Fina Oscar!


Idag

Idag har jag inte ridit. Linda red ut med Yngve. DEt gick bra och det var bra att de galopperade mycket. Jag fotade Lollo under tiden. Det blev ingen sadel idag för vi hade inte tid men mamma åker dit imorgon (:

Två bilder på Lollo och Goldie från idag (:



Dagens ridpass med tjejerna

Red Högvretenrundan med Jennifer och Linda idag :)
Amoure
var pigg och glad som vanligt, gjorde några små bocksprång men inte så farligt. Rejsade på ordentligt i några backar vilket han tyckte var kalas. Dock var underlaget lite tungt och slirigt på vissa ställen.
Han var väldigt trevlig i traven, klev på fint och var stadig i formen. Han börjar generellt bli mycket stadigare men det är skönt att se att han inte blir berörd av det som sker runt omkring.

Nu är jag hos Jennifer och ska sova över, så vi hörs imorgon :)


Kolla på sadel idag!

Idag ska jag och mamma till Solna för att kolla in lite olika hoppsadlar till min lillasyster.
Vi ska kolla på
Klicka för att stänga fönster
Det är Morris & Nolan Flatback. Föhoppnngsvis får vi med den hem så vi kan pröva.
Det finns några till sadlar men de är extra vid. Morris & Nolan är xxVid vilket Yngvis har.
Telefonbloggar då vi är där! (Linda är på uteritt med Yngve)



Uttag imorse

Jag har redan varit i stallet idag, men ska snart dit igen för en ridtur.
Fodrade och släppte ut hästarna på morgonen, så jag var uppe ur sängen redan tio över sex. Om jag inte behövde gå upp tidigt skulle jag vilja vara i stallet varje morgon, det är så lugnt och mysigt!

Åh sommar!

HAHAH så himla fin! Jag och Juni en sommarkväll i stallet. Längtar efter att kunna springa runt i shorts i stallet <3

Ridpass + bilder

Red i ridhuset idag för det var så dåligt väder. Jag som ville rida på ridbanan och var taggad på att få fina ridbilder,haha! 
Ridningen idag gick bra. Galoppen kändes verkligen huuur bra som helst! Hon var avslappnad och väldigt fin. Jobbade mycket med volter idag, i olika storlekar.

Sara fotade några bilder på mig och Space innan jag red ner till ridhuset.







Hon fotade även några bilder i ridhuset,men dom blev ganska suddiga. Men hellre suddiga bilder än inga alls!

Mitt ridpass idag!

Idag red jag i ridhuset för det var trist väder. Jobbade honom fram i skritt i hela LC:1. Sedan jobbade jag honom i en låg form i trav. Det gjorde jag i en stor åtta på hela ridbanan med övergångar inlagt. Sedan red jag på korta tyglar i serpentiner. I lättridningen går det jättebra och han jobbar på fint men så fort jag sätter mig ner trycker han upp huvudet och springer. Det jag gör är håller händerna stilla och trycker på honom. Ibland fungerar det ibland fungerar det inte.
Sen galopperade jag. Först uppsående sedan nedsittande. Gick helt ok men han rusade lite. Red igenom hela LC:1 sen och det gick väl sådär. Han har ingen jämn takt, och då jag trycker på blir det mer rus och upp med huvudet. Ibland känns det som om ridhuset är för litet för han kommer inte riktigt runt i hörnorna.

Gunträning på torsdag!
<3

Mamma som red igår!

Mamma red igår och red ute på slingan. Hon tränade mest i galopp och ha gick hur bra om helst! Jobbade på superbra! Hon tränade både på att han honom samlad och låta honom springa. Hon galopperade även upp för backar vilket är väldigt bra för Yngvis (:

Lite nytt

Jag var i stallet nu på kvällen.
Tvingade in Amoure i spolspiltan eftersom han var så lerig och där spolade vi av hans hovar. Jag höll i honom och pappa spolade. Det är lite svårt då han gärna är lite överallt, så jag höll på att bli knockad ett par gånger samt fick armar slitna lite hit och dit, men han blev i alla fall ren :)
Sedan pysslade jag med honom lite i gången, provade att spreja lite glanssprej i man och svans och han reagerade inte ens. Sedan fick han ha på sig teknikskydd på bakbenen för första gången, det verkade han inte heller vara särskilt berörd över. Men lite konstigt var det ;)

Farligt

Det är farligt att hoppa Amoure, haha!
Förra lördagen när vi hoppade lite bana hoppade han så högt att jag fick en muskelbristning i högra låret. Igår när vi skuttade lite fick jag istället en muskelbristning i vänster överarm. Lyckat? Nej.
Men men, han är så härlig att rida annars så det spelar inte så stor roll. Hoppas bara att det ska stanna på muskelbristnings-stadiet så det inte blir några brutna ben, det vill jag gärna slippa!
Tjoho!

Vilket är snyggast?

Jag är ganska så sugen på att köpa ett oranget schabrak till Amoure. Han passar väldigt bra i starka färger så varför inte oranget?
Vilket av dessa är snyggast?
Scapa Sport                                        HV-POLO

Min fina lilla häst!

Utrustning:
Schockemöhle Grimma + Schockemöhle grimskaft.
Ulltäcek från Showmaster (rea på hööks just nu)

Vilodag

Idag fick Space vila. Men åkte till stallet och pysslade med henne samt gjorde mat,mocka osv. Min kompis fotade Space också. Imorgon ska jag åka till stallet ganska tidigt och rida. Om det är fint väder så ska jag rida på ridbanan och då ska min kompis fota mig och Space, så bilder kommer! 
Här är bilderna från idag.











Space i hennes box.



Min fina grimma!

Här är min fina Schockemöhle grimma! Den kostar runt 200 kr. Om jag minns rätt kostar den 249 eller 298 kr! Det jag gillar med Schockemöhle är att det är prisvärt! om man jämför med Kingsland eller HV Polo så är Schockemöhle mycket billigare och stilrenare!
Förhoppningsvis ska jag få det matchade fleecetäcket i födelsedags present och det kommer bli så fint.
Ridsportsbutiken var stängd men vi ska dit på måndag och köpa en grej (hemligt)

Pigg och halvgalen ponny

Idag hoppade jag lite i ridhuset på morgonen, Amoure var allmänt pigg och halvt galen... Han tyckte att det var så roligt att galoppera att han lade in bocksprång i galoppfattningarna och skuttade hit och dit, men det blev förstås bättre och på slutet gjorde han lugna fattningar.
Vi byggde fram två räcken, ett på ena långsidan och ett på kortsidan och sedan tre travbommar på den andra långsidan. Rullade på ett antal gånger i varje varv på räckena och Amoure hoppade snällt över, märks att han verkligen tycker att det är roligt :) Avslutade med både hindrena på 60 cm, vilket förstås var lekande lätt så snart kan vi nog börja hoppa lite högre, men jag vill inte gå för snabbt fram.
Inte från idag


Shoppat!

Mamma och jag åkte till Stockholm ridsport och köpte ett Schockemhöle grimma + grimskaft. Vi köpte även ett ....... Kan inte säga för det är en present till min lillasyster!

Nu är vi på stora wäsby. Får se om vi hittar något (:


Dagens ridpass

Red ut med mamma idag! Yngve hade alla risa reflexer! Så söt.
Han var lugn och snäll då vi började rida(fast han slängde sig hit och dit skrämd att småfåglar)
Men när vi vände tillbaka var han som en bomb och ville bara springa hem. Han var bokstavligen pain in the ass. Tycker det är lite tröttsamt att han ska bli så då jag rider ut med andra.
Jag vill ju liksom kunna rida med andra hästar men han blir så spänd och har bara bråttom.
Aja, hoppas det går bättre nästa gång! Han är ju i alla fall söt (:


Hissar



Jag hissar när man har liknande innetäcken och utetäcken!
Dom här två täckerna är riktigt snygga tycker jag. 


Det här supersnygga innetäcket finns att köpa här för 349 kr.


Det här utetäcket finns att köpa här för 699 kr.



Dagens ridpass

Idag red jag och Jennifer Gokartrundan :)
I början var Amoure lite tittig och spänd men han slappnade av mer och mer under ridpassets gång. Han var förövrigt riktigt pigg! Han ville gärna springa fort fort men lyssnade åtminstone när jag tog tillbaka honom.
Blev en del raksträckor i galopp och det tyckte vi var jätte härligt! Och Amoure avslutade med att lägga in ett snyggt byte ;)


 


Bloggtävling


http://kapa.blogg.se/2011/october/tavling-igang-peoplee.html#comment

Höstlov :D

Nu har jag äntligen höstlov! Jag och några kompisar åkte hem lite tidigare igår då vi inte orkade vara med på gymnasieinformationen.
.
Det här lovet är fullspäckat, jag tror att jag har allt som allt en ledig dag, och då måste jag ändå åka till stallet och pyssla om Amoure. Men vad skulle ett lov utan hästar vara?
Jag har inget höstlov, det är ett hÄstlov :)
.
Idag ser planen ut som så att jag umgås med Sofia på förmiddagen och sedan kommer Jennifer och hämtar mig och så drar vi vidare till stallet för att rida ut på andra sidan vägen. Efter det har vi intag, och även kvällsfodring.
Fullspäckad första lovdag alltså!
.
Ha det bäst!


Hoppas det är riktigt fint väder någon dag så vi kan klämma in en sån här fotografering :)


Är med och tävlar


http://hastochpownii.myshowroom.se/hv-polo-jws-%e2%99%a5/


Åh älskar min lilla häst

Skulle hämta Yngve idag och då kom han gående till mig och gav mig en puss! Fast han skulle kissa först HAHA



Ridlektion idag!

