STALLSTALL

HEJ! Det blev en ganska sen stallvisit och nu är jag inte hemma så jag får berätta mer om det sen, men allt har gått bra iallafall, det blev två uteritter! :)
 
 
/Martina

Sådan häst, sådan ägare


Meeting

Hej! Nu har jag en fråga till ER!
Jag vill åka på meeting nästa sommar, tävla de olika LB klasserna tänkte jag. Jag vet att de ska finnas något.. vet ni något meeting för häst?! 
 
HJÄLP

Yngves dagar

Eftersom jag jobbat 10 timmar både igår och idag har jag inte hunnit iväg till stallet. Mamma och Linda har varit där och ridit. Igår red Linda barbacka i ridhuset pga att det blåste så mycket och var blött. Idag red mamma på ridbanan men Yngve var så seg så hon red bara en halvtimme.
Eftersom han är seg tycker han nog att det är ganska tråkigt och så är han nog trött, därför får han vila imorgon. 
Linda och Yngve!

Förlåt!

Har jobbat hela dagarna både igår och idag så D ponny och resten av bilderna kommer imorgon så fort jag kan! Att redigera dem tar väldigt lång tid. 

Markarbete på Oscar

Idag var det städning utav sadelkammare och foderkammare i nedre delen utav stallet. Vi var ett gäng som skrubbade, torkade, sopade och dammsög överallt; Det blev superfint tycker jag! :) 
 
Jag tog in och kollade Oscar, vars öga såg bra ut! :D Så nu var det bara jag som var halvblind, haha. Jag velade länge om jag skulle följa planen och rida markarbete eller om jag bara skulle rida ut, men markarbete blev det! Jag ställde fram en liten linje längs medellinjen med fyra travbommar in, sen ett kryss, tre galoppbommar och sist en liten oxer. I början så låg allting ner som cavaletti och sedan la jag upp krysset och sedan oxern. 
Planen idag var inte att hoppa mycket eller högt, utan bara att få ett bra flyt, att Oscar skulle vara lite uppmärksam på bommarna och kvick i benen. 
 
Jag är väldigt nöjd med Oscar och med övningen på markbommarna, det är så himla nyttigt och gör det så mycket lättare att komma rätt på hindret. Efter några gånger så tog jag bort galoppbommarna för att jag ville känna på olika antal språng emellan hindrena. Det gick sådär dock, idag var det himla svårt att korta, men efter några försök så gick det.
Det jag skulle önska är lite mer elastisitet (stavning?) hos Oscar, att han var kvickare att korta och länga sig, särskilt i galoppen. Men jaja, det är varmt, han är tjock, jag var lite trött och sånt. Det finns ju orsaker till att det var svårt idag, men det ska bli bättre överhuvudtaget! Vi ska jobba på det! Jag är hur som helst nöjd! Fin ponny! 
 
Jag åkte hem en sväng och ska tillbaka senare för att rida Zetta och Brian också :) Hörs mer då! 
 
/Martina
 

Sympati

Idag så vaknade jag och mitt vänstra öga var supersvullet. Heja. Jag ser numera ut som min ponny alltså. Ska ta en bild på oss två tillsammans när jag kommer till stallet! Så vi hörs senare ;) 
 
/Martina

HEMMA!

Kom hem igår från en underbar vecka i Kreta. Vi har haft det jättebra! Ca 32+ grader varje dag, inte ett ända moln på hela veckan! Just nu vill jag bara sätta mig på planet igen och åka tillbaka, hatar verkligen Sveriges sommar. Men om ca 3 veckor åker jag igen, till Spanien med Erin och Sara.
Här är några bilder som jag tog med min iphone. Mer bilder kommer när min pojkväns mamma skickat dom!

På flyget påväg hem.

Min pojkväns minsta brorsa i mina solbrillor ;)Tankar i natten

Här sitter jag mitt i natten och tänker. 
 
Jag skrev ju mitt inlägg för några dagar sen om att jag kände mig lite lost med inspirationen i ridning och vardag. Det sjuka är att när jag fick sätta ord på det och faktiskt säga rakt ut att det kändes jobbigt; Då kändes det mycket bättre. Jag red ett markarbete för Eva Bengtsson senare samma dag och kände att det var riktigt kul, hoppade för Eva dagen efter (även det kul) och bara kände att det gick så mycket lättare. Det var inte alls så att allt var perfekt, men jag kände det där suget efter att strukturera lite och hitta ett bra system i ridningen igen. Jag har ju ridit hela tiden, men lite oplanerat och driftigt har det varit, så det känns superkul att känna det där träningssuget igen. 
 
Det är lite galet hur man kan gå och dra saker inom sig under längre perioder och bara känna att det är jobbigt, och stunden man sagt det högt så att någon hör så är man helt plötsligt redo att göra något åt det? Sjukt och sjukt bra i det här fallet. 
 
Helt plötsligt har jag en veckoplanering här som jag får se om jag lyckas skriva ner här på bloggen imorgon. Det känns riktigt bra! 
 
Oscar och jag på träningsläger i Orsa förra sommaren. Stört kul! 

HEJ!

Idag hade jag planen att rida dressyr på Zetta och sen rida en lång, skön uteritt på Oscar bort till Högvretens vägar. 
 
Så jag plockade in Zetta, borstade och pysslade ett tag med henne och märkte då att en av hennes skor satt lite, lite löst. Så vi vandrade upp till hovslagaren som skodde Gideon så hon fick slå lite på kapporna så att den skulle sitta kvar. Bästa Maria, tack! 
 
Efter detta så sadlade jag på och gick till ridhuset för att få lite mer plats än vad det är på utevolten. 
När jag skrittat och joggat fram henne så gjorde jag gårdagens övning i skritt och det gick riktigt bra! Hennes skritt blev till och med mycket bättre (kan vara för att hon äntligen var helt avslappnad, haha). 
Jag gjorde många halter och igångsättningar och gick sedan över till travarbete. Idag blev det väldigt mycket tempoväxlingar och även fortsättning på sidvärtesrörelserna. Jag fortsatte med öppnorna idag som bara blev bättre och bättre. Zetta blir lätt lite orolig när man ber henne om saker hon inte riktigt förstår och går då mera uppåt än framåt, men de få gånger hon blev det idag så behövde jag bara lätta lite och klappa så gick det bra sen, superskönt! Efter en stund så kändes hon väldigt bra i öppnan och ansträngde sig verkligen för att göra rätt. Vi tog en lång skrittpaus och galopperade lite i båda varven utan några jättekrav och nöjde mig när det kändes bra! Jag avslutade med några travökningar, haha, SHIT vad hon tog i! Det var roligt, lite ska man leka ;D 
Jag är nöjd med henne idag, fin Sprättis! 
 
 
Sen tog jag in Oscar för att rida ut och mysa, men när jag hittade honom så var hans öga skitsvullet och stängt. Christoffer hjälpte mig med lite ögonsköjning innan han åkte så sen var jag och Oscar i stallet och sköjlde öga, torkade slem, borstade, kratsade, klappade, väntade och sköljde lite till. Oscar stod lös på gången och jag satt på en pall bredvid och bara klappade och sköljde ögat av och till. Vi var inne i stallet i fyra timmar och bara hängde typ. Som sagt ögonvård var en stor del i detta, men mesta delen av tiden så satt jag på pallen och Oscar med huvudet på min panna och strök mulen i mitt ansikte. Väldigt mysigt! Inte lika mysigt när han slickade mig i ansiktet dock. En stund när han var lite trött så hade han hela huvudet hängandes i famnen på mig, höll på att dö för det var så gulligt. Sista timmen var han inte lika gosig då han tröttnat på att stå inne och bli sprutad i ögat utan ville gå ut och äta gräs. Ögat såg lite bättre ut då, han kunde öppna det och så, bara att det var svullet fortfarande. Får hålla koll på det och skölja igen imorgon! 
Oscar grät lite i mitt knä, buhu! 
 
Haha, en sak som slog mig var att jag var supernöjd med Zetta och skulle "bara" göra en uteritt på Oscar och inget särskilt, men han måste såklart stjäla showen. Han är sån, och det är mysigt, haha! 
 
/Martina

Sommar, Sommar, Sommar!

Några bilder jag tog här om dagen efter jag ridit!

bästa tävlingen

Den bästa tävlingen var då vi red en LB:1 på Väsby och allting bara satt perfekt. Det var första gången jag tävlade LB:1an och trodde det skulle gå åt skogen men istället skärper han sig till 100% och sätter allt! Det är klart att formen kunde varit bättre, ökningarna osv men han var BÄST just då och då jag hälsade var jag helt tårögd. 
Fick stå i collectingring efter och bara klappade och klappade på honom och grät nästan, det är glädjen av dressyr i högsta fall! Sen gjorde det inte heler så mycket att de sa att jag hade vunnit klassen också haha. Åh bebis <3
 
lycka! <3
 
 

LD+ Kat C Väsby ridklubb

Här är Kat. C LD+
Kat D och LC+ kommer imorgon
Om ni inte hittar till bilderna gå in på kategorin fotografering på sidan, där kommer alla bilder finnas inom kort.
 
Så här ser priserna ut:
1 tävlingsbild - 20 kr
 
alla bilder tagna från tävlingen (mellan 4-5 bilder) 40 kr

Tävlingsbild på high glossy photopaper A4 - 40 kr

Tävlingsbild på highglossy photopaper 10x15  - 20 kr
 
Maila granaryttarna@hotmail.com eller skriv en kommentar vid intresse
(Ni får dem s klart utan stämpel med mycket bättre kvalite)

Ihopsläpp!

Haha, här är några bilder från när jag släppte ihop min gamla fjording Elton med hans hagkompisar för första gången. 
Han var inte intresserad alls av att hälsa på dom utan ville bara äta gräs. Så det såg ut så att han stod och betade medan de andra sprang fram till honom, varpå han blev jättesur så fort någon störde hans ätande. Äkta fjording, haha! Nu är bilderna lite pixliga och små då jag sparade dom från min kompis bilddagbok för länge sen istället för att be om de riktiga filerna, men man kan se på de riktiga bilderna att det hänger gräs i munnen på honom på varje bild, haha. 
 

LD + Kat. B Väsby Ridklubb

Här är alltså kat. B LD+
Resten kommer men det tar ca 2 timmar per kat att fixa bilderna. Även LC+ är på G
 
Så här ser priserna ut:
1 tävlingsbild - 20 kr
 
alla bilder tagna från tävlingen (mellan 4-5 bilder) 40 kr

Tävlingsbild på high glossy photopaper A4 - 40 kr

Tävlingsbild på highglossy photopaper 10x15  - 20 kr
 
Maila granaryttarna@hotmail.com eller skriv en kommentar vid intresse
(Ni får dem s klart utan stämpel med mycket bättre kvalite)
l
 

Torsdagtorsdagtorsdag!

Idag blev det lite snabb aktivering utav hästarna! Jennifer var jättesnäll och fixade så att Zetta kom in! 
 
Jag började med att rida Oscar barbacka på slingan! Det var blött uppe i skogen, så det fick bli vägarna. Där hittade vi en död harbebis :( Den var såå liten och söt, usch. 
Idag var det inga jättekrav på Oscar, mest att han skulle vara avslappnad och ha lite roligt! Han var riktigt fin idag faktiskt, han var så himla lätt och fin i steget och kändes riktigt loss! Superkul! Jag red lite i alla gångarter och hoppade några vattenpölar, haha. Söta! 
 
Det var meningen att Jennifer skulle rida Zetta en stund iallafall, men eftersom vi skulle på tävling och hon hade mer att fixa så red jag henne själv ändå på utebanan. Jag trodde att hon skulle vägra gå i vattnet, men hon hade inget problem med det idag! Stolt, haha! :) 
Jag började med min övning jag skrev om tidigare i skritt, där den funkade riktigt bra. Sedan försökte jag mig på den i trav, men hon fick inte riktigt plats, haha, två steg och så var medellinjen slut (För att överdriva lite). 
Hon blev lite irriterad när jag bad henne minska och hon inte förstod poängen med det, så hon slängde lite med huvudet stundvis, men det blev bättre och bättre. Jag gick tillbaka till skritt och gjorde övningen igen för att få en bättre känsla med den och travade sedan på stora volter och spåret i låg form. Jag red lite öppnaställning från spåret och bara bad henne ta in framdelen en liten, liten bit och sedan rakt fram igen. Hon var väldigt fin när jag travade av henne! 
 
Sen var Jennifer supersnäll IGEN och tog ut Zetta medan jag sprang ut med Oscar och sedan gick för att backa på släpet. Tror ni inte att det dumma hjulet har fastnat och det inte går att hissa upp släpet. Jag försökte lyfta på det själv, vilket inte gick, men Mickan, Björn, Jennifer och jag lyckades tillsammans få på det. Efter det så var vi på tävlingen med Juni, vilket gick sådär, Juni var lite trött och stannade vilket inte är likt henne. Så det var synd! 
 
Detta var dagen och nu är det tyvärr strykningsdags. Jag ska stryka kläder, shitshit! :D 
 
Gammal vinterbild på Oscar från hans första möte med Hebbe! 

Granaryttarna svarar i video del 2

sv 

Fotografering på Väsby, ses vi där?

Nu är hela utrustningen packad och jag ska snart till Väsby. Hej svejs!

Dagens ridpass

Idag sov ju då Yngve inne och hade Hovis på morgonen. Ja Martina han var kvar i boxen och allt gick bra ;;))
Men efter var han i alla fall ganska arg haha. Så så fort jag började skritta skrittade han jättefort och hade liksom inte riktigt tid för mig. Han var liten suris. Fick typ bara göra halvhalter hela tiden i en låg form. 
Men då vi kom till ridhuset skärpte han sig lite dock var han ganska stark och pigg men det är bara kul!
Jag fick ändra lite på min plan eftersom han var så pigg. Men började med mycket övergångar, serpentiner och 10 m volter. 
Fick fokuera mycket på att han skulle hitta ett bra tempo och inte bara rusa runt. Han var faktiskt väldigt fin idag. Innan jag red igenom programmet red jag galoppskänkelvikningar och han var superduktig! Gjorde även flera 15 meters volter och ökningar i galopp. 
Programmet gick första gången helt ok. Problemet var att i början laddade han uppåt. Alltså han tog inte bettet utan blev bara hög. Alltså blev det ingen energi framåt utan så fort jag skänklade blev fick jag bara reaktion uppåt. 
Jag är ju då inte så van att rida honom så här utan han brukar snarare vara tvärt om. Så jag red ganska dåligt bitvis. Borde bara sätta mig på rumpan och rida då han blir stark men hamnar framåt.
Men efter halva programmet tog han bettet igen och då gick det mycket bättre!
Men jag red om den igen, vilket så klart då inte finns på film, och den gången gick det SUPER!
Han satte typ allt. Det enda att klaga på var att han blev springit i ökningarna och man vill ju att de ska öka steget inte farten. 
Men halterna var PERFEKTA! Så nöjd verkligen och det kändes så bra. Inte alls speciellt svårt. Kul!
 
 

Knasiga ponny

Ibland är min ponny lite dum...
Som den här gången, på Mälarhöjden, som ni säkert vet var han lite trotsig under den här tävlingen och därmed lite extra tittig, så han tittade på de här brunnarna när jag red an mot hindret. Jag lade på skänkeln lite när han stod emot (i någon lugn form av trav), bara för att han skulle gå fram och titta på hindret. Men Amoure ansåg att det gick lika bra att hoppa helt stillastående, men eftersom han var så nära hindret drog han då med sig översta bommen mer frambenen.
Jag älskar verkligen att han är en sådan fighter men ibland så går det lite till en överdrift, jag vill verkligen inte att han ska skada sig!
Knasiga ponny, han måste bli lite mer hinderklok ;)
 

Tävlingstorsdag och Yngve drömmar

Haha, innan jag går in på mitt inlägg så måste jag berätta om min dröm inatt. Yngve skulle ha hovslagare idag hörde jag igår och det etsade visst fast sig i mitt huvud. Jag drömde att jag skulle passa hovslagaren med honom, men när Maria kom för att sko så hittade jag inte Yngve någonstans, sprang i hagen och mellan alla boxar, men ingen häst. När jag kom tillbaka till Maria så suckade hon och sa att han hade stått i sin box hela tiden och jag var så förvirrad, för det hade han ju inte gjort tidigare. 
När han var skodd (på tre hovar endast av någon anledning) så skulle jag ta ut honom i hagen, men det gick inte. Det var alltså fysiskt omöjligt, när jag kom nära boxen så frös typ tiden. Haha, så jobbigt. 
 
Jag hoppas att Yngve var på plats och inte fastnade i sin box imorse! 
 
Idag så ska jag köra Juni och Jennifer till tävlingen på Väsby! Oscar skulle egentligen också varit med, men det blidde inte så. Jennifer öppnar tävlingen genom att starta allra först, så vi åker någon gång vid halv fyra skulle jag tro. Innan dess så ska jag hinna göra något med båda mina hästar.
Oscar har hoppat och sen gått dressyr i två dagar så han får chilla i skogen idag (om det inte är för blött). Ut ska vi iallafall! 
Jag hade tänkt tvinga Jennifer rida Zetta idag för att spara tid, men jag funderar nu på att rida lite dressyr på henne istället. Jag skulle vilja få igenom mer sidvärtes på henne också. Vad är då bättre än en av mina favoritövningar, haha! 
 
Man rider den som serpentinbågar, men istället för att rida rakt över medellinjen så flyttar man hästen lite utåt istället i en liten tvärning. Jag tycker om den här övningen, den har aldrig svikit mig iallafall. Superbra för att få loss nacke lite och "mjuka" upp den lite. Det här är min plan för Zetta idag iallafall, vi får se hur det går. Det kan hända att hon blir sur och tycker att jag vill för mycket, men då gör vi den bara i skritt. Det resultatet man får av övningen vill jag ha på Zetta så vi ska prova iallafall! 
 
Jag tror faktiskt jag gör så att jag rider dressyr på henne, blev mer taggad nu när jag tänkte på övningar och grejer. JAPP! 
 
/Martina

Inköpslista till falsterbo

Detta är vad jag vill inskaffa mig och hitta på Falsterbo:
Ett par dressyrstövlar, med lack och bling!
 
Ett par skydd att träna dressyr med!
Boots med ludd! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paddar med karborre som passar Yngves ben
Ridtäcke att ha med på tävling, broderat med mitt namn! Blått helst med silverkant. 
Vet inte hur jag ska ha råd haha men jag hoppas att jag hittar något av det i alla fall!
 
 
 

Resan hittills

Hej allihopa!
Har lite dåligt samvete över att jag inte bloggar, men jag är ju trots allt bortrest. Hoppas att ni alla uppskattar de tidsinställda i alla fall (:
Har varit i Florida i tre dagar nu, kom fram sent i söndags.
Måndag och tisdag var ganska regniga (tropisk storm här i Orlando) och imorse var det regnigt men nu är det strålande sol och stekande värme, haha.
Igår var vi på Universals och det var helt underbart, HP-grejerna var såååå underbara och jaa, jag var i himlen.
En t-shirt jag blev helt kär i!
/Tove

Statestik

Statestiken har verkligen varit SÄMST de senaste typ tre dagarna. Jag har varit rätt så dålig på att blogga och både Tove och Natta är borta fast jag och Martian kämpar på haha. 
Men vad vill ni ha?? Mer ridbilder, hagbilder, ridpass, övningar, hiss/diss, filmer, utrustning!?!??! Säg så fixar jag! 
och hur många INLÄGG ska vi göra per DAG tycker NI?
Alla måste svara!


