You are amazing <3

Ibland gillar inte domare oss men det gör inget för jag älskar oss <3

Högvreten LB:2 - på banan del 7

Amoure 30 september

Även idag har jag varit igång sedan tidig morgon, jag är väldigt morgonpigg och tycker att det är härligt att hålla igång :>
 
Morgonen började jag som åskådare på dressyrtävling, min gamla ponny samt några stallkompisar skulle tävla på anläggningen som ligger ca två minuter hemifrån mig så dit gick jag. Träffade därefter en kompis och begav mig sedan till stallet!
 
Tack vare dressyrtävlingen kände jag mig riktigt motiverad att rida dressyr, och det är inte alltid jag gör det så jag passade på att rida ett dressyrpass i ridhuset!
Jag började med att rida mycket sidvärtsrörelser vilket Amoure gjorde riktigt bra! Varierade mellan bakdels- och framdelsvändning på en fyrkant där jag flyttade i varje "hörna".
Sedan red jag lite olika ridvägar och volter i trav där jag jobbade med att det inte skulle gå för fort. Försökte "räkna" min lättridning till och med, haha! 1, 2, 1, 2. Länge sedan man gjorde det. Kom fram till att det brukar gå väldigt fort om det är meningen att man ska rida lätt på det sättet, då går det ju långsamt... 
Sedan red jag mycket galoppfattningar vilket gick jättebra, speciellt i höger där han gör jättefina, explosiva fattningar. I vänster blir de lite "segare" men helt klart en förbättring!
Avslutade med att trava av i en låg form och sedan skrittade jag ut en liten sväng.
Måste verkligen fixa nya bilder, men jag är alltid själv i stallet, haha.

På väg


Tove's This or that

Dressyrsadel/hoppsadel 

Unghäst/äldre "läromästare" 

Vit/svart 

Kavaj/skjorta 

Tretorn/bokaj 

Helskodda/halvskodda. 

Tyra/nellie - tycker inte något speciellt om någon av dem, det är rätt lika ;)
 
Erin/Erin 
Erin är bäst/Tove är sämst - Haha, seriöst Erin?? Klart du är bäst ;) ;)
Hejdå/Hej
 
Storhäst/ponny 


tävla/träna 
mocka/
 

Högvreten LB:2 - på banan del 6

Toves dag

Idag har jag varit igång sedan klockan halv åtta imorse, först nu sitter jag i soffan med datorn (eller ja, jag tog en filmpaus när det regnade som värst, haha.)
 
Jag blev hämtad halv nio av Sara och så åkte vi till stallet för att hoppträna för Eva, men först kom hovis och slog på en sko på Amoures vänsterhov, sedan fixade jag allting och sedan gick vi ned till ridhuset för att bygga.
Idag var det lydnad som stod i fokus och trots att jag gärna hade hoppat lite mer så var det vad som behövdes idag!
Amoure hade väldigt mycket energi, uppvärmningen gick ut på att hästarna skulle lyssna ordentligt, travbommar och kryss. En hel del travhoppning. Jättebra träning men Amoure var som sagt väldigt pigg, dock blev det bara bättre och bättre när han började coola ned sig lite :)
Vi gick vidare till att galoppera över två bommar som låg på en båge på ena delen av volten. Mellan bommarna skulle vi få in två galoppsprång, i vänster varv gick det jättebra men i höger (där han är lite svagare) gick det inte riktigt lika bra.
Sedan hoppade vi olika linjer, mycket lydnad. Fick jobba med att få tillbaka honom för att få in rätt antal galoppsprång och det märks att han orkar mycket mer nu. Kul!
Avslutade med en riktig lydnadsbana, nyttigt!
Hoppade inga höjder men det var två räcken som låg på 90 cm, och resten (utöver kryssen) låg väl på 70-80 cm.
 
Efter hoppträningen hjälpte jag till att klippmaskins-träna Mingus och sedan åkte jag hem. Väl hemma åt jag lunch, kollade på film för att vänta ut regnet och sedan stack jag ut och sprang. Jätteskönt! Nu är jag nyduschad och har precis dammsugit. Snart börjar operation matlagning :)
Nästan såhär såg vi ut idag, eller inte alls. Det enda som stämmer är sadeln och schabraket. Och hjälmen, haha! (bilden är från andra gången Amoure hoppade :)

Svar på frågorna del 2

Vart köper du mest ridkläder? Svar: Sthlm ridsport eller hööks.

Vad skulle du göra om du fick 1 miljon? Svar: Om jag fick det just nu, skulle jag sätta in allt på ett konto, och spara allt tills jag blir vuxen. Fast lite skulle jag shoppa massor av kläder för!!

Hur många hästar har du haft? Svar: En, och det var Space. Sen har jag haft en foderponny tidigare.
 
Vilken är din favorit klädaffär? Svar: Sthlm ridsport om du menar hästkläder, andra kläder köper jag mycket på BikBok eller Ginatricot.

Favoritmärke inom häst världen? Svar: Helt klart Kingsland!

Hur många schabrak har du? Svar: Kanske 15 stycken, sålde massor i somras.

Vilka bloggar läser du? Svar: Våran egna såklart, http://tvaryttareenponny.blogg.se/http://linnolsson.se/http://werun.se/desireenilsson/, och http://johannagrant.se/.

Hur tänkte ni när ni kom på ert bloggnamn? Svar: Alla vi hade våra hästar uppstallade på Grana gård, så det var inte så svårt att komma på Granaryttarna :)

Beskriv ditt liv med en låttitel. Svar: Kommer tyvärr inte på någon låttitel som passar mitt liv.

Åsiktsinlägg om hästars variation

En sak är väldigt viktig för mig då det gäller hästar, och det är att de alltid ska få göra allting. Hoppa, ridas ut, markarbete och dressyr.

Trots att jag är dressyryttare SKA Yngve hoppas varje vecka för HAN tycker det är kul. Spelar ingen roll vad jag tycker. Finns så många ryttare som inte vågar och skiter i att deras hästar/ponnier får hoppa fast de tycker det är roligt.
 
Sen finns det även många som påstår att de rider ut på sina hästar fast de bara typ skrittar på en grusväg utanför stallet. Då tycker jag att man antingen skaffar en medryttare som hoppar hästen och rider ut eller gör det själv. 
Blir verkligen arg då jag hör om ryttare som inte gör det utan bara tänker på sig själva. Visst om hästen är helt galen då man rider ut, jag skulle inte själv tycka det var så kul, men skaffa någon annan som gör det då, ordentligt. 
 
I och med det här vill jag också skriva av mig och ryttare som inte rider för tränare. Snacka om inställningen att man är bäst. Man är ALDRIG bäst och därför ska man inte bete sig som det. Passar inte den tränaren, rid för någon annan.
Enligt mig ska en perfekt vecka se ut så här varelse det är en hopphäst eller dressyrhäst.
2 dagar ridas ut, en kortare en längre, tre dagar dressyr, en vila, en hoppning. Om man är mer hopp intresserad kan man byta ut en dressyr till markarbete. 
Sen kallar man inte rida en bom att hoppa. Om hästen älskar att hoppa, låt den hoppa. 
Sen är det ju så klart att om en häst är äldre eller unghäst kanske man bara ska rida den hårt 1-2 dagar i veckan.
Och kan vissa hästmänniskor sluta tro att de är bäst, då de ofta är väldigt dåliga. De är alltid de bästa ryttarna som är öppna och kan erkänna att de har svagheter som är bäst för de kan utväcklas. De som tror att de är så himla bra kommer aldrig någonstans eftersom de inte tar tag i sina problem. 
 
Dessutom finns det så många ungar som skyller ifrån sig allt på sin ponny hela tiden fast i själva verket rider de så dåligt så ponnyn blir dålig. Sluta klaga och ta tag i problemen så kommer det märkas att de inte är ponnyn utan dig det är fel på! (Märks väldigt ofta på ponnytävlingar tillexempel, så fort något går dåligt då är det ponnyns fel) 
Men det är inte heller så lätt då man är liten att rida en häst bra, därför bör man ta väldigt mycket hjälp. Kan man inte rida hästen med bakben och rygg då kommer den så småning om bli halt och förstörd. Galoppen blir väl det första den tappar och sedan lägger den bara vikt på frambenen som i sin tur blir halt eller får ryggskador osv. (Sen är det många som tror att en häst går i form då den kröker på nacken, men tyvärr fungerar det inte så) ALLT handlar om bakben och rygg!!!
 
Haha lite agro inlägg men Lindas kompis var här och vi hade en låååång pratstund så blev så sugen att skriva av mig! Hoppas ingen tar illa upp haha men bra att tänka på!
(Sen är vi alla inte perfekta, men alla kan bli bättre)
 
Jag som ponnyunge! hahahah. Fast här var jag väl mellan 13-15 i alla fall. *ponnytonåring*
 

Min och Fleurs resa

För 2-3 år sen när jag letade ponny så var Fleur till salu. Provred henne och jag gillade henne! Kom tillbaka och provred igen, och det kändes bra även då. Det var typ bestämt att vi skulle ta hem henne, men så såg jag Space på hästnet. Och då köpte vi ju Space. Nu äger jag inte Space längre, som ni alla vet. Utan jag tränar och tävlar underbara Lady Fleur. 
Började alltså rida henne efter jag sålt Space. Sån himla tur att hon inte blev såld då när hon var till salu. 

Jag kan inte med ord egentligen beskriva hur glad jag är över att Kjelle ger mig den här chansen, att jag får träna henne, och även tävla henne. Det betyder oerhört mycket för mig. För det känns nästan som att Fleur är min egna, fast jag rider henne 1-2 dagar i veckan. Jag kan lägga mål med henne, jag kan planera in olika saker, och jag är väldigt delaktig! Därför känns det här inte som någon ridskola på något sätt alls!

I dags läget har vi 4(?) lokala tävlingar framför oss! Tror i LB:2 och LB:3. Närmaste tävling är den 4 november i Vällinby.

Världens finaste Fleur, vad vore jag utan dig?
 
 

shoppning 28/9

Martina var så söt och smsade mig så fort det var rea på stockholm ridsport så jag och mamma åkte direkt efter stallet dit och jag hittade faktiskt det schabraket jag väldigt länge letat efter och velat ha! HV Polos Lurex. Den finns ju i brun, ljusblå, mörkgrå men även i den här äggvita färgen som jag köpt! Den är liksom inte helvit så snygg att rida med i vardags, men man kan även tävla i den. Jag älskar den!
Sedan så köpte vi en plastrongnål från Kingslands dressyrkollektion. Den är verkligen ruskigt snygg!
Ser ni det lilla KL på brochen hehe? ;)
 
 
 
 
 
 
Tycker ni jag ska tävla i den här i helgen?? Den är ju ändå lite bryta mot normen i dressyr och jag vet inte om jag vågar det haha ;)
 
 
 
 
 

Lisa lektion i videoblogg

 Blev en videoblogg idag för lite variation tänkte jag. Blev inte så bra men i alla fall något!
 
Ja som jag sa så gick det bra idag! Han var lite okoncentrerad och tyckte typ springa och ragga på Facce var mycket roligare än att lyssna på mig. Men Lisa och jag gjorde massor med övningar, liksom typ öppna, sluta, skänkelvikning, ökning, halt, you name it och då blev han mer uppmärksam. Skulle liksom inte låta det gå för länge innan jag gjorde något nytt.
I och med det började vi träna skänkelvikning och jag överböjer honom så han får svårt att få med bakbenen. Men vi gjorde om mig och tränade på att bara göra några steg i taget så att han tyckte det var kul och inte jobbigt. 
Vi gjorde även skänkelvikning i GALOPP. Och det roliga var att det gick ännu bättre i galoppen, sån himla härlig känsla, var sååå lycklig. Så skänkelvikning i galopp ut från spåret till medellinjen och sedan tillbaka i en öppna i galopp. Duktig häst! Vi tränade galoppdelen i LB och det gick bra. Jag får sluta anvädna innertyglen och styra mer med ytter så.
På söndag blir det klubbtävling! Blir bara att ha kul :D
 

This or that till Tove

Jag vill ha lite This or that frågor, så ställ en massa nu :D
Alla som ställer blir förstås länkade, och det kan vara om vad som helst!

Mugg

 

Mugg är ett problem som väldigt många får med sina hästar då det blir lite lerigare ute! Det känns som om alla säger olika om hur man ska nehandla och vissa kanske inte ens vet hur man gör, så därför låter jag denna text från Agria få komma med på bloggen så kanske några läsare får lite hjälp!

Behandling av mugg på häst

Mugg är en hudinflammation i karleden på hästen som beror på en sårinfektion. Huden i karleden är tunn och känslig och hålls den inte ren uppstår lätt småsår.

Symptom på mugg

 • Sårskorpor i karleden
 • Värme
 • Svullnad
 • Rodnad
 • Ömhet
 • Hälta
   

Det säkraste tecknet på mugg är sårskorpor i karleden, ibland uppstår värme och svullnad på grund av att infektionen sprider sig.

Vad som orsakar mugg

Huden är ett skydd mot oönskade organismer, men skyddet kan brytas om huden blir fuktig och/eller sårig. Den fuktiga skadade huden blir lätt infekterad av bakterier. Huden i karleden är tunn och området därför extra känsligt. Symptomen vid mugg är sårskorpor i karlederna. Värme, ömhet, svullnad och rodnad förekommer också. Kraftig mugg kan ibland orsaka hälta.

Följder av mugg

Om mugg inte behandlas i tid, kan den sprida sig. Om den sprider sig uppåt och drabbar huden på skenbenet, kallas det rasp. En vanlig komplikation är lymfangit. Lymfangit innebär att lymfkärlen i hästens ben inflammerats. Lymfkärlen transporterar normalt bort vätska från vävnaderna. Vid en inflammation i lymfkärlen sker inte detta. Då samlas vätska i hästens ben som sväller kraftigt. Tillståndet kan bli kroniskt om det inte behandlas i tid. Hästen får ett så kallat elefantben.

Hur påverkas användbarheten?
Det kan gå så långt att hästen blir halt av muggen, på grund av att det gör ont i såren och att huden spänner av svullnaden. Så länge hästen inte har ont eller visar hälta så är det bara bra om den får röra på sig som vanligt. Är hästen svullen, brukar svullnaden gå ner när hästen får röra på sig. Om hästen har ont och haltar har det gått så pass långt att du borde ha kontaktat veterinär, det är alltså hög tid att göra det nu!

Hur förebygger jag mugg?

Hästens fysiologi

Häststens hovskägg är till för att skydda karleden mot smuts och fukt. Vissa hästar har mycket hovskägg och har därför bättre skydd.