Idag var jag i stallet vid tre och fixade allt innan lektionen. Idag lindade jag i svart men jag ´hatar verkligen att linda av lindorna. Hemskt haha.
Ridlektonen var bra. Vi började med att bara stämma av att övergångarna i trav fungerade. Sedan tränade vi lite serpentiner. Vi fick jobba mycket med att få honom i en stadig form för han var lite vinglig och sprang på istället för att ha en avslappnat tempo. Vi tränade sedan att rida upp på medellinjen och stanna flera gånger. Det gick sådär så då tränade vi en ny variant av halter.
Efter red jag lite själv och gjorde så att jag först galopperade sedan till trav sedan till skritt sedan till halt om och om igen och då var han superfin!




bebis gillar att bli kliad <3

Amoure - blomkrukeförstöraren


 Vad ska jag säga? Alla asgarvade.
 


Lite hoppbilder

Här kommer alltså lite bilder från förra helgens hoppning!
Observera att det här var första gången Amoure hoppade ordentligt. Han har bara hoppat enstaka hinder innan :)




TJOHO!


Hej och förlåt. Har varit i skolan från elva till elva på kvällen. Vi har haft en melodifestival. Kommer blogga mer imorgon efter min ridlektion! Kram Amanda


Är med och tävlar

http://tennisryttarna.blogg.se/2011/october/tavling.html#comment

Uteritt

Idag red jag ut med Amandas lillasyster Linda och Yngve :) Vi red ut och klättrade i 40 minuter. 

Det har varit väldig dålig uppdatering från min sida. Men det är så mycket som händer just nu.. Men ska försöka skärpa mig till höstlovet som är nästa vecka! Då ska jag be mina kompisar följa med och fota när jag rider osvosvosv.


<3



Amourisen

Idag red jag lite på lilla ovalen samt ridbanan. Men mitt i passet började de försöka få en hösilagebal upp på traktorn, och det tyckte inte Amoure, eller jag för den delen, var särskilt roligt.
Amoure var i vilket fall som helst väldigt pigg, när jag skrittade fram blev det mycket halter och sedan travade jag honom i en lugn trav i en lägre form. Red även ett par varv i varje galopp, men blev rätt störd av allt ljud. Amoure sökte sig i alla fall neråt och försökte inte göra något dumt.

Imorgon är sista skoldagen och sedan är jag ledig en vecka :D Men morgondagen är riktigt lång, går i skolan från 8-18 och sedan är det gymnasieinfo klockan 18. Tufft. Men ledig på fredag istället!


 


10. Tio saker du inte visste om mig

- För ett par år tillbaka var min största dröm att få nobelpris i litteratur. Det stämmer inte längre.
- Jag tycker om att sjunga, och just nu håller mina kompisar på att övertala mig att sjunga på skolavslutningen men jag tycker det är pinsamt, har dock inte scenskräck.
- Jag vill bli fastighetsmäklare och i framtiden ha ett eget företag med hästanknytning.
- Mina favoritämnen i skolan är alla språkämnena, samt geografi.
- Jag har mina perioder då jag är helt inne i något, till exempel en tv-serie, en bok, en film eller något liknande. Just nu är det Harry Potter!
- Jag och min mamma har fött upp kaniner.
- Jag har haft tre hästar, en c-ponny (foder) och två d-ponnyer (London & Amoure).
- Jag tycker mycket om att både läsa och skriva
- Jag var hopprädd innan jag hade c-ponnyn på foder. Då var hoppning roligast.
- Jag har alltid drömt om att själv utbilda en ponny, vilket jag gör nu :D

Nu kanske du lärde känna mig lite bättre, eller inte. Vill inte skriva för personliga saker ;)


Gissa vad jag gjort idag?

Jaaa vet ni va jag gjorde idag?? Jag KÖRDE till stallet idag! Woho, Linda hade ridit och jag hämtade henne! Yeah, vuxenpoäng! Dock satt pappa bredvid hehe.
Som Tove skrev var det rea på stockholm ridsport vilket jag totallt missat vilket ledde till att jag nu sitter och gråter.
Måste kolla om någon rea är kvar imorgon.

Lite shopping

Efter skolan idag åkte mamma och jag till Stockholm Ridsport som fyllde år, så det var massvis med reor :)
De hade 20% på hela sortimentet samt upp till 50% på en hel del prylar. Jag fyndade ett set med Lamicell PRO benskydd. Det var 40% på dem så istället för att betala 499:- betalade jag 298:- vilket jag tycker var bra! Jag är nämligen väldigt snål...
Alla som handlade fick även en flaska glanssprej vilket jag tycker var väldigt bra då jag behöver det!


Skydden var alltså bruna, vilket var super bra eftersom jag funderat ett tag, nu när jag har brunt läder, på att köpa :) Väldigt lägligt alltså!
 


9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför.

Egentligen vill jag nog inte byta liv med någon, självklart har jag ibland tänkt att det skulle vara spännande att veta hur någon annans liv var. Men ingen speciell egentligen.
Men visst skulle det vara coolt att vara en elitryttare för en dag, se hur de jobbar och vad som händer i den världen. Men vilken ryttare skulle tacka nej till att vara en elitryttare för en dag? Jag skulle inte heller tacka nej till att vara någon som jobbar på ett stort tävlingsstall för en dag, bara för att veta vad som händer :)


Tänk att rida runt på falsterbos stora gräsbana med vinnartäcke och blågul roset...


Målning

På bilden i skolan skulle vi rita av en bild. Och då ritade jag av denna bild på Space.




Träning för Lollo

Jag har tyckt att ridning varit jättetråkigt senaste två veckorna, men nu efter den här ridlektionen har jag ändrat inställning! Och det är tack vare Lollo! Om du läser det här Lollo så måste jag bara säga tack,tack och tack för att du ställer upp så mycket som du gör och för hur mycket du lärt mig.

Idag låg fokus på att få Space riktigt lösgjord. Och gud vad fin hon blev! Vissa stunder blev jag helt chokad över hur fin hon var :') Ååh skrutten! Idag kändes hon som en riktig dressyrponny!!


Fina ponnyn efter ridpasset!



Fotade några snabba bilder innan jag skulle åka hem på hur stallet ser ut innanför.

Mammas pass

idag red mamma, jag földe med som hjälp med hundarna. Mamma skrittade ute innan vi begav oss mot ridhuset. HAHA Martina var så söt och trodde jag skulle fota henne då jag skulle fota Yngves täcke. Kunde inte låta bli och var tvungen att ladda upp den. Annars gick det väl helt ok för mamma. Hon ville att Yngve skulle gå i en lägre form så kan kunde bygga lite på sina ryggmuskler, men det gick inte så bra! Annars gick det bra.






Dagens ridpass

Tjohej!
Idag red jag och Jennifer Gällsta rundan. Amoure var pigg och glad, vi red på i alla gångarter och i galoppen gjorde han ett par glädjeskutt :)
Bra för honom att komma bort lite från slingan, men än så länge vill jag inte rida där det finns risk för bilmöte ensam, dock har han inte reagerat en enda gång men i alla fall ;)


 


Amoure hoppar högt


 Yngve går först med Linda och sedan kommer jag och Amoure :) Kolla hur han hoppar på oxern ;)
 


Min älskade lilla prins är bäst <3

BÄSTA DAGEN!

Idag hade jag bestämt att jag skulle rida ut utan en annan hästkompis. Han har varit så nervös och hetsig då jag ridit ut med andra. Det var tänkt att mamma skulle vandra med gående men, haha vi började bråka och hon vände innan vi ens kommit förbi hagarna.
Då hade ju jag valet att rida själv för första gången utan att veta hur han skulle vara eller vända tillbaka och vara sur.
Jag valde att fortsätta. Det tog dock stopp ett tag för jag inte mindes vägen och tappade bort mig totallt i en halvtimma innan vi kom på rätt spår. Vi var ute i en timma och YNGVE VAR BÄST! Jag hade satt upp som mål innan att innom ett år kunna rida ut på en lugn snäll häst själv. Han var hur lugn och snäll genom hela rundan! Vi red förbi ett husområde och han tittade inte ens upp! Som om han hade fått lugnande hahah ååhh bästa killen. han var så himla bussig och snäll även fast jag var lite irriterad i början.
Jag blev så lycklig över att han var så snäll att jag fällde någon tår då jag red igenom skogen och alla gula löv hängde över oss och den lilla ån låg precis nedanför oss. Det var så himla fint.
Det här var nog den absolut bästa dagen med Yngve sedan jag fick honom!




♥♥♥




På TV

Hoppning på SVT1 nu :D

 Amoure kan också hoppa :)
 


Winny in the night

Det var en ponny jag red väldigt mycket i slutet på ridskolan. Winny är en maxad c-ponny newforest, född 1994, efter Smedhults Torped och Gordon. 













Gårdagens outfit


 Amoure:
 Träns: Gold Medal
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: Scapa Sports
Benskydd (ej med på bild): Showmaster
Tove:
Hjälm:
Lamicell
Tröja: H&M
Säkerhetsväst: Airowear
Ridbyxor: Hööks
Ridstövlar: Hööks


Ta Tyglarna!

Tittar på en dressyrfilm med mamma! Handlar om från grunden till de svåra sakerna! Mycket fokus på hästens muskler och byggnad! Me like!
Nu blir det iväg för att rida ut!

Yngve och Linda video!

<3

Allt går så bra!

Linda, min lillasyster hoppar ju Yngve och dom är så duktiga! I onsdags så hoppade Linda för Eva. Hon brukar träna för henne varannan vecka. I onsdags hoppade de 80 cm bana. Det gick bra! Yngve var lite pigg och lyssnade inte så bra ibland. Han stannade även på något hinder so var lite tittigt.
Idag ville Linda träna på att få honom att lyssna på henne och att inte vara så pigg. Han skötte sig hur bra som helt. Han hoppade alla hinder perfekt, tvekade aldrig och vägrade aldrig. Han lyssnade väldigt bra och de travhoppade och galopperade. ÅH han var så duktigt och snart ska Linda ut på någon pay and jump hade vi tänkt. Yngve verkligen älskar att hoppa och han är riktigt bra på det!
Till våren kan hon säkert starta en lokal tävling.
Film kommer snare då Linda avslutar med en bana!

