolugn men jag gick med honom vi tävlingsbanan några varv innan jag satt upp. På framridningen var han UBERFIN. Min sega lilla häst blev plötsligt flashig, pigg och underbar. Jag satt verkligen och bara njöt. Tänkte att går det åt helvete på banan spelar det ingen roll för njutningen av framridningen var värt hela resan! 
På banan var han fortfarande helt cool med läget, tittade inte på någonting utan taggade till! Han gjorde allt jag bad honom om. Sen kom startsignalen. Bjudningen var helt ok hela banan. Hade lätt kunnat vara mer men det var över all förväntan om man jämför med hur han varit de senaste veckorna. Han hade gått från en etta till en tia formmässigt jämfört med hur han gått. 
Debuten på lång bana var inte heller något problem alls, han var såååååå duktig och gjord verkligen sitt bästa. Vi fick en dum miss pga mig. La om skänkeln och då kickade han och bröt av. Dumt men så blev det. 
Han kan ju vara ännu mer flashig och kortare i formen än vad han var idag plus några missar men vi landade ändå på 60,7% = Väldigt väldigt glad Amanda! 
 
Jag hade förväntat mig kanske runt 55% och var rädd innan att jag skulle hamna under 55% men min lilla visade att han minsan kunde! Dessutom nytt program på lång bana och allt. Åhh vad jag är taggad nu på alla tävlingar!!!
Tror placeringarna började vid 61% så utan missar så kanske!
 
 
Tove var snäll och följde med, bilder kommer!
//Amanda

Dressyrbilder Connemara riks 2012


Jag och Fleur 4/8 del 3


Dagens mål

Har svårt att sätta ett mål på idag eftersom det gått då himla dåligt. Jag vill bara att han ska försöka. Orkar han inte hålla galoppen, fine. Bara han försöker. 
Vill inte ha för många femmor och vill egentligen kunna snappa åt mig en 8a i galoppfattningarna men vi får se. Egentligen vill jag ligga över 60% för det är där vi är egentligen men i den här svakan kommer vi nog ligga runt 55% vilket inte alls gör mig som tävlingsmänniska glad men jag får ta den smällen och så får vi jobba oss upp tillsammans igen!
 
  • Över 55%
  • Inte så många femmor
  • att han ska försöka
  • bra halter och inridningar
  • Att det ska finnas någon bjudning framåt och inte stå till
  • Att han inte ska spänna sig för mycket
 
 
 
Startar 18.57, glöm inte kolla Equipe!

Tove & Amoure's dressyroutfit

Den här outfiten har vi i dressyren (:
Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Tröja: CRW
Kavaj: Pikeur
Ridbyxor: CRW
Ridstövlar: Bocaj
Amoure:
Träns: Claridge House (pannband från Charlies)
Sadel: Santa Cruz Arthur
Schabrak: Schockemöhle

Amoure 9 augusti

Idag har min goda vän Maria varit med i stallet, hon fick rida Amoure och det var första gången hon red :)
Jag tycker att hon var jätteduktig, satt fint och kunde till och med trava lite. Amoure skötte sig riktigt bra!
 
Amoure har nu tagit det lugnt den här veckan eftersom att han gått tävlingar två helger på raken men på söndag ska vi i alla fall träna dressyr.
 
Jag på Universal, har tyvärr ingen bild från idag :c

Vill starta den 9:onde!

YEEES! Kollade tävlingsdatabasen nyss, och jag är numera reserv 5 i LB:2an och reserv 4 i LB:3an. När jag anmälde mig var jag reserv 9 och 8 tror jag. Så nu finns det lite mera hopp om att jag får starta den 9:onde.

Det är exakt en månad kvar till tävlingen, så hoppas fler stryker sig! Hehehe.

Det står att jag ska starta på Anilin, och det stämmer såklart inte. Men jag behövde anmäla mig på Anilin, då det blir lite krångel när man ska anmäla Fleur till en storhäst tävling. Hon är ju en d-ponny för er som missat det. Men får jag starta, så gör vi bara ett hästbyte.

