ridpass i video

Här får ni då jag red på ridbanan idag. Tränade som sagt mycket övergångar och att övergångarna ska vara mjuka och fina. Formen kanske inte är topp 10 men vill ha bjudning först och främst.


Bilder från Ridbanan


Inte så många, men i alla fall något!



Haha

Jag tror att London är en mästare på att göra knasiga miner men samtidigt se bedårande ut. Haha!

Ridpasset idag

Först red vi ut på slingan och travade mest. Gjorde allt det Gun sa till mig att träna på och det fungerade finfint! Han gick på riktigt ordentligt, och ibland gick det till och med lite för fort.

Red sedan tillbaka och red en kvart på ridbanan. Han behöll mycket av energin han hade på slingan och tränade mycket på serpentiner och avsaktningar. Han har haft väldigt svårt med fin övergång från trav till skritt och gör halt så fort man vill sakta ner. Vi tränade på det och han lyssnade verkligen! Blev inte alls lika många uppstopp.
Han var super duktig idag! Dock Yngve gillar att peta i jackan med munnen och kärleksnafsa men idag fick han med en bit av min arm hahaha.

Mer bilder kommer sen!



Tog hand om Amoure!

Idag tog jag hand om Amoure igen. Gjorde iordning allt innan jag tog in honom. Hade med mig ett äpple som han fick utanför hagen och det blev han glad över.
Tog in och borstade honom ordetligt. Han tyckte det var jätte trevligt tills han blev lämnad i stallet för Antargo gick ut. Det var helt ok för vi var ändå nästan klara. Han var lite stressad på väg ner till hagen men gjorde mycket halter och så och då lugnade han sig.
Bilder från hagen idag

Min fina




Ridlektionen idag

Det gick hur bra som helst! Vi löste problemet med att han varit seg. Eftersom att han är så känslig så bara att jag är lite för mycket bakåtlutad så segar han upp sig. Så fort jag lutade mig lite mer fram så gick han iväg i full fart! Hoppas att det inte var bara något som hände idag.
Imorgon tänkte jag rida ute på slingan och på ridbanan, så synd att det var så bra väder idag men så var jag tvungen att rida inne, 21 grader varmt! ÅH. vill att det ska vara så varmt helaaaaa vintern haha.
Bjuder på härlig sommarbild på mig och Oreo från i sommras!


Mysig tröja

Tycker det här verkar vara en riktigt mysig tröja från Schockemöhle.
Hur mysigt är det inte med ludd i luvan? Dock inte särskilt praktiskt i stallet kanske...
Gillar färgen också, den gör en så glad på något sätt :)

Tar hand om Amoure!

Ja nu är det Amanda här faktiskt haha. Jag borstade på Amoure igår eftersom att Tove är bortrest. Skulle ha fixat allt med mat och så men det hade blivit missförstånd så Toves mamma var där och fixade det, jättesnällt!  Han var i alla fall jättemysig men det märks att han är ung och att han inte riktigt känner mig. Tyckte nog jag var en konstig tant som bara kom och tog ut honom och borstade haha.
Han är ursnygg tycker jag också! Ska bli så kul och se hur det kommer att gå för Tove och Amoure!
Lite bilder jag tog på Amoure några veckor sedan!



Min vecka

Jag red ju i fredags med magont. Det bloggade jag om. Kvällen mådde jag värre. Lördag hade jag ont och red inte. På söndag bestämde jag mig för att rida och det gick sådär. Men mådde dåligt efter. Måndag red Linda markarbete och Yngve gick omkull. Gjorde mig upprörd men han klarade sig fint. På tisdag kunde jag inte rida och jag tyckte det var dags för Yngve att få vila och få upp sin energi. Var bara i stallet med pappa och borstade på Yngve, eller pappa gjorde det medan jag mockade haha (;

Onsdag var mammas kompis från USA här. Hon har hästar i USA och har tränat araber och massor så de red ut i skogen tillsammans. Yngve var dock super pigg och bockade och höll på, kunde verkligen inte stå till så jag hoppade upp och red honom 10 min på ridbanan. WOW vad det gick bra.
Yngve går verkligen som bäst då han har energin. Måste nog öka havre och hösilaget han får. Just nu får han 6 dl per dag men funderar på att öka upp det till 9 dl per dag då han går hårt. Har får 5 kg hösligade nu tror jag men vi kanske ska öka till 6 nu när betet i hagen också börjar ta slut.
Idag mår jag lite bättre så det blir ridlektion för Gun senare idag. Hoppas på en pigg häst!

Bild från framridningen från Granatävlingen! Bilden är tagen av Johanna



FÖRLÅT

FÖRLÅT för att jag inte bloggat på ett tag. har varit allvarligt sjuk sedan i torsdags och legat inne på akuten och massor med skit. Har inte haft ork att ens sätta på datorn. Känner mig så dum! Försökte gå in och blogga igår men hela internet var nere -.-
Jag börjar bli bättre i alla fall och kan gå tillbaka till skolan imorgon. Stallet har jag faktiskt åkt till i veckan men har inte ridit så mycket pga magen. Mer om det sen!

Shoppat grimskaft


Åh space kommer älska sitt nya grimskaft, hihi!
Köpte det här grimskaftet till henne i veckan, finns att köpa här: 
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=420460&deptid=95&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC



Dagens ridpass

Mamma hade redan varit i stallet på dagen, när jag var i skolan. Hon hade mockat, fixat mat o allt sånt där. Så det ända jag behövde göra var att rida, skönt att slippa mocka ibland! hihi. Red i ridhuset idag, jobbade mest i skritt, och med skänkelvikningar och halter. Space var ganska jobbig ibörjan av ridningen, men i slutet slappnade hon av och då kändes det bra!
Men det måste finnas dagar som känns lite sådär halvbra för att det ska kännas riktigt bra dom dagarna som det går riktigt bra.

Inga bilder.. Känns lite sådär :/ Ska be någon fota i helgen när jag rider! Så det blir lite mer bilder, lite roligare o läsa då. 



Amoure hissar!

Jag brukar alltid ha en saltsten i boxen, ifall att hästen känner ett saltsug (haha) men när vi var på Gekås i våras så köpte jag även en Himalayasten. London (min förra ponny) tyckte inte alls den var intressant men nu när Amoure står i boxen har den minskat med femtio procent. Han tycker verkligen om den!
En klar hiss från Amoures sida :)

Veckans failbild

Har tänkt börja med veckans failbild, både gamla och nya bilder.
Här kommer den första! Njut ;)
Amoure var otålig och blev arg när jag tyckte att han skulle stå stilla ;)

Få bort hår från hästens täcken

Läste det här nyss på agrias hemsida, faktiskt ett jättebra tips :)

Agrias text:

Den kalla årstiden har många hästar täcke på sig ute i rasthagen varje dag. Täckena blir efter ett tag rejält ingrodda med både lera och hår.

Förutom den eviga kampen mot lera som finns på stora delar av täcket, om hästen går i en lerig hage, kan allt hår som fastnar vara ett problem. Om täckets insida består av ett mjukt fleece-liknade material kan det kännas hopplöst att bli av med de hårtussar som täcker hela insidan på täcket. Lösningen heter gummiskrapa och finns att köpa i alla välsorterade ridsportaffärer. Med den kan du snabbt borsta bort alla ingrodda hårstrån. Gummiskrapan är också suverän att använda på hästen när den fäller.


Såhär ser gummiskrapan ut!







Spaces släkting till salu ;)



Typ: D -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Hingst -  Födelseår: 1995
Namn: Skattegårds Porter RNF 156
Mörkbrun, 147cm.
e. Silverlea Buckskin RNF 96 (elit)
u. Panja RNF 1263 (elit)

Porter säljes som godkänd hingst och läromästare. Pga avveckling av ponnyavel på mitt stuteri.

Porter är fantastiskt snäll i all hantering och ridning. Han är även snäll att betäcka med. Ger snygga, rörliga, trevliga avkommor som även hoppar bra.

Säljes av uppfödare till dig som kan ge denna fantastiska ponnyhingst ett bra och varaktigt hem.

Ser helst att du ringer snarare än mailar. Jag svarar naturligtvis på mail.

Besök gärna min hemsida för mer bilder och information: 
http://nf.skattegards.se/?page=porter_om

Länk till youtubeklipp:
http://www.youtube.com/watch?v=3H0E371UaZ8&f eature=related
Han har vunnit 5 och 6-årschampionatet i dressyr. Han är också placerad i upp till och med FEI-dressyr.
Pris 65 000 kr

Vilken snygging!
Dom tävlar LA:1 på 74 %! Kolla videon:
http://www.youtube.com/watch?v=3H0E371UaZ8&feature=player_embedded#!

Tove hissar!

En stor HISS till er läsare!
Ni uppmuntrar oss att fortsätta blogga, kommenterar och besöker!
Vi har inte fått en enda negativ kommentar sedan vi startade bloggen och det är riktigt roligt :D
Men jag måste ändå fråga;
Är det något speciellt ni saknar som kanske kan göra bloggen ännu bättre?

Skattegårds Space



You are my sunshine ♥


Markarbete för Lollo

Åkte till stallet direkt efter skolan, skulle vara framskrittad till 16.20, och slutade 15.20 så det var lite bråttom. Men jag hann! :D 
Vi övade mycket lydnad idag. Space var lite fundersam och undrade varför hon skulle stanna innan och efter bommarna, men det gick endå bra! :) Efter träningen som var en halv timme, red jag på andra sidan ridhuset, travade i båda varven och sen skrittade jag av henne runt slingan.

Har inga bilder från idag, så får bli en bild från i somras!





Skogspromenad

Amoure var inte särskilt fotogenisk idag.
Skönt att vara ledig! Men har ändå känt mig trött och mest flängt runt. Har städat en del här hemma, börjat packa och sedan tog jag cykeln ner till stationen för att åka till stallet.
Jag och Amoure gick en slinga i skogen idag, upp på berget och ner igen. Bra motion för mig också ;) Han var i alla fall snäll, märks att han fått mer förtroende för mig.

Min vecka

Den här veckan är, som jag skrev, lite speciell.
Idag är jag nämligen ledig, men det är hela skolan, men imorgon är det endast min klass som är ledig under dagen. Men klockan tre ska vi vara på skolan för att kliva på en buss som ska ta oss till flygplatsen. Vi ska nämligen till Polen!
Lite läskigt sådär, på något sätt, att åka iväg med klassen, men det kommer nog bli kul.
Dock är det inte bara en rolig resa, vi ska nämligen under resan läsa om andra världskriget, besöka olika förintelse/koncentrationsläger med mera. Men det kommer bli intressant, och en lärorik upplevelse.
Därmed kommer jag inte kunna uppdatera alls onsdag, torsdag och fredag. Lördag morgon kommer jag hem igen :) Men jag ska ordna med lite tidsinställde inlägg som (förhoppningsvis) kommer upp.
Ha det bäst!

