Highlights 2012

 • Att jag började rida Fleur. Jag minns att mamma sa att hon ringt till Kjelle, och dom två hade fixat en provridning. Först kände jag mig rätt otaggad på det, men jag tänkte ''har inget att förlora''. Så åkte dit, fick såklart rida Fleur. Och jag var fast! Det är nog det allra bästa som hänt nu under 2012, vad vore jag liksom utan Fleur..?
 • Min och Fleur dressyrdebut. Som var en LB:2a på hemmaplan. Om jag inte minns fel så red vi på 57,??% och känslan på framridningen var oslagbar! Något spänd inne på banan, men vi löste det bra för att vara första gången tillsammans, nånsin. Alla berömde mig jätte mycket och det kändes så himla kul! 

 • Två utomlands resor. En till Kreta med min pojkvän, och en till Spanien med Erin och Sara. Det är två resor som jag aldrig kommer glömma. Mina två första utan föräldrar faktiskt. Det var underbart!


 • Att jag slutade grundskolan. Få möjlighet att inrikta sig till en linje som passade mig, och vad jag vill fokusera på i mitt liv!


 
 • Min och Fleurs första lokala tävling tillsammans. Det var roligt att åka utanför klubben och kunna tävla på andra ställen. Nu i vår ska vi på 3 lokala som jag vet hitills. Tycker det är roligt att åka runt och kunna jämnföra olika klubbar.


 • Ett år tillsammans med min pojkvän! Känns så himla bra mellan oss, mer ska det bli! Älskar dig Axel.

Ridpass på lilla Juni idag!

Dagens pass blev att rida ut en sväng, men dock inte på Yngve utan på lilla b ponnyn Juni! Tanken var väl att först rida i ridhuset på Yngve men nu är det snöras stup i kvarten så ingen hade lust att gå in där.  Eftersom mamma var med tog hon Yngve och jag red lilla Juni. Tur att jag inte väger så mycket!
 
Det gick bra och vi tog en kortare sväng runt sommarhagarna. Det var liksom lera blandat med snö så blev riktigt jobbigt för lilla Juni, så hoppade av då det var ett vattenfyllt dike. Det var nog lika bra eftersom hon tog ett skutt typ två meter över diket haha. 
Gott nytt år allihopa! (Btw, stör mig sjukt mycket då man skjuter fyrverkerier innan tolvslaget eftersom jag har hundar som knappt kan leva under smällarna. Dessutom då jag var ute med dem så sköt de precis framför oss, så tänk lite på djuren också!)
 

Nyårsafton idaaag, wihoo!

Idag är det nyårsafton, och kvällen ska spenderas med mina underbara favoriter, Sara och Erin ♥ Vi kommer att ha tre rätters, och smälla lite raketer, skratta och sånt som vi alltid gör. Har alltid kul med er, bästavännerna! 

Lite senare kommer ett till inlägg upp, så kolla in runt tolvslaget! ;)

Bilderna är tagna nyss!

Tove frågar

Tycker ni mest om att läsa om tävlingsrelaterade saker (tävlingsplanering, tävlingsresultat osv) eller om vardagen i stallet (ridpass, pyssel osv)?
 

Min snygging!


Drömhjälmen...

... finns den?
Jag har spanat på en ny hjälm ganska länge då det känns som att det är dags, men jag har inte hittat en enda hjälm som verkligen faller mig i smaken.
Det jag vet är att jag vill ha en brun hjälm, och ingen typisk sammetshjälm.
Jag tycker att Charles Owen Ayr8 är ganska snygg, men huvudet ser gigantiskt med den på! Det är verkligen jättesynd för annars är det en snygg hjälm.
Sedan finns det förstås Uvex, men jag tycker inte att de är tillräckligt snygga för att jag ska slänga ut de pengarna, men de bruna ser helt okej ut :)
Just nu funderar jag ärligt talat på att köpa en likadan hjälm som jag har, en Lamicell Master, fast i brunt då jag gillar modellen och tycker att den sitter jättebra, men de verkar svåra att få tag i... Får se helt enkelt!
Om jag känner mig själv kommer det aldrig bli någon ny hjälm...

Kolla om ni vill ha er ett gott skratt!

Haha jag dog när jag och Sara kollade på den här! Så kul!! Dagen - GRYM PONNY

Idag red vi mycket öppnor och slutor i trav och galopp. Tycker att Fleur har blivit mer stadig och ärlig i hennes form i galoppen, tillochmed i vänster varvet, där hon har det lite svårare. Idag kändes hennes galopp bättre än nånsin, och det beror nog på att vi jobbat så pass intensivt nu i fyra dagar, och att det bara är jag som ridit henne. Tycker att öppnorna och slutorna sitter i trav, kan inte klaga på någonting. Efter det Malin sa att man ska tänka mellantrav i öppnorna och slutorna så har det funkat super i dom! Skänkelvikningarna idag kändes inte på topp, vi har gjort bättre förut. Ökade traven flyger hon bara fram i, tidigare har det känts som att hon blir lite ostadig i självaste ökningen, men nu är hon med på noterna och är alldeles stilla i formen! SÅ GLAD! :D 

Efter den här kursen för Malin, så har jag och Fleur blivit bättre än nånsin! Minns ni att jag skrev förut att jag och Kjelle jobbar med att få henne litelite lägre i formen, att hon ska slappna av mer, och veta att det är jag. Hon går något högt i formen vissa gånger, eftersom hon är rätt nervig ponny. Men vet ni, nu är hon där jag vill ha henne. Jag ler när jag skriver det här, för jag är bara så lycklig att det går så pass bra som det går. Visste att kursen skulle ge oss mycket, men hade aldrig vågat hoppats på såhär mycket! Den bästa julklappen jag kunde fått, var den här kursen! Tack återigen mamma och pappa! Jag är så glad att allt flyter på nu! Fleur är på topp, och jag längtar galet inför tävlings säsongen! 

Film från idag!


Och såhär ser det ut när Fleur blir irriterad över att jag kräver lite av henne! Sötisen tycker det är lite jobbigt ;)Önska rubriken

Jag behöver tips på vad jag kan blogga om, så nu ger jag er chansen att önska rubriken!
Ni skriver bara en rubrik som jag kan skriva ett inlägg om. Kommer självklart att länka er!
 
 

Årets knäppaste tävling och årets enda olycka

Vilken tävling var knäppast? Skånsta tar nog ändå priset, haha!
Jättebra tävlingsplats, men, det hände lite knäppa saker där.
Först går vi in och nollar 80 cm, och detta var då hans andra lokala och första gången någonsin han hoppar utomhus, men det var ändå busenkelt.
Detta var i början av maj och vi vågade ännu inte lasta honom mellan klasserna då han kunde vara lite trotsig så jag promenerade och betade honom bredvid en ridstig.
Efter en stund kom det några tjejer som skrittade sina ponnyer från ena håller, hälsa på dem men sedan hände något oväntat.
En liten b-ponnyryttare kommer i fullt ös (detta var en skrittstig, hon galopperade) bakom mig och Amoure och Amoure blev jätterädd, och hoppar upp i mitt knä. Bokstavligen.
Ni som träffat Amoure vet att han är oerhört mammig och om han blir rädd vill han vara så nära mig som möjligt, och detta var då vad som hände.
Jag fick en smäll på högra låret, ganska högt upp, och det gjorde rejält ont men det var inte mer än så. Lyckades få Amoure till transporten och sedan när jag kollade ned på mitt ben brast det lite. Mina vita ridbyxor var blodiga och jag mådde illa.
Pappa sprang och hämtade is så jag fick kyla benet, och sedan plåstra om det. Jag ville rida andra klassen också, så pappa pratade med överdomaren så att jag hade tillåtelse att stryka mig på framhoppningen om det inte kändes bra.
Framhoppningen gick allt annat än bra men jag gick in på banan, jag tänkte bara hoppa si sådär 4 språng och sedan utgå men när vi hoppat tredje hindret felfritt så kändes det så lätt att jag fortsatte runt hela banan och vi nollade! Och detta var dessutom hans allra första 90-klass.
 
När vi kommit hem och jag hade duschat så åkte vi till akuten för att röntga och sy, men det tog tio timmar innan jag fick träffa en ortoped så det blev för sent för att sy och nu har jag världens fulaste ärr. Suck.
Såhär såg det ut när vi kommit hem, inte så farligt egentligen men ett litet jack.
 
 
Och här är då banan jag hoppade när jag hade ont, något orytmiskt men vi klara det ju ;)

Ponnypappa

Det har varit ett väldigt snack om "galna ponnymammor" på hästbloggarna senaste året, om hur ponnymammor står och snackar skit intill banan, skriker åt deras barn vad de ska göra och så vidare. Skäller på andra som gör fel, you name it.
 
Jag har inte min mamma med på tävlingar, jag har en ponnypappa.
Pappa följer alltid med på tävlingar, han kör och han hjälper till. Jag är så himla glad över att jag har en pappa som är så engagerad! Dessutom vet jag att han aldrig skulle bli sur på mig för att jag inte vinner (om jag har uppfattat det rätt så är många ponnymammor så?) utan han vill att jag och Amoure ska utvecklas tillsammans :)
 
Vi ska verkligen uppskatta våra föräldrar som ställer upp, vi vet ju hur griniga vi kan vara på tävlingsplatser när man är stressad och nervös ;)
Detta var faktiskt enda bilden jag hittade på pappa och Amoure, haha! Ni behöver inte skrika om Amoures målning, det var för en maskeradtävling och det är ansiktsfärg för barn som det bara var att borsta bort ;)
 

Mål 2012 VS mål 2013

Så här såg mina mål ut för exakt ett år sedan
 
Kan ju säga att de målen var ganska mesiga ;)
Jag har ju blivit placerad i LC och i LB 2012. Jag har ju verkligen tävlat LB också, typ det ändå jag tävlat. Hoppat har jag också gjort, nafsandet är helt borta (med mig) och bli mer stilla stämmer väldigt bra!
 
Det ända är att han definitivt inte är lugnare på uteritter, snarare tvärt om. Vi får väl skylla oss själva eftersom vi föredrar att rida ut själva eftersom han håller sig på marken då heh. 
 
Bloggningen minns jag inte riktigt hur den såg ut ett år sedan men det känns som om jag är väldigt ansvarsfull då det gäller tidsinlagda och variation!
 
Nya mål:
 
 • Starta LA på godkänt resultat
 
 • Fler placeringar i LB
 
 • Flyt i öppnor/slutor och skänkelvikningar
 
 • Bli lite modigare själv så Yngve blir modigare
 
 • Fler stadiga resultat än tidigare

Kursens näst sista dag!