Många hästägare klipper bort hovskägget på sin häst för att de tycker att det är lättare att hålla rent i karleden och för att en välfriserad häst ger ett bättre intryck. Men det är en smaksak. Antingen låter man hovskägget vara kvar för att skydda, eller så klipper man bort det och håller rent själv. Vad man än väljer så är det viktigt att varje dag känna efter mugg i karleden. Det kan vara bra att veta att opigmenterade, tecknade ben, det vill säga vita ben, är extra känsliga för mugg.

God boxhygien är viktigt för att hästen inte ska få mugg. Bädden bör bli rengjord ordentligt minst en gång om dagen om hästen går i hage på dagarna och minst två gånger dagligen om den står inne hela dagen, till exempel på grund av boxvila ordinerat av veterinär.

Foder

En allergisk reaktion från foder eller strö kan ge upphov till mugg. Det kan vara svårt att förutspå, men är bra att veta om man inte hittar någon annan orsak. Oftast visar sig allergiska reaktioner på flera sätt.

Användningsområde för hästen

Vad hästen används till har ingenting med mugg att göra. Hästen kan till exempel inte få mugg för att den rids för mycket. Däremot kan boots (skydd som fästs runt karleden för att skydda mot exempelvis balltramp) vara en orsak till mugg. Det kommer lätt in grus och sand som gör att hästen får skavsår i karlederna. Gruset och sanden smutsar ner skavsåret och mugg uppstår då lätt eftersom såren infekteras.

Att tänka på:

 • Håll karlederna rena.
 • Spola gärna av leriga ben.
 • Försök att hålla hagarna lerfria.
 • Spola av benen om hästen gått på saltat underlag.
 • Mocka minst en gång om dagen.
 • Kontrollera att hästen inte får skav av benskydd, till exempel boots.

 

Tecken på att hästen är sjuk

Det säkraste tecknet på mugg är sårskorpor i karleden. Ibland uppstår värme, ömhet och svullnad. På opigmenterade ben kan man också se en rodnad i huden.

Egen behandling

 • Tvätta med en mild parfymfri tvål, till exempel Lactacyd, och mjuka upp sårskorporna så att de trillar av medan du tvättar. Eftersom bakterierna sitter under skorpan är det viktigt att skorporna trillar bort så att man kan tvätta under. Var noga med att skölja bort all tvål.
 • Torka försiktigt men noggrant med något mjukt och rent, förslagsvis en handduk.
 • Smörj in den torra karleden med en mjukgörande salva, till exempel salicylsyrevaselin (finns att köpa på apoteket). Vanlig matolja fungerar också bra!
 • Om muggen inte blir bättre efter tre dagars behandling och/eller blir sämre kan det vara bra att börja tvätta med Hexocil som är ett desinficerande schampo. Följ anvisningarna på förpackningen.
 • Om muggen fortfarande inte vill ge sig så är det dags att kontakta en veterinär. Agrias telefonveterinär svarar på frågor vardagar 16.00-24.00, helger 07.00-24.00. Telefon 0900-100 51 61. Det kostar 60 kr/samtal oavsett längd.
 • Mugg kan tyckas vara en ”liten grej” men kan ställa till med stora problem om det inte sköts ordentligt. Tveka inte att kontakta veterinären om du inte ser några förbättringar efter en veckans egen behandling. Om det får gå för långt kan hästen få lymfangit och den kan bli kronisk.

 

Vad gör hästveterinären?

Om muggen inte vill ge sig på din häst så är det viktigt att du kontaktar en veterinär innan det går så långt att hästen får lymfangit (inflammation i lymfkärlen på benen som ger en kraftig svullnad av benet).

Veterinären undersöker hästen och sätter vid behov in behandling med någon typ av antibiotika. Det kan vara antingen i form av en salva att smörja direkt på den förändrade huden. I mer allvarliga fall ges antibiotika som en spruta i halsmuskeln eller att ge munnen. Om hästen fått lymfangit, brukar även behandling med antiinflammatorisk medicin sättas in.
Veterinären tar eventuellt prov från den skadade huden för analys. Provet visar vad som är orsaken till muggen och gör att man kan sätta in rätt typ av antibiotika.

Ändrade rutiner viktigt om hästen fått mugg
När hästen fått mugg gäller det att undanröja orsakerna. Har hästen väl haft mugg så får den det lätt igen.

Att fundera över:

 • Hur noga du visiterar karlederna.
 • Hur leriga hagarna är och om du kan göra någonting åt det.
 • Om hästen går på underlag där det saltats utan att du sedan spolat av benen.
 • Om hästen får mockat ordentligt minst en gång om dagen.
 • Om hästen ätit något som den kan ha fått en allergisk reaktion av.
Håll rent hästarnas hovar under de leriga perioderna annar kan det sluta så här!
 
 
 
 

Amoures 2012

I år har Amoure gjort debut på tävlingsbanan i samtliga discipliner.
Vi startade med en lokal 80 (clear round) på Väsby RK. I denna klass var Amoure något "slarvig", delvis för att jag inte ville sätta press på honom första tävlingen och delvis för att han ännu inte riktigt lärt sig att lyfta på fötterna. Två nedslag blev det, men en bra debut!
Vår andra tävling blev på Skånsta där vi även debuterade utomhus, och 90 cm. 80 cm var okomplicerat och felfritt, mellan klasserna skadade jag mig men bestämde mig ändå för att rida. Trots kaos på framhoppningen och skadad ryttare nollade Amoure sin debut. Riktigt nöjd med denna tävling!
Tredje tävlingen, och vårens sista hopptävling, blev i Mälarhöjden. Amoure var då inne i en trotsperiod och vi blev tyvärr uteslutna i första klassen. I andra klassen var han sig själv igen men vi hade tyvärr oturen att en funktionär stod ivägen för ett hinder så det blev 4 fel.
Dressyrdebuten gjordes på Hagbylund, en LC:1 i regn och endast ett par plusgrader. 58,51% blev resultatet vilket jag ändå var nöjd med!
Amoure fick välförtjänt sommarvila hos uppfödarna medan jag var utomlands och sedan kom vi igång igen och det blev Connemara SM i Norrköping.
Första dagen red vi dressyr, vilket inte gick så bra. Det var vår första LB:1:a och Amoure var inte tillräckligt stark, dock gjorde han allt på rätt ställen, men snyggt var det inte riktigt.
På lördagen startade vi tre klasser, en utställning (3:a och silver), en ridklass (3:a) och Hunting (2:a). Duktig!
Söndagen innebar hoppning på en mycket trött ponny, hade tänkt stryka mig men när jag gick banan på lördagskvällen bestämde jag mig för att ändå rida och ev. utgå. Bra rutin-runda med två skitpet på banans lägsta räcken. Ändå nöjd!
I början av augusti ägde det som vi längtat så länge efter: fälttävlansdebuten (P70)! Jag gick in helt utan förväntningar, red en helt okej dressyr (61,5% mycket smågrejer som inte stämde) och nollade både hoppning och terräng; detta räckte till en vinst! :D
Drygt en månad senare blev det fälttävlan igen (även denna gång P70). Känslan var inte riktigt lika bra i dressyren men formen var bättre (64%), nolla i hoppningen och även i terrängen (trots en ganska tittig bana) och även denna gång räckte det till vinst :D
 
Jag anser att Amoure har haft ett riktigt lyckat första tävlingsår, mest smågrejer som inte har stämt men han har utvecklats riktigt mycket! I våras var han valpig, sladdrig och överallt på samma gång. Nu är han lugn, samlad, tycker allt är kul och gör alltid sitt bästa :)

Högvreten LB:2 - på banan del 5


Är glad!

Jag hade det ju fullt upp i augusti med tävlingar, helt galet nästan haha men sen efter det var det i alla fall planerat med typ 5 tävlingar resten av hösten men allt det sket sig! Ena tävlingen ska Lisa dömma, en ställde in, två hamnade jag som  reserv (75 haha) Så det allt sket sig verkligen. 
Jag var i alla fall anmäld till Tyresö som jag åker till nästa helg och rider två klasser men jag hade verkligen viljat åka på åtminståde en till. 
Och jag hade verkligen tur för Farsta ryttarvänner la till en tävling i morse med LC:2 och LB:1, alltså har jag tur eller? Så jag anmälde mig. Åh nu är jag glad!
Blir i alla fall 4 starter + två klubbtävlingar så jag borde klara mig ;)
Världens finaste lillahäst!

 

Yngve 27 September

Härmar Tove med rubriken, den var bra ;)
 
Yngve och jag skrittade ut en sväng idag. Vi försökte ta oss till skogen men det var allderes för lerigt och blött så vi vände och red mot en annan skog. Allt gick bra idag och han var väldigt lugn och avslappnad. 

Han blev rädd för något och sprang sin väg haha men det var bara styra mot ett träd. Annars gick allt välditg bra förutom att det är så dåligt underlag ute nu så det är svårt att ta sig runt. Men vi skrittade bara 25 minuter och det blev en hel del vattenträning vilket alltid är bra!
 
Det blev mycket mys i stallet idag också och han är så himla gullig och mysig nu. Han blev i alla fall fin och han verkade väldigt nöjd. 
Bästa bebis!

Amoure 27 september

Idag red jag ett 40-minuters ridpass på slingan där jag ställde en hel del krav på formen.
Amoure var till en början lite spänd och ville gärna "slå sig fri" men jag lirkade ett tag och sa sedan ifrån lite lätt och då blev det genast mycket bättre! Jobbade mycket med ställningen och i galopp jobbade jag med att hela tiden ha ett bra tempo och tryck samt att han hela tiden skulle gå i en mer öppen form. 
Fick en härlig känsla flera gånger i galoppen. Duktig ponny! 

Högvreten LB:2 - på banan del 4Snygga boots!

Jag tycker att det är väldigt snyggt att ha en lite diskretare, matchad outfit när man tävlar fälttävlan. Nu menar jag inte att det behöver vara en diskret färg (rosa, turkost, oranget, rött osv är ursnyggt!) men allt kan inte vara den färgen. Enligt min åsikt är det riktigt snyggt och man har ett pannband, schabrak, tröja och boots i samma färg. Det är en perfekt kombination!
Jag vill köpa på mig lite fler härliga boots (har två par turkosa och ett par bruna i nuläget). Jag älskar PC-bootsen och tycker att de har bra kvalité med tanke på vad de utsätts för, dock kostar de lite. 
I nuläget skulle jag vilja ha framförallt ett par orangea, men även ett par röda och ett par blå.
Det jag undrar över är om Hööks liknande (Expert X-country) boots, som går loss för en betydligt billigare peng, är okej kvalitémässigt? Terrängutrustning måste ha bra kvalité.
Någon som vet? :D

<3


Hämtar ponnyn i hagen (:


Min fina <3

Bilder från banan, men jag har typ 200 bilder till men de ligger på något minneskort som jag inte hittar haha. De bilderna får dyka upp någon annan gång!
 
 
 

Stallkvällen

Idag fick alltså Amoure vila eftersom att hoppningen var inställd och jag istället rider imorgon. Men jag, Sara, Erin, Johanna och Linda satt i klubbis i 1,5 h och fikade, skrattade och pratade. Så glad att jag har mitt ponnygäng (när jag flyttade till Grana fanns det bara ett par ponnysar där...) och det är härligt att umgås med dem.
Det är verkligen viktigt att ha bra stallkompisar tycker jag, och jag har många underbara stallkompisar på Grana som jag umgås med både i och utanför stallet, vilket jag tycker är riktigt roligt! Dessutom är de bra sällskap på uteritter ;)
 
Det jag gjorde med Amoure var mest att kolla till honom ordentligt och hänga in den blöta täcket i torkrummet ;)
Kladdkaka och glas (+ saft) var vad jag bjöd på. Förhoppningsvis uppskattat ;) Bilden snodde jag av Sara.

Glömda bilder, RRKK

Jag har massor med bilder från Roslagens rid och körklubb när jag red LB:1 tror jag. 
Denna tävling gick allt åt helvete och jag kunde inte ens rida Yngve. ALLT var fel och det visade ju sig att det var fel också när kiropraktorn kom bara dagen efter. 
Jag valde liksom att glömma bort dessa bilder men tänkte ni kunde så se dem nu!
Här är framridning, fler bilder kommer!En favorit!

Svar på frågorna del 1

Vad är Fleur för ras? Svar: hon är hollänsk import.

Hur kändes det att sälja Space? Svar: Det var blandat, men det kändes endå bra, då det inte blev ens i närheten av vad vi tänkte oss.

Hur länge har du ridit? Svar: Jag har ridit sedan oktober 2009, så det blir väl 4 år.

Vilken är din favoritmat? Svar: Grillat

Bästa häst och ponny du ridit i dem olika grenarna? Svar: Gud vilken svår fråga! Vet iallafall att en storhäst jag red på Stora Wäsby är väldigt duktig inom fälttävlan.

Favoritsyssla i stallet utom att rida och mysa? Svar: Måste vara mocka! Haha kalla mig galen, men det är någonting jag faktiskt saknar om jag inte gjort det på länge. Har man egen häst kan man lätt tröttna. Men nu när jag inte har egen längre, så såfort jag är med någon av mina kompisar i stallen, så mockar jag gärna ;)

Favoritgren att utöva/se på? Svar: Dressyr att utöva, tycker dock det är roligare att kolla på hoppning istället för dressyr, då det är lite mer action i hoppningen.

Favorittyp av häst (tex, kraftig, smidig, liten, stor) Svar: Om det är en ponny tycker jag den ska vara maxad,vara smidig och nätt. Fast endå kunna bära upp sin ryttare. Exakt som Fleur. Om det är en häst, ska den vara runt 165 i manke och lätt i typen. Den ska vara snygg att se på!

Rider du för någon klubb? Svar: Ja jag rider för Högvretens ridcenter

Är det ni tre, som är på headern, som driver denna bloggen? Svar: Ja det är det :)

Hur gamla är ni? Svar: Jag och Tove är 96a, alltså 16år, Amanda är 94a alltså 18år.

Vad är det för hästar ni äger/rider? Svar: Jag rider en d-ponny från Högvretens ridcenter, Tove har en ungponny som heter Amoure, och Amanda har en storhäst som heter Yngve.

Vilken gren? Svar: Jag och Amanda tävlar dressyr, och Tove satsar på fälttävlan/hoppning.

Hur länge har ni haft bloggen? I Augusti blev det ett år.

Tove svarar

Jag går på Rudbeck som är ett stort gymnasium (2200 elever ungefär) i Sollentuna som ligger i norra Stockholm (:
Jag läser ekonomi och trivs än så länge väldigt bra!
 
Bra att ni ställer frågor när ni undrar något!

