Bra med play!

När man inte själv kan befinna sig på plats i Globen så är det ju jättebra att det går att titta på SVTplay :) Just nu sitter jag och kikar på dressyren och det är alltid kul att se lite mer av den svenska eliten.
Imorse sprang jag en vända och styrketränade lite, har tänkt gå till centrum om någon timme för att kolla på lite kläder (hör och häpna, jag hatar att shoppa). Ikväll kommer en hästkompis som jag inte träffar så ofta så det ska bli roligt.

Hästdetaljer i hemmet

Här i lägenheten finns det några jättesöta koppar med hästmotiv. Motiven har lite "Mulle"-tema över sig och är väldigt roliga. Fem stycken olika motiv finns det och här kommer bilder på allihopa :)
Visst är de söta? :D

Gamla stallkompisar på besök

Idag startar Stockholm Horse Show (officiellt). Jag har verkligen funderat fram och tillbaka huruvida jag ska gå eller inte men kom fram till att jag hellre sparar dem pengarna. Ikväll ska istället två riktigt saknade stallkompisar komma över på middag, och det ska bli så roligt. Vi har träffats lite då och då de senaste fyra åren men innan dess träffades vi varje dag då vi stod i samma stall och red tillsammans hela tiden.
Man får ett speciellt band till sina stallkompisar - man har samma intresse och umgås dag ut och dag in. Just stallkompisarna tycker jag betyder så otroligt mycket, så det gäller att hålla hårt i gamla som nya :)
Jag på min förra ponny och Ida på sin gamla medryttarponny. Har precis suttit och tittat igenom blogginlägg från 2009 på min gamla blogg där jag skriver om vad vi (jag, Ida och emma) hittade på, haha.

Lagkänslan skapar sammanhållning

Det är verkligen en hel annan känsla att tävla i lag än att tävla individuellt. Det skapar så mycket mer sammanhållning.
Egentligen är det ganska trist att ridsporten är en så pass individuell sport, man tävlar betydligt mer ensam än man tävlar i lag och på ett sätt tävlar man ju individuellt även då man tävlar i lag.
Jag red med i Div. 2 laget i hoppning på min förra ponny för 3-4 år sedan och i somras var jag ju med i SM-laget i fälttävlan. Det är väldigt roligt med lag och man lär känna många klubbkompisar.
Vi får se hur nästa år blir men jag hoppas att vi ska hinna vara med i något lag, jag och Amoure :)
En del av SW-truppen från Lag-SM.

Amoure 28/11-13

Det var roligt att sitta på hästryggen igen, och det är ju helt klart det positiva med att ta lite paus - abstinensen!
Amoure var pigg och glad men ändå lugn, jag tycker att han gick på i ett alldeles lagom tempo i skritt och trav. Dessutom tycker jag att han gick i en trevlig form, men ibland glappade han lite så jag red mycket övergångar och tempoväxlingar för att få honom att ta ett ärligt stöd fram till bettet. 
I galoppen så kändes han lite för mycket av och på, tror att det beror på att han inte riktigt är helt igång. Jobbade i alla fall lite grann med att få honom att slappna av och inte bli kort och stark. Avslutade när det kändes bra och travade av honom lång och låg.
 
Jag har många mål med vinterns träning och därför är tanken att han ska sättas igång i lagom takt för att sedan matchas på bästa sätt inför vårens tävlingssäsong, tror att det blir jättebra :)
Det här är fortfarande en av mina favoritbilder på mig och Amoure, från årets tävlingsdebut i februari :)

Snygga jodphurs

Jag har en förkärlek för mörkbruna jodphurs med dragkedja. Jag tycker att de är himla snygga!
Dessvärre använder jag knappt jodhpurs och tror därför att det skulle vara slöseri att köpa ett par, för de som håller bra kostar ofta en del. Jag har ett par slit- och släng jodphurs men använder hellre mina gummistövlar, hehe, och rider inte i något annat än mina stövlar.
De vänstra är från De Niro och de högra från Ariat, alltså lite dyrare modeller som kostar runt 2000-lappen.
De till vänster kommer från Cavallo och går på dryga tusenlappen. De till höger är av den billigare varianten, från Hööks' JH Collection.

Veckans tips vecka 48

 
Amandas blogg Lifeofshowjumping.com
Jag tycker att det är väldigt intressant att följa någon som är så väl insatt i den internationella hoppvärlden och som delar med sig av den på ett nyanserat sätt. Amanda är dessutom en tjej med ett väldigt bra och sunt hästtänk och hon och hennes kille verkar ha ett bra tänk med sina unga hästar - precis så som det ska vara.
Hon skriver mycket bra åsiktsinlägg och det är även intressant med hennes "dags-uppdateringar" :)
Kika in HÄR.
Amanda's kille, Ivo, och en av deras fina hästar :)

En paus från alla måsten

Uppdateringen är väl inte så jätteroligt just nu, men jag har lovat mig själv att ta lite av en paus från alla måsten, förutom skolan då då.
 
Eftersom att jag är en så pass ambitiös person så har jag verkligen gått på högvarv hela hösten, och det har blivit lite för mycket vilket gjort att jag inte riktigt har mått bra. Jag har tagit hand om Amoure alla dagar i veckan, jobbat för bra resultat i skolan och umgåtts med alla kompisar. Det blir ganska mycket efter ett tag och nu när jag bor här inne i stan så har jag tagit chansen att bryta det negativa mönstret.
 
Imorgon ska jag i alla fall få andas lite häst vilket ska bli härligt - det är alltid något speciellt med att vara i stallet. Jag har en lång håltimme vid lunch och då är pappa snäll och plockar upp mig så att jag kan rida under dagen. Ska nog hem på middag på kvällen också innan jag ska tillbaka till stan.
Lite bakning och matlagning trycker jag in i schemat när inte hästen kräver all tid, för mig innebär det avkoppling och ett rent nöje. Sen att frysen fylls med sådant som jag inte äter upp är en annan femma ;)

Veckans fråga vecka 48

Vem är du?
Rider du på ridskola? Har egen häst? Medryttarhäst? Foderhäst?
 
Jag är väldigt nyfiken på vilka ni som läser bloggen är - för ni vet ju en hel del om mig men jag vet inget om er. Så vilka är ni? Släng iväg en kommentar med lite information om dig själv. Hur gammal är du? Var i Sverige bor du?