Hoppning på kanonen

Hoppade alltså idag, ordentligt för första gången :)
I början var Amoure stark, springig och okoncentrerad men efter att vi hoppat två olika hinder skärpte han till sig och hoppade riktigt bra, lite okontrollerat kanske men det ska vi träna på.
Det Amoure mest måste träna på är att hinder kan se olika ut, han kan hoppa, det har jag märkt. Och sedan ska det gå att få stopp på honom också. Han blev så laddad att det knappt gick att få stopp på honom! Men det är ju bra att han tycker det är kul.
Vi avslutade med en liten bana på fyra hinder, och vet ni vad Amoure gjorde? Jo, han hade sönder en blomkruka. Hoppade efter Yngve och Amoure blev så taggad att han knappt tittade på hindret, hoppade av precis när han var halvt i hindret och stampade på blomkrukan som flög iväg. Men efter det blev han jätte arg och hoppade som bara den :)
Är ändå jätte nöjd med honom, han behöver bara lära sig att han inte ska hoppa så högt utan mer avslappnat, men det kommer, träning ger färdighet :)


 


Min ponny är en kanonkula!

Hindret var 30 cm, han hoppade 110 cm.

Stillbild från film som kommer senare


Träns till salu!

Svart läderträns med bred nosgrimma och vita sömmar. Riktigt snyggt dressyrträns!

Inköpt i maj, använd maj-juni då jag köpte bruna sadlar. Mycket välvårdat!

Storlek cob, komplett med tyglar. Finns i Stockholm.

200 kr eller bud :)

Mejla [email protected] vid intresse.


Dagens ridpass med Yngve

Var ledig idag och åkte till stallet runt två. Mötte upp Johanna i stallet som har D ponnyn Marilyn. Vi och Moa med Oreo red ut en kvart runt sommarhagarna. Yngve var väldigt pigg och trippade fram. Han har gjort de de senaste gångerna ag ridit ut och har ingen lust med det. Vill ha en lugn häst annars är det inte speciellt kul att rida ut själv. Måste bli massor med träning med det.
Vi red sedan i ridhuset i kanske 40 minuter. Tränade mycket skänkelvinking gick jättebra. Dock var han lite slöare idag men inte då farligt. Tränade som vanligt serpentiner och övergångar och det börjar verkligen fungera nu! Tränade även galopp både nedsittande och lättsits. Det konstiga som jag börjat märka nu är att då jag sätter mig ner och trycker på honom samtidigt som jag tar yttertygeln (för att få honom att samla sig) så sparkar han bakut. Och det är inte pga att han busar. Jag funderar på om det kan vara att han har ont eller om han bara protesterar för att han inte har styrkan. Då mamma och Linda galopperar gör han inte så, men de kräver även inget från bakbenen.
Idag hade Yngve sitt nya regntäcke! Han tyckte nog att den var ganska mysig. Den har fleecefodring!

Överskottsenergi och spruta

Blev inte riktigt ett ordentligt ridpass, Amoure hade en massa överskottsenergi så han fick springa av sig lite av den :)
Veterinären kom ut till stallet för att kolla två hästar så då passade vi på så Amoure fick sista botulism sprutan, jätte skönt att ha det gjort.
Måste fota nya bilder...

Litet barbacka pass med mamma!

idag åkte jag och mamma till stallet idag igen. Vi red båda barbacka i ridhuset. Han var SUPERDUKTIG! Han satte verkligen alla serpentiner! Och avslutade med skänkelvikning på långsidan, skitbra! Åh lillskrutt. Han gick inte så hårt idag så blir lite hårdare jobb imorgon!
Bogskyddet sitter super! Och han var faktiskt liite fin i sitt nya rosa täcke! Haha. Var inte så farligt som jag trodde, han blev faktiskt riktigt söt.



Citatet var way to långt för att skrivas här... :(

Skritt och travjobbade Amoure lite på slingan idag :)
Det blev mycket back to basic, så jobbade mycket med skritt och travövergångar. Han lyssnade jätte fint på skänkeln och när han skulle sakta av använde jag rösten lite och rätade upp mig, det räckte bra. Flyttade också lite för skänkeln i skritt, han flyttade snällt undan.
Kändes jätte bra. Imorgon blir det ett lite mer ordentligt ridpass.
Inte från idag

8. Min största rädsla inom ridsporten

Det är väl att jag ska ramla av, göra mig riktigt illa och bli avskräckt. Eller dö i en ridolycka.
Men det här är otänkbart just nu...

Vad är ni mest rädda för?


 Bästa smutsgris <3
 


Shoppat lite

På förmiddagen var jag och mamma på Hööks och Horze. Vi kom hem med en del saker som vanligt. Vi köpte Avalangetäcket i marinblått med halvhals och bogskyddet. Vi köpte även ett bett som liknar tredelat med det är snällare i hästens mun för att de formar sig och kan inte nypa hästen alls eller bli obekvämt.  Btw Linda hoppade idag med lillhästen. Tror de hoppade runt 70-80 så det är superkul! Han hade varit lite pigg men imorgon ska han vila!
Tränsbett, tredelat
Vi passade även på att köpa reflexgrejer på hööks. Haha det är är så inte typiskt mig men vi köpte en rosa kollektion HAHA. Passar inte alls på fux men lite kul ändå. En fuxvalack i rosa, haha aja.
Produktbild
Åh stakars lilla häst. Ska sätta på honom det imorgon och ta lite bilder haha.

Dagen

Idag är det hoppträning på kvällen på Grana, och jag glömde helt bort att skriva upp mig så jag skulle vara med.. Så ingen hoppträning för mig och Space :( Så istället åkte jag direkt till stallet efter skolan och red i ridhuset innan hoppträningen. 

Ridpasset gick bra, är nöjd. Jobbade mycket skänkelvikningar och då blev hon riktigt fin och lösgjord. I slutet satt jag ner i traven och gjorde halter från trav, och gud vilken härlig känsla! Hon var jättefin och lyssnade superbra!! 



Tog två bilder på ponnyn när jag tog in henne från hagen!




Min dag

Idag fick Amoure vila, lite mer om det längre ner. Men tänkte ändå berätta lite om min dag :)
Jag var i skolan på förmiddagen, hade NO och Svenska. Efter lunch åkte jag och mamma till sjukhuset där vi hade fått tid för röntgen.
Ni som läst min gamla blogg vet nog att jag i slutet av maj började få ont i svanskotan, antagligen är den utsliten men vi ska i alla fall kolla om det möjligen kan vara en spricka. Det gör fruktansvärt ont att sitta ner ibland, ibland är det okej. Att rida har inte varit några större problem, men nu börjar det göra lite ont även då. Har blivit rekomenderad att inte rida på tre månader men det kommer jag aldrig klara av...
Därför klarar jag inte av att rida varje dag, men det gör inte så jätte mycket heller, Amoure förtjänar vila :)
Nu vet ni i alla fall vad jag håller på med!


You're the sun on a cloudy day <3


Vilket regntäcke ska jag välja?

Ireland Regntäcke

Regntäcke med hals. Fodrat med tunt slätt foder. Håller hästen torr under regniga dagar.
600D polyester ripstop.
699 kr
Hööks

Avalanche regntäcke

Regntäcke med hög hals och kil vid halsen för perfekt passform. Bogvecket har flyttats framåt för att minska trycket på bogen. Dubbel bogknäppning med karbinhakar, kryssgjordar med elastisk ände, avtagbara elastiska bensnören och resårände på kryssgjordarna.
kr 486,85 - kr 749,00
Finns även med fleecefodring för 829 kr
Horze
Avalanche regntäcke
Vilken ska jag välja? Haha
Yngve är väldigt stor fram och väldigt liten bak. Han har alltså 135 bak och 145 fram. Men vi kan inte ha 145 för då blir den för lång. Så jag tänker köpa

Bogskydd Wonder-Coat

Vill inte ha några skav på min bebis!
Horze har också en, ska kolla på båda (:

Ridpasset idag!

idag red jag i ridhuset och idag var även första dagen med strumpbyxor under ridbyxorna. Det var storm då vi gick ner till ridhuset men Yngve var lugn! Jag ville träna på att ha händerna stilla och se till att han inte var hård i munnen och jag lyckades ganska bra! Hade inte så korta tyglar utan lagom.
I början var han väldigt pigg. Ajuste glömde säga det att han var jättevarm i hoven innan vi gick ner men då jag satt upp visade han inget. Då jag kom tillbaka var han jämn i alla hovar så det var bra.
Aja, jag tränade i början lite skänkelvining upp till medellinjen innan jag red rakt och sedan tränade jag massor med övergångar till skritt på långsidorna! Han var superfin.
Galopperade några varv men han ville inte rikigt men han galopperade på ändå.
Till sist tränade jag serpentiner som man gör i L:C 1 med skritt på medellinjen men han klarade inte de små böjda spåren så tränade på en stor åtta och gjorde övergångar till skritt och avslutade med L:C serpentiner och han satte dem! Hur kul som helst (:
Mamma var med och hjälpte till så vi blev klara fort. Mamma masserade även Yngve och stretchade!






Jag älskar dig!






En dag är du glad att du är du.

Åh, Amoure var en ängel idag :) Det är han nästan hela tiden men ändå.
Red i ridhuset för Gun, och det gick strålande, som Gun sa.
Började med att jobba lite med diagonaler och långsidor. Han var lite het på gröten och skulle iväg fort men med lite övergångar slappnade han av och sjönk in i en lugnare takt.
Annars var han betydligt stadigare i formen hela passet, dessutom var han mer öppen vilket han ska vara, inte krulla ihop sig. Kändes bra. Han lyssnade även bra framåt.
Avslutade med att börja träna in framdelsvändningar, det var lite svårt tyckte både jag och Amoure men det kommer (: Men han flyttade ganska fint i alla fall.
.
Gun tycker att Amoure har utvecklats mycket under tiden jag haft honom, det är alltid roligt att höra! Dessutom tycker hon att det är jätte bra att jag mest rider ut och dressyrar på ängar :)
Inte från idag

Of the whole wide world of ear-related humor and you go for I'm holey. It's pathetic.