Idag böjade vi med att värma upp självständigt i skritt och trav. Redan från början kändes Fleur mjuk och sammarbetsvillig, och jag kände på henne att hon ville jobbajobbajobba. Posetiv inställning alltså, och jag älskar det! Det är det här jag menar med att jag märker då jag rider Fleur kontinuerligt. Hon vet att det är jag, som sitter upp. Hon vet vad jag vill, mina krav osv. Annars när jag inte suttit på henne på en vecka ungefär, så stretar hon emot och sätter sig på tvären, det är då jag måste bevisa för henne att det är jag som sitter där på hennes rygg. Men det behövs inte nu för hon känner att såfort jag sitter upp att det är Nathalie som sitter där! Super kul!

Vi arbetade med galoppen från början idag. Mycket galoppjobb idag alltså! Och det är precis det jag och Fleur behöver, för det är oftaste efter galoppen som Fleur är som finast och det är då hon verkligen visar sitt power-steg och sin utstrålning! Höger galopp känns helt okomlicerad, hon är rund i formen och hon bara är ''där'', tror ni förstår som fått den där underbara känslan i galoppen. Men vänster är något svårare, hon har svårare att ställa sig, men mot slutet blev det bättre! Vi ökade galoppen fem steg, och minskade galoppen fem steg ett tag. Sedan mellangalopp hela varvet runt = snygg ponny!! Red även några ökade galopper snett igenom. Red också serpentiner i galopp, vi skulle hålla galoppen hela tiden. Sedan var det dags för öppnorna i galopp som vi jobbade med lite igår, det tyckte Fleur var jobbigt, vilken resulterade i någon kick här och där, men satt bara och skrattade! Hon är för söt! Vi lyckades ialalfall rida oss igenom det, och efter ett tag så var även det okomplicerat.

Efter galoppjobbet, så jobbade vi lite med skänkelvikningar, mellantrav och uppridningar och halt hälsning vid x. Ja, vet inte vad jag ska säga, hon var bara sååå fin! Malin hjälper mig så mycket <3

Imorgon ska min bästavän Sara med till stallet. Hon ska fota, så bilder kommer!


Shopping på Börjes och stall

Idag åkte jag och mamma till Börjes en sväng innan stallet eftersom mamma inte varit där tidigare. Vi fick med lite roligt hem men det bästa var nog mina nya Kingsland mjukisbyxor och skokräm!
 
Mjukisbyxorna var verkligen super sköna och så snygga med! Nu kan man faktiskt ha mjukisbyxor i stallet och kanske till och med på tävling och se snygg ut. Plus att man kan ha dem som överdragsbyxor på sina vanliga ridbyxor. Stor hiss! Dessutom kostade de bara 350 kr!
 
Köpte även Ariat Instant Shine och Black Polish till mina stövlar. Sjukt bra märke och få verkligen lädret att se lackat ut. Stoooor hiss, speciellt till Instant Shine.
Putsade även upp tränsen lite. Yngve och mamma red ut i skogen en stund medan jag fixade.
 

En bra tränare?

Enligt mig är en bra tränare en tränare som engagerar sig i sina elever, gläds åt framgångarna och hjälper dem ur motgångarna!
Jag vill att det första tränaren gör när jag ska rida är att fråga hur det har gått sedan föregående träning, om det sedan är tävlingsresultat eller vardagsridning spelar inte så stor roll, men det är viktigt!
Jag har ridit för många olika tränare, både i hoppning och dressyr. I dressyren har jag träffat på två tränare som har varit såhär engagerade att det verkligen vill veta hur det går och hela tiden vill hjälpa en framåt, och i hoppningen har jag träffat på några fler.
 
När jag åker till stallet för att träna vill jag känna: ÅH vad roligt, idag ska jag rida för ***, inte "okej, träning idag"
 
Måste också tillägna en liten del av det här inlägget till min underbara dressyrtränare Lisa Sarin som verkligen engagerar sig och tar sig tid, utan dig hade det inte varit möjligt att komma så långt som vi har gjort!
Två av mina favorittränare, Lisa och Tusse :)

Årets roligaste tävling

Helt klart Mantorp, 5 augusti!
Hela den helgen var helt underbar, och jag var i extas flera veckor efteråt!
Vi gjorde det jag trodde var omöjligt: vi vann vår allra första fälttävlan! Trots att Amoure endast sett terränghinder en gång tidigare!
Amanda (som var med) och jag visste efter terrängen att jag skulle komma trea (placering efter hoppningen, och jag var noll-nolla i terrängen) och när vi kollade Equipe's onlineresultat så var både ettan och tvåan felfria i terrängen men när speakern sedan ropade "och vinnaren i klassen är Tove Nodemar" tror jag att jag blev lite chockad, haha!
Helt klart en av världens bästa känslor! Åh vad lycklig jag var! 
Haha, jag tror att jag var den lugnaste av oss tre (jag, pappa o Amanda)
Pappa trodde inte att jag vunnit så han var tvungen att be om utskriften av resultaten xD

Lördag

Jobbar just nu i stallet, har precis mockat klart alla boxarna. Vid 13.00 ska jag rida för Malin, längtar!!
Tog lite bilder på stallet nu när jag endå skulle blogga, så får ni se lite hur det ser ut. Dock är bilderna bara tagna i övre stalldelen!


Julklappar

Nu gör jag lite mer ordentlgit vad jag fick i julklapp som har med hästar att göra!
HV Polo Fleece tröja (vit och blå, bilden gör inte rättvisa ;) )


 
 
                                                                     HV Polo Ridbyxa
         Lackade boots

Kingsland Pannband
Svart tävlingsskärp med bling
 

Jogging på ridbanan

Idag åkte jag och mamma ut lite senare till Yngvis. De dagarna jag jobbat har mamma tagit honom för jag hade helt enkelt inte orkat. 
Mamma fixade åt sitt medryttarsto idag medan jag fixade Yngve. Tog ut honom på ridbanan och körde litet jogging pass med honom. Bara skritt och trav på långa tyglar, barbacka också. Han ville nog helst bara gå in haha men mysigt var det. 
Han var såå gosig inne också, han är så söt verkligen. Får se vad vi hittar på, skulle behöva köra lite dressyr ;)
Erika kanske ska ha liten knoppskola med mig också!
 

Jobbjobbjobb!

Hej alla läsare! Tyvärr har jag varit helt okapabel till att blogga de senaste dagarna på grund av jobb på Lejondahl hos Martin. 
Jag har alltså jobbat hos Martin Ågevall tisdag, onsdag och torsdag. Det blir väldigt tidiga morgnar, sedan jobbar man hela dagen och sen slocknar jag vid åtta på kvällen. 
 
Men det har faktiskt varit kul på Lejondahl! Tagit hand om alla fina dressyrhästar i Martins stall och nu kommer jag rida för honom några gånger i vår vilket är super bra. 
 
Några bilder från hemsidan 

Hästar genom tiderna

Chemal, arabvalack f. 98 e. Gaspatcho
Kemal som han kallades stod i ett stall på Öland där jag bland annat lärde mig rida samt var på ridläger 2008 och tog privatlektioner en helg i september samma år. På honom lärde jag mig det mesta!
Sammy, även han arabvalack, importerad från USA. Skulle gått som avelshingst men tyckte inte om det ensamma livet som hingst då han var en sann flockledare. Jättemysig arab i ponnyformat som jag var medryttare på större delen av 2008.
Wonder Boy, eller "Boyen", connemara i c-ponnyformat efter Möllans Castro - Lamony Boy, hade jag på foder från Karlshem. Med honom startade jag mina första lokala hopptävlingar och det var också när jag hade honom som hopp- och tävlingsintresset växtre fram :)
London, engelsk ridponny född 1996, okänd härstamning. Min första egna ponny, 2009-2011.
London var en otrolig läromästare för mig och lärde mig hur mycket som helst! Vi tävlade lite grann och jag skaffade mig rutin, han hade redan rutin så det räckte och blev över. Världens snällaste att ha att göra med, stod lös på tävling och så vidare. Underbar förstaponny!
Sen är vi där vi är idag. Min lilla kanonkula. Och för att presentera som alla andra:
Lidens Cap Bell Amoure, "Amoure", connemaravalack född 2007 efter Uranus - Countach Campbell som jag själv utbildat upp till (i nuläget) LB/LA dressyr, LB hoppning samt P80 fälttävlan. Mer ska det bli!

Kurs för Malin - jag har världens bästa ponny!

Nu har kursen hållt på halva dens tid, alltså två dagar av fyra. Och jag vill verkligen inte att dagarna ska gå fort, och att kursen ska vara över! Det är sååå kul! Malin är super duktig, och hon lär ut på ett jättebra sätt. Hon har övningar som passar mig och Fleur perfekt. Jag får ''aha-upplevelser'' när jag rider, och det är precis så det ska vara! Dom här fyra dagarna kommer ge mig och Fleur hur mycket som helst.

Dag 1.
Vi gjorde basic saker för att Malin skulle få se oss som ekipage och bara få en uppdatering om hur hästarna är (Hon har kommit tidigare år och tränat på Högvreten). Vi gjorde några ökningar, minska och öka volten, öppnor, och en del galopparbete. Har förträngt en del, då jag har dagens ridpass i huvudet, haha!

Dag 2 (Idag)
Värmde upp självständigt i skritt och trav. Och sedan skulle vi rida serpentinbågar, och i serpentin bågarna så skulle vi öka. Sedan red vi på volterna, och på den öppna delen (där ingen vägg är) så skulle vi göra en öppna, och på ''ridhus delen'' skulle vi rida ökad trav. I vänstervarvet så hade Fleur svårare för att böja sig! Men när vi bytte och red i höger så flöt allt bara på och hon kändes jättefin och sammarbets villig! Sedan red vi öppnor längst långsidorna, och herregud vilken känsla jag fick! Malin förklarade så att det är lätt att när man gör en öppna att man bromsar automatiskt, liksom att man tänker på så mycket så man bromsar hästen. Så det vi jobbade med idag var att vi skulle behålla traven i öppnan, nästan tänka mellan trav i öppnan, och när jag gjorde det, JÄKLAR VILKEN PONNY JAG HAR! Hur fin som helst var hon. När vi jobbat med det ett tag så red vi på volterna i galopp, och till en början skulle vi bara rida arbets galopp, sedan lägga till tempoväxlingar, och sen till sist rida ökad galopp flera flera varv, men Malin var noga med att det skulle se okomplicerat ut, och att vi fortfarande skulle behålla deras rundhet. Har aldrig ridit en så bra ökad galopp med Fleur tror jag, vilket flyt och gud så lätt det kändes! Satt bara där och hade världens finaste lilla ponny under mig. Vi gjorde även öppnor i galopp! Efter galoppen så gick vi tillbaka till det vi började med, serpentinbågarna! Fleur kändes underbar. Malin sa en kommentar som gjorde min dag: ''Det här är inte den Fleur jag minns, hon är mycket finare och ni som ekipage är jättefina!''