Utrustning

Snygga kläder och tillbehör fanns det på den halvt nya hästaffären i rotebro! Allequi heter den och de säljer även foder!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2936053/images/2012/pic_50606f4be087c36b81827b8d.jpg" class="image">


Stolthet

"Ska du verkligen köpa en fyraåring?" var en mening jag hörde måånga gånger i valet och kvalet mellan att köpa Amoure, leta vidare, eller inte köpa någon ponny alls.
Både jag och mamma (som varit med på provridningarna) var väldigt förtjusta i Amoure, men flera faktorer fick oss att tveka. Det var inte Amoure i sig som vi tvekade över, det var allt runtomkring, och även vad andra tyckte. Visst var det mycket ansvar med att själv utbilda en ungponny, det visste vi. Men var det värt det? Alla talade så illa om unghästar. Kanske för att det inte tyckte jag skulle ha en?
Hade jag vetat då att han skulle bli som han är nu hade jag inte tvekat en enda sekund. Nu kan jag inte tänka mig hur det skulle vara om jag inte köpt honom. Vi hör ihop.
 
Just andras åsikter var väl vad som fick mig att tveka mest. "Klarar du verkligen av en fyraåring?" "En connemara som honom håller aldrig ponnymåttet" "Det kommer ta jätte lång tid innan du kan tävla igen"
Men något jag också lärt mig är att det finns många inom hästsporten som inte glädjas åt andra framgångar (långt ifrån alla).
 
Mitt mål med ridningen har aldrig varit att tävla höga klasser eller vinna allt jag ställer upp i. Mitt mål har alltid varit att utvecklas, och jag tävlar för att det är kul, och för att det är extra roligt att se resultat för vad man jobbat med. Jag har länge drömt om att själv utbilda en ponny. Tänk vilken känsla!
 
Vet ni hur stolt jag är över Amoure? Och kanske även mig själv, men jag gillar inte att låta skrytig.
Jag skulle aldrig säga att Amoure inte kunde något när han kom. Amoure kunde alla nödvändiga grunder och var även väldigt välriden, men i hoppningen hade det endast varit enstak småhinder och lite lätt löshoppning.
Det är i princip bara jag som hoppat Amoure (åtminstone senaste året då han börjat hoppas) och det är därmed jag som skött hopputbildningen (med hjälp av duktiga tränare förstås). 
 
Hur var Amoure att hoppa i början? Jo, han var ganska tittig, stressad och nästan lite "bakåt", han förstod inte riktigt grejen. Men inställningen fanns där, det har den alltid gjort. Han ville ändå. "Matte säger att jag ska hoppa, då gör jag det!"
Hur är han då nu? Öronen framåt, ökad steglängd och massor med glädje. Han älskar att hoppa. 
Alltså måste jag ha gjort något rätt i utbildningen. Eller?
Att bibehålla glädjen och viljan kan vara svårt, och detsamma gäller att plocka fram den.
 
Är det (i hästvärlden) tillåtet att säga att jag är stolt över det jag har åstakommit med min ponny? Eller anses det vara skrytigt och snobbigt?
 
Jag kan säga att jag är STOLT över att jag och Amoure vunnit våra starter i fälttävlan. Stolt, på riktigt!
VI har lyckats med detta. Amoure har lyckats med detta, men framförallt; JAG har lyckats med detta.
 
(Jag hoppas att detta var ett okej inlägg att läsa, jag har svårt att skriva ned känslor såhär på bloggen. Kommentera gärna!)
Jag är sååå stolt över dig min älskling <3

Amoures vecka

Måndag: Medryttare (uteritt)
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Vila (hoppträningen blev tyvärr inställd)
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: TÄVLING! Vi debuterar 80 cm under en stilterräng i Nynäshamn, håll tummarna för oss :>
Söndag: Skritt i skogen.
 
Såhär ser alltså Amoures vecka ut. Idag skulle vi egentligen hoppträna för Tusse men det var tyvärr för få anmälda (Tusse bor i Dalarna, så det är en bit att åka för någon enstaka grupp) så jag väljer att låta Amoure vila idag istället för imorgon, eftersom han egentligen behöver gå flera dagar innan tävling (överskottsenergi) men samtidigt behöver han få vila lite i veckan också ;)
 
Eftersom att jag ramlade av förra träningen så bakade jag förstås något (inte bara därför, det är kul att baka, haha) att bjuda min härliga grupp på, men vi ska istället ha fika i klubbis vid fem så det ska bli mysigt (:
 
Jag bloggar just nu i skolan och nu blir det föreläsning om internetjuridik och sociala medier för min del. Ha det bra!

Fråga till er läsare!

Vilken hästshow ska ni gå på eller brukar gå på?
Själv ska jag, Natta, Tove, Sara och Erin åka ner till Göteborg! 

Högvreten LB:2 - på banan del 3

Löshoppning

Jag måste everkligen löshoppa någon dag! Jag har inte gjort det en enda gång då vi haft Yngve. Med Orcus gjorde vi det en gång och det var verkligen lyckat! Ska se om vi kanske kan boka ridhuset och göra det på lördag (:  Kom på att jag ska åka med Tove då. Får se om jag hinner innan. Martina ville hänga på annars blir det lördagen efter!

Orcus och London på första bilden! Min och Toves gamla ponnisar haha! De var så duktiga och Orcus var astaggad och bara flög över alla bommar och hinder vi satte upp, superkul!
Världens finaste cponny <3
 

Mysig uteritt

Idag red jag ut med min kompis Malin som lånade Amoures granne, Sanny (:
Vi red gokartrundan i främst skritt då vi pratade mycket och det var riktigt trevligt! Vi travade även en hel del i friskt tempo och sedan galopperade vi en raksträcka i varje galopp. Väldigt uppskattat av hästarna (:

Nu ska jag iväg och shoppa men så fort jag kommer hem ska jag skriva ett riktigt åsiktsinlägg som publiceras imorgon (:


Just nu

Kollar när Sara rider Mingus /NATHALIE


Högvreten LB:2 - på banan del 2
Galen stallkatt

I våras hittade jag och Tove Sasha, stallkatten med en höökspåse. Hon verkar ha varit och shoppat lite och vill inte att vi ska få se vad. 
Jag och Tove dog lite HAHAH
 

Yngves styrkor och svagheter

+ Väldigt snygg att titta på och även otroligt söt
 
+ så himla charmig med att han alltid pratar och alltid är så himla mysig. Visar tydligt i hans kropspråk vad han tänker på! Personlig helt enkelt. 
 
+ Väldigt snäll. Har ALDRIG försökt kasta av någon någonsin. Då han är rädd så hoppar han bara till. Springer aldrig iväg eller stegrar osv. 
 
+ väldigt fläshigt steg i traven. Inte så högt (Än) men väldigt snyggt 
 
+ fryser typ aldrig
 
+lätt att lasta (egentligen, lite trotsig nu), sko, duscha! Har liksom inget som han är jobbig med. 
 
+ Jätte känslig i munnen och inriden att vara lätt i hand. Han går liksom alltid för handen (i form) varelse du typ leder eller sätter upp en två åring. Väldigt lätt så vilket är så skönt! Hatar då hästar är inridna så de springer med huvudet i luften hela tiden innan man hittar knapparna. En häst ska alltid tänka neråt (ej tung) varje gång man tar tygeln och så är Yngve!
 
+ Så himla lättlärd och snappar upp saker super fort. Han ÄLSKAR att få beröm och blir alderes bubblig och glad då man berömmer honom. 
 
- Blir väldigt tittig och är väldigt lätt nervös eller rädd. Kräver en lugn ryttare och han är väldigt beroende på hur man själv känner. 
Han kan liksom vara rädd för fåglar, buskar, BLÅST osv. Lite jobbigt ibland då han spänner sig och blir lite oridbar vid det läget. 
 
- Väldigt mijökänslig. Så fort det är varmt så går han knappt att trava på och så fort det är kallt är han helt galen. Han är liksom inte jämn. Många hästar är ju lite så men han överdriver år båda hållen. Antingen superpigg eller superseg. 
 
- Kan bli lite bitig när han är nervös. Liksom nafsar och så men det blir bättre och bättre. Nästan borta!
 
- Gillar inte att vara ensam men det är inte så farligt!
 
- Han har en väldigt markbunden galopp och överlag väldigt svag galopp. Det svaga går att bygga upp men han är byggt på det sättet att han inte lyfter upp benen utan bara sträcker ut dem. Man kan jobba upp det och vi har en lång tif kvar tills han är i sin bästa galopp men han kan aldrig få grand prix hästars galopp.
 
- Igen nybörjar häst. Som jag sa tidigare så är han väldigt lätt i munnen och sänker sig alltd för tyglen men han kräver sin ryttare hela tiden. Sätter man upp någon som inte är duktig går det typ ine att göra någonting. Han travar inte ens. Man måste veta vad man ska göra hela tiden och rider man dåligt själv så går han riktigt dåligt. Man måste rida med försiktig hand och inte överanvädna skänkel och man måste veta hur han fungerar för att ens förstå hur man ska göra på honom. Sen då man gör rätt går han väldigt bra. Tirxet är att många inte ser skillnad på när han går dåligt eller bra för det syns inte. Bara duktiga som ser när han jobbar eftersom han alltid går på "snyggt sätt". De tror att han går bra och jobbar men egentligen kröker han bara på nacken och flashar med frambenen. Det har inget med hans bakben och hans böjning att göra!
 
Mycket positivt men viktigt att veta hästens brister för att kunna göra dem bättre!

Mountain Horse

Är det bara jag eller har Mountain Horse skärpt sig och skaffat riktigt snygga kläder!?
 
 
Den här jackan har iu alla fall jag och mamma tittat på! Vi tycker den är ursnygg. Den är lite dyr (1499 kr) och väldigt tun. Den är liksom knappt en höstjacka utan att man behöver en riktigt bra tjocktröja innanför... Men sjuktsnygg! 
Tycker ni man ska slå till eller ej?
Jag hissar den och Mountain Horse i alla fall!

Dagen

Idag var det upp 8.00 för skola! Har så mycket plugg nu men jobbade effektivt i typ fem timmar (haha) och åkte hem klockan fyra! 
Jag och Jonatan ska göra en modeblogg som vårat projektarbete! Fast vi spenderade lite tid idag med att ta kort på oss själva hehe. 
 
Sen var det hem! Var på station vid 17.00 och då åkte jag med mamma till stallet där jag agerade lite ridlärare eftersom mamma ska få tävla på Grana (där vi står) om en månad eftersom jag har högskoleprovet då. 
Stod mest och skrek typ "Hur kan du rida serpentiner sådär!?" HAHA alltså jag är sån perfektionist då det gäller dressyren och vägar. 
Yngve var lite less idag så imorgon blir det att bara skritta ut i skogen!
Sedan var det bara hem och duscha innan jag satte mig med alla läxor igen. Har jobbat igenom några piano låtar och även jobbat matte i två timmar. Har faktiskt inte vilat fem minuter idag men det rullar på!
Har ju tillochmed lyckats lägga upp fyra inlägg idag. Allt går om man vill! 
Nu måste jag sova eftersom jag ska upp 6 imorgon, Godnatt!

Ovisade bilder från Falun!


Plugg

Vad har jag haft för mig idag?
Varit i skolan 8-16, bakat bröd (haha, ja, jag gör det hela tiden enligt mina kompisar) och sedan åkt och panikköpt ny dataskärm och högtalare, hehe...
Inget hästigt idag, min medryttare rider men imorgon ska jag faktiskt ta med mig en kompis och så ska vi rida ut tillsammans (:
Nu dök en kompis precis upp, och en till kommer när som helst och detta ska vi ägna oss åt resten av kvällen:

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2936053/images/2012/pic_5060a4979606ee75472edd06.jpg" class="image">


Plugg

Vad har jag haft för mig idag?
Varit i skolan 8-16, bakat bröd (haha, ja, jag gör det hela tiden enligt mina kompisar) och sedan åkt och panikköpt ny dataskärm och högtalare, hehe...
Inget hästigt idag, min medryttare rider men imorgon ska jag faktiskt ta med mig en kompis och så ska vi rida ut tillsammans (:
Nu dök en kompis precis upp, och en till kommer när som helst och detta ska vi ägna oss åt resten av kvällen:


Plugg

Vad har jag haft för mig idag?
Varit i skolan 8-16, bakat bröd (haha, ja, jag gör det hela tiden enligt mina kompisar) och sedan åkt och panikköpt ny dataskärm och högtalare, hehe...
Inget hästigt idag, min medryttare rider men imorgon ska jag faktiskt ta med mig en kompis och så ska vi rida ut tillsammans (:
Nu dök en kompis precis upp, och en till kommer när som helst och detta ska vi ägna oss åt resten av kvällen:


Plugg...

Vad har jag haft för mig idag?
Varit i skolan 8-16, bakat bröd (haha, ja, jag gör det hela tiden enligt mina kompisar) och sedan åkt och panikköpt ny dataskärm och högtalare, hehe...
Inget hästigt idag, min medryttare rider men imorgon ska jag faktiskt ta med mig en kompis och så ska vi rida ut tillsammans (:
Nu dök en kompis precis upp, och en till kommer när som helst och detta ska vi ägna oss åt resten av kvällen:


Frågor och svar

FRÅGOR!

Haha jaa massor! Yngve var ju seg förut också och har fått massor med övningar av min tränare.

Rid massor med övergångar med bara några sekunders mellanrum så du typ "överraskar honom" Då kommer han bli mycket mer aktiv. Gör typ skritt trav skritt med bara två trav steg och två skritt steg. Samma i galopp. 
Det kommer liksom bli spännande då och hästen blir nyfiken!

Sedan brukar jag alltid rida fram med att bara använda sistsen. Så du liksom gungar lite med sitsen och reagerar han inte blir du arg direkt. (Liksom ryter till eller använder spö) Viktigt att det blir direkt. Då han sedan går fram i trav berömmer du honom. Gör så några gånger tills det räcker med att du bara rör höfterna lite så travar han. (SUPER viktigt med massor med beröm varje gång han går fram i trav annars lär de sig inte)
Det viktigaste med att det ska fungera är att du ABSOLUT INTE använder skänkeln en enda gång under övningen. Bara sitsen och då du blir arg använder du spö eller röst.
Då du sedan börjar använda skänkeln igen kommer han vara jätte aktiv för den. Fungerar varje gång!

Sen är det jätteviktigt att du inte använder dina händer bromsande på något sätt och stå upp i lätt sits och låt honom galoppera på så fort han kan så bakbenen kommer igång. En häst kan kröka på nacken men inte gå i form för det. Bakbenen måste vara med och är de inte med får du ingen bjudning (:
Hoppas något hjälper och lycka till!

Galen och pigg häst på förra framridningen!

Svar 2.

Ja alltså min bloggning har ju verkligen försämrats den senaste månaden och jag har ett svar på det. 

Förut bloggade jag nästan ofta själv, typ nio inlägg per dag medan de andra gjorde kanske 1 -2 inlägg och ibland inga alls. Det blir verkligen jätte tråkigt för mig och jobbigt fast jag tyckte samtidigt att det var roligt att vara så aktiv. Men vi är tre som driver bloggen.