Här bakas det för fullt

Det är rätt skönt att bo själv, samtidigt som det är rätt trist och framförallt tyst.
Igår invaderades i alla fall lägenheten med ett gäng vänner som stannade över natten. Under dagen idag byttes några ut mot några andra vänner som kom över på fika. Har provlagat flertalet recept till min kokbok och varit ute lite grann i kylan.
Och för er som undrar varför jag inte befann mig i skolan så har det den enkla förklaringen att vi faktiskt är lediga idag :) Imorgon går jag dessvärre 8-17 men jag ska nog överleva på ett eller annat sätt, har ju massa bakverk att ta med mig ;)
 
Nu ska jag börja titta på en ny tv-serie och därefter ska jag nog sova. När man har vänner på plats blir mängden sömn relativt begränsad ;)
Mumsiga chokladbakelser som är sådär härligt krämiga i mitten.
Frozen Cheesecake till vänster och morotskaka till höger.
 
Så om någon är sugen på lite smarrigt fika så är min frys fylld ;)

Fula bilder

Det är lite av en konst att ta bilder i rätt ögonblick - de fula bilderna är ofta fler än de fina. Här kommer några mindre lyckade bilder från en terrängträning i våras.

Amoures bästa egenskaper

- Han vill alltid göra rätt.
- Han tycker att det är väldigt roligt att träna och tävla.
- Han är väldigt snäll att ha med sig på olika platser och är lugn även uppstallad i tävlingsstall.
- Han är så positiv och glad.
- Han är social och tycker om att gosa.
- Han lyssnar väldigt bra när man säger till honom.

Tre saker som (tyvärr) gör en tävling dålig

- Otrevliga funktionärer. Som ryttare är man ofta lite nervös, och ibland stressad, när man befinner sig på tävlingsplatsen och det är då viktigt att bli vänligt bemött av funktionärer. Sedan kan jag tänka mig att det ibland är väldigt påfrestande att vara just funktionär, och de (flesta) gör ett superjobb!
 
- Framridning/framhoppning i ett varv. Något av det värsta jag vet, det är definitivt inte att ge hästen de bästa förutsättningarna. En häst behöver (oftast) lossas i båda varv för att kunna prestera sitt bästa - det är helt enkelt omöjligt om man bara får rida runt i ett av de två varven. Tyvärr är det såhär på en del tävlingar.
 
- Dåligt underlag. På tävlingar där flertalet hästar går omkull inne på banan så blir jag lite mörkrädd. Tävlingsarrangörerna måste ju veta att underlaget är halt, tungt eller vad det nu är? För mig känns det som en självklarhet att man ser över underlaget innan tävling, men kanske är det inte så.
 Bilden har inget med inlägget att göra

My roomie

Nu har jag flyttat in i lägenheten där jag ska bo i två veckor. Min rumskompis är katten Klas Henry, jag kallar honom Klasse.
Han är lite reserverad och blyg men vi har redan blivit bra kompisar :) Känns lite extra "vuxet" att bo själv ett tag, men det är skönt att ha lite egentid och passa på att umgås med lite kompisar. Ikväll kommer Amanda över på middag, vi har inte träffats på jättelänge!
 

Julklappar

Nu är det en månad kvar till jul och i år innehåller min önskelista i princip inget hästrelaterat. Jag önskar mig mest pengar, och de ska förstås läggas på en del träningar och liknande men annars önskar jag mig bara en tröja och ett par ridbyxor.
 
Ridbyxorna är från Hööks och tröjan från HV-Polo. Tycker om båda väldigt mycket och tror att de skulle passa perfekt in i min ridgarderob - behöver något ljust :)

Tre saker

Det finns tre saker som jag förespråkar lite extra när det kommer till ridsport och hästhållning.
 
- Variera mera! Nästan allt när det kommer till hästar kan varieras - träning, utrustning o.s.v.
- Våga ta hjälp! Ibland fastnar man i en ond cirkel med sin häst och det kan vara till stor hjälp att ta hjälp av någon. Det behöver inte handla om att du inte själv kan men det kan vara svårt att bryta ett mönster.
- Om något känns fel - ta reda på vad det är! Den här punkten går lite hand i hand med de ovanstående men oavsett tycker jag att det är viktigt att "lyssna på hästen" och reda ut vad det är som är fel. 
 

Amoure 23/11-13

Vad kallt det börjar bli nu! Det är runt nollan nästan hela dagen nu och jag tycker inte att det gör så mycket. Jag längtar efter snön :)
 
Idag fick Amoure komma ut på en kort uteritt. Han var pigg och glad och blev överlycklig över att få komma ut. Red mest på grusvägen då det var lite isigt och halt på de andra vägarna. Avslutade med skritt i skogen och där tyckte han att det gick alldeles utmärkt att trava upp och nedför backarna, vilket inte jag tyckte, hehe.
 
Efteråt så broddade jag honom, det kändes som att det behövdes med tanke på hur hala alla asfaltsvägar är nu, och det är asfalterat utanför stallet.

Amoure 22/11-13

Det var en glad ponny som fick röra på sig med ryttare på ryggen.
Jag red honom lite lång och låg och han kändes mjuk i sidorna. Lite lättare sidvärtes slank väl in här och där och även ett par travbommar.
Avslutade med lite galopp på halvlånga tyglar och då blev Amoure riktigt glad, han tyckte att det var kalas och tyckte inte riktigt att det passade sig att sakta av men så småningom så travade han avslappnat.
Roligt var det i alla fall att sitta på min glada lilla pärla :)
Gammal bild

Thank god it's Friday

Idag är det en dag då det är väldigt skönt att det faktiskt är fredag. Det är väl alltid skönt med fredag (och helg) men idag så är det extra skönt.
Det har varit en ganska hektisk vecka och helgen blir lite likadan, nästa vecka ska jag dock se till att ta det lite lugnt och verkligen slappna av. Vara lite för mig själv, och med fina vänner, och andas.
 
Som hästägare har man lite mer att göra än normala tonåringar, man tillbringar flera timmar om dagen med sin häst och jag kan ibland glömma bort att andas och ta det lugnt. De gånger jag "tar det lugnt" så är min hjärna ofta full med andra tankar. 
 
