barbaka och bus

Idag var vi i stallet lite senare eftersom vi hade kvällsfodring. Då vi kom var yngves mule röd och då märkte vi att hans ben var helt blodigt. Blev lite orolig först men då jag spolat insåg jag att det var ett pytte sår som endast var ytligt som hade runnit ner på benet. Jag gjorde rent ordentlit och kollade att han inte var halt eller så. Han var inte svullen eller öm.
Så Linda fick rida endå. Hon red barbaka i ridhuset och jag plockade fram två bommar och en kon. Hon tränade lite olika steg i mellan med olika gångarter. Mest bara bus! Sedan släppte vi honom. Han tyckte det avr härligt och rullade sig två gånger. Linda och jag kutade runt och han jagade oss och vi honom. Var verkligen super kul. Haha låter lite hemst så jag säger hämta pisken! Men jag menade bara att vi skulle ha med den, gjorde inget med den XD
Härligt var det i alla fall.

image description

Bonde-Amanda

Idag var jag med min kompis Tyra och hjälpte henne med hennes får! De hade fått lamm och var väldigt söta. Tyra bor på Antuna gård där ID horses är. Det var regional dressyrtävling samtidigt. Kul! väldigt fina hästar. Sedan hjälpte jag tyra att fodra och ströa åt alla får.
image descriptionimage descriptionimage description
image description

Hoppbilder

Han utvecklas i alla fall åt rätt håll :)

Dag 4: Min hobby

Antar att det är samma sak som ''vad jag gör på fritiden''.
På tisdagar och torsdagar har jag ridning, på tisdagar rider jag på Högvretens ridcenter och på torsdagar rider jag på Vallentuna ridskola. När jag inte är i stallet så umgås jag med mina kompisar, shoppar eller är med min pojkvän.


En bild på mig och min pojkvän.Film från igår när jag red mina kompisars ponnybilder

Här är bilderna som Sandra tog på mig under tiden jag red med sin Canon!
image description

Fin fredags outfit ;)


Gummistövlar och mjukisar (y)

Red Mingus idag

Idag så följde jag med Sara och Erin till stallet för att fixa inför pay&jumpen imorgon. Sara red Mingus, och i slutet fick jag sitta upp och testa!
Red inte så länge, kanske en kvart. Red bara igenom honom lite. Började med att rida honom i hans lätta varv (vänster), när han blivit lösgjord i det varvet, bytte jag. I höger varv så var han ganska stel i början, men det jobbade vi bort ganska fort. Han blev riktigt fin i det svåra varvet. Jobbade lite skänkelvikningar och halter från trav, och sen trav från halten. Är rätt nöjd med idag! Mingus är sååå rolig att rida. Sara och Erin, ni ska vara sjukt nöjda med eran underbara ponny.
Sara filmade och fotade, så bilder och film kommer inom kort.


Bild från idag när jag trava av Mingus. Haha, som ni ser så red jag med mjukisbyxor och gummistövlar!

Länktävling avslutad!

Det var de som gissade närmast! Jag köpte ridhandskar, schokemöhle schabrak, schockemöhle lindor, två ryktborstar och två svampar! (Man kan inte köpa ett schabrak utan att köpa matchande lindor hehe dressyrtjej ni vet)
Postat av: Elin
grått schockemöhle schabrak? :))ridhandskar?
'
Postat av: Andreas
Schabrak?
Ryktborste?
Grimma?
'
Postat av: Melinda
Shockmöhle-schabrak, såklart! :D
'
Postat av: Linn
Schokemöle Schabrak?
'
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn
Schabrak?
Ryktborste?
Grimma?
'
De andra hade gissat en rätt och får länk med! (förutom Martina som inte har en blogg hehe)
'
Martina
Ronja- Dagens blogg idag!
Tussie
Emma
Johanna
image description

Dagens dressyr

Idag var min kompis Sandra med från Göteborg till stallet. Hon gillar hästar väldigt mycket ock tyckte det var ganska kul att hänga med!
Eftersom att det haglade ute red jag i ridhuset. Han vilade igår och han var ensam i ridhuset då det hagla på och han skötte sig super! Kändes som om han verkligen ville jobba idag.

Först red jag fram i lågform och gjorde lite sitsövningar så han skulle bli aktiv för min skänkel. Sedan i trav och galop. Red även mycket skänkelvikningar och framdelsvändningar.
Red över gångar i serpentiner nedsittande innan jag red igenom LC:1
Det kändes verkligen bra i LC:1 fast vi inte tränat den på ett tag. Bra bjudning och han formade sig för skänkeln helt ok. Sedan tog jag en skritt paus.
Efter det gick han helt fantastiskt! Lätt i handen och bra jobb bakifrån. Red då igenom LB:1 som kändes super verkligen. Han höll galoppen som har haft svårt med med.
Sandra fick skritta av honom efter och hon var jätteduktig!

Här är ett smakprov av idag ;)


Dagens korta ridpass

Idag red jag ett kort ridpass i ridhuset, Amoure kändes lite trött vilket inte är så konstigt :)
Jag kände mest på honom under passet, redan lite volter, flyttade lite för skänkeln och ställde lite hit och dit. Jag tycker att han svarade väldigt bra på allt och gick trevligt, trots att han som sagt var trött.
Han har verkligen utvecklats åt rätt håll i dressyren den senaste veckan! Jätteroligt :D

Två nya tidningar

Mamma kom hem med två nya tidningar igår, Hippson och Kentaur! Har bara läst Hippson förut så ska göra en liten utvärdering och lägga upp senare!


HAHA

För några veckor sedan så satt jag på en hög sten i Yngves hage och matade honom med olika kvistar. Tog lite bilder
Han stod och gömde sig lite sen haha.


Dag 3: En familjemedlem

Min underbara mamma. Utan dig är jag ingenting, tack för precis allt.


KLANT

Idag var jag en riktig klant. En kompis fick låna min laddare till min MacBook. Så klart glömde jag den i skolan och imorgon är jag ledig så nu kommer jag inte kunna använda min dator på tre dagar.
Blogga kan jag göra från min andra dator men bilderna från hoppningen och photoshop finns på den andra. Min kompis ska med till stallet imorgon men vet inte när ni får se bilderna ):
Yngve fick vila idag och jag var ute på powerwalk en timma med min bästa Viggo! Bjuder på en snygg bild då vi kommit hem


Uteritt

I förrgår red jag och Sara ut tillsammans Gällstarundan. Tog väl 45 min. Vi red ut klockan 17.00 och då var det lika ljust som dagtid, Skönt!
Yngve kan ju vara väldigt taggad och stressad när man rider ut med någon annan men i förrgår var han jätte snäll! Blev knappt rädd för något och var lagom pigg.
Vi red på gällstaängen lite själva. Travade och galopperade lite men eftersom att han fortfarande känns trött och seg gjorde jag det bara litegrann.
Superhärlig dag helt enkelt!


Vila och tröja (:

Hejhej. Idag får Amoure vila eftersom han har gått så himla bra de senaste dagarna :)
Imorgon ska jag i alla fall rida, om det inte regnar så håller vi till ute men jag vill kunna rida ordentligt så om det regnar för mycket blir det nog tyvärr ridhuset.
Måste lägga in en bild på min underbara tröja som kom idag. Klicka HÄR så förstår du var det handlar om ^^

Transport utan ramp

Här är en sjukt smart uppfinning! Dock väldigt dyr skulle jag kunna tro.

image description

Gina Tricot gör mer ridkläder

Som jag skrev tidigare så sponsrade Gina tricot Borås och gjorde en ridkollektion som var helt underbar! Nu ska de sponsra Falsterbo vilket även betyder att de ska göra en klädkollektion där med! Jag ska till falsterbo i sommar och gissa om jag kommer shoppa!?
image description

Dag 2: Favoritpryl

Min favoritpryl är helt klart min iPhone 4s. Skulle inte klara mig utan den! Gör allt ifrån den - ringer, smsar, kollar facebook, bilddagboken, bloggar, läser bloggar, spelar.. You name it. Förstår inte hur jag klarade mig med en Sony Ericson förut.Några hoppbilder (:

Bjuder på ett par bilder från igår (:
Ni får fler bilder senare. Alla är förstås fotade av Amanda (:

Fel sadel?

här är en video som visar hur en sadel bör sitta och även symtom på att hästens sadel inte sitter bra. Dock kan många av de symtom bero på något annat också.
image description

Hoppning

idag var det Tusseträning! Linda, min lillasyster hoppade. De gjorde det som Tove skrev. Linda hoppade först bana på 85, felfritt och super! Sedan 95. Då var Yngve ganska trött och började fjanta sig med att stanna. De tog sig runt i alla fall.
De hade JW schabrak idag, snyggt!
Bästa bilderna på Yngve från idag! Fler bilder och film kommer (:
image description

Tusseträning

Idag var det hoppträning för Tusse i grannridhuset :)
Vi började med att rida fram gemensamt på en volt med mycket övergångar, tempoväxlingar samt framdelsvändningar. Amoure var jätteduktig!
Sedan började vi travhoppa på ett räcke, som max låg det på 80 cm och Amoure var duktig, travhoppade även en oxer vilket gick jätte bra!
Vi gick över till att hoppa en linje, oxer-mur-räcke och det blev lite vingligt första gången men andra gången kändes det jätte bra (:
Sedan hoppade vi en ganska lång bana, hindrena låg på 85 -> och Amoure kändes ganska trött, vi hade redan ridit väldigt länge. Han kämpade sig över varje hinder med bra marginal, dock hade han gärna fått bjuda lite mer ;)
Jag hoppade ytterligare 4 hinder sedan som låg på 95-1 m och då lyckades jag sätta bättre tryck i honom och det kändes jättebra :)
Finns både film och bilder så det kommer senare!

Failbilder del 4Hahaha jag gick med Space runt slingan efter en hoppträning i somras, och så helt plötsligt när hon betar så lägger hon sig ner och rullar, flera gånger efter varandra! Anledningen till det var att jag precis hade duschat henne.Shettis eller häst?

HAHA hittade två bilder på mig som Sara tog då vi red ut. Ibland ser jag verkligen ut som en JÄTTE på Yngve. Han är ändå 156 och jag 160 lång men han ser ju ut som en shettis? Sen ibland ser han ut som en stor häst, konstigt! Men antagligen för att de är tagna i olika vinklar
image description

GISSA och få LÄNKNING!