Amoure har ett litet fan :)

 
Oscar står alltid och väntar vid grinden när jag ridit Amoure och han ska gå ut igen. I söndags när jag släppte ut Amoure gick han och rullde sig och Oscar förstod inte alls varför han inte gick och hälsade på honom istället...
Det är roligt att de är så bra kompisar men däremot ser inte Amoures hals så vacker ut, den är lite tilltufsad ;)


Hej och förlåt

Hej! Från min sida kan det inte bli så mycket uppdateringar den här veckan. Har nationella i engelska, historia, teater, massvis med piano och matteprov. Mamma och Linda ska ta Yngve de flesta dagarna. Kanske åker och rider imorgon annars blir det mer i helgen.
Linda ska hoppträna med Yngve på onsdag! uppdatering om det då.
Nu, en bild på:

Just because you have the emotional range of a teaspoon!

(Helt inne i HP-citat just nu, haha!)
Efter två ordentliga ridpass (lördag+söndag) får Amoure nu en vilodag. Var i stallet och mockade samt pysslade lite med honom.
Det är jätte lätt att mocka när han står i boxen, han är så snäll och flyttar sig undan när jag kommer medan London skulle moppsa mot grepen hela tiden, haha!


 


Uppställnings bilder!






Bloggtävling



http://catago.blogg.se/2011/october/tavling-vinn-borstar-fran-magic-brush.html#comment


Rakt bett?

Vad tycker ni om rakt bett egentligen? Jag har hört olika från många. Vissa säger, väldigt många faktiskt att rakt bett är det mildaste bettet. Men jag har även hört ett par som säger att det inte alls är det. Och enligt TR så är inte ens rakt bett tillåtet i dressyr. När man tänker efter varför skulle ett milt bett vara inte vara tillåtet?
Är rakt bett verkligen så snällt som alla säger? Det är i alla fall det jag börjat fundera på. Om tänker helt rakt på så borde det ju inte vara så skönt att ha en spikrak stålgrej i munnen. Jämfört med ett bett som tredelat som faktiskt formar sig efter hästens mun borde ju det vara mildare? Fast då tar det ju mer i mungiporna då man faktiskt drar?
Men på rakt bett blir det ju ett drag också fast på båda sidorna?
Vad tycker ni om det här? Känns som att TR borde ha en anledning till att inte tillåta det?

Själv har jag ingen åsikt o detta förrän jag vet mer.

Behöver ingen rubrik, tror ni vet vad jag gjort.

Jaa haha kan väl inte säga så mycket för ni vet nog vad vi gjorde idag. Kan dock säga lite hur Yngve var. Trodde han skulle vara jättepigg men han gjorde inte mer än att trava på stället och någon bockning i galoppen. Vi red till en äng och jag travade ganska mycket. Han var pigg men stark. Do not like. Vi galopperade lite också men sen filmade jag de andra. Så ingen film på mig!
Sara tog bilder så lägger upp samma bild som Nathalie men det är för jag har ingen annan! 
Ser ut som en fin liten ridskola haha <3

Uteritt till gällstaängen

Red ut med Tove&Amoure, Amanda&Yngve och Moa&Oreo. Vi red på gällstaängen. Space var pigg när hon var bakom dom andra, hon trodde det var galopp tävling typ, haha :) Sen red vi ''självständigt'' och då blev hon mycket lugnare. Amanda filmade lite, så lägger upp det sen!

Haha känns som jag upprepat lite av Toves inlägg, men så blir det när vi är tre stycken som gör samma sak en dag, hihi.






Sara fotade oss innan vi red iväg!



Är med och tävlar



http://tornebacken.blogg.se/2011/october/var-med-och-tavla-om-en-kingsland-bomberjacka.html#comment

Fina Amoure!

Idag var Amoure jätte duktig!
Jag, Amanda, Nathalie & Moa red till Gällstaängen och där red vi självständigt.
Jobbade först i traven, Amoure var avslappnad redan från början så jag jobbade lite med nedsittning, han är inte så van vid det men verkar inte det minsta obekväm. Fortsatte i samma form och med samma bjudning som vid lättridningen.
Sedan var det galoppjobb, och shit vilken känsla! Har varit lite svårt att jobba honom ordentligt i ridhuset där jag hela tiden måste tänka på att svänga osv så idag satt jag tillbaka och jobbade honom och han var så klockren och sååå fin! Kändes hur bra som helst! Så det blir mer sånt arbete på den ängen, då kommer han till slut bli tillräckligt stark för att göra detsamma i ridhuset.
Jätte nöjd med dagens alltså :)

Hag-bilder!










Täcke?

Har ni satt på era hästar täcke än? När tycker ni att man ska börja med täcke? Själv har jag satt på Yngve täcke nu både inne och ute. Han har ett tunt bomullstäcke inne på natten och ett regntäcke ute på dagen. Jag har satt min gräns på 12 + är det under det ska han ha täcke.
Vad tycker ni?
Bild på gamla ponnyn med sina hagkompisar!
Orcus hade mycket hår och behövde inte täcke enligt mig då solen låg på och det var under 5- grader.



åhnej

Idag skulle Linda rida Yngve medan jag red Space. Dock visade det sig att han tappat en sko fram och då vi kollade honom gå visade han sig lite halt och öm. Imorgon kommer hovslagaren och ska kolla på det. Förhoppningsvis är han okej så ska jag Ronja (min gamla barndomskompis) Hannah och Tove rida ut på andra sidan vägen. Då bara i skritt eftersom han varit lite dålig.
Linda med kompisar

Red Space idag!

Kom till stallet och såg att Tove red på ridbanan så passade på att fota henne. Bilder kommer sen från Tove. Nathalie bad mig rida Space idag och det gjorde jag gärna!
Jag har ju ridit Space mycket förut och känner henne ganska bra. vi red på ridbanan och skrittade inte så länge, bara tills hon var lugn sen travade vi. Hon var ganska stark eftersom jag red på tredelat. Men det blev bättre om jag mjuknade lite på handen. Gjorde mycket halter och såg till han hon backade. Sedan travade jag i en åtta. Gjorde mycket nergångar till skritt och sedan upp i trav igen, mest nedsittande. Men mest av allt galopperade jag idag. Såg till att hon var avslappnad och inte bara sprang på. Bröt av till trav många gånger och sen upp i galopp igen så jag tröttade ut henne lite haha ;) Red kanske 40 minuter.

Bilder från när jag släppte henne lös igår




Hahaha dör vad söt!









You're scary sometimes, you know that? Brilliant. But scary.

Blev ett halvseriöst ridpass idag, efter endast ett par timmars sömn var jag lagom zombielik.
Amoure var lite spänd och småstressad men lugnade sig ganska snabbt när jag satt upp och kändes helt okej. Red ett varv på slingan i skritt och trav innan jag gjorde lite basicjobb på ridbanan.
Jag var noggrann med att hela tiden trampa ned högerbenet eftersom han skjuter över mig lite på vänster och tyckte att det blev skillnad när jag gjorde det :) Han rundade sig fint för skänkeln och kändes ganska så avslappnad i sidorna.
Amanda fotade lite så bilder kommer sedan (:

Hämtar Space!

Hämtar Space i hagen men bloggappen!!

/ Amanda


Gunträning i torsdags

Gunträningen i torsdags. Var extra tidig i stallet och pysslade länge. Då jag red fram var det helt ok, dock var han lite hård i munnen. Jag berättade för Gun om munnen och att galoppen varit svår. Vi började med övergångarna som vi jobbat med och att då han blir hård i munnen att jag bara lyfter upp händerna så han får hitta formen själv.
Det blir lätt att jag blir irriterad i händerna då han blir hård så Gun satte spöt mellan händerna på mig precis då videon slutar haha. Det var faktiskt väldigt lärorikt.
Vi höll på länge men jag fick inte till galoppen. Alltså att han skulle galoppera och bära sig. Han kunde inte alls och jag blev bara irriterad. Tillslut sa Gun att jag bara skulle låta honom galoppera på utan att bära sig på långsidorna och bygga upp från det! Det fungerade och först galopperade vi hela långsidan stående sedan halva stående sedan en volt sittande och från det kunna jobba honom mer och mer bärande.
'
Nu ska jag iväg och rida Space!

Space älskar gräs,den saken är säker




Man och outfit!

Den här outfiten har jag haft i två dagar nu! Funkar bra tycker jag! (:



-

Yngves man har börjat växa också! TJOHO! Nu får vi hoppas att ingen biter av den...hehe



Mysig dag i stallet

Idag åkte jag inte direkt till stallet utan var hemma med hundarna ett tag och gosade, bakade bullar osv. Sedan åkte jag och mamma till stallet. Vi skyndade oss lite för att hinna ut på slingan innan det blev mörkt.
Vi red ut och de var nog några jägare ute. Yngve och Hebbe, som mamma red var lite nervösa då vi red runt i skritt. Vi travade något varv på slingan med. Sedan ville jag galoppera lite på ängen. Han hade jättebra bjudning eftersom att han var så pigg. Det blev mycket galopp på volt, både nedsittande och lättsits. Han bockade med mig x antal gånger hahahaha. Första gången faktiskt. Han har inte galopperat på ett tag och var JÄTTEglad över att få galoppera. Han gick på väldigt bra och jag avslutade med att rida ett LC:1 där ute innan vi red tillbaka. Blev inga bilder pga att mamma också red!
Vi hade det mysigt inne i alla fall och han älskade att jag mockade då han stog i boxen (??) Han bara stog och sv och gosade med mig. Gulle.