Idag ska Amoure i alla fall ridas i ridhuset under kvällen, så får vi se hur han känns efter två veckors "vila". Ska bli roligt :)

Cerise

Schabrak: HV-Polo // Handskar: HV-Polo // Skydd: HV-Polo // Tröja: Kingsland // Ridbyxor: Animo // Jacka: Equiline
(skorna är nog inte så lämpliga)

Dion 21/11-13

Precis som förra veckan så fick jag hoppa Dion idag :)
Vi började med att rida fram självständigt, hittade lite fler knappar idag men annars så gick hoppningen bättre än markarbetet, precis som förra veckan.
Vi hoppade lite enkelhinder innan vi hoppade en kortare bana på 5 hinder med ett avbrott för skritt med vändningar mellan koner i mitten. 
Lisa höjde upp lite till mig och Dion och det kändes väldigt bra när vi hoppade. Dion var positiv och glad och hon är verkligen min typ av häst i hoppningen. Tar för sig av hindrena och bjuder fint :)
 
Imorgon ska jag äntligen rida Amoure igen, tjoho :)

Idag är det ridning

Har haft mycket för mig de senaste dagarna. I tisdags var jag ute och åt middag med några kompisar och därefter gick vi på Midnattsvisningen av Catching Fire - alla måste se den :) Om ni tyckte om första filmen, d.v.s. The Hunger Games, så kommer ni att älska denna film. Jag hade väldigt höga krav då det är min favoritbok och den upplevde verkligen mina förväntningar - grymt bra!
 
Idag ska jag rida igen, för första gången på en vecka, och även denna gång på ridskolehäst. Kommer troligen att rida samma häst som jag red förra veckan då det är hoppning som står på schemat även idag.
Känns väldigt konstigt att bara rida en gång i veckan när man är van att rida varje dag men samtidigt är det ganska skönt nu i novemberrusket men lite tråkigt är det allt. De kommande två veckorna ska jag dock rida nästan ännu mindre, då jag ska flytta hemifrån, hehe. Inte riktigt, men jag ska bo inne i stan i två veckor och det blir lite långt att åka till stallet varje dag. Tur att man har underbara föräldrar som ställer upp <3 Det passar ändå ganska bra för Amoure ska sättas igång väldigt lugnt och fortfarande mest promeneras - trots att han ju faktiskt har haft en väldigt aktiv vila så vill jag att han ska fortsätta ha lite halvvila. Trots att han inte tycker om det egentligen så tror jag att han ändå mår bra av det.
Ni får tyvärr endast gamla bilder tills det är dags att komma igång igen. Denna är (tror jag) ovisad från april :)

Veckans tips vecka 47

Cowboy Magic's produkter är ovärderliga när det kommer till att reda ut trassliga manar och svansar. Jag har produkten längst till vänster som är en typ av gel. Den fungerar otroligt bra och reder ut även den mest trassliga svansen på ett kick. Amoure är mästare på att trassla in hö, halm och kvistar i sin svans och det är inte alltid det lättaste att trassla ut. Vet även att deras pälsglans är väldigt bra.
Produkterna kostar mellan 150-250 kronor men räcker länge. Min gel har jag haft i 3 år och jag har bara använt hälften (kostade 175 kr).
 
 

Veckans fråga vecka 47

Har du någon favoritfärg på hästar?
 
Jag tycker om riktigt mörkbruna hästar med bred bläs och strumpor och mörkgrå skimlar :)

Ridsportens baksida

- De förbannat tidiga morgnarna, för hur många av oss har inte varit med om de där morgnarna då klockan ringer redan vid fyra-tiden och det är dags att åka till stallet för att knoppa, putsa och lasta?
 
- Den dyra utrustningen och de dyra träningarna, för det mesta i ridsporten kostar ganska mycket pengar.
 
- Att det tar så mycket tid, för någon gång ibland har vi väl undrat hur det kommer sig att vi valt bort det där normala tonårslivet för ett liv (eller åtminstone en väldans massa timmar) i stallet?
 
- Allt slit, för vill man ta sig någonstans så innebär det mycket slit på vägen. Om man inte råkar ha föräldrar som är stenrika och äger en sådan där drömgård så får man kämpa sig fram på vägen.
 
- Precis som det innebär mycket slit för dem som vill ta sig någonstans så innebär det även en väldans massa slit för de som redan är där. Pengar, arbete och kärlek ska läggas ned på hästarna och det är svårt att livnära sig på en hästverksamhet.
 
- Att skiljas från sin bästa vän, för det måste man tyvärr göra ibland. Så är det bara.
Ändå är vi så många som håller på med sporten...

Plommonlila dressyroutfit

Fleece: Pikeur // Ridbyxor: Pikeur // Lindor: Eskadron // Stövlar: De Niro // Väst: Pikeur // Boots: Hööks // Schabrak: Eskadron
 
Det här är en outfit som jag tror skulle göra sig väldigt bra på en skimmel :)

Our dreams define us

Jag tror verkligen på att våra mål och visioner formar de vi är. Om vi har drömmar och mål så tror jag att vi blir mer drivna som personer. Om man drömmer om en bra utbildning tror jag att man naturligt presterar bättre i skolan, och om man vill satsa på ridsporten så tror jag att man naturligt lägger ned mer tid och energi på hästarna - trots att man kanske inte har en egen.
 
Jag tycker att det är otroligt viktigt att ha drömmar, utan drömmar och visioner blir våra liv ganska grå och trista. Målen kan vara pyttesmå, men de kan också vara stora framtidsdrömmar. 
 
Jag har många drömmar och mål och jag tror att det är just dem som gör mig så driven och målinriktad. Jag vet vad jag vill, och jag vet att jag kan ta mig dit. Det är okej att misslyckas på vägen, för det är våra misslyckanden vi lär oss av. Och de för oss närmare drömmarna, på ett eller annat sätt.
Believe in your dreams, believe in yourself.

Beige

Tröja: HV-Polo // Väst: HV-Polo // Handskar: CRW // Lindor: Kingsland // Schabrak: HV-Polo // Hjälm: Scharf // Ridbyxor: Charlies // Stövlar: JH Collection

Ny vecka, nya tag

Ny vecka nu då och det känns helt okej att gå tillbaka till skolan. 
Den här helgen har jag tagit det lugnt, d.v.s. gjort en massa saker som inte varit måsten. Sprungit, tränat, myst med Amoure, packat lite och så vidare. Det är skönt att ha en sådan helg ibland - för det behövs.
Den här skolveckan blir ganska intensiv, särskilt imorgon då jag har lång skoldag, studiebesök och därefter bio med några vänner. Lite stressigt men det blir nog bra.
 
