Planer krashar

Lite planer har krashat! 

Träningen för Martin imorgon måste ställas in för han hade inte tid så jag ska rida för honom på fredag istället och sen skulle vi ju gjort klart bloggdesignen idag och allt men vi fastnade och gjorde inte klart. Så nu blir det lite oklart när den kommer upp!
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skulle ju ridit för Lisa egentligen i fredags så nu blir inte det av heller, då hade jag tänkt att rida ännu mer träning av LB:3 men kanske får göra det imorgon istället men det känns lite trist. Aja får hitta på något, hatar dock då jag planerar och sen ändras det! Får lite panik liksom. Inte för att ändringarna behöver vara dåliga men vet inte. Är jobbigt bara!

Åh vet ni vad jag gjorde idag?!

Jag hoppade min lilla bebis. Första gången faktiskt då jag går i en dressyrgrupp. Men idag red jag igen i min gamla markarbetes/hopp-grupp och nu idag var det hoppning.
 
Vi hoppade först ett räcke, i trav och galopp. Sedan hoppade vi en oxer. Och i slutet satte Rebecka ihop allt till en liten bana. Det var sååå kul! Galet längesen jag hoppade! Sist jag hoppade lär ha varit när jag red på Vallentuna Ridskola och det är fleraflera månader sen. Men det var såå kul. Haha säger det hela tiden, men åh det var verkligen det!! Känner att hoppningen skulle kunna hjälpa väldigt mycket i dressyren för jag känner att hennes vänster sida hon har problem med för arbeta mycket då vi rider olika vägar i hoppningen. När hästar tycker det är jobbigt brukar vissa sakta in, men när jag kommer åt henne i hoppningen så har hon redan farten mot hinderna osv, hahaha sämst förklarat! Men är övertrött, och mina vänner sitter och pratar och skrattar så har svårt att koncentrera sig. Därav ett lite oseriöst inlägg nu på kvällen. Orkar inte med mig själv!

Vi sitter och gör en ny header och design just nu! Så förändringar på bloggen kommer inom kort!

Att kunna glädjas åt någon annans framgång

Det är alldeles för många ryttare, eller ja människor överhuvudtaget, som inte kan glädjas åt någon annans framgång i dagens samhälle. Går det bra för en person på ett ridpass, att man blir nolla i en hopptävling, hästen ser fin ut i dressyren, eller bara att det går bra för någon på ett matteprov. Då är det j*vligt svårt för folk att berömma andra. En del ryttare ger beröm och säger en så simpel mening som ''Vad fin han såg ut idag när du red'' men får aldrig höra det själv från andra. Tro mig, får man en sådan mening så höjer det ens självförtroende och man blir gladare. Det kan göra någons dag! 

Egentligen, hur svårt kan det vara att bara kläcka ut sig den här meningen: ''Din häst är jättefin!'' ?! Jag förstår inte. Självklart ska man mena det, det ska inte vara falskt. Men om man tycker att någons häst är fin eller att någon rider bra, varför kan man inte bara säga det till den? Det betyder mycket att höra. Och fler personer behöver ha cred för det dom gör. 

Om man säger något snällt till någon, så känns det bra i hjärtat. Man har sagt något som kanske gjorde personen glad, fick ett leende på läpparna och bara kunde känna sig grym för några sekunder. Känna sig duktig, och veta att någon annan person lägger märke till hur duktig man är i ridningen, hur bra man lindar, hur fina knoppar man gör osv.

Att inte kunna ge beröm, att inte kunna säga sådant jag tagit upp är väldigt fel! 

Så nästa gång du är på en tävling, eller nästa gång du ser din kompis rida, säg något snällt och mena det! Det kan betyda mer än vad Du tror. För visst känns det liiite bättre när någon ger Dig beröm? Så se till att ge andra massor av beröm nu! Det kommer kännas bättre. Att se någon annan bli glad över dina ord, är guldvärt. 

Någon kanske är deppig över någonting, och så ger du den en komplimang över hur fin häst den har. Det kanske gör den personens dag. Tänk på de.Har en sak och berätta för er!!!!!

Jag ska bara åka hem, sedan iväg mot Tove och då berättar jag om vad jag och Fleur gjorde idag!! Åh vad glad jag är!!!! /NATHALIE


Amoure hoppning 14/10 del 1


Hagmys

Har precis varit i stallet en snabbis. Mamma skulle kolla ett släp och medan hon gjorde det så gick jag ner i hagen och myste med bästa, gav honom massa morötter och äpplen också!
Nu ska vi iväg och fika innan vi åker tillbaka till stallet och fixar allt och borstar honom.
Sedan ska jag till Tove och fixa! Förhoppningsvis kan ni förvänta er en ny design ikväll ;)

Bjuder på de här härliga bilderna på knäppgöken idag.