Gissa vad jag har köpt så vinner ni en länkning! Jag har köpt flera olika saker så det är bara att gissa på! Länkar ALLA som gissar rätt så gissa på!
GISSA!
image description

Vårkänslor!

Så här ser det ut i stallet nu! Det har börjat växta gräs i hagarna och ridbanan ser riktigt sommrig ut. Så himla härligt!
image descriptionimage description
image description

Dag 1: Hästporträtt

Dom här bilderna fotade jag för ca 2 år sen. Det är tre ridskoleponnyer från ridskolan jag red på då. Den första bilden är på Miami Wice, henne hopptränade jag väldigt mycket i slutet av min tid på Väsby Ridklubb. Jag provred även hennes föl för köp, men det blev tyvärr inget. Den andra bilden är på Hagens Fleur och den tredje bilden är på Jackpot.


Börjar med en sån här lista

Dag 1: Hästporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”tävling”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens outfit
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Tema "ridpass"
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Hästporträtt i svartvitt
Dag 17: Favorit täcke
Dag 18: En bild som väcker känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”fart”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: Favorit schabrak
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Tema "vänskap"
Dag 29: Nyaste bilden på mig och min häst
Dag 30: Valfri bild


sämst

...uppdatering men jag ska försöka göra mitt bästa. Har försökt blogga från telefonen men den säger att det är något fel och vägrar ladda upp inlägget.
Här är i alla fall två videos då Linda, min lillasyster tävlade sist. Två felfria rundor!
image description

Mycket den här veckan

Idag red jag dressyr för Gun och det gick riktigt bra! Känns som att det börjar släppa nu.
Redan på uppvärmningen kändes han väldigt fin! Han var lite "hängig" i höger till en början men det släppte snabbt. Under uppvärmningen red jag en del volter och flyttade honom ut för skänkeln.
Gun tyckte att han såg riktigt maffig ut när jag började rida och han kändes härlig! Lätt i handen och väldigt bärig. Vi tog mycket skrittpauser emellan åt då han var riktigt duktig och han jobbade verkligen rätt.
Vi jobbade lite på volten först, sedan gick vi över till att jobba på raka spår i galopp med 15 m volter längs långsidan då och då, det är ju lite jobbigt för honom att gå i ordentlig, bärig form i galoppen rakställd.
Han var väldigt duktig! Efter lite pauser gick vi över till diagonaler med skänkelvikning. Han försökte inte springa iväg så som han gjort tidigare men flyttade inte riktigt ordentligt, men det går åt rätt håll :)
Avslutade med serpentinbågar där jag skulle vara noggrann med att han gick helt rakt över medellinjen och tryckte på i bågarna.
Travade av i lång och låg form innan jag promenerade lite med honom :)


 Han fick ha det fina HV-polo schabraket :)


Dagens ridpass - på ridbanan

Red Fleur idag, och som rubriken - vi fick rida på ridbanan idag! Så himla skönt att det blivit så varm och ljust ute. Love it!

Idag skulle vi inte rida så komplicerade saker, utan mest fokusera på oss själva. Plus att det var andra gången hästarna reds på ridbanan på 4 månader, så det är lite ''nytt'' för dom. Jag var ganska bestämd från början idag, att hon skulle lyssna på mig osv. Hon är ju ett fuxsto med mycket vilja,haha! 
Vi gjorde skänkelvikningar på kvartslinjen samt volter och halter i båda varven. Skänkelvikningarna kändes sådär idag, det har gått betydligt bättre förut! Men jag är så sjukt glad över hur fint hon gick idag, hade henne verkligen mellan hand och skänkel och hon frustade riktigt ordentligt! Har nog aldrig känts så bra i galoppen som det gjorde idag, hon tröck varken inåt eller hade dåligt tempo. Allt kändes så himla bra idag! Åh är så glad :D Tänk om vi hade köpt henne, för er som inte vet så provred jag henne för lite mer än ett år sen, men blev inget köp då vi hittade Space istället. Men är jätteglad att hon inte är såld, och att jag nu får rida henne en gång i veckan!
Mamma filmade, så film kommer.
Lillasyster rider Mingus

Förra veckan fick min lillasyster rida Sara och Erins ponny Mingus.
Här är en video från när hon red. Bjuder på det i slutet,hahaha!


Lite mer bilder från igår

Min lilla skrutthund på sista bilden. Han var med igår och gillar inte att vi ger så mycket uppmärksamhet till hästen. han vill helst att vi bara ska ut och gå långpromenad med honom.
image description

dagens lisa lektion

Jag red fram ute. Och som Lisa sa förra gången ska jag inte jobba honom så hårt i framridningen eftersom att han blir trött. Så red bara på långa tyglar. Idag såg Lisa att Yngves högerben inte trampar under sig över huvud taget. Orkar inte förklara det hela för det är ganska kompliserat med med det gör det att han inte kan ta i lika mycket med bak och därför inte får lika mycket kraft (seg) Man måste liksom få in det bakbenet under honom så han kan börja jobba normalt. Dock var det vädigt krånligt. I vänster varv ska man inte ha stöd på ytter tygeln utan bara på inner. Även flytta för innerskänkeln. I höger håller man på ytter och får inte släppa medan jag leder svagt på inner. Sedan behövde jag liksom flytta honom rakställd åt andra hållet. Ni förstår ingenting säkert men jag lyckades fatta iallafall. Så då jobbar han rätt. Dock är han ju så svag i högerbenet så han orkar inte speciellt länge och vill inte att han ska få värsta träningsvärk och så. Så ska bara jobba "rätt" en liten del av passet varje gång.
Red ju inte så snyggt idag utan störst fokus låg på Yngve. Blev mycket skritt, lite lättridning och något varv i galopp.
image description

Dagens bus

Jag och Alex fick sällskap av Frida på uteritten i det fina vädret. Dock blåste det tyvärr lite för mycket...
Amoure ville inte riktigt följa med in från hagen idag, han och Oscar hade riktigt roligt i hagen och sprang runt som jag vet inte vad, de var helt tokiga! Men det var nog bra att han fick springa av sig lite, han var tillräckligt pigg ändå :)
Vi red till Högvreten, skrittade och travade på vägen dit och galopperade sedan två varv på slingan, ett i varje galopp. Amoure låg på rätt ordentligt och ville gärna springa på ordentligt, men han höll sig någorlunda lugn trots att han blev lite stark. Han har ju vilat i tre dagar så det var inte så konsigt.
Det var riktigt härligt att komma ut i det fina vädret :)
Ibland blir man inte klok på dessa två... Bilden är fotad av Sara för ett par veckor sedan.

Smakprov

Fotade min kompis Sara och hennes ponny Mingus 18/3. Mer bilder finns på hennes blogg under kategorin Saras inlägg.Todays plans

Idag ska jag rida ut med min kompis Alex. Vi har varit stallkompisar till och från sedan slutet av 2008 och nu har hon flyttat tillbaka till Grana så att vi kan rida ut tillsammans igen och babbla en massa :) Ska bli riktigt mysigt!


 Jag och Alex's häst Sanny 2010 (:
 


SLUT

Nu har vi haft sista musikalen och mina fötter håller på att brinna upp typ. Nu hoppas jag att livet går tillbaka och jag kan komma tillbaka till vardagen! Imorgon blir det att plugga till 4 prov som jag har nästa vecka. Efter det ska jag iväg till efterlängtade Yngve och rida lektion för Lisa. 
Idag red Linda ute igen och i  förrgår red linda ut ca en timma så han har fått haft det riktigt härligt! Nästa vecka har jag inte heller musiklektioner vilket betyder att jag är ledig på fredag och slutar tidigare flera dagar! Dessutom blir det sommartid nu så det är typ ljust till åtta! Kommer kunna rida ute hela tiden.
Nu blir det mer uppdatering!
 
Lite gamla bilder från ett ridpass. ÄLSKAR den där outfiten. Så fort jag kan rida i tshirt åker den fram!
image description

Halvlik

God dag!
Kvällen igår var AWESOME. Trots att jag skämde ut mig på Coop (Sofias fel!) och att jag fick en halvkrossad tumme.
Back to real life. Jag känner mig helt snurrig idag och kom hem vid 13 så jag orkar faktiskt inte rida idag, men det är egentligen väldigt bra då Amoure har gått hårt och bra senaste tiden, och det blir en del träningar i veckan :)
Sötisen c:

Ovisadebilder del 3


Lite svar på frågor

Tussie
1. Hur länge har du haft Amoure?
2. Har du en allroundsadel på Amoure? Eller har du en hopp och en dressyrsadel?
3. Vilket bett använder du på Amoure?
SVAR:
1. Amoure kom hit 26:e augusti 2011, så snart 8 månader :)
2. Jag har en dressyrsadel och en hoppsadel, båda i brunt läder från Santa Cruz.
3. Jag varierar mellan ett vanligt tredelat och ett tvådelat med fasta ringar, han går bra på båda.
'
Lovisa
1. Finaste färg på häst du vet?
2. Ponny/häst
3.katt/hund
SVAR:
1. Mörkfuxar eller gråskimlar tycker jag är väldigt fint! Sen tycker jag att Amoure har en charmig färg med sin fuxfärgade mule :)
2. Ponny!
3. Hund.
'
Elin
1. vilken hästras skulle du vilja ha?
2. Rider du helldre en för pigg häst elr en för slö häst?
SVAR:
1. Svår fråga! Jag bryr mig inte så mycket om rasen, men jag har alltid velat ha en connemara (vilket jag har nu) och ett arabiskt fullblod :) Det har alltid varit mina favoritraser!
2. Helt klart en för pigg häst!
'
Daniela
Vilken är din favvo ras?
SVAR:
Connemara och arabiskt fullblod, men jag tycker inte att rasen är särskilt viktig (:
'
Elin
Vad är det bästa med Amoure?
Hur högt har du tävlat? :)
SVAR:
Det bästa med Amoure är nog att han alltid är så positiv och verkligen kämpar! Sen är han riktigt mysig, en riktig kelgris! Jag gillar hela hans personlighet, det enda dåliga är att han är lite för mammig ibland ;p
Jag har tävlat 1 m :)


För lågt?