Amoure ska fortsätta sin aktiva vila även denna vecka, ska promenera honom idag och på onsdag ska vi i alla fall tömköra. På fredag ska han ridas och därefter ska han bara sättas igång :)
Under två veckors aktiv vila tappar en häst inte särskilt mycket, speciellt inte en ung häst, så det är i princip bara att fortsätta där vi slutade, med lite lägre krav. 
Tanken är att Amoure ska ridas lite lugnare i två veckor, men arbetas i alla gångarter, dock inga jättekrävande träningar och liknande. Tror att det kommer bli bra :)
Sedan är vi i toppkondition när det blir dags att galoppera ut på banan igen :D

Söndag

Idag är det söndag och imorgon börjar en ny vecka. Många lider ju av så kallad "söndagsångest" men jag tycker inte att det är så jobbigt att gå tillbaka till skolan på måndagen. Jag skulle såklart hellre vara ledig några dagar till men skulle nog inte säga att jag har någon söndagsångest.
Idag är det dessutom en söndag som bjuder på fint väder vilket förstås höjer humöret :) Jag ska njuta av det lilla dagsljus som dygnet bjuder på nu för tiden och därefter ska jag till stallet och pyssla med Amoure.
 
Vad ska ni göra idag?

Vad vi ryttare klagar på - del 1

- Vädret topp 3 -
Vi klagar på regn - särskilt under sommaren - men om vi inte något regn så har vi sällan något vidare bete. Ibland tänker vi som riktiga bönder och ibland som storstadsflickor. Ingen lera, inget regn, men samtidigt ingen torka eller öken. Vi komplicerar det nog en hel del...
 
Kyla är förskräckligt samtidigt som det är helt nödvändigt för att vi ska slippa de leriga hagarna och hästar med mugg över hela benen, ändå är det nog en av de saker som vi klagar mest över. Hur ofta hör man inte "det är kallt" i stallet? Tyvärr är jag väl ändå en av de som klagar på kylan trots att jag föredrar den framför värmen...
 
Och det för oss osökt över till nästa del - värmen. Att rida och svettas är ingen hit och under sommarens varmaste dagar finns det inte en chans att man kan hålla sig sval uppe på hästryggen, på en öken till ridbana eller i ett växthus till ridhus. Ridkläder är nog inte riktigt gjorde för att bäras i trettio grader och stekande sol.
 
Vädret skapar mycket klagomål i stallgången och vi har nog alla deltagit i dessa klagorop på ett eller annat sätt. Har du något bra exempel?
För tre somrar sedan var det så varmt, även under kvällen, att jag behöll bikinin på under ridkläderna...

Empty

Här har det tyärr ekat tomt hela dagen men jag har varit ute på lite ärenden under dagens gång.
Har haft en liten mor och dotter dag med en tur in till stan och därefter lite shoppning. Hade innan dess tagit en promenad till stallet och fixat allt till Amoure. Väl hemma igen fick Amoure en omgång med ryktborsten och en liten promenad.
Ungefär så har min dag sett ut. Nu ska jag sätta mig och knåpa på lite blogginlägg då mina veckor framöver kommer innebära lite tid över till bloggen.

Amoure 15/11-13

Idag har jag haft en lugn och mysig fredagskväll. Tillbringade den först med mumsig middag, sedan Idol och därefter stallet.
Amoure fick idag ett tömkörningspass i ridhuset och han var jätteduktig.
Jag lade fram fyra travbommar så att han fick lyfta lite på benen och röra sig mer igenom kroppen. Det var väldigt uppskattat av Amoure som tyckte att det var roligt med lite bommar. Han skötte det dessutom väldigt bra och nuddade inte bommarna en enda gång, trampade av och om jättefint.
Han har verkligen förstått vad tömkörningen går ut på och verkar tycka att det är ganska kul. Han arbetar i alla fall ordentligt :)
Amoure (och pappa)

Att uppskatta det man gör

Jag är en otroligt självkritisk person, jag blir sällan nöjd och är det något som går fel så beror det på mig. Det är alltid mitt fel när något går fel och det kan få mig att må riktigt dåligt.
Ibland har jag väldigt svårt att uppskatta det jag gör - går det riktigt bra en gång så kanske jag bara tänker på det som inte alls gick lika bra. Det är svårt att sätta på fingret på varför, men så är det bara.
 
En sak som jag dock är ganska bra på att uppskatta är mitt arbete med Amoure. Jag måste ju ha gjort något rätt på vägen, eller hur? Jag vet att det är lite tabu-artat att i ridsporten säga att man är stolt över det och det men jag tycker faktiskt att det blir bättre och bättre. 
Något som dock känns lite fel är att jag faktiskt har utbildat Amoure, för så känns det inte. Alltså, om jag tänker på det idag så känns det nästan som att jag fick honom som han är nu. Hur konstigt låter inte det? Så känns det i alla fall. 
 
Kort sagt så måste jag lära mig att uppskatta det jag gör och inte tänka på det som inte gått lika bra. Det är svårt, men det är ett mål.

Dion 14/11-13

Igår hoppade jag lektionshäst, första gången jag rider en lektionshäst på 5 år.
Jag fick rida ett 13-årigt fuxsto som heter Dion, och hon var verkligen motsatsen till Amoure.
Vi hade hoppning på schemat där vi jobbade med att variera galoppsprången. I hoppningen var hon verkligen min typ av häst men under framridningen hittade jag inte riktigt knapparna.
Dion är känslig i munnen så speciellt vid hoppningen är det viktigt att man inte tar i henne för då börjar hon studsa. Hoppade gjorde hon i alla fall jättebra och hon var både kanonkula och studsboll - precis som jag vill ha dem.
Det var i alla fall riktigt roligt att hoppa henne och hon sög verkligen tag i hindrena och blev jätteglad :)

Får se om jag får hoppa henne nästa gång också.



Favoritmärken

Träns: Henri De Rivel har fint läder men jag tycker ofta att träns är väldigt dyra och köper därmed helst från exempelvis Hööks.
 
Sadlar: Prestige Meredith är den skönaste jag suttit i dock brukar den inte ligga super på hästen, men jag tycker väldigt mycket om min Frank Baines också. 
 
Skydd: Veredus och Proffesional Choice är favoriterna :)
 
Schabrak: Scapa har bra kvalité och passform. Shockemöhle är prisvärda.
 
Täcken: Horseware och Bucas har de bästa täckena, helt klart!
 Amoure i sitt Amigo (Horseware) täcke :)
Ridbyxor: HV-Polo ( dock dyra, så köper bara på rea ;) ) och Hööks.

Ridtröjor/jackor: Spooks, HV-Polo
 
Ridhjälm: Lamicell & Scharf. Ställbara och bekväma. Den bruna GPA hjälmen är ju också snygg.
 
Stövlar: DeNiro! Och mina Bocaj är ju dösköna.