Granacupen , hoppning

80 cm:
Här fick hon ganska bra flyt till en röd oxer. Här hade typ 4 av 5 hästar tidigare tvärnitad innan Linda och 3 av 5 hade ramlat av så såklart flög Linda av där med, haha. 
Men det gick bra, första avramlingen vid ett hinder tror jag!
Hon fick hoppa resten av banan sen och då hoppade han alla andra hinder utan problem. 
90:
Hela grunden felfri! Då var inte den röda oxern med haha. Men sen i omhoppningen var vi rädda att han skulle stanna på oxern men nej! Han skuttade glatt över alla hinder i 90 förutom att han betade en bom men det gör inget! Inga stopp i 90, WOHO!
 
Sammanlagt gick det väl ändå väldigt bra! Ett stopp och en bom är väldigt bra för att vara Yngve, duktig!
l
Sara filmade båda klassrna så förhoppningsvis får ni se film med! :D

Dressyrpass igår

Igår red jag ett ordentligt dressyrpass i ridhuset, och det gick faktiskt över förväntan!
Som ni säkert vet så har Amoure varit ganska stark och springig, så igår bestämde jag mig för att verkligen ta itu med problemet och rida ordentligt. 
Jag började med sidvärtsrörelser i skritt, för att verkligen mjuka upp honom och få honom följsam. Till en början var han något motsträvig men han blev mer och mer avslappnad och arbetsvillig. Ibland flyttade han riktigt, riktigt fint! Red även lite fram- och bakdelsvändningar.
Sedan gick jag över till trav där jag red mycket tempoväxlingar, lät honom vänta och red en del övergångar. Han slappnade av, travade lugnt och blev riktigt trevlig.
Sedan blev det galopp och där red jag galoppdelen från fälttävlansprogrammet för lätt klass, alltså lite volter och bågar i "förvänd" galopp. Det var ganska jobbigt för Amoure men han kämpade bra och blev väldigt lösgjord och fin! :D

Ny tröja!

 
Jag har spanat in den här länge och jag har faktiskt inte så många snygga ridtröjor. I alla fall inte en brun så gick in idag på hööks och köpte den. Jag tycker den är grymt snygg och sitter sjukt bra. Dock är storlekarna ganska stora då XS var allderes för stort för mig så jag köpte mig en barnstorlek haha. 
Den går för 249 kr!

Jag rider Mingus 13oktober del 1
Dagens LB:3 träning

Idag var det LB:3 träning i ridhuset som sagt! I början var han väldigt korvig haha. Han var lite överallt, gnäggade, pratade och krafsade med benen. Svårt att förklara men han beteede sig nästan lite hingstigt. Mamma och jag bblev till och med oroliga och kollade om han var halt XD Det var han så klart inte och han slutade korva sig då han fick röra sig så han hade förmodligen bara överskotsenergi. 
I helhet idag var han ganska spänd och stel. Det har ju ösat ner regn hela dagen så han har förmodligen bara stått still och varit lite kall. 
Han kändes dock väldigt fin och jag bestämde mig från början att vi skulle rida igenom LB:3 helt utan missar. 
Jag blev sjukt irriterad vid en punkt då vi skulle göra halt och hälsning och han ALDRIG stod helt på alla ben utan vilade på ett, tog ett seg bak eller gick fram för fort. Vi har aldrig haft problem med det så gjorde om programmet från varje gång vi gjorde en miss. Tillslut gick det helt felfritt! Det som shockade mig var att det är ju två trav ökningar och svår galoppdel men han satte de faktiskt väldigt bra! Så är väldigt nöjd och ganska lättad. Ska bli kul att rida LB:3!
 
mamma filmade tror jag så ska se om det finns film att lägga upp (:
Här är några från framridning:
 
l
Och här är resten, tyvärr fotade mamma bara första kvarten då jag red så blev inte så många bra, utan de bra var i slutet!
 

Första hästen riden -check!