Amoure viskade i mitt öra att han tyckte att 80 cm var alldeles för lågt! Han vill ha något att bita i, och sa att vi lika gärna han gå upp på en meter på en gång.

Dagens ridpass

Idag red vi på ridbanan! Och eftersom vi red ute så blev Ludde piggare och gud vad fin han var idag!
Vi jobbade mycket med serpentiner idag. Även mycket volter, öka och minska galoppen. Hela ridpasset gick jättebra, är helnöjd!
Mamma filmade lite så film kommer.


Hello

Hej känner att jag måste blogga något. Sitter fortfarande i skolan och repar och klockan är åtta. Känns som om jag kommer sitta här ett tag till.
Igår red mamma ut på skrutten och idag rider Jojjo ut på honom. Tror han njuter lite faktiskt och är ganska glad över värmen. Snart åker täcket av också, skönt!
Jag sitter kvar här i Nacka ett tag till och imorgon blir det föreställning. Familjen är på Östermalm så kanske kan få åka bil hem men vi får se.
Så nu har ni lite info, nu över till mer rep!


Soligt och varmt!

Idag har det varit riktigt varmt!
Tyvärr har jag legat inne större delen av dagen då jag hade feber igår, och imorgon inträffar den stora dagen jag väntat på i 1,5 år. Gaah, taggad!
Tillbaka till det hästiga, hade intaget idag men mamma och pappa hjälpte till båda två så det gick väldigt fort. Borstade lite på Amoure som hade skaffat sig lerinpackning i ansiktet, men den ville han helst ha kvar.
Det är så härligt nu när sommarkänslorna börjar komma tillbaka! Nakna hästar ute i hagarna och ljusa kvällar. Äntligen!
Den här helgen blir min uppdatering lite lidande av det roliga jag ska ha, så ni får helt enkelt stå ut med lite tidsinställda (:
Snart kanske det ser ut såhär i hagarna?

Amoure i rött

Hiss eller diss?Är era hästar trötta just nu? läs

Pälsfällning och pälssättning är beroende av ljuset och nu när det blir ljusare börjar hästarna också att fälla vinterrocken och sätta sommarjackan. Själva fällningen är inte så jobbig för hästen, det är att producera den nya pälsen som tar kraft. Men exakt vad som händer i hästens kropp vet vi inte.
- Det går åt energi och protein till att göra ny päls. Men egentligen vet vi inte exakt vilka näringsmässiga krav pälssättningen ställer.
Glanslös päls
Många hästägare upplever att hästen blir glanslös i pälsen, lite tufsig och att allmäntillståndet påverkas negativt. En del hästar blir extra kittliga och känsliga i huden, vilket bland annat kan märkas när man borstar dem eller lägger på sadel.
- Det är mest spekulation, men man kan anta att det blir en ökad irritation i huden på grund av den ökade ämnesomsättningen som sker vid pälsfällningen och när det ska växa ut nytt, säger veterinär Lars Kristiansson. 
Han har sett att vissa hästar kan få lindring om man schamponerar dem under pälsfällningen. Om huden blir ren så minskar irritationen.
På Island löser man helt enkelt problemet genom att ställa av hästarna under pälssättningsperioden.

Så här skriver de på Hippson. Yngve har ju varit väldigt trött på senaste och ovanligt seg senaste veckan. Vi tar det ju ganska lugnt nu men har hört att Bvitamin kan vara bra nu. Dock fortsätter de i hippson och säger att det inte behöver fungera.
Men det kanske är just pälsen men och andra sidan svänger Yngve lite så här i tempramentet ibland. Han kan också bli super pigg imorgon. Men vi får se så länge han är trött så tar vi det lugnt! Är era hästar också lite tröttare nu?

Trött liten Yngve
image description


Världsrekord

Här listar vi en hel del världsrekord som har med hästar att göra. Om du vet att något slagits på senaste tiden - kontakta oss gärna.

Högsta hoppet - Huaso

5 Februari 1949, Chile. Under den internationella tävlingen i Santiago, klarade kapten Alberto Larraguibel från Chile, att hoppa 2.47 meter i det tredje försöket med sin fullblodshäst Huaso.

Detta rekord, som blev godkänt den 28 maj 1949 av FEIs kommitté, håller fortfarande. Minst ett hopp på 2.49 meter måste klaras för att slå rekordet.

Längsta hoppet - wrs I. G. van de Merwe´s Something
26 April 1975, Syd Afrika. Under Rand Show i Johannesburg , klarade wrs I.G. van de Merwe´s Something, riden av André Ferreira ett hopp med längden 8.40 meter.

I september samma år under FEIs möte i Rabat, Marocko, bestämde sig kommittén för rekord att bekräfta det nya rekordet som fortfarande håller.

Barbackarekord - Red Flight
Rekordet i att hoppa barbacka innehas av Michael Whitaker och Red Flight. De hoppade alltså 2,13 meter - utan sadel!

Bästa dressyrritten - Bonfire
I London 2010 fick Edward Gal på hästen Totilas ihop 92.3 % av maxpoängen i GP Kür. Det är de högsta poängen som utdelats i Grand Prix!

Äldst - Old Billy
Världens äldsta häst hette Old Billy. Fast när han föddes i England på 1700-talet hette han bara Billy. Men allt efter som åren gick, och Billy bara blev äldre och äldre, döptes han om till Old Billy. När han dog var han så mycket som 62 år gammal.

Minst - Little Pumpkin
Den minsta häst som någonsin levt var en amerikansk Fallabella-hingst som hette Little Pumpkin. Han var inte mer än 35,5 centimeter hög, det vill säga mindre än många hundar!

Störst - Mammoth
Världens största häst levde i England i mitten av 1800-talet. Han hette Mammoth och mätte 2,19 meter vid manken. Inte helt överraskande tillhörde han rasen Shirehäst.

Snabbast?
Hur fort kan hästar egentligen springa? Quarterhästen har fått sitt namn av att den är väldans snabb på en kvarts engelsk mil, och på den sträckan kan den uppnå hela 65 km i timmen. Rekordet på sträckan ligger kring 70 km i timmen.

Längsta?
Vad gäller långa kapplöpningar så förefaller den längsta vara ett lopp i Portugal som var hela 190 kilometer - 19 mil! Löpningen vanns av en arabhäst vid namn Emir. Champion Crabbet var en annan uthållig häst. Han sprang hela 480 km på 52 timmar.

Idag har vi å ena sidan distansritter som kan vara upp till 16 mil, men annars är Grand National den längsta galopplöpningen som genomförs - och den
är 7,2 km lång.

 

image description


Failbilder del 3Video från framridningen i somras
Dagens ridpass

Idag red jag för första gången på ridbanan. Yngve var lagom pigg och glad idag! Ridbanan är ganska hård så blev mest lättridning. Han hade även ganska svårt att konsentrera sig. Det blev bättre men han var även lite oböjlig för skänkeln idag. Efter jag ridit fram ordentligt fokuserade jag på galoppdelen i LB:1. Först är det en 15 m volt vilket gick bra, dock har han svårt att samla sig och rida den böjd. Efter det kommer det ett halvlågt parti galopp längst halva långsidan och sedan kortsidan. Eftersom att hans galopp inte har varit så bra är det väldigt svårt för honom att runda hörnan utan att sakta av. Jag fick verkligen jobba mig igenom dem ett par gånger innan han kämpade på och klarade det. Massor med beröm! Efter det red jag lite ökad galopp vilket han skötte super! Erin var jätte snäll och filmade!
Red ut runt sjukhagara i låg form i både skritt och trav. Det tyckte han nog var härligt!
Så här ser veckan ut eftersom att jag inte kan vara i stallet:
Måndag: Vila
Tisdag: Jag dressyr på utevolten
Onsdag: Mamma ute på slingan eller volten
Torsdag: Jojjo rider ut
Fredag: Linda rider ut
Lördag: Mamma rider ut
Söndag: Jag rider (vet ej vad jag ska göra än)
Ganska chill vecka för Yngve med det behövs nu efter ett par helger tävlingar!

Mamma red lektion på hebbe så då jag väntade på henne passade jag på att klippa Yngves långa man hahaha. Hade inte ens märkt att den blivit så lång. Så 12 cm klipptes iväg så nu ser han riktigt fräsch ut. Han fick även bada fossingarna och svansen. Mysmys!
Han var så mysig då jag skulle hem! Ville verkligen inte gå ): hade lätt kunnat sova över.
image description

Dagens ridpass

Idag red jag bästa Fleur, som jag gör varje tisdag. Hon var ovanligt pigg idag, sprallig och lite på hugget hela tiden. Men det var samtidigt posetivt, för när hon lossnade och började arbeta så hade hon ett bra tempo och det blev aldrig så att jag behövde driva henne framåt. Skönt!
Vi jobbade med skänkelvikningar och slutor idag. Det gick helt okej. Har gått bättre förut, men mycket beror på min ridning idag. Var ganska trött, så red lite halvdåligt, slarvade lite med vägarna osv. I slutet när vi skulle trava av så kändes det kanon! Kom åt henne riktigt ordentligt, och hon kändes som en pärla!