Veckans tips vecka 46

Våga köp begagnade hästsaker!
Jag har köpt flertalet schabrak, en Kingslandjacka och annat smått och gott begagnat.
Det köp jag är mest nöjd med är min röda Kingslandjacka som var nästan som ny och som jag fyndade för 400 kr - dragkedjorna var till och med inplastade fortfarande!
Om du inte vill lägga ned så mycket pengar på dyra märkessaker är det jättebra att leta på exempelvis Hästnet eller Blocket. Det finns många saker som är nästan som nya för mindre än halva priset och man kan göra riktiga kap :)

Amoure 13/11-13

Idag är en sådan där dag som jag är väldigt trött, har sovit lite halvdant senaste veckan.
Amoure fick i alla fall nya skor, vilket gick jättebra, och sedan tömkörde jag honom 30 minuter på ridbanan. Amoure blev väldigt glad över att få röra på sig och hann med ett par bocksprång trots att passet var galopplöst.
Jag har tömkört honom i galopp tidigare men tycker inte riktigt om det eftersom att han har en så stor galopp - det kan bli svårt att hänga med och jag vill absolut inte bli hängandes i tömmarna.

Veckans fråga vecka 46

Om du tittar på hästannonser - tittar du någonting på hästens stam?
Om du letade häst - skulle du ta med stammen i beräkningen?
Hur viktig är hästens stam för dig? På vilket sätt?

För mycket energi? Oja.

Amoure verkar tycka att den här lilla vilan är betydligt tråkigare än vad jag gör. Snart tror jag att han hoppar ur sin kropp och flyger iväg på egna äventyr. Han är sådär otroligt gosig och kramgo, sådär så att han inte skulle tacka nej till att sitta i mitt knä, nu när han vilar och det märks att han lätt blir rastlös.
För ett energipaket som Amoure är inte vila optimalt, just därför får han aktiv vila med arbete utan mig på ryggen. Dock blänger han mest på mig som om han undrar varför jag inte sitter där uppe - då är det ju så mycket lättare att springa fort. Det är nästan sådär att jagfunderar på att bryta vilan och ge mig ut på en skrittur i mörkret för att se hur glad och lycklig Amoure blir, bara av att ha mig på ryggen och att få komma ut i skogen på tokiga äventyr.
Samtidigt är det precis det som är meningen med vilan (utöver att han ska slappa, som om det skulle gå), att han ska tycka att det blir lite extra roligt när jag sätter mig i sadeln igen.
I möjligaste mån ska jag försöka promenera och tömköra honom, så att han ändå får aktiveras. Han tycker att livet är dötrist utan aktivering, som tur är har han en hagkompis som tycker precis likadant så de leker hejvilt under dagarna.
 
Idag fick han i alla fall en kombination av promenad ute i mörkret på asfaltsvägarna och lite tömkörning i ridhuset. Bra kombination tror jag, som tror på variation även under vilan. Imorgon blir det antingen långpromenad eller tömkörning, men först ska han få nya skor. Det kanske inte passar så bra egentligen - för vad tycker Amoure är mer dötrist än att få helt onödiga skor påslagna på fötterna? Inget alls.
Bushästarna halvt in-action. Att tilläga är att det skiljer drygt 40 centimeter mellan dessa varor, trots det är den den lilla (Amoure) som bossar, hihi.

Motion för oss båda

Idag ska både ponny och ryttare röra på fläsket. Jag tänkte knyta på mig löpskorna och ta en omväg till stallet där Amoure ska tömköras. Det lär alltså bli dubbla löppass för mig, men det gör ingenting :)
Ska inte dit förrän senare ikväll så under dagen ska jag pyssla och planera hemma. Har en hel del saker jag måste göra.
 
Jag kan i alla fall glädjas åt att jag går in i en ny period i skolan med nya ämnen vilket betyder en lugn uppstart. I de ämnen som jag fortsätter med har vi börjat på nya områden = inga prov än på ett tag.
Har precis skickat in mitt sista psykologiarbete, nu är kursen slut. Imorgon skriver jag en grammatikanalys och därefter är det lugnt ett tag framöver, jätteskönt tycker jag som har haft det ganska hektiskt senaste tiden.
Amoures vila kunde inte komma mer lägligt, nu har jag chans att slappna av lite extra och det är välbehövligt. Ridningen saknar jag dock, men på torsdag ska jag hoppa någon annan häst eller ponny så det blir kul :)

Mest visade klippet

Det här är mitt mest visade videoklipp på YouTube. De flesta av er har säkert redan sett det - det är i alla fall från Amoures första riktiga hoppning och han var lite pigg och hade inte riktigt koll på benen ;)

Dressyrdomare

En sak som jag ofta tänker på när jag befinner mig på dressyrtävlingar är domarnas bedömning. Man säger ju att domarna ska vara opartiska och bedöma alla rättvist men jag tror att det även för den allra bästa av domare är väldigt svårt. Vi har väl alla en favorittyp av häst, eller en typ av häst vi tycker mindre om.
Den där tjocka ponnyn med kort kropp och alldeles för kort hals kanske inte har samma förutsättningar att gå lika bra som den vältränade, högresta ponnyn med långa ben. Alla hästar har inte samma förutsättningar, precis som alla ryttare inte har samma förutsättningar.
Självklart är jag av den åsikten att ekipaget ska bli bedömda rättvist, men förutsättningarna spelar ju in. En häst som är jättelydig men inte har något vidare steg kanske inte kan få samma poäng som en häst, som kanske inte riktigt är lika lydig, som har supergångarter. 
 
Jag avundas inte dressyrdomarna, men jag beundrar dem. Det finns alltid något som domarna kommenterar som är mer eller mindre sant, flera domare har kommenterat precis det som jag tyckt har varit bra eller dåligt i ett program. En del ser helt andra saker. Om man ska använda ett fint ord så kallas det för selektiv perception - våra intressen, erfarenheter och upplevelser påverkar det vi tar upp.


Amanda & Evita

Här är några bilder från igår på Amanda och Evita. 
De vann guld individuellt och laget vann också vilket var roligt. Evita är en jätteduktig lektionsponny född 1991 som har tävlat en hel del dressyr med bra resultat.

Man kan inte ha för många schabrak

 
 

Han som lärde mig allt

3 underbara år tillsammans <3

På läktaren

Jag befinner mig just nu i stallet, på läktaren i ridhuset, och tittar på första hemmamatchen i Ponnycupen i dressyr som är en typ av utbytestävling. Väldigt intressant att se :) 
Fotade hemmaryttarna en del så jag bjuder på dem bilderna sen.