Och dagens aktivering

Det hade ju varit fint väder hela dagen, men minuten jag satte mig i bilen så började det regna.. Suck! När jag kom fram till stallet så bytte jag bara skor och sprang och hämtade båda hästarna så att de skulle få torka lite.
Mina jeans var helt dyngsura och jag kom inte heller på tanken att hänga dom i torkrummet så de skulle vara lite torrare när jag skulle hem. Lite dumt, haha, men men det är lätt att vara efterklok!
 
Zetta skulle som sagt masseras idag och det gjorde hon. Hon stod typ och sov, haha, hon tyckte det var superskönt! Hon var bättre i kroppen än sist, skönt att det går åt rätt håll då vet man att man kan fortsätta med det man gör :) Hon var lite spänd i ryggen den här gången dock, men det kan vara på grund av regnet de senaste dagarna, hon har inte täcke på sig i sommarhagen. Så vi kör på, så får vi se till nästa gång hur det ser ut då! :)
 
Oscar red jag på utebanan, eller i sjön kan man också kalla det, haha. I framridningen så började jag med att stretcha ut sidorna lite och flytta honom mycket sidvärtes fram och tillbaka så att han fick tvära rätt ordentligt. I både skritten och traven så gjorde vi detta och på det väldigt många övergångar (som vanligt).
När jag kände mig nöjd med framridningen så ville jag testa lite om jag kunde få upp lite mer tryck i honom. Ute kan han bli så himla snygg i travökningen, men det är inte lika flashigt på banan, blir mer springigt. Så jag satte i en högre växel och la in många, många halvhalter. Hör och häpna, han blev asfin! Jag trodde han skulle få ett litet utspel och tycka att jag pressade för mycket, men han var riktigt fin. Jag red mycket öppnor längs långsidorna och längre skänkelvikningar där jag ville att han skulle sträcka ut och tvära lite mer. Efter en stund blev dom skänkelvikningarna också väldigt bra! Sedan tog jag tag i travökningen och körde bara korta diagonaler för att det inte skulle bli för långt och flängigt. I början så sprang han mest och vek in nosen, men med många halvhalter och lite stadigare hand så vilade han plötsligt lite mer. Det finns hopp!
Galopparbetet blev inte långt, jag gjorde några fattningar och avbrott för att känna på dom och fokuserade inte så mycket på själva galoppen, utan bara att övergångarna skulle vara bra och stadiga. Vilket de var!
 
 
Haha, jag var så sentimental när jag träffade Oscar idag! Efter att ha skrivit det långa inlägget om Oscars bakgrund så blev jag bara så glad när jag träffade honom. Hihi, söta ponny!

Genomtänkt plan för imorgon!

Imorgon vill jag ha en genomtänkt plan för min ridning, jag älskar att göra sånna här saker innan jag ska rida! Blir så motiverad. 
 
framridning:
Rida igenom LB:2 med långa tyglar utan krav. Bara vara lång och låg. Tar runt 12 minuter skulle jag tro. 


Sedan rida galoppintervaller (om han är seg) så han blir lite taggad. Galopp, skritt, galopp, skritt. Annars börjar jag med övergångar på en gång, lång och låg och att han inte ska dra upp huvudet i övergången utan jobba sig in i den. 
Jag ska även se till att han hela tiden är känslig för skänkeln och att jag inte överanvänder den. 
 
Jobbet:
Korta tyglarna.
Ska rida mycket 10 meters volter, öppnor och slutor så han blir mjuk och böjbar i skritt. Sedan i trav. Galopp 20 meter få igång bakbenen genom att göra nya saker i galoppen hela tiden, öka, korta, ställa, sidvärts osv. 
Sedan ska jag rida igenom lite delar i programmet. Galoppdelen exempel, halter, ökad på långsidan. 


Då han känns riktigt bra riderjag igenom programmet. Gör han det bra avslutar vi, annars rider jag om och korrigerar missarna!
Skrittar av utomhus.
Hoppas ni tyckte det här inlägget var lite roligt! Det är ju mest för min del att komma ihåg min planering ;)
Sen kan får man ju anpassa lite efter dagsformen.

Vila!

Idag fick Yngvis vila! Jag var i stan tidigare med en vän och hennes Chihuahua och åt lunch! Jag och mamma åkte till stallet senare och tog med oss hans mat, borstar och allt ner till hagen. Vi tog ut honom så började det spöregna. I vanliga fall hade vi låtit honom sova ute endå men han har hovis tidigt imorgon så mamma och jag tänkte att han får sova inne i natt och få ordentligt med sömn. 
Jag stoppade honom i boxen och gick till bilen. Vi glömde en sak och gick tillbaka typ fem minuter efter vi länat honom och då sov han haha, så han tyckte nog att det var ganska skönt!
Finfina häst! Lägger upp planering för imorgons dressyrpass senare ikväll!

Inlägget som heter Oscar

Jag har dragit Oscars story här förut tror jag, men det var länge sedan, så vi kör den igen! Och utförligt den här gången! 
 
I november 2005 så red jag en häst ganska mycket, på ridskolan där jag red och jobbade, som hette Charlie. Det var en jättetrevlig haflingervalack, men tyvärr helt och hållet utan hoppförmåga. Han kraschade på bommar som låg på marken... Haha. Min chef fick ett erbjudande av någon bekant att byta hästar. Charlie mot två nyimporterade oinridna ponnyer ifrån holland. Och i och med att chefen är som hon är bestämde hon sig för att byta till sig de här två utan att ha sett dom, så en dag senare så skedde bytet. Den ena ponnyn kastade sig ut ur transporten och den andra vågade knappt backa ut. De förra ägarna sa att hästarna helst stod i samma box då de inte ville vara utan varandra. Minst sagt fästa vid varandra alltså. Ponnysarna var en valack på snart fyra år och ett sto på snart 6 år som tydligen var syskon. När vi ställt dem i stallet (i varsin box) så stod de där lite hysteriska; Stoet försökte hoppa ut ur boxen och valacken stod helt paralyserad. Så här stod vi med två vettskrämda, ohanterade ponnyer. So far so good? Nja. 
Det här var iallafall Oscar och hans syster Jacky. 
 
Charlie på den översta bilden och två gamla bilder på Oscar under. 
 
De här människorna som importerad Jacky och Oscar hade alltså tagit dem ifrån Holland där de hade blivit illa behandlade. Vi vet inte exakt vad som hände där, men ärrvävnad efter rapp på Oscars rumpa och deras psyke talade ju för sig självt. Tydligen hade hästarna inte heller fått vara ute; Jag kommer så väl ihåg första gångerna när Oscar skulle gå i skogen och var så rädd för alla träd och buskar. Den första vintern så kunde han inte gå ut genom stalldörren för att det låg något vitt och farligt på marken. Som dessutom knastrade under fötterna? Bäst att springa fort! 
 
Men för att hoppa tillbaka iallafall så stod vi där med dom här små ponnysarna och undrade lite vad som skulle hända härnäst. Jag fick iallafall ansvaret att ta hand om Oscar, medan min kompis Cattis tog hand om Jacky. Så vi borstade och klappade bara på dom länge. Vi lärde dom att det var okej att kratsa hovarna efter ett tag och sedan kunde vi börja gå promenader med dom. Vi höll på så här länge, minst ett halvår. Det gick ju framåt, de var fortfarande väldigt rädda, men man kunde göra mer med dom, som att tränsa till exempel. 
 
Både Cattis och jag hade tidigare tränat en del NH. Lydnadsövningar och prat med hästen från dess eget perspektiv säger man fint. Så nu började vi även lite med Jacky och Oscar. Till en början så var hästarna mer lösa och rädda än med oss.. Nej, haha, så illa var det inte, men de var väldigt spända och väntade på att vi skulle höja händerna, skrika eller säga åt dem. Men även det här fick ta sig tid, och sakta men säkert så började dom bli lite tryggare. 
 
Promenader, NH-träning, borstning, tränsa, lägga på sadel, pyssel-terapi och allt sånt jobbade vi på. Ja, allt möjligt. Hämta i hagen var en av de jobbigaste, vi kunde hålla på i timmar utan att kunna fånga in någon av dom. Jag kommer heller aldrig att glömma en dag när jag skulle åka på semester dagen efter och var inne i hagen för att klappa hejdå till Oscar. För det första så lät han mig komma fram och klappa på honom utan att springa alls. Sen så följde han med mig till grinden, bort från sina hästkompisar och ställde sig sedan och gnäggade när jag hade gått. Bland det mest hjärtskärande han har gjort tror jag. Men väldigt gulligt! 
 
Jacky och Cattis! 
 
Jag minns inte hur det kom sig, och det var så att Cattis skulle åka iväg över sommaren eller så, men Jacky åkte iallafall iväg på träning hos Jaana Heinola och stannade där i ett par veckor för att träna NH. Så jag och Oscar var själv hemma iallafall. Och vi kämpade och vi tränade.
 
 
Jag tror det hann gå två år utav denna träning, sen var det dags att prova rida på honom. Det var blod, svett, tårar  och krälande på marken. Haha, usch. Jag har ramlat av Oscar många, åååh så många gånger. 
När jag väl var uppe på Oscar så var han så extremt känslig för allt. Allt. Jag sa något, jag rörde på fingret, jag satt en millimeter snett om jag så mycket som andades; Då skenade han iväg. Tills jag inte satt kvar längre, det fanns liksom inget stopp. Men det gick också bra, redan från början så var han arbetsvillig (men inte sammarbetsvillig). Han försökte förstå, men när det inte gick hans väg så spårade han ur. 
 
Bilder från första galoppen, ett av de första riktiga ridpassen och en från första gången jag hängde i hans sadel. 
 
Men vi har kämpat, gråtit, skrattat och allt sånt där som man gör. Och det har blivit bättre och det har blivit bra. Första gången vi galopperade på riktigt (med flit) så var han så lugn och fin, kunde knappt fatta vem jag satt på. Fin ponny. 
 
November 2010 så fick Oscar följa med mig till grana där vi står nu. Han har alltså stått där i 1 år och snart åtta månader. Sedan vi flyttade hit så har allting gått superfort egentligen. Han har hoppat bana på 1 meter, enkel hinder på 1.05, han har blivit ganska fin i dressyren, vi har galopperat barbacka (<3), till och med hoppat ett litet hinder barbacka. Även om vi inte alltid är ense så är det ändå alltid vi, för det här är min bästaste ponny! 
 
Det här är alltså historian som heter Oscar, faktiskt en av mina favorithistorier. Den är lite fin. Ponnyn är lite fin <3 

Blandat med bilder, lite suddigt, lite fint, lite efter i språnget, haha. Men hej, här är vi! 
 
/Martina
 
 
 

Lite vardagsbilder

Bjuder på några ovisade vardagsbilder idag bara för att ha något att visa upp ;)

Och hallå!

Det är ju inte okej att komma som gästbloggare och uppdatera dåligt. Så jag ska försöka skärpa mig!De senaste dagarna har varit mycket och långa.
 
Idag har jag inte varit i stallet ännu, jag ska dit lite senare då Malin ska massera Zetta vid 8, så jag åker om ett tag och rider Oscar först så att jag har allting klart sen :) Oscar har varit en olydig grabb så han förtjänar lite mer trimmtid på ridbanan idag! Haha, så kan det gå. Jag har en plan om vad jag vill göra, så vi ska se vilket humör han är på och då får vi se om det går att genomföra haha. Det är lite så med Oscar, man får ta vad man får vissa dagar!
 
Detta är planen för ikväll iallafall! Av någon anledning är jag lite nöjd idag; Över vad vet jag inte, men det är ju en skön känsla, haha!
(Och inte för att det här är hästigt alls, men jag har klippt av mig håret, shitshit! Det var tidigare ganska långt, nu till axlarna. Som sagt, shitshit!)

Fotografering på Väsby

WIHO! Ses vi där?

Att vara för lång?

Jag fick en kommentar med frågan om inte jag var lite lång på Oscar. Jag svarade i kommentarsfältet,.men kom på att man kanske inte kollar där efter svar.  
För att svara på frågan iallafall; Ja, jag är lite lång för att rida.c-ponny. Men på Oscar så känns det  inte fel. Oscar är en korsning mellan tinker och welsh där tinkern är rätt tydlig. Han orkar ganska mycket, mer än man tror iallafall. Om jag vägde mer så skulle jag kanske inte rida honom varje dag, men det gör jag inte och han visar inga tecken på att han inte skulle orka för att jag sitter på. 
Värre skulle det också vara ifall jag kände att det inte var balanserat när jag rider honom. Varken han eller jag har svårt att hitta takt och rytm med varandra. Samma sak här; Om jag kände att jag störde honom så skulle jag inte jobba med honom såhär. 
 
Sen så är det tyvärr så med Oscar att han inte är okej med att ha vem som helst på ryggen. Han blir otroligt van vid den han har på ryggen, på gott och ont. Han är mycket bättre nu, men det går fortfarande inte att sätta upp vem som helst, han kan inte gå med barn så han behöver mer stabilitet. 
 
Jag ville skriva någon extra rad pm det här för det är ett sånt ämne som aldrig blir gammalt, vi kommer alltid att ta upp det här. Flera av storbloggarna som Ingrid Skoog och Linn Olsson har skrivit om det här och kommer fram till samma sak. Stör man inte hästen så går det bra att rida på den. Det är mitt svar iallafall! :)

Klia!

Som sagt så ÄLSKAR Yngve att bli kliad under magen. Varje dag då man ska borsta honom så lyfter han på bakbenen allt han kan och det betyder, NU SKA DU KLIA! 
Haha min lilla hundhäst <3
 

Intervallträning

idag så var ju tanken att klättra men det var så blött i skogen så tänkte att jag skulle intervallträna lite, alltså jobba upp hans kondition. 
Intervallträning går ju ut på att man skrittar lungt och får ner pulsen sen galopperar man och får upp pulsen. Alltså galopp, skritt, galopp, skritt osv.
I början var han lite halv seg och maxade inte riktigt i galoppen men i slutet maxade han super bra! Gjorde alltså sånna här intervaller kanske en halvtimme, skrittade fram 15 min och skrittade av 10 minuter kanske. Gjorde även några halter och fattningar från galopp och halt. Vi var alltså ute på vår grusslinga. 
Imorgon blir det vila!
 
 

Martinas sega internet

MEN DÅ! 
 
Jag hade skrivit ett långt inlägg och så la internet av och det försvann? Förlåt, men jag hinner inte skriva ett nytt just nu, ni får en bild istället :( 
 

LB:2

Nu har jag anmält mig till Vallentunas Augusti dressyr, ett ganska stort och rolig dressyrtävling som sträcker sig från Lokalt till Regionalt till Nationellt 
Jag hade tänkt att passa på att debutera min LB:2 där. Det ska nog gå helt ok, det är dock på lång bana och galoppen kräver lite mer men, vi ska nog klara det! haha. 
Jag ska faktiskt tänkt mig starta två LB:2 or och går de okej ska jag starta LB:3 på Väsby men vi får se. Kraven i LB:2 är mycket högre än de är i LB:1 men aja. 
Andra LB:2 an kommer jag starta på Högvreten som är vårat grannstall, jag kan alltså rida dit om jag vill! Det är även där Natta rider Fleur. 

Big head

Haha, de här vinklarna är såååå osmickrande. Han ser ut att ha ett gigantiskt huvud, haha! Och rumpan ser minimal ut xD

vad ska vi göra idag?

Jo idag hade jag och mamma tänkt att åka till mustang och fönster shoppa, alltså inte köpa något men titta. 
Efter det ska vi till något mysigt fik och sedan till Yngve. 
Jag hade tänkt att rida i skogen och klättra men är det för blött där inne får vi hitta på något annat!
 Återkommer om vad vi hittade på ;)

Hoppträning!

Idag så hoppade jag Oscar för Eva! Inte i samma grupp som Yngve utan den efter blev det :) 
 
I början av träningen så strulade det med galopperna, vi hamnade i fel hur vi än vände och vred på det; Det var både mitt och hans fel. När han väl kommit in i fel och jag ville bryta av så sprang han emot handen och hoppade till i nya fattningen vilket gjorde honom ännu springigare, haha. Och jag slängde vikten åt helt fel håll sen så det är klart han inte kunde landa i rätt, haha. Själva hindrena gick ändå väldigt bra, han gjorde fina språng och var väldigt taggad på att hoppa. Nu när han gått ut på bete så är han lite tjock och tung, så bitvis vart han väldigt stark, men inte värre än att det gick att kontrollera lite grann iallafall ;) 
Banan vi hoppade gick bra iallafall, kom lite nära ett hinder på en linje, så den plockade han med sig men det gjorde ingenting tycker jag, det var jag som inte fick tillbaka honom i tid. Är hur som helst nöjd med hoppningen idag, även om det är mycket man kan plocka ordning på! 
 
Bild ifrån en annan gång, typ maj förra året tror jag! 

Hopphopp

Idag hoppade Linda och Yngve för första gången på typ två månader. 
Själv tyckte jag inte det gick så jättebra. Yngve har typ blivit lite tjock pga allt gräs och var lite seg. Sen stannade han tre gånger. 
I höstas hade tre gånger varit bra jämfört med då vi fick honom men i våras hade han nästan slutat stanna helt och hållet. Men tre stop blir det så nu ska Linda ta igen och träna varje vecka fram till pay and jumpen. 
De hoppade mellan 60-100 cm. 
 

Min snygging <3

 Visst är han väl ändå snygg min lilla ponny? :D
Jädrar vad han ska bli biffig i höst!
 
 

Söndagens ridpass..

Igår så orkade jag inte skriva om gårdagens ridpass då jag var trött, slog i huvudet två gånger och kom hem sent från stallet! 
 
Jag red iallafall tre hästar, dessa var Juni, Oscar och Zetta. 
 
Juni red jag nere på slingan och bara red lite övergångar och stretchade halsen lite på henne genom att få henne böja igenom sidan lite mer än vanligt. Det är lite svårt på Juni, hon är en ganska bestämd tjej som säger ifrån när man ber henne om mer än vad hon har lust med, haha! Men men, det gick väldigt bra att rida henne igår, hon var snäll och med på noterna. Övergångar blir på något sätt alltid roligt när man gör dom med Juni, för hon svarar så snabbt på hjälperna! Superkul! 
 
Oscar blev det ingen dressyr på för tiden räckte inte till, det blev istället en snabb sväng på slingan utan någon slags prestige alls. Jag skrittade, klappade och bara pratade på med Oscar, haha. 
 
Zetta däremot fick gå markarbete för Eva idag! Vi red en övning som såg ut så här: 
(Paintskills ftw) Från början så låg krysset och sockerbitshindret ner som cavaletti. Och förresten, de snea bommarna på varsin sida om sockerbitshindret är hinder, inte bara bommar på marken, jag missade att göra stöd! 
 
Zetta kändes väldigt avspänd från början, jag har märkt att hon lyssnar otroligt mycket på rösten, så jag pratade på rätt mycket med henne och hon chillade runt. När vi började övningen så blev hon lite spänd och körde upp huvudet och sprang lite, men hon kom tillbaka relativt fort ändå. Lugnet hos henne kommer och går lite, så ena stunden kör hon upp huvudet och springer, och nästa är hon en filbunke. 
När vi la upp hindrena så tog det några gånger för henne att förstå att det var hoppa som gällde och inte högre cavaletti, haha. Har man långa ben så har man det! 
Vi la ihop allt till en liten bana i slutet och det gick bra! Jag tog hindrena i trav, ville bara att hon skulle ta det lugnt! 
Både jag och Eva var nöjda iallafall! :) 
 
/Martina

Vad gjorde vi igår?

Igår jobbade jag hela dagen och därför var mamam och Linda i stallet. Mamma red ut med Linda och Hebbe och hade det almänt mys. 
Det är kul, då jag är utan min häst i en dag sitter jag och tänker på honom hela tiden HAHA, besatt? 
Nej men imorgon ska Linda hoppträna och ofcourse är jag där med kamera! 
Aja nu vet ni i alla fall!
Mami och bebibus!