... och så lite text...

Ja, idag har det varit en fullspäckad, men rolig, dag :)
Ponnyn jag red på förmiddagen var alltså London, min förra ponny som åkte till sin nya ägare för dryga månaden sedan. Har saknat honom något enormt och när hans ägare ringde igår och frågade om jag ville komma och galoppera av honom kunde jag förstås inte säga nej.
Jag måste säga att han kändes mycket bättre än jag förväntat mig, gick alltså in med ganska låga förväntningar. Men han verkade känna igen min ridning, blev lite arg någon gång och la till något luftsprång men inte mer än så. Kändes helt okej helt enkelt :)
Sedan till Grana och Amoure där jag fixade allting innan det bar av hem och till ridskolan.
Där satt jag i ridhuset med kameran i högsta hugg, det var lite tornespel, teater/sagoritt och höjdhoppning. Vann höjdhoppningen gjorde Sofie & Musse som hoppade 150 cm. Helt otroligt!
Nu ska jag slappa resten av kvällen och försöka få lite saker gjorda, är nämligen ledig imorgon och tisdag (fram till tre) och detta är en speciell vecka, vilket kommer resultera i att Amoure får lite vila men det gör ingenting då han varit så duktig :)

Min dag i bilder


ridpass med Yngve

Det gick sådär. En sak är säker i alla fall att han går mycket bättre på tredelat men kände inte att han hade någon energi. Red honom ganska hårt så han fick stå inne sen och vila.
Hoppas det går bra på torsdag då jag rider lektion för Gun (:
Ska öka hans havre och låta honom vila onsdag.








Dagens mini-shopping!

Idag på förmiddagen har jag varit i lite affärer och shoppat, blandannat en tröja från HM som ser ut som kingslands tröjor för endast 129 kr! Köpte faktiskt den på barnavdelningen,haha! :)


Kingsland tröjan



HM tröjan



När jag kom hem åkte jag direkt till stallet och mocka, fixa mat, bytte vatten osv. Idag ska Space få vilodag, imorgon ska vi markarbets träna för Lollo! :D

Dagens planer

Idag har jag mycket att göra...
Först ska jag nu på förmiddagen åka och rida en viss ponny, blir hämtad nere vid stationen halv tolv.
Sedan ska jag försöka ta mig hem igen, blir nog en del promenad men det gör inget. Sedan är det öppet hus på ridskolan här där jag bor som jag tänkte kika in lite på, och på kvällen blir det stall och Amoure-fix.
Om jag kan ta mig till stallet direkt efter att jag ridit så kanske det blir så, och skippar öppet hus men jag hoppas min plan ska fungera :)
<3

Space och hennes medryttare

Jag har världensbästa medryttare till Space, hihi! :)







Hoppas det var okej att jag tog bilderna på er två,Sabina.



Schockemöhles nya kollektion

Var hos Tove idag, fixade headern! Vi kollade även igenom några kataloger som jag plockat med mig från Stockholm Ridsport i Upplands Väsby som jag besökte idag, mer om det senare.
Fastade för en del i nya kollektionen från Schockemöhle.
Dock ogillar jag vissa saker som det nya märket de satt på schabraken, tycker det ser lite billigt ut. Annars tycker jag att de nya täckena och transportskydden är snyyygga!

Gillar det äldre mer stilrena märket. Klockrent måste jag säga. Gillar det vinröda schabraket, tittade på den idag men tror inte den passar min fux! Ska införskaffa mig en annan beige.

Jag tycker även att Schockemöhle är ganska prisvärt jämfört med andra märken!

Framridning till dressyrtävling!

Bilder som Sara tog tror jag! Eller Erin, inte säker men tusen tack!
http://tvaryttareenponny.blogg.se/



Åh vill ut och tävla!

Lördag 24 september

Idag följde jag med mina kompisar för dom skulle provrida två ponnyer. Det blev ganska många timmar i bilen, tre timmar dit, och sen tre timmar hem. Följde med som fotograf, fotade nästan femhundra bilder,haha! Här är mina favoriter från dagen. Mer bilder på deras blogg: http://tvaryttareenponny.blogg.se/

Första ponnyn,Opaline.





Dom tre överstabilderna är det ägaren som rider ponnyn!





Andra ponnyn, Sanna.





Tre överstabilderna är ägaren som rider!













Snygg häst man har.


Yngve i ny lädergrimma!

bebis<3

 


Smörja hovar?

Vad säger ni om att smörja hovar? Och vad smörjer ni med?
Jag smörjer med Linfröolja för jag har hört att hovfett torkar ut? Sen smörjer jag inte varje dag heller.
Använder även linfröolija till annat som närborrar och mungipor


Smörjde Yngves hovar idag!


Dagens

Idag blev det ett lätt pass i ridhuset, jobbade med lite olika vägar och att Amoure hela tiden skulle vara följsam. Han var mjuk och fin i båda sidorna. Tycker bara att det är lite jobbigt att svänga åt höger där han gärna skjuter in bogen men det jobbar vi på :)
Han var annars pigg och glad som vanligt.

bilder!










<3

Första bloggtävlingen

Nu startar vi bloggens första tävling :D
Tävlingen är i samarbete med Cavallus och vi lottar ut tre vinnare bland de som anmält sig.
Böckerna du har en chans att vinna är Ryttarens Guide, Balans till häst och Den inre ryttaren.
För att anmäla dig behöver du:
- Lägg in bilden ovan samt en länk till detta inlägg på din blogg eller liknanade (självklart får du vara med även fast du inte har blogg)
- Kommentera detta inlägg med länken till bilden på din blogg, skriv även vad du föredrar att läsa om på en hästblogg (utrustning, ridpass, åsikter osv). Glöm inte bort att fylla i din mejladress!
- Följa vår blogg på Bloglovin.
Tävlingen avslutas 22:a oktober.

Imorgon då blir det header!

Imorgon ska jag hem till Tove och då ska vi jobba på headern!

Bara så ni vet. Tohej!



Så här var det vi tänkte från början! Får se hur det blir imorgon.


Svar om sadel!

Katrine om Bilder från igår!:
Ser himla snyggt och trevligt ut! En liten fråga bara, vad har du för sadel? :P

SVAR:
Jag har en Equipe Close Contact, alltså från Selleria Equipe Italia. Tycker den är extremt bekväm och bra!



Dagens uteritt!

Jag var i stallet lite tidigare än Tove och gjorde klart allt. Sedan vandra jag runt lite runt hagarna och Yngve hade väl fått syn på mig och sprungit fram till grinden och väntat, GULLUNGE. Han fick tusen pussar och massor med gos. Det älskar han, han stod och njöt medan jag kliade honom bakom örat. Tove dök upp och medan hon hämtade Amoure betatde jag Yngve.

Ställde Yngve i övrestallet och gjorde i ordning honom i sällskap av mamma och Tove. Sedan red vi ut tillsammans över vägen. Vi red gokartrundan i mestadels skritt och trav. Vi vände halvvägs pga gokarts.

I stallgången gosade vi massor och sedan fotade jag honom ute! Finaste prins.


Bebis står och väntar på mig!









Mer bilder kommer sen!

23 september 11

Idag red jag ut på andra sidan vägen tillsammans med Anna & Amanda.
Amoure var otålig när vi stod på stallplanen och ville iväg fort, men som vanligt så var han lugn när vi gav oss iväg. Inga som helst problem :)
Han är så härlig att rida tycker jag, pigg och positiv och går fram överallt, trots att det är liite läskigt ibland ;)
Vi red på grusvägarna och växlade mellan trav och galopp, tänkte rida gokartrundan men de hade igång alla gokarts så det kändes dumt att rida förbi, så vi vände och red tillbaka.
Efteråt fick Amoure gå ut i hagen igen, så härligt att jag slutar tidigt på fredagar, kommer kunna rida ut efter skolan även när det börjar bli mörkare :D

Stå fint, vad är det?

Amoure förstod inte riktigt det här med att stå fint. Han ville helst följa efter mig och det här var det bästa vi kunde åstadkomma. Bäbisponnyn <3
Observera att det var tänkt att han skulle stå typ fem meter längre bak :p


Mys med mamma

Är hemma idag från skolan och mamma från jobbet så tog fram massor med kakor och tittar på Stallkompisar!
Ska till stallet runt två och rida ut med Tove!

Kwik-Out

Ni kanske känner till denna stigbygel som kommit upp i hästvärlden, Kwik-Out. Så här skriver hööks:

En av marknadens säkraste stigbyglar! Stigbygeln öppnar sig då foten trycker mot sidan, vilket eliminerar risken att fastna och bli släpad efter hästen. Rostfritt stål.

Det låter ju super men priset är högt på dem. de kostar mellan 800-1800 kr. Tycker ni att det är värt med så dyra, fast säkra stigbyglar. Mamma köpte ett par här om dagen och jag har blandade tankar om dem. Tycker de är lite dyra, fast åt andra sidan köper jag schabrak för det priset, då borde jag kunna köpa ett par stigbyglar som är säkra?





Bilder från framridning på hopptävlingen

















Alla bilder fotade av: http://tvaryttareenponny.blogg.se, tack så mycket för bilderna bästavänner!



Du är bäst

Du är den bästa <3






Idag red Linda och det hände en del

Idag red Linda Yngve, min lilla syster. Hon red lektion för Gun men han visade på att han var halt innan men efter ett tag försvann det. Ska bara rida ut imorgon med Tove.
I morse fick nämligen Yngve sina vaccin mot influensan, botilism och stelkramp. Kanske det hade något med hur han gick idag?
Vaccineringen gick sådär, visade sig att han fick panik då de skulle vaccinera så de fick använda brems på honom och då gick det bra. Jag var inte där alls. Skulle velat vara där men jag blev inte informerad. Mamma blev informerad i stället.
Men nu är det gjort i alla fall. Vet inte vad jag tycker om bremsning. Jag förstår att man gör det för hästens bästa och att den får hästen lugn osv och att de inte känner smärta lika mycket men tycker ändå att hela grejen är läskig.

Skogsritt

Idag skrittade jag ut på Amoure med mamma som sällskap.
Vi red först uppför klätterbacken och sedan bilrundan. Han var positiv som vanligt och gick fram överallt, han börjar dessutom lyssna mycket bättre när vi ska svänga undan för träd. Mina ben kommer i kläm ibland ;)

Grimskaft



Vilket grimskaft föredrar du av alla dom här?
Bumulls grimskaft, kedjegrimskaft, grimskaft med panikhake, eller ludd grimskaft? :)



Vilken färg?