Nu har jag ridit Fleur, är nu påväg till stall nr 2, dvs Grana. Så nu väntas ett ridpass på Eclaire! /NATHALIE


Mingus och jag 13 oktober

Äntligen kommer filmen säg! Haha. Del ett av bilderna kommer tidigt imorgon bitti. Mingus är Sara och Erins ponny, för er som inte vet.Hur min dag kommer att se ut

Idag har jag två hästar, Eclaire och Fleur. Och tänkte först åka till Grana och rida Eclaire, och sedan mot Högvreten och Fleur. Då hade vi tänkt, som Amanda skrev, att fota varandra. Men nu blir det inte så! För jag åker först till Högvreten och rider Fleur, och sedan ikväll mot Grana.
Kvällen ska sedan spenderas med min underbara vän Sara, som ska bli väldigt kul! 
En bild på mig och Sara.

Dagens planering

Idag var tanken att rida ute på slingan men får nog ändra planen lite. För det första öser regnet ner och för det andra kom jag på att KM i dressyr inte går i LB:1 utan i LB:3 vilket är förberedelse för LA. En klass vi kanske är redo för men efterom jag aldrig ridit det är det nog dags att göra det. Så håller nog till i ridhuset. Fokuset blir galoppdelen och verkligen få igång hans galopp. Inget söl med bakbenen. Sen ska jag sätta lite fokus på ökningar i alla gångarter plus 10 meters volter! Är ganska taggad!
Natta ska vara i stallet med mig så hon fotar nog mig så fotar jag henne med Eclaire! :D
Behöver verkligen nya bilder! :) 

Min morgon...

Min morgon hade kunnat börja lite bättre...
Jag hade planerat att cykla ner till stationen men jag fick inte upp cykellåset, först fick jag inte i nyckeln och sedan fastnade den så jag var tvungen att ta min gamla cykel som knappt hade någon luft i hjulen. Vet ni hur jobbigt det är att cykla på en cykel utan luft?!
Jag hann i alla fall med tåget efter att ha cyklat som en dåre så nu är jag på väg till stallet. Amoure ska få nya skor och sedan ska vi rida dressyr :)
/Tove


Hehehe

Här händer det spännande saker...
 

På väg till Tove!


bilder från Farsta

Här kommer lite bilder som Tussie tog på oss från Farsta! Tack!
 

På gång!

Vi har en massor med planer nu med Granaryttarna.se! Jag och tove ska faktiskt sätta igång med ny header idag och vi har även en hel del fler ideer som vi pratat om, det här kommer bli grymt!
Har skissat på headers i flera månader, här är en ide! Det här lär bli grymt!
 

Granacupen Dressyr!

Igår var det dressyren och idag var det hoppning men börjar med dressyren! Jag själv var inte där men berättar det som mamma berattade för mig!
I LD:1 var han pigg och kändes fin tyckte mamma. Det var ju bara skritt och trav men Yngve och mamma skötte sig och fick 65.5% vilket ledde till en första plats!
Sen var det LC:2 men då hade Yngve tyckt att han gjort sitt och tappade sin bjudning. Mamma red dessutom fel. Så det blev 59.2% Men hade hon inte ridit fel hade de fått 60% 
 

Saknar!

Det är så himla synd att fälttävlanssäsongen är slut :( Hade varit så himla kul att få fortsätta ett tag till när vi väl kommit igång, men vi får satsa järnet i vår! Jag är verkligen så sjukt taggad inför 2013 men först ska vi få ordning på den där dressyren ;)
 

Film från igår!
Granacupen LB:2 - Eclaire

Framridningen: Nathalie hjälpte mig i början av framridningen, och det var till stor hjälp! Hon sa väldigt bra saker som gjorde att Eclaire blev mycket mer lösgjord, och hon gav även tips på saker till programmet. Tex hur jag skulle göra i den ökade galoppen. Sedan red jag ''självständigt'' resten av tiden. Och då kändes det bra! Eclaire var med på noterna och jag red mest bara runt för att underhålla oss båda på topp! 