Det här ridpasset var det bästa jag nånsin haft med Fleur. Det går bara frammåt för oss två!

Amoures snyggaste outfit?

Vilken outfit är snyggast?

Jag behöver lite hjälp inför en grej så jag kommer även att lotta ut en länkning till en av er som röstat när jag presenterar "vinnaren" :)
Ljusgrönt BR
Ljusgrå Shockemöhle
Blå Horsesaver
Lila BR
Rött Lamicell
Turkost Scapa
Oranget HV-Polo

Nu blir det rida för Malin!

Uppdaterar er om idag och imorgon när jag kommer hem!


Gårdagens ridpass och dagens planer

Jag har haft så mycket för mig att jag helt och hållet glömt bort bloggen!
Igår var vi iväg hela dagen för att sedan shoppa lite och därefter åka till stallet.
Kan väl säga att Amoure var rejält svettig efter drygt en timmes dressyr, eller ja, dressyr och dressyr vet jag inte då han sprang in i väggen x-antal gånger. Suck.
Ibland vet jag inte vad jag ska göra med all hans energi, han behöver lära sig att "chilla".
I alla fall gav jag mig verkligen inte! Jag red tills han var lugn oavsett vad jag gjorde, därmed blev det mycket tempoväxlingar, övergångar och galoppfattningar. 
Jobbigaste gångarten är helt klart traven, och det är där han helst springer iväg. Men i slutet var han trevlig i alla gångarter så det kändes som att jag verkligen fått igenom allting, gjorde även lugna, fina men ändå kvicka galoppfattningar så det kändes bra :)
Stretchade honom ordentligt efteråt och så fick han massor med morötter. Ganska skönt att vara i stallet precis innan kvällsfodringen ibland!
 
Idag har jag redan hunnit gymma, handla, ta ett bad, äta lunch och nu ska jag ordna lite tidsinställda samt packa då jag ska bort imorgon fram till andra januari. Ikväll blir det hoppträning :D Första på över en månad!
Hittade precis den här bilden och tyckte den var lite härlig, hehe! Från någon gång i början av mars tror jag :)

Tagga dressyrkurs i mellandagarna

Imorgon börjar dressyrkursen för Malin! Den kommer att hålla på 27,28,29 och 30 december, alltså 4 dagar. Kommer blir galet kul, och framförallt lärorikt! Längtar galeeet!


+ med att inte äga en häst

Någonting som är posetivt med att inte stå som ägare till någon häst, är många. Men nu ska jag ta upp en speciell sak, och det är att man får många ''erbjudanden'' att rida andras hästar. Inte bara medryttare jag pratar om nu, utan när folk ska resa bort osv. Som nu i jul har jag fått en del ''erbjudanden'', tex rida Amoure, och mina kompisars ponny Mingus. Men har dock inte kunnat, så det är lite tråkigt bara. Hade jag kunnat så hade jag haft fullt upp nu runt jul att rida!

Bild 1: Jag och Mingus
Bild 2: Jag och Oscar
Bild 3: Jag och Ludde
Bild 4: jag och Yngve


<3


Ridhuset

Idag red jag i ridhuset på en väldigt laddad Amoure, jag red dock bara en liten stund för sedan fick Hannah rida :)
Hannah ska ta hand om och rida Amoure när jag är borta runt nyår, och jag tycker att hon red Amoure bra så det kommer nog att funka riktigt bra!
 
Amoure är ju lite speciell att rida, han kan lätt bli spänd och springa iväg, och har mycket energi, så det gäller att själv vara lugn, vänta och inte sitta och trycka ihop/bromsa honom. Hannah hanterade det jättebra så detta blir super.

Gammalt

Hittade massor av gamla bilder på min förra foderponny, och även bilder från när jag provred Space!

 

Min fina i fredags!

Som sagt bara framridning, men ändå så fin!

Nya favoriten

Västen från Schockemöhle är helt klart min nya favorit! Den är jättemysig och nu när det är kallt och blåser är det perfekt att den är hög i halsen, då slipper man kalla vindar innanför ;)
Den finns att köpa bland annat HÄR för 799 kr. Det finns även en jacka i samma modell.
Jag hade turen att hitta den till ett kraftigt nedsatt pris i Globen :)

Amandas julklappar!


Yngve vecka 52

Måndag 24/12 - Rider ut på slingan eller ovalen, ha roligt bara! Ska även rida Mary.
Tisdag 25/12 - Jobbar hos Martin, mamma rider ut
Onsdag 26/12 - Jobbar hos Matin, mamma rider ut
Torsdag 27/12 - Jobbar hos Martin, Linda hopptränar förmodligen
Fredag 28/12 - Lisa lektion (tror jag)
Lördag 29/12 - rider ute på ridbanan dressyr, fokus på dagens tidigare lektion
Söndag 30/12 - Hård dressyrtäning i ridhuset. Framridning: Sidvärts, sedan rida igenom LB:2 och LB:3
 
 

GOD JUL på er!


Julaftonsritt

Dagen till ära var vi röda och red i snön :)
Som ni ser så blev bilderna inte så bra eftersom det fortfarande var lite mörkt ute, men fler kommer :)

God Jul önskar Amanda och Yngve!

 (Bilder från i lördags)

Två dagar, två ridpass, ett inlägg

Igår, lördag:
Jag red ute idag och red fram runt ovalen i trav och skritt. Han var verkligen hyperpigg idag och hade väldigt svårt att skritta haha söti. Fast han skötte sig vilket var skönt. Han fick trava ganska mycket i ett friskt tempo innan jag gick in på ridbanan. På ridbanan ligger det väldigt mycket snö så det var riktigt hårt jobb för honom att gå där. Men han hade så mycket energi så det skadade nog inte. Där fick han galoppera på så mycket han ville och själv bryta av. Inget seriöst ridande utan lät honom göra som han ville. Han skulle mest bara göra sig av med energi.
 
Sara och Erin lånade min kamera för att ta bilder så då tog de några profilbilder på mig och Yngve men Sara snappade två bilder, så här är dem.
 
Idag, söndag:
Idag blev det dressyrpass i ridhuset eftersom han ska gå ute nu i tre dagar. 
Vi var själva men han skötte sig super! Inte ett ända gnägg förrän jag hoppat upp ;)
I början gjorde jag mycket övergångar och tempoväxlingar. Sedan tog jag tag i galoppen. Som Lisa sa måste jag säga åt honom då han krullar ihop sig och släpper bettet, gör tre galoppsprång på stället och bryter av. Det är liksom antingen ingen form alls och full ös galopp eller galopp på stället då han krullar ihop sig. Så jag bråkade lite genom att bara driva driva driva och inte ge mig då han tar bettet och inte går i en ärlig form. Tillslut kom väl bakbenen igång och han gav sig (PUH) så då var gamla galoppen tillbaka, och då var han hur fin som helst!
Mamma satt typ helt chockad haha och applåderade hela tiden (haha tack mamma). Men han var faktiskt riktigt fin. Dock valde jag att inte göra några svåra saker idag utan bara låta honom glida runt och vara duktig. Han gjorde fantastiska ökningar. Han svävade verkligen bokstavligen. Red igenom LB:3an och det var verkligen felfritt och ökade galoppen var helt sjuk! Han var så fin!
Det var verkligen felfritt så då vi gjorde avslutande halten så klappade jag och gav långa tyglar. 

Ibland tror jag det är viktigt att låta hästen bara göra något enkelt som den är duktig på, så den får självförtroende och blir nöjd med sig själv. Men annars tycker jag man verkligen inte bara ska glida runt och göra "lätta" saker bara för att det känns bra. Man måste utmana sig själv och hästen för att kunna utvecklas!
 
(Sen ska man inte ta sig ann för svåra saker, man måste gå steg för steg, såklart)
Instagrambild från fredags, synd att det inte blev någon film :(

Dagens två ridpass

Idag blev det två dressyrpass för min del :)
Först red jag min egen lilla pärla, det vill säga Amoure. 
Jag började med att lossa honom ordentligt i skritten innan  jag gick över till traven. Han kändes lugn vilket var toppen! Red lite förflyttningar i hörnor och svängar samt en del volter och mycket tempoväxlingar och övergångar. Nu ska han bli riktigt lydig :)
Sedan tog jag galopp, första fattningen var lite tung men resten kändes väldigt bra så det var roligt :) Han var inte heller stark, skönt! Dessutom var han lugn i traven även efter galoppen.
 
Sedan red jag Obsession, ett sto som är runt 165 cm och gått 130/140 hoppning tror jag :)
Jag har ridit Obsession en del förut, men då endast uteritter och något markarbetes/hoppass så det blev första dressyrpasset :)
Precis som med Amoure började jag med att lossa henne i skritten och därefter även i traven. Red lite olika vägar och i galoppen red jag mycket enkla byten.
Eftersom att Amoure har lite svårt för galoppfattningar brukar jag passa på att träna på det när jag rider andra hästar för att vara säker på att jag fortfarande kan ;)
Obsession och jag förra sommaren :)

Dressyrträningen i bilder

Som ni ser så var han alltså lite spänd, men det köper jag när det var första dressyrpasset efter vilan ;)

Lisa lektion Amanda

I fredags var det som sagt Lisa lektion. Yngve var jätte pigg och glad! Så härlig känsla att bara behöva tänka "Trav" så flyger han iväg osv. Duktig!
 
Framridningen kändes faktiskt riktigt bra. Red sidvärts, lite volter och så klart övergångar. Då Lisa kom red jag runt henne och vi stämde av. Traven sa hon har gått framåt jätte mycket på bara två veckor vilket är kul att höra! Dock är galoppen fortfarande väldigt rak. Red lite över gångar och så men det kändes bra. Galoppen har ju varit lite konstig, han liksom knäpper av och galopperar jätte samlat, men ökar inte då jag ber om det utan samlar med. 
Vi tror att det är för att han fått så mycket beröm då vi samlat och vi ridit väldigt mycket samlat på senaste tiden så han liksom tror att han gör rätt geno att nästan galoppera på stället och bryta av då det blir jobbigt. Så vi fick jaga på honom lite så han vågade sträcka på sig. 
 
Efter det gjorde vi slutor på en volt. Började i skritt, sedan trav och sedan en hel del galopp. Alltså att göra galoppslutor på en volt är ju väldigt svårt för honom men det är kul för då vet jag att vi kommer bli bättre! Rider man bara runt och njuter kommer man ju ingen vart. 
 
Men kände ändå att jag fick till en hel del bra galoppslutor, gjorde sedan öppnor utåt igen, mycket bra! Det kommer få han mycket rundare i galoppen.
 