Vilken färg hästen får beror på arvsanlagen, alltså hästens gener. Alla färger som en häst kan ha, härstammar från bara fyra färger. Anlagen för färgerna svart, svartbrun, brun och fux finns hos alla hästar.

Dom fyra "grundfärgerna" modifieras vilket resulterar i att hästar blir skäckar, skimlar osv. Det är då anlag som gör att pälsen blir mörkare eller ljusare än den ursprungliga standardfärgen. Det är därför det heter brunskäck, svartskäck, brunskimmel osv. för att berätta vilken av standardfärgerna som ligger till grund. Vad det gäller fuxfärgen så används ordet röd istället för fux, som vid rödskimmel.

fux+fux=fux
Ett fuxsto som betäcks med en fuxhingst kan bara få ett fuxföl. Detta för att båda föräldrarna saknar anlag för svart färg. För att det ska bli en fux med ljus man och svans, som färgen en haflinger har, måste både hingsten och stoet ha anlag för ljusa skyddshår.

Brun + brun = ?
Om du avlar med två bruna hästar kan dom få föl som är både bruna, fuxar eller svarta om inte en av dom bruna hästarna har dominanta anlag (homozygot) som gör att alla avkommor blir bruna oavsett färgen hos partnern. En skimmel kan bara födas om antingen stoet eller hingsten är skimmel. Chansen att få en skimmel ökar betydligt om båda föräldrarna är skimlar. Men även här är det samma sak som hos dom bruna hästarna, om en skimmel har dominanta anlag blir alla avkommor skimlar.

Från Equipages hemsida!


 Amoure är mörkbrun, hans pappa är mörkbrun (nästan svart) och mamman är brun åt det mörkare hållet så hans färg är ganska självklar :)
 


Medryttarponnyer

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om alla olika medryttarponnyer jag haft. Fast haha, det är bara två stycken ;)

Prins Bertil ''Berra''
En söt liten shettis som knappt var inriden. Han kunde helt plötsligt få ryck och dra iväg i full galopp. Man kunde fatta galopp och så bockade han av en, eller så tog han bettet och stack, haha riktigt busig! Annars var han väldigt mysig att rykta/mysa med. Hon som ägde honom hade räddat honom från slakt, hon hade fått köpa honom billigt av dom som tänkta slackta honom..





Ååh, jag var ju typ lagom storlek på en shettis då! 

Ben
Som ni kanske vet, så provred jag honom för att ha honom på foder. Men det klickade inte,så vi tog inte honom på foder. Men min kompis, Elin, tog honom på foder och nu har hon köpt honom. Var medryttare på honom i kanske fyra månader(?) I början gick det inte så bra, men efter att vi lärt känna varandra så gick det bättre och bättre för varje gång. Sista gången jag red honom så hade Elin lektion för mig, och då kändes det kanon bra! I ridningen så var han snäll och pålitlig. Och supermysig i hanteringen!

Jag & Ben


Elin & Ben




Mörk uteritt

Erin följde med mig till stallet idag. Hon red Space, och jag red Oscar. Oscar är en c-ponny som står i samma stall som Space, och jag brukar hjälpa till med honom lite då och då. Vi red ut på andra sidan vägen i ca 40 minuter. Vi skrittade bara för det var så mörkt och blött. Usch vad det är tråkigt när det blir så mörkt så fort, i somras kunde man vara uppe jätte länge men det var fortfarande ljust ute. Nu blir det ju mörkt typ vid sex - sju. Trist! Iallafall, Ponnyerna var duktiga, pigga o glada! :)
Imorgon och på fredag har min medryttare Space. Om ni har någon ponny/häst, har ni medryttare eller rider ni alla sju dagar i veckan? :)

På dom här bilderna nedanför så är det Martina som rider sin lilla ponny Oscar, dom är riktigt fina tillsammans tycker jag :'D






Täcken?

Nu kommer ju regnet och hösten och det blir bara kallare och blötare. Hur gör ni med täcken?

Själv sätter vi på Yngve ett tunt regntäcke då det regnar ute, annars går han naken ute och inne tills vidare.

Vet att det finns mycket åsikter om man ska ha täcke eller inte och så vidare. Men själv tror jag det är från häst till häst. Yngve lägger knappt någon vinterpäls så därför gör jag som jag gör. Men sen kan andra hästar som kanske islandshästar gå utan hela vintern.

Sen tycker jag själv att det kanske inte är så mysigt att stå ute och vara blöt hela dagen, men det kanske inte Yngve tycker haha, kan ju inte läsa hans tankar men jag tror att han gillar att vara torr.



Bästa Iphone Appen! Kolla!

Fick tips om bästa appen till Iphone! My Horse! Där kan man ta han om sin häst, borsta, rida dressyr, hopp tävla och massor! hur kul som helst hahaha. Man kan köpa olika hästar också. Dock tog det lite tid innan jag fattade någonting. Man måste läsa ordenligt bara sen så mer man kommer upp i level så mer kan man göra!






Här hittar ni Appen för Iphone, finns säkert för android.


Ny köpta grejor!



OBS. Proboil är för kliande man och svans. Har börjat använda det och hoppas det fungarar!
Tänkte även att grönt passar ju fuxar i så köpte på mig ett schabrak.

Glöm inte skicka in bidrag till veckans outfit!!!


En liten undulat har rymt

Alla i stallet har nu märk att en liten Undelat har rymt hemifrån och bor nu mera vilt utanför Grana. Tycker att det är härligt att den är fri men det lär inte klara många kalla nätter till.

Vi i stallet måste hjälpas åt att fånga in den tycker jag.


'

Bilder från dressyrträningen

Första och sista är mina favoriter.
Var han fin i vitt?

Halvbror

Hittade den här bilden på Amoures halvbror, Cap Rory, som faktiskt ska starta ungponny SM i dressyr i år. Spännande!

uuuteritt

Red barbacka idag, skrittade ut en sväng i skogen. Klättrade och hade det allmänt mysigt (: Ponnyn var pigg och glad! Imorgon ska Erin rida Space och jag ska rida Oscar, blir uteritt då också.

Såhär såg vi ut idag:





ridpasset idag!

Ja jag kan ju säga på en gång att ridpasset inte alls kändes ok. Han var omöjlig att forma i volterna och galoppen var jätte svår. Tror jag börjar inse det stora problemet nu. Sedan vi bytte till rakt bett har han varit mycket mycket mer spänd och slängt med huvudet alltså inte alls velat slappna av.

Jag pratade med Frida efter passet. Hon sa exakt det jag har känt av innan jag ens hann säga det då jag tog upp om det raka bettet. Hon sa att det är bättre att rida på tredelat tills han är lite mer utblildad och kan forma sig utan tyglarna till hjälp.

Dock fungerar det raka bettet på rakt spår men inte på böjt. Ska rida på tredelade på fredag så får jag se skillnaden. Förhoppningsvis blir det bättre.








'

Tack till Nathalie som fotade!

Tråkigt med ridhusbilder men ridbanan är för blöt!


Första dressyrträningen

Första dressyrträningen för Gun idag alltså.
Skrittade fram innan och sedan började vi arbeta i traven. Fokusen låg på att han skulle bjuda fram av sig självt och vara jämn i båda tyglarna. Han blir lite stark i höger tygeln och välter in lite med bogen ditåt så han var lite arg på mig när jag tvinga honom att jobba lite mer, men han gav sig ganska snabbt.
Jobbade mycket på raka spår, både längs fyrkantsspåret och på diagonalerna där fokusen låg på att Amoure skulle bjuda även genom hörnen vilket han gjorde klockrent mot slutet!
Avslutade även med lite galopp längs långsidan med ett rejält tryck och tempo, vilket vi både tyckte var härligt :)
Sista avsaktning från trav till skritt var så underbar, Gun bad mig att bara hålla handen stilla och istället använda magen och Amoure svarade så bra på det. Precis så det ska vara :)
Nu har jag fått massvis med tips som jag ska träna på till nästa gång, som tyvärr inte blir förrän om två veckor då jag är bortrest nästa vecka, men desto mer tid till att träna!
Fler bilder kommer :)

Lite bilder

Idag red jag för jag slutade tidigare. Pratar mer om ridpasset senare, och då får ni även bilder som Natta fotade. Jag fotade även Tove lite då hon red lektion!

Innan ridpasset tog Iffa de här.





Vill ni se filmer?!

Jag har lite filmer från fredagens ridpass i ridhuset.
Vill ni se dem? Kommentera på!


 


Dressyrträning ikväll!

Ikväll ska jag dressyrträna för första gången på mycket länge, och så är det ju första dressyrträningen på Amoure vilket ska bli spännande :)
Det blir alltid jätte stor skillnad när man har någon som står i mitten och säger åt en vad man ska göra eller ger små tips, behöver inte alltid vara något proffs heller fastän det är ett plus!

Hur ofta brukar ni rida för tränare?

 


Bilder från igår!

Här kommer lite bilder från igår! Känner att de här bilderna är lite bättre (:










Yngve passar bäst i Marin!

Tycker definitivt att Marin/Mörkblått är Yngves färg! Han passar så bra i det! Visst passar han i annat med som brunt/beigt, grönt, grått, vitt, svart men just mörkblått är sjukt snyggt!

Blir mer av det tror jag.





Bus i hagen!

Då vi släppte Yngve i hagen här om dagen efter vi badat honom så var det jätte kul att leka med Hero! Dock hittade jag bara två bilder från det fast jag tog typ 10. Hum undra var de andra är....







♥ finaste vänner.

  
  

Jag är så otroligt glad över att jag lärt känna er, Tove & Amanda.


Dagens ridpass

Amanda har redan skrivit om vad jag och hon gjorde idag, men jag kan väl berätta det endå,hihi!
Red först på ridbanan i typ en halvtimme, det var väldigt blåsigt, så Space blev lite spänd. Men när hon väl slappnade av, så var hon riktigt fin! Sista galoppen kändes kanon bra också!
Har märkt på sistone att Space blivit bärigare i galoppen. Innan rusade hon för att hon inte orkade samla sig, men nu kan vi galoppera väldigt samlat :') ´
Efter att vi ridit på ridbanan , så red vi ut en sväng. ''Hoppade'' några terränghinder, det uppskattades av Space, haha :D

Sara var så gullig och fotade mig och Amanda idag! Längtar så mycket tills du och Erin flyttar in på Grana.