Banan: Innan jag går in på detaljer osv, så måste jag bara säga att såfort Eclaire inte är spänd och det går bra så rider vi på 6or och 7or, vilket känns kul! Uppridningen kändes något vinglig, vilket även stod i protokollet. Fick en 6a på min första tiometersvolt och en 7a på min andra tiometersvolt, och det var rättvist då den andra blev mycket bättre storleksmässigt, och hon kändes även mer avspänd i den andra volten. Hade kunnat öka mer i den ökade traven. I första galoppdelen kändes volten hyffsat bra, ökningen gick inte bra, hon bröt av och då fattade jag ny galopp, vilket blev den andra galoppen och inte förvänd, jaja sånt som händer! Traven mellan galoppdelarna så kändes hon spänd, hon fick även ett litet ryck, som syns i filmen,haha! Den andra galoppdelen är jag nöjd med. Fick 7or på galoppvolten och även på ökningen. Hon höll hela den förvända galoppen och kändes fin!! Hon trodde hon skulle galoppera igen efter den förvända, så hon fattade galopp, men rättade det snabbt.Travökningen efter kändes någorlunda bra, hade helt klart kunnat ökat mer.Uppridningen är jag nöjd med! Vi fick 58,00% vilket jag är supernöjd med!
Kommentar från domaren var: ''Trevligt ekipage! Fin häst som emellanåt blir lite spänd. Bra takt och energi stundtals. Försökt rätta till snabbt om du får trassel. Bra kämpat! Lycka till!'' Tycker dock jag rättade det snabbt,menmen.

Överlag är jag väääldigt nöjd! Med tanke på att jag ridit hästen i 2 månader, plus att det var 2 veckor sedan hon började sättas igång efter sitt hjärtfel. Några missar, men dom kan jag leva med. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra, och vi kommer utvecklas med tiden! Såg den här tävlingen som en kul grej, och känslan var bra och vi hade kul, precis som mitt mål var! 

Är så glad att Nathalie och hennes familj ger mig den här chansen. Kan säga det om och om igen, men jag är verkligen det! Eclaire är så fin, hon lär mig samtidigt som vi har roligt, precis som det ska vara.
Har film som kommer upp antingen ikväll eller imorgon bitti! Har också mer bilder.

Grana cup 2012 - LC:2

Det var inte precis dem bästa förutsättningarna för ett riktigt välridet dressyrprogram idag, då jag red Amoure för första gången sedan i söndags igår, och då frös jag så fruktansvärt mycket.
 
Han var förstås både springig och lite spänd, och ibland väldigt stark. Ingen jättetrevlig blandning men jag försökte göra det bästa av situationen, dock var det väldigt svårt då det blev ganska trångt på framridningen.
Försökte rida mycket tempoväxlingar i traven men det kände ändå mest som att han rann iväg.
 
Programmet gick väl helt okej, dock var han väldigt spänd de gånger vi red mot läktaren. Snittade på sexor, fick några sjuor, en åtta (skritten) och någon femma. Fick även en fyra i ett av avbrotten från galopp mot läktaren där han gick emot handen och slog upp huvudet för att titta på alla människor.
Hade ju inte de bästa förutsättningarna men vi slutade på 62,85% så det var väl ändå helt okej med tanke på att det  inte kändes så jättebra. Nu jäklar ska det bli massor med lydnad på knasponnyn ;)
Tyvärr finns det inga bilder från idag, kanske slänger upp filmen senare. Här är i alla fall en bild från i somras ;)

Bild eller film?

Jag har en fråga till alla er läsare!
När vi tävlar/tränar och vi sedan skriver på bloggen, vill ni då helst ha filmer eller bilder?
Det kanske är olika i dressyr och hoppning också, men det skulle vara kul att höra era åsikter :D
 
Personligen tycker jag att det är kul med variation, men är det till exempel hoppning inomhus där bilderna inte blir så bra så vill jag hellre se film, men är det ute och det är fint väder så kan det bli väldigt fina bilder :)
På gräsbana är det alltid trevligt med bilder :)

Tyvärr dålig bloggning

Idag kommer jag inte kunna blogga något! Nu befinner jag mig förmodligen på Rudbeck och skriver högskoleprov i 8 timmar! Missar ju därmed alla tävlingar på Grana osv. Suger lite men jag borde verkligen göra högskoleprovet så. 
Är tillbaka vid 17.00 hemma, ska se om jag kan slänga in ett inlägg om hur det gick för mamma innan jag antingen hänger med stallgänget eller drar på middag med familjen för pappa fyller 50! 
Hoppas Tove och Natta kan lägga in ett krut annars lär det bli dött, tjohej!
Har typ inga bilder så ska se om någon har lust att fota mig på tisdag då jag rider ute!

Redo för tävling!


Tagga tävling imorgon

Har varit i stallet i många timmar idag! Fixade alla hennes grejer först, sedan hämtade jag in lilla hästen. Red. Och efter så duschade jag henne, flätade svansen så den ska bli vågig imorgon, mös och bara taggade till!