Jag och K2 igår 8/8


Augustidressyr

På fredag drar Cygates Augustidressyr på Vallentuna ridklubb igång där jag ska delta på fredagen! 
Så här skriver Vallentuna:

2011 lanserade Vallentuna Ridklubb en ny dressyrtradition kallad AugustiDressyren. Ambitionen är att hålla en hög klass i allt från ryttarupplevelse till publikupplevelse. Tävlingen går av stapeln 10-12 augusti på natursköna Veda.

Årets program

I år lyfter nivån till nationell Grand Prix och utökar till tre tävlingsdagar. Detta vill du inte missa så "gilla" oss på Facebook så missar du inte uppladdningen och den härliga tävlingen.  Du finner all tävlingsinformation i arbetsrummet, klicka på länken nedan så kommer du vidare.

 

Ska bli riktigt roligt att delta, dels att det är så stort och att jag är medlem på VRK och har varit där många gånger!

Dock är Yngve i en riktig svaka just nu och inte alls i en bra "tävlingsform" som han var innan sommaren. Har inga höga förhoppningar alls, får bara rida igenom programmet och "gömma" att han är loj så bra som det går. 

Men ska bli kul att åka dit i alla fall! Fotograf kommer finnas på plats och det är också lite kul!

Lite bilder från förra året taget från google!

f

Glöm inte följa tävlingen på Equipe också!

 


Yngve at the moment

Tycket att det är ett ganska känsligt ämne att prata om, att ens häst inte är pigg. Man vill mycket hellre säga att man har problem med att hästan är för pigg än att den inte går fram.
 
Idag var jag så fast bestämd på att Yngve skulle vara framåt men det var han inte. Eller jo faktiskt då jag red fram för då hade jag spö och då gick han bra. Sen la jag bort det och pratade med Lisa och då somnade han till liksom. 
Ja vi tränade väl mest på att han skulle vara framåt men det var ganska hopplöst. 
 
Yngve är speciell på det sättet att han väljer verkligen själv när han vill och inte. För det är inte bara i dressyren utan han är död i allt. Hoppning, uteritter, you name it. 
Sån här period har han haft ca 3 gånger sen jag gick honom på ett år. Det kommer och då går det inte att göra nånting med honom alls sen försvinner det plötsligt och jag har världens finaste och piggaste häst??
Det varar oftast i en månad eller två. Sist var det på våren då han började tappa hår och nu är det under sommarbetet. 
 
Men segheten går det inte att göra någonting åt. Vi har provat att låta honom vila, 1, två, en vecka men det fungerar inte. Sedan har vi provat att bara rida ut, fungerar inte. Sedan att öka på kraft en massor osv men inget fungerar. 
 
Så det hela ligger egentligen hos honom själv. Det roligaste är att INGEN kan se att han är seg fast då jag rider är det jag som bär hela hästen. 
 
I våras på tävlingarna var han som en liten bomb varje gång, hur fin och pigg som helst, han älskade att visa sig på banorna och jag hoppas det fortfarande finns nu när höstterminen börjar. I vintras kunde vi inte låta honom vila för han var så förbaskat pigg och hade för mycket energi. Min häst är ingen sommarhäst.
 
Jag har pratat med Lisa och då han är så här finns det inte mycket att göra. Man får låta honom bestämma tempo och vänta ut honom tills hans glöd kommer tillbaka. Det går inte att tvinga honom, pungt slut. 
 
Sen får bara dressyr stå på schemat ungefär två gånger i veckan, en gång för Lisa och en gång själv så han inte tröttnar. Det går i vilket fall inte rida dressyr då han är som han är, han jobbar bara på fel sätt då.
 
Ja så det är så det ligger till och det suger men vad ska man göra? 
 
Jag red i alla fall igenom programmet i slutet av lektionen och då kändes det som han tyckte det var lite roligare. Han höll bra tempo på alla raksträckor. Det var volterna som han blev långsam i. 
Vi kom överens jag och Lisa att jag ska dölja att han är seg på bästa sätt genom att inte visa någonting, inte banka, se sur ut, ingenting. Bara le eftersom hans seghet inte syns, bara känns. jag avslöjar oss så fort jag er besviken ut. Så bara rida igenom det och se glad ut. 
 