Finafina ponny ♥


Grattis Roffe och Ninja!

Det är när man ser sånt här som man känner sig stolt över att vara svensk!



http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13642756.ab

Ridpass idag och bilder!

Jag var i stallet runt halv fyra och tog in Yngve. Jag red först på ridbanan med Nathalie och Sara fotade! Så snällt. Vi red på ridbanan i en halvtimme. Yngve kändes spänd och jag gillar inte underlaget på utebanan. Det blåste väldigt mycket också så det blev svårt för honom att konsentrera sig på det han skulle.

Vi bestämde oss för att rida ut sedan i en halvtimme.






Har lika många bilder till men dem får ni senare!


Dagens bilder

Det blev alltså lite fel inställning men ni får ha överseende med det.
Bättre med halvdana bilder än inga alls, eller hur?

Morgonritt

Idag blev det ett pass på slingan för mig och Amoure :)
Amoure var på bushumör idag och riktigt piggelin. Men det var bara roligt! Red runt lite i alla gångarter och sedan provade jag att hoppa lite stockar på ängen, de som är lite större. Och Amoure tog sats och hoppade även över alla grässtrån, han verkade tycka att det var super kul :D
Han är verkligen pigg att rida och har mycket energi, vilket jag tycker är jätte roligt. Dessutom är det ganska lätt att omvandla energin till ärligt arbete, men det blir nog bättre när jag hittat knapparna också.
Pappa fotade lite, tyvärr hade han samma inställning som jag använder i ridhus men det är ju bättre med några bilder än inga och det verkade som att ni var sugna på lite ridbilder. Så de ska jag börja redigera nu!
En bild på Amoure i hagen, fotad av Amanda, sålänge.

Läskiga får

Red ut med Lollo och Goldie idag :) Det blev mycket skritt, men även några sträckor i trav och galopp. Hoppade en stock två gånger också. Vi red förbi en hage med massa får i, haha och Space tyckte dom var lite läskiga. När dom sprang emot oss och sa ''bäää'', så trodde hon dom skulle attackera, haha söta ponnie!

Imorgon ska jag be någon fota när jag rider :)


Är med och tävlar!


Favortit på Emmishopen.
Länk: Asslatjejerna


Blöt häst

Vi badade Yngve idag. Han stog helt stilla och verkade tycka om det (: Nathalie gjorde fin fläta i svansen sen och så drog vi på fleece täcket så han kunde torka (och inte rulla sig) Jag smörjde även in hovarna med Linfröolija. Skillnaden med den är att det inte torkar ut i längden som hovfett. Dessutom kan man använda det till näsborrarna och mungiporna.









Yngves ridpass idag

Idag red Linda Yngve. Jag gick med med kameran. Vi gick först i skogen (bilrundan) i 30 minuter kanske. Vi borstade honom ordentligt innan och pysslade massor!

Efter skogen red linda ut på slingan och hoppade några terränghinder! Superfint.












Sen fotade jag massor med bilder på Amoure som Tove får lägga upp sen.

Då vi tog in honom bestämde vi oss för att bada honom. Det var varmt idag och man vet inte när det blir nästa gång så vi passade på. Lägger upp bilder på det sen! Ska ut med hundarna.

Dessutom har jag köpt två saker! Mer om det sen


Min favoritponny på ridskolan

Jag började på Väsby ridklubb när jag var ganska liten, och Magi blev snabbt en favorit. 

Magi är ett gotlandsruss på 134,2 cm i mankhöjd (C-ponny) Han är född 1995, alltså 16 år. e. Grus 363
u. Impulsett 2650.
Magi är född på kolmårdens djurpark, huuur sööött? :') Han har med tidigare ägaren tävlat nästan i alla dicipliner. Han har tävlat FEI dressyr, LA hoppning (1 m), lätt fälttävlan med blandannat vinst i DM, ponnytrav och ponnygalopp. 
Magi har tre helsyskon, Mystik, Meteor och Majim.

Magi och brorsan Mystik.


Magis helbrorsa, Mystik.


Magi är en väldigt mysig ponny. Han ställer upp till 110 procent och vill alltid göra rätt. De allra minsta kan rida på honom utan att han hittar på någonting, men han kan endå gå fint med de mer rutinerade ryttarna. Magi har lärt mig otroligt mycket. Jag var ganska hopprädd efter att ha ramlat av en ponny tre gånger under samma lektion, Mandolin heter den ponnyn. Så jag fick börja hoppträna Magi, och tack vare honom började jag våga hoppa igen. 

Jag & Magi.










Bilder på Magi.




Jag är så otroligt tacksam för allting denna underbara ponnyn lärt mig!
Han är helt klart världens bästa läromästare.


Skuttat lite

Idag skuttade vi lite i ridhuset :)
Vi byggde fram ett sockerbitshinder (först med galoppbom framför och sedan utan) längs ena långsidan och tre bommar längs den andra.
Amoure var pigg och glad som vanligt, tyckte inte om sockerbitarna men var ganska lätt övertalad så vi skuttade över dem ett par gånget och det kändes bra. Med lite mer träning så kommer han bli riktigt fin :)

Mina gummistövlar

De här gummistövlarna vandrar jag runt i i stallet, de är faktiskt riktigt bekväma! Åtminstone för att vara gummistövlar ;) Som ni ser är de från Everest och inköpta på Stadium.
Svårt att ta fel på vilka stövlar som är mina!

Passet igår

Red då lektion med Gun igår. Vi tränade på ännu en gång alla övergångar och att de ska fungera perfekt. Oftaste blir mycket fel pga att han är så känslig. Då blev det ofta att han fattade galopp då jag inte ville det eller stannade då jag inte ville det. Det blir då min läxa till nästnästa torsdag. Annars var han jätteduktig, det roliga var bara att innan träning så var han seg men så fort jag red upp till Gun så fick han hur mycket krut i rumpan som helst, haha.

Då vi gick upp i stallet så stretchade jag honom och gav honom mat. Det tyckte han var super. Dessutom fick han massor med pussar (:

idag kanske jag ska åka till stallet och fota, men inte rida!

 


Finaste prins <3


Mobilinlägg

Gör ett litet iphone inlägg. Mitt internet hemma är dött plus alla bilder från igår vill inte laddas upp så är lite sur just nu. Ska se om jag kan göra ett inlägg från skolan. Lektionen gick super i alla fall (: ///Amanda

15 september 11

Idag blev det ett 45-minuters pass nere på slingan på en pigg och busig Amoure :)
Red tillsammans med Jennifer, och Amoure var jätte glad över att få komma ut och galoppera. Så det blev faktiskt ganska mycket galopp idag, åtminstone mer än tidigare ridpass, mest för att han själv ville det. Han var lite småbusig men gjorde för det mesta precis som jag bad honom.
Vi provade även att skutta över lite småstockar och Amoure tog i som bara den, jätte härligt var det :)
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, vi får se helt enkelt :)

Vad vill just Du läsa om?

Nu är jag hästledig i två dagar, idag och imorgon. För min medryttare har Space :) 
Så nu har jag jätte mycket tid till att blogga.. men frågan är? - Vad ska jag blogga om. Skicka gärna iväg en kommentar om vad jag ska skriva/berätta om :)



Om jag ändå vore rik...

Allt och lite till...

Helt sjukt..

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM


Rid aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga.

Har inte uppdaterat på ganska länge, men har haft så mycket annat att tänka på..
Men ska iallafall försöka fixa ett tidsinställt tills imorgon. Kommer publliceras runt 10.00 :)



Kan berätta lite om dagen idag också. 
Tänkte rida ut först, men det blåste så mycket. Så fick rida i ridhuset endå :( Hade inte så höga krav på henne, skrittade mest. Jobbade även mycket trav volter. Bilden är inte från idag, utan från ett ridpass för tre veckor sen kanske :)





Dressyrschabrak

Jag vill ha ett par dressyrschabrak, jag har endast allroundschabrak i nuläget och det är inte särskilt snyggt under dressyrsadeln. Jag vill ha ett från Schockemöhle men jag har tänkt skjuta upp det ett tag.
Hööks har ett enkelt dressyrschabrak för 149:- som jag funderar på, det finns i grått, vinrött och beiget.
Jag är lite sugen på ett beiget då jag gärna vill ha något lite ljusare, men ska nog åka till butiken och titta på färgerna, brukar vara bra :) Har dessutom 150 kr presentkort där!


149:- hos Hööks. Finns även i allroundmodell.


bett

Har ridigt på det tredelade nu sedan jag fick Yngve. Vi valde att rida på det eftersom att han var väldigt pigg i början. Men nu tycker jag att det tredelade är för skarpt på honom. Han gör väldigt skarpa övergångar och är lite spänd så ska pröva med det raka. Dessutom var det tredelade tror jag för litet. Så ska köra på rakt bett och se hur det går.

  


Igår började...

... EM i hoppning. Och även det för vår del så viktiga kvalet till OS.
Vi håller väl alla tummarna?
Vet att både Eurosport och Tv4 sport visar lite, alltid trevligt :)

failbild!

Veckans fail.



HAHAHA åh lillen.

Yngvis fick vila idag, Linda åkte till stallet och fixade. Jag var där en stun och pussade på honom och la på lite aloe vera.
På torsdag blir det lektion för Gun!



PS: GLÖM INTE ATT SKICKA IN TILL VECKANS OUTFIT.


Ridpass i regn och storm

Idag red jag, Amoure brydde sig ingenting om skorna och varken ömmade eller var varm. Hade först tänkt att vi skulle ge oss ut en sväng men det både blåste kraftigt och kom regn titt som tätt.
Amoure var på tårna när jag gjorde iordning honom och då slog jag genast bort tanken på att rida ut själv, vi ska inte utmana ödet ;) Så det blev ett lätt pass i ridhuset.
Jag känner att det är dags att höja kraven lite, tidigare ridpass har jag mest ridit runt så idag jobbade jag mycket med att reglera formen och få honom att söka sig mer framåt och inte krulla ihop nacken. När han väl förstod vad jag var ute efter gick det bra. I vänstergaloppen var han helt gudomlig att sitta på men i högergaloppen var han lite klurig, men ju mer knappar jag hittar och desto starkare han blir så kommer det bara bli bättre :)
Bildbrist

Hittat en sadel som sitter!

Ja som rubriken säger så har vi hittat en sadel som sitter! Frida i stallet hade den hos sig (Lantz Sadelkammare) Jag tror den kostar ny 30.000 och vi får köpa den för 15! och den är i super skick.

Vi hade väl inte tänkt oss en sådan dyr sadel, men vi har prövat alla sadelmagasinet och sadelmakarna har + nästan allas vida i stallet och ingen passar.