Så mitt bloggsug dog lite. Jag tycker inte man kan säga att man har mycket att göra vilket jag säger nu ofta för det handlar inte om det. Förut så jag bloggade som en tok så hade jag pojkvän, väldigt krävande skola, vänner, hundar och typ hundra miljarder läkor + hästen. Men jag tog med mig datorn till skolan, skrev inlägg på rasterna, planerade, jag visste att okej jag har mycket imorgon, men ikväll har jag 20 minuter ledigt så då skrev jag massor  med tidsinlägg så nästa dag var full. Jag satt på tåget och skrev, i sängen osv. 

Men jag känner att jag vill ha samma engaemang från ALLA för att jag ska hålla på så. Vill inte vara en mellanblogg med halvdana inlägg, vill vara en asbra blogg med intressanta åsiktsinlägg, outfits, nya bilder, ridpass, frågor, hiss/diss osv! Nu är det typ bara del 1del 2 del 3 och ridpass. URTRÅKIGT. Så det är därför jag inte bloggar. 
Men ska försöka se till att det blir en heldel variation så hoppas jag att alla tre gär sitt bästa för bloggningen. Så inte bara jag skiter it och de andra får jobba eller tvärt om. 
Vi är tre som driver en blogg och då är det vi tre som ska driva den.

 


Random photos from Nyköping

Fotade av Victoria
Hahahahaha. Vi hade så tråkigt i väntan på prisutdelningen, och Annie satt och hoppade på mina ben :'''c

Högvreten LB:2 - på banan del 1Höstens mål

- Galoppen ska bli ännu bättre. Vi ska kunna börja försöka oss på 10 meter och 15 meter ska inte kännas så svårt. 
 
- Nå över 65 % ( har vi redan gjort flera gånger men vi fortsätter den vägen) i LB igen i höst. 
 
- Höger varv ska inte kännas lika konstigt och ojämn. Mer jämn och stadig. 
 
- Mina hälar ska bli bättre och mina händer ska bli ännu mer stilla och jag ska ändast göra små rörelser åt sidan
 
- öppnor och slutor och skänkelvikning ska kunna göras i trav (Han gör det nu med men det är väldigt jobbigt ör honom och han gör det väldigt långsamt)
 
- Ökade skritten ska alltid vara avspänd och travökningarna ska bli stadigare och större
 
- Börja känna mer på förvänd galopp och börja träna mer enkla byten
 

Dagens ridpass på ovalen

Precis som rubriken lyder red jag ute på ovalen idag. En liten 8:a slinga som går vid våra sjukhagar och vanliga hagar. 
Det blåste ganska mycket och såg ut som om det skulle bli storm när som helst typ men tänkte att jag rider på till det börjar men det blåste iväg!
I början var han kanske lite spänd men blev avslappnad så fort jag började trava igång honom. Fokuset var en låg form hela tiden och det hade han! Bitvis kunde han bli lite spänd och hoppa till åt något men kom tillbaka direkt efter. 
Sedan galopperade jag igång honom och hans galopp var väldigt fin. Stor och bakbensaktivitet. Så red galoppen låg där med, lite svårare att få honom låg i galoppen men det gick riktigt bra! Han brukar ha svårt för det eftersom han måste jobba med bak då men idag var han verkligen jätte fin. 
Efter jobbade jag lite i skritt på kortare tygel. Eftersom det typ bara är raksträckor så blir det svårt att böja honom ibland och så men gjorde lite öppnor, slutor, skänkelvikning, framdelsvändningar och så! Sedan jobbade jag lite nedsittande i trav och jobbade även lite kortare galopp. 
I slutet var han så fin så jag bara satt och log. Han hade så fin kort galopp och jag tänkte bättre än så här blir det aldrig!!! men det är klart han har mycket kvar men det är så himla härlig känsla då galoppen vanligtvis är hans dåliga sida. 
Jag tränade blandannat halt från galopp och galopp från halt och han var så duuktig! Vi har ju precis börjat med det så från galopp till halt har han lite svårt och fattar inte så han travar alltid några steg men en gång fick jag till det riktit bra!
Är så himla stolt över honom, hoppas bara han kan ta energin in i ridhuset sen och få samma galopp där. Ojojoj vad han kommer kunna göra då!
 
Bloggningen har varit lite dålig i helgen pga att jag var på fest i fredags direkt efter skolan och på lördag åkte vi till landet (inget internet) Men nu är jag hemma. Trots typ fyra prov i veckan så ska jag försöka blogga på bra!

Högvreten LB:2 - framridning del 3

Amoures vecka

En flicka med dåligt samvete har precis loggat in på bloggen, hehe.
Senaste veckan har jag haft väldigt mycket, och inte mått så bra då jag var hos läkaren i förra veckan och fick veta att jag har väldigt, väldigt lågt järnvärde och nu äter jag massor med järntabletter och nu när det tabletterna har börjat värka mår jag inte så jättebra, tyvärr. 
 
I måndags skrittade min medryttare ut på hackamore, och i tisdags joggade jag honom i ridhuset, även med hackamore då. I onsdags red min medryttare dressyr, i torsdags vilade han och i fredags red jag en kortis på slingan.
Igår fick Amoure massage av Malin, vilket var spännande. I början var han ganska stissig men han blev lugnare och lugnare under tiden. Han var lite spänd runt nacken och bogbladen, vilket inte är konstigt med tanke på hur han är byggd och hur han har gått tidigare (gått mycket bakom hand då han inte kunnat bära sig) men eftersom att Malin sett Amoure ända sedan han kom så tycker hon ändå att det bara är positiva förändringar vilket är kul.
Han var även lite spänd i rumpmusklerna så jag ska stretcha hans bakben lite efter ridpassen, tror att det blir bra. Tycker att han skötte sig bra för att vara allra första gången!
 
Idag red jag ett lite mer ordentligt pass än jag gjort under veckan, dock inte särskilt långt med tanke på gårdagens massage.
Jag red fram i skritt och trav på ovalen och sedan red jag ned till slingan där jag red i alla gångarter. Lät honom gå mycket lång och låg och i galoppen plockade jag upp honom lite. Han kändes mjuk och fin, speciellt i vänstergaloppen som var väldigt luftig. I höger fick jag jobba lite mer men han blev fin även där!
Gammal bild (behöver verkligen nya. någon som kan fota? ;/)

Min dag

Skulle haft hand om Mingus idag igen, men min urinvägsinfektion har kommit tillbaka.. Så jobbigt! Kissar blod igen!Väldigt tråkigt, då jag verkligen såg fram emot den här dagen med Mingus, det gick ju så bra igår! Hade planer på att rida på slingan i kanske en halvtimme, och sedan mot ridhuset eller ridbanan och rida lite dressyr, tänkte jobba mycket med övergångar/halter. Men ja, såklart får jag tillbaka min urinvägsinfektion! Har haft problem med det i lite mer än en månad nu, börjar bli väldigt less!!

Underbara Sara och Erin tar alltså Mingus idag, fast jag skulle haft honom. Men Sara tyckte bara det var bra, för hon ville rida sin lilla ponny :) Ikväll blir det antingen sjukhuset om det inte blir bättre, eller så ska kvällen spenderas med Sara och Erin. Världensbästavänner<3

Två bilder från Spanien!

Högvreten LB:2 - framridning del 2Hahaha här ser man hur min donut håller på att åka ut.

Dressyrbilder måndag!


Har hand om Mingus

Idag och imorgon har jag hand om Sara och Erins ponny Mingus.


Åkte till stallet direkt efter skolan, och då fixade jag först Eclaire saker (hon skulle vila) och när jag var klar med hennes saker, så fixade jag allt till Mingus. Och sen tog jag in honom, han var ganska lerig och hade fullt av små konstiga saker i ansiktet samt på benen, (haha Sara och Erin förstår vad det är). Det liknar små pinnar, eller vet inte hur jag ska förklara det.
Iallafall, gick ner till ridhuset och skritta först fram honom i tio minuter på helt lång tygel, efter det jobbade jag honom i en låg form i båda varven, på en femtonmeters volt, när han kändes hyffsat mjuk i sidorna, kortade jag tyglarna, och då kändes han redan väldigt fin och mjuk. Jobbade honom på en åtta för att känna att jag verkligen får igenom ställningen i båda varven, samt att han blir uppmärksam på vad jag vill istället för att rida runtrunt på en och samma volt. Började sedan trava, och då jobbade jag honom på samma åtta, och gjorde exakt som i skritten, sedan gick jag över till att göra serpentiner för att få ''ihop'' ponnyn. Han blev väldigt uppmärksam och var väldigt sammarbetsvillig faktiskt! Gjorde några travökningar och WOOOW vilken känsla!! Han var jätte stadig i formen och ökade JÄTTEbra! Han lyssnade även fint när jag tog tillbaka ökningen och bad honom att gå i en samlad trav! Tog sen i galopp i varje varv på stora mittvolten, gjorde fattningarna ifrån skritt, och han kändes väldigt fin! Surade lite emot sporren, men det släppte efter något varv. Sedan fick han en skrittpaus, och sen red jag igenom LB:2an två gånger. Överlag kändes han fin i programridningen, det kändes absolut inget fel eller att han inte klarade delarna i programmet, han var hela tiden stadig i formen, och med på noterna! Dock travade jag där det skulle vara galopp. Kände även skillnad när jag red LB:2an först och andra gången, väldigt kul! Travade sedan av honom i en låg form runt fyrkanten och då frustade han på ordentligt! Skrittade sedan av utomhus med Johanna och Mary.

Måste också säga att han har blivit väääldigt fin sen sist jag red honom, nu hade han mycket mer egen motor och han ville göra rätt. Förut kändes det som han var lite nonchalant! Sara och Erin, satsa på dressyren ni kommer leverera, just saying!

Min pojkvän var även med i stallet idag!Gick inte att vända bilden..

Högvreten LB:2 - framridning del 1Trött häst

När vi kom till stallet i tisdags så låg Korvete ner i boxen, kändes taskigt att komma och störa när hon såg ut att ha det jätteskönt.

Åh sötis!

Hoppbilder!


Högvreten LB:2 - innan ritten


Fleur och mamma, sötisar!
Schockemöhles nya höstkollektion

Dösnygg kollekton. Hade vårens kollektion där allt gick i rosa och brunt, dessa färger passar mig mycket bättre och är sakerna är mycket snyggare! 
Ska lätt åka och köpa mig en grimma. Mamma och jag var faktiskt och tittade på en del av kollektionen och det är tillomed mycket snyggare i verkligheten! MUMS.
 

Anmäld till Vällingby


Galeeet taggad! Ska starta Fleur i två klasser som sist, LB:2 och LB:3. Så glad att jag kom med! Platserna gick åt sjukt fort som Amanda skrev tidigare. På 20 sekunder så var båda klasserna fulla, på 5 minuter var det redan 20 reserver i båda klasserna. Och nu är det liksom 70 och 75 reserver i klasserna. Sjuukt! Jag anmälde mig på 10 sekunder, så haha var väldigt snabb! Men det lönade sig ;)
Nytt träns!

product.aspx.jpg

Jag köpte denna på Hööks tillslut! Rundsytt med väldigt fint läder och fitn pannband! Fodret är även väldigt mjukt vilket är ett måste! Jag och mamma kom överens om att vi skulle prova det och passade det bra så skulle vi behålla det. 

Kostade ju saftiga 899 kr men med tanke på vad märkes träns kostar (2000-10000 kr) så var det ändå okej! Dessutom sitter det faktiskt väldigt bra på Yngve trots hans smala långa huvud.

Vi har då inte ett brunt som på bilden utan ett svart! :) Lägger upp bilder på det någon dag.


Hoppning

I måndags bestämde jag mig för att hoppa lite! 
Det var jätte fint ute men blåste lite. Och så klart bara för att det blåste lite var allt hemskt för stakars lilla häst. Hela staketet, buskar, hästar, människor ALLT you name it var JÄTTE konstigt trots att han sätt dessa saker hela sitt liv. Dessa hästar...
Han var så spänd att det var såå svårt att få kontakt men varelse skänkel eller hand. Försökte rida honom låg och böjd men det var inte enkelt! han blev faktiskt aldrig riktigt avspänd under hela passet men det blev lite bättre. 
Jag försökte verkigen få honom lite avslappnad innan jag gav mig på att hoppa lite men aja. 
Det gick bra. Han tyckte hindret var ett monster men efter ett tag kunde han hoppa det! 
Jag är inte duktig någon stans att hoppa. Jag hamnar ofta i bakvikt och förlitar mig själv lite för mycket i tyglarna och jag vill verkligen bli bättre! Jag har typ aldrig hoppat Yngve tidigare utan det gör ju min lillasyster! 
Så jag hoppar värkligen inte ofta haha. 
Men så det var lite lägre tyckte jag fick en bra sits och följde med fint och det kändes jättebra. Men då det blev typ 80 så hoppade han av för stort eller för nära varje gång. Även fast jag ändrade väg eller kortade/längde stegen. Det gjorde mig lite frustrerad plus att jag då hamnar i bakvikt. Men min sits berodde nog mycket på att jag hade dressyrsadeln och den är ju gjord för att trycka bak mig så det var ju inte så lätt!
Fler kommer!

Sämst bloggning

Sämst bloggning idag! Hade med mig datorn till skolan för att kunna göra massor med inlägg men jag hade inte en enda rast idag eller lektion där jag kunde använda den. Vi fick åka snabbt till stallet  sedan för vi hade gäster hemma. Tanken var att han skulle vila men de senaste fyra dagarna har han varit så stressad och rädd för ALLT. Han är typ bara spänd som en pinne och livrädd, töntig häst!
 
Jag red ut barbacka och red på ridbanan. Han var spänd och jobbig, behövde massor med stöd för allt var läskigt. Men det släppte lite och jag jobbade mycket i galopp och övergångar, övergångar, övergångar för att trött ut honom lite. Men han blev bättre och fokuserade tillslut på mig. Galoppen var lite dålig men blev bättre. 
Dock så fort jag gav honom lite utrymme, länga tygeln och så så blev allt läskigt igen. Varför har han arab i sig? Haha!
Bild tagen från i måndags? :D Fler kommer och skriver mer om vad jag gjorde då igår!

Dagens ridpass

Red en väääldigt stor storhäst idag. Bocette heter han, och är född 2003.