Känns som om det kan gå hur som helst på fredag. Antingen taggar han till lite som i våras eller tvärt om. Blir spännande.
Vill ha tillbaka min lilla raket <3

8/8-12

Idag red jag en storhäst som heter K2. Hon är import Danmark och är född -97.

En bild på K2 från Högvretens hemsida.
Hon var väldigt rolig, men också speciell. Som Rebecca(min tränare) sa, man får inte ge henne frågetecken utan punkter. Det hon menade med det var att är man som ryttare måste vara bestämd, men endå mjuk, och har en plan för sin ridning så blir hon väldigt fin! Hon gör mycket för sin ryttare. Men är man osäker själv, så blir hon tittig och lite ''överallt''.
I början så gick det sämre än i slutet,såklart! Men i slutet hade vi hittat varann lite, och då kändes hon väldigt fin! Roligt att rida storhästar nu också, men hade varit roligt att ridit min lilla Fleur också :(
Har bilder från idag, och dom kommer in i ett inlägg tidigt imorgon bitti.
 

Ridpasset idag

Idag så gjorde vi bara lätta saker, då hästarna inte är fullt igång efter betet.

Vi ökade och minskade volterna, gjorde mycket halter, snett igenom i galopp där hon var väldigt fin!!, ökade och minskade tempot. Fleur var fin idag, hennes tempo var alldeles lagom! Satt och njöt mycket av passet, jag älskar verkligen den här ponnyn. Så jäkla underbar!!

En bild från idag när vi ökade galoppen, man ser inte så mycket haha.


Hunting 28/7

Här kommer videon från Huntingen under connemara riks som vi plockade andraplatsen i :)
Bättre sent än aldrig.
 

Gårdagens mys

Åkte till stallet igår kväll för att ta in Yngve. Jag var dock lite klantig och gick ut utan regnkläder. Precis vid sommarhagen började det ösregna och hästarna var längst bort. OBS den hagen är en mil lång. Så då jag går längst bort i hundra år då bestämmer sig alla hästar för att galoppera tillbaka, kul! Bara gå tillbaka. Väl inne var vi liiiite blöta. Men vi myste, fixa hovar och svans och borstade massor innan han fick gå in i boxen och äta kvällsmat!


Jag och Fleur 4/8 del 2


Mantorpsryttarna fälttävlansdebut P70 5/8-12

Svenskt fälttävlansprogram för debutantklass 2011
Jag är både nöjd och lite missnöjd med dressyren, Amoure kändes lite vinglig men gick inte alls lika mycket bakom hand som han gjort innan vilket kändes bra! Alla delar satt och vi hade inga större missar, bara små grejer som att han gärna ville tränga in i hörnen i galoppen, men annars helt okej!
Fick endast sexor, sjuor och två femmor vilket jag är nöjd med. Fick femmor på ena kortsidan i galopp (för att han trängde) och på sista halten som blev lite svajig. Fick till och med en sjua på ena galoppfattningen haha.
Fick i alla fall 61,5% vilket blev 57,8 straff.
5:a efter dressyren.
 
Hopprov 75 cm
Det var en okomplicerad bana med lite kringelikrok vägar, inte speciellt tittiga hinder bara ett plank och lite smågrejer i de andra hindrena. Det enda jag var lite orolig över var sista hindret som var en trippelbarr då vi aldrig hoppat det, men den var så låg så det borde ju inte bli något problem.
Allting kändes väldigt okomplicerat, Amoure var väldigt laddad och tyckte att det var kul! Han tyckte väl att det var alldeles för lågt men hoppade ändå bra, var dock på väg att dra med oss planket men hade turen på vår sida!
Felfri och 3:a efter hoppningen.
 
Uthållighetsprov P70 - Optimaltid 2,28 m
Det var en bra bana, ganska jobbig då det var mycket upp och nedför men inga jättetittiga/svåra hinder.
Både jag och Amoure var taggade, men han har ju aldrig varit men om något liknande så i starten var han väldigt lugn vilket var skönt! Först efter hinder två började han dra iväg och på hinder nr 3, som enligt mig var det tittigaste på banan, hoppade han jättelustigt så jag tappade båda stigbyglarna, haha! Men fick tag i dem till nästa hinder som var ett dike och sedan hoppade vi hindrena uppe på en äng och sedan tillbaka ned mot starten, genom vattnet och sådär. Allting gick jättebra! Kom lite nära på några hinder men det gjorde ingenting!
Kom i mål, felfri på hinder och med tiden 2,23 min vilket gav dubbelt felfritt :D
 