Fridas passar utmärkt, så himla skönt! Sadeln är en  Equipe Close Contact alltså från Selleria Equipe Italiana.



Halsring

Jag har haft halsringAmoure när jag ridit ut, och även allra första ridpasset, samt första galoppen.
Detta är för att om han mot förmodan skulle börja bralla eller liknande så kan jag lätt ta tag i remmen istället för att dra honom i munnen, som jag verkligen vill undvika. Har som tur är aldrig behövt använda den men den finns där som liten säkerhetsåtgärd, ifall att :)
Den flyter in i honom lite men det syns i alla fall :)

Bildbomb från dressyrtävlingen i lördags



Markarbetet idag

Red ute först, betet hade hamnat fel och massor med knas. Dessutom tror jag att det är för litet så ska köpa ett större och pröva. Rider på tredelat just nu men ska byta till rakt.

Då jag kom in i ridhuset bråkade jag och mamma, igen... så mamma fick gå ut. Vi red först över galoppbommar. Haha jag var nerövs redan då. Men sen red vi lite upphöjda och så mer jag red så mer försvann rädslan. Han var lite vinglig men tror det mest berodde på mig.

Imorgon ska han vila för han jag jobabt hårt i helgen!










hopptävlingen igår!

Linda och Yngve från tävlingen!




Favoriter från helgen!






Hovslagaren

Idag kom vår hovslagare, Maria, till stallet för att slå på framskor på Amoure för allra första gången.
När Maria kom in i stallet var Amoure lite misstänksam men han brydde sig ingenting när hon slog på skorna, dock blev han mer och mer otålig, uttråkad och tittade längtande mot stalldören.
När han sedan fick gå ut i hagen blev han glad och travade iväg innan han ställde sig och kissade länge, kanske det var därför han var så otålig? Rullade sig gjorde han också :)
Känns bra att han nu fått på sig skor på framhovarna, han kommer bara ha skor på fram tills det blir isigt ute och det är nödvändigt att använda broddar dagligen.

Hopptävlingen

Hann aldrig skriva om hopptävlingen igår, för jag åkte direkt från stallet till mina kompisars stall och kom hem runt åtta, var jättetrött så jag somnade nästan på en gång,hihi. Men skriver om gårdagens tävling nu istället, bättre sent än aldrig! :)

Skrittade fram runt slingan med Malin&Oreo , travade och galopperade på ridbanan. Sen ner till ridhuset, och hoppa fram. Hon kändes fin, men pigg. Första klassen så fick vi fyra fel, för min väg var för dålig och hon kom i alldeles för högt tempo. Mellan klasserna så var min ridlärare så gullig så hon bytte bett på Space medans jag lärde mig den andra banan. Andra klassen så red jag på pelham, hon kändes jättefin på det! Och eftersom jag hoppat på det tredelade innan så var hon väldigt uppmärksam på pelham :) Tyvärr blev vi uteslutna, pågrund av att vi gick omkull.. hela banan kändes kanonfin! Alla språng var jättefina och jag var supertaggad! Påväg mot sista hindret i grunden så blev svängen lite konstig, så jag sa för mig själv '' gå inte omkull, gå inte omkul!! '' men det var precis det vi gjorde. En sekund senare låg vi där på marken. Som tur va så gick det väldigt bra för oss två, ingen skadade sig eller nått. Men jag var besviken.. Jag var sååå taggad för att hoppa omhoppningen! :( Satte upp, och hoppade sista hindret i trav.

Amanda, Tove och Sara har fotat. Så bilder kommer! :)
Mamma filmade även när vi gick omkull.











Dom här bilderna har Amanda fotat!



Klåda i man och svans?

Som många säkert känner igen kan hästen få eksem under sommaren och klia sönder på man och svans.
USH jag avskyr det så jag har letat tips sen jag fick Yngve. En tjej i stallet sa att hon brukar använda aloeveragele i manen och svansen och det brukar försvinna, även vänner till henne har prövat och det försvinner.
Då var det ju tur för jag hade nämligen en aloevergele i Yngves plåsterlåda. Smörjt in man och svans och ska fortsätta så i någon/några veckor för att se om det blivit något resultat.
Aloeveragele går att köpa på Hööks tror jag. Aloevera är inte farligt på något sätt efter som att det är bara gjort på en växt. Man kan även ge Aloevera flytande i mat men det kan bli lite dyrt i längden.
Den är varianten har jag. Det finns även i spray form men det har jag inte använt.

Vet även att det finns shampoo som hjälper mot klåda,  vet någon vart det finns och köpa?

Vad som händer idag...markarbete!

Är taggad för stallet idag! Ska nämligen rida markarbete för Lollo. Haha får se hur det går som dressyrryttare men jag tror det blir superkul!
Bjuder under tiden på ett klipp på jag tävlar Orcus på väsby.
Inte världens bästa video men skyller på min lillasyster som filmade.
Lollo var även med och provred Yngve.

Amourisen


Veredus Olympic

Någonting som jag vill ha, är Veredus Olympic skydden. Riktigt snygga!





Seg uppdatering!

Förlåt för dålig uppdatering igår men då jag kom hem fick jag sitta i fem timmar och redigera bilder. Då jag blwv klar dog vårat internet, kul va?

Jag börjar inte fören om ett tag så jag tänkte jag kunde ladda upp bilderna nu men då har ju mamma tagit hennes dator till jobbet (som jag använder just nu pga att min dator är sönder) så det blir bilder ikväll från hoppningen.

Tog en bild från facebook från igår på Yngvis och Linda!




Andra sidan vägen

Idag gav vi oss på ytterliggare något nytt, vi red över vägen!
Vi hade sällskap i form av Marie och Bart, vilket fungerade jätte bra. Amoure stod snällt och väntade när vi skulle över trots att det fräste förbi motorcyklar och gick sedan lugnt över.
Det var mycket nytt att se idag men han var genomsnäll och gick fram överallt. Vi travade på grusvägarna och på hemvägen tog vi även en galopp på en raksträcka. Allting gick super :)
I galoppen började Amoure skutta i något språng och då tittade jag ned och såg att han bytt galopp, ett helt rent byte dessutom, så duktig :D

Från ridhuset

Tack till Amanda som fotade med min kamera!
Tove har tagit några med som kommer snart. Även Johanna fotade på utebanan.


Glad tjej haha.



<3


Dagens tävling

Wihoo, tävlade idag ju. Min och space dressyr debut :) Är faktiskt nöjd över dagen, med tanke på att hon gått dressyr en gång och det var flera år sedan och att vi red på det tredelade. På framridningen kändes hon kanon fin! Men inne på banan var hon ganska spänd. Space tyckte det var lite konstigt med dressyrstaketen, hon trodde det var upphöjda bommar, så hon blev lite fundersam när jag red bredvid staketen. Varje gång hon varit i ridhuset och det varit bommar osv där, så har hon ju fått gått över dom. Därför tyckte hon det var konstigt haha. 

Imorgon ska jag och Space tävla igen, men då är det hoppning! :) Kör bara 50, 60. Ska hoppa på det tredelade :)

Tävlingen idag och tävlingen imorgon är på hemma plan, så ser det bara som en möjlighet till att träna tills vi ska börja åka ut och tävla. :)



Här får ni en bild från idag, bilden är tagen på framridningen av Tove :)



tävlingen avklarad

Yngve var jätte duktig med mer till det sen. Vi kom till stallet sju. Släppte ut Yngvis i sjukhage medan jag fixade lite. Jag tog in honom och bortade. Knoppade honom sedan med.

Red ute i en halvtimme i bara skirtt på lång tygel. Han lyssnade väldigt bra. Sedan red jag på ridbanan, men det var så blött och det gillar inte Yngve haha. Men det gick bra. Han lyssnade och gjorde allt jag bad honom om!

Sedan ner till ridhuset och rida L:C då. Jag trodde han skulle vara lite skraj för dommaren men det var han inte så det var toppen! jag red pogrammet och tyckte det var hyfsat bra. Dock red jag fel en gång. Sämst eftersom jag ridit det här pogrammet hundra gånger.

Då jag fick mitt protokoll blev jag väldigt besviken. Hade sagt att jag skulle vara nöjd med 60% men fick 57%. Inte alls nöjd med det. Det jag tyckte var bra tyckte dommaren var dåligt och tvärt om. Agh.

Är as sugen på revange så ska ut någon gång om några veckor och tävla igen. Haha om jag fick bestämma skulle jag vilja tävla nu på en gång igen.






För mig är du bäst i alla fall <3


Gårdagens ridpass

Jag & Amoure, Nathalie & Space, Linda & Juni samt Johanna & Marilyn började med att skritta bilrundan, gick bra som vanligt, lite fredagsflummiga var vi allt. Sedan fortsatte Nathalie till ridhuset och jag, Linda och Johanna stannade nere på slingan och travade ett varv. Sedan var jag så sugen på att galoppera, och även Amoure, så vi tog faktiskt en galopp, och han var pigg men ändå lugn och sökte sig trevligt nedåt, kändes jätte bra :D
Amoure var ganska svettig efteråt så jag tänkte att jag lika gärna kunde svampa honom i spoltspiltan med rinnande vatten eftersom vi ändå håller på med invänjning av den. Men han var så pass lugn när jag svampat att jag provade att spola honom, och han stod snällt stilla nästan hela tiden, bara bakbenen som han inte ville få spolade :)
Tack till Linda också som hjälpte till att både hålla Amoure och slang.
Nathalie & Space, jag & Amoure under första ridpasset :)

taggad inför morgondagens tävling

Först red jag ut som uppvärmning med Johanna&Mary, Tove&Amoure och Linda&Yngve. Vi red bilrundan. Efter det red jag till ridhuset och övade på dressyrprogrammet. Gud vad fin Space kändes idag, stadig i formen, lätt i handen, hon kändes verkligen som en dressyrponny idag :') Vet inte om jag skrivit här på bloggen, men ska tävla dressyr imorgon! Mitt mål är att komma runt bara. Blir massor med bilder, både Tove och Sara ska fota på tävlingen :) Ska be mamma filma också!



En super gammal bild , hade haft henne i typ två månader där :)



Bilder från ridpass idag!

Hej, nu kommer bilder från ridpasset idag. Tove, Natta, Johanna och Linda red ut, skulle hängt med men mamma skulle fota så jag fick rida själv haha! Skrittade ute sedan red jag in i ridhuset. Mamma fota lite halvdålig haha.