Han kändes ganska vinglig och ostadig i formen. Men ju mer frammåt han gick så blev det bättre. Rebecka (min tränare) sa en jättebra sak som jag kommer minnas: ''Man kan tänka att om man ska cykla, så blir det vingligare ju långsammare det går, men har man lite fart så går det bra.'' Tog ett spö efter halva lektionen kanske, och då lyssnade han jättefint. Behövde inte använda det, han visste bara om att jag höll i det,haha! Galoppen kändes bättre än traven, då jag tyckte traven var lite skumpig. I galoppen kunde jag sitta ner ordentligt och då gick det bättre och bättre. Vi red lite över bommar, och gjorde allt till en bana i slutet.
Haha paintskills! Men iallafall, där det är sträckat skulle vi rida skänkelvikning, sen över en bom och göra en tio meters volt, över en till bom, sen skänkelvikning, tre cavaletti, sen fatta galopp, över tre galoppbommar, och sen om och om igen.
Bocette och jag klarade det bra tycker jag! Han är väldigt stor i steget, så jag fick korta honom mycket. Och han kortade sig så mycket så avstånden nästan blev för långa för honom över galoppbommarna, överlydig!

Bara jag som bloggar idag!?

Markarbete

Nu ska jag rida den här stora saken! /NATHALIE


Gårdagens ridpass

Red Korvete den här veckan igen. Vi jobbade på hörnlinjerna och ställde och motställde i alla gångarter som uppvärmning. Sedan så gjorde vi öppnor och slutor resten av ridpasset, gick bättre och bättre hela tiden. 

Bilder från ridpasset, väldigt många, men så får det bli!
FRÅGESTUND - svarar på allt,passa på!

Var väldigt hostig igår, och senare på kvällen när jag skulle rida så hostade jag hela ridpasset, i stort sätt. Jobbigt och jag kunde inte sluta! Så idag blir jag hemma från skolan. Fick en kommentar om vilket gymnasium och inriktning jag går i, så kan passa på att svara på den frågan nu! ;)

Jag går i Väsby Nya Gymnasium som ligger i Upplandsväsby. Där jag även bor, så det är väldigt skönt att det är så nära! Jag går inriktningen sam-beteende. Där läser man alla sam ämnen som vanligt, och sedan i tvåan börjar man med psykologi osv. Ska bli intressant! Jag valde den linjen för jag har ingen aning om vad jag vill jobba med, så då tog jag en linje som är väldigt bred, istället för att gå tex. frisör, då kan man ju bara bli frisör. You get it.

Så nu när jag ligger hemma och är sjuk så kan jag passa på att ha en frågestund, ingen stor, men bara om någon har någon fråga. Svarar på allt, så passa på!!! 
Tummen upp för magplatta!

Ibland förstår man varför hästarna bör ha sadelgjord med platta i hoppningen, dessa fina märken fick Amoures gjord efter terrängen i söndags. Tänk vilka fula sår han haft på magen om han inte haft plattan!


På banan LB:3 högvreten


Tycker dock att bilderna inte gör Fleur rättvis. Hon ser tung ut på något sätt, och det är det sista hon är! Blev knappt några bilder i LB:3 så det här är exakt alla från den klassen. Kunde alltså inte välja ut ''dom bästa'' hihi.Hur kan detta hända?!?

När jag skulle anmäla mig till Vällingbys lokala LB:2 och LB:3 så råkar jag vara lite sen, 40 minuter efter det öppnat och då har redan 100 ANMÄLT SIG!?!? alltså 65 reserver

Hur i hellvete händer det att att efter 40 minuter är det redan 65 reserver!?! det har jag aldrig varit med om förut, det är ju helt sjukt. Det måste vara typ alla dressyrhästar i stockholm hahaha. 

ÅÅH jag är så arg. Ville verkligen vara med på den tävlingen.
Har ni varit med om något liknande nångonsin!?!

Blandade bilder högvreten

Träns

Nu är vi ute på tränsjakt igen. Jag vill verkligen ha ett träns med mjukt läder, stor nosgrimma men som ändå sitter bra. Alla COB nosgrimmot är verkligen allderes förstora så funderar på att antingen köpa ponnyträns eller en ponnynosgrimma. 
Jag och mamma ska i alla fall på jakt nu och se om vi kommer hem med något! Det här är lite alternativ. 
Vi tar oss nog en trip till båda myone, hööks, horze och stockholm ridsport. Skönt att ha allt så nära!
l
Ett sånt här fint pannband kom mamma hem med som present igår till mig! Måste invigas!
l


 
 

Nyköping RS P70 16 sept 12

Vi åkte vid sju för att vara i Nyköping kl. 9 för banvisning i terrängen. Jag startade dressyren 11.20 och andra banvisningen var 11 så det kändes lika bra att åka dit till 9 (:
 
Svenskt fälttävlansprogram för debutantklass 2011
Framridningen gick sådär, han var lite på och explosiv men bitvis riktigt fin!
När vi kom in på banan blev han genast lite spänd och tittig, det fanns lite saker att titta på runt omkring men jag försökte göra det bästa av situationen.
Jag var faktiskt inte alls nöjd med den här ritten, Amoure kändes ganska spänd och trängde mycket innåt men formen blir ju bättre och bättre och detsamma gäller galoppfattningarna. Överlag helt okej men inte bra.
Dock blev jag väl glatt överaskad när jag fick se protokollet, hade endast fått en femma och det på en halt där han drog iväg och vi sedan fick en taktmiss i igångsättningen, resten var sexor och sjuor. Fick till och med sjua på min sits vilket jag absolut inte hade förväntat mig då jag inte anser att min ridning var särskilt bra.
64% = 54 straff.
 
Hoppning 75 cm. 9 hinder.
Inte mycket att skriva om, enkel bana och vi var nolla :)
 
Terrängprov P70 Optimaltid: 3 min. 12 hinder.
Det var en ganska enkel bana, men det var ändå många som fick problem, speciellt på hinder nummer tre som var en röd liten lada/hus i lätt nedförsbacke.
Jag bestämde mig för effektiv ridning där jag var på honom från start och verkligen fick honom att fokusera, och det gick kanon.
I Mantorp var han lite "segstartad", men farten fanns där från början dock var han lite avvaktande på de första tre hindrena men efter dem flöt det på. Hinder nr 6 var en trakhener och där tror jag inte riktigt att han uppfattade hindret så han gled nästan ned i graven men hoppade duktigt över i alla fall. Sedan var det upphopp, två häckar, vatten, stock och en våglåda. Och så i mål.
Då jag visste att jag hade gott om tid sista raksträckan valde jag att ta tillbaka honom lite och hoppa i ett lite mer samlat tempo, och vi kom i mål med två sekunder till godo = perfekt!
 
Precis som i Mantorp stannade vi på dressyrstraffen och det räckte även denna gång till VINST.
Vilken otrolig ponny jag har! Han är fem år, har gått två stycken fälttävlan och vunnit båda. Jag är så stolt över honom!
 
Var tvungen att klippa lite i terrängen då pappa gick för att få med de sista hindrena, så femman (stenmur), sexan (trakhener) och sjuan (upphopp) är tyvärr inte med.
 

Lördag

I lördags fick jag faktiskt en väldigt roligt jobberbjudande!! 
Linda, deras familj äger Grana, jobbar hos Martin Ågevall, Ågevall Dressyr och frågade om jag ville komma och jobba där lördag 7-17.
Det känns ju hur roligt som helst och att faktiskt få jobba är ju en väldigt bra möjlighet. Fredag mådde jag bra men sov dåligt natten till lördag. Trodde mest det berodde på annat. På morgonen mådde jag väl inte 100% men var ju förkyld och trodde mest jag var trött. 
Linda var så snäll och hämdate upp mig så åkte vi mot Lejondal! Vi fixade alla hästar, fodrade, släppte ut dem och började mocka. Det var då jag började känna mig lite yr men fortsatte mocka på, blev bara lite långsam. 
Hela familjen låg hemma sjuka och både mamma och lillebror hade precis haft magsjuka så jag verkligen hoppades på att det inte skulle vara det. Men så klart bara för att jag fick chansen att jobba precis den dagen så blir jag magsjuk. SUCK. 
Men jag ville verkligen inte åka hem och mådde genast lite bättre efter att ha spytt så jobbade på med att lunchfodra osv. 
Jag hittade genast en favorit i stallet, Dream Boy M, stått på Lövsta tidigare. Han påminner så fruktansvärt mycket om Sofie Lexners Charming Boy som jag har lite som en favorithäst. Så det föll sig naturigt att jag tyckte om DB väldigt mycket. Och turen i oturen fick jag också möjlighet att skritta ut på honom, trots feber.
 
Det gick super och han var verkligen urgullig men efter det så var jag verligen inte i topp och märkte att jag hade ganska högfeber och var väldigt yr. Vi skulle skrittat fler hästar men det kändes dumt med tanke på att jag hade svårt att fokusera då jag stod på marken. Men jag och Linda böjade i alla fall ta in alla hästar och fixa dem. Men då hade jag så högfeber så jag visste att fortsätter jag att antränga mig kan det bli farligt (har jag lärt mig??) Så mamma fick hämta mig och det var kanske bäst för jag typ svimmade i bilen och har utslagen i flera timmar innan jag vaknade upp då jag fått i mig flera alvedon. Jag hade feber hela kvällen och kunde inte göra annat än att ligga i soffan och spy haha. 
Jag skulle ju följt med Tove till Nyköping men det föll sig genast att det inte skulle gå. Låg hemma hela söndagen också sjuk och nu är jag hemma även idag haha. 
Lördag fick Yngve vila och söndag red mamma ut på honom!
Finaste lilla (stora) DB! Hade inte bagat överhuvudtaget att köpa om man haft pengar 
 
 

Fredagens Lisa lektion

(Det har varit dåligt med uppdatering pga magsjuka och en massa feber)
 
Den här fredagen hade vi tur att vi fick rida! Lektionerna är bara till 17 men fick tillåtelse att ha det till 17.30 så mycket spring blev det men vi hann! (slutar skolan sent)
 
Framridningen kändes han lagom pigg och väldigt böjbar men dock lite okoncentrerad. Gnäggade och var lite orolig liksom. Jobbade som vanligt med öppna, sluta, lite skänkelvikningar, uppvärming i galopp och mycket trav på långa tyglar. 
Kortade dem i slutet och satt ner och då kändes han fin!
 
Lisa sa direkt att han såg jättefin och att jag satt jättebra! Superkul! Hon sa även att han såg mycket mycket mer musklad ut och visade på halsen osv. Man blir lite hemmablind ibland haha.
Vi började med trav övergångar och hon sa att han såg jättefin ut och jag red väldigt bra så vi tog galoppen nästan på en gång. 
Jag tycker att de ibland inte känns som om han lyfter på benen och då pekade Lisa ut att jag sitter väldigt stelt med mina höfter. Jag liksom låter dem inte gunga med vilket låser honom. Så efter lite träning fick vi igång mina stela höfter och låsningen släppte. Hans galopp blev mycket finare och han hade mycket enklare med den, WOHO. 
Efter det jobbade vi på på en åtta, två tiometers volter bara för att stretcha och kolla hur stel han var men han gjorde det som ingenting och Lisa sa att vi inte behövde fortsätta för han var redan mjuk och fin! Så himla kul! Det betyder att allt arbete måste ha lönat sig lite haha. 
Efter det blev det serpentiner. jag visade lite hur jag överställer liksom så han inte ska bli rak och Lisa sa att serpentinerna var jättebra, bara att jag inte ska överdriva dem så vi gick över till ökningar. Första ökningen kändes super men han la in ett galoppinslag så gjorde om den igen och det var helt ok!
Nu blev det lite roligt för eftersom han var så fin så började vi med en övning som är en liksom början till enkla byten. 
Jag ska rida en åtta med två 20 meters volter. På mitten bryter jag av till trav några steg och fattar ny. (För vissa hästar är detta väldigt enkelt men med Yngve tidigare har vi haft svårt att galoppera normalt på en volt så detta är ett stort steg)
Nu tänkte jag även på mina höfter och hans galopp var helt underbar. Jag missade bara lite i planeringen men då jag fick till den, herre vilken samlad galopp. Han har ALDRIG varit så samlad i galoppen någonsin och jag bara njöt. Helt sjukt faktiskt. Med den galoppen kan jag ju rida in i LA busenkelt (haha)
Jag var verkligen superglad och Lisa sa att vi aldrig gått så bra så jag var helt lyrisk! Väldigt bra lektion!
Min fina skrutt!

Framridning LB:3 högvreten del 4

Vad ska man säga?


Framridning LB:3 högvreten del 3

Tävling på g

Nu är vi framme på roslagen med Eclaire. Har följt med Nathalie på tävling :)


Taggad och snart framme :D


Packat och klart!


Framridning LB:3 högvreten del 2svar på fråga

De är från Horze! Jag köpte dem jättelänge sedan då jag hade ponny. (:

Framridning LB:3 högvreten del 1

Äntligen kommer dom, ellerhur? ;) Bilderna på framridningen och banan i LB:3 är mycket sämre kvalité än bilderna från framridning och banan i LB:2 då vi hade Amandas kamera i LB.2an. Men LB:2 bilderna kommer till nästa vecka!


högvreten LB:2 del 4

Gårdagens uteritt

Igår var det riktigt härligt väder i stallet!
Jag red först fram lite ute på ovalen sen undrade Jojjo om jag ville rida ut med henne och det passade bra eftersom jag ska träna imorgon!
Vi red först i skogen. Yngve tågade på riktigt fort och verkade taggad. Sen red vi över en äng och sedan över några grusvägar. Då hade jag oturen att det kom en väldigt stor traktor med höbalar på så Yngve sprang ut på ängen och töntade sig. Då den kört förbi coolade han ner sig men han var rätt stressad. Sedan kom det en galopphäst och galopperade förbi så då fick han spel igen. Men eftersom att Hero var så cool så släppte det ganska fort.
Men sen, haha vi hade lite otur. Så var det tre stycken likadana traktorer som körde förbi oss först på varsin sida av ängen plus på vägen så jag hoppade av och ledde honom förbi det hela. Sen satte jag upp igen och vi red igenom en annan skog! Inga problem nu men det gick fort typ hela tiden!

Eftersom han var så taggad och vi bara skrittat så tog jag lite galopp på ovalen då vi var tillbaka, för att släppa spänningarna liksom.
Åååh vad fin galoppen blev. Kunde liksom rida i en hur kort galopp som helst utan att han bröt av, fiinaaa häst!! Hoppas vi kan galoppera så idag på lektionen haha.


högvreten LB:2 del 3Eclaire

Egentligen så vilar hon på torsdagar, men Nathalie hoppade igår så idag skulle hon bara joggas lite.

Red i ca 50 minuter i skritt, och kanske 10 minuter i trav. Jobbade henne i en ganska lågform hela tiden. Plockade upp henne i en högre form då och då, och hon kändes fin! Något slö var hon idag då jag varken red med sporrar eller spö, men det gick endå, jag fick bara jobba mer ;) Gjorde mycket skänkelvikningar för att få henne lösgjord. Skrittade av henne för hand runt ovalen sen.

Några bilder från idag. Red i min skoloutfit,haha! Snyggt!