Åter till ridpasset, när jag tog tyglarna så tänkte jag så som Nathalie förklarade för mig igår kväll på sms, att ''lösa'' alla ''problem'' genom att driva ungefär. Och det funkade välidigt bra, hon kändes frammåt och posetiv redan i framskrittningen. Började sedan trava, i en lite lägre form, mest för att bara känna vart jag hade henne. Sedan kortade jag tygeln, och krävde mer. Red några travökningar, gjorde några halter, samt igångsättningar. Galopperade henne på en stor volt, och ibland red jag ut på fyrkanten och ökade på långsidorna, på kortsidorna minskade jag galoppen, och sedan ökade jag på nästa långsida, sedan in på den stora volten igen, osvosv. Hon kändes fin i galoppen och jag var såå nöjd. Tog en skrittpaus på helt långa tyglar. Passade då på att skritta programmet. Sedan när jag tagit tyglarna igen så började jag jobba nedsittning, gjorde några tiometers volter, någon skänkelvikning, men sedan var det dags att rida igenom programmet. 

Red igenom programmet två gånger. Första gången kändes det sådär. Formen var lite sådär, vägarna och hörnpasseringarna var inte dom bästa (tar på mig det,slarvade lite,hehe). Men sedan tog vi nya tag, och red igenom det igen, och då kändes det bra! Hon var JÄTTEfin i formen, stadig hela tiden. 

Det ända som gör mig osäker inför imorgon är galoppdelen i programmet. Hon har brytit av några gånger nu när jag gjort förvänd ökad galopp. Men det beror väldigt mycket på mig, jag håller inte om för mycket. Men samtidigt, håller jag om för mycket och liksom ''stör'' henne så blir hon lite irriterad. Som igår, då gjorde hon världens bocksprång, och iväg i en okontrollerad ökad galopp, hahah! 

Eclaire var sååå mysig efter ridpasset. Här är några bilder från dagen. 
NU ÄR VI REDO FÖR TÄVLING!

Promenade

Idag blev det en promenad i solen med bebis. Vi jobbade på samma sak som förra gången, att han ska vara koncentrerad och inte kolla på allt annat och gå på sin promenad. Han ska även INTE nafsas. Det gick väldigt bra och det var bara bitvis som han blev lite spänd och okoncentrerad. Vi jobbade även mycket med att backa och det var stora framsteg sen sist. Nu kunde han backa på kommando nästan varje gång utan att nafsas efter mig! Duktig!


Hm...

Jag har haft lite beslutsångest över vilken "outfit" vi ska ha på Grana cupens hoppdel, på söndag.
Den nya (plommonlila) som jag köpte förra helgen har jag tänkt ska invigas i Botkyrka så därmed vill jag inte ha den, och jag vill inte heller ha rött för det har vi haft så många gånger.
Jag har ju mitt orangea HV-polo som jag är väldigt förtjust i och även väldigt sugen på att använda, dock är det dressyrmodell på det schabraket men tröjan är lite för stor så jag får plats med skyddsvästen under utan problem :)
Kan vi ha den här outfiten i hoppningen? KOMMENTERA :D

Martin Ågevall

Eftersom jag jobbade hos Martin en dag för några veckor sedan ska jag få rida en lektion för honom nästa vecka!
Här är lite info om honom:
Martin har arbetat och utbildat sig i åtta år i Tyskland. Först gjorde han den treåriga tyska beridarutbildningen med högsta betyg i dressyren. Har även gjort den första delen i masterxamen av två som kursetta. 
 
Masterexamen är den högsta utbildningsgrad man kan utbilda sig till i Tyskland vilket innebär bl.a. Att han har möjligheten att själv ta emot och utbilda egna beridare.

Han utbildar hästar och har ublidat många hästar upp till Grand Prix! 

4.jpg

Han håller till med sina hästar på Lejondals gård i Bro och det är även dit jag och Yngve ska på torsdag! Är verkligen uber taggad och tror det kommer vara något väldigt lärorikt för oss båda (:

 

Jag ser det snöar

Det är bara 26 oktober men redan igår föll årets första snö.
Det var faktiskt ganska mysigt och jag tog en promenad tillsammans med en kompis, iklädd dunjacka. Haha.
Jag föredrar helt klart snö framför lera, och har ingenting emot en ordentlig vinter så länge temperaturen inte får för sig att falla under -10 grader sträcket varje dag. Sådär -5 - -7 är ganska lagom dagtid, då ligger snön i alla fall kvar :)
Att rida i snö är också riktigt härligt, och det är superbra träning för hästarna! Dock får man ju tänka på att hästarna blir lätt tröttare av att pulsa runt i snön jämfört med vad de blir om man bara rider på en grusstig.
Rejält påklädda får man ju dock vara...

lovschema!