Tränade pogrammet. Dock blev jag irriterad på att han gjorde halt i serpentinerna istället för skritt. Jag borde verkligen inte blivigt irriterad eftersom att han bara är känslig. Men var lite irriterad innan på mamma. Gillar inte att vara irriterad :(

Yngvis fick massor med beröm i alla fall och godis. Imorgon blir det stallet klockan sju. Ska knoppa massor och sånt. Dock har han kliat upp en del av manen. Någon som har tips hur man kan få bort det?





Ser ut som en ponny haha.





<3


snabbt mobilinlägg

Jag är hos en kompis nu och hinner endast slänga in detta mobilinlägg innan imorgon :) Amoure har varit världens bästa idag och vi har gjort två helt nya saker som gick galant! Imorgon ska jag i alla fall fota på tävlingen i stallet så då får ni bilder :D

Spaces avkommor


Space har fått två föl. Jag vet egentligen inte så mycket om dom, men skriver iallafall det jag vet.

Hennes första föl heter Skattegårds Hoppsan och är ett sto, född 2002. 

När jag kollar i blåabasen så har Hoppsan fått åttor och nior på sina gångarter.
Har hittat några bilder på Hoppsan när hon tävlar, ryttaren heter Karin Vedberg.




På dom här bilderna är det Ida Linder som tävlar Hoppsan.





Hoppsans pappa heter Rips Eloge och är en riktig snygging!



Spaces andra föl heter Skattegårds Skye och är ett sto, född 2005.




Skye har fått åttor, nior och sjuor på sina gångarter. 
Såhär står det om Skye: Camus första avkommor är lovande, bl a tilldelades Skattegårds Skye guld vid SNF's RIKS-utställning 2005.

Skyes pappa heter Gullabos Camus och är riktigt fin!







Gullabos Camus har vunnit både 5- och 6-årschampionatet i dressyr 2002 och 2003.






Kort skoldag

Idag har jag en riktigt kort skoldag, vilket jag har varje fredag, börjar 9.40 och har bild innan lunch, matte efter lunch och sedan slutar jag 13.30 :)
Dessutom ska jag ju rida i eftermiddag och jag blir alltid så taggad :D

tävlingskjorta

Ska ta och inköpa den här tills på lördag för jag tycker den är snygg och billig! Dock skulle jag vilja ha en ljusblå, vet någon vart det finns?




Vila

Idag är det vila för Amoure, men vi fortsatte lite med spolspiltan, stod mest där inne och spolade på golvet, och lite på hovarna. Han var mycket lugnare när han var vänd från utgången än mot så ska nog började så medan han vänjer sig :)
På väg till stallet svängde vi in på Hööks och köpte ett träns och stigläder. Tränset är ett jag velat ha lääänge och som nu äntligen är mitt, främst för att det är så snyggt i brunt! Och Amoure var så söt i det! Fick tyvärr endast dåliga mobilbilder där tränset knappt syns men ska försöka ta någon bild imorgon när jag även ska rida :)
Det här tränset köpte jag :)

Veckans outfit

Tänkte starta en veckans outfit om det kommer in bilder och rullar på. Så vet inte riktigt när jag startar det.

SÅ SKICKA IN OUTFITS SÅ BLIR NI LÄNKADE!

Man får gärna säga var men köpt sakerna också så blir det lite tips! Jag älskar ju outfits, bästa jag vet haha så därför tänkte jag göra något sånt här! Hoppas ni nu skickar in!



Maila in bilden! Hopp dressyr vad som helst bara det är en outfit!


En outfit på en hopptävling jag var på med Tove.

[email protected]


Lite uppdate

Yngvis vilar idag för att han har jobbat så hårt de senaste dagarna. Jag gick i skolan till halv sex och var inte hemma fören nu, alltså klockan sju så mamma och Linda var i stallet fem för att kolla att sadlarna passade eftersom att Frida var där (sadelprovare)

De passade inte (ARG) Åh orkar inte nä men arthurn la bra fram men den hade lite vikt bak så det funkar inte. Frida kommer med två nya sadlar på måndag som hon tror passar.

Imorgon ska jag rida programmet med bebis några gånger. Vi är lite dåliga i hörnpasseringarna och han gör även hastiga övergångar eftersom att han är så känslig så det ska vi träna på! Mamma ska fota! :D

På tävlingen är mitt mål egentligen att bara ta mig runt. Han är som sagt inte van vid dressyr (konstigt för han går så bra i det haha) och därför tror jag kanske att dommarbordet kan bli lite läskit och då spänner han sig och blir väldigt väldigt hög i formen. Men det är bara att tänka framåt!

Ska också försöka komma på något roligt inlägg till ikväll. Kram!

Bild i repris, sorry!

Hästen har aldrig tävlat dressyr haha. Det ska det nog bli ändring på.


Svar på en läsarfråga

Hej! Undrar bara om du hoppade i dressyrsadeln? Skulle vara intressant att höra varför :)
När vi köpte Space så fick vi inte med någon sadel, så när hon kom till oss så började vi prova ut sadlar. Men hon hade vilat under vintern så hon hade inte så mycket muskler, så det var väldigt svårt att hitta någon sadel som satt bra. Så vi fick tips av en tjej i stallet som är sadelmakare att dressyrsadlar ligger bättre då dom inte ligger på bogbladen. Så vi provade Oreos, en ponny som står i samma stall som Space, gamla dressyrsadel. Och den passade! Så vi köpte den. Och nu hoppar jag i dressyrsadeln för Space trivs så bra i den, och det är ju inte så att jag hoppar typ 1 meters banor i den. Nu är Space jättefint musklad, så vi ska börja leta hoppsadel snart :) Längtar! Hoppas du blev nöjd över svaret!
Bilden till vänster är från besiktningen , och bilden till höger är tagen i mitten av sommaren ungefär. Här ser man väldigt stor skillnad, kolla rumpan, ryggen och halsen. Bilden till vänster är tagen lite bakifrån, så det är inte samma vinkel, men man ser rätt tydligt ändå!

Ponnyer jag provred innan Space

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om olika ponnyer jag provred innan jag bestämde mig för att köpa ponnyn jag äger nu, Space. 

Först var tanken att jag skulle ha foderponny. Så vi åkte till Grällsta ridcenter och provred tre ponnyer. 
Den första ponnyn jag provred var Ben, en c-ponny. Det var absolut inge fel på honom, men det kändes inte rätt bara.


Det roliga är att min kompis, Elin, äger Ben nu. Haha! Var medryttare på Ben ett tag. Här får ni en bild på mig och Ben när jag rider honom när han kommit till Elin :) Om du läser det här elin så ska du veta att du gjort ett jättebra jobb med honom!



Andra ponnyn jag red på Grällsta var Goda, en d-ponny. Hon var okej, men ingenting för mig.



Den sista ponnyn jag provred på Grällsta var en c-ponny som heter Bombina. Henne gillade jag faktiskt. Var helt kär minns jag. Vet faktiskt inte varför det aldrig blev någonting med henne.



Efter jag provridit Ben, Goda och Bombina så hade jag ett ''uppehåll'' med att leta foderponny. Men en dag ringer mamma mig och säger att hon hittat en intressant ponny, Twister. En d-ponny som gått LB hoppning och LC dressyr. 



Såhär såg annons bilden ut.
Jag var helt kär.. Vi bestämde oss för att vi skulle ha honom på foder i tre månader, för eventuellt senare köp. Men det blev inget köp. Ramlade av efter två veckor, eller ramla och ramla. Jag fick slänga mig av honom för han skena runt flera varv i ridhuset. Jag var livrädd. Det var ingen bra start, vi beslöt oss för att lämna tillbaka honom.



Från provridningen. Ingen bra kvalité, bilden är tagen ur film.

Efter Twister provred jag en d-ponny, som heter Lady Fleur. Hon står på Högvretens Ridcenter, ca fem minuter ifrån mig. Henne red jag fem gånger, gillade henne jätte mycket :) 



Inte jag som rider på bilden.
Det var nästan bestämt att jag skulle köpa henne, men sen åkte vi och tittade på Space. Och jag var fast, det kändes rätt såfort jag såg henne i hagen :'D



Space i hagen,hos förra ägarna.



Första bilden hemma.



Bild från andra dagen.

Är så obeskrivligt glad att vi köpte Space, kommer aldrig glömma bort när vi satt där i bilen, men världensfinaste ponny (enligt mig) bakom oss i transporten. Underbar känsla!



Två snygga västar

Två snygga västar från Kingsland kommer här, vill ha både två :)



Hoppträning

Hoppade för Eva idag, var inte alls speciellt taggad. När vi byggde så gick jag med Space och då gjorde jag mycket lydnad från marken, halter osv. Sen när jag satt upp så gjorde jag halter då också, och mycket avbrott och halvhalter. Hon blev riktigt fin! Galoppen kändes super! 
Vi travade bommar som uppvärmning, som stod så att man red serpentinbågar. Sen höjde Eva till ca 50 och så galopperade vi över dom. Space var riktigt lyhörd och hoppade hinderna jättefint! Efter uppvärmingen så hoppade vi bågar och kombinationer,hon sprang förbi ett hinder i kombinationen två gånger. Men efter det så hoppade hon det fint. I slutet gjorde vi allt till en bana. 
Jag är riktigt förvånad över hur bra hoppningen gick idag. Vi hoppade på det tredelade, och hon lyssnade jättebra på det! Hon var pigg, men absolut inte het. Nu är jag sjuuukt taggad inför hopptävlingen på söndag! :D Här får ni tre bilder från idag.





Dom jag hoppträna med idag. Från vänster, Jag&Space, Johanna&Mary, Linda&Yngve och Moa&Oreo.





7 september 11

Red ett lyckat ridpass i ridhuset idag, i dressyrsadeln :D
Amoure var ganska spänd i början men blev mer och mer avslappnad hela tiden, i slutet var han riktigt avslappnad och klev på bra.
I skritten jobbade jag med små 8 m volter och tänkte mycket bakdelsvändning vilket gick bra, och han blev verkligen lösgjord av det. I traven blev det lite volter och i galoppen mest längs spåret och på stora volter. När han får lite mer kondition och blir mer bärig kommer han bli riktigt trevlig :)
Känner redan framsteg från förra veckan, vilket är roligt.
Inte från idag

Info om Yngve

Jag har väl inte berättat så mycket om prinsen. Innan han kom till oss stod han i enköping hos en tjej som sysslade lite med fälttävlan och hoppning. Hon sålde honom pga att han inte gick 100 % i hoppning.
Yngve är född 2002 och är därmed 9 år gamal.
Hans mamma heter Tashmiray van the Fairplay och är Arab/Halvblod. Hon är född 1995. Hon importerades till Sverige från Holland 2001 och hade då Yngve i magen. Men det visste inte de som köpte henne så en dag ploppade det ut en liten Yngvis. Därför är fadern okänd.