Högvreten LB:2 del 2


 

Nyköping video

 
Filmen från terrängträningen i Nyköping förra veckan, dit ska vi även och tävla på söndag :D
 

På banan Högvreten del 1


(Min sits är sämst och Yngve är spänd)

Framridningsbilder del 2


Vissa av dessa bilder är några riktiga favvoframridningsbilder haha. (Även fast framridningen gick åt helvete haha)

Hoppning

Linda hoppade Yngve idag! De gjorde ganska ansträngade gympa övningar med en linje av hinder som de skulle rida skarpa svängar och hoppa! Yngve var lite lat och tog fel galopp osv men då de höjde upp hindrerna gick det betydligt bättre för då försökte han (:
Han klarade alltså tillslut att hoppa alla och landa i rätt galopp osv. 
Sedan gjorde de en linje där sista hindret låg på 110-115 och det hoppade han galant alla gånger och Linda sa att det kändes väldigt enkelt haha (:
 

Onsdag

Har precis kommit hem från stallet. Har ridit Fleur, och fokus idag låg på att få henne i en lågform med hjälp av ledande tygeltag samt understödjande tygeltag. Vi gjorde även några bakdelsvändningar.

Hon kändes fin idag! Väldigt bra tempo i alla gångarter! Hon skulle kunna gå ännu lägre, men det jobbar vi med! I slutet kändes hon någorlunda bra i den låga formen. /NATHALIE

Bilder från tävlingen kommer till helgen!


Tusseträning

Idag hopptränade vi för Tusse, vilket gick jättebra trots en liten duns i marken, haha ;)
Vi började med att värma upp självständigt, sedan red vi serpentinbågar runt hinder längs ena långsidan i trav vilket gick bra. 
När vi började hoppa var det på fyra kryss som stod snett längs långsidan, mellan dessa skulle vi lägga en volt. Började i trav och gick sedan över till galopp. Detta gick bra men är en liten svår övning för Amoure, blev bättre och bättre med rätt galopp och sådär när vi inte hade volter :)
Avslutade denna övning när det var räcken på 80 cm och då druttade jag i backen, haha! Vi hade precis hoppat klart hela serien och jag tänkte runda konen på vänster sida (=rätt) men det tyckte inte Amoure som drog järnet åt höger så då landade jag i marken och Amoure var duktig som hoppade undan från mig :)
På slutet hoppade vi en liten serie med bommar/studshinder och sedan en oxer som i slutet låg på 110 cm och Amoure (dock något på) seglade över som ingenting :)
 
//Tove
(kan inte ladda upp bilder av ngn anledning)
 

Donut


Såhär fin var min donut som Sara gjorde på mig. Min plan var att den skulle hålla båda klasserna, men den höll inte ens första klassen,haha! Den åkte ut på framridningen till LB:2an.Det såg ut som jag hade en slarvig toffs, lite tråkigt.

Inte så snyggt, hade varit snyggare med en donut..;)
Följ mig på instagram

Uppdaterar flitigt på instagram, både vardags bilder, egobilder, bilder på mig och min pojkvän, och såklart - på mig och Fleur!

Nnnathalie @ instagram


Dressyrtävling 9sept - LB:3Framridning: Red fram i 20 minuter.Gjorde lite annorlunda än framridningen till LB:2an. Jag jobbade henne först i en låg form, sen tog jag upp henne i formen. Då började jag göra åttor i skritt, för att få henne rund åt båda hållen och få henne mellan hjälperna. Hon frustade ordentligt och blev JÄTTEfin i formen. Gjorde samma sak i traven och hon blev jätte uppmärksam på vad jag ville, och hon kändes väldigt stadig i formen.Jobbade henne i galopp på volt, och även där kändes hon fin.

Banan: Travade in på banan och gud vilken känsla! Hon kändes så fin och jag bara satt där och njöt, red henne på massor av volter i båda varven.
Uppridningen kändes bra,även halten. Tänkte mycket på vägarna/hörnen i den här klassen så tiometers volterna kändes väldigt bra! Ökningen kändes bättre i den här klassen, men jag kan fortfarande öka mer. Det ska jag ta med mig till nästa gång vi ska tävla! Skritten kändes bra i den här klassen, bara att hon blev något hög i formen. Den var bättre i LB:2an. Galoppdelen i LB:3 är svårare att få till än i LB:2an så Fleur blev lite spänd och bara för man gör mer galoppfattningar i LB:3an så väntade hon på mer och mer galoppfattningar efter galoppdelen,så hon blev ganska spänd efter galoppen. Hon råkade komma in i fel galopp, men tänkte ''men det kanske är rätt'' så red på, men i femtonmeters volten så kände jag att det kändes jättekonstigt. Så bröt av och fattade ny galopp. När jag skulle rida upp för att göra halt - hälsning, så blev hon något springig.(Hon väntade på galopp) Men hon behöll formen och var stadig,så tänkte ''istället för att försöka reglera henne och börja bråka, så rider jag bara på frammåt'' och herregud vilken känsla!! Hon kändes asball. Halten blev klockren!

Kommentar av dommaren: Mjukt ridet på häst som var ganska spänd och bitvis hög i sin nacke. Försök rätta ev. fel fattning så fort som möjligt om det händer igen.

Sammanfattning: Den händer så mycket mer i LB:3an än i LB2:an, det är mer övergångar osv. Så det är bara att jobba med! Är väldigt glad över att jag ens mindes programmet, och att Fleur endå försökte fast hon blev något spänd ibland.

Vi fick 56,06% och det känns faktiskt väldigt bra med tankte på att det var våran första LB:3a. 

Present!

Mamma kom precis hem och hade med sig en present åt mig!
Precis den färgen i pikee som jag saknar! Kommer bilder någon dag!


Mys dag i stallet

Idag hade jag hand om Eclaire.
Var inte i skolan idag då jag fått problem med min urinvägsinfektion igen.. Så då passade jag på att åka till stallet under dagen, jätte mysigt var det! Väldigt varmt för att vara september, 23 grader, men hur skönt som helst!

Eclaire behövde inte gå så hårt idag, jobbade henne på utebanan i 20 minuter.Hade inte så höga krav, gjorde lite åttor i skritt och trav för att mjuka upp henne, gjorde några ökade galopper men mest galopp på volt. Skrittade sen av henne i en halvtimme på slingan. Det kändes nästan som en sommardag, solen värmde så mycket, väldigt mysig dag!!


Bilder från dagen.

Högvreten framridning del 1

Högvreten LB:2

Okej något ville inte att vi skulle täva idag. 
 
Det hela började med att vi inte ens fick vara med. Lördag morgon var jag första reserv, det var 39 anmälda av 40. Då skulle jag ju så klart få komma med men de hade ändrat sig och ville bara ha med 39 stycken fast det skulle vara 40??? Så jag ringde och tjatade och tjatade tills de lät mig få vara med. 
 
Eftersom Högvreten är grannstallet så skulle vi gå dit. På vägen dit så skulle vi korsa stosommarhagen. Då hade någon lagt ner staketet. Det var ändå inte helt nere så då Yngve skulle kliva över fastnar han med en bakhoven i staketet och får panik. Han springer över mig med staketet och går omkull. Jag får honom över mig, han sliter sig tar sönder tyglarna och springer iväg. 
Kul. 
så vi får spendera en kvart med att försöka fånga en väldigt rädd, nervös häst. Då vi får tag i honom är han väldigt stressad men inte halt (puh) Kunde verkligen gått såååå mycket värre till. 
Men schabraket var grönt och jag hade inga tyglar. Ringde Tove och hon åkte och fixade tyglar (tack Tove) 
Jag fick också ringa Sara och be henne komma hjälpa oss eftersom vi var tvugna att gå över vägen med honom och hade inte lust att han skulle slita sig då med. (Tack Sara)
 
Väl vid högvreten var han fortfarande väldigt stressad men jag tänkte hoppa upp och kolla att han inte var halt i alla fall och det var han inte. Men han var vääääldigt hysterisk och det gick inte att skritta. Så fort jag red nära en annan häst dampade han sönder så fick hålla mig undan hela tiden. Han har inte varit så här *pigg/hysterisk/galen* sedan förra vintern. 
Jag hade svårt att rida honom och han var sjuuukt spänd. Gick som en arabhingst och jag hade inte mycket kontakt alls. Bitvis kändes det helt ok men han var alllllderes för spänd.
Utanför banan sa funktionärerna åt mig att hålla mig undan eftersom han var som han var. Och då är det ju viktigt att tillägga att han aldrig är så här på tävlingsplats i vanliga fall.
 
Inne på banan var han sjuktstark innan startsignal men han var inte så tittig på något bara vääldigt spänd. Programmet gick bra jämfört med var vi vart med om innan men så fort det var en raksträcka fick jag bara sitta och bromsa. Eftersom han var så spänd fick jag inte egenom mina signaler, det blev mistag som fel galopp, taktfel, osv. Jag är inte nöjd alls. Överhuvudtaget. Så här ska det inte bli och allt var bara FEL. Alla våra rutiner höll inte. Vi brukar knoppa, lasta, ta  ut, visa allt i god tid sedan rida fram i godtid osv. Nu var allt helt mot vad vi brukar och han blev stressad. Inte alls så här det ska vara och tävla och jag är inte alls nöjd. Har satt på mig själv att alltid rida över 60% och nu fick vi 57% så är inte nöjd alls! 

Men nu ska vi ta det lungt ett tag. Den här hösten ska vi träna träna träna, galoppen ska bli BRA och ingen stress. Augusti blev det sammanlagt 7 starter vilket är väldigt mycket så nu ska vi ta det lungt. Bara två lokala kvar den här hösten, en i oktober och en i november. Annars ska vi bara på klubbtävlingar och ha kul där han känner sig trygg!
 
Vissa saker är jag vääldigt nöjd med ändå. Sista trav programmet efter galoppen var väldigt bra. Ökade traven var super och sedan tillbaka till vanliga traven var galant. Halten var bra och uppridningen var vekligen super, halten satte han som han aldrig gjort något annat så hade han inte varit med om allt det där och varit mindre upprörd och spänd hade det gått sjukt bra och det känns bra att det är så i alla fall. Dommarens kommentarer var precis som jag tyckte så det var bra!
(Tack Tove igen för att hon red hem honom då han fortfarande var så stressad)

Dressyrtävling 9sept - LB:2

 
Framridning: Planerade att jag inte skulle rida fram så länge, 20 minuter är perfekt för mig och Fleur! För rider vi fram i 30 minuter, så känns det som jag måste underhålla henne i 10 minuter när hon redan är på topp för att gå in på banan vid 20 minuter, och det kan resultera i att både hon och jag blir tröttare och mer urfokus. Nej,20 minuter är perfekt!
Skrittade fram henne i en låg form, och efter ca 5 minuter tog jag upp henne i formen. Började då lägga volter i olika storlekar, flytta henne lite för skänkeln, göra någon öppna, samt motställde, för att få henne lösgjord. När hon kändes fin i skritten (gått kanske 10 minuter) så börjar jag trava, gjorde då ungefär samma sak som i skritten, och när traven kändes ok så började jag göra lite delar av programmet. Som ökningarna, tio meters volter, halter osv. Väl i galoppen jobbade jag henne på en femtons meters volt, och när hon kändes lösgjord i galopppen så gjorde jag några ökningar i galopp. Då kanske det va någon minut till min start och då travade jag runt och gjorde någon avsaktning till skritt.

Banan: Hade förväntat mig en spänd Fleur, men gick in på banan och började trava på en gång och red runt i lite volter, och hon kändes inte det minsta spänd! Avslappnad och rund i formen,stadig!
Inridningen i arbetstrav kändes bra, hon var rak och halten kändes mjuk. Tiometers volterna kändes som jag gjorde lite stora, men fick 7or på dom så det känns bra. När jag skulle göra travökningen så ökade jag inte så mycket, det ångrar jag,menmen. Den ökade skritten som var vårat problem förra gången vi starta LB:2 var mitt mål att få henne lugn, att vi inte skulle få några travinslag, (Fleur blir väldigt taggad i skritten, då hon vet att det är galopp efter) Men herreguuud vad duktig hon var!! Helt avslappnad var hon, kände att hon tagga till lite i hörnet, men jag behöll lugnet och kramade mjukt på tygeln, och Fleur väntade på mig tills jag bad henne att komma fram i trav, så duktig hon är! Därav fick vi en 8 på skritten, HELT otroligt. Det trodde jag aldrig! Förra gången tror jag vi fick en 4. I galoppfattningarna kickade hon lite av glädje, men hon kändes lugn och avslappnad, mina femton meters voltar var väl inte dom bästa, galoppökningarna kändes bra! Halten var inte så bra, hon blev lite urfokus och över tygeln i början. 

Kommentar av dommaren: Prydligt ridet. Stundtals lite spänd och blygsamma mellan gångarter.

Sammanfattning: Jag är jätteglad över Fleur, hon var inte alls lika spänd som förra gången vi tävlade. Det var mina vägar som jag kan jobba med. Så det är kul att det är mig själv jag kan jobba med, och inte att Fleur är så spänd så det inte går. 

Vi fick 61,66% och jag är sååå glad och extremt nöjd. Förra gången vi debuterade LB:2 så fick vi 53,??. Så det har hänt endel.

Amanda har alla bilder, men förhoppningsvis får jag dom snart! Bilden ovan är från gårdagens LB:2. Ser ni att min superfina donut har åkt ut?! Så synd :( 

Ett inlägg om LB:3an kommer ikv.

12 timmar på tävling

Åkte till stallet 06:30 imorse, kom hem vid 19.00. Har varit för trött för att sätta mig ner och skriva om hur klasserna gick. Men skriver mer utförligare inlägg imorgon om varje klass. Kan iallafall säga att jag är HELNÖJD över både min och Fleurs insats idag! Vi har kommit varann så nära. Och det är så kul att jag lärt känna Fleur så bra så jag vet exakt hur hon funkar. Vi blir bara bättre och bättre,tillsammans. Som ett team.

Här är massor av iphone bilder från dagen. Sara fotade JÄTTEfina bilder som kommer sen! Åh vill visa er nu!!

Jag och min hästskötare. Som även är min allra bästavän! Vi bjuder verkligen,haha..

Jag och min lillasyster som funktionärer.
Dagens ridpass 9 september

Idag red jag ut på en sån där riktig härlig uteritt tillsammans med Linda som red lilla Roy :)
Vi red Gokart-rundan, vilket jag inte har gjort på jättelänge, och galopperade väldigt mycket i ett friskt tempo. Och bara njöt! Det var helt underbart!
 
Skrittade tillbaka Yngve från tävlingen, vi var jättesnygga!
 

Första klassen avklarat!