Red barbacka idag

Red ett lite lugnare ridpass idag. Skrittade och travade bara. Släppte henne lös på ridbanan sen så hon fick springa av sig!






Innan ridningen.














Klippte ponnyns lugg idag, syns det? hihi :)























7. En sak som aldrig får hända!

Det vill jag inte ens tänka på, finns så mycket!
I hästväg vill jag förstås inte ramla av och skada mig allvarligt och jag vill inte heller att Amoure ska bli allvarligt skadad/sjuk.
Annars vill jag förstås inte att något ska hände de personer jag älskar, men vem vill det?
Kort sagt; inget ont får hända de jag älskar!



You'll be in my heart

"Det finns ett band som aldrig brister, För du finns inom mig, Från denna stund, nu och för evig tid"

blogg.se + iphone = sant!

JAAA blogg.se har skapat en iphone app där man kan göra inlägg från och lägga in bilder + kolla andras bloggar och mycket mer! Skitbra

Detta inlägg är faktiskt från den appen!

(bild på min hund som valp! Det jag hade i telefonen för tillfället!)


Igår

Igår följde Kalle (min pojkvän) med och red haha. Han har ridit tidigare på hans kompis hästar och hängde med nu. Han tyckte nog allt runt om kring hästen var jättetråkigt och jobbigt. Bajset var nog värst haha. Annars tyckte han nog att ridningen var helt ok. Han skrittade runt och travade lite. 
jag hoppade upp och red tio minuter men han var mest hård i munnen

Hur lång tid?

Hur lång tid tror ni att det tar innan det ser ut såhär ute?


6. Alla hästar i stallet

Det här bli ju väldigt svårt, det står allt som allt 36 hästar på Grana. Och jag tänker inte rabbla upp alla.
Men här i bloggen nämns ju tre stycken, Space, Yngve och Amoure :)
Det finns många fina hästar i stallet, allt från b-ponny till drygt 170-hästar så det är väldigt roligt, har ridit en del av dem och har förstås några självklara favoriter. Det är även en salig blandning mellan hopp, dressyr och fälttävlanshästar. Sen finns det några som körs, en som går ponnytrav och lite allt möjligt. Det är jätte roligt :D
Jag och ett sto som står i boxen bredvid Amoure. Hon är trevlig att rida!


Min Önskelista

Det här ska jag önska mig i födelsedags present! Liten Shockemöhle lista!

Sommarbilder från hagen











Haha söt!






Lägg märke till flugan som är påväg mot Space, hahaha! :)


Bästa ridpasset på länge!

Gud vad fin ponnyn kändes idag! :o Hon var avslappnad och fin hela ridpasset. Började med att skritta fram lite utomhus, sen red jag in i ridhuset. Galoppen kändes riktigt bra idag, tror det är bästa galoppen på länge, hihi! Slutade med att rida över några bommar som min ridlärare hade tagit fram.


Bilden är inte från idag!





12 oktober 11

Slutade som sagt klockan elva idag, och begav mig direkt till stallet för att rida ett pass på slingan på Amoure :)
Solen sken och jag var helt ensam i stallet, det är något speciellt med det. Så mysigt. Fixade allting med musik i öronen innan jag tog in Amoure, gjorde iordning honom och skrittade sedan ned till slingan.
Det blev ganska mycket galopp idag, inte jätte mycket men mer än de senaste passen. Han var pigg och lyssnade väldigt bra på skänkeln.
Avslutade med att skutta över en av de medelstora stockarna två gånger på en stor volt och han hoppade med lagom marginal och avslappnat :)
Glad att jag red så pass tidigt, nu hotar mörka moln på himlen!
Inte från idag.

5. Favoritbilder jag tagit

Det här är jätte svårt, eftersom jag inte har någon koll på vilka bilder jag själv tagit, haha! Men ska göra ett försök.
Här kommer några :)

Vilodag

Idag fick Space vila för jag behövde plugga. Mamma och syrran åkte till stallet och fixade allt!


Ni får en gammal bild på Space!



Dressyrträning 11 oktober

Idag red jag för Gun igen. Idag gjorde jag lite annorlunda och red fram ute, vilket uppskattades :)
Amoure var riktigt pigg så idag lade vi in galopp i början av passet, på fyrkantsspåret och på stor volt. Kändes bra.
Sedan jobbade vi i traven med att få honom att ställa igenom ordentligt och inte skjuta över mig på vänster sida, han har lite svårt att runda sig i höger och försöker komma undan. Men det fick jag igenom bra och sedan arbetade vi med lite raka linjer och liknande, att han ska bjuda även när jag byter sittben och liknande.
Märkte att han blev tröttare ju längre vi red, men han kämpade ändå på. Avslutade med några diagonaler där jag flyttade honom lite för skänkeln precis i slutet. Gick bra även det!
Imorgon ska vi ut och busa, jag slutar 11 så det är super härligt :D Vet dock inte om jag åker hem innan eller hur jag gör. Nu lutar det mot att åka till stallet direkt.
Finaste på Lidens.

Video tömkörning

Video då Iffa tömkör Yngve i måndags! Imorgon ska jag och Kalle åka till stallet!

En vecka till...

Jag har haft så fullt upp och därmed inte hunnit lotta ut böckerna ännu. Därmed förlänger jag nu tävlingen till nästa helg, alltså avgörs den 22 oktober. Fortsätt att anmäla er nu :D

Klicka på bilden

Tömköring

Mamma och Iffa tömkörde Yngve igår! Video på det kommer! Håll ut (:

4. Det här är jag bra på.

Det första som dyker upp i mitt huvud är nog relationen till tränare. Jag har väldigt lätt för att ta (konstruktiv) kritik och att diskutera ändringsområden med min tränare. Jag är väldigt intresserad av att utvecklas och förbättra min ridning och hästens form vilket förenklar det hela.
Som ryttare är jag också väldigt lugn vilket för det mesta är positivt, men jag är inte särskilt rädd.
Något annat jag är bra på är att rida ut mycket (gills det?) vilket flertalet tränare tycker är bra, speciellt nu när jag har en ung ponny (:
Vad ska jag säga mer? Min sits är väl okej, detsamma gäller mina händer och skänklar men som jag skrivit tidigare, det mesta kan förbättras.
Innan en uteritt.

Winny in the night

Det var en ponny som jag red väldigt mycket sista tiden innan jag köpte egen ponny. Ett enskilt inlägg om henne kommer senare! Så länge får ni några söta bilder jag fotade på henne 2009.





Markarbete för Lollo

Red för min tränare idag. Vi jobbade mycket med lydnad. Och det var jättebra träning för Space. Hon tyckte det var tråkigt att göra halter istället för att rida över bommarna, haha! Slutade med att galoppera på en stor volt, hon blev fin och avslappnad, även fast jag inte var avslappnad osv. Ska hoppträna för Lisen på onsdag om dom får ihop en hoppgrupp! Hoppas. Har inte hoppat på två veckor. 
Här får ni bilder från dagen!


En smutsig ponny i hagen!









3. Det här behöver jag träna mer på

Det här är både lätt och svårt, självklart finns det saker som kan förbättras och saker som helt och hållet måste ändras.
En sak jag tidigare behövt träna mycket på är min blick, men det har blivit mycket bättre! Men fortfarande lite träning på det planet, att inte sänka blicken och glo ner på mankammen.
Sitsen kan alltid finslipas, men den är helt okej. Något jag däremot vill är att bli mer avslappnad när jag rider med skyddsväst vilket jag gör jämt nu, jag spänner mig onödigt i den, känns lite hårt ju...
Något jag också skulle vilja träna på är att inte bli rädd för stora hinder, eller tja, jag kanske inte riktigt är rädd men jag tycker att höga hinder är något avskräckande.
Har ni någon speciell "akilles häl" i ridningen?

Upp med blicken Tove!


Mysiga höstbilder!


Dom nya JW ridbyxorna

Dom är så galet snygga! Jag bara måste köpa dom.




Bilderna är lånade av google :)

Dom finns att köpa på Sthlm Ridsport och kostar runt 1000 kr.



Vad jag har gjort idag förutom ridning

Idag var jag hos min kompis Tyra. Tyra bor på Antuna Gård där de har massor med hästar (ID Horses)
Tyra och hennes mamma och massor med får så jag var hos dem i eftermiddags och mös massor. Gud vad de var söta.
Jag var hos Tyra nästan varje dag då vi var mindre och sprang runt på gården och lekte med katter och massor med djur. Byggde en klubb och läste Min häst. Tyra och jag red på Väsby tillsammans i många år och den största delen av mina ridår är med henne!
Vi har inte haft så mycket kontakt senaste året, men det ska de ändras på! Vi firar faktiskt 10 år tillsammans nu!

Ridbilder från idag!

Hämtade skrutten och fixade med med honom tillsammans med Linda. Red först ut på slingan och skrittade. Linda fotade massor med fina höstbilder som ni får imorgon. Red sedan tillbaka på ridbanan. Han gick helt ok i traven. Lite hård i munnen men energin var helt ok. Dock ville han inte galoppera (och bära sig) så då Tove red förbi och undrade om jag ville följa ner till slingan igen gjorde jag det och vi red lite. Jag galopperade först själv och det funkade sådär. Han kunde ta några steg men sedan då jag red bakom Tove och hon galopperade iväg drog Yngve iväg också och då blev det väldigt enkelt att samla honom i galoppen! Super bra övning!

Bilder från i lördags

Följde ju med och fotade när mina kompisar provred samma ponny som dom provred tidigare. Så här kommer bilderna!