Tävlingsbilder 2

Min fina bebis!
image description

Söndagens outfit

Jag:
Hjälm: Lamicell Master
Kavaj: Figursydd från Kina
Ridbyxor: Gekås
Stövlar: CRW Active
Amoure:
Träns: Claridge House
Benskydd: Lamicell Pro
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: John Whitaker

Dagen

Kom hem halv åtta. Åkte sedan och handlade sjukt mycket mellanmål att ha under veckan då jag går långa dagar. Idag fick Yngve vila och mamma var där och masserade och gosade massor. Imorgon skulle jag rida men det beror på hur länge jag behöver stanna i skolan och hur trött jag är. Annars ska min lillasyster rida. Ska försöka hitta lite ork att ta mig till stallet även fast jag kanske kommer hem halv 12 utan middag i magen.
Ska bli supervarmt i veckan men jag sitter fast i skolan så det suger. Nu längtar jag bara efter ett påsklov!
Ska försöka ladda upp resten av tävlingsbilderna imorgon! Men håll ut med dålig uppdatering, blir bättre så fort den här galna veckan tar slut!
Allt det här införskaffade jag mig idag haha. Det jag ska försöka leva på ett tag typ.
image description

Igår

Glömde helt och hållet att skriva om vad vi hittade på igår.
Igår var vi på klubbtävling på Sollentuna RK. Jag red där när jag började rida och bor även precis i närheten. Eftersom 70 cm kändes som en barnlek hoppade vi nu på riktig höjd, alltså 80 cm som motsvarar LD för Amoure.
Han var lugnare än vad han var på stäket vilket var jätteskönt. Jag fick mycket bättre kontakt med honom på framridningen.
Amoure var lite tveksam till en början men bad jag honom att hoppa gjorde han förstås det, när vi kom till tredje hindret som stod intill läktaren blev han dock väldigt spänd och lyckades smita förbi, men jag red om på det och resten flöt på någorlunda :) Höjden är i alla fall inga problem!
Dessutom var han inte i en enda bom på hela dagen vilket var ett stort plus.
Han var duktig vid allt runt omkring på plats också, vilket jag anser är bland det jobbigaste för honom mentalt.
Jättenöjd är jag i alla fall med honom! Nu ska han få vila från hoppningen en vecka.


Jennifer och jag skrittar fram (:
 


Tävlingsbilder DEL 1

Som sagt, det var programridning och det är därför jag rider utan kavaj och med benskydd.
image description

Info

Den här veckan är det temavecka i skolan. I vanliga fall så brukar det vara ganska chill den veckan men nu har vi musikal vilket betyder att vi måste gå från typ 8 till 18 varje dag, dessutom tar det två timmar att resa varje dag. Så vet inte hur mycket jag hinner med stallet. vi har även föreställningen på hegen så är typ aldrig ledig. Kommer troligen rida två dagar tror jag i alla fall men nu vet ni! Kanske blir lite dålig uppdatering.
image description

Payandride/Programridning LB:1

Idag var det programridning på Vallentuna. I dag var målet att ha en cool Yngve på plats men med mycket energi. ville även ha över 55 % men det skulle inte ha fungerat dock om han var lite seg som förrförra veckan.
Då vi kom dit fick han stå och äta i transporten medan vi tittade på lite ekipage. Sedan skrittade jag fram i ridhuset. Han var helcool då med. Jag hade nästan förväntat mig att han skulle vara lika seg idag igen. Den här gången hade jag fokuset på att få en reaktion från skänklarna. Och det fick jag! gjorde flera "wake up" övningar och han kom igång bra! Ville dock inte göra honom trött vilket jag gjorde förra gången så travade och galopperae bara en liten stund. Väl inne på banan blev han riktigt pigg! Inte alls likt honom men jag blev super glad. Genom hela programmet var han riktigt allert och jag var överlycklig haha. Själv tycker jag att det inte kunde gått bättre. Det slutade på 56.20 % vilket jag är helnöjd med. Första gången vi startar LB:1.
Gjorde lite små missar. Inridningen med halten blev för långt bak, sen skritt inslag, i serpentinerna var han inte riktigt höger ställd. Första galoppvolten blev konsig sedan belv det ett travinslag för han orkade inte riktigt hålla galoppen sen var dommaren lite konstig enligt Yngve haha. Ökade galoppen blev lite för mycket haha. Jag som inte riktigt var berädd på att han var på hugget. Låter som om jag klagar mycket men det var många småsmåsaker. Jag log brett då jag red upp sista gången för var helnöjd med honom som sagt kunde inte gått bättre.
Fick ju träna på det som gick sämre efter och dommaren pratade om vad jag skulle tänka på. Red om serpentin 2 till slutet och det blev lite bättre i alla fall i serpentinerna. Han började nog bli lite trött. Men nu vet jag vad jag ska träna på!
Och här är det jag fick göra om (det bedömdes inte)
image description

Film från sista ridpasset på Space


Världens finaste första ponny <3
Jag valde den här låten för när jag red Space näst sista gången i ridhuset, så var den här låten på. Såfort jag hör den här låten tänker jag på Space.


Nu åker vi!

Hästen i transporten nu är vi på väg till Vallentuna. Mer info senare! (:


Nationell Södertälje

Skrev regional men det var Nationell. Dagen började runt 10. Vi fixade till Facce innan vi åkte iväg! Det tog runt en timma. Väl framme gick Linda banan och sedan fikade vi ca en timma. Efter det var det vet besiktning och framridning. Vi hade under hela dagen väldigt mycket tid på oss men på väg framhoppning visade det sig att flera stycken strukigt sig precis innan Lindas start. Fick halvspring och plocka av täcken samtidigt och så var det bara att hoppa fram. Innan Linda ens hunnit hoppa ett hinder ropades hon till banan. Otur i höggrad. Hon hoppade i alla fall runt tre gånger men fick aldrig chansen att hoppa fram på 130.
Allt blev väldigt stressigt i slutet och det hela gick bara på några minuter. Trots all stress rev de bara två hinder, vilket jag tycker ät väldigt bra! Men Linda var missnöjd med sig själv men jag tycker inte man kan göra bättre då man är under så stress!
Förra helgen gick det i alla fall super och de var felfria i både 120 och 130 och placerade sig i 120. Lite otur med tiden bara idag. Tycker det är så starkt av Linda och Facette att hoppa dessa höjder! Facette är ändå bara 160 hög och tävlar oftast mot mycket större hästar! Fina var de i alla fall (:
Här är lite andra ekipage idag, bland annat John Hickey.
image description

Dagens ridpass

Idag red jag dressyr i ridhuset och det var ett tag sedan Amoure kändes så fin. Han var avslappnad under hela passet och gjorde det jag bad honom om.
Jag jobbade mycket med serpentinbågar och formade honom för skänklarna. Jobba även med övergångarna trav-halt-trav på medellinjen och han var riktigt duktig! Blev något litet skrittsteg någon gång när vi skulle komma igång i trav igen men annars var det klockrent.
Jobbade även med lite galoppfattningar, så det blev alltså mycket övergångar idag. Han skötte sig bra :)
Gammal bild

Bilder från förra helgen


Jennifer&Juni, jag&Oscar, Erin&MingusBästa Oscar 
Nationell hopptävling Södertälje

Nu åker jag till stallet för att hänga med som skötare till Linda och Facette! (Facce är Yngves tjej) De ska hoppa 130 och ska bli skitkul att kolla. Tycker då man kommer över 110 blir det som att hoppa hus. Har med mig kameran i högsta hugg. Så mer uppdatering ikväll!

Så här ser jag ut idag! Skor från hööks, ridbyxor från Kingsland, väst HM, jacka North Face, pannband Kingsland

 


BebisYngve

Världens sötaste som föl, Yngve♥

Ovisadebilder del 2

Dressyr

Red fram ensam i ridhuset vilket gick bra idag igen! Han var inte speciellt orolig alls. Han gnäggade och fick svar så då sysslade han med det ett tag men inget annat. Gjorde mycket övningar för att få honom framåt. gjorde även mycket på böjda spår innan Lisa kom.
Då Lisa kom berättade jag om spöproblemet så vi tog bort det. Då gjorde vi en övning vi gjort tidigare. Hon sa skritt, trav, skritt, trav, galopp, trav, skritt, galopp ganska snabbt vilket gjorde att han verkligen fick tänka på skänklarna. Efter det gick det ganska bra! Då tränade vi lite ökningar. Att han ska öka steglängd och inte fart. Det gick bra tycker jag! Sedan tränade vi ökad skritt. Även det gick hur bra som helst men är rädd för att han ska lägga in trav då han spänner sig på tävling dock. Efter det gjorde vi 15 m volter i galopp. Nu var han lite trött så det var svårare att göra dem. Det gick helt ok. Efter skrittade jag ut på honom!
Så här såg vi ut idag! Paul & Shark tröja, Agria schabrak, Kinglsand byxor och John Whitaker hjälm!
image description

Gårdagens ridpass + film

Vi började med att rida fram i båda varven i alla gångarter, fokus igår var att ha ett bra tempo samt att Ludde tog min skänkel. Hade inte så höga krav utan mest att han skulle ha frammåtbjudning. Och det lyckades vi med! Han kändes lagom frammåt och glad!
Vi travade över bommar i lätt sits i båda varven, samt hoppa ''fram'' på ett litet kryss. Sedan la Magnus (min tränare) till att man skulle rida snett igenom över en kombination. Och när alla gjort det, så skulle vi hoppa kryss-kombination-kombination-kryss. Ludde var riktigt duktig igår, han hoppade allt utan tvekan, hade bra tempo. Han rättade tillochmed sin galopp själv :')
Film från igår!
Vad händer nu?

Nu ska jag iväg till stallt för att rida lektion! Hoppas Lisa kan lösa segheten utan spö. Tack för alla fina tips btw! Jag rider dock redan med sporrar. Fungerar inte skänkeln fungerar det inte med sporrar heller.
Har dessutom sökt 4 jobb nu! WOHO. Behöver typ söka 30 till för att kunna få jobb känns det som.
Undra vilket outfit jag ska ha idag..
Är lite sugen på att rida med Agriaschabraket. Med vita eller blå lindor är nu frågan...
image description

Skulle inte tacka nej

http://www2.skeppsholmen.se/?guid=3U9QP6CECIOL16ME&typ=CMLantbruk&from=hemnetredirect&view=Gallery
Alltså det är är ju den ultimata drömmen. Till salu just nu. Det var Andreas i stallet som la upp den på hans facebook, jag dog lite innombords.
Den går för 10 miljoner kronor. Helt ärligt tycker jag inte att det är speciellt dyrt! Om man köper det som jobb och hem så är det inte alls specieltl dyrt. Man skulle kunna driva avel eller ridskola.
image description

15/3-12

Idag har jag haft det lite jobbigt med nacken, antagligen efter gårdagens träning som innebar mycket styrande (;
Pappa var jättesnäll och hämtade mig efter skolan så jag hann rida innan intaget.
Eftersom han var så duktig igår och han verkligen fick jobba med saker han aldrig gjort tidigare så hade jag inga jätte högra krav, han var dessutom lite småbråkig, försökte rycka tyglarna ur handen på mig och så vidare.
Annars var han trevlig och klev på bra. Jag gjorde mycket övergångar och tycker att han lyssnade bra, han har lite svårare att bryta av från galoppen om den är ordentlig, men det börjar ta sig (:
Jag red på ovalen men avslutade på ridbanan för lite gratis vattenträning, perfekt att träna nu när det finns stora pölar! Han bryr sig i alla fall inte ett dugg om vatten än så länge, vi får se vad som händer när vi tränar på riktigt.
En bild från ett pass på ridbanan i september. Vad tittar jag på?