Haha, både pappa och Amanda var jättenervösa. Själv kände jag mig faktiskt väldigt lugn (:
 
Antog att jag skulle behålla min tredjeplats och när jag och Amanda gick in på Equipe-online för att kolla resultat så stod det att de innan mig (ettan och tvåan) varit felfria i terrängen men när speakern sedan ropar ut vilka som ska komma till prisutdelningen har jag VUNNIT. Jag blev verkligen chockad, det trodde jag ALDRIG. Jag har världens finaste och bästa ponny <3
 

Uppe med tuppen

Idag var jag i stallet redan halv sju och är nu på väg hem! Släppte ut några hästar och red min lilla plutt i ridhuset. Han var väldigt taggad tills jag började rida. Han skötte sig väldigt bra eftersom i vanliga fall då han är själv så blir han okoncentrerad och gnäggar men inget sånt idag. Dock kände jag själv att jag red väldigt dåligt idag och sadeln kändes jätte konstig. Hum. Som var jobbigt idag var att i början bestämde han sitt tempo och jag fick anpassa mig. Alltså väldigt långsamt. Men sen blev jag så trött på honom och bestämde mig för att nu är det jag som bestämmer tempo. Eftersom jag inte använder spö och inte kan använda sporrarna så använder jag rösten. Och varje gång han försökte byta tempo blev jag arg. Så red runt ett LB:2 program med hans huvud i luften och helt springit men efter mitt tempo. Sen försökte jag igen fast rida mer seriöst och kort och då behöll han tempot jag ville hela programmet, duktig!! Hade inga bilder från idag så ni för en screenshot från förra Lisa träningen.


På väg hem

Just nu är vi på väg hem efter att ha lämnat Amoure på Grana. En trött men mycket nöjd ryttare! Amoure var gudomlig idag (dock var jag inte riktigt nöjd med dressyren, lite småsaker) och som ni sett har vi fått vår första vinst :) Helt otroligt att han bara är fem år min plutt! Imorgon får ni en låång utvärdering. /Tove


Jag och Fleur 4/8 del 1


Startlista till fredag

Startlistan för mig och Yngve till LB:2 an på fredag!


Gissa vilka som precis vann sin första FÄLTTÄVLAN?!


Min räddare - Fleur

Efter att vi sålde min första ponny,Space. Så var det meningen att vi skulle köpa en ny ponny. Åkte och provred en d-ponny som hette Bambina, vi ville verkligen ha henne! Det var sååå nära att vi köpte henne. Men efter några veckors tänk, så beslöt jag mig för jag inte ville vara någon hästägare! Var inte alls pepp på att börja på ridskola, då jag tycker man blir som en i mängden, man stannar upp väldigt mycket i sin ridning, och ibland kan det tyvärr bli att det är jag som ryttare som får lära ponnyn, istället för tvärt om.
Provred på Väsby ridklubb, där jag lärde min grund när jag var mindre. Men kände att jag inte ville börja där igen! Ville göra något annat! Så mamma ringde till Kjelle som har Högvretens ridcenter. (Vi visste om det stället, för jag hade provridit Lady Fleur när vi letade ponny, men köpte Space istället.) Och jag fick provrida. Nu är jag fast där, och tränar och tävlar Fleur. Trivs super! Högvreten är inte alls som en ridskola, här får bara dom allra bästa gå, man får alltså inte vara nybörjare, vilket gör att det är god kvalité på hästarna! Jag lär mig något nytt varje ridpass, och jag känner mig inte alls som en i mängden!

Om jag inte hade börjat på Högvreten och fått börjat träna och tävla Fleur, vet jag inte om jag hade fortsatt med ridningen över huvud taget! Så ja, Fleur var väl min räddning.

Det går bra nu

Nu har Tove flyt! 61% i dressyren, felfri i hoppningen och TREA hittills!!!! Heja heja heja!! Terräng kvar!!