Haloooo

Haha, vet ni var jag är just nu?
10.000 m upp i luften, skulle gissa någonstans mellan Washington DC och North Carolina. Om någon timme kommer vi till Orlando (finally!!!).
Väntade i NY i sju timmar, trååååkigt, och flyget blev dryga timmen försenat därifrån. Men snart så! Vi längtar alla efter sängarna på hotellrummet.
Ha det bäst hemma i Sverige så länge!
//Tove

Vilken är eran favorit?

Vilken tycker ni är bäst? Jag har nog svårast att välja mellan första och sista, men en av dem är nog årets bästa bild för min del faktiskt, han är ju helt underbar!
j

Fredagens Outfit

 
Hjälm - Charles Owen John Whitaker
 
Pike - Ralph Lauren

Ridbyxa - Pikeur Candela
 
Schabrak - Mias 
 
Ridskor - Mountain Horse
 
Träns, Pannband - Hööks, Hansbo

Lidens connemaror del 5


Linda och Facettef

Här är alla bilder jag tog på Linda och Facce från Runsten! Både från 120 och 130. Vissa blev väldigt bra och andra inte lika haha ;)
Facce är som sagt Yngves girlfriend och även boxgranne. Facce är super duktig tycker jag eftersom hon är en liten häst som hoppar ganska högt jämfört med 170 hästarna (:
l

Bästa!

Här är en bild på mig och Oscar från 2007, det var ett tag sen! 

Och så idag då.

Martina igen, hej hej! 
 
Just nu så sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska gå. I kväll så ska jag rida markarbete för Eva Bengtsson på Zetta, rida Juni en sväng och hitta på något åt Oscar som jag borde rida dressyr på idag. Men tills vidare så väntar vi på klockan! 
 
 
Jag och Elton för länge sedan :)  

Lite lost

Nu kör vi lite personligt här. Även fast inte det här är min blogg ens, så har jag skrivlust vilket inte visat sig på länge. Så vi kör. 
 
För 1 och ett halvt år sen så var jag nog på min topp med hästsporten, inte tävlingsmässigt kanske, men då red jag mellan 4-7 hästar om dagen, arbetade på Stora Wäsby, hade två betalda storhästar som mina egna, hade Oscar på Grana, red extra hästar på Grana, red träningar/helgkurser/programridningar varje vecka, var på clinics/kollade på träningar för flera toppryttare/topptränare, red själv för Maria G ett par gånger, gjorde hippologsökningarna, var med i globen under horseshow och allt möjligt sånt. Poängen är att jag i princip andades häst under dagarna och hann på något sätt med alla kompisar, utekvällar etc. Det var väldigt mycket för kropp och psyke och varför inte prova att göra något annat, så jag bytte jobb till det butiksjobb jag har nu. 
 
Så nu är jag här ett och ett halv år senare på samma butiksjobb och känner att allt står still om ni förstår hur jag menar. Förutom att jag har Zetta nu så har det inte egentligen hänt någonting på ett år känns det som. Det är en ganska jobbig känsla, särskilt i och med att jag vet vems fel det är (mitt eget om någon missade det ;D ). 
Det är ju jag som har låtit saker och chanser rinna ut i sanden. Det känns illa när jag tänker på vissa saker jag kunde ha gjort nu istället. Men samtidigt så vill jag inte älta utan jag vill komma igång och vara den som faktiskt gör saker igen. Och det är visst mycket lättare sagt än gjort har jag märkt. 
 
Det här har iallafall bidragit till att jag har tappat lite inspiration till ridningen. Jag brukade alltid ha ett lång- eller kortsiktigt mål och faktiskt en plan med nästan varje dags ridning, men det är lite off nu. Jag är inte lika pepp på att göra allt, även om det är roliga och lärorika saker. Jag vill så gärna göra allt det, men jag hittar liksom ingen ork eller sinnestämning för det. Det känns jättekonstigt eftersom hästar alltid har varit vad jag gör om dagarna. Det är inte så att jag inte har någon ridlust, jag älskar att rida och gör det fortfarande gärna, men det är den där inspirationen/moroten att jobba för som jag bara inte kan se just nu. Så jag kör på, jag jobbar, jag är i stallet och jag rider. Men jag letar inte träningar/tävlingar, kollar inte efter kurser och anmäler mig nästan inte ens på det vi har hemma. Vilket är jättedumt och tråkigt, för hur annars ska jag komma igång med träningar och allt igen om jag inte tränar? 
 
Nej, det är inte logiskt och hela grejen känns inte okej. Det här inlägget har varit ganska jobbigt att skriva, men jag ville faktiskt skriva om det av någon anledning. Det är jobbigt att sätta ord på något man själv gjort dåligt. Och hur kul är det att skriva att det bästa man vet inte är super? Men anledningen till att jag vågar göra det nu är kanske för att jag har bestämt mig för att ta ett ryck med allt. Jag har varit nöjd (läs: missnöjd) med att låta saker bara gå så länge nu, och inte bara gällande hästar, så nu är det dags. Steg ett för mig är att sätta upp mål för mig och hästarna, så får vi se hur det går. Heja heja jag! 
 
BTW, så känns det lite roligt att jag skriver det här på Granaryttarna, som inte ens är min blogg, inte mina läsare eller på något sätt mitt, haha. Men men, jag vet att många av de som läser faktiskt känner mig också. 
 
 
Slänger in lite blandade bilder från 1,5-2 år sen. Kul kul! 
 
/Martina

På planet

Nu sitter jag antagligen på planet till New York (tidsinställt). Vi mellanlandar bara i NY (tyvärr) men ska vidare till Orlando, så det är ju minst lika bra :D
Är borta i 11 dagar, kommer hem tidig morgon 5 juli!
Ska bli härligt med semester men jag hoppas att det inte är för varmt! (hahahahaha)
Vi ska shoppa, besöka alla temaparker (kommer vara fattig efter WWHP) och förstås sola och bada (:
Hoppas ni har det bra i Sverige!

Bilder del 2

Bästfinastgrymunderbarfantastiskglädjelyckasötast - det är du allt lillen! ♥
l
 
 

Midsommardagen

Hej! Jag får börja med att be om ursäkt för min frånvaro, det blev sent igår, haha. Jag åkte till stallet klockan 18 någon gång för att rida och fixa :)
 
Jag började med att hämta in Brian så fick han stå i boxen för att äta och vila lite medan jag gick och hämtade Oscar också. Brian fick stå inne medan jag red Oscar en stund.
Lillponnyn fick gå ut idag, jag red barbacka på slingan med honom. Jag red ut, men hade lite krav ändå, flyttade honom fram och tillbaka på vägen och red lite öppna här och där. Det blev mycket övergångar, mellan alla gångarter faktiskt. Oscar var på sitt flashiga humör idag, haha. Han spände upp nacken och klev på med stooora steg! Han är snygg när han går så, men ack vad jobbigt det var att hänga med barbacka. Efter en stund blev han lugnare och mjukare, men fortfarande med mycket kliv så jag var väldigt nöjd med honom :) Han är så bäst!
 
Haha, lite blandade bilder. Brian i hagen, Oscar uppifrån och sen en trött jag och Oscar på väg från hagen.
 
 
Efter det så red jag Brian! Vi började med att skritta fram ute innan vi gick in på utebanan och red dressyr! Idag kändes han lite trött faktiskt, eller bara seg, jag är inte säker, men fort gick det inte, haha! Nej, men i början av passet så gick det väldigt trögt att få fram honom, han ålade sig lite i skritten och så. Så jag red mycket övergångar mellan skritt, trav och halt och många tempoväxlingar där jag ville ha honom rakt på alla benen både fram och tillbaka. När jag gjort detta ett tag så satte jag mig ner och fortsatte med tempoväxlingar och la in sidvärtes i form av öppnor och lite skänkelvikningar på korta diagonaler. I öppnorna fick vi ett jättebra flyt, skänkelvikningarna blev med lite väl mycket tvärning i början, sedan blev det bättre!
Galoppen var bäst idag! Jag red rakt fram och på stora volter och växlade tempo. Jag gjorde så att jag tog tillbaka tre-fyra språng och sedan red på framåt tre-fyra igen, och så upprepade vi det flera gånger. Han var verkligen hur fin som helst i galopparbetet. Fin häst!
Genom passets gång så blev hans framåtbjudning bättre och bättre, efter ett tag så var det som vanligt, vilket var jätteskönt! :) Jag är nöjd med honom också!
Brian sa att han ville vara flätat idag, så jag gjorde en ponnyfläta i hans man. Haha, den blev inte så fin, men han blev glad ;D Jag tog ut den när jag skrittat fram dock, för jag tröttnade på den.
Och en bild då jag skrittade av Brian! Tack och adjö! :D
 
/Martina

Sötaste hästen!

Idag var tanken att Yngve skulle vila men att jag skulle ta in och borsta honom, ge honom hans kraft osv. Så jag tog grimman och gick ner till hagen. De hade öppnat upp i skogen i deras stora sommarhage så jag gick runt och letade tils det ploppade upp ett Yngve huvud i skogen! Han hängde med sina bästisar, Farenheight och Toker.
Jag satte på honom grimman men han satt fast i marken och ville erkligen inte gå in haha. Jag tänkte ju inte tvinga honom men stod där en stund och väntade på att han skulle följa med in men istället la han huvudet på min axel gulle. Så jag kliade honom i pannan och i öronen som han älskar. 
Så jag ändrade mig, hittade en pinne och kratsade hans hovar med den. Sen gosade vi, jag kliar honom under magen, då lyfter han jätte fint på benen och så kliar han mig på ryggen. Efter att tag gick jag och då gick han tillbaka till sina kompisar!
Kärlek till världens bästa, att en häst kan göra en så glad!
Alltså jag blir så glad då jag ser de här bilderna ♥

Lidens connemaror del 4


Red Mingus igår!

Igår red jag faktiskt Mingus en stund innan Sara skulle rida. Mingus är en otroligt fin dressyrponny men på senaste så har han börjat trycka upp huvudet då han tycker det är jobbigt, exempel övergångar så det jag fokuserade på var bara att inte låta honom få om han ville utan aktivera hans bakben i galoppen och ha bra bjudning och rida in i alla övergångar och inte släppa på tyglarna då han vill ha upp huvdet utan alltid ha dem stilla och ha kontakt. Red typ 10 minuter haha. Men lyckades faktiskt helt okej :)
Visst är han snygg! Kanske på gränsen till för liten haha.. Jag ska i alla fall rida och ta hand om Mingus över en vecka då Sara och Erin reser bort, ska bli uberroligt! 

Bilder del 1a

Alltså åh fan vad bra du är♥
favorit bilden är såklart 7an och sista 
 

Midsommar

Glad midsommar på er alla! (lite såhär i efterskott)
Har varit ute i solen nästan hela dagen så är ganska trött nu, blir härligt att lägga sig i sängen sedan. Imorgon ska jag bara städa och packa.
 
En härlig sommarbild på London.

Dagens härliga ridpass

Jag var lite rädd att Yngve skulle vara seg idag så spenderade framridningen ute med att göra uppmuntrande övnigar så som att överaska honom hela tiden så det inte blev tråkigt. Testade även att göra lite halter men mest att jobba med sitsen och få honom känslig. 
Då jag gick in på ridbanan fortsatte jag med det i 5-10 minuter bara så ha skulle behålla det inne på banan och då blev han välsigt positiv och glad! 
Började med att rida massor med övergångar för då kommer han igång bäst. Han blev faktiskt väldigt fin! Gjorde även flera halter som han satte väldigt bra. 
Det var ganska mycket galopparbete idag. Började med lite enkla byten, super! Sedan ökad galopp och förvänd, super! Efter det lite inridningar i galopp, super! Haha min häst är bäst! 
Efter det tog jag lite ökade trav som också var hur bra som helst! 
Sammanfattning: Han var riktigt fin och ihop, gjorde allt jag bad om, såndär känsla så man bara ler då man rider! Han är helt enkelt BÄST!
Sara är bäst och fotade hela tiden!
Bild från idag, fler kommer!
Det roliga är ju att för bara ett halv år sedan kunde han knappt galoppera och om han gjorde det travade han typ med bakbenen medan nu kan jag nästan vända honom på tvären i galoppen, rida samlad galopp, byten, fövänd, galopp till halt, galopp från halt! Han har verkligen blivit så himla duktig och det är så himla ROLIGT att  kunna börja göra svårare saker bara för att han är så fin! ÅH <3

Världens bästa


Lidens connemaror del 3


Ställen jag ska til i sommarf

Än så länge:
Väsby ridklubb ponny hoppning 28 juni
Runsten pay and jump 21 juli
Connemara SM 27-29 juli
Mantorp ponny fälttävlan 5 augusti

Jag kommer alltså finnas på plats på Väsby ridklubb för att fota så många ekipage jag kan! Lämna gärna en komentar om ni ska vara med så vet jag ;) Kommer alltså att fota och sälja bilder. 
 

Dagens

Idag är det midsommar (WOHO!), så det blev en snabb tur till stallet! 
 
Jag började med att rida Brian på banan, och åh, han var så fin! Det blev inget långt pass idag i och med midsommarfiranden och sådant, men men! 
Vi jobbade mycket med långa skänkelvikningar och öppnor idag, jag fick en sån bra känsla, särskilt i öppnan! Han bara flöt på framåt och klev på ordentligt :D 
Det blev även mycket jobb på tempoväxlingar i trav och galopp, samt övergångar. Travökningarna var klart bäst, lite jobbigt att försöka sitta ner i, men dom blev så bra!
Brian var på så bra humör idag kändes det som, han var sammarbetsvillig och väldigt med på noterna helt enkelt. Är jättetaggad på att rida honom imorgon också, och ska försöka ta med min kamera så att någon kan fota lite när jag rider honom! 
 
Oscar och Zetta fick faktiskt vila idag, jag kände att det var lite ont om tid och dom dör inte av att chilla en dag. Jag var uppe och kollade till Zetta och Marilyn som jag passar först, sedan tog jag en kort promenad med Oscar. Hans knölar kändes faktiskt bättre idag!
 
Två bilder på Oscar från idag! 
 
 
 

Dagens outfito

Så här hade jag tänkte att vi skulle klä oss idag! Ni sa dessutom få en massor med bilder senare också för jag ska fota Sara och Sara ska fota mig! 

Zetta update

Senast då jag gästbloggade så hade jag inte haft Zetta så länge och hade ett krav på henne vilket hette lång och låg. Detta gäller fortfarande, då hon just nu behöver lägga fokuset på att vara avspänd och bara jobba med de långa musklerna. Vi har ridit väldigt mycket ut och väl inne på banan så är det stora volter och spåret, samt lite sidvärtesflyttningar och inte så mycket mer. 
Men även om vi fortfarande har samma krav så betyder det inte att det inte händer något! Vi börjar kunna svänga bättre (haha), hon är lugnare med sig själv och med mig, börjar förstå vad jag vill och så. Så det är samma krav, men jag tar lite hårdare på dom nu för att hon kan ta det på ett annat sätt :) 
Så framåt går det! Vi har hunnit med att träna markarbete också vilket har gått väldigt bra, men den här hästen vet inte vad travhoppning är, haha! 
 
Och så lite lägre form! 
 

Ridstövlar

Nu tror jag att jag hittat ett par stövlar jag vill ha! Martina tipsade mig som jag tror hon såg Ingrid i dressyrmupparna lägga upp där man får egen designa sina stövlar hur man vill och de kostar bara 4998 kr! haha inte så lite men om man jämför med Königs Sir som kostar 8000 så är ju de här nästan snyggare!
Jag mailade dem om de skulle vara på falsterbo och det skulle de! Så ska dit och kolla in stövlarna då och lite hur jag vill göra dom och så. De kommer att vara i monter 98.
HÄR är deras hemsida

Svar om kamera

 
Tack så mycket! :D
Jag fotar med en Nikon D300 och oftast med mitt objektiv Sigma 70-200 2.8
Inställningar beror på om jag är i ridhus eller utomhus. I ridhus ligger slutaren runt 60-120 på vintern och kanske 120-300 på sommaren. Min bländare ligger alltid på 2.8. 
Mitt objektiv fungerar så att den är fast på 2.8 hur mycket man än zoomar medan de flesta objektiv går upp från 3.5-5,6 då man zoomar, det gör bilderna mörkare. Men mitt objektiv tar in mer ljus pga att den är still. 
Utomhus fotar jag oftast med slutaren på 6500 kanske. Men ligger solen på hamnar den oftast på 8000. 
Haha hoppas alla fattar, lägger upp några bilder för att visa. 
Den rutan där de står 125 är slutare och där de står f5,6 är bländare
Min kamera och mitt lilla objektiv
Så här ser min fina lilla ihopsättning ut haha som jag oftast fotar med haha :) Bilder lånade från google.
 
 
 

Hov i däcket

Så här menar jag med att sätta hoven i däcket (se förra inlägget) 
 

Martina

Hej allihopa, nu är det Martina som bloggar igen! Gissa om jag blev chockad när jag loggade in på blogg.se och såg att de hade fixat en ny design. Hur ska jag nu lyckas med det här, haha? Jag har lite att undersöka iallafall! 
Idag får det bli en snabb uppdate om vad hästarna gjort under dagen för jag ska strax iväg till en kompis för att äta middag :) 
 
Dagen började med att jag och Mickan åkte till Stora Wäsby för att plocka hem Juni som gått ridläger den här veckan. Haha, hon låg helt utslagen när vi kom, hon har jobbat hårt ;D 
 
Väl i stallet så red jag tre hästar. Just nu så är jag hästvakt åt Brian som Sara och Katja äger. Honom har jag att rida fram tills lördag, KUL! Han är så himla rolig att rida, lätt en av mina favoriter. Vi red ut iallafall, han och jag. Vi red faktiskt över på andra sidan vägen och red på slingan nere vid stjärnborg där vi jobbade på i skritt och trav, han kändes riktigt fin och ganska pigg, haha, han ville så gärna springa idag. Jag hade inte jättestora krav på honom, bara att han skulle vara lite rund och låg i formen och avslappnad, vilket gick väldigt bra. Han kan vara lite tittig, men det enda han tittade på idag var en traktor som stod precis runt en husknut, där stannade han till lite och stirrade, men annars så var han jättelugn idag! Duktig grabb! :) Vi avslutade med lite galopp på utebanan som gick bra den med, där ville han dock inte springa lika mycket haha, det gick lite långsammare. Jag lånar en bild på honom från Saras facebook, hoppas att det är okej! 
Här är Sara och Brian iallafall, superfina! 
 
Zetta fick lite frisering idag, nu har vi börjat på projekt utseende, haha, vi får se hur det slutar! Förhoppningsvis med finare man och lugg.
Hon fick också gå ut idag, henne red jag upp i skogen och sedan ut på gällstarundan. Vi skrittade och travade bara idag, hade samma mål med henne som Brian, låg, rund och avslappnad. Även hon klarade målen super, det bästa var när vi red i vägkanten och några motorcyklar racear förbi och Zetta bara chillar vidare, haha. Jag trodde hon skulle få spel, men icke! Duktig tjej! Hon får verkligen en guldstjärna för det! När jag kommit tillbaka med henne så dök Amanda och Linda upp med planen om att "leka" med Yngve, lattja lite genom att gå över presseningar och vattenmattor, hoppa ett litet hinder barbacka och sånt. För kul för att inte göra ju. Så ut med Zetta och in med Oscar! 
Zetta ville också vara med på en bild! Fotad av Amanda med min kamera för ett tag sen!
 