Såååå nöjd! Taggar till LB:3an nu. Skriver mer när jag kommer hem! /Nathalie


Varför startar Fleur med storhästar?!?!
Jo precis, Yngve är storhäst och Fleur är D-ponny. Fleur är INTE uppklassad, och jo det är faktiskt en lokal tävling!

Anledningen till att Fleur tävlar bland storhästar är för att hon står på ett ridcenter med 17 andra storhästar, och när det är hemmatävlingar (lokala samt regionala) där så går det att lösa att hon får starta bland storhästarna. Och man får faktiskt tävla med sin ponny i storhäst klasser, bara att det är krångligare vid anmälan osv. Dock är det inte många som vill det, då det är svårare som ponny att få samma % som en storhäst, då storhästar har mycket större steg, bättre förutsättningar osv. Med andra ord, det är svårare för mig på lilla Fleur med sina 148cm att hamna bland toppen av storhästar på mankhöjden 170. Startlista för imorgon

Ja som ni ser! Natta startar 08.07 och jag startar 09.30! Håll tummarna för oss! :DDMin dag

Åkte först till Högvreten och fixade inför tävlingen. Ponnyn är knoppad! Hoppas dom håller tills imorgon bara! Tagga till imorgon då vi starta LB:2 och debuterar LB:3. Så galet taggad!!!!


Efter att jag varit hos Fleur så gick jag till Grana och fixade Eclaires saker. Hon skulle bara vila idag, men gick med henne i tio minuter runt ovalen och pratade med Amanda!
Torsdag/Fredag/Lördag

I torsdags var tanken att rida ut men Natta var i stallet, och henne har jag inte träffat på jättelänge!! så då blev det att vi red tillsammans i ridhuset istället eftersom hon skulle träna LB:2an som jag också ska tävla!
 
Vi skrittade fram ute och väl inne kändes han pigg och glad. Passet gick väl i början kanske inte helt ok. Han hostade väldigt mycket så fick ta en paus. Sedan då jag galopperade kändes han halt. Eller galoppen var bara jätte konstig. 
tänkte att jag skulle ta galoppen i andra varvet för att kolla och galoppen blev bara bättre och bättre desto mer han fic galoppera. Tillslut var den bra. Tänkt att jag bara skulle rida igenom programmet en gång och då var han jättefin! Typ ingen miss. Det blev att några var ivägen så fick avbrytra och så men annars kändes allt väldigt bra! Red bara typ 35-40 minuter 
Fredag:
Tanken idag var att rida ut men innan jag åkte till stallet fick jag hög feber, började hosta och mitt huvud kändes som om det skulle sprängas bokstavligen. Åkte till stallet och fick hjälp av några i stallet vilket var väldigt väldigt snällt!
Red ut på Yngve barbacka nere på slingan ett varv i skritt innan jag gick upp igen. Red runt på en oval bana ute lite i trav. Yngve jätte pigg och glad! Galoppen idag kändes mycket bättre men red inte alls länge eftersom jag mådde piss. 
 
Lördag:
Först red jag Oreo. Min lilla syster red Roy, en B ponny. Vi ska ta hand om dem imorgon också för familken Hjerten är bortresta (: 
Martina frågade om vi ville rida ut till högvreten och det ville vi! Men en bit bort började det hagla och det slutade inte så vi gav upp så vi var helt genomblöta. Vi gick till ridhuset istället. Det var tur för det började hagla stora bollar typ och det lät som om hela ridhuset skulle braka. Helt sjukt. Det lät så mycket så jag fick ont i öronen typ. 
Jag jobbade på att Oreo skulle ta lika mycket stöd på båda tyglarna och det gick faktiskt väldigt bra! Red bara typ 30 minuter. 
Sen skrittade jag barbacka på Yngve lite. Han var pigg idag med och jättefin! Gjorde mycket öppnor och slutor. Sedan red jag lite på ridbanan i många volter och så! Travade lite med och gjorde volter. Det ända jag stör mig på är att han är superpigg men så fort man böjer honom lite blir han så otroligt långsam. Red lite i galopp och det var helt ok. 
Sedan red jag lite ute på ovalen igen då blev han superfin verkligen. Gjorde lite fattningar från trav och han var jättefin så testade göra från skritt och det var de bästa fattningarna han gjort från skritt hitills! Han har typ inte ens kunnat göra det förut. Så drog lite på gränserna och gjorde även från halt som han gjorde super! DUUKTIG! 
OBS jag rider ju alltid med sporrar men han gjorde allt detta idag utan sadel, sporrar eller spö!
Taggad inför imorgon!
ååhååh är han inte bara världens finaste! Dör typ lite. 
 

Torsdagens ridpass

Glömde uppdatera er om ridpasset med Eclaire. Det allra första som vi var helt ensamma, utan Nathalie. 
Det gick faktiskt bra, tog lite längre tid med burkarna osv då allt är helt nytt! Men när man kommer in i det så går det ju fortare. Det var flera gånger jag råkade ta treans burkar, men kom på mig själv när jag höll i den. (När jag hade Space där, så stod hon i box 3.) En gammal vana.. 

Red i kanske 45 minuter, mycket skritt avbrott och när jag väl jobbade henne så var jag väldigt noga med att hon skulle lyssna på mig, och inte slippa undan. Galoppen var såå fin! I slutet red jag igenom LB:3, och blev förvånad att jag faktiskt kan det! Så nu är jag inte alls nervös inför imorgon då jag och Fleur ska debutera våran första LB:3. Är även stensäker på LB:2an. SKÖNT!!
Iallafall, Eclaire var väldigt fin och både hon och jag var nöjd efter ridpasset. Återigen, Galoppen var underbar!

Amanda&Yngve, och jag&Eclaire.
Space update

Jag har fått tag i tjejen som köpte Space av dom vi sålde henne till i Februari. Så här är lite bilder på Space i hennes nya hem!


Terräng i Nyköping 5 september

I onsdags var vi och terrängtränade i Nyköping, där jag även ska tävla nästa helg :)
Amoure visste vad som gällde och var väldigt taggad! Förra träningen var jag väldigt ofokuserad så jag hade redan från början bestämt mig för att jag skulle rida mycket bättre, vilket jag förstås gjorde då ;)
Vi började med att galoppera och hoppa fram på en liten låda vilket gick bra, och sedan gick vi vidare till en liten bana på tre hinder, en stock på runt 70 cm som vi hoppade två hinder och en annan upphöjd stock på 90 cm.
Sedan var det vatten, tyckte att vattnet var väldigt fint faktiskt, hoppade även en rulle i närheten av vattnet.
Fortsatte med kombination, upphopp, nedhopp, smalhinder, grav, stenmur och två hus (70 och 80) och allting gjordes väldigt enkelt av min fina ponny :D
Riktigt, riktigt nöjd med honom. Han var verkligen SUPER duktig!
Pausar uppe på kullen :'>

Ett ridpass jag minns väldigt väl..


Lilla Space!<3

På väg till skolan

Idag hade jag turen att ha nära till stallet så jag åkte dit innan skolan då jag börjar tolv (:
Amoure fick stå inne och sedan red jag Gällstarundan tillsammans med Sara och Martina vilket gick jättebra.
Nu sitter jag på bussen på väg till skolan så vi hörs ikväll då jag även ska skriva om onsdagens terrängträning!
/Tove


Utverdering av Faluryttarsällskap/Sveden Ponnyklubb

Utverdering av Faluryttarsällskap/Sveden Ponnyklubb
 
Dressyrmeetinget var det FARS som anordnade men det hölls på Sveden Ponnyklubb. 
Jag kan ju endast tala för hur det var att stå uppstallad där.
 

Parkering: Vi fick parkera transporterna precis vid boxarna nästan vilket var väldigt bra, inte alls långt att springa emellan osv. Dessutom stod det på grus, väldigt bra! 
 
Boxar: Boxarna var heelt nya. Underlaget i boxrna var super. Grunden var sand och sedan var det spån över. De hade fixat i med spån innan och allt så man bara kunde ställa in hästen då man kom! Det var öppet för dem hela tiden så de kunde stå och titta ut men de kunde inte röra varandra alls! En sak som jag inte vet är negativ eller så, förmodligen bra är att det var liksom bara väggar i boxarna vilket gjorde att de inte kunde se varandra innefrån vilket gjorde tror jag att de blev mer ifred om de ville det liksom. Fast de kunde ju alltid se varandra om de stack ut huvudet! 
Det ända var väl att vår box var ganska mörk. De andra hade vita väggar men det gjorde inte så mycket!
Boxarna låg precis bredvid ridhuset och ridbanan, hur bra som helst!
 
Framridning: Då det regnade ute hölls tävlingarna innomhus så då blev framridningen ute. De hade en väldigt stor ridbana men underlaget var inte alls bra första dagen. Så då hade de en mindre ridbana. 15x35 typ väldigt liten alltså. men det fungerade väldigt bra och underlaget var bra!
Andra dagen var tävlingen ute och då var underlaget bra. Då var även framridningen på samma bana. VÄLDIGT bra. Så man kunde liksom rida bredvid banan. Tredje dagen var det som första dagen. 
 
Banorna: Första dagen var det i lillaridhuset. Alltså 20x40. Det var inget dommarbord vilket var bra. ridhuset var int heller så tittigt men det var mycket fåglar i ridhuset som skrämde många hästar. Dessutom låg läktaren väldigt högt up så hästarna såg inte människorna utan hörde dem bara. 
Dock hade vi bara problem med tittheten första dagen. 
Andra dagen var ju då banan på utebanan. Väldigt bra, dommaren satt i en bil, inget tittigt, hästarna fick se allt. Tredje dagen desamma som första.
 
Cafe: Cafet hade inte tillräkligt mycket tycker jag för ett meeting. Bara lite fika och en macka typ. Fanns typ paj men allt var med kött. Dessutom låg cafet en bit bort. 
 
Rosetter: Tyckte de var lite små, dessutom delade de inte ut någonting till meetingpriset osv. Priserna var väldigt dåliga. Typ strumpor och tvättmedel, INTE OKEJ. 
 
Lägerstugor:
Var helt ok! Två dubbelsängar hade vi i våran, som om man vore på läger liksom. Kostade per person 250 kr. Så 500 kr per natt. Lite dyrt men vi fick jääätte god frukost bufe VARJE morgon vilket var suuuper så då var det prisvärt!
 
Övrligt: De hade väldigt bra ridvägar som vi promenerade på! Sen var Svedengård väldigt väldigt fin. Typisk gård i Dahlarna var finare! Fanns massor och titta på och så! Sen var alla vääldig trevliga!
Vi hade turen att snälla rebecka fodrade alla hästar både morgon och kväll så jag och mamma var ute på massor med äventyr också!
Mamma tyckte resan var superkul och även jag! Ska dit nästa år med!
 
Svårt att säga om betygsättning för man var ju väldit glad varje dag pga att det gick så bra! Men man måste ju också tänka på om det exempel hade spöregnat alla dagar eller om det hade gått dåligt. 
 
Jag ger dem mellan 3-4 Hästskor! Lite orolig

Är reserv till samma tävling som Natta! Sjukt kul vore det om vi får tävla mot varandra HAHA nej men liksom hur ofta händer det!?
Men jag står ju som sagt reserv och det är 3 dagar kvar liksom. Ush gillar inte alls då det blir så här för då kan jag inte planera!! 
Dessutom är det min första tävling utan min mamma med mig haha. Nej jag ska inte köra själv utan tävlingen hålls i grannstallet! Hur bra som helst så jag kan bara skritta över dit. Därför kan jag ju hoppa in som reserv hur som helst men vill ändå ha tid på mig att planera, knoppa osv. Dessutom börjar tävlingen 8 på morgonen. Vore inte så kul att få första start då liksom.
Får se!

Minnen.

Har så mycket fina bilder från detta ridpass! Alla de här bilderna utom de sista är helt ovisade (vet inte ens om jag sett dem innan...) Saknar verkligen ponnyn när jag ser dessa bilder. Han var så fin <3


Äntligen!

Nu blir det att åka kommunalt till stallet för att äntligen rida min lille plutt. Hatar att vara så sjuk så man inte kan rida!
Uppdaterar senare om hur det gick.
// Amanda


Svar på en fråga


Jag vill inte kalla det ridskola, då jag inte tycker Högrvetens Ridcenter är som en ridskola. Här får bara dom med ridvana gå, det finns knappt någon i min ålder. Utan det är vuxna ryttare, väldigtväligt duktiga! Man rider nästan alltid en och samma häst hela tiden, vissa pendlar mellan 3 hästar osv. Är man tillräckligt bra får man även tävla hästarna, på klubben och även ute på lokala. Som jag gör med Fleur. Men ja, jag rider på ''ridskola''. Fast vill hellre kalla det att jag tränar och tävlar ponnyn Fleur på ett ridcenter.

Jo, har precis blivit medryttare på Eclaire. En storhäst som gått msv dressyr, 1.10 hoppning samt fälttävlan. Vill du veta mer om henne är det bara följa oss här på bloggen nu i framtiden!


Hade en d-ponny förut som vi sålde. Läs mitt inlägg om varför jag sålde henne och hur det blev med henne här ----> http://granaryttarna.blogg.se/2012/july/valdigt-personligt-space.html#comment

Hoppas du blev nöjd med ditt svar! 

Dag 2: Min första häst

Min allra första ponny var Wonder Boy, som jag hade på foder från Karlshem där de under somrarna har ridläger. En speciell ponny som trodde att han var hingst och såg allt möjligt som skrämmande, men annars världens mysigaste! Jättebra första ponny :)
Min första alldeles egna ponny var förstås London som var min i drygt ett år. En underbar ponny :) En liten bildbomb från detta ridpass kommer senare ;)
 
 

Stockholmridsport reashopping


Gårdagens ridpass

Först red jag i min markarbetes/hopp grupp som jag rider i varannan onsdag, fick rida Korvete. En storhäst född 2005.
Mitt första intryck när jag tog tyglarna var att hon var väldigt mjuk! Genade lite i hörnen men det blev bättre och bättre!
Vi "värmde" upp hästarna i alla gångarter, gjorde mycket volter, ökningar, motställde osv. Fokus idag var på våran sits innan, över och efter ett hinder. Väldigt nyttigt! Korvete tyckte det var super kul att hoppa, och även jag.. Som inte hoppat på ganska länge! :)

Efter ridpasset var det att göra höpåsar, och sedan fixa häst nr 2 - Fleur!
Vi jobbade på kvarts linjen mestadels av ridpasset, ställde och motställde, skänkelvikningar, osv. Idag tänkte jag mycket på min yttertygel och då kände jag enorm skillnad! Hon blev SÅ fin. Riktigt rund och stadig i formen hela tiden!! Galoppen kändes helt underbar. Lätt det bästa ridpasset nånsin på ponnyn! Efter sa kjelle "det har hänt mycket mellan dig och Fleur och det är jättekul! Det var väldigt många gånger hon var jättefin och allt såg okompliserat ut. Nathalie, ALLT var posetivt idag!"
Kommer kunna leva på det här ridpasset länge! Är super taggad inför söndag :)

En bild på Fleur innan ridpasset, och en bild på Korvete när hon tävlar.