Dagens ridpass

Idag var fokuset att rida igenom LB:1 eftersom att det blev struligt på Vallentuna så blir det de programmet istället.
Jag tycker det gick skitbra i början. Först tränade jag honom att bara gå fram för sisten och han lyssnade super. Gjorde lite serpentiner och 15 meter volter. Tränade även att rida upp och göra halt ett par gånger innan jag red igenom programmet. Även det gick super och som det kändes då skulle jag kunna få ganska bra resultat i LB:1
Men nu till det stora problemet. Jag får ju inte rida med spö och väl inne på banan blr han en seg korv bokstavligen. Tänkte att jag lägger ner spöt och rider utan. Nej det gick inte alls. Han har nog aldrig varit så seg och han lyssnade inte för fem öre. Spelade faktiskt ingen roll vad jag gjorde han var helt döv. Det var ju bara ta upp spöt igen och då gick det skitbra och han bara sprang fram. Släpte spöt och han dog. Det är verkligen skit jobbigt och jag är helt frustrerad över att jag inte vet vad jag ska göra. Tur att man rider för Lisa imorgon. Är det någon som har några tips? För jag behöver HJÄLP.
Lite gamla favoriter.
image description

Green Monkey – $16,000,000

Det dyraste djuret som någonsin sålts är Galopphästen Green Monkey. De hade stora förhoppningar för hästen så den såldes för 16 miljoner dollar det är alltså 109 171 051 svenska kronor för de som inte orkar matten. Det är helt sjukt haha. Hästen van inte ett enda race och pensionerades. Lite komiskt, men söt var den!
image description

Hellu

Idag hopptränade jag för Tusse. Lägger upp en jättefin (läs jätteful och hemsk) banskiss för att ni ska förstå vad jag snackar om, hehe.
Vi började med att rida fram i trav på serpentiner runt hindrena. I början var Amoure väldigt laddad och springig men han taggade ned och då gick det bättre. Sedan gjorde vi även i galopp med avbrott till trav på medellinjen och så ny galopp, det tyckte Amoure var jätte svårt men han försökte i alla fall!
Sedan hoppade vi lite enkla hinder innan vi gick in på att hoppa mycket snäva svängar.
Som ni ser på skissen hoppade vi röd-ljusblått-grön-rosa och red innanför de andra hindrena.
Amoure var hur duktig som helst, bytte galopp och allting! Han förstod verkligen att han skulle hoppa trots att det blev jätte snett och så vidare. Jätte roligt!
Hoppade även de fyra hindrena på volt vilket även det gick bra!
Jag fick avsluta med att hoppa ett räcke på 85 bara för att känna på lite höjd inför helgen eftersom vi hoppat ganska lågt. Kändes bra!
Inga bommar föll under träningen i alla fall :)

Framridning/hoppning från i Söndags

Här är lite bilder från framridningen i söndags med lillasyster och Yngve!
image description

Failbilder del 2Haha så fult!

Mingus bilder

Hjälpte Sara med Mingus flera veckor sedan och har inte lagt upp bilderna än så här är de! Jag red ju Mingus i ridhuset för några veckor sedan med lite mer seriöst. Den här gången var det mest bara att få honom att börja lyssna på skänklarna åt Sara. Eller snarare visa henne övningen på Mingus. Under tiden fick Sara skritta Yngve (:
Red honom på korta tyglar mer seriöst kanske 5 minuter max annars låg fokuset bara på att få honom att lyssna utan att ta i tyglarna alls. Så Ser kanske lite dåligt ut på vissa bilder.
På bilden längst ner såg det ungefär ut hela tiden då jag red honom.
Har är i alla fall en av de roligaste ponnysarna jag ridit! Väldigt fin som sagt. Sara och Erin som äger honom!
image description

Sista delen av bilderna från Slingan

Tack Sara igen för bilderna!

Bästa ridpasset på Fleur!

Började med att skritta hästarna på fyrkanten, vi skulle ställa och motställa hästarna, samt göra halter. Efter det skulle vi rida på hörnlinjerna i trav och galopp, på själva hörnlinjen skulle vi motställa. När vi ridit fram i alla gångarter, började vi göra skänkelvikningar i först skritt och sen trav på hörnlinjerna, och från skänkelvikningen skulle vi fortsätta på fyrkanten och göra öppnor. Fleur var jättefin idag, och allt kändes super! Hon flyttade undan jättebra och det bästa av allt - hon var rak hela tiden och tröck aldrig inåt! Sen travade vi av på stora mittvolten och då kändes hon huuur fin som helst :') Det märks att jag börjar lära känna henne nu. Efter ridpasset myste vi jätte mycket, gud vad ponnyn är underbar!

Fina Fleur innan ridpasset. Sara filmade också,så film kommer inom kort!
Allsvenskan

Ellen Larsson på Väsby frågade mig om jag ville vara med och tävla i Allsvenskan div III nu i vår och det ville jag! Har pratat med Elin och jag ska förmodligen vara med 22 April men inget bestämt. Kul! Känner bara att jag måste börja slipa på LB nu haha men det ska verkligen bli jättekul! Tagga!
Dessutom anmälde jag mig till kärgatans lokala idag. Nu på söndag blir det programridning och i april blir det utöver Allsvenskan seriedressyr på väsby och lokal hos Nortälje. Blir en härlig dressyrvår.
image description

Just nu

Nu ska jag rida Fleur. Uppdaterar när jag kommer hem!


Ridbilder Oscar del 3Yngve

Tänkte skriva lite om Yngves personlighet. Han är verkligen en sprallig glad kille som älskar livet. Han är sig själv om han är lite sprallig, öronen framåt och letar ston haha.
Yngve älskar att alltid ha något att göra, han blir alltså väldigt lätt uttråkad. Han kan hålla på och leta gräs i hagen då alla andra hästar gett upp. Om man låter honom stå en dag beter han sig som om man har glömt bort honom. Därför vill han göra något! Om det bara är att promenera eller mysa en extra stund så räcker det!
Yngve älskar att prata (gnägga) Han gör det åt allt! Åt människor och åt hästar. Ibland släpper han bara ut små pip ur munnen, nästan så det låter som en hundvalp. Att få uppmärksamhet är bäst! Om Yngve fick beskriva sig själv skulle det första vara att han var snygg haha! Han går gärna och visar upp sig, kröker fint på nacken och tycker han är allmänt snyggast utan att han faktiskt går bra. Gnägga på alla ston är också trevligt.
Att vara snygg kan vara lite jobbigt ibland och därför älskar han då man borstar, klipper, trimmar och badar honom.
Han kan ha lite olika humör också. Vissa veckor är han som en bomb och vill bara springa och busa! Massor med energi och då kan allt vara läskigt. Speciellt fåglar är jätte läskigt. Medan vissa veckor är ingenting läskigt och att vara världens snällaste fungerar bra då! Fast fåglar är fortfarande läskiga.
Han är ganska mammig också och almäns sällskapssjuk. Han gillar inte att vara ensam. Ska helst alltid vara med någon.
Yngve vill alltid ha något i munnen om det så är tyglar, ett spö, mat eller mammas jacka. Fast han är väldigt medveten om att han inte får.
Om det är någonting som gör honom riktigt glad är det beröm. Då han får beröm kan han bli alldeles sprallig och visar verkligen hur glad han blir då han fattar. Väldigt lättlärd alltså.
Var det så här ni trodde han var efter allt jag skrivit på bloggen? (:image description

Mer bilder!

image description

Bilder från slingan

Här kommer lite bilder från slingan. Sara tog massor så det kommer flera! Hon filmade också, tusen tack igen Sara! :)
image description

Dagens uteritt

Idag var jag i stallet runt halv två. Jag är super förkyld så fick stanna hemma. Dock är man aldrig för sjuk för stallet!
Yngve var jätte mysig idag och jag pysslade med honom länge innan jag red ut. Jag red runt sommarhagarna som ligger en bit bort och det hela tog väl en halvtimme. Han var jätte snäll och lugn hela ridturen. Han blev rädd för något en gång men det var nog för att jag tänkte mig att han skulle bli rädd.
Annars var han en ängel och vädret var på vår sida idag.
Väl tillbaka lät jag honom rulla på i galopp en stund runt sjukhagarna.

Bilderna är ifrån då vi kommit hem!

 

 


Ridbilder Oscar del 2


Linda och hästen!