 
Sist ut var då Oscar, min lilla älskling, haha. På honom har jag ridit barbacka de senaste tre dagarna på grund av två konstiga knölar han har haft vid sadelgjordsläget. Han ömmar inte, är inte hängig eller något sånt, men jag vill inte sätta en sadelgjord på dom innan de är borta. Så det är barbacka som gäller! Oscar har ju farit illa vid tidigare så han är väldigt känslig med mycket, när man rider barbacka till exempel så måste man sitta jättestilla för att han inte ska bli rädd och sticka. Det har blivit bättre och bättre, den senaste månaden har jag kunnat trava barbacka på långa tyglar och halkat snett en gång utan att han dött ;) Superduktig har han varit. För två dagar sen så provade vi galopp barbacka för första gången. Då var vi nere på slingan och tog det i en liten uppförsbacke. Han skötte sig super och bara galopperade lugnt. <3!!!! 
Igår så var vi ute och vågade galoppera ännu mer, och han skötte sig fortfarande lika bra. Åh, så duktig! Lite lyckorus var det, haha. 
 
Iallafall så red vi barbacka med Amanda, Linda och Yngve samt Erin, Sara och Mingus i ridhuset och "lekte" lite. Oscar är van vid presseningar och sånt, så det rörde inte honom i ryggen, dom kunde vi skritta, trava och till och med galoppera över! Vi galopperade lite över en vattenmatta också som låg på marken, det gick också super. Vi provade även att trava in på vattenmattan på kortsidan av den så att säga och sedan trava igenom den. 
Det fanns också ett litet däck som Oscar fick sätta hoven i, duktig! 
Vi red runt lite där iallafall och lekte med de här grejerna och varvade lite med att rida lite ordentligt några varv här och där. Galoppen gick super idag också, så jag vågade till och med travhoppa det lilla hindret som stod framme. Smög fram mot det och Oscar hoppade upp ordentligt haha, trodde han skulle bli rädd och springa men inte! Så jag tog hindret i galopp en gång och han hoppade lite högt igen, den här gången blev han lite skraj i landningen och tog några snabba språng, rakt in i Mingus haha, så vi fick stopp där iallafall ;D Sen fortsatte vi rida på igen och då var det lugnt. Duktig ponny! Så stolt att jag hoppat barbacka på honom, det var ju första gången och allting! 
När jag hoppat av så tänkte jag springa över hindret med Oscar, men det tyckte inte han, haha, han ville inte hoppa mer. När han väl hoppade första gången så sprang han iväg efteråt vilket gjorde att jag släppte honom, jag tänker inte släpas efter honom i ridhuset liksom. Så han sprang ett varv, sen tog vi tag i honom och hoppade över det där lilla hindret igen. Det gick bättre då, haha.  
Världens bästa ponny! 
 
 
Nu blev det här ett superlångt inlägg så jag ska avrunda det nu, men vi hörs igen imorgon! ;D 

Valpar!

Mina små chihuahua bebisar är nu 8 veckor och fortfarande till salu! Hör av er om ni är intresserade! 
En tik och en hane! Tiken är den med öronen som fortfarande ligger ner. 

Affärside och RUNSTEN 120 och 130 HOPPNING 14/6

Jag har nu bestämt mig för att börja åka på fler tävlingar, fota fler ekipage och även börja ta betat för bilderna jag tar. 
Ett photoshoot, exempel en tävling, en träning osv tar mig en timma att fota, om det är en tävling tar det ju ungefär 6 timmar, sedan är det egentligen redigeringen som är det jobbiga. Jag fotar ALLA mina bilder i RAW vilket gör att kvaliten är super och bilderna är välidigt bra, dock tar det tre timmar ungefär att redigera ett photoshoot och maila bilderna. 
I början fotade jag mest för att vara snäll men nu blir det att jag har runt 300 bilder per dag att fixa och att inte få något ut av det kan bli lite jobbigt i längden.

Ungefär så här har jag tänkt att dt ska kosta:

Jag åker ut till dig och fotar ett helt photoshoot, redigerar alla bilder (100 bilder) och du får dem alla 150 - 500 kr beroende hur långt det är för mig att åka (bor i rotebro) 

1 tävlingsbild - 20 kr
 
alla bilder tagna från tävlingen (mellan 4-5 bilder) 40 kr

Tävlingsbild på high glossy photopaper A4 - 40 kr

Tävlingsbild på highglossy photopaper 10x15  - 20 kr

Sen till alla vänner, klart att jag fotar er men i så fall med eran kamera så kan ni fota mig med min! 
 
Så här blev bilderna jag tog på Runsten 120 cm och 130
Här är bara en liten del av alla bilder jag tog. Är det någon som är intresserad av någon bild eller vill ha fler som jag inte lagt upp, maila GRANARYTTARNA@HOTMAIL.COM

Amoure tipsar

Amoure vill nu informera alla hästar där ute att kryss kan bitas
Trots allt kallas de ibland för "saxar" och vem vet, de kan när som helst fällas ihop och kapa av benen på en!
Så Amoure vill säga till alla att se upp för kryssen!
 

Lidens connemaror del 2


29/5 DEL 3


Ses om en vecka!

Imorgon på morgonen åker jag, min pojkvän och hans familj till Kreta. Jag kommer att vara borta i en vecka. Har inte fixat några tidsinställda (förutom en som kommer imorgon bitti) så undertiden jag är utomlands så kommer Martina gästblogga. Dom flesta som läser våran blogg vet nog vem Martina är, då hon gästbloggat för både Amanda och Tove förut. Vi ses om en vecka, ni får ha det så bra!

En bild på vårat hotell.

rosetter i svansen

Röd rosett – Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.
Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är
där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma
ett par bocksprång.
Blå rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om
du har ett brunstigt sto.
Vit rosett - Hästen är till salu!
 
Visste ni det där? Bra att veta i alla fall :D

Bild tagen från google

anmälan till...

NU har jag anmält Linda och Yngve till Runstens Pay and Jump 21 juli. Linda behöver hoppa en pay and jump tänkte vi på den höjden som hon ska hoppa lokalt. Fast hon vill även kunna rida en förklass. Så hon ska alltså hoppa 80 cm och sedan 90 cm.
Så nu får de börja träna lite haha, de har faktiskt inte hopptränat på typ 5 veckor eftersom det inte varit tusseträningar. 
Men målet är i alla fall även här att det inte ska bli något stopp på 90 cm eftersom hon inte har haft några stopp i varelse 60, 70 och 80. 
 
Spammar er med bilder på Linda och Yngve haha men bättre det än inget. 

GAH

JAG BLIR SÅ ARG. Fattar inte varför det inte går att blogga från telefonen. Har inte kunnat blogga flera inlägg bara på grund av det så därför kan jag typ bara göra tre inlägg per dag. Jag hoppas att de fixar det så jag kan blogga och lägga upp de bilder jag tagit med min telefon.
 
 

29/5 DEL 2


TIPSA MIG :D

Jag måste också be om ursäkt för min frånvaro här på bloggen, jag har ganska mycket att göra (jobbar, planerar osv) och på söndag lämnar jag kalla Sverige och åker till ett betydligt varmare ställe ;)
Jag vill gärna blogga men eftersom att jag inte har någon häst att rida så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om, så ni får gärna kommentera och ge mig tips :D
Har tänkt försöka fixa lite tidsinställde till när jag är borta men vet inte alls vad jag ska skriva om då. TIIIIPPPSAAAA! :D

DISS DISS DISS


Inte fint alls. De färgade ridbyxorna kan vara lite charmiga på en vit b ponny med allt annat matchat men annars är det inte okej!Inte fint Hööks!

Lidens connemaror del 1


ÅH VILL HA

Dressyrmupparna har ju en limetid edition collection som de nu rear ut, 60%. Tog en titt och jag vill verkligen ha det här täcket. Fatta Yngve i det, MUMS. Dock fanns det bara 145 kvar och min lilla häst har 135, hahaha ponny!

GAH. Skulle precis köpa den, men rätt storlek måste det vara! Ska kanske kolla om den går att hitta begagnad hehe.
GÅR ATT HITTA HÄR


News

Föråt för dålig bloggning men har helt enkelt inte haft tid och lust!

Jag började jobba idag på Sturekatten på Östermalm vilket är superbra! Ska få ihop lite pengar nu till blandannat ett par dressyrstövlar.
Yngve släpptes ut nattetid igår. Det gjorde mig lite nervös haha, min lilla bebis sova ute! Men då mamma var i stallet idag eftersom jag jobbade till 20.00 så var han helt ok haha. Dock var vi i stallet igår kväll och tog av honom täcket och då blev han lite förvirrad då vi inte tog in honom. Han stod vid utgången och tittade på oss ett tag innan han återvände till flocken, söti! 
Ska till stallet imorgon. Nu när tävlingssäsongen är över ska han få ta det lite mer lungt. Han ska ju tränas och så men inte tävlingstränas hela tiden (:

Ska försöka med bättre uppdatering.

Bebis vid utsläppet i sommarhagen


29/5 DEL 1Olympic day

Igår morse läste jag på mjökpaketet och såg att de skrev om OS och sa att man kunde gå in på olympicday.se och läsa om OS sporter. Och jag är som jag är och måste kolla att de fått med ridsport, och det hade de! 

Stod massor med intressant som jag inte visste, tex visste inte jag att jag och Yngve tränade för att kriga??? hahaha

 
 
 

RIDSPORT

 
 
 
 

GRENAR

 
Ridsport är ett samlingsnamn för flera olika grenar. I ridsport tävlar herrar och damer tillsammans, det är unikt.

 

 

HOPPNING

Hoppningen kommer från Irland. När det sattes upp staket i naturen var ryttarna tvungna att skaffa hästar som kunde hoppa för att man skulle kunna vara med på rävjakten. Sedan utvecklades banhoppningen. En tävlingsbana består av cirka 15 hinder där ekipagen (hästen och ryttare) får felpoäng om de river hinder, vägrar eller får tidsfel.

 

 

DRESSYR

Dressyren kommer från antikens Grekland. Dressyren användes som ett sätt att träna hästar och ryttare för krig.

I dressyr gör ekipagen olika rörelser med olika namn, t ex vändningar, piaf och, piruett. Dressyrtävlingen är uppdelad i tre omgångar där de två första innehåller obligatoriska rörelser. Den tredje omgången avgörs till musik och då har ryttaren själv valt rörelser. Hästens och ryttarens rörelser bedöms av domare.

 

 

FÄLTTÄVLAN

I fälttävlan prövar man hästens uthållighet, snabbhet och lydnad, men också samspelet med ryttaren. I fälttävlan ingår dressyr, banhoppning och terrängritt. I terrängritten rider häst och ryttare i skog och mark och ska ta sig över naturliga hinder. Det är en spännande och fartfylld tävling.

 

 

RIDSPORT I OS

Ridsporten var med från de första moderna spelen 1896, men det var inte förrän i Stockholm 1912 som sporten gjorde succé.

Fram till och med spelen i London 1948 var de flesta deltagarna militärer. I fälttävlan fick man inte ens delta om man inte var militär. Efter London-spelen har det militära inslaget minskat allt mer och i dag är det ovanligt att en ryttare är militär.Kul! Olympic day har även så att de åker runt så man får prova på olika olympiska grenar och hitta en gren som passar en, hoppas att de har med ridning!

Finaste Amoure <3

Min hand ser död ut...


bjuder på fina bilder

Bjuder på två riktigt snygga bilder på mig från igår.
Vi var ju uppe fyra så på väg men somnande jag efter att ha tagit av mig allt jag tatt på mig. ALLT var genomblött. 
tänkte berätta lite om protokollet. Dommaren skrev fint! blandannat "väl genomförd ritt" och "Fin häst som rör sig väl" Hon tyckte han skulle jobbas i en merlösgjord form men det gör jag ju alltid då vädret tillåter haha. Så det hade säkert blivit perfekt om det inte hade varit för vädret. Fick sjuor på mina serpentiner, vägarna efter uppridning och galoppfattningar. Seda bev et ju fyror och femmor i galoppen liksom och även tre femmor i allmänt intryck men det är ju verkligen inte konstigt då jag red som en galning hela programmet med lite lösa tyglar typ. 

Det jag tycker är bra med mig ändå är att jag alltid sätter mina mål efter varje tävling och varje tävlingsplats. Då jag kommer och det är så här då är målet typ att få honom att trava. Gör han det blir jag JÄTTE glad haha. 

Medan typ som på 4Ben. Där visste jag att här kan vi ta placering och därför blir jag mer besviken då vi gör missar där även om jag nästan ligger 10 % högre!

 

 


JA! Allt om dressyr

Nu har mitt Allt om dressyr tidning från hästmagazinet kommit. Jag ska läsa och utvärdera så berättar jag senare. Älskar verkligen den här tidningen!


Mälarhöjden LB:1 med SÄMST väder

Okej dagens tävling, som var sista för säsongen finns det inte mycket att säga om. Det var förmodligen det värsta tävlingsväder jag någonsin varit med om. 
Det bara öste och öste ner regn som om någon släppt ett hav över oss typ. På tävlingsplatsen var vi först där (första start) Alltså jag var uppe fyra imorse. 
Tävlingsbanan var en pool av vatten bokstavligen och framridningen var också fylld med vatten och jätte tung.
Efter två sekunder ute var alla tre (mamma, jag och yngve) helt genomblöta trots regn overoller osv.
Jag gjorde ett försök till att rida fram men Yngve gick knappt fram för skäkeln och snubblade flera gånger, hostade osv.
Red fram inte alls länge för fick knapp upp honom i galopp. Det var inte så att ha var seg, nej nej. Men han hatar vatten och vattenpölar.
i collectingring fanns det knappt någon coleckting ring bara en stor pöl med vatten. Fick liksom där försöka få honom att röra sig framåt haha men det gick knappt så jag tänkte skiter det sig så får jag avbryta och gå ut.
Vi fick i alla fall gå in på tävlingsbanan och han var inte alls tittig vilket är väldigt skönt. Fick mata över honom genom pölarna och tog någon galopp som ni ser på filmen för mamma filmade innan de gav startsignal så videon räckte inte hela programmet.
Men galoppen höll knappt och det var för att han inte orkade. Aja då vi får startsignal så pratar jag och peppar ända vägen in tills vi ska hälsa med typ "Kom igen nu!" "Du kan, visa vad du går för" Och då blev han taggad, haha söti <3
Kunde ju knappt hålla i tyglarna någonting egenom programmet och red honom inte alls i den form jag ville ha honom i men han tog sig egenom alla moment och gjorde precis vad jag bad honom om tills vi kom till galoppen där han bröt av i båda varven men han försökte verkligen så då vi red ut igen så klappade jag honom jätte mycket för han hade verkligen ställt upp!
Men jag tror ärligt aldrig att det varit så jobbigt att rida igenom ett program och jag vill kämpa med hela kroppen haha igenom alla moment. Mamma var helt själv på läktaren och gjorde vågen HAHAHA. 
Det slutade på 56,89% och det var ju som sagt en LB:1 så jag är nöjd med tanke på att min lillhäst hatar vatten och att jag red på hellånga tyglar typ + typ ingen framridning. Synd bara eftersom att det var sista tävlingen i vår. 

 
Visst ser det härligt ut?
 
 
 

Cicero ''Ludde''

Ponnyn jag red ganska mycket på Vallentuna var Ludde. Det är den ända ponnyn jag känner att jag kommer sakna lite. Här är bilder och filmer från när jag red honom.


Redigerar bilder

Har precis laddat in 200 bilder från i fredags för redigering i Photoshop. 
Har fått en hel del riktigt söta bilder på ponnysarna, så ni får jättegärna kommentera när jag laddar upp dem senare (ni har blivit dåliga på att kommentera :c)
Amoures helbror
Amoures helsyster
Båda är till salu om någon är intresserad av fina, välstammade connemaror (:
Systern är född 2008 och brodern 2001.

Stallstädning

Idag har vi städat övre stallet, igår städade de nedre.
Pappa och jag åkte dit lite tidigare, skrubbade dem tre boxarna jag skulle städa (Sanny, Amoure & Otto) och sedan högtryckstvättade pappa hela stallet medan vi tömde på vatten, sprutade desinfektionsmedel med mera.
Sedan avslutade vi med korvgrillning och tårta, mums (:


Olika hästar jag fotat del 5
Bildbomb från 4Ben på banan


Ridning till hösten

Till hösten kommer jag börja rida en dag till i veckan på Högvreten. Så jag kommer sluta rida på Vallentuna ridskola, då jag känner att jag inte utvecklas där och hästarna kan inte det jag vill göra. På Högvreten är hästarna mer utbildade och kan alla skolor!

Jag kommer att rida Fleur varje tisdag och sedan ska jag börja i en markarbetes/hopp grupp! I hoppgruppen kommer jag inte ha möjlighet att rida Fleur varje gång, men det blir bara kul att prova på andra hästar! Fleur är en ponny, och dom gångerna jag inte hoppar henne så kommer jag hoppa STORhästar, haha! Har hoppat storhäst en gång i mitt liv, och då slutade det såhär:

Haha en bild på mig och Faidra från Väsby ridklubb.

Men jag är gaaalet taggad! Det kommer bli en grym höst! Mamma fick ett sms av Kjelle (min tränare) och han frågade om jag ville tävla Fleur både hemma och borta till hösten. OCH SJÄLVKLART VILL JAG DET! :D


blogg.se app???

Min app till bloggen fungerar inte just nu och har läst att det är flera som inte gör det.
i och med det kan jag inte blogga och lägga upp bilder från idag. Hoppas de löser problmet så jag kan skriva om vad för skoj jag hittat på (haha)
Är borta hela kvällen så hinner inte blogga mer än då så här från datorn!


Dagens shopping

Shoppade lite nödvändiga saker på Hööks idag (:
Ett par ridhandskar (det är hål i mina gamla), ett vintertäcke (har ett likadant och tillhörande hals så tycker det var bra), tränshängare och två sadelhängare (till mitt sommarprojekt), ett par vita ridbyxor (reserv till sommarens tävlingar) och ett set med bruna benskydd :)

Startlista för imorgon
Dagens fråga
Lisa Lektion!

Idag blev det Lisa lektion, sista på en och enhalv månad faktiskt!
Jag började med att berätta hur det hade gått på tävlingen. Yngve var verkligen på hugget och lite galet pigg vilket var bra för han är oftast så på tävling. 
Vi började med övergångar som vanligt. Han var som sagt taggad och var lite överallt. Hans bakdel flög åt alla håll så första fokuset var att få honom att koncentrera sig och rama in honom. Vi tränade även att i galoppen ska jag sysselsätta honom och inte bara rida runt. Så gjorde typ öka, korta, öka, korta, ställa osv. Då blev hans galopp sueprfin!
Sedan red jag igenom programmet. Då bev han ännu mer taggad så Lisa sa till mig att verkligen sätta mig på rumpan och jobba med magen för att få honom att samla sig i ställer för att ramla fram. Då blev det bättre. De enda missarna vi gjorde var att han bröt av en gång. Lisa sa till mig att då han sparkar ut i galoppen är på grund av att jag krullar ihop mig och då gör han det med, vilket gör att han nästan galopperar på stället. Att jag då lägger på skänkeln gör att han kickar. Så istället ska jag om jag känner att han krullar sig, slapna av och ge honom lite mera utrymme på tygeln! Vi får verkligen hoppas att det fungerar på Söndag!
 
Så här såg vi ut idag! (tränset sitter lite snett, i know, men vi fixade det!)

Hjälm - John Whitaker
 
Pike - Hööks CRW

Handskar - Kingsland

Strumpor - Kingsland

Skor - Mountain Horse


Träns - Capriole Crystal

Pannband - Charlies Häst och Hund

Schabrak - Horze

Sadel - Equipe

Sadelgjord - Eric le Tixerant

Lindor: John Whitaker

Btw har ni fått nya blogg.se designen!? Jag älskar den!
 