Paintball ''Pricken''








Erin och Paintball












Sara & Paintball




Erin och Paintball
Lyckliga tjejer!
Mer bilder på deras blogg: http://tvaryttareenponny.blogg.se/

9 oktober 11

Idag red jag 45 min på slingan.
Jobbade med att han skulle bli helt lösgjord och taktmässig samt jobba på i en lägre form. I skritten gick det ganska snabbt att få honom att slappna av, men det tog lite längre tid i traven, men efter lite tålamod var han avslappnad även där.
Sedan fick Amoure agera draghjälp till Yngve så vi tog en ordentlig galopp, Amoure hade jätte fint tryck :)
Avslutade med att trava honom i så låg form som möjligt och han var stadig och någorlunda taktmässig, kändes jätte bra!

Ny hagkompis!

Toker är en ungfux som flyttade för ett år sedan för att bli lite uppfostrad. Igår släpptes han iho i deras hage och än så länge har det gått bra. Toker kan vara lite på ibland i hagen och lite jobbig men får hoppas att det är borta nu.
Yngve och Toker verkar gilla varandra i alla fall.
Har massor med höstbilder, ridbilder och film att bjuda på! Mer kommer ikväll och imorgon så kolla då!


2. När och varför jag började rida.

Det var tänkt att jag skulle börja rida som 9-åring men då mamma är allergisk sköts det upp och jag började inte rida på ridskola förrän 2007.
Jag red mycket utöver det jag red på ridskolan också, så jag utvecklades ganska snabbt, eftersom det går betydligt långsammare på ridskolan fick jag byta upp grupp.
Varför jag började rida var förstås att jag tyckte så mycket om hästar, och så småningom även ridningen :)
Första hästen jag någonsin red, och jag fortsatte rida honom många gånger (:

Space och förra ägaren






Alla bilder är fotade av: http://www.tlop.se/



Dagen

Dagen började med att jag följde med mina kompisar när dom skulle provrida en ponny. Jag följde med som fotograf så bilder kommer! Åkte till Space efter och red barbacka. Hur mysigt som helst! Hon var jättefin hela tiden. Jag minns hur hon var i början(När vi precis köpt henne!),när jag trava på henne barbacka, stressade upp sig och sprangsprangsprang. Nu när jag rider henne barbacka så är det nästan ingen skillnad med sadel eller utan. Vi jobbade mycket volter, halter och tempoväxlingar. Hon blev riktigt fin!


Haha en suddig mobilbild från idag. Bilden är tagen efter ridningen. Bättre en suddig bild än ingen alls!

Imorgon ska jag följa med som skötare när min kompis tävlar på Väsby ridklubb (min gamla ridskola) Ska bli sjukt kul o träffa alla! 
!



Berga idag!

Träffade Frida vid station med Viggo och åkte mot Stockholm Central. Sedan bytte vi pendel mot Västerhaninge. Väl framme där tog vi en buss 5 min till Berga. Första intrycket var ju väldigt bra. Hur fint som helst!
Hela stället var fint och Frida visade mig lite runt innan vi gick upp till hennes rum. För er som inte vet är Berga ett gymnasium där man kan gå hästlinje. Man kan även bo på gården tillsammans med andra i samma ålder och ha sina hästar där.
Vi gick sedan och hämtade Fridas häst Arissa. Frida har Arissa på foder och hon kom till Berga för en vecka sedan. Hon var helt grå av lera så jag och Frida stod ett tag och borstade. Vi gick ner till ridhuset och Frida red.
Favorit bilden!
Jättefina! Nästa helg kanske Frida hänger med ut till Yngvis. Idag red Linda ut med Yngve två timmar. Det tror jag han tyckte var mysigt!

Hoppade

Igår hoppade jag lite i ridhuset :)
Amoure var sjukt pigg, och ville springa fort hela tiden! Vi hade byggt fram en liten planka med en galoppbom framför och sen oxer. När jag red fram låg oxern på 1m och Amoure blev hela tiden jätte besviken när vi bara red förbi, men han fick hoppa den sedan, men halva höjden.
Han tyckte att det var jätte roligt och skötte sig bra. Kom lite tokigt men han försökte hela tiden rädda situationen och hoppade snällt över. Han hoppade så stort en gång att jag var på väg av, men det var inte mer med det (:
Ska bli jätte roligt att komma igång mer med hoppningen!

Ridbyxorna jag vill ha!

Var på Stockholm Ridsport och har hittat ridbyxorna jag vill ha. De är från Cavallo och finns i Marin och beige. Har redan beige och det är snyggt med marin, speciellt på Yngve.
Dock kostar de ganska mycket, om jag inte minns fel så var det runt 2500 kr. Heh men grymt sköna och grymt bra kvalite! Helt kär i dom, de var nästan som att inte ha på sig några byxor alls, så bekväma var de!



Kanske önska sig till födelsedagen?



Höstbilder

Åh det blir så fina bilder på hösten, med alla löv osv!








Min favorit! Space ser så extremt snygg ut. Synd bara att min arm typ förstör allt..








Nathalie hissar



♥ Kingsland pannband.


Jag verkligen älskar dom här pannbandet från Kingsland! Hur bra som helst. Man behöver inte ha mössa, utan kan ha det pannbandet och en toffs typ. Skit snyggt! Ska köpa någon av dom på översta raden, lutar nog mest åt den i mitten! :)


Den här mössan från kingsland var också riktigt snygg!



Ändrade planer

Skulle ha morgonfodrat och ridigt imorgon men ändrade planer. Frida, en kompis till mig går på Berga (Naturbruksgymnasium med hästlinje) och har sin nya häst där. Ska åka dit och kolla lite! Tar nog med mig en av hundarna, förmodligen Viggo! Är väl tillbaka någon gång på eftermiddagen och laddar på med bilder! Kul!
-

Allt om dressyr!

Nu ska hästmagasinet släppa en tidning ALLT OM DRESSYR! YES säger jag bara. Fyfan vad bra. Ute i butik 22 november!
Sä här skriver de:
I tidningen alt om dressyr får du den ultimata guiden till att rida dressyr, med det bästa från hästmagasinet.
Vi följer utbildningskalan från början till sut i 13 fakaspäckande och intressanta artiklar.
Du får lära dig hur du utbildar hästen, hur du  tränar den och hur du når framgången på tävlingsbanan. Träningstipsen är fantastiskt bra oavsett vilken gren du rider
Allt om dressyr -  tidningen som ingen dressyrintresserad kan vara utan!
Nästa nummer:
Nyttiga övningar
Samarbete
Maxa procenten

Precis vad jag vill läsa om! Vad tycker ni dressyrintresserade?


Min dag!

Åkte till stallet efter skolan och var där runt hav ett. Det spöregnade och Jag sprang ut i hagen och hämtade Yngve för han hade inget täcke på sig.
han verkade super nöjd att få komma in och få ett varmt fleecetäcke på sig och en påse lunchhö. Har nog aldrig sätt honom vara så nöjd. Så medan han mös så mockade jag och gjorde mat. Dock lämnade jag honom själv i boxen under två minuter då jag fyllde höpåsarna. Då blev han jätteledsen ): Dock kom jag in som jultomten med en jättestor påse morötter som vi beställt. Då blev han glad! Men han var väldigt nervös sen, rädd att jag skulle läma honom och att han inte fick äta längre.
-
Sen gick vi ner till ridhuset. Han var väldigt pigg och jag undrade ett tag om det skulle bli för mycket. Men så fort jag satt upp blev han lugn fast med bra energi. Jobbade i skritt först ett helt L:C sen i trav övergångar. Gjorde även några galoppfattningar från skritt men det gick sådär. Han orkade knappt mer än ett språng sen protesterade han mest med små sken lite här och där. Men mycket beröm då han gjorde rätt.
-
En grej han gjorde var att slänga upp huvudet ett par gånger och bli ganska hård vilket jag inte alls gillar. Då höll jag händerna stilla och skänklade på, då gick det oftast över.

Svar på en läsarfråga

Det kom en fråga om vilket stall Space står i.
Jag, Tove & Amanda står i ett stall som heter Stall Grana (Därför vi heter Granaryttarna)



Bilder på min fina!

Några fina bilder som Sara fotade på mig och Space! 










Bloggtävling


http://tesskliintestam.blogg.se/2011/october/bloggtavling-i-samarbete-med-charlies.html


Bloppis

Säljer ett par helt oöppnade transportskydd i svart för 200 kr!
Är lite lägre en vanliga så passar hästar som är känsliga för höga transportskydd!
Jättebra pris, maila om ni vill ha, [email protected]

Jag älskar dig!




1. En bild på favorithästen

Det är självklart Amoure :) Men ni får även en bild på London som alltid kommer vara en av mina favoriter.

Bloppis

Här kommer lite saker som jag behöver bli av med. Om ni är intresserade av något så märker ni mejlet med sakens rubrik och skickar till [email protected]

1. Ljusblått Fleecetäcke i storlek 95, passar shettis. Aldrig använt, endast provad. Nyskick! 150 kr. (+ ev. frakt)


2. Skritt täcke, fleece. Märke: Thermo Master. Använt väldigt lite! Storlek 125. 100 kr. (+ ev. frakt)


3. Ljusblå grimma. Endast provad! Ser helt ny ut. Storlek: ponny. 100 kr. (+ ev. frakt)


4. Blå grimma med ludd. Aldrig använd, ser helt ny ut. Storlek: ponny. 100 kr. (+ ev. frakt)




Olater och beteendestörningar

Tänkte skriva lite om olater eftersom att Yngve nafsas.

-

Beteendestörningar är annorlunda från olater. Beteendestörningar är som för oss att vara alkoholist eller narkoman. Det är alltså någon som är påvärkat av naturen medan olater går att träna bort, som exempel nafs eller tiggning.
-
Beteendestörningar:

Vad är då en beteendestörning? En ganska enkel och bra definition är att säga att det är när djur beter sig på ett sätt som de inte skulle göra under naturliga förhållanden. Vi känner till ganska många beteendestörningar som ger problem hos hästar. De förekommer oftare hos varmblodshästar än hos övriga raser. Fjordhästen hör inte till de mest drabbade raserna, men vi vet att beteendestörningar förekommer också hos fjordingar.