Ha en fortsatt bra dag!



Snyggt från Kingsland


Amoure 9/11-13

Idag tömkörde jag Amoure i ridhuset på kvällen, så vi var helt ensamma vilket var skönt :)
Det var andra gången någonsin för Amoure som endast blivit tömkörd med ledare förut - för dryga året sedan. Det tog en stund innan han förstod vad han skulle göra idag men när det väl släppte och han förstod så gick det jättebra och han klev på jättefint.
Jag jobbade honom med övergångar, halter, ryggningar och skänkelvikningar som faktiskt gick förvånansvärt bra.
Körde ungefär halva passet i skritt och halva i trav, så matte fick röra lite på sig också. Hade egentligen tänkt ha en vilodag efter löpningen igår men det skadar inte att jogga lite ;)
Jag är i alla fall jättenöjd med honom. Han var jätteduktig!
Några travbilder som pappa knäppte :)

Bell Amoure <3

Vad jag är glad att jag har min Amoure!
Jag tycker att hans namn är så passande, Bell Amoure - vacker kärlek. Min fina lilla bäbis som börjar bli så stor.
Det känns konstigt att säga att jag faktiskt har utbildat honom själv, och det känns ännu konstigare att jag har haft honom sedan han var en liten plutt. Jag är jätteglad att jag har fått uppleva den här tiden med Amoure och jag har lärt mig så mycket. Vi har hunnit med så mycket.
Vi har tävlat hoppning upp till 100 cm, 110 cm på Pay and jump, fälttävlan upp till P90 och dressyr upp till LA:1
Vi vann Connemara SM i fälttävlan i somras och deltog i Connemara SM 2012 samt Lag-SM i fälttävlan i år. Det är en hel del och mycket att lägga till rutinen.
 
Amoure kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, för han är en sådan underbar individ. Han kommer troligen att vara en av mina bästa hästar, även om tio-tjugo år, just eftersom att hans personlighet är så otroligt härlig. Han är verkligen one of a kind och jag önskar att han om ett år kunde växa sådär 20 cm så att vi kunde fortsätta vår tid tillsammans.
The first time I laid my eyes on you I knew we were meant to be <3 Plutt-Amoure som nybliven 4-åring.

Amoures vila

Det känns väldigt konstigt, trots att det bara har gått en dag, att Amoure ska vila nu.
Amoure är en ponny med mycket energi som har ett behov av att alltid röra sig så i och med att det är relativt lerigt i hagarna nu så kommer Amoure att skritta för hand en hel del, har även tänkt tömköra honom lite.
Tanken med den här vilan är inte att han ska vila helt, snarare att han ska få smälta alla nya intryck och slappa lite utan ryttare.
Jag är av den åsikten att hästar, när de börjar bli vuxna, inte är i behov av längre vilor då inget händer, men kanske en tid då inte så mycket händer. Inga krävande träningar och inget åkande med transport. Det tycker jag :)
 
Det tråkiga för min del är att jag inte får rida lika mycket. Ska i alla fall hoppa någon ridskolehäst de kommande två veckorna så det blir kul, och hoppas på att kanske få rida något mer :)
Det gäller att hålla igång så att jag inte tappar ridningen - dessutom så kommer jag ha en mindre ridpaus om två veckor då Amanda ska rida Amoure och jag ska göra lite annat. Det kan behövas det också.
Amanda och Morris i somras, första gången hon satt på honom :) 

Bättre sent än aldrig...

... precis så känner jag när det kommer till dagens uppdatering. Statistik har hållit med sysselsatt fram tills nu, för nu tror jag att jag svimmar om jag fortsätter.
Innan matten ockuperade mina tankar så hann jag dra ut och springa 5 km samt spola Amoures ben och promenera honom, och fixa allt annat som skulle fixas i stallet.
 
Egentligen är det så konstigt hur matten växt till ett av mina favoritämnen från att ha varit det som jag tyckt varit tråkigast av alla... Jaja, jag ska väl inte klaga. Det som är roligt är roligt :)
 
Imorgon ska jag storhandla (mat, inga roliga schabrak eller ridbyxor) och sedan ska Amoure tömköras på kvällen. Däremellan ska lite annat smått och gott ordnas med, och lite mer matte samt psykologi ska pluggas. Stora inlämningsuppgifter är inte alltid någon hit.
 
Sov så sött, och ha en bra helg :)
Tänker tillbaka på sommaren i höstmörkret.

Mina plus som ryttare

Ofta listar man sina plus och minus genom sin sits och liknande men nu tänkte jag lista dem genom egenskaper istället :)
 
Plus
+ Jag är otroligt envis, ger mig inte förrän jag får som jag vill.
+ Jag har lätt att glädjas åt andra
+ Jag vill verkligen lära mig och tror att jag har lätt att ta konstruktiv kritik
+ Jag har lätt att hantera motgångar
+ Jag är bra på att variera träningen
+ Jag är bra på att planera
 
Snart kommer mina minus också ;)

Amoure 7/11-13

Idag reds sista passet innan Amoures drygt två veckor långa vila.
Det var precis som varje torsdag lektion i grupp för Lisa, och även idag var det dressyr som stod på schemat.
Vi började att rida fram som vanligt med halter och övergångar men därefter så arbetade vi i hela ridhuset med bakdelsvändningar, skänkelvikningar och slutor. Det var en väldigt bra och nyttig övning som jag tror att jag kommer att dela med mig av senare.
Amoure var duktig och gjorde precis det han skulle. Skänkelvikningarna kändes riktigt bra och när jag tittade i spegeln såg jag att han verkligen tvärade ordentligt.
När den här övningen var klar så jobbade vi på 20 metersvolter med öppna och sluta i alla gångarter. Även det gick jättebra och Amoure var fin.
 
Perfekt ridpass att avsluta terminen med innan vilan :)

Uppväxten viktig för hållbarheten

Ett ämne som jag brinner starkt för är att alla hästar ska få en bra uppväxt. Undersökningar har faktiskt visat att uppväxten är viktig för hållbarheten.
Jag anser att Amoure har fått en ypperlig uppväxt. Han gick på lösdrift tills jag köpte honom som 4-åring då det var dags för honom att börja sitt liv som tävlingsponny och då han även stallades in för första gången.
 