Hemma men trött

Kom precis hem och jag är alldeles för trött för att sätta mig vid datorn och redigera bilder, så jag laddar upp några oredigerade bilder på de två ponnysarna som jag ville stoppa in i transporten och ta med hem...

Gårdagens ridpass - uteritt

Igår red jag för sista gången på Vallentuna ridskola. Anledningen till att det är sista gången kommer i ett inlägg imorgon vid sjutiden, så håll utkik!

Red Ludde. Började med att skritta ut i skogen, det var väldigt skönt väder. Sol och lagom varmt, kunde rida i t-shirt! Travade en bit, tills vi kom ut till en stor gräsäng. Där betade vi ponnyerna och Magnus (vår tränare) passade på att fota oss. Efter tio minuters betande travade vi över ängar, så himla mysigt! Ludde var pigg och glad! Vi stannade på en äng och red på en stor volt och jobbade hästarna mer. I både skritt och trav skulle vi göra skänkelvikningar och framdelsvändingar. Sedan galopperade vi länge i båda varven, hääärlig känsla var det. Efter galoppen skrittade vi tillbaka till stallet.


På väg hem!


Just nu är vi på väg hem (:
Allt har gått bra, Amoure går nu i hingsthagen över natten och sedan får han gå ut med sin helsyster innan de släpps ut med de andra.
Blev helt kär i en åring, en riktig Amoure look-a-like, dock ett sto, som jag inte hade tackat nej till. Någon som vill dela?
Hemma om ett par timmar, hörs då!

Bilder från min bal i tisdags

Inte hästrelaterat. Men ni överlever ;)

 

En lycklig Amoure


Roliga tävlingsbilder

HAHA bjuder på de här bilderna från tävlingen. Min häst var busig och från ingenstans bytte han galopp med mig som jag inte ens trodde han kunde. Kan ju säga att jag blev lite chockad. Det bästa var att det första jag gjorde var att vända mig till mamma HAHAH
HAHAHAHHAHA ser ni min min eller!?
Mer seriösa bilder kommer senare! Vill ni se hur det gick på tävlingen och även se video, tryck HÄR
image description

Runhoppet och shopping

Åh gud vilken lång dag. Jag har ju då varit på Runsten mellan klockan 8 på morgonen till 5 på eftermiddagen. Var uppe klocka fem, gick och la mig 2. Dessutom är jag jättesjuk med feber osv.
Jag ringde i alla fall Myone på väg hem från Runsten och frågade om de hade någon COB kvar och de hade de! Så jag gick och tittade på den och insåg att den var verkligen så himla mycket finare än den på hööks! Super kvalite, mjukt läder och stor nosgrimma.
Den på Hööks är också fin men det syns att kavliten inte är super dessutom ser den lite plastig ut trots att jag gillar lack! Fast det är nog plast på den från Hööks.
Den från Myone var ju på rea och var super så den följde med hem! Ska prova den imorgon och lägger upp bilder. Ska dock byta pannband, något med lite mer bling ;;)
Kommer massor med bilder från hoppningen imorgon, orkar inte just nu!
image description

Sommarlov

Amoure ska få lite semester, och detsamma gäller mig (: Så imorgon åker vi med honom till uppfödarna där han kommer stå tills vi kommer hem från USA och han genast ska sättas igång igen inför sommarens roligheter.
Sammanlagt blir det ungefär tre veckors vila för honom, vilket inte spelar så stor roll eftersom att han under den tiden inte kommer att tappa så mycket. Eftersom att han är ung också behöver han vila lite och vad är då inte bättre än att han får gå med ett tjugotal andra connemaror?
Jag tror i alla fall att han kommer bli överlycklig :)
Kommer att ha kameran i högsta hugg :)
Några av ponnysarna (:

Dagens frågaDagens

Idag kände jag mig lite lat, så Amoure fick gå ett slappass på hackamore, skritt och trav nere på slingan. Passade alldeles utmärkt eftersom att han ska varva ner lite nu (:
Han var pigg och glad, lite träningsvärk tror jag han hade för han kändes lite stel men annars var det bra.
Han fick stå inne i boxen och vila lite innan passet och fick sedan gå ut direkt.
När jag släppt ut honom tömde jag boxen, trist. Men det gick ganska snabbt. Min box är extra jobbig att tömma då det är kanter i cementen överallt, haha.
Imorgon ska jag skritta lite barbacka innan vi åker har jag tänkt.

Framridningsbilder del 4
Vilket träns?

Eftersom jag bara har ett dressyrträns och ett hoppträns blir det att mitt dressyrträns används hela tiden vid exempel uteritt osv. Det gör att det sliter väldigt mycket på den.
Har typ tre träns till men de är alla bruna haha.
Vill ha ett ganska snyggt men ändå billigt att rida ut/träna ibland med och använda den andra till träning/ tävling.
De jag har tittat på är en från hööks och en från myone.
Den från hööks kostar 429 kr och den från myone kostar 398 men har tidigare kostat 700.
Vilken ska man ha???


Sista terrängbilderna

Outfiten hittar ni HÄR.


Framridning del 2 4Ben

image description

Runsten

Är just nu på Runsten med Linda och Facce! De ska hoppa en 120 och 130 och jag agerar som fotograf/skötare. Uppdaterar mer sen!


"Vårens" sista hoppträning

Idag hopptränade jag för Eva.
Vi började med att galoppera över bommar som låg lite böjt. Amoure var väldigt taggad och ville antingen bryta av (för att jag red tillbaka för mycket) eller springa iväg till en början, men det gick bättre och bättre.
Sedan hoppade vi lite linjer samt enkelhinder efter varandra, det gick väl bra. Det blev lite orytmiskt ibland, Amoure sprang iväg lite, jag fick inte upp huvudet på honom och liknande men han hoppade allt jag styrde på och sådär, trots att det var en del titthinder.
Sprången blev bättre och bättre när han började coola ned sig, och på slutet blev han ganska trött eftersom att han tagit ut sig mycket innan.
Avslutade med en bana som låg på 85-90 cm och det kändes enkelt :)
Invigde nya tränset och tyglarna idag, funkade bra :)
Nu får Amoure även sova ute nattetid eftersom att han åker på fredag.

Utvärdering 4Ben

Parkering: Bra, i en stor hage, jag gillade en väldigt mycket, väldigt nära ridbanan också!
Cafe: De hade inte alls mycket men för mig spelar det inte en sån jätte stor roll!
Framridning: Ute på 20x60 grus. Lite hårt underlag men väldigt bra ändå med mycket plats! Låg precis parallelt med tävlingsbanan så man han titta på den och dommaren då man red fram liksom. Fanns även en stor hage precis bredvid framridningen där man kunde skritta fram längre innan och skritta av, väldigt bra!
Tävlingsbanan: Fanns ingen collecktingring men eftersom att den låg så nära spelade det inte så stor roll. Däremot tyckte jag de gav startsignal lite för tidigt men aja! Dommaren satt i en bil
Övrigt: Ingen stor tävlingsplats men det passar mig som bäst! Jag gillade stället väldigt mycket och personalen var väldigt trevlig. Dock var det inte så många funktionärer på plats, exempel ingen som sa vilka som kunde rida fram och så men det gick bra ändå!
4Ben får 4 av 5 hästskor av mig! U U U U U
image description

Olika hästar jag fotat del 4

Framridning del 1

Ni kan läsa om tävlingen och se film HÄR !! MASSOR med fler bilder kommer :D
Har har jag inte börjat rida honom i den korta kompakta formen än (:
image description

Terrängbilder del 4

Kommentera om ni vill ha de sista bilderna :D
Outfiten hittar ni HÄR.

Hellooo

Tänkte bara visa att jag lever, eftersom att ni endast fick tidsinställda igår.
Hade i alla fall den bästa skolavslutningsdagen med vännerna och kom hem sent och jag skulle gärna ha sovit längre men jag var tvungen att ställa klockan på halv elva då jag måste cykla och ta ut pengar samt ta spruta.
Idag ska jag i alla fall hoppträna för Eva, det var länge sedan så det blir kul :)
Ha det bäst!Blogg.se ny design

Blogg.se har en ny design som min lillasyster har fått prova. och vet ni vad, DE HAR INFÖRT SÅ MAN KAN LÄGGA IN FLER BILDER SAMTIDIGT! JAAAAAAA. hahahaha har verkligen tjatat och tjatat på att de ska fixa de, och nu har domdet! Fatta vad mycket fortare det kommer att gå nu!
Spännande! Fungerar inte för oss andra än men om de som prövar den är nöjda så får vi andra den också!
image description

LB:1 4Ben

Idag var det alltså kvällstävling hos 4ben, LB:1 Då vi kom dit kollade jag läget och jag gillade verkligen stället! Allt låg nära och det var simpelt liksom. Framridning bredvid tävlingsbanan osv.
Skrittade fram Yngve ganska länge, gjorde mycket halter, flyttningar, stretch övningar och sånt. Han var jätte lugn hela tiden! Kul!
Då jag red fram red jag först i lättridning, kollade att han var framåt osv. Han var verkligen jättefin! Ibland lite för mycket haha.
Red igenom flera delar ur programet och allt satt bra. Gjorde flera halter och galoppvolter som han satte super.
Inne på banan spände han sig lite men det var okej. Dock blev han vinglig och det kändes inte som om jag kunde rida ihop honom. Dessutom så gav de startsingnal allderes för tidigt tycker jag så jag hann inte göra det jag ville innan jag skulle rida upp. Det ledde till att min första halt blev hemsk haha.
Sedan var det väl okej, lite vinglit då och då, stundtals blev han lite långsam fast med massor av energi i (då vi red förbi dommaren)
I skritten och ökade traven vågade jag inte ge allt för jag ville inte ha trav inslag eller galopp inslag men fick ändå sjuor på de båda.
Men sen kom galoppen... Första 15 meters volten passade han på att sparka ut benen och landade i trav -.- Sedan i ökningen har Yngve, nu från ingenstans börjat byta galopp. Han gjorde det flera gånger med mig på framridningen också. Yngve har verkligen inte kunnat göra det tidigare men nu när han blivit starkare så gör han det, vilket egentligen inte alls är bra haha.
Så han kickade och bytte galopp igen, kul.
I nästa galopp gick det bättre men jag höll inget på tyglarna och lät honom mest springa i sin galopp för att jag inte vile h några fler missar. Fick sjuor på fattningarna (som kunde varit 8:or) så det var väl okej.
Men i o med de hemska missarna så fick vi väl typ tre hemska fyror. Det hela slutade på 61,03% vilket var okej. Mitt mål var ju över 60 men jag vet att vi kunde ha fått bättre. Ska ta upp galoppdelen med Lisa på fredag så hoppas jag på ännu bättre ritt på söndag!
Bilder kommer imorgon!
image description

Framridningsbilder del 3
BAAAAL

Taggataggataaagga /Nathalie


TÄVLING

Nu går jag in på banan! WISH ME GOOD LUCK!
image description

bildbomb del 2 söndag

Alltså mamma fotade verkligen bara i typ max 5 minuter och ALLA bilder blev bra. Min häst är bäst <3
image description

Terrängbilder del 3

Kommentera om ni vill ha fler :D
Outfiten hittar ni HÄR.

Falsterbo?

Är det någon av läsarna som ska till Falsterbo i år? Jag ska i alla fall dit!


LördagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

7 juli, 2012

10:00 – 12:00

Allerto The Tour of Amateurs, hoppning, 1:a semifinal

13:30

Kval till CSIO5*

14:30

Ice Vibe by Horseware 7:års championat hoppning, 1:a semifinal

09:00 – 16:00

Mässan öppen

SöndagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

8 juli, 2012

10:00-15:00

Hundbedömning – ta med din hund och få ett omdöme

  • Dagens mest välskötta hund
  • Handledarträning
  • Lydnadstest
  • Informationsmonter
16:00

Kval CSIO5*

10:00

Allerto The Tour of Amateurs, hoppning, 2:a semifinal

12:00

Officiell Invigning

Officiell Invigning
med Nationalsång och invigningstal

12:10

Tobbe Larsson

12:20

Vallhundsuppvisning med får

12:45

Gymkhana

13:30

Allerto Tour of Amateurs, omhoppning

14:15

Ice Vibe by Horseware 7:års championat hoppning, 2:a semifinal

09:00 – 16:00

Mässan öppen

MåndagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

9 juli, 2012

09:00

Hoppning, Folksam Scandinavian Open 1:a semifinal, 5-åringar

14:30

Hoppning, Folksam Scandinavian Open 1:a semifinal, 6-åringar

09:00 – 19:00

Mässan öppen

11:45-12:00

Lilla Scenen:
Intervjuer

18:30

Folksam seminarium – Livet som uppfödare
Fri entré, ingen föranmälan 
Plats: VIP-tältet vid hoppningen

TisdagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

10 juli, 2012

09:00

Folksam Scandinavian Open 2:a semifinal, 5-åringar

14:30

Folksam Scandinavian Open 2:a semifinal, 6-åringar

09:00

Folksam Scandinavian Open 5-åringar, semifinal

13:00

Hagahill Ponny Kür, final

14:30

Folksam Scandinavian Open 5-åringar, semifinal forts.*

09:00 – 19:00

Mässan öppen

11:45-12:00

Lilla scenen:
Intervjuer

OnsdagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

11 juli, 2012

10:00

Kval till Ungdoms Grand Prix

11:00

Mountain Horse Ponny Grand Prix, kval

12:30

Vallhundsuppvisning med får

13:00

Allerto The Tour of Amateurs, final

14:50

Visning Alpackor

15:05

Fölvisning

15:20

Live intervju Tobbe Larsson

15:27

Nationalsång

15:30

Sydsvenskan Falsterbo Hunting, Hoppning/Terrängritt

09:00

Folksam Scandinavian Open 6-åringar, semifinal

13:45

Fäktning

14:00

Hagahill Ponny Kür, final

17:15

Folksam Scandinavian Open 6:åringar, semifinal forts.

09:00 – 19:00

Mässan öppen

Ponnyridning

Scenen: Intervjuer och underhållning

11:00-18:00

Lilla scenen:
11:45-12:00
Intervjuer 
12:00-13:00
Svenska toner som vi minns med piano 
Anna-Magdalena Rubarth o Mikael Hylén

Familjeområdet:
12:00-15:00

  • Dagens mest välskötta hund
  • Handledarträning
  • Lydnadstest
  • Informationsmonter
TorsdagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

12 juli, 2012

09:00

1.45 hoppning

11:00

Mountain Horse Ponny Grand Prix, final

12:10

Flyball – Dog Show

12:20

Live intervju med Tobbe Larsson

12:27

Nationalsång

12:30

Ungdoms Grand Prix, final

14:00

Vellinge Kommun Pris, kval till Longines Grand Prix

16:30

Ice Vibe by Horseware 7:års championat, 1:a kval

10:00

Folksam Scandinavian Open 5:åringar, final

12:30

Folksam Scandinavian Open 6:åringar, final

14:45

Fölvisning

15:00

Clinic – Hästforskning i fokus

15:30

Falsterbo Horse Show 7:års championat, kval

09:00 – 19:00

Mässan öppen

Ponnyridning

Scenen: Intervjuer och underhållning

11:00-18:00

Lilla scenen:
11:45-12:00
Intervjuer 
12:00-13:00
Expression/70-90-tals hits med akustisk gitarr
Magnus Lindeberg/Anna-Magdalena Rubarth

FredagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

13 juli, 2012

09:00

1.45 hoppning

10:30

Femme Natural Boost, Kval till Derby

12:00

Folksam Scandinavian Open final, 5-åringar

14:00

Engelholm Marching band

14:15

Live intervju Tobbe Larsson

14:23

Nationalsång

14:30

FEI Nations Cup™ omg. 1

16:30

FEI Nations Cup™ omg. 2

10:00

Gina Tricot Future Elite, unga ryttare, omg. 1

12:00

Vallhundsuppvisning

13:00

Para-dressyr

14:00

CDI3* Grand Prix

16:00

7:års championat, final

18:00

Öppen träning för Grand Prix ekipage inför publik

09:00 – 19:00

Mässan öppen

Ponnyridning

Kaninhoppning

Scenen: Intervjuer och underhållning

11:00-18:00

Lilla scenen:
11:45-12:00
Intervjuer 
12:00-13:00
Curl Alley String Band/Bluegrass

LördagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

14 juli, 2012

10:00

Ice Vibe by Horseware 7:års championat, 2:a kval

11:30

Kopparbergs Trophy, kval till Longines Grand Prix

14:20

Agility

14:50

Lexington Clinic

15:20

Fonzie Ponny Show (dressyr)

15:35

Live intervju Tobbe Larsson

15:43

Nationalsång

15:45

JMS Falsterbo Derby

18:30

Rollerblades Offroad – Kjöring Show Team

18:45

Aaa… SixBar

Mountain Horse Fourbar

20:15

Fotboll: Tretorn Falsterbo Finest vs Ryttarna

09:45

Bukowski Cup

10:57

Nationalsång

11:00

Nürnberger FEI Grand Prix presented by Axel Johnson Group

14:20

Fonzie Ponny Show (dressyr)

14.30

Utdelning av Ajaxstipendiet

14:40

Agria Riders challange

16:00

CDI3* Grand Prix Kür

09:00 – 20:00

Mässan öppen

Kaninhoppning,

Ponnyridning

Scenen: Intervjuer och underhållning

11:00-18:00

Lilla scenen:
11:45-12:00
Intervjuer 
12:00-13:00
Long Gone Leprechaun/Irlänskt

SöndagStora HopparenanDressyr ArenanUtställningsområdetAnnan Plats

15 juli, 2012

10:00

Ice Vibe by Horseware 7:års championat, final

11:50

Fonzie Ponny Show (dressyr)

12:00

Kaninhoppning

12:30

Folksam Scandinavian Open 6-åringar, final

13:30

Rollerblades Offroad – Kjöring Show Team

13:50

Mercedes-Benz Ride & Drive

14:20

Live intervju Tobbe Larsson

14:27

Nationalsång

14:30

Longines Falsterbo Grand Prix

10:00

Exquis FEI Olympic Grand Prix Special presented by Axel Johnson Group

12:12

Nationalsång

12:15

Exquis FEI Grand Prix Kür presented by Axel Johnson Group

13:45

Fonzie Ponny Show (trick)

14:00

Gina Tricot Future Elite Kür, unga ryttare, final

09:00 – 18:00

Mässan öppen

Kaninhoppning

Ponnyridning

Prova på Agility

11:00-18:00

Lilla scenen:
11:45-12:00
Intervjuer 
12:00-13:00
Laconstelacion/Latino
Johnny Louis Naranja

Så ser schemat ut! Ska bli superkul och självklart är kamerna med! Mässan ska även
bli väldigt kul
.
image description


Olika hästar jag fotat del 3
Skolavslutning

Idag slutar jag nian... De känns lite... skumt.
Har underbara klasskompisar så det känns väldigt sorgligt att sluta, men också grymt skönt efter allt strul med lärare osv.
Det jag är dock nervös är att jag ska sjunga på skolavslutningen. Jag kommer dö.
*gladtjejöveratthonvaltenlåtsomtypingenkanfördågördetingetomhonsjungerfelisistarefrängen*
Ett litet smygfoto pappa tog på mig på balen. Han var läskig...

första delen av bilderna

Här är första delen av bilderna från i söndags. Finfina bebis häst!
image description

jämförelsebilder!