SCHEMA

LÖRDAG: Skritt barbacka, ställa, känna igenom och svara för skänkel ute på ängen. 
SÖNDAG: Skritt i skogen, klättra
MÅNDAG: Träning på ridbanan. Fokus på bjudning
TISDAG: Skritt/trav på slingan
ONSDAG: Hoppas på Lisaträning, 
TORSDAG: barbacka skritt, mjukgörande/promenad
FREDAG: Tävling
LÖRDAG: Vila
 

SCHEMA

LÖRDAG: Skritt barbacka, ställa, känna igenom och svara för skänkel ute på ängen. 
SÖNDAG: Skritt i skogen, klättra
MÅNDAG: Träning på ridbanan. Fokus på bjudning
TISDAG: Skritt/trav på slingan
ONSDAG: Hoppas på Lisaträning, 
TORSDAG: barbacka skritt, mjukgörande/promenad
FREDAG: Tävling
LÖRDAG: Vila
 

Framme

Nu är vi framme. Blev betydligt bättre än vad vi trott! Amoure får stor box och till och med hage! Inte många meeting som erbjuder det inte! Heja Mantorp! Glad häst = glad ryttare


Dagens ridpass

Började med att skritta ut en sväng innan ridpasset som uppvärmning, sen in på ridbanan. I skritten gjorde jag mycket halter, red in på medellinjen, gjorde halt, och sedan ut på spåret igen. På långsidorna motställde jag, och på kortsidorna ställde jag. Hon blev väldigt mjuk och fin! Hon blir bara finare och finare för varje dag. I traven idag var hon jättefin!! Vi gjorde mycket stora volter. Galoppen i vänstervarv är hon stel i, överdrev ledandetygeltagen för att få henne att sänka sig, men hon sträta emot. Blev lite bättre mot slutet, men inte helt bra. Men det kommer bara bli bättre ju mer igång hon blir! Högergalopp var hon väldigt fin i iallafall. Hon blev rund,mjuk och.. ååh så himla fin bara.

Innan ridpasset

SCS - Utställning 28/7

(Förra helgens connemara riks)
Amoure var riktigt taggad inför utställningen! Putsad och fin.
Vi började med att gå runt i ring och sedan visade vi hästarna en och en, jag var nummer två.
Amoure tyckte att det var väldigt trist att stå stilla, ville helst gå runt lite och blev väldigt nöjd när det sedan var dags att skritta.
Han klev på väldigt bra och skritten kändes avslappnad. I traven klev han också på bra men blev lite "dragig", ville gärna till kompisarna.
 
Jag trodde helt klart att vi skulle hamna i den nedre halvan av resultatlistan eftersom att Amoure inte är så jätte rastypisk. Men där hade jag fel.
Amoure fick faktiskt 37 p och silver, och dessutom en tredjeplats efter två väldigt rastypiska skimlar (:
Han fick mest sjuor men på gångarterna fick han åttor, de skrev att skritten var energisk och vägvinnande och att traven var lätt. Kul!
De skrev även att han var av bra ridtyp, dock lite för hästig för att bedömas högre på rastyp.
Jätteroligt i alla fall :D
 

Knäckebröd

Amanda tvingade Amoure att smaka knäckebröd för första gången. Det var torrt och äckligt tyckte Amoure!


Åker bil

Nu sitter vi i bilen och kollar på dressyren från igår! Snart i Mantorp WOHO. Bilden får tala för hur vi smsar här om dagen.


Snart

Nyduschad och redo!


Smörjsmörjsmörj!

I förr går blev det smörjning! Fast inte allt utan det jag tycker är viktigt heheh. 
Men fint blev det, testade nya Stubben saddle soap so jag tyckte fungerade hur bra som helst!
Putsar en sista gång inför tävlingen på fredag!
l

Jag och Everest igår!


Patrik, rollkur?

En tysk tidning har tagit bilder då Patrik ridit Scandic dagen innan tävling. Finns två sidor, ena som tror att tyskland vill ha Sverige ute ur leken och att det bara är en bild ur ett ögonblick medan andra tror att Patrik rider Rollkur?
Vad tror ni?
Tyska hemsidan (översatt)
http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=de&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.st-georg.de%2Folympia-2012%2Fdetail.php%3FobjectID%3D13009%26class%3D6
Dressurtraining, Patrik Kittel, Scandic

Två hästar ridna - check!