Torsdag (idag) - Uteritt Tove (tove får skriva mer om det!)
Fredag - Vila
Lördag - granacupen LD:1 LC:2 Mamma
Söndag - Granacupen 80, 90 Linda
Måndag -  Uteritt Linda
Tisdag -  Dressyr/uteritt på slingan Amanda
Ondag - Vila
Torsdag - Träning för Martin Ågevall på Lejondal (Mer info om det senare!!!) Amanda
Fredag - Lisaträning/Egenträning
Lördag - Vila/barbacka skritt - Linda
Söndag - Rimbo lokal 90 Linda

ÄR Astaggad på höstlov!
 

Bara jag som älskar att titta på ponny EM videos?

 
Alltaå blir så himla fascinerad över dessa unga ryttare med små hästar som gör så otroliga saker, HELT SJUKT! ååh. 
 
 

Gårdagens ridpass

Red Fleur! Åh det var så roligt att sitta på ponnyns rygg igen!

Vi värmde upp hästarna på två volter och på volten skulle vi skjuta ut bakdelen, tänka som en öppna. Sedan skulle vi galoppera på volterna, motställa och ställa, samt skjuta ut bakdelen även i galoppen. Sedan red vi fyra serpentiner, och första skulle vi rida in med skjuten bakdel, som en öppna, på mitten skulle vi göra en sluta, och sedan ut i en öppna åt andra håller. Svårt att förklara, haha! Sedan red vi snett igenom och då red vi en sluta hela snett igenom.

Fleur kändes något spänd, men det var för att jag kom åt henne så mycket att det blev jobbigt för henne, och då försökte hon slippa undan, genom att bli spänd. Kjelle sa att vi absolut inte ska "pressa" henne såhär mycket på en framridning, men när det är träning så kan man testa och se hur hon reagerar när man ställer lite högre krav. Eftersom jag känner henne så pass bra som jag gör, och vet hur hon funkar, så kan jag pressa henne lite mer! Hon reagerade också väldigt mycket på mina sporrar, men det är väl för ingen annan än jag får rida henne med det. Fick även reda på en sak som händer torsdag, fredag, lördag och söndag innan nyår, mer om det sen! ;) /NATHALIE


Är detta okej?

 
Är detta okej? Många målar sina hästar ibland men här tycker jag det gått allderes för långt.

Dagen

Idag hoppade Linda med några andra i ridhuset. Det var kul att se för han var väldigt glad och bockade massor innan och efter hinder! 
Dock stannade han på en oxer väldigt många gånger utan orsak. Han hade bara fått för sig det. Han hade liksom bra flyt i 90 banan men allt avbröts då han inte kom över den oxern så Linda lyckades inte hoppa hela banan med flyt vilket var synd att sluta så!
från en hoppträning i sommras
 
 

Hästmagazinets nya prylar

Hästmagazinet har släppt ett nytt nummer med massor med prylar! Jag blev glad eftersom det är det bästa jag vet men blev lite besviken. Alla prylar känns så omoderna och inget är typ snyggt! Eller jo kanske något så där men kom igen, jag hade kunnat skrapa fram betydligt snyggare saker ;)
 

Höstlov

Jag har faktiskt inte ridit sedan i söndags då jag dressyrtränade. Igår och idag rider min medryttare då jag har haft andra saker för mig. Igår satt jag hos frisören i två timmar och idag ska jag till vårdcentralen och sedan på en föreläsning.
 
Jag tänkte delge er mina planer inför höstlovet (välbehövligt minst sagt!).
Jag ska egentligen inte göra något speciellt, men jag ska passa på att vara extra mycket i stallet samt träffa flera kompisar.
Amoure ska klippas snarast, ska bara se till att få det gjort. Behöver nog någon som kan rycka in vid behov så vill inte göra det själv (han är dock världens snällaste!).
I helgen är det Grana cupen, på lördag dressyr och då rider jag en LC:2 och på söndag är det hoppning och då blir det 80 cm och 90 cm.
Under lovet (nästa vecka) kommer han att gå ganska hårt, hovis kommer på tisdag och sedan är det hoppträning på onsdag. Ska förhoppningsvis dressyrträna på fredagen och sedan blir det årets sista lokala tävling på lördagen. Vi startar 85 och 95 cm i Botkyrka, ska bli superroligt :D
Dock blir det inte årets sista tävling, vi har en väldigt rolig tävling att se fram emot senare i november, men det tänker jag inte avslöja ännu ;)
 
Ha det bäst!