Jag tycker Yngve har blivit så himla maffig de senaste månaderna. Han ser liksom ut som ett litet muskelberg och är inte alls sådär tanig som han var förut!
Här är den senaste bilden tagen, alltså i förrgår.
En bild tagen i September, och då har han endå ätit gräs hela sommaren. Bara jag som ser skilland?!
image description

Dagens fix

Idag var mestadelens tid åt fix.
Började med att mocka och fixa allt osv. Mamma skulle rida ut en sväng på Yngve medan jag städade skåpet (puuh) det blev ganska mycket jobb och tog runt en timma. Då kom mamma tillbaka så jag hoppas att Yngve inte är trött imorgon för då är det kört haha.
Då mamma sadlade av passade jag på att fota Martina!
Efter det badade jag Yngve ordentligt medan mamma smörjde allting.
Imorgon blir det att åka till stallet runt tre (kvällstävling) och knoppa osv. Bloggar från telefonen.

Jag tänker alltid att jag ska fota allt då jag pysslar men glömmer! aja kan visa mitt skåpkaos innan jag röjde upp


Startista för imorgon

image description

Dröm om Space

Inatt drömde jag om Space. Det är första drömmen jag drömt om Space sedan vi sålde henne 20 januari i år.
Drömmen började med att jag åkte till Grana för att ta hand om Ericas alla tre hästar,haha! Jag skulle mocka, göra höpåsar och burkar till Obsession, Oreo och Cissi. Samt skritta Obsession. Hela drömmen var stressig och allmänt jobbig, och jag hade väldigt lite tid på mig att göra klart allt. Hittade inte höpåsar och burkar osv. När jag var klar med allt i stallet så skulle jag skritta Obsession ute, och när jag kom tillbaka så stod det massor av folk runt om en box, och då hade det kommit en ny ponny under tiden att jag hade ridit ut - Space. Någon hade köpt Space av dom vi sålde henne till, och flyttat till Grana. Jag sprang fram till henne och krama om henne, men då kastade hon sig bakåt och fick panik i boxen, hon tröck sig så långt ifrån mig som möjligt och försökte nästan stegra i boxen. Jag sprang ut från boxen och började gråta. Alla frågade mig varför jag grät och ingen förstod mig. Space hade alltså blivit rädd för människor och plötsliga rörelser. Och jag fick en sån ångest. När jag vaknade så ville jag bara somna om, och försöka förklara för Space att jag inte ville henne något illa, och hur mycket jag saknat henne! För det har jag verkligen.
Hon var ju trots allt min första ponny. Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta som ingen nånsin kommer kunna ersätta. Fina ponny<3

Dom tre sista bilderna var från sista dagen med ponnyn. Tio minuter efter att bilderna var tagna så var hon i transporten, påväg mot sitt nya hem,där hon står än idag.
När jag ser dom här bilderna så blir jag tårögd,lilla ponny..

Dressyr på ridbanan

Idag red jag dressyr på ridbanan :)
Skrittade först fram på ovalen på långa tyglar innan jag red in på banan och jobbade honom i skritten, stretchade honom lite med ställning och så flyttade jag honom lite för skänkeln.
Sedan red jag LB:1, endast i trav, så galoppdelen gjorde jag även i trav.
Eftersom att Amoure fortfarande är så pass grön kan jag inte sitta och rida skolor och liknande på honom (han kan det dock, men jag gör det inte för ofta då det är jobbigt), så jag tycker att det passar ypperligt att rida program, då blir det volter/serpentinbågar, övergångar, halter och tempoväxlingar. Jag passar även på att flytta honom lite för skänkeln samt ställa igenom lite extra om det behövs.
Målet i sommar är att försöka få till några byten, han gör dem i hoppningen ibland och även ute men vi behöver träna!
Tillbaka till ridpasset. Jobbade hela tiden med att han skulle ta stöd på tygeln och även sträcka fram nosen lite. Det kändes bättre och bättre och han blev nästan lite stark ibland, vilket i detta fall är ganska bra. Åtminstone i traven.
Sedan red jag hela programmet med galopp, kändes helt klart bättre än jag väntat mig, behöver bara rama in honom väldigt mycket i galoppen.
Red även delar av debutantprogrammet, som också gick över förväntan, men där gäller samma sak :)
Gammal bild, men min fina snyggponny :)

Sneakpeak på Amoure i nya tränset

Vad tycker ni? :D

Outfit

OUTFIT:
Amanda:
Hjälm: John Whitaker
Pike: Ralph Lauren
Handskar: Kingsland
Ridbyxor: Pikeur (Diana)
Stövlar: Trento
Yngve:
Sadel: Equipe
Schabrak: Schockemöhle
Sadelgjord: Eric le tixerant
Träns: Hööks (Pannband Hansbo)
Dressyrskydd: Hööks
(Haha pratade med mamma samtidigt som bilden togs)
image description

Ridpasset igår

Eftersom de släppt ut på sommarbete trodde jag Yngve skulle vara trött osv. Men han hade ju vilat både lördag och torsdag och hade en massor med energi.
Tanken var att rida i ridhuset eftersom det regnade och var blött osv. Men jag tänkte att jag skulle rida fram ute och han var så glad och pigg så jag provade ta ett varv på ridbanan och det gick super så fortsatte där.
Sen kom mamma ut och jag bad henne fota lite och det kunde hon så det var ju bra det med!
Då jag red fram ute tränade jag halter, ryggningar, stretch övningar, skänkelvikning och lite övergångar. Fokuset i allt var att han skulle vara avslappnad och ärlig på bettet hela tiden, inte slänga iväg huvudet och sånt.
Han var superfin!
Inne på ridbanan tog jag tyglarna lite meroch började rida volter och serpentiner. Han var väldigt pigg och då och då blev han lite okoncentrerad men en ytterst liten stund.
Började att rida LB:1 efter det. Gick super verkligen, gjorde även lite övningar att flytta ut hans vänster bog vilket gick super.
Gjorde några ökningar och de var helt underbara, verkligen, har nog aldrig gjort så fina ökningar. Vi flög fram!
Efter det tog jag en paus innan jag red LB:1 igen.
Helt ärligt tror jag att om han går så fint som han gjorde på tisdag lär vi ta hem hela skiten HAHA. Nej men det kändes verkligen hur bra som helst.
Enda missen var att han gjorde ett galoppinslag i travökningen men det var för att jag tidigare ridit för många ökningar innan, annars var det HELT PERFEKT!
Hästen är verkligen bäst. Mamma fotade bara nån minut för hon orkade inte och ALLA bilder som fanns på kameran var hur fina som helst, Linda sa även att hon aldirg sätt honom så fin på länge! Bebis <33
Lägger upp bildbomb senare!
image description

Terrängbilder del 2

Kommentera om ni vill ha fler bilder :D
Outfiten hittar ni HÄR.

Joobbbbbb

Jag har faktiskt lyckats skaffa mig ett jobb. Jag tror faktiskt att jag redan nu ska börja samla ihop till en egen transport. Jag lär ju inte råd till efter sommaren men kanske till nästa vår? HOPPAS. Får verkligen hålla i pengarna och inte slösa dem på något annat men behöver ju ett par stövlar.....
Thule hästsläp 2007 i toppskick!Böckman Duett Gp 06:a
Hästtransport -05
Några transporter innom det pris jag är redo att kunna betala.
-
Förhoppningsvis har jag mamma på min sida som kanske vill dela priset, sen fyller jag 18, en bra present kanske? haha
image description

Världens bästa idag!


Dagens pass

En bild på bästa vännerna när jag hämtade Amoure idag :)
Idag blev det planenligt ett konditionspassAmoure, och det tyckte han var alldeles utmärkt! Framskrittningen skedde i ett mycket raskt tempo och han var väldigt taggad när vi väl började galoppera, men innan dess flyttade jag lite för skänkeln och jobbade med ställningen i både skritt och trav. Galoppen idag var ganska kravlös, han skulle bara hålla ett bra tempo.
Hade klockan på och galopperade 3½ min, skrittade två minuter två gånger och sedan red jag lite volter och fattningar på ängen samt hoppade några stockar. Han drog verkligen, och tyckte att det var det roligaste han varit med om! Knasponny!

Lisa träning i fredags

I fredags var det ju Lisa träning. Vi började med att träna serpentiner och mest se hur han gick. Efter det red vi lite 10 meters åttor för att stretcha honom i höger varv, tyckte det gick väldigt bra!
Efter det skulle vi fokusera på att jag inte skulle flytta bak min innerskänkel i vänster varv och försöka få loss hans vänsterbog. Vi gjorde så att jag höll min innerskänkel normalt och drog ut min yttertygel lite så han fyttade ut bogen. Det gick jättebra!
Vi gjorde även lite galoppfattningar i båda varven och skulle göra samma sak. I höger varv gick han verkligen mycket bättre än han gjort de senaste veckorna.
Lisa sa i slutet att vi skulle sätta upp att om ett år debutera LA. Jag hade inte ens tänkt så långt men åh, spännande, hoppas vi kommer dit!
Jag ska starta LB:2 i höst och går det ok ska jag även starta LB:3 (:
Snyggve från Gladö ;)
image description

sommarbete

Förlåt för dålig uppdatering men eftersom mamma hade 50 års fest och det blev sent + att jag var tvungen att hjälpa till efter blev det lite bloggning. Sov även hos Tove fredag kväll. Är sjuk med feber nu så det suger lite men ska palla mig till stallet snart och rida + mocka hagen
-
Då vi kom till stallet runt kvart i åtta regnade det. Yngve fick på sig skydd fram och bak plus boots. Jag och Jojjo gick några meter framför alla hästar mest för att Yngve och Hero inte skulle få damp men Yngve var jättesnäll. Han fattade nog inte att det var sommarbete på gång heller haha.
Medan vi väntade på de andra hästarna i hagen fick Yngve beta lite. Det var först då vi släppte dem som han fattade att det var sommarbete!
Han hitta fort sin hagkompis Toker och de sprang för sig själva. Sedan efter ett tag hittade dom sina andra kompisar.
Yngve var superglad! Sara hade kollat honom då han kom in och han var hel förutom ett litet sår på bakbenet men det var ok!
image description

Svar på fråga

Jag fick den här frågan angående tyglarna jag köpte igår.
De är från Hästshopen som ligger i Norrtälje, de har även en webbutik och HÄR hittar du tyglarna som finns i svart och mörkbrunt (:

De senaste dagarna

Tänkte uppdatera om vad Amoure och jag pysslat med de senaste dagarna (:
I fredags så red vi för Lisa, eftersom att hovis kom innan hann jag inte rida fram något, men det var bra eftersom att jag velat ha hjälp lite med framridningen också! Vi började med att skritta på en åtta och stretcha ut hans yttersidor innan vi gick över till att jobba med ställningen på serpentinbågar. Stretchövningen fick mycket att släppa :) Han ställde sig fint men lade huvudet lite på sned när han skulle vara rakställd, dock blev det mycket bättre!
Red lite galoppvolter och jobbade med ställningen, höger är lättast att ställa i för i vänster tar han inte riktigt vänsterskänkeln och då måste jag använda yttertygeln för att leda ut honom men det får jag inte eftersom han då ignorerar innertygeln... Måste tänka på det helt enkelt :)
Vi hann även med att rida lite ökad skritt, vilket kändes bra, samt mellangalopp, mellanskritt, delar ur program och avslutade med mittvolten i lång och låg form där jag rider lätt, som är med i debutantprogrammet. Blev bättre och bättre! På slutet var han riktigt avslappnad :)
'
Igår (lördag) släppte vi, som ni säkert redan förstått, ut hästarna på sommarbetet. Nu i början går de in under natten för att vänja magarna men i mitten av veckan får de gå ute dygnet runt.
Utsläppet var ganska lugnt, de hade inte så mycket yta att springa på då hagen är avspärrad för att spara på betet. Åkte ut på kvällen för att ta in Amoure (som konstigt nog kom travande när jag ropade...) och kolla att han levde. Han fick gå med sina senskydd hela dagen då det är mycket stenar i hagen, båda satt kvar och han var hel :)
Idag är planen att klocka Amoure och köra ett riktigt konditionspass så han får springa av sig :)
Har min klocka i stallet kom jag på för några dagar sedan så ska passa på att använde den, och se om det är möjligt att avläsa den när jag rider (:

Framridningsbilder del 2

Shopping

Åkte till en ridsportbutik idag, som jag aldrig varit i tidigare. Spännande!
Alla butiker har så olika sortiment.
Anledningen till att vi åkte dit var för att jag hade beställt ett träns men det hade utgått så jag skulle åka och titta på en annan färg på ett likadant träns.
Med mig hem fick jag ett Amigo-regntäcke (rött), ett Treadstone-träns, Rundsydda Treadstonetyglar, ett billigt pannband och hästschampo :) Välbehövliga saker!
Bättre bilder kommer när jag har provat allting :D

Sommaaar!

Nu på morgonen släpper vi ut hästarna i sommarhagarna :)
Amoure kommer gå i skogshagen tillsammans med fem ponnysar och två stora hästar, riktig ponnyhage ;)
Bjuder på lite gamla bilder på London från 2009 då han gick i skogshagen tillsammans med grabbarna!
Bilderna är tagna med digitalkamera.

SOMMARBETE

NU ska jag iväg till stallet för att släppa bästa Yngve med 8 andra hästar i en JÄTTE sommarhage i 10 veckor! Yngve kommer vara så GLAD och jag ska ta massor med bilder! Dessutom har han alla ston på andra sidan hagen.
Jag har verkligen LÄNGTAT efter det här. Jag har aldrig fått släppa ut min egna häst på sommarbete och den här tiden tänker jag bara på hur jag var tvungen att lämna tillbaka gamla ponnyn. Men NU blir det inte så utan tvärt om, jag kommer att ha en UNDERBAR sommar med MIN häst!
Här får ni massor med bilder då vi släppte ut honom i den vanliga hagen då han kom till oss!
image description

Helgen

Den här helgen blir det lite svårt att blogga fullt ut eftersom jag sover hos Tove på fredag, sommarbete på lördag morgon, sedan iväg till enköping där jag ska fira att mamma fyller 50 år. Kommer först hem på söndag men så måste vi mocka hagara. Hoppas jag kan få tag i internet på landet så jag kan ge er lite bilder då och så men annars får ni hålla ut!
image description

Framridningsbilder del 1

Frisering!

Nu när jag varit borta en vecka från min pålle så han han lyckats bli lite ruffsig och fått liite för lång man osv. Dessutom var det ett tag sedan jag klippte och fixade. Det ska bli dagens arbete tänkte jag, fixa man, svans, öron, hovskägg osv så han blir en fin dressyrpålle igen! Har dessutom köpt in en till proboil som jag använde mig av förra sensommaren för att få bort hans klåda i man och svans som fungerade super!
Han har börjat klia lite i svansen men jag vill ligga ett steg före innan det börjar klia så han har en man kvar i slutet av sommaren! :)
image description

Terrängbilder del 1

Kommentera om ni vill ha fler bilder :D
Outfiten hittar ni HÄR.

Ridstövlar

De ridstövlar jag har har gått sönder nu. Jag ska nog ta och laga dem eftersom det bara är dragkjedjan som gått sönder. Men jag ska köpa ett par nya dressyrstövlar och behålla mina gaml att rida ut/hoppa med.
Finns ett par jag funderat på:

Konigs Patent Grandgester Boots

Konigs Patent Grandgester Boots
Cavallo, modell PIAFFE PLUS
Königs "Sir"
Denna är klart favoriten, så sjukt snyggggg. Ska till falsterbo i sommar, ska se om de har lite olika varjanter man kan prova och sedan beställa. Fram tills dess måste jag vekligen få ihop lite pengar eftersom de flesta dressyrstövlarna ligger mellan 5-8 tusen kronor hehehehehe. Dock ligger den sista på 8800, och det vet jag faktiskt inte om det är värt att lägga på ett par stövlar!
Men om ni har tips på bra dressyrstövlar så säg till! Vill helst ha lackade.
image description

London resa

(Var meningen att jag skulle lägga upp flera inlägg idag, tidsinställda men blogg.se ville inte)

Tänker skriva ett inlägg som inte handlar om hästar utan om min resa!
Det började med att jag och Erik reste till skavsta för att flyga ner till London. Väl där hittade vi vårt lite för fina hotell och kollade Oxford street en snabbis. Vi la oss tidigt eftersom nästa dag skulle bli en stor dag!
Vi kom till Emirates Staduim och satte oss för att köa och vi var FÖRST i vår kö. Det var typ 15 ingångar till arenan men vi var bland de allra första!
Vi kom även in först av alla och klantigt nog klamrade jag fast mig vid fel ställe av staketet så vi hamnade inte riktigt precis imitten, men nästan!
Hela konserten var som en dröm, helt galet och jag grät. Efteråt gick jag och Erik längst gatorna tills vi kunde åka tillbaka till hotellet. Jag var lycklig!
Där längst nere bland 60 000 stod vi.

Lördag gick vi och shoppade och hade det kul, var fortfarade helt chockad och drack kaffe på starbucks. Vi åkte senare för att möta upp våra vänner, Jenny och Emma. Vi åkte tillbaka till Emirates och försökte ta ut våra biljetter. Det gick inte, vi kunde bara ta ut dem klockan 13.00 på stället vilket betydde att vi inte kunde köa. Vi åt finmiddag och sov.
Söndag var det väl dags för att kolla in liksom sevärdigheter så jag och Erik åkte mot London eye osv. Där var det KAOS. Det var 60 år som drottningen suttit som drottning så typ HELA europa var där och vi fastnade i fela timmar i både spöregn och i tunnelbanan.
Aja vi han se lite i alla fall.
Efter det landade Sandra och jag flyttade över till hennes och mitt hotell. Vi sov och gick upp vid nio för att se Coldplay, IGEN.
Väl där köade vi till biljeterna och jag ville göra en fin skylt!
vi hamnade som typ 40 i vår kö med 15 andra köer med lika många. Vi hade även oturen att hamna så långt från scenen som möjligt men då portarna öppnades smet vi förbi alla andra och jag sprang och skrek in på arenen och tog nästan en lika bra plats som fredagens konsert.
Jag såg dem änu en gång och grät, drömde mig bort och dog. Chris och Jonny såg vår skylt och blev glada, då grät jag ännu mer.
Jag och Sandra sov länge, åkte upp drack kaffe på starbucks, shoppade, kollade Kings cross och åkte hem med Coldplay i öronen.
Kolla efter 2,5 minuter så får ni se på ett och annat. Som sagt där nere längst fram stod jag och grät.
AJA så så bra har jag haft det men nu måste jag tillbaka tillbaka till verkligheten! Men jag ska se dem igen snart men saknar dem redan!
image description

Bilder från tävlingenTime for prom

Idag är jag hästledig, en kompis tar hand om Amoure och han får vila :)
Snart ska jag bege mig till några kompisar, ikväll är det nämligen bal!


Amoures terrängoutfit nr 1

Amoure:
Träns: Claridge House (pannband från Charlies)
Terrängskydd: Showmaster
Boots: Professional Choice
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: Horze
Sadelgjord: Claridge House
Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Skyddsväst: Aerosafe
Tröja: H&M
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: Bocaj

Jag och min medryttarponny i fredags


Tack för bilderna Linn!


Ridpasset på ett tag!