 
Först red jag Fleur, vi skrittade ut ca 20 minuter, och red ca 30 minuter på ridbanan. Red tre serpentinbågar i traven, och där kändes hon mjuk och fin. I galoppen krävde jag inte så mycket, utan lät henne mest galoppera på. Ökade lite på långsidorna, och gick in på volter då och då. Hon kändes fin, och hade bra energi. Kul! Traven efter galoppen var väl lite halvdålig, hon var lite för mycket på hugget. Men hon lyssnade och var fortfarande fin i formen. Tror verkligen hon kommer vara super nu i höst, hon behöver bara komma igång lite nu efter betet, sen så! Hennes energi och allt, ååh den här hösten kommer bli awesome!

Sen fick jag rida Everest på 170cm! Haha, har ridit två storhästar i hela mitt liv, och det har varit små storhästar. Så det var annorlunda,men kul var det.
Skrittade fram ute i ca 10 minuter, och sedan till ridbanan. I skritten gjorde jag mycket volter, ställde och motställde. Han var med på noterna, och gjorde allt jag bad om. Riktig nallebjörn! I traven gjorde jag ungefär liknande som i skritten, och OJ vad stor han kändes när jag började trava!! Jag som är van vid lilla Fleur. Han blev lite framtung vissa gånger, och det resulterade i att jag följde med. Så jag fick väldigt dålig sits, och då kunde jag inte inverka lika bra. Men det rättade jag till snabbt genom att jag bröt av till skritt och satte mig i MIN sits, sen tog jag tyglarna utifrån det, och satt helt still med händerna. Kände jag att jag började åka med, reglerade jag det snabbt! Och så tänkte jag liknande i traven och galoppen, och då kändes det kanon! Fick en riktigt bra känsla i galoppen verkligen! Skrittade av ute i skogen ca 10 minuter, och då bockade han lite, bushästen!

Har några bilder från ridpasset som kommer upp imorgon bitti!

Långritt

Idag red vi långritt! Fast haha jag cyklade och Linda red eftersom hon ska till Gotland ett tag. Mamma red med och hon red Hebbe. Vi red först till smedby, tog väl 1 timma. Sedan till bollstanäs och där efter till fresta, sedan Ekeby, högvreten och hem.

Nu fattar nog inte så många vad jag menar men det tog ca 3-4 timmar. Det jobbiga var att vi red helt på improvisation så flera gånger fick vi gå tillbaka och leta och massor men tillslut hittade vi hem! Jag red sista vägen för jag höll på att dö haha men han skötte sig bra!


Så många frågor - inga svar

Att tillbringa varje dag i ett års tid tillsammans med en ponny, gör att den betyder enormt mycket för en. Hur jobbig eller bråkig den än är, så får den endå en stor betydelse i ens liv. Ett år är lång tid. Man hinner uppleva mycket tillsammans - blod, svett, tårar, och även lycka, glädje och skratt! Att sedan skiljas från den, gör att man rasar. Man tappar allt. Vad kommer att hända? Kommer ponnyn minnas dig? Hur kommer ponnyn ha det?

Den här ponnyn, är Space. Jag vet vart vi sålde henne, men dom har sålt henne till några andra.
Från att ha full kontroll på vad ponnyn gjorde, hur hon mådde, vad hon åt, hur mycket hon rörde sig, att veta allt om ponnyn. Till att inte ha någon som helst aning, varken vart hon är, eller hur hon mår eller vad hon gör just nu i den här sekunden. Det är en läskig känsla..
 

Marilyn

idag har jag faktiskt ridit en ponny i stallet. Marilyn är en liten D ponny som Johanna äger! Mary hade kvalat SM innan Johanna köpte henne med ägaren var då över 18. 
Mary är en vääääldigt pigg och svår riden ponny som är väldigt duktig i hoppningen. Jag ska ta hand om henne om en lite mer än en vecka då Johanna åker bort så idag tog jag ett litet provpass på henne eftersom hon är ganska svår. 
 