Räkna ut din hästens vikt själv

Hästens vikt

vag

 

Så här räknar du ut hästens vikt

Hästens vikt kan beräknas med ett måttband. Mät omkretsen från en punkt precis bakom manken, runt hästens kropp
vid sadelgjordsstaden (se bild nedan).


 

brostomfang

 

 


 

 

Måttet omvandlas sedan med hjälp av nedanstående tabell till vikt i kilo. Tabellen ger inte den exakta kroppsvikten för varje centimeter, men genom att
jämföra omkretsen från gång till gång ser man lätt om hästen har ökat eller minskat i vikt och i så fall uppskatta hur mycket.

Det är viktigt att hästen inte spänner sig när man mäter och att mätningen sker under ungefär samma förutsättningar, dvs inte efter hårt arbete ena gången
och efter att hästen precis ätit sitt foder nästa gång.

Det är inte bara mängden grovfoder som är viktig för hästen, utan också mängden näring. Näringsinnehållet i grovfodret bestäms av hur gamla växterna är
vid skörd. Unga och späda gräsplantor innehåller mer näring än äldre, förvuxet gräs. För att ta reda på näringsinnehållet måste du skicka ett foderprov för
analys till ett foderlaboratorium. Du kan inte själv se på fodret om det har ett högt eller lågt näringsvärde.

Från Svenska Ridsportförbundet


Vad tycker ni?

 

I Häst&Ryttare nr8/12 står det ett fyra-sidigt reportage om RGB. Roffe säger: ”Det är bättre för hästarna att få komma ut med en skötare. Och de kommer ut ur stallet tre gånger om dagen”. Det står också att Roffe inte tycker att hästar behöver gå i hage, de behöver bara komma ut från stallet.

 

Vad tycker ni om det här? Har Roffe rätt med någonting av det han säger?

 


Mitt bloggskrivande

 

Mitt bloggade:
Hur är ni egentligen som bloggare? Finns så många olika sätt att skriva och förmedla det man vill säga.

Det finns bloggar som väljer att vara personliga och inte skriva något alls om deras privatliv och sedan finns det bloggar som väljer att vara privata och vara väldigt öppna.
Jag tror man måste hitta en balans för sitter man och säger ALLT om alla och vad man tycker (exempel kissie) så man bli ganska oomtyckt. Medan om man är helt privat så är ju bloggen faktiskt väldigt tråkig enligt mig.

Jag skulle säga att jag är en bloggare som är väldigt privat. Så fort jag blir upprörd eller exhalterad så vill jag få ut allt det på bloggen på en gång. Sedan håller jag mig så klart till hästar men jag är inte en såns om skriver att ALLA mina ridpass gick bra för det är urtrist. Alla ridpass går inte bra och allting i livet går inte alltid bra.

Jag tycker att man ska visa känslor och visa när det går dåligt på en blogg för vi  är alla människor och läsa om någon som är perfekt hela tiden är inte så kul faktiskt, det blir bara falskt!

Men jag undrar, hur tycker ni jag är? För jag har ju målat upp en bild av mig själv lite men tycker ni jag är för personlig eller för privat?


Första passet på Högvreten på en månad!

Fick rida Korvete idag, och måste börja med att säga att det kändes faktiskt riktigt bra idag! De andra gångerna jag ridit henne har jag nästan tappat tålamodet, och kännt att allt bara sugit! Men idag var hon väldigt fin, så är jätte nöjd!

Vi jobbade nästan hela tiden av ridpasset på kvartslinjerna. Ställde och motställde i skritt och trav. Korvete kändes något seg, så gjorde några travökningar. Och hon blev bättre och bättre undertiden med framåtbjudningen,kul! Sedan red vi tjugometers volter i galopp, och vilken känsla!! Hon kändes rund och fin i formen, och bjudningen var super! Sedan gick vi tillbaka till kvartlinjerna och då jobbade vi skänkelvikningar. Även där var hon en pärla! Travade av på stora mittvolten och red henne i en lite lägre form!

Bild från idag.

Lastning

Lastning:

Då vi köpte Yngve var han väldigt väldigt lättlastad.  Man kunde mer eller mindre låta honom gå in själv men sen då vi skulle lasta själva sa han emot lite, tog ett steg bak och gick ut kanske en två gånger innan han gick in. Det irriterade mig och gjorde mig lite arg eftersom att jag visste att han bara gjorde det för att han inte ville.