Idag efter jag vart på Runsten med Tove så red jag Yngve på ridbanan.
Han var väldigt lerig så det tog ett tag innan han var typ fux igen haha. Jag skrittade fram och gjorde lite volter och olika stretchövningar, speciellt i höger eftersom han har svårare där.
Gjorde lite övergångar och såg till att fattningarna var bra idag. Gjorde även öppna och slutor. Han kändes helt ok idag! Lite seg som vanligt typ men han har gått nästan varje dag sedan jag åkte. Imorgon ska han i alla fall få vila och på lördag.
men han var faktiskt helt okej i högersida där han har svårt. Men vänster sida var inte så underbar som den brukar men man kan väl inte få allt!
På fredag blir det lektion för Lisa (:
Så här såg vi ut idag! Inte så fint kanske men aja.
Schabrak : Jacson
Träns : Hööks
Hjälm : John Whitaker
Ridbyxor : Back2Back
Pike : Ralph Lauren
Handskar : Kingsland
image description

Amoures första terrängträning

Amoure var riktigt lugn när vi kom fram, och även när jag började rida (:
Vi började med att reglera tempot i galopp på en stor, oval volt. Amoure ville gärna att det skulle gå i samma tempo hela tiden men han lyssnade i alla fall någorlunda ;)
Sedan började vi med att hoppa fram på en soffa, en kulvert och en häck. Han bjöd väldigt fint på alla hinder, jag trodde att han skulle titta lite men det gjorde han inte alls. Han var lite tveksam på häcken första gångerna men hoppade i alla fall utan att jag behövde trycka på honom.
Sedan hoppade vi trappan uppför, först i trav och sedan i galopp. I trav var han lite försiktig men i galopp drog han på och tyckte det var kalas!
Hoppade sedan en liten bana med dessa fyra hinder.
Vi gick bort till vattnet där vi skrittade, travade och galopperade igenom. Inga problem. Efter det hoppade vi en grav och sedan genom vattnet innan jag fick hoppa ett picknickbord - graven - vattnet - liten stock - vattnet, vilket kändes bra (: Blev lite ryckigt ibland, men han bjöd på hindrena.
Avslutade med att hoppa trappan nedför så att Amoure skulle få känna på lite nedhopp också, skrittade första gången och travade sedan en gång. Han tog sin an uppgiften bra och vi avslutade när han fortfarande var försiktigt eftersom att man inte vill att hästarna blir övermodiga på nedhopp.

Hemkommen!

Hemkommen efter dagens äventyr, som helst klart gick över förväntan!
Sitter och redigerar filmer nu, sedan skriver jag mer :)
Vet inte vad tusan pappa hade för inställningen, men det här var enda bilden som knäpptes med vår kamera, som tur var fotade Amanda (:

JAG ÄR HEMMA!

Hej! Jag kom hem igår! Nu är jag i stallet och ska med Tove på äventyr. Men först sprang jag så klart ner till Yngve och fick massor med pussar och en kram, Gullebebis!


Sista inlägget för Martina

Nu ikväll så kom (kommer?) Amanda hem så det är slut på min bloggning för den här gången, men någon kanske reser bort snart igen, haha, vi får se ;D
.
Det var kul att blogga igen iallafall, hoppas det var helt okej att läsa också! Ha det super, hejdå!

Tisdagsmyyys

Nu har jag kommit hem från stallet haha, det blev lite sent ;)
När jag kom till stallet så var Oscar täckt i blöt lera så det blev till att spola honom. Jag bestämde mig för att bada honom, var så pass seriös att det blev skimmelschampoo på. Haha, nej, men han fick bli ordentligt ren och så in i boxen med fleece för att äta hö och torka medan jag red Z.
Jag red ut Zetta tillsammans med Lollo och Portos. Vi red nere på slingan och hade planen att bara skritta och trava runt där ett tag.
När vi började trava så fick jag hålla in Zetta ganska mycket vilket gjorde att hon blev rätt sur, haha. Började flänga lite med huvudet och krypa ihop i hela kroppen. Benen bara vevar, som Lollo sa så såg hon ut som en tenessee walking horse haha, usch! Efter en stund så gick vi åt olika håll och red lite på egen hand Lollo och jag, vi behövde lite olika saker :) Zetta var stundvis fin i traven och då klev hon på stort, men lugnt och var avslappnad i kroppen, men det kom och gick som sagt. Annars så var hon spänd idag. Sista biten jag travade med Zetta var hon avspänd och fin så jag saktade av och avslutade passet där innan jag och Lollo skrittade hem. Det gick okej idag, men inte så mycket mer tycker jag. Jag hade velat att hon bara skulle chilla och vara avspänd hela passet, men det var för mycket begärt idag ;) Men jag mer än många vet att det inte kan gå bra varje dag, tacka Oscar för den kunskapen! Det går bättre imorgon!
.
Efter passet så fick hon låna ett täcke av Anna och Yngve (Anna = Amandas mamma) och då insåg jag att hon vill ha lite gröna saker, tyckte hon var fin i det! :)
När jag hade ridit Zetta så var det dags för Oscar. Jag red lite dressyr barbacka (!) på ridbanan.
Jag älskar min ponny.
I orsa förra sommaren så red jag ett pass om dagen för Marlene Östberg (hästmassör, kiropraktor som jobbar mycket med sitsen och de småsmåsmå detaljerna), idag hade vi Marlene-tänket i skallen. Hon sa till mig en gång att jag skulle "stoppa in" mina ben i hans bakben och känna vad han känner. Det är sjukt för jag gör det nästan aldrig, men när jag gör det så är vi helt plötsligt en och samma. Jag tänker att jag ska "gå till höger" och så går han dit utan medvetna hjälper. Det är supercoolt vad en liten tanke kan göra ibland!
Oscar jobbade iallafall på fint, vi red runt i skritt och trav och bara tänkte på sitsen och samspelet. Red några små-ökningar i trav och skrittövergångar samt lite sidvärtes på olika ställen och sätt. Min min min fina fina fina ponny.
I slutet så släppte jag tygeln och satt på långa tyglar i trav och bara red på. Oscar gick kvar i samma form där jag "lämnat honom" och bara var nöjd. Mmmmm, lycka! Travade på långa tyglar barbacka på Oscar. Så himla bra! Var tvungen att ropa på Andreas och Christoffer i utestallet för att visa att det var sant, haha! Nej, jag är så glad över Oscar idag (och annars också). Mmmmmmm ponny <3

Tipsa mig gärna

Jag är ledsen för att min uppdatering har varit så dålig senaste dagarna, jag har haft så mycket i huvudet och verkligen inte haft någon lust att sätta mig vid datan och skriva ihop ett bra inlägg.
Idag ska jag inte till stallet, jag har varit på begravning under dagen och ska på grillfest hos en kompis nu på kvällen, men imorgon ska vi ut på äventyr, så jag ska se till att det blir både bild och film att visa er sedan :D
'
Är det något ni vill att jag skriver om får ni gärna tipsa mig, så kommer blogglusten förhoppningsvis snart tillbaka :)
Imorgon så :D

Svar på kommentar

Anna om Färdigshoppad!:
Hej, undrar om du martina har någon egen blogg? tyckar att det har varit super kul att läsa det du skriver, ditt tänk omkring hästar m.m :)
Svaret är nej, jag har ingen egen blogg, jag kanske borde skaffa det? Jag har funderat på det förut, men vet inte om jag skulle lyckas hålla igång den så länge, haha. Jag tycker det är roligt att skriva och uppdatera, men moroten är statistik och kommentarer och jag tror inte jag skulle ha så myckt av varken eller. Så jag skulle säkert uppdatera superflitigt i typ tre veckor och sen känna att jag skulle kunna skriva det i en bok lika gärna, haha. Men det skulle vara kul de tre veckorna ;D
Kort sagt då, nej, men jag funderar lite på det!
.
/Martina

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

image description

Färdigshoppad!

"Tråkigt" nog så blev det bara bra-att-ha grejer idag. Köpte lite mer müsli, det går åt när man har två pållar, ny sadeltvål på spray för min börjar ta slut, det blev en saltsten till Zetta (Oscar har redan, ingen orättvisa här!), e-vitamin med selen och ett till par av protectors fluffskydd. Jag hade bara ett par bruna jag köpte på mig ett par till!
Googlar fram några bilder, grejerna är inte här och jag är lat! ;)
Brunabrunabruna (Har några par vita också, haha)

Uteritt

Idag red jag och Jennifer gokartrundan :)
Idag var en sådan där dag då Amoure har lite för mycket energi som han inte riktigt vet var han ska göra av, han blir lite vinglig och tittig, hoppar till bara för att det är kul och sådär. Men alla fötterna i marken är alltid trevligt i alla fall :)
Travade och galopperade när vi kom till grusvägen, sedan travade vi längs åkern och skrittade sedan i skogen. På hemvägen galopperade vi hela grusvägen, då var Amoure mycket lugnare och mer koncentrerad :)

Zetta med sitt föl

Innan Zetta kom till mig så har hon fått ett föl, här är två bilder på henne och bebisen!
Sprättan längst till höger på andra bilden
/Martina

Oscar nu och då

Haha, kan ju lugnt säga att det hänt en del sen början iallafall ;P Dom lite mer failbilderna är precis ifrån början, från några av de första ridpassen! Lite kul att se! Jag hoppades alltid på att han skulle vara så fin som jag tänkte att han kunde vara och tjohopp, fin ponny! (Tjohopp betyder 5 år och tusentals tårar och avramlingar senare, haha)
Den här bilden är ifrån det första ridpasset som han gick någorlunda bra! Även det lite kul. Förstår inte hur mycket bilder jag har på honom, det är galet. Men ja, på 6 och ett halvt år så blir det en del.

Frånvaro

Jag måste ursäkta min frånvaro idag. Jag tog med mig datorn till jobbet och allting för att kunna blogga lite under dagen och så fungerar inte mitt mobila nät förrän nu! Suck :(
Men men, här är jag igen!
Söt bild på Oscar som någon har fotat! Vet inte vem, men inte var det jag iallafall!
.
Imorse så var det dags att ha utsläpp igen, var i stallet 7 för att fodra, byta täcken och släppa ut halva stallet, passade på att mocka och ordna då! Oscar ska ridas ut idag (Pernilla tar honom) och Zetta skulle jag vilja longera egentligen, men vi får se hur tiden räcker till då det är mycket annat jag ska göra idag. Hon dör inte av lite vilodagar här och där i och med att hon är så omusklad och så pass lite riden ändå, fast samtidigt vill jag ju hålla igång så att hon faktiskt får dom där musklerna, haha. Om inte annat så ska hon ridas ut imorgon, så då kommer jag iallafall rida henne.
Men vi får se vad som händer med henne ikväll!
.
I vilket fall så blir det lite hästigt då jag har lite hästshopping att utföra! Bästa shoppingen ;D Slänger in lite bilder på inköpen senare!
.
Haha, jag glömmer skriva under när det är jag som skriver, men det kanske märks ändå på att jag inte har en fin liten bild i slutet på mina inlägg!
/Martina

Bilder från tävlingen igår

Resten av ängbilderna

image description

Elton

Svar på kommentar: Jo, Elton bor på Sindarve! Där lever han och mår gott! :)

Dressyrträning

Idag efter jobbet så var det dressyrträning på Sprättan! Hon blir ju lätt spänd och drar ihop sig i formen (och sen två ben i luften, haha), men idag kändes hon rätt chill redan när jag red fram. Hon blev lite hög i formen stundvis, men annars väldigt med på noterna. Jag bara travade runt och gjorde några skrittövergångar innan jag skulle rida för Lisa. Nu i början med en häst som inte gått så mycket tidigare så vill jag ha hjälp med alla stadier, allt från framridning till hårdare arbete, så jag bara värmde upp henne lite innan :)
.
Vi testade att flytta henne för skänkeln idag i lite öppnaställning för att stretcha henne lite och få loss henne i bog, mun och huvud. Vi red några steg sidvärtes och sen rakt fram igen för att upprepa. Det funkade super, vad fin min lilla häst blev! Hon började äntligen kliva igenom lite mer i steget istället för att bara visa upp sig och stampa runt, haha. Vi jobbade med detta i skritt och trav samt jobbade på övergångarna där hon gärna slänger upp huvudet. Vi fortsatte bara med liknande tänk i alla moment. Släppa fram henne lite på yttertygeln och flytta henne lite grann med bibehållen ställning. Samma arbete blev det i galoppen även om vi inte galopperade länge alls. I vänster varvet var hon faktiskt riktigt fin i galoppen en liten stund, i högern gick det lite fortare ;D
Sen travade vi av med samma tänk bara, lite öppnaställning och lååååg form! Jättenöjd med dagens träning, vi kommer åt mer och  mer ganska fort, det är kul. Bästa Lisa, tack för hjälpen!
Efteråt så kollade jag på medan Pernilla red Oscar för Lisa. Det var första gången som Pernilla red för Lisa och andra dressyrträningen! Oscar var på riktigt bra humör och Pernilla var taggad; Precis som det ska vara! De körde en grundcheck med Lisa i och med att hon inte sett Pernilla rida tidigare. Alla fyra var nöjda iallafall! ;)

Dagens tävling

Jag måste börja med att skriva hur lycklig jag är! Det gick så himla bra idag. Det var en del missar i programmet. Men det absolut bästa var att hon var lugn hela tiden, hon stressade inte upp sig! Alla hade förvarnat mig att Fleur är bråkig och blir jätte uppstressad på tävling, speciellt hemma. Att hon kan tvärstanna och vägra gå fram, backa, öka när man inte vill osv, så jag förväntade mig det värsta, och eftersom det gick så bra idag så är jag hur glad som helst! Och jag blir ännu gladare av alla fina kommentarer efter jag ridit som ''Fleur har inte varit sådär fin på tävling på flera år!'' Sitter här med tårar i ögonen, jag är glad att jag och Fleur klarade våran dressyrdebut tillsammans. Det var min första lokala tävling nånsin, och första gången jag rider LB:2. Sist jag tävlade dressyr var ett år sen på Space, och det var en LD:1. Den här tävlingen kommer jag kunna leva på länge, längtar redan till nästa gång!

Framridningen: Började med att skritta henne ganska länge, då jag var i god tid. Red mycket volter och böjt spår för att få henne mjuk och rund i formen. Hon blev riktigt fin i skritten! När jag började trava så gjorde jag exakt som i skritten, volter och böjda spår. Egentligen inte så mycket på fyrkanten ,då hon behöver att man rider på henne hela tiden och inte runtrunt. Red någon skänkelvikning också. När hon kändes rund och fin i formen, och var tillräckligt lösgjord, så satte jag mig ner och ''red'' lite mer. Gjorde tio metersvolter, halter, avbrott till skritt osv. När det var ca en kvart kvar så började jag galoppera, och jag blev helt chokad över hur jävla (ursäkta språket,haha) fin hon var!!!! Jag blev tårögd. Satt bara och njöt. Red femton meters volter, och ökad galopp snett igenom. Hon kändes kanonfin! När det var en kort stund till min start, så red jag mycket ökad trav snett igenom, och herreguuuud vilken känsla! Hon bara flög fram. När ökningen satt, så red jag bara runt och njöt.

Banan: I hel het är jag väldigt nöjd med dagens tävling. Några missar, som att det blev väldigt många travinslag i den ökade skritten, Fleur tänkte nog ''travatravatrava!'' Haha! Råkade göra den första femton meters volten i galopp för tidigt. I halten så backade hon två steg. Sen i ökad trav så var det väldigt synd att jag inte kunde visa hur fin hon var som på framridningen, men bättre att jag ökade lite, än att jag ökade för mycket och resten av banan skulle bli pannkaka, för att Fleur blivit uppstressad! I slutet när jag skulle göra halt-hälsning så bröt hon av för tidigt,så skrittade tre sted fram och sen hälsade. Min procent var 54,66. Många sa att hon gav väldigt snålt, men jag bryr mig inte om procenten utan jag bryr mig bara om att jag och Fleur klarade det här! Jag är så stolt över oss två. Och känslan är den viktigaste, kom ihåg det!
Film från idag!

Min älskling<3

Flugspray

Det är så krånligt med det här med flugspray tycker jag! Det är ju ofta karenstid på de och man kan inte använda det för ofta om man är tävlingsryttare.
Jag är en sån som verkligen avskyr alla myggor,flugor och speciellt bromsar. Jag vill liksom ha något som verkligen fungerar men som jag får använda och som inte är farligt? En till sak är ju att det är så himla dyrt med flugspray.
Jag läste runt lite och såg att det är väldigt många som gör eget.
En tjej skrev så här:
Dels använder jag 4-ess-salva, men sen tillverkar jag egen flugspray. Den består av ca 4 dl äppelcidervinäger utspätt med 6 dl vatten och så pressar jag i 2 vitlöksklyftor. Sen låter jag det stå ett par dagar så att vitlöken avger en massa gött i vätskan. :d :D
Fungerar jättebra på min häst som är favoriten för mygg och broms.
Man kanske ska prova på det? Någon som vet hur det fungerar inför tävling och så? Sen undrar jag om ni har några tips på flugspray som verkligen fungerar? Finns ju typ två hundra sorter.
Är sugen på att prova på Effol...
Vad tror ni!?
image description

Designer

Många har frågat vem som gjort våra designer och så vidare, det är då jag och Amanda som har gjort dem tillsammans.
Jag tänkte även informera er om att jag säljer designer. På bilden nedan finns mer info (:
Anledningen till att jag tar betalt är att det tar en stund att göra en snygg och genomarbetad design.
De flesta tar runt 150 kr för en design, 100 kr för endast header, så detta är ändå ett väldigt billigt pris.
Du är välkommen att kommentera här om du har några frågor :)


Tvillingföl

Borta nära oss ligger ett stall som heter Stjärnborg, det är en del av Lövstas stallar. Här bedriver dom sin avelsverksamhet och tränar upp unghästarna innan de forslas till Lövsta för att bli dressyrhästar på högre nivå!
Jag har jobbat och praktiserat på både Lövsta och Stjärnborg tidigare, superfina ställen. Kanske slänger upp några bilder därifrån senare om det skulle vara kul att se!
Nu har det iallafall hänt något ovanligt på Stjärnborg; Det är så att ett sto har fått tvillingföl, och både har klarat sig bra! Det är otroligt, det händer ju liksom inte.
Den större fuxen är ett sto och den lille brune är en hingst! Tänk att få en varje sort också, haha. Nej, superkul! Grabben är ju lite mindre, men han växer säkerligen till sig senare :)

Blandad kompott med finaste ponnyn

Litet urval av bilder på min älskling! Min finafina ponny!