Tashmiray är D-ponny och tävlade dressyr och är även ett avelssto. Hon har väldigt fin stam men mer om det kommer i ett annat inlägg.

Tashmiray med Yngves halvbror




Yngve är ingen ponny som man kan missförstå utan är ca 155 cm i mankhöjden. Han var 153 cm då han var fyra år gammal så jag tror han har växt, men hur mycket är jag inte helt säker på. Vi ska slutmäta honom.
Har fått bilder på Yngve som föl med sin mamma så ska bara skanna in dem så ska ni få se dem!



Failbild



Hahaha bjuder på en failbild bara för att (a)

Första gången jag hoppar storhäst, och så ramlar jag av,haha! Kommer knappt ihåg vad som hände. Om jag minns rätt så hoppade hon av väldigt stort och jag hann inte med, och ramla av. Hästen heter förresten Faidra och står på Väsby Ridklubb.



Santa Cruz

Min nya hoppsadel är av märket Santa Cruz, och modellen heter Celine.
Det är som sagt en hoppsadel, och den är väldigt bekväm att sitta. Vi beställde en då hon inte hade en i 17" inne, bara 16" och 18" och den har vi alltså fått hem nu. Amoure har XX-vid, haha, men vet dock att de är ganska smala.
Det blev en i färgen choklad i alla fall, tycker inte att svart blir något bra på honom då han själv är nästan svar, det är bara huvudet och bakbenen som är lite brunt.
Sedan provade vi även en dressyr sadel, även den från Santa Cruz och av modellen Arthur de luxe. Den var riktigt bekväm, och dessutom begagnad men absolut i nyskick. Brun den också, något ljusare och rödare i nyansen.
Även den var i XX-vid och 17" i sitsen. Ingick både stigläder, stigbyglar och sadelgjord i rätt storlek och den har vi alltså också köpt.

Inte svart.


Dressyrponny nästa!

Red fram utomhus idag, ungefär tjugo minuter. skrittade och travade nere på slingan. Red även över några terräng ''hinder'' :) Efter det så red jag tillbaka till stallet, och gick igenom dressyr programmet som jag ska tävla på lördag. Red programmet tre gånger, och det kändes riktigt bra! Fick jätte mycket beröm av massa som kollade på att Space blivit så fin på sista tiden! Och jag kan ingenting annat än att hålla med, inte för att skryta eller nånting.. absolut inte! Men hon har verkligen börjat gå jättebra på det tredelade, känns nästan ingen skillnad att rida med det tredelade och pelham, hon lyssnar lika bra på båda betten! Och det är posetivt! Har förresten ridit utan martingal både igår och idag, och det har funkat super! Sara glömde kameran, så blev inga bilder ifrån idag :( Synd! Men ni får en annan bild på mitt hjärta.♥



Nu när hon går så bra på det tredelade, så vill jag faktiskt tävla lite dressyr då och då. Inga stora dressyrtävlingar, utan typ LC osv. Bara för omväxlingens skull! (:



Ridpass idag!

Åkte till stallet direkt efter skolan, men skulle inte kalla det direkt efter för det tog en och en halv timme att åka. Så är det att gå i skola i Nacka! Men fixade allt innan jag tog in honom. Han kom så snällt och jag tog in och mysde med honom i en halvtimme innan vi skrittade ut. Hade de nya marinblå lindorna och de satt så bra! I alla fall sen red vi till ridhuset och red lektion för Gun!

Yngve är så grymt känslig men allt i ridningen så vi jobbade med att göra så små hjälper som möjligt. Man behöver inte bråka med honom alls! Ibland räcker det med att man tänker det man vill göra så gör han det.
Vi red även igenom pogrammet tills på Lördag.

Träffade Tove också! Hon var så snäll och erbjöd sin Arthur sadel till tävlingarna på lördag som jag kan rida i! Den är precis den som vi har.


Hade en fin outfit idag! Det som ser vitt ut är egentligen ljusbeigt och sen är allt annat marinblått.



bebis <3


Sadlar och bar rumpa

Idag har vi äntligen varit och hämtat mina sadlar :D Det blev två stycken och jag är så tacksam över att jag har mina underbara föräldrar <3
Sedan åkte vi till stallet, pappa och jag hjälptes åt att smörja hoppsadeln och ordna med foder och mockning. Vi gick även ner till hagen och kollade till Amoure, som har haft täcke på sig under dagen men det satt inte riktigt som det skulle, han hade fått hjälp att dra av det från rumpan. Så det tog vi av och begav oss sedan hemåt :)
Rumpan baaar!

Eskadron winter 2011

Var inte det här sjukt snyggt? Skulle inte tacka nej till någonting...



Tillsammans


 Tillsammans kan vi bli bra <3


Idag

Idag fick vi med oss tre sadlar, två Santa Cruz och en till som jag inte minns vad det var. Arthur deluxe passade bäst av de tre enligt våra ögon men Frida ska kolla, annars ska Eva, hopptränaren kolla på onsdag. Hoppas den passar!

Red lite i den men sen red mamma. Den kändes bra, kanske lite stor för min rumpa haha, men den ska funka för mamma med. Dock är det väldigt bra skinn så man sitter bra i den!


Arthur deluxe


Spolspilta

Idag och imorgon ska Amoure få vila, förra veckan blev ganska intensiv för honom med mycket nya intryck.
Mamma och jag var i stallet nu på kvällen och ordnade allting samt pussade på lillpojken, tog även in honom i spolspiltan. Han var väldigt lätt övertalad, men blev lite stressad där inne.
Vår spolspilta är som ett rum, ganska mörkt och sådär och golvet lät lite konstigt tyckte Amoure, spolade lite vatten på golvet och något på hans ena bakben och nöjde oss där. Innan vi var klara lyckades han nocka mig så nu får jag väl en stor fet fläskläpp imorgon men annars var han snäll :)
En bild från igår :)

tränatränatränaaa

Nu åker jag till stallet och tränar lite till dressyrtävlingen i helgen :)




Sadeljakt

Sitter i skolan och går igenom alla ställen i Stockholm med sadlar typ haha. Mamma ska ringa Sadelmakarna och höra med dem om de har en Arthur deluxe från Santa Cruz, om de har de ska vi pröva en xxvid och sedan beställa in en svart 17! om jag inte minns fel är det väl en sådan Tove tittat på! :D
Just nu är mamma på Sadelmagasinet och lämnar tillbaka de tre andra vi provade (som var för små) och ska kolla om hon har något annat. I så fall tar med det idag så får vi prova det med.
Hoppas bara vi ska hitta något! Vill ha en sadel :( dessutom ska jag rida lektion imorgon och på lördag ska jag tävla.

Santa Cruz
Ankyn vi provade som passade bäst av de tre vi lånade. Men den sitter inte perfekt.

-



Det viktiga för mig är inte att vi tävlar dom högsta klasserna i dressyr eller hoppning.
Utan det viktigaste för mig är att vi har varandra och att jag får dela min vardag med dig.

Du är inte bara min ponny, utan även min bästavän ♥



Lidens Caprifol

Lite bilder på Amoures mamma kommer här :D
Alla är fotade av mig.
Och en halvsyster:

Dagens ridpass

Både Amanda och Tove har skrivit om dagen idag,haha. Så jag gör det väl också :D

Red ut, som ni säkert redan vet, med Amanda och Tove idag. Red först ut bilrundan och klättrade lite i skogen, sen red vi på ridbanan. Space har varit ganska stark på senaste tiden, så har ridit med pelham i tre dagar ungefär. Men idag testade jag att rida med det tredelade, och hon var jättefin, verkligen! Lätt i handen, inte ett dugg stark. Lugn och allmänt fin :') Sara och Erin var så gulliga, så dom fotade oss när vi red. Så här får ni lite bilder från dagens ridning!















Efter ridningen var det snabbt av med alla sakerna, och så var Lollo, min tränare, jättegullig och hjälpte mig o klippa Space :) Hon blev jättefin! Skönt för henne att slippa all päls. Så om du läser det här Lollo.. Så säger jag tack ännu en gång, Hihi! Här är resultatet..










Bilder från Yngves pass idag!

Åh fina lilla låtsas ponny. Vi red ut först med Nathalie och Tove i skogen och klättrade massor. Sedan red vi på ridbanan, Tove skrittade bara sedan gick hon in för att ta in hästar men jag och Nathalie red kvar! Blev massor med bilder som Sara och Erin tog med min kamera!
Ridpasset gick helt ok. Han var lite seg och gick inte riktigt fram. Dock är det ganska dåligt underlag just nu på ridbanan och det gjorde det hela lite svåre, dessutom var han trött eftersom han lekt i hagen idag!







Skritt

Idag skrittade jag Amoure, bilrundan tillsammans med Nathalie, Amanda och Anna. Gick jätte bra :)
Arbetade honom en del i skritten, han kändes bra, behöver dock bli lite mer bärig då han i vissa lägen krullar ihop sig lite men det är ju inte så konstigt, annars känns han bra :)
Sedan när jag skulle gå ner till hagen så ska ju dumbommen känna på grinden och får världens stöt. Först kunde jag hålla honom men sedan fick ha  antagligen en stöt av grimman och slet sig, men han sprang ned till slingan och stod sedan snällt och väntade. Nu vet han att grind och staket inte är att leka med!
"Jag kan bli stooor"


utsläpp i ny hage

Idag var det första gången för Yngev i ny hage. Jag var lite nervös innan haha. Vi satte på skydd bak och fram för att vara säkra. Vi släppte även Yngev först själv i hagen så han fick kolla läget. Sen släppte vi in Farenheit. Han petade bara lite på Yngev och gick sedan iväg.
Vi släppte sedan ut Hero. Hero galopperade på en gång iväg mot Yngve. Yngve sprang ifrån hela tiden och i början blev han nästan lite jagad. Men då han märkte att Hero inte var farlig började de leka och de verkade trivas väldigt bra ihop. De lugnade sig efter fem minuter och ställde sig och betade tillsammans!

Är glad att det gick så bra!

Åker till stallet om några timmar igen, då ska jag rida och fota Nathalie och Tove lite!



Om bara ett par månader...

... ser det ut såhär igen...
Förvisso är snön bättre än leran men jag vill inte ha lika mycket snö som förra året!

Dagens ridpass

Red två ponnyer idag, Space (såklart) och Oscar :) Oscar är en tjej i stallets c-ponny, brukar rida honom ibland. 