Bilderna är ändå bara framridning, men han är så läcker! Fler bilder kommer :)
 

Tove & Amoure 21 december

Amoure:
Träns: Claridge House
Benskydd: Equiguard
Sadel: Santa Cruz Arthur
Schabrak: HV-Polo
Tove: 
Hjälm: Lamicell Master
Väst: Schockemöhle
Fleece: HV-Polo
Ridbyxor: John Whitaker
Ridstövlar: Bocaj

Amanda och Yngves outfit fredag

Amanda:
Hjälm - John Whitaker
Tjocktröja - Gina Tricot Grand Prix
Ridbyxa - Back 2 Back
Ridstövlar - Mountain Horse Victoria High Rider
 
Yngve:
Träns - Hööks
Schabrak - HV Polo
Lindor - Show Master
Boots - Catago

Fullt upp!

Förlåt att det inte blivit mycket bloggning senaste två dagarna men jag har verkligen inte suttit en sekund hemma!
I fredags så var det iväg tll stallet runt 11, och red sedan lektion för Lisa då Tove fotade. Jag fotade även Tove sedan och fixade åt två hästar. Jag och Tove åkte sedan tillsammans hem för att äta snabbt innan vi skulle iväg och gymma. 
Tog med mig datorn och minneskortsläsaren så jag skulle kunna börja redigera bilder hemma hos Tove efter men det glömde jag så klart...
Kom hem vid 12 och då slocknade till döds i soffan haha. 
 
I dag så, eller igår haha. Så gick jag upp tidigt för att åka och smörja med Tove, Sara och Erin i stallet. Smörjde mina dressyrträns, lädergrimman och stövlarna. 
Sen var det stallet till halv fyra. Efter det var det bara hem och byta om och sedan direkt åka iväg och shoppa med Sara och Erin. Vi julklapps handlade till 20.00, kom väl hem typ runt 21.00. Äta mat och sedan redigera typ 400 bilder haha eftersom vi fotade även idag, och Sara och Erin använde min kamera. 
 
Så nu, strax efter 00.00 kan jag sätta mig ner med datorn och blogga. Kommer skriva mer om ridpassen i andra inlägg och lägga upp fler bilder :)
Smygtitt från två dagar.

Två dagars ridpass

Igår red jag lektion för Lisa, till en början var han väldigt lugn och fin, tog alla halvhalter men sedan gav vi oss in på första galoppen efter vilan, han blir alltid lite "trög" i själva fattningen men sedan "springer" han gärna iväg.
Till en början var han lugn men på den öppna delen av volten trängde han sig utåt (i detta fall var vi i höger varv så han trängde till vänster) och efter några varv där jag lirkat med yttertygeln och ytterskänkeln la jag till ytterskänkeln ordentligt och då blev han riktigt förbannad vilket resulterade i en ganska arg ponny resten av passet, haha!
Av någon anledning är han ändå väldigt rolig att rida, även när han är arg, för han är ju ändå glad men han vill bara framframfram, och det blir jobbigt. 
Mycket övergångar, fattningar och sådär tills han slappnade av i galoppen (då var han riktigt fin!) och sedan blev han även riktigt, riktigt fin i traven också. 
Egentligen är det ju just när man har en tränare med sig som hästarna ska "strula lite" så man får hjälp, och därefter vet man även hur man ska hantera det själv.
 
Idag red jag nere på slingan, mest skritt, en del trav och en liten galopp där Amoure drog järnet. Lycklig ponny som äntligen får galoppera ute igen! Dock hade jag lite svårt att hålla honom så det blev inte så mycket galopp då jag skulle bort direkt efter jag ridit så när jag väl fått ett bra avbrott nöjde jag mig, och då var han även lugn i traven :)
Sommar och gräs, lite skillnad mot nu ;) Amanda fotade lite igår så bilder kommer :)

Mys i klubbis!


Jobbar!

Nu har jag gjort ca 20 höpåsar, mockat 9 boxar, släppt ut hästar, tagit in hästar, sopat hela stallet, och nu kan jag äntligen sätta mig ner o vila! Vid 11.30 så ska jag fodra kraft, havre och betfor, alltså kan jag vila ut i en halvtimme till :)
Jobbigt nu, men skönt att få lönen sen!! /Nathalie


Mamma och Fleur 9/12


Toves outfit när jorden gått under

Pannband från Kingsland, väst från Schockemöhle, fleece från HV-Polo och ridbyxor från John Whitaker :)


Senaste

Åh vad det är skönt med jullov! Fast det blir inte mycket ro ;)
 
Har inte uppdaterat så mycket vad Yngve gjort senaste dagarna så tänkte jag gör det.
 
I tisdags red Hanna i stallet Yngve eftersom jag och mamma var på Lindas julkonsert. Hanna har ridit Yngve en gpng tidigare. Det hade gått jätte bra i tisdags och Hanna tyckte det var jätte roligt att rida honom vilket alltid är kul att höra!
 
I onsdags var det hoppträning som det vanligtvis är på onsdagar. De var banhoppning och det hade gått bra! Var där och kollade då de hoppade banan första gången så tror de höjde upp lite senare (: Yngve var pigg och hoppade allt! Jag och pappa var även iväg och kollade på en bil. Vi ska ju byta bil och den ska ju köra Yngve osv. Vi har inte riktigt bestämt oss men kul var det!
 
Igår, alltså torsdag, fick Yngve vila. Hade väl egentligen tänkt att rida ut en sväng men jag kände mig lite sjuk och stannade hemma hela dagen. Åkte först till stallet väldigt sent så han fick vila. Men det var han värd, han har ändå inte vilat sedan förra lördagen. 
 
Idag blir det träning för Lisa! Och jag och tove ska fota varandra vilket är super kul. Så förvänta er bilder här på bloggen! :) 
 

Positiv Natta

Ja då har i alla fall Nathalie tagit farväl

 


Kan vara ett sista inlägg

Inatt 02.00 kommer jorden att gå under. Och jag trodde inte alls på detta till en början, men nu när det närmat sig så ljuger jag om jag säger att jag inte tror på det. Jag är faktiskt lite rädd!

Så passa på att skicka iväg ett sms till era närmsta. Det ska jag iallafall göra nu! Hejdå bloggen för ikväll, syns vi imorgon?

Knoppaknoppaknoppa

Jag själv brukar knoppa Fleur innan tävling, men sist vi tävlade så gjorde Fredrika mina knoppar, och gud vad fina dom blev! Hon har en kompis som tävlar jätte mycket, så hon har lärt Freddan!
Älskar då dom är stora och inget hår som spretar osv. Perfekta ska dom vara!Snöpass

Idag fick Amoure gå ett pass nere på slingan. Vårat första snöpass denna vinter, men tyvärr blev det ingen härlig snögalopp eftersom att jag håller på att sätta igång honom :)
Jag jobbade mycket med formen, red med en stadig hand och hjälpte honom till en början innan jag lättade och lät honom bära sig själv, och satt då även ned i traven. Det kändes väldigt bra och han var både bärig och stadig. Härligt!
 
Det känns väldigt roligt, eftersom att jag inte ridit på tre veckor trodde jag att jag skulle ha tappat lite, ridmässigt brukar jag inte tappa något men just känslan kan vara svår att behålla. För några år sedan åkte jag till Kina i två veckor och då kändes det jättekonstigt att sitta på hästryggen igen, nu känns det bara... fantastiskt :)
Kanske för att jag börjat träna ordentligt själv nu?

Jobba på Lejondal igen

Nu har jag fått möjlighet att jobba några dagar under jullovet hos Martin (Martin Ågevall) vilket jag så klart vill! Kommer nog ta igen med ridlektioner under våren. Kommer bli kul, så härligt att vara bland massor med fina dressyrhästar hela dagarna, och dessutom få betalt ;)
 
Bild från senaste träningen hos Martin! Har visst glömt att lägga upp filmerna därifrån, så får göra det någon dag!

Shettisar

Shettisar på besök i skolan :)
/Tove


Hur är Yngve att rida?

Hur tror ni att Yngve är att rida genom att titta på bilderna? Om fler än 10 kommenterar får den som kommer närmast en fet länkning plus gästbloggning om den vill ;)

Nytt år - nya löften

Snart är det nyår, och det innebär nyårslöften. Förra året hade jag inget, har jag för mig. Men i år är mitt nya nyårslöfte att börja komma igång med träningen, på riktigt. Jag ska få årskort på SATS, och då j*vlar. Var och provade där idag med mamma, och körde två pass, ett cykelpass och ett annat. Kul var det!! Har även några fler löften.
 • Börja träna,som sagt.
 • Sola solarium oftare! As snyggt att vara brun!


  Sen finns det lite mål osv, inga löften direkt. Och dom är att jag och Fleur ska bli ännu bättre och att vi ska prestera bra nu i vår! Vill även att hon ska bli mer avslappnad på tävling, så hon kan visa vad hon kan!


  En bild från idag, innan träningen.

Tävlingsplanering våren 2013

31 Mars Vällingby LB:2  (kommer åka)
 
21 april Valletuna LB:0 LB:1 (kommer åka)
 
28 April Solna LB:3 (kommer åka)
 
5 Maj Gladö LC:1 LB:1 (kommer åka)
 
9-10 Maj Lotteräng LB:2 LB:3 (kanske)
 
18 Maj Huvudsta LB:2 LB:3 (kanske)
 
26  Maj Högvreten LB:2 LB:3 (kommer åka)

2 Juni Tyresö LC:1 LB:1 (kanske)
 
6 juni Sollentuna LC:1 LB:2 ELLER Upplandsbro LB:3 LA:4 debut (om det känns bra) (någon av dem)
 
11 Juni 4 Ben LB:1 kvällstävling (kommer åka)
 
 
Jag kommer inte åka på alla men på de flesta :)
 
 
 

Bilder från KM, del 2


Bortglömda bilder

Hittade lite bortglömda bilder på min förra ponny, London. Ibland saknar man gamla tider lite extra.
Alla bilderna är från en terrängträning på Ryttarstadion 2011 :)

Mitt favoritträns

Det här är mitt favoritträns från Hööks! Det är otroligt mjukt och sitter perfekt på min häst. Och det är inte lätt att hitta ett bra träns till Yngve eftersom han har speciellt ansikte. 
Dock en sak som jag är betydligt mindre nöjd med är att pannbandets pärlor som jag fick med har börjat lossna och jag har bara haft tränset några månader. Så vi fick byta till den på bilden nedanför, vilket också är super läckert, ska lägga upp en annan bild som ger den mer rättvisa ;)

Stör mig verkligen dock på att de börjat lossna. Tränset kostade ändå nära tusenlappen. Men det är ju inte farligare än att limma på dem!