Morgonfodring

Nu på morgonen så har jag haft utsläpp i stallet. Jag har cirkus 3 utsläpp i veckan, ibland mer. Och imorgon är det dags igen, woo. hoo.
Släppte ut alla hästarna i övre stalldelen innan jag mockade och gjorde i ordning allt till mina hästar så att jag bara kan komma och rida sen när jag har slutat jobba idag! Ikväll är det dressyrlektion för Lisa (som Amanda och Tove också rider för) och den ska jag rida på Zetta!
Vi hörs mer under dagen!
/Martina

Dagen i mobilbilder

Jag har inte ridit idag utan jag och Björn var i stallet och pysslade om hästarna. Björn har bestämt sig för att Zetta är hans häst nu. Och taskig som hon är så håller hon med och tog direkt öronen bakåt när jag försökte störa henne och Björns ryktstund, haha.
Vi passade på att ta några dumma mobilbilder haha.
Så här ser jag och Björn ut när vi härmar Oscar, haha.
Haha, det var lite roligt; Jag sa åt Björn att han kunde borsta lite hårdare än vad han gjorde så att det skulle kännas något överhuvudtaget på hästen, varav han mosar in ryktborsten i pannan på stackars Z, haha. Hon ser lite missnöjd ut ;)
Ser ni förresten hur min häst på ca 1.67 ser ut som en liten ponny bredvid Björn? Han är ju ändå 2,02 m, haha.
.
.
Det var dagens hästaktivering, bara klappar och borstning :)

HEJ

Åh vad kul för mina små bloggvänner som ger sig ut i dressyrvärlden! Kul att det gick bra för Tove och nu håller jag tummarna för Natta!
Vill bara lägga upp nån bild på vad jag gjorde igår, uppdaterar mer senare! Hälsningar från London /Amanda


Färdig inför min & Fleurs dressyrdebut

Ponnyn är knoppad och fin, och har köpt det sista! Nu ska jag bara träna programmet lite till, sen är vi redo för imorgon! /Nathalie


Lidens Cap Bell Amoure dressyrdebut

Idag var det dags för Amoure att göra sin debut på dressyrbanan :)
Vädret var allt annat än på vår sida, det var kyligt (runt 4 grader), kraftig blåst och regn. Egentligen skulle tävlingen ha varit på gräs, men den blev flyttad till en utebana och så var framridningen i ridhus.
Jag red fram ganska vanligt, stretchade sidorna lite på honom, red lite volter och serpentinbågar. Flyttade lite för skänkeln och red övergångar och några halter. Han kändes lite vinglig men gjorde det han skulle!
Sedan fick jag rida i collectingringen på ridbanan ett tag, där var det inte tillåtet att galoppera så jag red på i skritt och trav, kände igenom honom ordentligt och lät honom titta lite på banan :)
Sedan red jag in på banan, som Amoure tyckte var lite konstig först med bokstäver som agerade krukor och sådär, gjorde lite övergångar innan jag fick startsignal.
Vi snittade på 6-7 i trav/skritt programmet, men femmor i galopprogrammet då han sprang in i fattningarna lite och var felställd, men annars helt okej! Fick faktiskt sexor på avsaktningarna från galopp, vilket var klart över förväntan!
Vi fick sjuor på skrittövergångarna i serpentinbågarna, mellanskritten (upptagningen) samt halten på medellinjen (trots att han passade på att bajsa, haha!).
Hade svårt med ställningen under hela programmet men jag ville inte kräva för mycket och ville inte heller riskera att det blev en diskussion.
Kändes som att det flöt på ganska bra i alla fall, vet vad jag ska jobba på och vet vilka delar vi kan få högre poäng på bara jag rider bättre :)
Slutkommentaren var (ganska väntat): Maffig ponny som idag är för kort i sin form. Blir säkert jättebra om du kan rida den fram till handen och få ut halsen mer. Tänk på ställningen.
Vi slutade på 58,52% vilket är helt okej med tanke på att han aldrig gjort något liknande och gjorde allt där han skulle :)
'
Tyvärr blev det inga bilder på grund av regnet men pappa filmade i alla fall :)

Och ja, ni behöver inte kommentera att han går bakom och sådär, jag vet! Han orkar,som jag sagt sååå många gånger, inte riktigt bära sig i rätt form ännu, men vi jobbar på det :)

Min favorit hästfärg

På hästar har jag alltid älskat isabeller, eller almänt ljusa häsar typ. Aldrig varit någon som gillat svarta eller fuxar, vita eller så.
Har liksom gillat de speciella färgerna, fast har aldrig gillat skäckar eller prickiga.
Men så blev första ponnyn en skäck och första hästen en fux! Haha. Nu dock älskar jag fuxar (fast bara vissa, och helst ska de ha ljus man och mycket vitt)  och svarta. Dressyrtjej kanske? Haha jag vet inte, men det är favoriterna just nu, fast tycker det spelar stor roll hur hästen ser ut, är hästen riktigt fin spelar typ inte färg någon roll.
image description

Födelsedagsbarn!

Idag fyller ingen mindre än Rolf Göran Bengtsson år! Dessutom så fyller han jämt, han blir 50 år gammal. 
Som världsbäst kanske han kan få ett grattis? ;D
Grattis!

Bildbomb Elton

Jag satt och tittade igenom mina mappar och hittade massa fina bilder på min gamla fjording Elton! Sötaste lilla fjordisen!
HAHA, hoven under magen på Otto! Jag dör.
Puss puss på lille Elton!
/Martina

Buhu!

Jag sitter hemma och ska snart dra mig mot jobbet. Igår när jag kom hem ifrån stallet så la jag mig på min säng en stund och kollade laptopen. Sen när jag reste mig och skulle åka på bio så kunde jag först inte gå. Högt uppe på låret/höften på vänster ben så har jag ansträngt/knäckt till något så det gör väldigt ont. När jag lägger benet rakt så är det okej, men det går inte att vrida på något sätt utan att det gör ont. HURRA :(
Så jag vet inte om det blir någon ridning för min del idag, det beror på hur det känns efter jobbet som jag ska försöka ta mig till. Haha, vad deppigt. Regn, trasigt ben, inga hästar, måste jobba.. Men jag antar att det bara är så ibland då! :)
Haha, jag och Antargo i stallet!

Att tänka på imorgon

Uppridning: Jag kommer att rida i höger varv, eftersom att det är i höger varv som programmet fortsätter. När jag rider upp måste jag tänka på att rama in Amoure och hellre ha lite extra ben, utan att vara rädd att han springer iväg. Inte för mycket hand!
Diagonal: Bara sitta stilla och låta Amoure sköta sitt, se till att han inte springer på för mycket men inte heller hålla i honom.
Volt till vänster: Ställa igenom honom, se till att volten inte blir oval/för stor.
Serpentinbågar: Forma honom ordentligt i bågarna, göra någorlunda jämna bågar och se till att jag passerar E efter 1½ båge. Se till att skrittövergångarna blir bra, rida fem steg och sedan fram istället för att riskera att det blir sju steg.
Diagonal med förl.: Släppa fram huvudet på honom och hålla om med benen, inte vara rädd för att släppa iväg honom.
Volt till höger: Se till att han inte flyter ut, vända lite tidigare i början och slutet. Forma honom.
Skritt: Se till att få ett bra avbrott, rida på utan att han ska trava iväg och sedan hålla om med benen vid upptagningen.
Fram i trav: Bara lägga till skänkeln försiktigt och hålla ihop honom (här brukar han börja ladda). Ställa igenom honom ordentligt i hörnet.
Galoppfattning + volt + avbrott vänster: Sitta tillbaka i fattningen, lägga bak ytterskänkeln och ha honom innerställd. Hålla mycket i innertygeln och trycka på med innerskänkeln i volten, bara ett ytterst mjukt stöd i yttertygeln. Sedan pressa ut honom till väggen (han kan bli vinglig) innan jag börjar plocka ihop honom för att sedan få ett avbrott innan hörnet.
Trav + halt på medellinjen: Våga släppa fram huvudet på honom efter avsaktningen från galopp, sedan planera halten noggrannt. Vända upp i tid och sedan börja plocka ihop honom när jag har vänt upp och därefter förbereda halten noggrannt. Försöka få halten så snygg som möjligt, blir den bra ska jag stå stilla extra länge men försöker han gå framåt ska jag rida fram. Därefter ska jag bara ställa igenom honom på kortsidan.
Galoppfattning + volt + avbrott höger: Sitta stilla i fattningen, vända lite tidigare ut på volten och se till att han inte flyter ut, mycket ytterhjälper. Vända lite tidigare ut från volten så jag säkert kommer ut vid B och sedan göra samma sak som i vänster, trycka ut till väggen innan avbrottet.
Uppridning + hälsning: Se till att jag får tillbaka honom efter galoppavbrottet, vända i tid och låta honom länga lite på steget men planera halten noggrannt. Göra halten, hälsa och låta honom stå stilla en liten stund innan jag skrittar ut :)
---
Jag kommer inte ha några som helst höga krav, mitt mål är att Amoure ska ta sig igenom hela programmet utan att bli stressad, och att vi får över 55% (om han inte freakar ur vilket han inte borde göra). Jag vill snitta på främst sexor och kanske lite femmor, men det är inte så viktigt :)
Tjockisponnyn <3
Var även och hämtade ett nytt schabrak idag, jättefint! Ska invigas imorgon :D

Fleur är bäst!

En film som är filmad för kanske 3 veckor sen. En av de bästa passen på ponnyn! Dock är det bara filmat när jag travar av henne. Det är jag i rosa tjocktröja på den finfina fuxen Fleur!


Oscar

Liten mobilbild på Oscar från idag. Liiite misstänksam mot vad jag håller på med ;)

Programlektion

Idag red jag dressyr för Lisa i ridhuset (:
Red fram själv först, som vanligt, och då red jag lite övergångar, serpentinbågar och sådär. Ganska vanlig uppvärmning.
När Lisa kom fortsatte jag med lite övergångar och halter. Han kändes lite seg i övergångarna till skritt, avsaktningarna var bra men själva skritten blev lite hackig. Blev bättre och bättre!
Gjorde lite galoppfattningar, gick helt okej!
Sedan red jag programmet. Det kändes ganska bra, hela travprogrammet kändes bra, han var lite seg i skritten och galoppen blev lite konstig, men generellt ett godkänt program. Lisa sa att om hon dömde skulle jag få sjuor rätt igenom på travprogrammet, om jag rider bra, och sexor på galoppen, då han inte riktigt vill ställa sig i vänster och flyter ut i höger.
Ikväll kommer ett inlägg där jag skriver allt jag ska tänka på imorgon, mest för min egen del men det kan vara kul för er att läsa också (:

Dagens Zetta

Jag red även Zetta sprätta i ridhuset idag. Det enda kravet jag hade på henne var att hon skulle vara avslappnad samt lång och låg i formen. Det tycker jag att vi lyckades bra med.
Red på stora volter och spåret och bara tänkte att vi skulle chilla runt lite. Hon var avspänd och cool, det enda tillfället något hände var när Facce kom in i ridhuset och hon spände upp sig. Z försökte dra iväg mot Facce en gång, men jag lyckades avvärja det (seger!) och så kom vi in på rätt spår igen :)
Galoppen var väldigt "hej och och hjälp mig" idag, haha. Hon började bli trött och ofokuserad, så det var svårt att svänga och svårt att rida rakt fram på långsidorna. Tog galoppen lite kort idag bara, ville inte sluta med något sämre än vad vi gjorde. Så jag gick tillbaka till trav och travade av henne lång och låg, vilket funkade super! Söt hästis!

Fredagfredagfredag!

När den här veckan började så tyckte jag att han kändes lite träig, han var tung att rida hela tiden, allt man skulle göra var man tvungen att lyfta igenom honom i typ. I onsdags när jag red honom på utebanan så tyckte jag att han var lite tråkig, lite trög och tung (inte okej!). Oscar är vanligtvis en väldigt ambitiös grabb som inte har några problem med att stega på framåt, han är nästan alltid pigg annars. Men i onsdags så satt jag där och red och försökte få honom att jobba lite bättre, han hängde lite neråt i låg form och bara satt fast där nere. När jag ridit halva ridpasset så reagera Oscar Christine i stallet som grejade med påsar i utestallet som ligger precis vid ridbanan. Det satte fart på honom, haha! Han snurrade runt på stället och försökte slänga sig iväg, men vid det laget var jag redan irriterad på honom så ett ryck och så sa jag bestämt att vi skulle gå tillbaka till där vart han stack ifrån. För visst, jag kan köpa att han blir rädd för grejer, men det här kändes inte som rädsla, det kändes mer som att han letade efter en ursäkt till att jäklas vilket inte var så populärt hos mig i onsdags! En ponnyspark och så var vi framme vid det "läskiga", haha.
Efter detta så kändes han mera framåt, men fortfarande lite låst i framåt/neråt läge.
Så igår bestämde jag mig för att öva på lite ledarskapsövningar med honom. Vi har ju tränat en hel del NH förut Oscar och jag, men jag känner att jag inte har underhållt det så mycket som jag skulle vilja. Men igår körde vi på en liten stund och fick igenom dom mest grundläggande övningarna där han bara ska respektera mig och det jag säger. Typ backa när jag ber om det, komma fram när jag vill och vänta på mina kommandon istället för att börja hålla på med annat. Det fungerade väldigt bra och han kom snabbt tillbaka till min vanlige plutt. Efter detta så ville han inget annat än att stå och bli klappad, haha. Söt ponny <3
Så idag då! Idag ville jag rida igenom honom ordentligt, så det blev ett pass i ridhuset. Och vilket pass! Jag började med mycket skrittarbete där jag bad honom ställa sig både in och ut samt mycket sidvärtesrörelser. Efter det så travade jag fram länge med många skritt övergångar där han skulle reagera direkt när jag sa åt honom, inte ett steg senare. Och vad han var fin! Han klev på och tyckte att han var snyggast i hela världen när han travade omkring där i ridhuset!
När jag travat fram och satt mig ner i sadeln så fortsatte jag med sidvärtesrörelser, det vart skänkelvikningar i en åttvolt. Jag red som en vanlig åtta, men istället för att rida "rakt över" och byta varv i volten så red jag skänkelvikningar vid varvbytena. Här kändes han nog som allra bäst i passet, han var fluffig och fin i nacke och steg och så himla med på noterna.
När vi gick över till galopp sen så var han ganska fin på en gång, men lite ihoptryckt, sprången var hur små som helst! Så jag red mycket tempoväxlingar i galoppen för att kunna korta honom samt länga ut i en större galopp. För mig är det en sån seger att kunna sitta och göra sånt här på Oscar, så mycket som vi gått igenom tillsammans. Nej, det är sjukt roligt!
Det blev en väldigt lång historia för att berätta om ett ridpass, haha, men jag kände att det var värt det för jag ville berätta hur veckan har varit så man förstår vad glad jag är över dagens ridpass på Oscar!
Bästa ponnyn!
Dagen började tidigt med att jag hade utsläpp i stallet. Jag fick ut alla 32 hästar och var efter det förvånansvärt taggad på att rida, haha. Trots regnet! Först ut var Oscar! Jag tänker dra historian om Oscar den här veckan, för det vill jag göra! :)
.
När den här veckan började så tyckte jag att han kändes lite träig, han var tung att rida hela tiden, allt man skulle göra var man tvungen att lyfta igenom honom i typ. I onsdags när jag red honom på utebanan så tyckte jag att han var lite tråkig, lite trög och tung (inte okej!). Oscar är vanligtvis en väldigt ambitiös grabb som inte har några problem med att stega på framåt, han är nästan alltid pigg annars. Men i onsdags så satt jag där och red och försökte få honom att jobba lite bättre, han hängde lite neråt i låg form och bara satt fast där nere. När jag ridit halva ridpasset så reagera Oscar Christine i stallet som grejade med påsar i utestallet som ligger precis vid ridbanan. Det satte fart på honom, haha! Han snurrade runt på stället och försökte slänga sig iväg, men vid det laget var jag redan irriterad på honom så ett ryck och så sa jag bestämt att vi skulle gå tillbaka till där vart han stack ifrån. För visst, jag kan köpa att han blir rädd för grejer, men det här kändes inte som rädsla, det kändes mer som att han letade efter en ursäkt till att jäklas vilket inte var så populärt hos mig i onsdags! En ponnyspark och så var vi framme vid det "läskiga", haha.
Efter detta så kändes han mera framåt, men fortfarande lite låst i framåt/neråt läge.
.
Så igår bestämde jag mig för att öva på lite ledarskapsövningar med honom. Vi har ju tränat en hel del NH förut Oscar och jag, men jag känner att jag inte har underhållt det så mycket som jag skulle vilja. Men igår körde vi på en liten stund och fick igenom dom mest grundläggande övningarna där han bara ska respektera mig och det jag säger. Typ backa när jag ber om det, komma fram när jag vill och vänta på mina kommandon istället för att börja hålla på med annat. Det fungerade väldigt bra och han kom snabbt tillbaka till min vanlige plutt. Efter detta så ville han inget annat än att stå och bli klappad, haha. Söt ponny <3
Så idag då! Idag ville jag rida igenom honom ordentligt, så det blev ett pass i ridhuset. Och vilket pass! Jag började med mycket skrittarbete där jag bad honom ställa sig både in och ut samt mycket sidvärtesrörelser. Efter det så travade jag fram länge med många skritt övergångar där han skulle reagera direkt när jag sa åt honom, inte ett steg senare. Och vad han var fin! Han klev på och tyckte att han var snyggast i hela världen när han travade omkring där i ridhuset!
När jag travat fram och satt mig ner i sadeln så fortsatte jag med sidvärtesrörelser, det vart skänkelvikningar i en åttvolt. Jag red som en vanlig åtta, men istället för att rida "rakt över" och byta varv i volten så red jag skänkelvikningar vid varvbytena. Här kändes han nog som allra bäst i passet, han var fluffig och fin i nacke och steg och så himla med på noterna.
När vi gick över till galopp sen så var han ganska fin på en gång, men lite ihoptryckt, sprången var hur små som helst! Så jag red mycket tempoväxlingar i galoppen för att kunna korta honom samt länga ut i en större galopp. För mig är det en sån seger att kunna sitta och göra sånt här på Oscar, så mycket som vi gått igenom tillsammans. Nej, det är sjukt roligt!
Det blev en väldigt lång historia för att berätta om ett ridpass, haha, men jag kände att det var värt det för jag ville berätta hur veckan har varit så man förstår vad glad jag är över dagens ridpass på Oscar!
Bästa ponnyn!

Bilder jag tog på Väsby på Linda och Yngve

Fina bilder va? :D

Ut och rida i regnet

Nu, eller snart ska jag åka till min medryttarponny Ben som jag rider då och då. Har planerat att rida lite lugnt idag, mest ''lära-känna-varandra-ridning'', inte kräva för mycket osv. Red honom regelbundet för ca två år sen, sen köpte jag ju Space, som de flesta som läst bloggen ett tag vet om. Men nu rider jag ca två dagar i veckan på Fleur och Ben lite då och då. Vet hur han fungerar, men eftersom jag bara ridit honom två gånger nu på senaste, varav en gång bara skritta honom, så tar jag det lite lugnt idag. Det regnar också, så vet inte hur ridbanan ser ut. Lär nog vara väldigt blött! (Finns inget ridhus)
Bjuder på lite bilder från när jag var medryttare på honom för två år sen. Herregud vad både jag och ponnyn utvecklats. Min sits är det stor skillnad på! Och Elin (Bens ägare) har gjort ett grymt bra jobb med honom!!
Kommer mer senare, nu måste jag till stallet, uppdaterar sen!


Introduktion (igen)

Jag har ju gästbloggat förut, men jag har ingen aning om vem som läser detta så jag drar en liten presentation väldigt kort.
Oscar är min ponny som jag har haft hand om i 6 och ett halv år nu. Han är importerad från holland och har råkat ut för lite tråkigheter tidigare vilket gör att han är väldigt försiktig (rädd) av sig när det gäller människor. Detta problem har blivit så otroligt mycket bättre nu på senare tid, han är nästan som en vanlig ponny ;D Han är ute och tävlar lite lättare klasser med en tjej som heter Pernilla nu i vår, annars är det bara jag som hållt på i dessa år.
Zetta är min storhäst som kommit till grana nyligen, tre veckor har hon stått hos oss. Hon är ett 7 årigt sto som ridmässigt inte har gjort så mycket tidigare. Hon har haft föl och är på det lite sent inriden, så man kan se henne som en ganska omogen femåring egentligen, haha. Jag har ingen aning vart vi kommer hamna eller vad hon kommer att bli för häst, men jag gillar henne och hon är fin, vi börjar där helt enkelt!
Innan hon kom till mig så är hon mest riden i skogen och tränad ordentligt det här året bara så det är mycket hon ska lära sig. Men jag har absolut ingen panik med henne, jag tar det som det kommer och försöker få fram en trevlig häst bara :)
Och jag då. Jag heter Martina och har häst på Grana där Amoure och Yngve bor. Oscar och Amoure är till och med bästisar och leker i hagen varje dag ;D
Jag fyller gammalt i år, haha, 22 och jobbar i en chokladbutik i Gamla stan och ibland i vår andra butik i väsby centrum. Over and out!

Idag...

så ska min lillasyster få rida för Lisa för första gången, alltså min dressyrtränare. Ska bli riktigt spännande att höra vad HON fick träna på och vad de kom fram till! Lisa är så duktig på att hitta PRECIS vad individen ska träna på och göra för att ekipaget ska uppnå det bästa!
Återkommre om hur det gick ;)
image description

RSS 2.0