Jag måste faktiskt säga att hon är en av de svåraste hästarna jag ridit. Hon har en väldigt stark skritt och galopp vilket gör att hon försöker smita från traven hela tiden genom att galoppera. Så fort hon inte får som hon vill ställer hon sig och stutsar på bakbenen och slänger med fram. Tror och hoppade runt med mig så fort jag krävde typ 50 gånger haha. 
Andra problemet tyckte jag var att hon har svårt att gå i en lite lägre form och blir väldigt hög i formen och spänd, även väldigt stutsig. Det var bara några gånger jag fick henne att trampa på fast avslappnat i en bra form. 

Men sen Johanna fick henne har det i alla fall hänt HUR mycket som helst och hon går som en klocka i hoppningen men i dressyren kan hon som sagt säga emot. MYCKET sto. Dock känns det som att om jag fattar alla knappar kan hon bli hur fin som helst eftersom hon har så förbaskat mycket energi. Lätt piggaste hästen jag ridit förutom Space.
Jobbade med att inte låta henne bestämma, få henne lite lägre genom att göra massor med halvhalter och övergångar men det var svårt!
Johanna tyckte det såg bra ut och att jag red henne bra så det var ju bra! Dock kände jag att min sits blev lite dålig och jag hade velat sitta ner mer och liksom få ner benen. Får tränas mer på!
 
 

2 Augusti

Både igår och idag har jag ridit Fleur. När jag kom till stallet igår, och går mot Fleurs box och ropar på henne,sticker hon ut huvudet från boxen med örona frammåt. Då insåg jag verkligen hur mycket jag saknat ponnyn!
Igår red vi mer på fyrkanten men idag red vi lite mer på volter och bågar. Hon har känts jättefin dom här två dagarna, och det tyckte Kjelle också. Tror att Fleur behövde den här vilan!

Ser ni att jag har mina nya stövlar? ;) Jag verkligen ÄLSKAR dom! Hur sköna som helst, fast dom inte är ''inridna'' än.
 

Ovalen 12/7


SHOPPAT!

Stubben läderbalsam! Tydligen bäst i test, ska prova den och kolla om det stämmer!
Hovlack. Hovarna blir som då man oljar in den, de glänser alltså. Fast med hovlack fastnar det, som nagelack! Blir dösnyggt till tävlingarna! Tas bort med vatten.
Världens bästa svansglans. Har aldrig varit med om något så bra och det tycker ALLA. det här är verkligen magic! Provade ha i lite i Amoures svans på meetinget och blev super så nu fick Yngve en egen! Har haft pälsglansen med och även den är super!
Hade turen att en liten söm gått av på exakt det schockemöhle schabraket jag ville ha. De drog av 130 kr och jag fick den för bara 275 kr!!!!!!! HUR BRA SOM HELST! 
 
 
Jag ville ju ha en tävlingsskjorta och hittade den här helt underbara tröjan från Mountain Horse. Den satt helt underbart och var verkligen så snygg! Snyggare i verkligheten än på bild!!!! Den gick dock på 595 kr vilket egentligen är lite för saftigt men kunde verkligen inte låta bli den här gången!
 
Nu är vi SÅÅÅ redo för meeting och hela hösttävlingssäsongen!!!

Lisa träning onsdag

Kan ju börja med att säga att idag gick det mycket bättre än igår!
 
Red fram först med spö vilket gick väldigt bra men sen tog jag bort det och krävde lika mycket bjudning. Först fungerade det helt ok men hade kunnat vara mer. Men sen blev han själv i ridhuset och då blev han väldigt pigg. 
Då lektionen började ville Lisa att jag skulle rida med spö så det gjorde jag.
Vi tränade på att i höger (som han är väldigt svag i) så skulle han arbeta på rätt sätt och använda rätt bakben. Han går ju inte helt super där men han jobbade i alla fall rätt. 
Sen bytte vi varv och då blev han magisk! Han var helt underbar och Lisa sa att han aldrig gått så bra. Han var så fint i min hand så vi pushade honom lite mer än vad vi gjort tidigare genom att klämma ihop honom och få honom att jobba mer med bakbenen och få ett bättre steg, han var väldigt väldigt fin!
Vi avslutade med att ta bort spöt och rida i en lång och låg form i trav för att slappna av men ändå jobba ryggmuskler. Då höll han bjudningen super fast vi tog bort spöt!