Första ridpasset efter vilan :)

Vad härligt det var att sitta på hästryggen idag :D
Det blev ett skrittpass i ridhuset, tänkte först rida ute men Amoure har inte riktigt koll på sina bakhovar ännu (han har precis fått bakskor för första gången) så det kändes säkrare att vara i ridhuset :)
Amoure kändes väldigt fin! Det är så härligt att känna hur fina vissa hästar blir av att vila, det visar att de ibland verkligen behöver den där vilan :)
Jag red lite skänkelvikning utmed väggen där jag flyttade in hans rumpa mot mitten och lät honom gå så på tvären några steg i taget, just den övningen tar jättebra på bakbenen och var perfekt för min förra ponny, så jag ska börja rida den på Amoure också :)
Red även en del tempoväxlingar och skritt är verkligen den svåraste gångarten att göra tempoväxlingar i. Det gäller att behålla bjudningen även när man kortar skritten, men det är också en jättebra övning :) Funkade i alla fall jättebra tycker jag!
 
Det är jättekul att komma igång igen, på fredag har jag en dressyrlektion inbokad så att vi kommer igång på rätt sätt :)
Snart är vi här igen! Det här är helt klart en av mina favoritbilder, Amoure ser glad ut, ljuset är mysigt och så vidare. Fotad av bästa Amanda förstås :)

Ryggning i GIF

 
how to create animated gif

 
Här är ryggningen som jag avslutade med! Bästa!
 

Tävlingar i vår

Vad jag vet en så länge, är att jag kommer starta 2 hemmatävlingar, och 3 lokala tror jag att det var. Solna, Vällingby och Mälarhöjden är dom ställena som jag ska starta bortan för klubben. Har redan tävlat på Vällingby en gång nu i höst, så ska bli spännande att åka runt på lite fler ställen och kunna jämnföra osv. Solna vet jag ju dock hur det ser ut där, då jag praktiserade där i nian.Upp i sadeln igen!

Åh vad det ska bli kul att rida :D


Tävlingsbilder från tävlingar

 
Här har ni en härlig blandning med tävlingsbilder från en vecka efter Yngve till bara några veckor sedan. De ät i ordning. Svårt att bedömma kanske på bilder men det känns som om han blir mer och mer stadig i formen :)

Sen är inte det här alla tävlingar, utan kanske bara hälften.
Första lokala 
 
 

 
 

 

Dagens dressyr

Idag blev det dressyr i ridhuset och tanken var att rida igenom LB:2 och LB:3 flera gånger men det var lektioner i ridhuset så kunde inte rida riktigt över hela. Det blev istället att träna massor med LA ;)
 
Skrittade honom för hand i nästan 20 minuter innan jag hoppade upp. Jag skrittade ett tag då med innan jag travade på långa tyglar. Fokuset var mycket galoppvolter. Red väldigt mycket typ enkla byten. Bröt av till trav ett två steg innan jag bytte. Det är han väldigt duktig på. Galoppen är bättre nu än förut, men fortfarande lite så att han kortar galoppen och släpper bettet men mycket bättre ändå! Red mycket tio meter också och förvänd vilket var lätt!
Skänkelvikningarna idag var jag också nöjd med! Han slutor idag var fantastiska, öppnorna var lite svårare. 
 
Red igenom lite delar ut LB:2 och 3 men även LA:1 och det kändes jätte bra. Avlsutade då han gjorde en perfekt halt och sedan en perfekt ryggning. Klapp på halsen och avslut!
Bilder från idag (:

Lista

Precis som Amanda har jag skrivit en lista på inlägg att skriva och nu vill jag komma igång igen!
Ska bli jättekul att rida imorgon igen och sedan är det bara att köra på :)


En drös med inlägg

Nu har jag skrivit en lista med nästan 15 inlägg
om olika saker jag skulle kunna skriva om utöver ridningen och så. Det känns toppen verkligen. Men som jag sagt förut tänker jag inte sitta i flera timmar och skriva och sedan lägga upp alla på tre dagar för att jag bloggar själv. 
Men som det ser ut nu så verkar alla komma igång med bloggningen igen så då sätter jag mig gärna och skriver dem. Så förhoppningsvis kan ni vänta er uppdatering från mig! :D
 

Hoppningen i fredags - avramling hehehhe

Var helt hundra på att jag skulle hoppa Fleur. Men när jag kommer dit, så står det att jag ska rida Komet. Och det här var andra gången jag stod på någon annan häst än Fleur, och sist då jag red Everest så fick jag honom bara för det var markarbete. Så tänkte att ''äsch det gör ingenting att jag ska rida Komet, det är ju endå markarbete''. Men när jag kommer till ridhuset, så såg jag massa hinder, så ja.. det var då inte markarbete.

Vi hoppade fram på en kryss-kombination, vi skulle hitta grundgaloppen och försöka ligga på fem galoppsprång emellan. Första gången låg jag och Kometen på sex galoppsprång, men när jag hittade flytet lite mer och fick fram honom så låg vi på fem. När vi kommit igång lite, så skulle vi hoppa kombinationen, lägga en volt i galopp, bryta av, och över några travbommar. I slutet skulle vi hoppa en annan kombination med en mur i. Första gången vi kom emot kombinationen så gick det jättefort! Så red emot den igen, och då kände jag att jag red kontrollerat emot den, och mitt i språnget så ändrar sig Komet och stannar, han ramlar på sina knän och har huvudet ner, så jag flög över hans huvud, och hamnade på fötterna, haha! Hoppade upp igen, och hoppade samma kombination två gånger igen. Efter var han jätterädd såfort någon annan häst hoppade den kombinationen, och minsta ljud så hoppade han till osv. Anledningen till att han stannade var för han är överlydig. Han kände att jag inte skänklade, och då tänkte han ''amen då behöver inte jag hoppa för hon har inte skänklat'' iallafall så Rebecka förklarade.
Sista bilden är på min lillasyster och Komet. Han är ju då inte liten!?!?

Less

Just nu är jag lite less, men framförallt har jag en fruktansvärd ridabstinens!
Jag hade tänkt sätta mig på hästryggen igår men när jag skulle resa mig ur soffan för att åka till stallet sa det pang i mitt huvud.
Ni som känner mig vet att jag tidigare har haft migrän, men nu hade jag ju inte haft en riktig attack på över två år, men igår var det alltså dags.
När jag får migrän ser jag dåligt, har svårt att prata och mår illa.
Alltså blev det ingen ridning men imorgon SKA jag rida oavsett hur jag mår :) nu vill jag komma igång!

/Tove


Bilder från KM, del 1Framridning från KM 9/12, del 2


Provridning på g

Om någon timme så ska jag byta om till stallkläder, och sedan åka mot Grana och provrida en häst. Om allt känns bra osv, så blir jag förmodligen medryttare på den. Tänker inte avslöja mer nu, utan ni får helt enkelt se senare vem jag provred.

Helgen har spenderats i Bålsta, där min pappa bor. Har varit mysigt att bara tagit det lugnt och kollat igenom lite mer noggrant vad jag ligger efter i och exakta uppsatser jag ska göra. Igår var vi och julhandlade lite julklappar. Idag har jag bara slappat och umgåts med mina underbara brorsor. Kommer snart åka till stallet som sagt, efter det blir det hem och äta på Tiger med familjen. Ingen kommer nånsin förstå min kärlek till thaimat<3 Senare på kvällen kommer min pojkvän hem till mig, det blir mysigt! Och på måndag väntas en fet sovmorgon, börjar 12.20!

En gammal bild på mig och Fleurisen.

Videor från tävlingen 9/12

Framridningen


BananNu blir det julshow i stallet!

Nu blir det julshow i stallet, själv ska jag vara tome och köra lilla Juni. Hoppas någon tar en bild så lägger jag upp det sen!
Bild från förra året. Vissr var jag snygg? ;)

Framridning från KM 9/12, del 1


♥ Till minne av Eclaire ♥

Jag fick låna en ängel, du togs bort från mig, alldeles för tidigt.Nästan bortglömd!

Hade helt glömt bort denna outfit. Får ha den på lovet och fixa några bilder! Har inga bra bilder i denna outfit faktiskt

Minns ni detta?

Minns ni detta? Bilden är några veckor efter vi fick hem Yngve.
Lite skillnad ;)

Glöm inte bloggen ikväll

Ikväll, så kommer ett inlägg upp. Inte vilket inlägg som helst, utan det kommer nog förklara en del saker för er. Allt kom som en chock för mig, och jag har fortfarande inte förstått att det har hänt. Nu var det ett tag sedan, och har valt att inte berätta förens nu, pga att jag inte orkat, och sen känns det respektlöst mot en familj att lägga ut det på bloggen så fort som möjligt! Men somsagt, kolla in bloggen ikväll!

Minns ni detta? - http://granaryttarna.se/2012/november/mal-los.html#comment 
Det är det jag berättar ikväll.

Jullov på väg

Ja snart är julovet här och det ska bli så skönt! Mamma ska rida sin medryttarhäst ganska mycket på jullovet och Linda vill ha det ledigt från hästar så jag har Yngve praktiskt taget nästan helt själv! Ska bli super kul, speciellt då man kan göra allt på dagtid. Det betyder att jag kan välja om jag ska rida ute eller inne utan att det spelar någon roll med mörkret och så.
 
Ska lägga upp veckoschema hela lovet och verkligen köra ett "täningslov". Sommarlovet vill Yngve bara vara ledig så då får han det men nu på vintern vill han bara jobba så det ska vi ju så klart göra. 
 
På lovet 
 
 • Ska skänkelvikningarna få riktigt bra flyt, vi ska träna stenhårt på sidvärts med bakbenen

 • ska det bli mycket galopparbete, mer tio meters volter

 • ska vi rida varannat pass ute förhoppningsvis

 • ska vi hoppa lite!


 
Lite härliga vinterbilder från förra året. Dock hade vi ju bara snö i nån vecka ;)
 

Högvreten KM LA:1

Kan börja med att säga att hon minst sagt var spänd! Nu förstår jag vad dom menar med att Fleur är tusen gången värre hemma än borta.

Framridningen: I början kändes hon något ofokuserad. Men det kan bero mycket på att mina tår och fingrar var stelfrusna. Kände knappt av något, så kunde inte inverka lika bra. Blev varmare ju mer tiden gick, så när jag blev varmare så kändes det helt klart bättre. Sista tio minutrarna så kändes det som allt satt, och jag red bara runt och gjorde några delar från programmet. 