'
image description

Min dag (TIDSINSTÄLLT)

Min dag är helt fullspäckad så jag kommer tyvärr inte kunna blogga något idag!
Jag börjar en timme tidigare än normalt då jag måste göra ett spanskaprov som jag missade innan lovet, sedan ska jag försöka gå till centrum efter skolan för att köpa lite saker till helgen.
Mellan fem och nio sitter jag på handledarkurs på trafikskolan och så ska jag försöka plugga till det härliga nationella provet i fysik vi har på onsdag. Underbart helt enkelt ;)
Idag rider min medryttare, imorgon vilar Amoure och på onsdag (efter nationella) återgår allt till det normala.
'
Känner att den här bloggen måste få lite THG-feber så nu kör vi!
Me and my obsession <3

Hoppbilder

'image description

Hopptävling på Väsbyridklubb

Jag säger bara att hästen är bäst! Förra helgen tog vi hem vinsten på Vallentuna och idag två felfria rundor! På framridningen gick det bra, han har ju varit på väsby nu tre gånger så han var inte speciellt tittig alls. Dock gnäggade han en del på Mingus som försvann då och då (Yngves boxgranne) Sara var där och hopptävlade med. Det gick skitbra för dem med!
Framhoppningen gick super och han har inte stannat på ett ända hinder på hela dagen. Det är en enorm skillnad från då vi fick honom och han stannade på allt. På Lindas förra hopptävling kom hon inte ens runt hela banan utan vägrade ut sig på de tre första hindrena. Nu red hon två klasser helt felfritt. Jag är så GLAD!
image description

Bilder från förra helgen


Gårdagens bravader

Dålig uppdatering från mig, varför ska ni få reda på nu. Amoure ska då alltid lyckas med något ;)
'
Igår red jag ut själv, började med att klättra lite bakom ridhuset och sedan red jag runt sommarhagarna och bort mot Gällsta. Någon drog igång en motorsåg precis när jag red längs staketet och det tyckte Amoure inte om så jag var tvungen att rida en annan, lite mer kringelikrokig väg. Sedan när vi kom bort till vägen så kom det en traktor och blockerade där jag skulle rida upp så jag kom ingen vart. Tack så jätte mycket. Till slut flyttade han på sig, efter att ha stått och tittat på mig medan han pratade med någon annan i en bil bredvid.
Travade och galopperade på vägarna och Amoure skötte sig hur bra som helst. Kändes nästan som att sitta på London igen och jag var helt lyrisk :D Brydde sig inte ett dugg om hus, taggtrådsstängsel, bro, runstenar eller brevlådor som han brukar tycka är lite konstigt.
Red honom i en lite kortare galopp och satte mycket tryck i honom och det kändes riktigt bra!
Och sen ska vi komma till den fina lilla incidenten nu då. Jag skulle rida tillbaka uppför en backe och då var det någon som hade byggt upp som ett hinder med oljetunnor och en gren mellan, jag var ju tvungen att ta mig över där så jag skrittade där det var lågt (20-30 cm) men Amoure koncentrerade sig nog inte riktigt så han fick med sig pinnen och då började ju tunnorna låta så han slog upp huvudet och knockade mig. Härligt!
Trodde först att både ögonbryn (tredje gången gillt för mig isf) och haka var rökta men det var lugnt :) Dock fick min nacke (ni som känner mig vet att jag redan har en whiplashskada där) en rejäl smäll så jag har fruktansvärt ont... Förhoppningvis går det över :)
Annars var Amoure jätte duktig, det var olyckligt att mitt huvud skulle vara ivägen.
London och jag på Gällstavägen

Bästa ♥

Är förmodligen i stallet nu och fixar Yngve (och Linda) fina och snygga! Klockan 12.15 drar vi till Väsby och hopptävlar lite. Eller min lillasyster gör. Jag står mest med tjatar tar kort och ser till att allt är perfekt. Linda startar 60 och 70, så håll tummarna!
Här är lite bilder från igår. Vilken är eran favorit? Jag ÄLSKAR alla!
image description

Ridbilder Oscar del 1


Ridbilder del 1

Sara följde med mig ner och fotade på slingan då jag red, super snällt! Ska fota henne en massor på tävlingen imorgon tänkte jag (:
Han var jättesnäll och inte alls tittig. Skrittade ett varv innan jag travade lättridning. Inga höga krav idag, är sjuk (halsfluss)Tränade övergångar och lite samlingar som vi tränade på igår. Red som max 40 min. Efter så tvättade jag Yngves svans och ben. Får hoppas att svansen håller sig någorlunda ren tills imorgon.
image description

Världens finaste c-ponny

Idag red jag Oscar, Martinas (som gästbloggade här en vecka) ponny. Jag red honom ganska mycket förut, men slutade för jag hade fullt upp med Space. Men nu när Space är såld, så har jag all tid i världen till att rida honom,wie! 

Jag började med att skritta fram ca 15 minuter runt slingan med Erin&Mingus och Jennifer&Juni. Sedan red vi tillbaka till ridhuset, men då var det bokat så red på ridbanan i ca 20 minuter. I början var Oscar lite springig och ville inte riktigt ta förhållningarna, det berodde nog på att det blåste och så var han väl ovan med mig på ryggen. Men i mitten och slutet så var han jättefin och avslappnad! Kändes riktigt kul att rida honom idag. Enorm skillnad från sist jag red honom. Han har blivit så fin! Skrittade av honom med Erin runt ovalen. Efter ridpasset så myste vi en lååång stund, han är så himla söt!! 
Har massor av bilder från idag, lägger upp ''uppställningsbilderna'' idag, och imorgon så lägger jag upp ridbilderna. Så håll utkik på bloggen!

Film från igår

Fick med på film hur hon gör när jag fattar galopp ibland, haha busponny!
Gilla att det blir värsta kön efter mig,haha!Dagen outfit

Amanda
Hoodie: Gina Tricot Grand Prix
Ridbyxor: Hööks
Ridskor: Hööks
Strumpor: Kingsland
Handskar: Hööks
Ridhjälm: John Whitaker
Yngve
Schabrak: The Horse
Dressyrskydd: Hööks
Boots: Myone
Träns: Hööks
Pannband: Hansbo
Sadelgjord: Eric Le Tixerant
Sadel: Equipe
Och den som gissade rätt på vad jag köpt från Grina Tricot var Tussie!
image description

Startista

Här är startlistan för Linda på söndag! Nu får vi hoppas att det går bättre än förra gången (:
Startlista Seriehoppning 1 - 11/3-2012
Klass 10, 9  & 7 Clearround Privatponny, Lektionsponny och Privathäst
60cm
1 Mikaela Funkqvist Bellamy
2 Linda Pellnäs Ginka Yngve
3 Annika Nordqvist Magi
4 Matilda Bergvall Carlo
5 Elin Kjellberg Karlsson Bellamy
Klass 10, 9 och 7 Clearround Privatponny, Lektionsponny och Privathäst
70cm
1 Anna Rönnberg Winalot
2 Åsa Engqvist Mandolin
3 Filippa Kramp Robin Hood
4 Sara Hermansson Mingus
5 Linn Hagstedt Björkens Lyxan
6 Lisa Åkerblom Hagens Freddie
7 Linda Pellnäs Ginka Yngve
image description

Fick rida bästa Fleur idag!

Den här veckan har jag praoat på Högvretens Ridcenter, och eftersom jag varit så duktig (hihi) så fick jag rida Fleur!

Idag red vi mycket galopparbete, och det uppskattade Fleur väldigt mycket och det blev några skutt här och var, haha. Traven innan galoppen så taggade hon till, och när jag gjorde själva galoppskänkeln så flög hon rätt upp i luften och sen fram i galopp, hahaha! Mestadels av lektionen gick åt att vi skulle rida på böjt spår i trav och behålla hästen rak. När jag red in på de böjda spåret så tappade Fleur takten, men när jag rättade till det så kändes det jättebra! 
Några bilder från idag, Sara filmade också så film kommer.


DISS

DISS till de nya schabraken från GPA. Tycker de är hemska och skulle aldrig köpa något liknande.
image description

Gissa och få länkning!

Den som gissar rätt vad jag har fått hem från Gina Tricots Grand Prix kollektion vinner en länkning!
GISSA PÅ!
image description

Dagens Lisa-lektion

Idag var vi ensamma i ridhuset då jag red fram. I vanliga fall kan han bli lite tittig då men inte alls idag! Han var supersnäll och lugn fast dörren till ridhuset var öppen.
Tränade massor med skänkelvikningar innan. Sedan trav serpentiner och övergångar. Lät honom rulla runt på en volt galopp innan lektionen började.
Jag och Lisa pratade länge innan jag började rida. Vi pratade om tävlingen i söndags och ridning. Sedan tränade vi på att jag inte skulle ge för många signaler och att han skulle ha naturlig bjudning. Alltså skulle skänkeln endast betyda ökad trav och inte att hålla samma trav. Det gick skitbra! Han blev superpigg. Redan tränade vi övergångar och Lisa visade hur jag skulle samla honom utan att ta i tyglarna. Fungerade super! Så först få fram honom sedan samla och sedan en fattning så bakbenen kommer med.
I stallet efter ridningen stod jag och borstade och trimmade hovarna/ansiktshår i en timma om inte mer. Det tyckte han var super mysigt. Riktigt fin blev han också!

 

Glad tjej och häst efter träningen

 


Ovisadebilder del 1

Slingtur

Idag ville Amoure inte riktigt följa med in, han var fullt upptagen med att busa tillsammans med Oscar. De såg i alla fall ut att ha väldigt kul och bockade runt som tokar. Kanske bra att han fick springa av sig ;) När de väl lugnat sin följde Amoure snällt med in och var duktig medan jag borstade och fixade.
Vi tog en tur nere på slingan, tyvärr har det inte riktigt smält bort överallt så det går inte att ligga och rulla i galopp men jag gjorde det bästa av situationen och passade på att träna lite övergångar, följsamhet samt att han skulle gå i en lång och låg form. Jag tycker att han jobbade väldigt bra!
Märktes hur härligt han tyckte det var att sträcka ut i galopp, och han kunde till och med tänka sig att galoppera genom kröken som han ibland tycker är lite konstig.

Dressyr utan sporrar och bett

I Finland har Horse Fair hållts. Det är en dressyrtävling då man ej får använda sig av varelse bett eller sporrar. Väldigt kul och roligt tycker jag! Jag är lite emot att man måste rida med sporrar i dressyr och en sådan här sak är ju superkul!
Här är en video på vinnaren Julia Alfthan-Kilpeläinen med hästen Chirocco. Man kanske borde ha något sånt här i Sverige med?
image description

Seg ponny = helt slut

Idag var Ludde jätteseg och framtung. Det berodde nog på att jag inte red med sporrar idag. Vi började med att trava fram på stora volter, efter det skulle vi rida skänkelvikning runt hela fyrkanten samt gå in på tiometers volter då o då. Efter ett tag skulle vi på ena långsidan göra skänkelvikningar i galopp och gå in på volt. Ludde flöt iväg väldigt mycket i galoppen och ville springa på istället för att jobba. Lite jobbigt. Men tillslut kändes det iallafall okej i galoppen. Vi avslutade med att trava av på stora volter samt fyrkanten. Bilden är tagen från förra veckan.
/Nathalie