Oscar red jag ca en halvtimme på ridbanan, gud vad fin han var! Nu känns det verkligen som jag börjar hitta ''knapparna''. 

























Space fick en lugn dag idag, skrittade ut på slingan i ca en halvtimme. Hon var pigg och glad som alltid! :)





Ni glömmer väl inte...

... att följa oss via Bloglovin?

Självklart gör vi Bloglovin-byten. Släng iväg en kommentar!

Löshoppning

Idag löshoppade jag och Frida i ridhuset. Började med Lillan och sedan var det Amoures tur.
Amoure tyckte det var lattjo att springa runt i ridhuset och lät som en stucken gris när han flög runt i bockserier och tyckte livet var kalas. Sedan fick han hoppa lite små kryss och sedan började vi höja upp.
Vi hade byggt upp så att det var tre hinder på ena långsidan, kryss-ett språng-räcke-två språng-oxer.
Vi började med att ha oxern på 70-80 ett par gånger men han hoppade med ca 15 cms marginal så vi höjde till 90 som han seglade över, sista gången (videon nedanför) var han dock trött och lyfte inte riktigt på benen men slog åtminstone inte ner någon bom ;)
Han var jätte trött efter, han hade sprungit så fort han kunde och studsat som en tok ju. Men det var väldigt skönt att vi slapp jaga honom, haha!
Original Video - More videos at TinyPic

Amanda hissar!

Jag vill hissa två saker:
Borstväskan:
Tycker den är så bra! Den är super att bära med sig, inte tung och klumpig. Många snygga färger finns den i och man lagrar inte för många onödiga borstar i den. Den finns även i alla prisklasser, typ mellan 59 -499 kr. En väska som blivit riktigt poppis i de flesta stallen!
Magic Brush:
Borsten alla pratar om! Trodde inte alls den skulle vara bra först men köpte den för det var en som snackis om den. Den funkar sjukt bra! Till skillnad från den vanliga borsten som bara borstar ovanpå pälsen så går Magic Brush in emellan och tar bort allt smuts! Funkar faktiskt! Det ända negativa är att man måste köpa tre borstar i ett paket fast de nästan är identiska, sedan kostar det 149 kr.
Ajuste, sorry att det inte blev någon bild från då jag red igår! Glömde min kamera, men imorgon ska Yngve släppas ihop med de andra hästarna i hagen och då blir det bilder! Sedan ska jag rida senare på eftermiddagen och då hoppas jag på bilder med!

Bett jag rider på

När vi köpte Space så hade hon i stortsett gått på pelham hela sitt liv. Men nu, har vi börjat gå över till tredelat. Vi har kämpat, men det har gått! :')

Rider på pelham vid uteritter och ibland i dressyren och hoppningen.

Och det är ett rakt gummi pelham, rider självklart med delta till!

Hon ser ganska tjock ut på bilden, men bilden är tagen i början av sommarbetet.

Och som sagt, så rider jag också på det tredelade. Det tredelade använder jag när jag rider dressyr och hoppning, och när jag rider ut och endast skrittar och travar. Hon blir ganska stark i galoppen ute, och då fungerar pelham jättebra! Så jag slipper sitta och dra i ponnyn!


Det är ett tredelat eggbett från hööks.





Sadelprovning

Igår eftermiddag var vi iväg på sadelprovning :D
Och vi har beställt en hoppsadel som förhoppningsvis kommer i början av nästa vecka, tror att det blir jätte bra!
Amoure var väldigt spänd när vi kom fram men slappnade av efter ett tag, han var riktigt pigg att rida och i galoppen blev han väldigt glad och lekte rodeohäst men det var lätt att sitta kvar och bara rida honom framåt istället.
Vi hittade två sadlar som satt riktigt bra, en hopp och en dressyr så det är alltså hoppsadeln som vi beställt.
Fick lite problem med lastningen när vi skulle åka hem, han var inte dum på något sett, verkade snarare som att han inte förstod vad vi menade, så vi ska nog lastträna lite. Han är ju allt annat än van att åka på såna här små resor :)
Gammal bild


Wow! Yngve är bäst.

Idag red jag bebisen för första gången på Grana! Han var orolig då han kom in för han var ensam i stallet. Men sen kom Merlin och Brian in. Han har inga sådanna problem i vanliga fall men nu i början blir han orolig utan sällskap. Han var också väldigt spänd men det släppte då jag borstade honom, han älskar att bli borstad! Höll på med honom i en timme i stallet innan allt var på.

Vi var ju på sadelmagasinet i morse och tog med tre sadlar hem, ingen passade specielt bra. Vi prövade Barts och Heros också men ingen passar. Eftersom att Yngve har arab i sig så är han extremt bred fram och det är väldigt svårt att hitta en passade sadel, suck.

Aja, en sadel satt ok så satte på den och gick ner till ridhuset. Försökte longera honom i början men det ville han inte så satt upp och red istället. 

I början var han spänd och trippade fram i skritten, men inte alls nervös. Det är väldigt svårt att få honom att slappna av i skritt. Men red i skritt en halvtimme på lång tygel innan jag travade på kort. WOW allt släppte och Frida gav mig massor med tips. hade trycket i honom nästan hela tiden bakifrån och då vi red på diagonalen så bara flög han då jag ökade! WOW. Allt kändes så bra! 

På tisdag ska jag rida lektion för Gun som jag kommer träna för hela hösten i dressyr.






Tror jag och Yngve kan ha riktigt kul på dressyrbanorna! Han är så otroligt fin! <3

Ovisade bilder

Idag är det inte jag som har ponnyn, utan min medryttare :) Har ni någon medryttare?

Så eftersom jag inte har något ridpass eller nånting sånt att skriva om, så kan jag passa på o visa några bilder på Space. Alla bilder är fotade av Amanda!





















I mina ögon är du perfekt ♥



Amoures besiktning

Tänkte skriva lite kort om Amoures veterinärbesiktning.
Jag trodde att jag skulle vara nervös men konstigt nog var jag inte det. Medan vi väntade på veterinären fick vi hälsa på hans mamma, syskon och de andra fölen på gården, samt ta en fika. Alltid trevligt.
När veterinären kom kollade hon först igenom honom, han var så söt då han inte förstod att han inte skulle lyfta på hovarna när hon gick till benen. Men det gick bra. Veterinären sa att han hade ett par framtänder att byta ut.
Sedan var det böjprov, vilket gick galant. Han förstod inte riktigt att han skulle stå blickstilla medan hon böjde men skötte sig ändå bra. Och vad var det för konstigt med att springa på en gång?
Avslutade med longering vilket också gick galant. Min fining <3
Longering på stallplanen.

Finaste prinsen!

Idag åkte jag och Linda till stallet. Då vi gick ner till sjukhagen så gnäggade Yngve för fullt, desutom regnade och det var inte så hippt. Vi tog in honom och torkade/borstade i typ en halvtimme. Tove kom ner och sa hej också! Sen gick vi ner tillsammans till hagarna, Tove och Amoure och jag, Yngve och Linda.
Allt var väldigt spännande och han var väldigt spänd men det gick bättre och bättre så längre vi gick. Tog massor med underbara bilder på min snygging.
Sen släppte vi honom på ridbanan och där kom araben fram haha.

Saras sadel passade inte så imorgon ska vi till sadelmagasinet!


Blöt ledsen kille

Yngve Tove och Annie!

Finaste prinsen!

Vilken häst man skaffat!

Promenix

Idag var det först en lååång dag i skolan, men över till det roliga: stallet!
Idag gick vi en liten sväng tillsammans med Amanda och Linda som satt på Yngve. Amoure var som vanligt jätte snäll och gick fram överallt. Vi stannade och tog lite bilder på vägen också så de kommer någon dag.
Sedan hade vi intaget, jag och mamma, som gick effektivt och bra.
Imorgon ska vi åka iväg till sadelutprovare och förhoppningsvis får vi med oss en ny sadel hem :D
En liten Amoure fotad av Amanda

Hoppträningen igår

Orkade aldrig gå in på datan igår efter hoppträningen, var väldigt trött. Så skriver om hoppträningen idag istället.
Lisen red Space i kanske 45 minuter, hon red länge i skritt, trav och galopp innan hon började hoppa. Sen fick jag sitta upp, och då visste ju Lisen hur Space var, så hon kunde förklara jättebra vad jag skulle göra :) Hoppade lite, kanske fyra språng, och hon kändes jättefin! :) 







Svettig ponny. Ska klippa henne på söndag :)


Vad som händer idag.

Är sjuk idag så Linda ska skritta Yngve barbacka men jag är så klart med! Ska träffa Tove i stallet och hon ska hänga med med Amoure. Mycket som ska göras idag. Vi ska prova sadel tror jag och hänga upp massor med grejer på boxen och få lite ordning. Allt verkar ok idag i stallet, har pratat med några som var där imorse. Han går i en stor sjukhage bredvid de andra hästarna så det är nog bra.

Hittade min Magic Brush som var borta. Det gjorde mig glad! haha.


Bild på Yngve i sin gamla hage




Lidens Cap Bell Amoure

LIDENS CAP BELL AMOURE
Japp, det är Amoures hela namn. Det blir nog att kalla honom Amoure då det känns som att det är det som faller sig mest naturligt. Men vi har även funderat på Bellman.
Amoure är i vilket fall som helst född och uppvuxen på Lidens connemarastuteri i Falköping där vi även köpte honom. Hans mamma heter Lidens Caprifol (u. May-Li e. Countach Campbell) och är ett elitpremierat diplomsto och han pappa är Uranus RC 60 som gått både SM och NM i fälttävlan med guld och silver. Han har bland annat en helbror som går MSV hoppning och en halvbror som ska gå ungponny-SM i dressyr i år och har fått mycket fina lovord från domare som tror att han kommer gå de högsta klasserna.
Amoure är född 17 juni 2007 och är alltså fyra år. Det var tänkt att han kanske skulle bli deras nya avelshingst då han var så fin exteriört men det kräver mycket jobb så de valde att kastrera honom. Han ser lite ut som en hingst och är väldigt högrest. Riktigt vacker att titta på.
I nuläget är han endast grundriden. Går i form i alla gångarter och har påbörjat arbete med att flytta för skänkel samt tempoväxlingar i trav. Han är löshoppad oxer på 90 cm och enstaka hinder med ryttare på 60-70 cm. Han verkar tycka det är väldigt kul att hoppa och taggar till lite extra när han ser hinder.
Han rör sig väldigt mjukt och trevligt och använder hela kroppen, speciellt i skritten.
Mitt mål är att han ska bli en riktigt fin och välutbildad ponny i samtliga discipliner.

RSS 2.0