Banan: När vi kom in i ridhuset så började jag trava på en gång. Hon var riktigt spänd, men JÄÄÄÄVLAR VAD SNYGG!!! Hon blir extremt snygg när hon spänner sig, alltså! Ball ponny! 
Red som en åtta i trav för att få henne att bli mer avslappnad, och det hjälpte lite. Orkar inte sitta och skriva vad jag tyckte om alla delar ur programmet osv, utan sammanfattar allt istället: 
Hon var ovanligt spänd,jag har aldrig suttit på henne när hon varit såhär. Det var som att hon väntade på galoppdelen, och alla tiometersvolter kändes långt ifrån runda. Nöjd med den andra travökningen, bara att hon kom igång lite sent. Är också super nöjd med skrittdelen, vi fick inga travinslag och hon kändes jätte avslappnad. Ett galoppinslag där det skulle varit trav. Ökade galoppen rusar hon bara i. Och sen så byter hon galopp i den andra förvända galoppen (se video) och jag märker väl det och så råkar jag fortsätta i den galoppen till ökningen, vilket resulterar i att vi inte kan få poäng i den ökadegaloppen, så där står det 0 i protokollet. Fick även -2 för råkade göra en volt när hon krånglade.
Kort sagt - kaos dag! Men när hon var fin, så är hon fin! Hon slappnar ju av emellanåt, och frustar, men sen spänner hon till igen.

Våran procent var inte den bästa,totalprocenten var 52,??%. Men förstår varför. Nu tränar vi inför våren och se vad som händer då. Vet iallafall 5 tävlingar som jag ska starta än så länge.

Ridning på utevolten

Idag red jag ute på utevolten eftersom jag var i stallet redan vid halv två. Yngve var på bra humör idag. Det är alltid lite svårt att rida ordentligt på utevolten men han jobbade på bra och kändes fin!
Jag jobbade inte så länge och gjorde det vanliga, skänkelvikningar, öppnor, slutor, ryggningar och halter. Han kändes lite stelare i bakbenen än vanligt men kan berott på att det var ganska mycket tjock snö på ridbanan vilket gör det jobbigare för honom. 
Men han var verkligen pigg och glad! Jag förstår inte hur han kan ha så himla mycket energi. Jag minns inte sist han vilade verkligen helt en dag en ändå vill han bara jobba jobba jobba hela tiden. Medan på sommaren vill han inte ens trava haha. 
Efter gosade vi jätte länge eftersom jag väntade på mamma. Hann trimma till lillen och smörja allt tillomed! 
Yngves man = perfektion hahahah. Min hobby.

Ridpasset i tisdags

Nu fram tills jul så är det sporr-fritt! Och det menas med att vi inte ska ha sporrar när vi rider nu. När jag läste det, så tänkte jag ''hmm hur ska detta gå?'' då det var ruskigt längesen jag red utan sporrar på Fleur. Tyckte att hon slöade och var allmänt svårare att rida utan sporrar innan,(alltså då jag började rida henne) men sedan när jag började rida henne med sporrar så har jag märkt en storstor skillnad!

Men tycker att det inte alls var något problem med att rida utan sporrar! Försökte jobba henne lite lägre i formen i tisdags, och resultatet blev jättebra! Hon hade en fin stadig form och allt flöt på! Det är viktigt att kunna reglera formen tycker jag, att själv kunna välja vart man vill ha hästen. Man ska kunna tänka att halva passet vill jag att hon ska ha lite lägre avslappnare form och andra halvan lite högre. Jag tror att hittar jag och Fleur det så kan det bli super! Hon är en spänd häst överlag, och går gärna lite högt. Därför skulle det nog hjälpa oss väldigt mycket, och speciellt på tävling, om jag reglerar henne lite i formen, så hon litar på mig och känner att hon inte behöver studsta runt på tävlingbanorna och istället visa vad hon kan! Som kjelle sa, nästa start är inte förens mars-april så nu kan vi testa av lite, träna och bli ännuännu bättre!

Vi jobbade på kvartlinjerna största delen av ridpasset. Först skulle vi ställa och motställa, sedan gjorde vi massor av varianter av skänkelvikningar. Man fick välja lite själv och se vad som passade sig och sin häst bäst. Skänkelvikningar har aldrig varit något problem för Fleur, hon gör allt exemplariskt om man själv vet vad man gör. Hon gör ingenting gratis om man säger så. I galoppen i tisdags kände hon avslappnad och helt felfritt bara. Duktig ponny!!
En gammal bild på oss. Imorgon ska vi hoppträna för Rebecka, ska bli riktigt kul faktiskt!

ETT INLÄGG OM TÄVLINGEN I SÖNDAGS KOMMER IKVÄLL VID 20:00, HÅLL UTKIK!


Börjar bli dags...

... Att planera inför 2013's tävlingar. Ska bli riktigt roligt!
Jag tycker att det är jätteroligt att planera tävlingssäsongen, trots att jag vet att det kan vara svårt att hålla planen. Det är så motiverande att ha en plan, och i den ofta mål att man den och den tävlingen ska tävla de och de klasserna och så vidare :)
Jag har några tävlingar jag SKA på (om inte något oväntat inträffar) och de har jag planerat ordentligt! Ska bli riktigt roligt!
Som det ser ut nu blir det lite hoppning i februari-mars och sedan fälttävlan i mitten av april :)

/Tove


Äntligen fått tag i en dator

När jag börjde gymnasiet nu den här terminen så fick vi en dator, och det är den jag alltid uppdaterar ifrån! Nu har den varit borta fram tills nyss. Hade letat överallt kändes det som, den var inte i skolan, inte hos min pojkvän, inte i bilen, inte på mitt rum. Men nyss för ca 5 minuter sen så lyfter jag på några papper på vårat köksbord och där ligger den!! 

Så idag kan ni förvänta er uppdatering från ridpasset i tisdags, och förhoppningsvis ett inlägg om tävligen i söndags. Det beror på om Sara skickar bilderna eller inte. Roligare att visa er bilder i samma inlägg, känns lite B att skriva ett jättelångt inlägg utan bilder. Men kika in lite senare så får ni läsa om ridpasset på Fleurisen i tisdags!

Jag är hemma idag ifrån skolan då jag känner att jag verkligen måste ta tag i mitt berg av uppsatser, inlämningar och prov jag inte gjort den här terminen. Ni kanske förstår hur långt jag ligger efter om jag säger att jag har ig-varningar i alla ämnen utom religion. Dags att ta tag i allt nu innan jul så jag slipper plugga ihjäl mig på jullovet. Därav min uppdatering också!
 

Bakskor, check!


Mys med ponnyn innan ridpass!


Nu äntligen funkar bloggappen!

Har försökt bloggat från bloggappen flera dagar men har inte fungerat. Såfort jag går in på den så stängs den bara ner.. Har inte haft tillgång till dator dom här dagarna.

Ska berätta om tävlingen i söndags, lovar er! Men blir jobbigt att skriva om tävlingen via mobilen, så gör det såfort jag får tillgång till dator. Har video från framridningen samt från banan. Har även bilder att visa er!

Här får ni en mobilbild sålänge! Åh hon är så fin min lilla prinsessa <3


Amanda svarar

 
Svar:
Jag tränar för Lisa Sarin som också är dressyrdomare och det gör jag bara på hemmaplan. Sen har jag varit iväg och tränat för Martin Ågevall. 
 
Mitt slutmål med Yngve är att starna MSV C och jag hoppas kunna göra det om studierna på högskolan inte blir för mycket. Men vi startar LA i vår/sommar och sen hoppas jag att kanske hunnit komma dit till hösten 2014. Men det viktigaste är inte att det blir just den hösten. Men jag vill kunna komma dit så småning om. Sen utbildningsmässigt vill jag att han ska vara utbildad Msv B eller Msv A. 
Alltså tanken har ju varit att rida för Väsby. Men Väsby är ju en hoppklubb och har bara en dressyrtävling per år, och har knappt några dressyrryttare. Men Vallentuna, som jag också är medlem hos de har liksom tre, fyra dressyrtävlingar per år, de ska hålla lag SM i dressyr, har ett riktigt bra Allsvenskan lag som jag får vara med i osv. Så fördelarna med Vallentuan är betydligt större, sen ligger det närmre vårt stall också. De håller dessutom dressyrträningskurser för privatryttare på våren och har almänt mycket fler aktiviteter! 
 
Så det blir nog så att jag provar tävla för Vallentuna ett år också. Jag tror att det är det bästa för mig och Yngve.
 

Senaste dagarna

Vill bara påminna alla att min dåliga uppdatering beror på att det är trist då alla tre bloggar lite, därför finner jag ingen lust att sitta och göra inlägg åt er!
 
Men de senaste dagarna har Yngve gjort lite olika. Har typ fyra uppsatser i veckan nu så hinner inte riktigt med!
 
I fredags red mamma ute på ovalen ett tag i snön och ett tag i ridhuset. 
 
I lördags var det Lucia träning, och som förra året blev han lite busig. Så Linda vill inte rida honom i lucia tåget, så Yngve är inte med utan Linda ska rida en annan häst istället. Men Yngve fick i alla fall busa av sig på utevolten efter luciaträningen.
 
I söndags red jag ut på slingan och red i snön. Han var väldigt lugn till en början men desto mer han fick galoppera desto mer taggad/stissig blev han. Sen började mamma smacka haha så han skena iväg. Tyvärr hade jag allderes för mycket kläder på mig och vinterhandskar så jag drutta av då han började bocka. Fanns inget att klämma sig fast i liksom. Sen skena Yngve hem innan Alex fick tag i honom haha. Då satte jag upp igen och skrittade av honom ordentligt. 

 
Lite bilder från i söndags ;) Efter det var vi på Väsbys Julshow där jag vann championatet och det, väldigt kul! Bilder kanske kommer senare!
 

Idag är mamma i stallet och rider markarbete för Lollo!
 
 

Rätt klubb?

Nu på kvällen har jag varit på tävlingsryttarmöte och det fick mig verkligen att tänka på hur viktigt det är att man väljer rätt klubb!
Jag tävlar för Stora Wäsby och har gjort det sedan 2010, innan dess tävlade jag för en klubb som jag inte ens hade något att göra med.
Jag är jättenöjd med Stora Wäsby. Klubben har lag i samtliga discipliner och på alla nivåer, man möter alltid någon annan från klubben på tävlingar och alla (de flesta) är väldigt trevliga!
Det anordnas träningshelger, kurser under lov, ridläger och så vidare. Möten, kurser och andra saker för att utveckla  kunnigheten hos ryttarna.
Nu ska de även började erbjuda träningstillfällen för ryttarna, både mentalt och fysiskt. Får se om jag kommer iväg någon gång då det är en bit bort.
Jag tycker att det fungerar jättebra att rida för Stora Wäsby. Jag har bara ridit i lag en gång och det var hösten 2010 och jag tycker att alla lagkamrater var trevliga. Jag har även praoat i stallet där och tyckte att alla bemötte mig väl. Dessutom har de riktigt bra tränare :)

På väg mot Väsby Ridklubbs Julshow!