Studier har visat att hästar som växer upp på lösdrift i flock har mindre skaderisk och de har ofta en mer naturlig bjudning. Jag tycker inte att det är särskilt konstigt, snarare tvärt om, en häst som verkligen får vara häst de första åren av sitt liv mår bättre och i och med att hästar faktiskt är flockdjur så spelar det stor roll när det kommer till hästens personlighet - som faktiskt utvecklas under de första åren.
Unghästarna på Liden 2012
Vad jag vill komma till är att uppväxten är något man ska tänka på när man köper häst. Vill du ha en hållbar häst så kanske du inte ska köpa en importerad häst vars uppväxt du inte har någon som helst aning om.
Jag har haft två svenskfödda ponnysar och en import - jag har inte märkt någon skillnad när det kommer till hållbarheten men jag vet att det är en stor skillnad.
Jag skulle hellre betala lite extra för en svenskfödd ponny med bra stam och bra uppväxt än en import som kanske har lite mer meriter.

Veckans tips vecka 45

Den här veckan tipsar jag om min grep, en vanlig grep men med sådan där vägg baktill.
Jag känner mig totalt handikappad när jag mockar med en vanlig grep - allting bara flyger åt alla håll och kanter. Den här grepen är ovärderlig när man vill mocka smidigt och snabbt men ändå noggrannt. Min favorit i stallet.

Amoure 6/11-13

Hoppträningen igår gick både bra och dåligt, den var helt enkelt bra och lärorik :)
Vi började med att jobba på att variera galoppsprången, detta är ju något Amoure har väldigt svårt för. Han kan länga typ hur mycket som helst men att korta är väldigt svårt. Detta beror ju förstås på att han inte är tillräckligt stark. Det gick ändå helt okej.
Sedan hoppade vi en dog-leg linje, och därefter hoppade vi samma hinder på en rak linje och därmed snett över hindrena.
Vi avslutade med en bana som faktiskt kändes väldigt bra. Första serien fick han dock inte plats riktigt (det var 5 meter och det är för Amoure väldigt kort) så frambommen åkte med, annars kändes han ridbar och hade bra bjudning.
 
Amoure var lite sur efter att vi jobbade med att korta och ville då inte riktigt gå fram, jag lade till skänkeln en gång och då lade han av en rejäl karatespark vilket han aldrig gjort tidigare - haha. Bockat och så har han ju gjort men inte sparkat sådär högt åt sidan, hehe. Den fångades i alla fall på film och ses runt 25 sekunder in i videon :)

Veckans fråga vecka 45

Varje onsdagmorgon kommer jag att publicera en fråga här till er läsare att svara på. Den kan handla om era åsikter, erfarenheter eller liknande. Jag hoppas att så många som möjligt svarar då jag kommer ställa frågor som jag faktiskt vill ha svar på, inte sånt jag ställer bara för att.
Vilken hjälptygel har du bäst erfarenhet av?
Exempelvis vilken tycker du har hjälpt dig mest vid ridning (graman, gogue, tiedeman osv), har du aldrig använt en hjälptygel får du mer än gärna kommentera det också :)

Mot träningen!

Snart ska pappa och jag börja gå mot stallet där bil och släp står och väntar. 
Idag är det dags för hoppträning på Stora Wäsby vilket ska bli roligt, jag ska tänka på alla de tips jag fick under träningen för Lotta i lördags och använda mig av dem :)
 
Idag är det även sista hoppträningen innan Amoures vila och jag hoppas att jag får en bra känsla och att Amoure är duktig. Jag ska i alla fall försöka rida bra :)

Thank you


Cream

Jacka: Kingsland // Ridbyxor: CRW // Stövlar: Horsehead // Handskar: CRW // Schabrak: Schockemöhle // Pannband: Santa Cruz // Lindor: Schockemöhle

Tillbaka till vardagen

Nu har allt återgått till det normala och skolan fortsätter som vanligt. Börjar i alla fall denna vecka med ett par korta dagar vilket är väldigt skönt, imorgon får jag dock inte riktigt ta tillvara på min långa sovmorgon då jag ska befinna mig på körskolan klockan tio, men det är ju en rätt ordentlig sovmorgon ändå ;)
 
Tanken är att jag om ett par minuter ska ta cykeln och bege mig till stallet. Tänkte bara rida ut lite lugnt idag, mysa en stund så länge dagsljuset finns kvar. Imorgon är det hoppning, onsdag en kortis ut, torsdag dressyr och därefter är det vila som gäller två veckor framåt. Passar ganska bra nu i den här gråa månaden.

Vad tycker du om...

Vad tycker du om för ämnen i skolan?
Mina favoritämnen har alltid varit de olika språkämnena men nu på senaste tiden så har jag börjat tycka om matten också. Och psykologi är ganska intressant.
Vad tycker du om pessoabett? 
Jag är väldigt kluven när det kommer till bett. Det viktigaste är att hästen trivs på det men eftersom att pessoabettet beskrivs som ett grymt och skarpt hissbett så kanske det inte ska användas, speciellt inte en orutinerad ryttares händer.
Vad tycker du om så kallade hästbloggar som blandar in allt för mycket vardag? 
Bra ibland, dåligt ibland. Jag föredrar renodlade hästbloggar men om man till exempel berättar om sin dag kanske man inte bara ska skriva om det som är hästrelaterat. Tycker väl inte riktigt att de kan kallas för hästbloggar.
Vad tycker du om ponnyakuten?
Roligt koncept men de lägger lite för lite vikt vid hästarna och det tycker jag är synd. Programmet gör mig dock lite "mörkrädd" när jag ser hur många dåligt hanterade ponnysar det finns.
Vad tycker du om för "sorts" häst? Alltså vilka egenskaper den ska ha. 
En energisk och positiv häst med mycket power och vilja föredrar jag. Energin ska vara naturlig och hästen ska tycka om att arbeta.
Vad tycker du om att det finns åldersgräns på ponny? 
För det första så tycker jag att det är väldigt bra att vi har 18-års gräns på ponny i Sverige och inte 16-års gräns som de flesta andra länder har. Jag tycker att det är lite dumt att ha just en åldersgränd - åldern gör ju inte att du är för stor på din ponny - det är ju vikt och längd som är det viktigaste.
Jag kan tycka att det skulle finnas vuxenklasser på ponny, eftersom att jag anser att juniorerna ändå ska få tävla mot varandra och inte mot vuxna.
Vad tycker du om Natural horsemanship? 
Definitionen av NH sprider sig bred men för mig handlar det om en naturlig kontakt mellan häst och ryttare (ledare). NH-träning tycker jag är givande för kontakten och något som ofta glöms bort. Det är något som bör lyftas fram mer för kontakten till hästen är viktig för allt.
Vad tycker du om ridskoleverksamheter?
Jag tycker att ridskolor är bra när det kommer till att lära sig rida, och det finns även ridskolor som har otroligt välutbildade hästar och därmed också ger en bra grund för tävlingsryttare.
För mig finns det 3 krav på att en ridskoleverksamhet i sig ska vara bra. För det första så ska hästarna stå i boxar, jag tycker inte om spiltor, för det andra så ska personalen vara kompetent och för det tredje så ska hästarna få möjlighet att vistas ute i flock dagligen.
De som är riktigt bra har ryttare även på de högre nivåerna som kan "underhålla" hästarna och hålla deras utbildning på en hög nivå. 
 