Bland de rörelserelaterade störningarna är vävning samt så kallad 'pacing' vanligast. En häst som väver står med frambenen något isär och pendlar med huvud och hals i sidled. Man ser det i stallet, både i box och i spilta. I extrema fall väver hästen nästan konstant under tiden den inte äter, men det vanligaste är att hästarna väver när de är upphetsade. Man hör ofta att vävning kan leda till överansträngning av frambenen, men faktum är att ingen vetenskaplig undersökning har kunnat visa att det är så. 'Pacing' innebär att hästen vandrar antingen runt eller fram och tillbaka mellan två bestämda punkter, och det förekommer både i stallet och när hästar är ute i små inhägnader. Även om man inte har kunnat se att det skulle vara direkt skadligt för hästarna, blir stämningen i stallet oroligare när det finns en häst som ständigt står och väver eller går runt i boxen.

Krubbitning och luftsnappning är de vanligaste orala beteendestörningarna. Beteendena liknar också i mycket varandra. I båda fallen drar hästen in luft i munnen och ibland sväljer den också denna luft. Krubbitaren gör detta genom att ta stöd med överkäkens framtänder mot en vågrät yta (som kan vara krubban eller något annat stabilt föremål), böja nacken, spänna musklerna på halsens undersida och luta sig bakåt. Luftsnapparen utför samma rörelser men utan att ta stöd mot något föremål, och den kan alltså suga luft också om den står i en box eller spilta där alla horisontella kanter tagits bort. Om hästen sväljer luft, kan det orsaka kolik, och krubbitning leder dessutom till onormal nedslitning av framtänderna. Man kan känna igen en krubbitare på hans nötta framtänder.

Aggressivt beteende i situationer när detta inte normalt förekommer, och överdrivet aggressivt beteende är också vanliga störningar. Det kan vara att hästen biter och sparkar efter stallgrannen eller skötaren i stallet, eller att den försöker anfalla andra hästar på ridbanan. Sådana problem begränsar ju hästens användbarhet och kan dessutom vara direkt farliga för både människor och andra hästar.

källa: http://www.capactiva.se/eto.htm

Olater

Olater hos hästar kan vara då saker som att tigga, då vill säga slår med benen i golvet eller nafsa. Ofta kan nafsning vara kopplat till kärlek hos vissa. Till och med jag kan tycka det är gulligt ibland. Men som någon citerade på bukefalos så är det som om hästen ger dig fingret. Det är alltså en ledargrej hos hästen.

Yngve bits aldrig men då man ska hämta honom eller då man precis suttit av så nafsar han, eller mer pillar på jackan, håret osv. Det har hänt att han då jag inte haft på mig en jacka fått tag i mig arm med framtänderna.

Han vet att det är fel eftersom att vare gång han nafsar och märker att jag märker det så slänger han sig bakåt utan att jag gjort något.

Jag är ganska lat då det gäller att säga nej medan min mamma säger åt honom varje gång.

Så här kommer jag göra för att arbeta bort det:

Precis innan han nafsat vända mig om och visa mig stor, genom att sträcka upp och snurra till med grimsakftet, så han slänger upp huvudet som han brukar. Jag rör honom alltså inte.

Sedan backar jag honom ganska fort efter han gjort det, backar han inte (vilket han inte brukar vilja) så får han backa längre än det jag tänkt från början.

Sen jobbar jag så varje gång och förhoppningsvis ska det upphöra.


Failbild


Hahahaha hon är ju bara fööör söt!
Taggad ponny efter hinder.



30 dagar

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen

23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Jag har ingen inspiration för bloggning just nu så jag tänkte köra på med en sån här lista, det kanske inte publiceras ett inlägg varje dag men jag hoppas det blir intressant läsning i alla fall :) Säg gärna till om det är något annat speciellt ni vill läsa om!



Amanda hissar och dissar!

Skulle inte säga att jag avskyr de typiska ridstrumporna men jag ä skadad av dem. Haha. Tycker de rutiga är så uttjatat och vill helst inte ha massa detaljer och sånt. Visst kan det vara snyggt om man har de i samma färg som de andra man har på sig men jag använder stövlar så för mig spelar de ingen roll. Dessutom är det jätte svårt att få på sig stövlarna med att par tjocka ridstrumpor.
Sen de här strumporna kom är de de ända strumporna jag använt! De är snygga och dessutom sitter de skitbra. De är bekväma och stövlarna sitter jättebra. Stort plus för dem!

En sak är säker.. Space hatar kossor

Haha vad ska jag säga? Space + kor = dålig kombination.

Red först i skogen, och sen ut på en grusväg. Bredvid grusvägen var det massa kor i en hage. Och dom gillade Space inte. Hon trippade runt på stället och trodde dom skulle attackera. Hoppade av för säkerhetsskull, och ledde hem ponny som var uppstressad. Haha stackarn! När vi kom tillbaka till stallet var hon lugn igen, gick med henne på ridbanan. Och efter en kvart satte jag upp och red.

Jag har hört att det är vanligt att hästar kan vara rädda för kor. Är det någon av eran ponny/häst som är rädd för kor?

Som jag lovade tidigare idag - BILDER! :D



Söta Space i hagen!






Haha charmigt Nathalie! Ser ut som jag har mustach? ;)












Avslöjad!

Det här hittade jag i hagen här om dagen då jag skulle hämta Yngve!



AHA! Det är så här man och svans skavs bort.....GRRR. Men lite mysigt ändå


min morgon

I morse åkte jag till Yngve istället för på eftermiddagen. Börjar nämligen klockan tre varje onsdag. Tog bussen ut och fixade allt innan jag hämtade hästen i hagen. Han var nog lite förvånad över att se mig så tidigt.




Jag trodde han skulle vara lite små nervös då vi kom in och var allderes själva. Men han var kolugn och trivdes jättebra med det. Gnäggade inte ens som han brukar. Jag fixade med honom innan vi red ut.

vi red ut runt och upp i skogen och klättrade lite i en halvtimma. Sen red vi tillbaka och jag red tre fattningar från skritt till galopp på ridbanan. Han orkade knappt. Men han var inte riktigt uppvärmd heller. Tog in honom och pysslade jättemycket eftersom att jag hade mycket tid på mig. Han fick även ett kilo lunchhö at äta inne. Fixade och smörjde hans hovar och hade i redgöring/olija i manen innan jag släppte ut honom i solen.

Så här såg han ut då vi kom in igen!


Han verkade tycka att morgonen var riktigt mysig med mig. Blir nog fler sånna onsdagar.


5 oktober 11

Red 30 minuter på slingan idag.
Amoure var spänd och ganska osammarbetsvillig, men det släppte mer och mer ju längre jag red och kändes bra i slutet :) Jobbade med övergångarna skritt-trav-skritt och att han hela tiden ska behålla bjudningen, tycker att det fungerade bra. Varierade antalet steg och sådär.
Klev även över lite småstockar, och därefter ville han galoppera så lät honom göra det, men annars var det bara skritt och trav under passet. Han bjuder väldigt fint på mitten av hindrena trots att de inte alls är infångade och lätta att smita förbi.
Det här var nog det sämsta passet jag haft med Amoure, haha! Och det var verkligen inte dåligt, men någon gång ska vara den första ;)
En bild från när vi skuttade i ridhuset. Videon kommer, lovar!

Stallet nästa!

Åker till stallet nu. Sara följer med och fotar, så förbered er på bilder ikväll ;)


Sålänge får ni en snygg bild på mig och Space från dressyren, haha! Både jag och Space ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig.


En bild från Granalägret





Morgon i stallet

Nu åker jag till stallet! Haha lite tidigt men, börjar klockan tre idag så passar på att morgonmysa med hästen :)

Hästar ger oss de vingar vi saknar

Dagens ridpass, är ett av dom bästa ridpassen sen jag köpte space!
Som ni kanske förstått så gick det väldigt bra idag. Hon var glad och sammarbetsvillig! Galoppen i slutet kändes kanon! Och traven efter galoppen var helt otrolig, ville inte sluta rida :') Synd att ingen fotade.


Fina skrutten i hagen!



Mina och Yngves mål

Det kom en fråga om våra mål med våra hästar.
Här är mina närliggande mål:
-
• Få honom att bära sig i galoppen
• Rida ut två gånger i veckan och rida ett dressyrpass ute
• Få honom att lita på mig till hundra
• Bjuda framåt med större steg i skritten
• Bjudning i ridningen i allmänhet hela tiden och inte bara då jag kräver det
• Starta ett L:C 1 och få över 65 %
-
Då jag har klarat det kan jag gå vidare med nya mål. Men så här ser det ut just nu.
'
Så här kommer jag göra:
För att få skritten större kommer jag jobba lite med bommar men även trycka på tills han visar den och sedan ge beröm. Ofta går han små steg för att han spänner sig och då rider jag i trav först och då brukar skritten bli bättre
'
Galoppen kommer jag jobba med mycket fattningar från skritt och inte så mycket runt runt i galopp utan framsteg. Utan korta fattningar med enstaka galoppsteg innan jag bryter av. Kommer även jobba ute med galoppen där man automatisk får mer bjudning
'
För att han ska lita på mig ska jag vara orädd då han visar rädsla och rida ut mycket, miljöträna och sätta honom i situationer där han måste lita på mig.
'
L:Cn kommer i vår. Ska tävla lite klubb och pogramridning nu i höst och komma ut lokalt till våran. Men förhoppningsvis får vi riktigt bra resultat då eftersom vi haft tid att träna!
'
Tänker inte sätta högre mål än, jag vet att han kommer kunna komma mycket längre än så såklart. Men att planera för mycket i förtid gör en bara besviken om man inte kommer dit på den tidsgränsen man velat.