Bloggpaus

Jag tog mig friheten med en liten bloggpaus.
Jag har nu inte ridit på två veckor, och Amoure kommer att vila ytterligare en vecka innan han sätts igång. Har inte så mycket motivation till att skriva något just nu, mer motivation till att göra saker haha.
Nu när Amoure vilar har jag tillbringat i princip varannan dag på gymmet (och några veckor tidigare också) och det är jättehärligt att äntligen komma igång på riktigt! Tidigare har det blivit någon enstaka gång sådär men nu är jag på G!
 
Men åter till det här: Vad vill ni läsa om? Frågor?
Lite småskönt är det att slippa klä på sig såhär i alla fall. Bild från förra vintern :)

del 2 av 2

Min finaste <3

Väsby Championat

Fick precis ett samtal av Elin på Väsby Ridklubb som sa att jag vunnit Championatet för bästa tävlingsekipage på häst! Gud vad glad jag är nu!!
Egentligen ska jag ta dit Yngve så rider man in och får pris osv men det känns inte som om han klarar av massor med publik, strålkastare, musik osv utan jag åker själv vilket känns lite trist! Hade varit väldigt coolt att rida in och ta emot det eftersom Pernilla ska göra det som vann sin för ponny.
 
Men blir ändå väldigt roligt, och jag är jätteglad! Stort plus är att man får broderat täcke ;)
Mammas KUNG!
 

Glen Gordon Crown Swedish Collektion

 
Alltså åh gud vad snyggt! Har sätt att många bloggar lagt upp dessa nu och shit vad fina. Om det inte vore för mina miljoner blåa och vita schabrak skulle detta bli mitt. Vill verkligen ha dessa, så himla fina, bra gjort Glen Gordon! MUMS <3
 
Bilder från Dressyrmupparna

Gårdagens outfit

Amanda:

Väst  - HM
Hoodie - Aropostale
Ridbyxor - Kingsland
Stövlar - Mountain Horse Victoria High Rider
Hjälm - John Whitaker
 
Yngve:

Sadel - Selleria Equipe
Träns - Hööks
Lindor - Hööks
Boots - Catago
Schabrak - Klubbmästare i dressyr (Horze tror jag)

Del 1 av 2

 
Kolla bakbenen!!

Hitta en gammal film

Hittade en gammal film på mig och Space när jag red barbacka, hade helt glömt bort den!Dagens ridpass på Yngve <3

Idag var jag och Sara tillsammans i stallet vilket är jätte kul! Älskar att ha massor med kompisar i stallet.
 
Vi skulle fota varandra idag så först gick jag ut och så skulle vi fota Sara då hon red på Slingan men det var så djup snö så det hade inte gått att rida seriöst så vi gick till ridhuset. 
Efter red jag Yngve och Sara fotade.
 
Han har ju varit väldigt busig och haft allderes för mycket energi på senaste haha fast vi ridit honom nästan varje dag. Men idag var han mer sig själv och var lugn och glad. Vi var själva i ridhuset i början vilket brukar vara hemskt! Men idag var nemas problemas! Han gnäggade inte ens, duktig! Skrittade fram på helt långa, sedan gjorde jag lite flyttningar och volter fast på långa tyglar. Efter travade jag fram men lite övergångar och samma i galopp, på långa tyglar. 
 
Idag fortsatte vi jobba vidare på det vi sysslar med nu. Vi gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar osv. Skänkelvikningarna idag var faktiskt väldigt bra för att vara honom och han kändes väldigt stadig hela tiden i handen och jobbade med bakbenen. 
Som jag skrev tidigare så hade jag ett mål att få till bra ryggningar, och det kan jag ju säga att vi kan stryka idag. Han gjorde ALLA ryggningar perfekt, 6 av 6 perfekta så han fattar nu, sååå duktig!
Dock kändes galoppen som den gjort tidigare den här veckan. Jag trodde till en början att det var träningsvärk men nu måste det va något annat. Det var samma sak igår. Då man fattar galopp så släpper han stödet i tygeln och gör en jättekort galopp, trycker ner huvudet och sedan bryter av efter kanske 5 steg. då försökte jag liksom lyfte upp huvudet och driva fram fram fram men han blir sur. Så tror att han är lite trött i bakbenen just nu, mycket hård träning den här perioden. Ska ta dit kiropraktorn igen snart. 
Men galoppen blev bättre och bättre men inte riktigt bra. Dock är han ju väldigt kort då han galopperar så bara han orkar är det ju super fin. 
 
 
Sammanfattat var det ett väldigt bra pass med en väldigt nöjd ryttare och häst 
En bild på mig som Sara tog och en bild på Sara som jag tog ;)
Btw ser ni hur sjukt mycket finare hans bakben blivit? Han trampar ju till och med på sig själv. Så bra baktramp har han aldrig haft!!! Kanske dags att skaffa boots bak också?
Mer bilder kommer senare :)

3 failbilder - Nathalie & Fleur 

Hur min helg kommer att se ut

Den här helgen kommer vara fullproppad med olika saker jag ska göra, 90% av helgen kommer jag tillbringa i stallet!
På fredag är det först skola till halv fyra, sedan blir det väl att träffa någon kompis eller pojkvännen på kvällen. Måste även hinna med att fixa alla grejer till tävlingen på söndag. Rätt lugnt, och det lär behövas en lugn kväll inför min helg. På lördag ska jag ställa klockan och gå upp tidigt för att jobba i stallet från 07.30 till 15.30 ungefär. När jag jobbat klart hämtar min pappa mig, och så åker jag till Bålsta (min pappa bor där) och julbakar med familjen. Mys-lördag! På söndag blir det att ställa klockan ÄNNU tidigare än på lördagen, för då ska papap skjutsa mig till stallet och så ska jag jobba där igen, efter jag jobbat så ska jag tävla. Så på söndag kommer jag vara i stallet från 07.30 till ca 18.00 skulle jag tro.

Mycket stall i helgen, men det är bara kul! Är iskallt ute bara, så inviger nog mina ridtäckisar i helgen!
På den här bilden rider jag i mina täckisar, tror det var sist jag hade dom på mig. På bilden är det Space, min förra ponny. Bilden är tagen näst sista ridpasset jag red henne, då gjorde vi skänkelvikningar i alla gångarter, och hon var såå lugn och koncentrerad! Som att hon visste att det var slutet för oss två. Den här(tryck på här för att komma till låten) låten var även på i ridhuset samtidigt som vi gjorde skänkelvikningar i galopp, något jag aldrig trott skulle gå med denna ponny! Såfort jag hör den låten, så tänker jag alltid på Space ♥

Mål över vintern

Här är några mål jag gärna vill uppnå tills våran kommer
 
- Att skänkelvikningarna i trav ska få bättre flyt och att han ska orka längre
 
- Att ryggningarna alltid ska sitta, just nu är de undefär hälften som är bra haha
 
- Öppnor och slutor i trav ska få mer flyt och han ska orka längre
 
- Det ska bli lättare att göra 10 meters volter i galopp och vi ska rida mer förvänd
 
Jag ska sluta spänna mig själv då han spänner sig. 
 
 
Om vi nu skulle sätta alla målen blir vi ju praktiskt taget redo för LA, men även om vi lyckas med alla mål ska vi vänta med LA ändå. 
Sen i vår kommer jag komma tillbaka till dessa mål och säga vad jag uppnått och inte uppnåt osv (:
Min fina stjärna <3

Världens fulaste outfit

Igår satte Linda ihop en outfit. Eller satte ihop och satte ihop. Snara tog utan att titta hahahaha. Alltså förlåt Linda men tror inte man kan misslyckas mer <'3
Svart-beigt schabrak, blåa skydd, rosa täcke på en fux häst = <3

Ridpass på Yngve 5/12

Idag så åkte både mamma, jag och Linda till stallet, Linda skulle rida. 
 
Tanken var att rida ut en bit så vi klädde på oss ordentligt men Linda ville inte efter ett tag så vi gick bort till ridhuset. 
Först såg han lite stel och spänd ut och Linda tyckte inte riktigt han lyssnade. Efter ett tag så blev han fin och Linda blev nöjd med honom. Galoppen var till en början tyckte hon väldigt mycket på frambenen men hon jobbade mycket med galoppen så den blev bra. 
 
Jag ville hoppa upp bara en liten stund efter så gjorde det. Red lite skänkelvikningar både i trav och galopp, ryggningar, inridning i galopp, tio meter i galopp osv och han var jättefin! Duktig Linda haha. 
 
Haha två bilder från innan vi gick in i ridhuset. Mysigt väder!
 

Toves SIHS shopping

Bruna ridhandskar från Roeckl samt ett oranget Scapa schabrak.
Orange Schockemöhle-väst, tre pannband från Charlies samt en stövelväska.
Utöver detta köpte jag även lite tidningar och mitt Kingsland-pannband som ni redan sett bilder på :)

Ponny, sto, fux..

Fleur var j*vligt stoig igår. Har aldrig varit med liknande! Kände redan det på henne i boxen, då hon var grinigare än vanligt. Hon brukar alltid ha örona frammåt osv, men bara jag skulle krattsa hovarna så åkte örona bakåt och hon högg i luften. Tänkte att hon kanske hade en dålig dag, och ja.. Det hade hon, minst sagt!
 
I skritten så tröck hon emot skänkeln, tog in bakdelen, stannade och när jag skänkla på henne så kickade hon mot min skänkel osv. I traven så var det ungefär liknande som i skritten. Formen var helt okej ibland, och när hon var fin så var hon verkligen fin, men allt där imellan väger upp dom bra stunderna. Jag blev irreterad, för jag vet att hon kan! Det är inte så att hon säger ifrån för hon tycker det är jobbigt. Utan hon gör bara dom här dumheterna för att hon vill jäklas, hon är trottsallt ett fuxsto..

För att förbättra hela situationen och bryta den onda cirkeln som jag och Fleur hamnade i igår, så försökte jag bryta mönstret. Alltså att jag skulle variera vad vi skulle göra på olika ställen. Överraska henne lite, och kanske börja rida lätt helt plötsligt, lägga en volt där vi inte la en volt förra varvet, öka och minsta tempot på olika ställen och inte på samma. När vi travade av, så fick jag henne endå avspänd och hon gick i en lite lägre form.
 
Är något mindre taggad inför söndag än vad jag var innan ridpasset,haha! Men såhär var det en gång när jag skulle tävla förut. Att sista ridpasset innan tävlingen kändes allt katastof, men sen på tävlingen så överraskade hon mig. Vi får helt enkelt se på söndag hur det blir. 
Världens bästa fux sto, trots dina humörssvängningar <3

Its the most wonderfull time of the year

Vaknade imorse och tänkte, jaja lite förseningar jag försöker ta mig till skolan ändå. Som ni vet har jag en timma till skolan och måste åka buss, pendeltåg, tunnelbana och sedan buss igen. Så optemistisk var jag idag. 
 