/NATHALE


Lite bilder på Space del 12Guess vad Tove ska göra?


Nytt foder

 
Här om dagen åkte jag och mamma till granngården. Vi har inte riktigt varit nöjda med Hippo och har därför valt att gå över till Kraft. 
Vi har valt fodret Musli plus. Så här skriver de:
KRAFFT MÜSLI PLUSS Nu med 9 mån hållbarhet!
Koncentrerat kompletteringsfoder (koncentrat) Har hög fetthalt som tillför energi samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner. Passar till vuxna hästar som äter ett lämpligt grovfoder enbart eller ges i en foderstat kompletterad med spannmål.

- Högpresterande
- Andel stärkelse 30%
- Andel fibrer 9%
- Ångkokt i 60 minuter
- Omega 3 & 6 från växtriket
- Komplett med mineraler & vitaminer vid rekommenderad giva
 
Den ska vara precis som Kraft sports, alltså för tävlingshästar men skillnaden är då att det är Musli vi har köpt. 
Det som är väldigt roligt är att fodret luktar helt underbart, som godis typ och man vill äta det själv! Yngve var helt galen i det i alla fall (:
Jag får följa upp och se hur det fungerar. 

Roadtrip

Fick oväntat sällskap på vår lilla roadtrip. Nu Nyköping!


LA

Nu kommer en liten överaskning. 
 
Så här har min årsplan lite sätt ut. Att jag jag ska rida LB:2or i höst, i vår rida många LB:3or sedan nästa höst debutera LA. 
Anledningen till att jag inte velat debutera LA är att Yngve är i travprogrammet redo för LA men galoppprogrammet är jag inte säker på att vi klarar av. 
Det är halft igenom i galopp med förvänd och 10 metersvolter i galopp. Vi har precis börjat med fövänd och han har precis börjat klara av 15 m utan att bryta av. 
 
Men här kommer det som gjorde att mina planer blev lite förstörda. 
Vi har ju granacupen här på grana där man tävlar ena dagen i dressyr och andra i hoppning. 
Jag var helt inställd att rida LC och LB precis som jag gör nu men eftersom jag böev placerad i en LB får jag inte starta LC. 
Så nu funderar jag på att rida LA. Diskuterade det med Lisa och hon tycker jag ska rida igenom det helt från början till slut utan att ha tränat det för att se hur pass svårt det är och sedan efter det avgöra. Så så gör vi!
Blir väldigt spännande faktiskt att se hur vi lyckas haha. 


Videor på Space


Sista ridpasset innan vi sålde henne, minns hur länge jag satt på hennes rygg och vägrade hoppa av henne. Visste då att det lär vara sista gången jag satt på ponnyn..

Dag 1: En bild på mig och min häst

De här bilderna påminner mig om att vi måste ha en porträttfotografering snart! Dessa bilder är tagna i december och är i princip de enda jag har, vilket är väldigt trist. Någon frivillig fotograf?


Sista LB:1an Sveden dressyrmeeting

Tyvärr kommer ni inte få se LC:2an där jag kom trea och den andra LB:1an för mamma raderade dem innan jag hann se dem..
 

Jag kände redan på framridningen att jag inte hade med bakbenen som jag ville och var tvungen att rida med spö en kort stund. Framridningen var jag ganska besviken på och kände mig inte superpepp på att gå in i ridhuset. 
 
I ridhuset kändes det redan bättre. Fokuset på framridningen var ju att extra böja honom och få bort att han nästan hela tiden är rakställd. Men han kändes betydligt bättre runt skänkeln. 
Dommaren var trevlig och frågade om jag var redo innan och ringde i klockan. Besvikelsen slog mig direkt då han ställde sig snett i första halten. Jag tänkte typ "vafan" eftersom jag lätt kan ta 8or i inridning och uppridning. Men så red jag vidare. Travökningen var inte alls bra. Han ökade inte speciellt mycket och dog helt vilket han inte brukar. Andra galoppfattningen tog han allderes för sent och uppridningen blev sne igen. 
Helheten var väl att ridmessigt var han bättre, mer rund osv men vi gjorde fler missar. Jag var inte riktigt helt nöjd men han var också ganska trött efter tre dagar. 
 
Jag tänkte att om jag har tur hamnar jag runt 60 men chansade på 56. Haha förstår ni schocken då man får 66.9%?
Låg etta till sista ekipaget vilket hade tävlat på intermediere så det var kanske inte så konsigt. Hon hade fått över 70 i alla klasser så hon var dömd till att vinna. Men att bli tvåa var i alla fall väldigt kul!
 
 

Söndagens Lisa lektion

I söndags red jag för Lisa. Vi pratade väldigt mycket om blandannat meetinget och så. Yngve kändes väldigt väldigt fin på framridningen. Så himla kul verkligen!
Jag brukar ju träna väldigt mycket programridning och så med Lisa inför tävlingar och så men eftersom jag inte hade någon tävling den helgen så gick vi igenom lite nya saker. 
En sak är att Yngve inte riktigt kan sätta under sina bakben i volter, grejen jag gör då är att jag svänger för mycket och så blir det en liten bromsreaktion. Vi tränade då på att bara kunna styra med sitsen! 
Såg inte så fint ut men ganska coolt att han nästan snurrade runt bara på hur jag satt!
 
Sedan var det galopp och då, som jag ofta gör känner jag att han inte riktigt lyfter på benen. Han liksom släpgalopperar och det är också för att han inte orkar. Men då jobbade vi med att korta upp honom korta sträckor (då blev han himelskt fin) och sedan släppa honom efter några steg så han lär sig att då man jobbar rätt får man belöning. Vi gjorde även så i traven (:
 
Så såg såg vi ut igår!

Lite bilder på Space del 14Svar på fråga

Hejsan! Väldigt fin blogg med mycket fina bilder ♥ Amanda du fotar väldigt fint. Jag undrar vad det är för objektiv du använder? Gillar er gröna stil ♥ Vem tävlar i vilken gren föresten? MvH Anna & 60 shettisar :)

Svar:

Tack Anna! :D
Jag fotar nästan alltid mina ridbilder med mitt Sigma 2.8 70-200. Ett riktigt grymt objektiv som även fungerar att fota innomhus med! 

Jag tävlar dressyr, Tove tävlar hoppning och fälttävlan och Natta har på senaste tiden börjat inrikta sig mer i dressyr men förut var det kanske mer hoppning?? (Hoppas det svaret var ok Natta och Tove ;) )

 

Vår första header haha!

HAHA oj tove försvann.. fan.


Avskrittning

Skrittar av ponnyn efter ett kort men mycket effektivt galoppass på slingan!
Känt på en ordentlig terränggalopp och jobbat litegrann ;)
/Tove


Nu j*vlar!

Ska berätta varför bloggningen inte blivit av.

Först och främst bestämde jag ju mig för att inte blogga tills vi alla var lika aktiva, för som ni vet har jag inga problem men att göra typ 9 inlägg per dag haha. 
Men sen krashade vårt internet för några dagar sen. Alltså har vi inte haft något internet och jag har inte heller haft 3G på telefonen. PLUS att bloggappen inte fungerar. Det har alltså inte varit enkelt. Nu har pappa köpt nytt internet som kom precis så nu kan jag blogga!
Som om inte det var nog fick jag söndagkväll jättehög feber. Jag låg hela måndagen helt handikappad med väldigt hög feber i min soffa. 
Idag är jag hemma, även idag med feber men jag kan stå upp idag! haha. Som om inte det räckte känns det som om mitt huvud ska sprängas hela tiden och min hals har dött så har ingen röst. 
Det här är inte alls bra för jag missar lektioner i skolan som jag inte kan missa och bloggningen lider. 
Just nu känner jag mig pigg så ska försöka skriva lite inlägg!
 
Planen var igår att jobba NH med Yngve men Linda åkte dit istället och fixade allting bara. Idag är hon där också och skulle rida lite på slingan tror jag (:
Imorgon om jag orkar ska jag försöka ta mig till stallet!
Min lilleskrutt <3
 

En liten lista

Söker lite inspiration så snodde den här av Erin. Har gjort en liknande på min gamla blogg men nu har jag ju ny ponny (sedan ett år, haha) så det gör ju inget :D 

Dag 1 - En bild på mig och min häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 – Varför ridning får mig att må bra
Dag 15 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!


Lite bilder på Space del 13Helgens shopping

Shoppade som sagt lite i lördags :)
Det var rea på våren/sommarens varor på Stockholm Ridsport så jag och Martina var förstås tvungna att åka dit!
Jag hittade ett Eskadron-schabrak och ett ridtäcke från Schockemöhle. Ridtäcket är speciellt något jag verkligen behöver, och dressyrschabrak har jag bara två stycken så det skadar ju inte det heller ;)

Schabraket är egentligen inte svart, men det är väldigt mörkbrunt. Hoppas det blir fint i alla fall :)

Mitt första intryck av Eclaire

Kom in i stallet och ser en fin flugskimmel stå där på gången med örona frammåt. Kliar henne och då vill hon klia tillbaka. Väldigt mysig,personlig och social. 

Och ridningen då?
Något stel i ena varvet, men hon är ju trotsallt 18 år. Jobbade mycket med ledande tygeldag,och efter ett tag släppte det och hon kändes väldigt fin! Gjorde mycket skänkelvikningar och öppnor för att få henne lösgjord. 
Galoppen var minst sagt UNDERBAR! Kändes som att sitta i en soffa ungefär,haha. Gjorde förvändgalopp samt ökade lite. Fina häst!!


Följ mig

...på instagram (: Lägger inte upp så jättemycket bilder, men en del så följ mig gärna! På instagram heter jag tnodemar, kommentera vad ni heter om ni vill att jag följer er också! (; /Tove


Eclaire

Har precis kommit hem från stall 1, dvs Grana. Har som sagt provridit hästen jag pratade om igår. Och det kändes väldigt bra, Nathalie (ägaren) var väldigt trevlig och allt kändes bara så kul och åh jag är så glad att jag får chansen av henne att rida hennes fina häst! Ett stort plus att det är på Grana då jag saknar att vara där väldigt mycket, människorna är bäst där!! (Amanda och Tove nu kommer vi träffas oftare,wihoo)
Som ni kanske förstår så är jag medryttare på henne nu. Ska rida henne redan nu på torsdag, och även lördag. 
 
Eclaire heter hon, kallas för Klara. ca 162 i mankhöjd. Gått medelsvår dressyr, 1.10 hoppning och fälttävlan. 


Så nu har ni en till häst att följa på den här bloggen. Jag ser väldigt mycket framemot att visa upp henne här på bloggen, hoppas ni också ser framemot att följa oss! Detta kommer bli kalasbra. 

Videor när min lillesyster riderSvar om outfit

Postat av: Linnea

FINT! Berätta var allt kommer ifrån, är tröjan du har HV Polo? Supersnygg, måste köpa! Schabraket är det från Hööks?

2012-08-30 @ 10:29:12 
URL: http://idalinneawass.devote.se
Tröjan är inte HV Polo utan Paul & Shark från USA!
Schabraket är som du trodde från hööks :D Röda lindor går ju att hitta överallt, men de är från Horze. byxorna är Kingsland! Bootsen är Catago, tränset från Myone. Ridhjälm John whitaker (:

VINNARE AV MEETINGPRISET!?

HAHA läste precis min mail och fick reda på att jag var bästa ekipage på de lokala tävlingarna i Falun oc tog därför hem meetingpriset!?!?! ALLTSÅ VA!? HAHA så jävla glad just nu. Betyder också att jag får fria startavgifter nästa år, 1000 kr billigare i min plånbok!!
GUUD vad glad jag är nuuuu!

Provridning?!?!

Imorgon ska jag provrida en häst för att bli medryttare! Det är ett sto och hon står på det stallet där jag hade Space förut,Grana. Får väl se hur det blir med det! 

Efter provridningen så ska jag till Fleurisen och rida igenom LB:2 och LB:3. Kan dock inte LB:3 än! Så har lite smått panik.. Men det löser sig!

Så galet taggad inför tävlingen nästa helg! Kommer bli grymt.Yngve och jag, ett år tillsammans


Det är helt sjukt men idag har jag haft min älskade häst i ett år. 
Jag minns det som igår. Det var en onsdag. Yngve kom efter hoppträningen och jag hade inte kunnat tänka på något annat hela timmen. 
Dessutom var han lite sen så satt ivrigt och väntade. Sen var han plötsigt hos oss!
 
Vi har verkligen varit en bergochdalbana helatiden. Han kan bli helt fantastisk och då har jag lagt kraven där och sedan har vi plötsligt fallit och inte ens kunnat trava. 
Men när jag ser tillbaka så är det ändå helt sjukt hur mycket vi utväcklats och det är så svårt att se det ibland. 
 
Yngve har varit min bästa vän i ett helt år på så många sätt. Varje gång jag ser honom fylls jag av lycka och jag har alltid svårt att lämna honom. 
Jag gör allt för att han ska må så bra som möjigt och går hela dagarna och tänker på honom. 
 
För ett år sedan var ett mål att få honom att galoppera, inte streta mot bettet hela tiden osv, nu ligger vi på en helt annan nivå.
Det är inte bara det att jag fått honom att utväcklas utan HAN har verkligen fått mig att utväcklas. Jag är en helt annan ryttare nu och det är bara tack vare honom. Jag älskar verkligen den här lilla hästen med den stora personligheten så himla mycket.
 
Första gången på hans rygg
f
De senaste veckorna
l
 
Fast vi har kommit så himla långt så är det ändå sååååå mycket mer vi kommer att lära oss. Vi har så mycket framför oss. Jag älskar dig bebi ♥

Lite bilder på Space del 11Min dag

Idag hade jag uttag så det var tänkt att jag och Martina (Oscar) skulle rida ut, men det har regnat sedan igår så vi kände oss inte så jättetaggade, speciellt inte med tanke på att regnet tilltog när vi skulle rida...
Istället bestämde vi oss för att hoppa lite i ridhuset, eftersom att det inte var en enda människa i stallet och ridhuset därmed var ledigt :D
Vi byggde fram en liten, smal mur, ett smalhinder med däck under samt en linje med två räcken :)
Amoure var riktigt taggad och tyckte det var jättekul! Allt var okomplicerat men den smala muren var lite konstig.
Linjen med de två räckena hade fyra galoppsprång mellan och vi avslutade när andra hindret låg på drygt 1m, och det kändes busenkelt :)
 
Sedan åkte Martina och jag till Stockholm ridsport och shoppade lite, bilder kommer!

Prisutdelning LB:1 med mera

RSS 2.0