Träning 4/10

På kvällens träning jobbade vi vidare med samma sak som sist, att få Amoure att bjuda och söka sig mer neråt, framåt eftersom han gärna går i en hög form.
Gun gav mycket bra tips, vi pratade lite om hur jag ska fortsätta hans utbildning och vad jag ska tänka på när jag rider. Mycket är att han ska bjuda hela tiden, en jämn bjudning så att det inte blir av och på som det kan bli ibland. Sedan ska jag även jobba med att han ska komma ned i en lägre form. Gun sa att jag inte alls behöver oroa mig för att han inte går på tygeln, för det gör han jämt, men han ska bli stadigare och mer bärig samt kunna runda sig lite bättre.
Ska även börja jobba mer med fram och bakdelsvändningar :)
Jätte skönt när man har en tränare som kan ge så vettiga tips!

Världens finaste

Världens finaste pojke ♥
'
'

Ikväll :D

Idag är det dressyrträning, tjohej :D
Hoppas att det går ännu bättre än förra gången och att vi får göra mycket roliga övningar :)


Första Gun-träningen med Amoure för två veckor sedan :)


Yngve som föl

Här får ni några underbara bilder på min lilla bebis!
Yngves mamma är så lik Yngve!


 SKRUTTEN





En bild från dressyrtävlingen




Amanda hissar!


Jag vill hissa mina nyköpta Easy Rider Classic från Mountain Horse! De går inte längre att hitta i brun/grön vilket jag tycker är den snyggaste och standard färgen. Jag lyckades hitta ett par i min storlek på utförsäljning i Vallentuna så jag hade tur.
Tycker de är extremt bekväma, enkla, snygga. De är inte så tunga som skor kan vara och nästan som ett par vanliga skor fast man kan rida i dem. Tycker de är prisvärda också! Så hiss för dem!

Nu kommer bilderna

Nu kommer bilderna från när jag fotade Sara & Erin (http://tvaryttareenponny.blogg.se/) när dom provred en ponny.
Mer om hur det gick och fler bilder på deras blogg!


Sara, Paintball & Erin.


Paintball & Erin.




Erin & Paintball.




Sara & Paintball.



Bilder från i lördags

I lördags red jag Yngve barbaka. Tyckte det var tid för det. Han var ursnäll. Vi skrittade runt gården, runt ridhuset och tillbaka och han var kolugn. Sen red jag lite på ridbanan, han lyssnade jättebra. Sen kom Nathalie och Sara så följde med dem ner till slingan dr jag skrittade av Yngve.
Han var varit lite orolig att vara själv tidigare men vi red iväg från Natta och Space och han brydde sig inte alls! Känns som om han litar mer på mig nu (:
Här är bilder som Sara fotade! Tack Sara!
'

Fler bilder kommer sen! Här är Sara och Erins blogg: Tvaryttareenponny

Space kan flyga


Det visste ni inte va? ;)



Min dag

Vad har jag haft för mig hittills idag?
Jo, jag har legat nerbäddad i soffan under en mysig film, glott på Disneyfilmer och läst Harry Potter. Ganska mysigt faktiskt om det inte vore för att jag är sjuk. Typiskt.
Men nu ska jag se till att piggna till för imorgon är det dressyrträning för Gun vilket ska bli jätte roligt.
Arg på min fysiklärare är jag också, vi hade prov innan klassresan men nu var det visst inte giltigt för att hon glömt bort de nedrans målen?!

Jag & Sofia under en av middagarna förra veckan (:


Snyggt från HV Polo

Älskar de här två från HV Polo, kanske något man ska önska sig.

HV  POLO NGJr. Sweater  Roman




Sötis i hagen




Så söt är hon när jag ropar på henne i hagen :'D




Posar i hagen ;)

Förresten, ser ni att Space har sitt nya grmskaft? :)



Min musli = Yngves?

Köpte musli idag som jag tycker är supergod. När jag satt och åt kom jag på att allt i påsen tycker ju Yngve om. Massa frukt och musli. Det är ju ganska mycket socker men tror inte det skulle vara fel att ge som godis. Dessutom blir han nog ganska pigg av det haha. Kanske ska ta med till stallet och se om han vill smaka ;)

Fråga om kamera

Emelie om <3:
Jättefin blogg och super fina bilder! Vad har ni för kamera/kameror? :)

Svar: Tack så mycket Emelie! Jag fotar med en Nikon D300 och oftast med objektivet Sigma 2.8 70-200 vilket jag tycker är ett riktigt grymt objektiv. Tar suveräna bilder. Använder även mitt Tamron 18-55 2.8

Tycker att de bästa bilderna tas med ett objektiv som har fast bländare, alltså inte rör sig mot ett högre tal då de zoomas in utan stannar på det lägsta som i mitt fall är 2.8
De flesta normala objektiv har så att de rör sig mellan 4,5 till 6 och då blir oftast bilderna mörkare och mindre skarpa men dock kostar de objektiven mindre.



Tack för frågan!



Dagen!

Följde med mina kompisar när dom provred en ponny i Vagnhärad. Kommer göra ett inlägg där jag lägger upp mina favorit bilder från idag, men det får bli en annan dag!

Idag red jag på ridbanan, i regn :/ Började med att jobba henne i en låg form, gjorde mycket volter och skänkelvikningar för att få henne lösgjord. Började sen trava i en låg form, och tog mer och mer tygel. Tillslut hade jag henne i en jättefin form i traven. I traven jobbade jag mycket avbrott till skritt, gjorde även några halter från traven som kändes kanon! I Galoppen kändes hon fin och hade bra frammåtbjudning, hon behöll en jättefin form i galoppen! 



En suddig mobil bild från idag. Såhär söt var ponnyn efter ridpasset!
Ser ni hennes fina grimskaft i bakgrunden? ;) Hihihi.


<3

♥Ingen kan stoppa oss♥


Idag red Frida Yngve

Idag skulle Frida rida Yngve. Frida är en tjej i stallet som är väldigt duktig på dressyr och tävlar höga klasser med sin häst Lilla D. Hon är även väldigt duktig på att rida hästar i allmänhet och har hjälp mig med min förra Ponny.
-
Tyckte det såg bra ut redan från början då hon satte upp haha. Han hade energin hela tiden och jättebra kontakt på tygeln. Skritten var inte toppen i början, han har väldigt svårt att gå på ordentligt.
Då Frida sen skulle galoppera kom problemet som jag haft ett tag utan att tänka på det. Han har väldigt svårt att få under benen och slänggalopperar helst, vilket leder till att han blir en meter längre än vad han borde haha.
-
Frida fick till det några gånger men endast några steg vilket är bättre än vad jag fått. Ska jobba mycket med galopp från skritt och endast några steg så han långsamt kan bygga upp styrka för att kunna bära sig i galoppen.
Har nog aldrig sätt honom gå så bra men har aldrig sätt honom så svettig haha. Duschade av honom och sen fick han vila med täcke på i någon timma innan jag tog av den.
världens finaste skrutt ♥
Sadelkammaren - Frida säljer även väldigt bra sadlar och tillbehör, kolla in!

2 oktober 11

Red alltså ut med Frida & Lilla D, men även Johanna och Mary.
Vi red till Högvreten och galopperade på deras slinga. Det var jätte härligt och det tyckte även Amoure som drog järnet och låg på hela tiden. Sötaste <3
Han var riktigt pigg men lyssnade ändå, härlig är han att rida!
När vi galopperade uppför en backe, på en stig, så var det åker på ena sidan och skog på andra. Amoure fick syn på något i skogen och kastade sig ut, över diket som skillde stigen och åkern åt, och sedan tillbaka på stigen, åkern igen, och sedan lugnt på stigen. Måste sett väldigt roligt ut. Men han tänkte framåt hela tiden, och är inte rädd för diken, så det spelar ingen roll ;)
Han var väldigt svettig efteråt, men verkade inte särskilt trött då han helst ville galoppera när vi skulle trava av ;p
Såhär fint var hans schabrak på insidan efteråt.

Uteritt senare idag

Underbart att sova i min egen säng! Men fick tyvärr inte sova lika länge som jag önskat eftersom det är stall som gäller idag.
Jag ska rida ut en lite längre sväng med Frida, första gången jag rider ut med henne på Amoure :)
En bild på London får det blir (:

Lite bilder


LivsnjutarN


Vart tog ena örat vägen?!


Fiiiiin ponniiieee ♥♥



Dagens ridpass - ängen

Red på ängen och hoppade lite terräng hinder. Space tyckte det var jättekul, jag också såklart! Hon var pigg, men hade jättebra kontroll på henne. Eftersom jag rider på det tredelade typ hela tiden, så blir hon jätte uppmärksam på pelham när jag väl använder det. Hade pelham idag, för jag kände att om hon skulle bli för pigg så skulle jag slippa slita henne i munnen med det tredelade. Hon var iallafall superfin idag! Kärleeek till ponnyn.
Sara fotade massa bilder. Tusen tack bästavän!






Innan jag och Amanda red ner till slingan.
















Fin stolpe!




























Hoppla pålle!


En glad ponny efter hindret!




Space älskar sitt nya grimskaft


Hihi!



Pogramridning

Ja då har jag anmält mig och Yngve till en pogramridning LC:1 2008. Känns som en bra start till att börja tävla lokalt till våren. Får se om jag kan komma ut på någon klubbtävling i höst också.
Pogramridningen är på 4ben, 13 november. Ser fram imot det.




Hemma igen!

Nu är jag hemma igen :) Har haft en bra vecka i Polen med trevliga klasskompisar.
Idag red jag en sväng på slingan på Amoure som var pigg och glad, något otålig eftersom han gärna ville ut så fort som möjligt. Men han skötte sig bra och var lyhörd, försökte busa till det någon gång men inte mer än så.
Nu ska jag ordna lite saker innan jag ska försöka sova lite. Sov ca 50 minuter inatt, och 1h på bussen. Så är lite trött.
Ha det bäst!


Veckans fail!

Han blev rädd för någonting

En månad ihop!

Nu har Yngve vart hos oss i en månad! Tiden går så fort och måste säga att det går väldigt bra också!

RSS 2.0