Dagens dressyrpass

Linda red samtidigt som mig på Juni. Lindas kompis Elin var med så hon fick skritta fram Yngve (hehe lat) Det var i alla fall väldigt skönt för då var han framskrittad. Han var pigg idag fast inte busig! Me like, han verkade glad. Red på halv lång tyglar i början och han gick super. Gjorde lite framdelsvändningar och skänkelvikningar. Sedan i trav gjorde jag övergångar. Det gick super idag, lite skänkedöv ibland men han reagerar super på min sits nu, Kul! Gjorde faktiskt lite skänkelvikningar i galopp vilket var första gången på Yngve. Det har inte gått tidigare för galoppen har varit för svag, så det var super kul! Han orkar ju dock inte mer en en halv långsida men ändå. Tränade även mycket av övningarna i LC:1. En sak som gick mindre bra var ökade traven. Innan så har han alltid flygit iväg men nu senaste veckorna har han inte reagerat alls..hum. Men gick bra i alla fall sista gången.
Linda och Elin skrittade av utomhus en stund också, hehe. Men jag fick mocka.
image description

Hoppträningen igår

Här är videon från banan under gårdagens hoppning :)

Gårdagens hoppning

Seg upptadering men min telefon har inte fungerat så har inte kunnat ladda upp de videos frå hoppningen.
Här är i alla fall en från då Linda hoppade. Det gick bra. Hon hade inställningen att han inte skulle stanna en enda gång. Dock gjorde han det en gång i slutet på ett hinder han hoppat fem gånger tidigare? Lite töntigt. Men tyclte han hade bra energi genom hela passet. De hoppade 80-90.
'
image description

Dagens träning

Idag hopptränade jag för Eva :)
Det gick riktigt bra! Vi började med att värma upp med små "serpentiner" i skritt mellan studshinder och sedan över en planka i galopp på volt. Det fungerade bra :)
Sedan hoppade vi en serie med travbom-hinder-bom-hinder-bom-hinder-bom-hinder. Första gången måste ha sett ganska rolig ut för han förstod inte riktigt vad alla pinnarna gjorde där men han hoppade upp sig väldigt fint ändå och han med att få upp fötterna. Sedan flöt det på.
Sedan hoppade vi lite olika linjer med svängar och han hoppade bra. Han hoppade överlag väldigt bra under passet och oxrarna låg på 80-90 cm.
Avslutade med en bana som kändes bra, fick dock ett nerslag på ett räcke men då blev han riktigt arg så han börjar nog förstå att han ska lyfta mer på fötterna ;) Annars kändes det bra!Failbilder del 1


Haha ser ut som jag har mustasch!


JAAAA! YEES

Jag är SHOPPINGGALEN. kommer ni ihåg att jag la upp bilder på Gina Tricots häst kollektion Grand Prix? Det blev många som blev besvikna då de inte gick att köpa på nätet utan bara under ett visst tillfälle. Nu säljer de ut sina saker på webben! Gissa om jag är glad?!
image description

Från prisutdelningen

image description

Gammal hoppvideo på mig & Space
SJUTTON DAGAR KVAR! (tvungen att skriva det)

Idag red jag dressyr för Gun.
Amoure var ganska spänd (kanske träningsvärk) och då blev jag spänd, typiskt ond cirkel.
Men det blev bättre, måste tänka på att bara ta lugna ledande tygeltag, hålla om med skänklarna och rida honom framåt så att han själv slappnar av.
Red mycket på volten, lite serpentinbågar och jobbade mycket med att han skulle kliva på ordentligt och inte gå bakom hand. På slutet var han riktigt fin :)

Bilder från tävlingen!

Vilka är era favoriter? Mina är 3 och 4 :)

image description


Tömkörning

Idag var tanken att mamma och Iffa skulle tömköra Yngve. I sista sekund hängde jag med, alltid kul att vara i stallet!
Iffa tömkörde mest eftersom att mamma inte är så van. Jag satt bara på lektaren och segade haha. Det gick bra han är bara lite busig just nu men inget speciellt. Han såg lite oren ut i början på ena bakbenet. Men jag tyckte inte det märkes så han ökade längden på sina travsteg lite. Vi får dubbelkolla imorgon med.
image description

Outfiten igår

Tove:
Hjälm: Lamicell Master
Väst: Horsehead
Skyddsväst(under): Aerosafe
Tröja: Esprit
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: CRW Active
Amoure:
Träns: Claridge House
Pannband: Charlies Häst och Hund
Sadel: Santa Cruz Celine
Schabrak: Scapa
Sadelgjord: Börjes
Benskydd(syns ej): Lamicell Pro

Ridbilder från tävling 4 Mars

'image description

Film när jag hopptränar Plopp
Tävlingsvideo

Här är video från då jag tävlar. Gör en stor miss då jag missar 15 m volten och gör den allderes för stor. Gallopvolt 2 är för stor sen är det massor med små missar. Det blir svårt att rida då han var så oerhört seg och spänd. Men skulle ha ridit fram bättre. Det var dock hans andra dressyrtävling i livet och vi vann! Så glad måste man endå vara!
Mer bilder imorgon!
image description

Film från i torsdag
Pay and Jump 4 mars

Idag var vi faktiskt på Pay and Jump i Stäket :) Jag startade två stycken 70 cm.
Det här var Amoures första "tävling" och jag är nöjd med honom, vi hade inte de bästa förutsättningarna med tanke på att jag knappt ridit honom senaste veckan.
Började med att hoppa fram till första klassen vilket gick bra. Han hoppade snällt. Sedan fick jag komma in på banan när den innan mig red så jag red runt bland hindrena lite och sedan red jag an mot första hindret.
Han var väldigt snäll och hoppade duktigt över hinder 1-5. Hinder 6 var ett murplank och där blev han lite stressad och jag tänkte rida om men då tryckte han så snällt upp mig i väggen så jag hamnade i total obalans och var tvungen att "sitta av". Haha, jag tror att jag skrattade när jag låg på marken. Typiskt mig. Hum.
Men i alla fall, jag satt upp igen och hoppade de resterande fyra hindrena (varav muren två ggr) och det gick jättebra :)
Andra starten gick förstås mycket bättre då han var mer avslappnad, dock kom jag i trav på första hindret vilket resulterade i att han inte lyfte på fötterna och drog ned bakbommen. Annars var han jätteduktig tycker jag :)
Märks dock att han verkligen behöver träna på det här med att komma till nya platser och liknande. Dock var jag förvånad över att han var så pass "otittig" i ridhuset ändå, de har ju fönster ned till caféet men det brydde han sig inte det minsta om.
Andra rundan :) Pappa fotade första och filmade andra, så bilder kommer!

Gårdagen

Igår hade jag hela ridhuset för mig själv, vilket var riktigt skönt!
Märktes dock att jag inte ridit honom ordentligt på en vecka (var ju sjuk i slutet av förra veckan och sedan åkte vi till fjällen) för han var ganska spänd. Jag jobbade mycket med lösgörande arbeta på volter och serpentinbågar där jag i bågen/volten flyttade honom utåt för skänkeln och fick honom att forma sig för min innerskänkel.
Amoure blev mer och mer avslappnad hela tiden, tyvärr hade jag en tid att passa så jag hann inte riktigt rida så länge som jag hade önskat men han kändes fin i slutet, dock hade jag gärna velat ha honom i en högre form men han var åtminstone avslappnad i hela kroppen för på slutet kunde jag trava runt på honom i ett lugnt tempo i en låg form.

Dresyrtävling

Idag var jag på Vallentuna och tävlade. Det gick både bra och dåligt. Det som gick super var hur han skötte sig på plats. Han höll sig på marken och var supersnäll! Det var bra eftersom det varit lite jobbigt de senaste dagarna.
Berättar mer sedan men i ridningen var han spänd och skänklarna försvan helt och hållet. Kändes som om jag bankade mig igenom programet då det väl var dags. På väg ut tänkte jag att jag skulle få typ 50 % men det hela slutade på 62,5?? % vilket är bättre än sist och det räkte till vinst så vi åkte hem med blågul rosett! Det kan man ju inte vara mer än glad för!
Fler bilder kommer då jag kommer hem! Nu är det lite bråttom till stallet igen!
image description

Bilder från i tisdags

Bästa LadyFleur <3Hoppbilder

image description

Hoppning

Hoppningen idag gick skitbra för Linda! Hon hoppade 110 vilket är rekord för henne! Det går super nu. Såg inte alls speciellt svårt ut för Yngve.
Här är bilder. Lägger upp bilder på de andra som hoppade senare
image description

Mysig morgon

Nu är jag hemma! Vaknade vid 6 för vi skulle ha morgonfodring och utsläpp. Hade feber imorse, ingen höjdare speciellt då jag ska tävla imorgon. Vi åkte och fixade allt och så fick Linda, min lillasyster rida Oreo. Det gick skitbra tycker jag. Han gick super och de jobbade på mycket i galopp. Jag satt i solen och tittade på! Efter det åkte vi upp till stallet och tittade på hoppträning som håller på hela dagen. Linda ska vara med på Yngve sista passet så vi åker tillbaka till stallet om två timmar.
Linda och Oreo
image description

Bilder från sista 2 månaderna

Text från näst sista ridpasset med Space: ''Idag red jag i 45 minuter. Fokus låg på att få till riktigt bra skänkelvikningar, och det lyckades vi med! Tillochmed i galopp! Ponnyn var så duktig :') Skrittade av henne länge, kanske 25 minuter.''

Åh, jag minns hur överlycklig jag var över hur lugn hon var det ridpasset, hon stressade inte upp sig när jag gjorde skänkelvikningarna i galopp, hon var en pärla den dagen! Saknar ponnyn när jag läser om gamla ridpass, får flashbacks från dagen. Känns som igår..
Den här bilden är tagen från nästsista ridpasset.