Det är ju totall snöstorm här men jag gav mig ut ändå. Bussen gick inte så fick gå till tåget, vänta på tåget i 20 minuter eftersom det var förseningar. Men "äsh!" tänkte jag och väntade, hoppade på och åkte. Där fick jag sitta i en och en halv timme, fast det egentligen bara ska ta 20 minuter. Jag kom aldrig fram faktiskt så fick hoppa av tåget och gå till närmaste tunnelbana, där jag fick vänta innan jag kunde ta mig til slussen. 

"Yes!" tänkte jag glatt, nu är det bara en buss kvar sen är jag i skolan, bara några timmar sen. Men då möts jag av att ALL trafik ut till Nacka är inställd. Alltså det var omöjligt att ta sig dit. Så ALLT kämpande helt i onödan. 

Fick då ta mig till baka till T centralen där INGA pendeltåg gick hem. Men jag löste det genom att ta tunnelbanan till Kista och åka hem med mamma. 

Men alltså, snacka om att slösa tid. 
 
Nu är jag hemma men vi ska snart till stallet till stackars hästen som stått ute hela dagen i stormen haha. 
 
I måndags red mamma ut på kvällen, duktig mamma! Han hade varit lite brallig som vanligt men glad! Igår vilade han. Idag skulle det egentligen varit hoppning för Leif men pga stormen är det inställt. Linda ska rida ut istället och sedan ska vi sätta upp något hinder i ridhuset (:
Jo tack jag märkte det...

Väldigt glad att jag befinner mig hemma!

/Tove


Min önskelista till jul!


Påminnelse

Hej alla fina läsare!
Har sätt att fler blivit samma nummer på bloglovin till vår bloggtävling. Glöm inte att ni måste följa oss på Bloglovin för att kunna vara med och tävla. Vi kollar sedan då vi lottar, och följer ni inte kan ni inte vara med och tävla. 
 
Kram
 

Snömys

Som ni säkert vet så har Amoure nu vila fram till jullovet.
Idag åkte jag till stallet direkt efter skolan för att fixa allting och sedan tog jag in Amoure för att borsta och mysa lite :) han verkade tycka att det var lika mysigt som mig, och sedan fick han gå ut i hagen igen :)


Måndag i Metro

I går var det ridsport i Metro då jag åkte tåg. Så himla bra! Varje gång ridsporten uppmärksammas blir jag verkligen glad. Hörde på TV igår också att sporten pratade både dressyr och hoppning. TACK säger jag bara. Fast mer ska det vara. 
Stort grattis också till Tinne och Anton som tog hem segern med hela 84,70%. HELT SJUKT! Den hästen kommer att komma långt!
Väldigt väldigt roligt för Malin också som det inte gått så bra för på senaste. Förtjänar verkligen lite tid i rampljuset.

Söndagens ridpass

I söndags red jag två hästar, Oreo och Yngve!
 
Linda och jag åkte till stallet runt lunch och red ut på Oreo och Roy, världens sötaste ponnisar!
Vi red ut i snön och galopperade en massor. Hästarna tyckte det var toppen och älskade att bara få galoppera bredvid varandra och tävla. Så söta! 
 
Efter det red jag Yngve för Lisa. 
Det gick helt okej och han kändes jättefin men han hade nog träningsvärk eftersom han gått ganska hårt med bakbenen de två dagarna innan. Han hade väldigt svårt för galoppen och vi höll oss mest till skritt och stretcha baken. Inte så mycket men nyttigt! 
Det är lite jobbigt för trots att han har träningsvärk så har han helt sjukt mycket energi som verkligen aldrig tar slut. Han vill bara springa och busa med alla andra hästar i ridhuset hela tiden och det är inte alltid så kul. Han är också väldigt spänd hela tiden vilket är jobbigt. Jag blir själv så nervös då hästarna är det.
 
Världens sötaste små ponnisar och Linda efter ett härligt vinterpass!

Smakprov

Ett litet smakprov på det jag köpte i lördags :)
Vad tycker ni?

/Tove


Lördagens ridpass

I lördags var jag där tidigt och red ut på lillen! Vi red på slingan och galopperade i snön vilket var jättekul! Han skötts sig super. Blev inte nervös och stissig som han alltid är. Han busade inte heller utan ökade bara när jag lät honom.
Han såg så nöjd ut efter och han fick massor med bussar och gos! Världens bästa häst. 
 
Ville bara gosa hela dagen med honom haha. 
Så himla mycket härligare med snö! Allt blev så mycket ljusare och man ser faktiskt ute på kvällarna väldigt bra jämfört med då det inte fanns snö och man inte kunde se ens sin hand framför sig. 
Hiss till snö! (Inga leriga hovar heller, woo!)

Amandas dag!

Idag var en riktigt bra dag faktiskt haha!
Egentligen skulle jag upp tidigt och ha piano men det var intsällt, så skönt! Jonatan var hos mig igår så vi båda kunde ta hur lång sovmorgon vi ville! Vaknade 10.00 och tittade på julkalendern innan vi steg upp och å frukost. 
 
Vi jobbade klart med vårt projektarbete (SÅ SKÖNT) och sedan åkte vi in till stan med hundarna (:
Där var jag på min favoritaffär innan vi skildes åt och jag tog tåget hem, där jag stötte på Sara!
Så kul så vi bestäde att jag skulle med henne hem, och Natta kom sen med! Så vi hängde ett tag innan jag åkte hem. 
Mycket bra dag helt enklet men, har väldigt mycket saker att göra så bara att sätta igång nu på en gång haha. 
Lilla Jonte och Lollo idag på tåget (:

Födelsedag!

Ja nu är jag myndig och det är väl kul? haha. Mer ansvar! I lördags väcktes jag på morgonen och fick tårta och presenter. 
 
Jag fick
 
 • En Chicago resa i sommar
 • En flerdagars dressyrkurs på Strömsholm med Yngve (haha mamma köpte en leksaks dressyrhäst med ryttare, så fint!)
 • Coldplay live 2012 video
 • Sövelväska
 • Ryggsäck
 • Kameraobjekt som kaffemugg 
 
 
Sedan var det släktfest på kvällen och fick ganska mycket pengar som förmodligen ska gå till släp. Har tittat lite mer och hittat lite intressant. Får se vad mamma säger. Måste ha lite hjälp ekonomiskt så hoppas mamma vill dela släp haha. Någon annan som vill dela släp???? :D
 
Sen var jag i stallet men skriver mer om det sen! (:
 
 
 

SIHS Fredag

Efter jag varit på lunch i stan och gått på Saco mässan åkte jag till Globen eftersom Sara hade gratis biljett till mässan!
 
Då vi kom in på mässan tänkte vi att vi kunde testa om vi kunde gå in med biljetten till mässan på showen och det fungerade! Så fick sitta på A läktaren ;)
Jag kollade på finalen i Allsvenskan och på höjdhoppningen, men blunda mestadelen av det haha. 
 
Efter det gick jag och shoppade lite med Sara och köpte inget då men skrev lista på vad jag ville ha. Mötte sedan upp Martina och Mickan och shoppade med dem. Fick bara med ett Sverige-täcke hem, har kostat 649 kr men kostade nu bara 350 kr! Perfekt eftersom jag behövde ett. Köpte även en HV Polo långärmad Pike, 449 kr från 649 kr. Måste säga att HV Polo avdelningen var ett riktigt hiss! Allt var rea och det var typ bara fina saker.
 
Mamma har och är på SIHS hela dagen idag och jag skrev ner allt jag ville ha så kanske lite blir julklappar ;)
 

 
 
 
 

The typical ''efter start bilden''

Haha hoppas ni förstår vad jag menar. Men antingen är det min mamma, pappa eller Sara som fotar bilder efter min start. Alltså precis när jag kommit ut från banan.

Högvreten 3juni - Lady Fleur

Högvreten 9 september - Lady Fleur

Vällingby 4 november - Lady Fleur

Högvreten 18 november - Korvete

Grana cup - Eclaire

Hästdag och nu vila!

Hade en rolig dag i Globen igår, men vi var väl lagom trötta på kvällen. Vi kom hem vid halv ett och kollade lite på film innan vi slocknade. Jag vaknade klockan fem då någon skrek, och då hade vi glömt att stänga av tv:n. Så trötta var vi haha!
 
Jag fick i alla fall med mig en del snygga saker hem, bland annat en väst, ett schabrak, några pannband och en stövelväska. Jag kommer att bjuda på bilder på alla saker senare.
 
Kanske ska man inspireras av en dag i hästens tecken och vilja rida ännu mer, dock blev jag snarare inspirerad att baka så just nu står ett bröd på jäsning och jag ska baka ett till (jag köpte två baktidningar, hehe...).
 
Amoure ska få sin vila nu när snön äntligen har lagt sig och de kan röra på sig själva i hagen, känns lite tråkigt men det är bra att han får vila nu när jag har mycket i skolan och sedan sätts han igång när det blir lov :)
Dock blir det inte vila för min del nu när jag äntligen kommit igång på gymmet och tränat ungefär varannan dag i ett par veckor.
En liten bild på mig i mitt mysiga Kingsland Denison pannband som jag köpte igår :) Nu ska jag plugga Historia!

Behöver mer tid.

Jag hade verkligen tänkt mig att sätta mig ner och skriva typ 8 inlägg idag men tiden bara rinner iväg. Jag hann bara gå upp, äta, ut med hundarna och nu måste jag snabbt iväg till stallet. 
Idag har jag hand om båda Erikas ponnysar så jag och Linda ska rida ut i snön med dem. Efter det blir det Lisa lektion med Yngve. 
Men problemet är att sen är det bråttom som bara den. Mitt projektarbete ska in imorgon och det är inte klart. Jonatan kommer över och vi får väl sitta och skriva i 4 timmar så då hinner jag inte blogga. 
I så fall blir det någon gång i natt? haha...
Som om inte det är nog så har jag inte ens börjat på min piano läxa som ska vara klar imorgon...
Aja ska försöka trolla fram tid.
Förresten, jag fyllde 18 år igår ;)
 

Tidshoppning

Just nu sitter vi och tittar på tidshoppning, eller Volkswagen GP, som för tillfället leds av Malin Baryard.
Så fort den här klassen är klar ska jag smita in på mässan en snabbis och sedan blir det att bara sitta och titta resten av kvällen :)
/Tove


Nu gör jag Amanda stolt


Vintertider = tjocka jackor

Åh tänk att kunna rida såhär lättklätt? Ska man rida ut nu behövs massor av tjocka jackor osv. Saknar att kunna rida i såna här vanliga tröjor.

På alla bilderna är det Sara och Erins ponny Mingus, som jag rider.

Mot Globen!

Nu ska vi bege oss mot Globen för att tillbringa resten av dagen/kvällen på horse show, och även mässan förstås!
Ser ni mig är det bara att komma fram och säga hej, då blir jag jätteglad ;D
/Tove


RSS 2.0