Jag vill egentligen att han ska gå så bra utan spö för tävlingarna kommer gå åt skogen men det är ändå vikigt att han går rätt så han kan bygga muskler!
 

Lisa kurs 31/7-1/8

Dag 1
Igår jobbade vi mycket med grundformen och att jag skulle tänka på att bara föra fram handen längs mankammen när han började gå bakom. Det gick bra men problemet var att han var riktigt, riktigt pigg. Blev en del glädjeskutt och sådär, haha ;)
Red i alla fall galoppdelarna i debutant programmet ett par gånger och det kändes bra! Fick mycket bra tips.
 
Dag 2
Idag jobbade vi vidare, och det blev mycket jobb med att han skulle ta ett bra stöd på bettet utan att "dra iväg", blev bara bätte och bättre under passets gång. Red mycket halter från trav, så fort jag kände att han började springa skulle jag göra en snabb halt och sedan rida fram igen. När han gick bra skulle jag också göra en halt, men en mjuk för att visa att halter inte bara är bestraffning (:
Sedan red jag mycket galoppfattningar och han var lugnare än igår men fortfarande väldigt laddad. Kändes ändå bra (:
Traven på slutet var perfekt! Stadig, taktmässig och inte minsta tendens att falla bakom hand (det hade han förvisso knappt någonting under passet).
Från igår (:
 

Tävlingsshoppat!

//Amanda


Vill ha, ska skaffa!

detta är vad jag vill inköpa inför tävlingssäsongen!
En tävlingsskjorta! Sjukt snyggt att ha nerstoppat under ridbyxorna och praktiskt då det börjar bli lite kallt!
Detta schockemöhle schabrak vill jag ha! Jag har ju mitt broderade mias som jag älskar! Men kommer ju åka på meeting och starta två klasser vissa dagar och då kan det behövas ett extra!
Ett blingbling skärp är ett måste!
 
Sen kommer mina dressyrstövlar i höst också! Kommer bli väldigt najs!

Lisa träning tisdag

Igår gick det verkligen inte bra. Eller egentligen gick det helt ok med tanke på hur han har varit men jämfört med hur han kan gå var det uselt. Han har absolut ingen egen bjudning och det är det värsta jag vet. 
Lisa tycker att jag sa börja rida med spö för att få honom framåt så han kan jobba rätt och börja bygga muskler så att han så småning om ska orka gå framåt med bra bjudning men jag HATAR spöt. 
Då jag red med spöt då jag fick honon var det hemskt och dessutom blev han ännu värre då jag red utan spö på tävlingarna. 
Men sen slutade jag med spö och han hittade då en egen bjudning. Därför vill jag inte rida med spö igen men just nu känns allt lite hopplöst speciellt då vi ska debutera LB:2an om en vecka (ångest) 
Hade han gått så bra som han gjorde innan sommarbetetet hade jag nästan kunnat debutera LA men nu känns det som om vi inte ens kan starta en LC.
Under senaste veckan har jag ökat på havren väldigt väldigt mycket och han har fått sova inne två dagar men han blir inte piggare.
Det är så konstigt hur han kan vara. Ena månaden kan han vara pigg så man knappt får stopp på honom sen kommer de här månaderna då han inte ens kan ta sig fram i trav. Jag förstår verkligen inte. 

Nu blev det ett lite deppigare inlägg men jag stör mig på bloggare som inte kan skriva då det går dåligt, för det går inte alltid bra för alla. Ridningen är verkligen en bergodalbana och jag tycker det känns bättre att skriva som det är!
 
Jag och Lisa kom överns efter en hel del övertygande att jag rider med spöt halva lektionen idag, sedan halva utan och då ska Lisa visa hur jag då hanterar honom om han slutar lyssna. 
Nu är det bara hålla tummarna och hoppas att jag kan träna något annat än att få honom fram i trav!
Första bilden var från hans förra topp och hans bästa topp. Då var han helt underbar och gjorde ALLT jag bad om. 
Sedan har jag turen att han blir en annan häst på tävling, han blir en bomb så förhoppningsvis piggar han på sig på borta plan även nu. 

Ovisade bilder på mig och min prinsessa #2


RSS 2.0