Shoppat

Även idag var vi och shoppade. Satt i bilen och tänkte på att vi inte har något snyggt hoppschabrak. Tjatade och mamma gav sig och vi gick in på Stockholm ridsport. Kollade runt lite. Vi har tittat på ett från shockemöhle men sen hittade jag John Whitaker schabraket! Jag har ju sätt det förut men har alltid trott det kostade 600 kr. Då jag såg att den låg på 389 kr blev den köpt på en gång! Så himla snygg. Kommer användas både på träning på och tävling.
Sen åkte vi till hööks för mamma ville ha ett rött schabrak. Vi köpte ett från showmaster, ett par skor till mig (som är snygga till vardags och till stall!) bakskydd och ridhansdkar.
image description

Amoure 2 mars

Nu är jag hemma. Har haft en härlig skidvecka med riktigt fint väder flesta dagarna (:
'
Idag var det upp i sadeln igen, hade en kompis med mig som fotograf så jag red lite nere på slingan/ängen.
Det var riktigt härligt väder och Amoure verkade ha lite vårkänslor, tyvärr är det fortfarande ganska isigt så jag skrittade och travade lite på ängen där underlaget var okej samt galopperade längs en del av stigen. Han skuttade lite hit och dit i början men lugnade sedan ned sig och var duktig :)
Hade inga speciella krav, kände mest igenom honom lite bara.
Visst var vi snygga? Lägg märke till tränsets fodring :D

Shopping i förrgår

I förrgår köpte jag det här! Jag tror det blir fint till tävlingen på söndag! Allt köptes på stockholmridsport. allt gick väl runt 200 kr.
image description

Svar

Någon klagade på att jag lindat för långt ner. Bilderna är på Space men jag hjälpte Nathalie att linda.
Jag anser att man ska täcka och skydda precis över den lilla bulan vid hovskägget. Det ena benet kanske är en cm för mycket men det är ingen som påvärkar. Så anonym läs på lite och skriv ditt namn nästa gång.
Bild på Totilas och hans lindade ben.
image description

Arab damp

Idag skulle jag rida lektion. Det blåste väldigt mycket och lät i hela ridhuset. I början då jag ledde honom gick det bra men sedan bara drog det iväg. Allt från att han skenade runt mig, halv stegrade och annat. Saken var den att det lät inte ens speciellt mycket just då han var nog bara uttråkad. Vi fick gå runt med honom eftersom han var för busig att sitta upp på. Då Lisa kom så longerade vi honom. Det var bra för då fick han bocka/busa av sig. Han var som en bomb idag haha.
Jag red sedan, han har nog aldrig varit så pigg med mig men han gjorde ingen då i alla fall. Red i trav serpentiner m övergångar och 15 m volter. Då var han super duktig men hur pigg som helst. Galoppen gick också super. Han bara rullade på i en 20 m volt. Han som brukar sakta av efter ett varv men idag kunde han ha hållt på för evigt typ haha. Efter på långa tyglar blev han lite halv crazy också men det gick bra. Imorgon blir det hoppning så hoppas han får göra av med en del energi då.
Efter skrittade jag ut barbaka på Oreo med Linda och Gracie. Gick super. Vi travade och galopperade på ängen också, de tyckte nog de var super kul! Då hade det slutat blåsa lite också.
Så här fina var mina stövlar idag innan och efter jag smörjt.
Inga andra bilder men i helgen då får ni vänta er en hel del bilder!
image description

Fredag och sista bloggdagen!

Nu är Tove hemma så jag försvinner från bloggen igen, men här kommer en sista uppdatering iallafall :)
Jag började dagen med utsläpp i stallet (igen). Hade alla 31 hästarna idag, men det gick snabbt ändå för min snälla mamma var med också.
Oscar och Obsession har ridits ut idag. Det är roligt när Oscar får vara skolexemplet för en gångs skull, haha. Han var supersnäll idag, skrittade och travade runt lite och klättrade i skogen. Det var såå mysigt, Oscar var lugn, glad och söt! <3
Obsession tyckte inte det var lika kul, haha. Hon snurrade runt och ville inte gå fram i skogen (?). Det var konstigt! Men jaja, efter en liten stund så slutade hon och så gick hon bara fram som vanligt. Haha, alltid ska det vara någon.
Efter ridningen så följde jag med Nybergs (Annika, Linda och Lollo) när de skulle hoppträna på sollentuna ridklubb. De hoppade Portos och Goldie, gick jättebra för båda två :) Superkul!
När vi var där så passade jag på att klappa lite på fina Hobbe. Söta, fina, svarta hästen!
Efter det vart det lunch med Nybergarna (tack!) och så hem.
(Hobbe <3)
Haha, min sista dagsrapport! Ha det så bra och hejdå! :D

Gårdagens ridlektion

Jag red en maxad D-ponny, connemara, född 2004, vid namn Cicero ''Ludde''. Han var väligt fin och super rolig att rida verkligen! 
Två bilder på snyggingen.

Vi började med att värma upp på fyrkantspåret och på massa volter i trav. Sedan skulle vi flytta undan för höger och vänster skänkel på långsidorna i trav, samt göra skänkelvikningar från A och C. Första gången jag skulle göra skänkelvikningen så ''flöt'' han bara iväg, men det rättade jag till i dom andra skänkelvikningarna och skänkelvikningarna blev bara bättre och bättre ju fler jag gjorde. Efter det gjorde vi en övning där man skulle göra 10 metersvolter i varje hörn och vid B och E, på långsidorna skulle vi fortsätta med skänkelvikningarna. Ludde tröck lite innåt i volterna ibörjan, men det fixade vi till fort, och då gick det jättebra! Han blev mjuk och travade på fint. Sedan galopperade vi i båda varven på volterna, gjorde många fattningar från skritt, och man märkte hur Ludde taggade till och visste vad som väntade, haha! Travade av i en låg form, och det tyckte Ludde om. Gosade med honom efter, och herregud vilken kelgris. Hoppas jag får rida honom nästa gång! 

Mys efter ridningen


Mamma och min kompis Erin filmade när jag red, så ska försöka fixa ihop en video från igår :)Mitt hästliv idag

Fråga: Vad hände med ponnyn du provred?
Svar: Det var meningen att jag skulle köpa en ny ponny efter Space. Men efter mycket funderande så kom jag och min mamma överens om att ha ett uppehåll. Inte uppehåll från ridningen, utan uppehåll med att ha egen ponny. Jag går sista terminen i nian, har mycket läxor/nationella prov nu, jag måste ha tid till mina kompisar, min pojkvän och min familj. Nu har jag inte stått som ägare på någon ponny på lite mer än två månader, och det har varit väldigt skönt! Jag rider i nuläget två dagar i veckan, på tisdagar rider jag för Kjelle på Högvreten, och på torsdagar rider jag för Magnus på Vallentuna Ridskola. Jag trivs väldigt bra med båda mina ridinstruktörer och det känns bra att ''bara'' rida två dagar i veckan, nu har jag tid för allt i mitt liv! 
Visst har det varit svårt att ''lämna'' Grana och alla underbara människor där! Om Lollo eller Annica läser det här så vill jag tacka för allt en gång till!
Hoppas du blev nöjd med ditt svar. Fråga gärna nått mer om nånting är oklart.Dagen

Idag red Linda Yngve ute på slingan. Var inte där utan i ridhuset med Martina. Han hade varit busig och bockat runt så Linda fick hoppa av.
Jag red Oreo senare i ridhuset och hade fokuset att rida mer seriöst än jag gjort tidigare. Det gick jättebra i början då jag inte hade så mycket krav. Han hade bra takt och jobbade på bra. Men då jag krävde samling så blev han stel och ville inte ställe sig överhuvud taget i ena varvet. Jobbade på och lyckades väl lite halvt. Red i min pikee idag för första gången idag, härligt!
Vi var i stallet i 6 timmar.. o.o fattar inte varför det tog sådan tid? Aja
Inga bilder från idag så bjuder på lite gamla bilder på Yngve.
image description

Ridaridaridarida

Har alltså ridaridaridit!
Jag började med att rida Juni, hon fick gå i ridhuset. Red inte så länge, känner mig lite stor och taskig :P Vi red iallafall lite skänkelvikningar och serpentiner där jag flyttade henne lite utåt i varje båge så att det blev mer som en volt än en båge. Lägger in en bild under texten. Det funkade bra och hon kändes riktigt med på noterna, det var kul! :)
Efter Juni så red jag Obsession igen. Jag red ut på henne idag, höll till nere på slingan och myste bara! Jag red runt i alla gångarter och tänkte bara att hon skulle vara framåt och avslappnad. Det gick jättebra!
(Bild på Erika och Obsession, lånad av Johanna)
Jag avslutade stallet med att ta Oscar. Jag stod och pysslade länge med honom innan, borstade, spolade ben och stod, flätade luggen och klappade. Höll på över en timme med det, haha. Stod och pratade länge med Amanda också, alltid kul!
Red även Oscar i ridhuset med Amanda som moraliskt stöd ;D Tyvärr hade jag tappat mitt fokus lite, haha. Började jobba honom på lite halvlånga tyglar och bara rulla runt på volter och spåret. Han ska ju börja tänka mer och mer själv och kunna gå lugnt utan att jag säger åt honom vad han ska göra. Funkade bra till en början. Sen tog jag en liten skrittpaus och tog tyglarna igen. (Här började Amanda filma btw). Haha, ja. Nu var han som en helt annan ponny! Han var spänd, han ville smita iväg, kunde inte slappna av och vila i steget.
Men det som var bra var att han kändes mer pigg bara än rädd. Det dumma var att jag förvaltade energin dåligt, jag kunde ju försökt göra något vettigt med den, men jag fastnade i ett och samma tänk, mindre bra!
I galoppen så bara sprang han och körde upp huvudet, han ville inte ge efter, bara springa! När vi skulle börja galoppera i andra varvet så flög han iväg i fattningen och rusade runt en stund innan det ens blev lite vettigt.
Liten skrittpaus och gick tillbaka till trav igen sen. Det började kännas bättre då, inte super, men helt okej, haha. Så jag travade runt och bara försökte få honom lugn. Galopperade lite mer sen och det gick mycket bättre då. Det gick nästan för långsamt istället, haha, fick driva jättemycket. Men den var mycket bättre. Travade av sen och skrittade av.
Det kändes lite som att det var mitt fel att det inte gick super, haha, jag var lite ur fokus och flängig. Men men, som Amanda sa; Är det här en dålig dag så är det helt okej ändå.
Det är så man får tänka :)
(haha, jag, antargo och amanda)
Det var min ridning idag iallafall, nu ska jag duscha snabbt och sen iväg på bokrelease-fest i stan. Kul kul! :D

Gamla bilder på min förra ponny,Space


Åh, saknar ponnyn när jag ser bilderna :/Tophorse

Vill bara hissa Tophorse. Bra sortiment och superservice! Jag har beställt lite saker ifrån dom och de levererades två dagar senare. Snabbt, smidigt och fint <3
(Klicka på bilden för att komma till hemsidan)
/Martina

RSS 2.0