Tack Mikaela, Linnéa, Tussie & Maja för frågorna :)

Närheten är värd så himla mycket

Som de flesta av er säkert redan vet så bytte vi ju stall för 2 månader sedan.
Det var ett otroligt svårt val att bryta upp från alla rutiner och vänner på Grana - där jag känt mig trygg i över fyra års tid. Nu är jag dock så glad över att jag tog det valet - för närheten är verkligen värd så himla mycket.
Att gå från att ha 1½ timme med buss, tåg, buss till stallet till att ha 5 minuter cykelväg eller 20 minuter gångväg, ja, det är väldigt stor skillnad.
Jag känner mig mycket mer självständig nu när jag faktiskt kan ta mig till stallet helt själv utan att vara beroende av bussar och tåg, eller mina föräldrar tillika chaufförer.
 
Jag är glad att jag tog det här valet, och jag trivs faktiskt jättebra.
Och Amoure trivs lika bra han, lergrisen ;)

Ljusrosa

Tröja: HV-Polo // Ridbyxor: CRW // Stövlar: Horsehead // Hjälm: Lamicell // Boots: Hööks // Schabrak: Eskadron // Lindor: Eskadron // Pannband: Hööks

Är det bara okunniga som snackar skit?

Amanda hade fått en intressant fråga på sin blogg (här), om hur klimatet ser ut i den internationella hoppvärlden jämfört med klimatet på ridskolor.
 
Jag tycker att hennes svar var väldigt bra och jag kan tänka mig att man på den högre nivån förstår hur mycket slit alla lägger ned, och det är definitivt intressant att läsa.
På den högre nivån så tror jag att det finns en djupare förståelse för varför de andra gör på vissa sätt och för de som kanske inte ridit så länge eller inte har den rutinen så kan det vara svårt att förstå.
Jag vet dock att det inte snackas skit på alla ridskolor likväl som jag vet att alla elittävlingar inte är befriade från pikar ryttarna emellan.
 
Skitsnack är onödigt men jag måste också ta och berömma många för att de faktiskt kan glädjas åt andra - det är en av dem viktigaste egenskaperna hos en ryttare tycker jag!
Okunskap kan leda till konflikter - både på ridskolan, inackorderingsstallet och tävlingsplatsen. Alla borde vara öppna för att lära sig av andra - på så sätt kanske vi skulle kunna slippa skitsnacket. Istället kan vi fråga varför den personen gör som den gör - eller ge tips på hur den borde göra istället. 
Jag tycker mycket om att lära mig nya saker - och jag tycker om att utvecklas.

Amoure 2/11-13

Hoppträningen idag var riktigt rolig. Vi var 5 stycken i vår grupp och det var alldeles lagom tycker jag.
Vi började med att rida fram i alla gångarter, då gav Lotta lite olika tips och sådär innan vi började hoppa ett kryss och rida över travbommar.
Amoure var ganska jobbig på så sätt att han ibland drog järnet och bara sprang, när han inte gjorde det så var han jättelugn och lydig. Jag fick i alla fall bättre koll på honom under passets gång.
När vi värmt upp hoppade vi olika enkelhinder med bommar och avslutade sedan med en bana.
 
Lotta gav mig tipset att korta upp tyglarna ordentligt och flytta fram händerna för att få honom mer framför mig och lydigare, det fungerade faktiskt bra så det ska jag ta med mig till sista träningen innan vilan som äger rum på tisdag :)
Andra gruppen när de värmde upp, här ser ni i alla fall lite hur det såg ut innan det lades upp :)

Hoppträning på schemat idag

Idag ska jag hoppträna på hemmaplan för första gången, utöver de lektioner då vi har haft hoppning.
Det är en tränare som heter Lotta som brukar komma till Överby ibland och ha hoppträningar, så idag ska jag vara med, och eventuellt också en gång i december.
 
Tidigare har jag tränat mycket för olika tränare men på senaste tiden har jag ju mest hoppat för Lena och det är alltid intressant att höra tankar från andra tränare. De flesta tränare som jag har hoppat för har ju dessutom sett Amoure sedan han var 4 år - det är kul att höra tankar mer om hur han är nu.

Amoure 1/11-13

Precis när jag cyklade mot stallet så öppnade sig himlen och när jag kom fram så ösregnade det.
Sprang ut i hagen och hämtade in Amoure och sedan sprang jag ut till torkrummet med täcket. Tanken idag var att rida ut men det gick ju sådär.
Skrittade först i ridhuset barbacka, Amoure höll på att få av mig innan vi ens börjat, haha. Han råkade komma åt pallen så den välte så då drog han iväg i några bocksprång. Tacka vet jag bra balans.
Därefter skrittade vi 15 minuter utomhus, då det blev uppehåll, så att han fick röra lite på sig i alla fall.
 
Tanken är ju som sagt att han ska trappas ned nästa vecka så jag tycker inte att det gör så mycket att han fick ta det lite lugnt idag :)

Orange & svart

Schabrak: Glen Gordon // Luva: Glen Gordon // Benskydd: Kentaur // Boots: Hööks // Tröja: Puma // Ridbyxor: CRW// Stövlar: CRW // Handskar: HV-Polo
 
Hur tror ni att den här outfiten skulle se ut på Amoure?
Jag gillar de orangea detaljerna och tror att det skulle se ganska bra ut på honom.

Different shades of brown

Amoure har verkligen två helt olika färger - mörkbrun eller svartbrun.
Den här färgen hade han förra sommaren innan jag klippte honom - han blev riktigt solblekt under sommarbetet och det var knappt så att jag kände igen honom när jag kom hem från USA - ändå hade vi bara varit ifrån varandra i två veckor.
Såhär mörk är han ibland under vintern - då tycker jag att han är som finast. Det är en så fin kontrast mellan det ljusa på mulen och runt ögonen och det svarta på kroppen.
 
Vad tycker ni är finast? :)

RSS 2.0