Men då tog vi bara fram en lina så gick han in. Men eftersom vi inte gjorde någonting åt att han testade oss så blev det bara värre och värre. Det tog längre tid varje gång. Och Yngve är verkligen inte rädd för att bli lastad alls. Han visar inga täcken på obehag då vi lastar utan då han känner för att det inte är kul längre så backar han. Vet inte hur många gånger jag blivit nästan GALEN på honom eftersom jag vet att han kan vara väldigt lättlastad men att han bara gör det för att trotsa.

Vi fick helt enkelt byta taktik. Tidigare hade de liksom varit att putta in honom och det ville han ju inte och då blev vi arga. En dålig cirkel.
Jag pratade runt i stallet och hittade tillslut en lösning som jag trodde kanske skulle funka.

Eftersom han inte är ett dugg rädd för transporter utan bara har kommit på att han inte behöver åka om han backar så gjorde vi så här.
Vi fyllde en hink med saker han tycker om, äpplen, morötter och musli. Sedan tog vi tid på oss. Varje steg fram får han smaka på en bit av ett äpple. Han får stå till hur länge han vill men han får INTE backa. Så då han får för sig att backa (jag har en kedja på fast inte runt nosen.) Så rycker jag till och ryter till samtidigt som mamma går på honom bakifrån bara genom att lägga handen på rumpan och också ryta till (Nu är det väldigt viktigt att man inte blir arg själv utan bara är bestämd) Då ser han det automatiskt som en reaktion att gå fram. Så då kanske han går fram ett steg, då ger man honom ett äpple. Sen kan han få stå still om han vill. Sen gör man så här och tillslut går de in.
Den här metoden har fungerat så bra på Yngve eftersom han inte är rädd så nu går han in på en gång utan att bråka och då vet han att han får hela hinken full med godsaker så han tvekar inte ens!
Vet att Tove kör på liknande stuk med Amoure och det har fungerat super på dem med! 

Innan besiktningen!

 


Yngves veckoplanering

Den här veckan blir det inte mycket ridning för mig del. Både mamma och Linda ska tävla i helgen i Grana Cupen eftersom jag ska göra högskoleprovet då och inte kan delta. 
Mamma är väldigt orolig och måste träna massor med program och Linda vill hoppa. Så idag red mamma ut en sväng innan hon red igenom programmen en varsin gång. 
 
Måndag: Ute sedan programridning (mamma)
Tisdag: Programridning (mamma)
Onsdag: Hoppning (Linda)
Torsdag: Uteritt eller vila med promenad och lydnad. Nu har han ju gått konstant hårdträning sedan söndag plus tävling så det är lite synd om honom. (amanda)
Fredag: Vila + promenad med lydnad (amanda)
Lördag: Granacupen dressyrtävling LD:1 LC:2 (mamma)
Söndag: Hoppning 80, 90 (linda)
 
men på höstlovet ska jag rida, träna och mysa massor med min lilla häst!

Amoures hopputveckling

Klippte ihop en video med Amoures hopputveckling :)
Tyvärr har jag inget videoredigeringsprogram som fungerar så jag var tvungen att ladda ned någon gratis variant, funkade jättebra men så länge man inte betalat kommer det en dum vattenstämpel men jag hoppas att ni överlever ;)
Lät några failklipp vara med också, bara för att.
 

Gårdagens ridpass

Planerna var att rida igenom LB:2an för att träna inför Lördag! Men eftersom det var Lisa lektioner i halva ridhuset så förstördes mina planer..Suck! Så red i alla gångarter, och kände mest igenom henne. Hon kändes stundvis fin, och fick väldigt ofta en bra känsla i traven. Ska rida henne på torsdag och fredag, och då är det bara träna inför tävlingen.
Några bilder som Linn fotade på mig igår!Prisutdelning LC:2

Finfina killen! Och han tycker om och springa ärevarv också även fast hans mamma försöker stoppa honom. Hade låtit honom springa och jag inte var så rädd att han skulle gå om kull i svängarna vilket han har potential till haha XD
 
Mamma råkade trycka av och få till någon konstig färg. Dessutom sa de fel klubb haha, yea hänger på gotland.
Juste! Glömde säga det att min näst äldsta kusin och hans sambo kom och hejade i båda klasserna, det var jätte kul!

Nytt tävlingsset

Det här snygga tävlingssetet från BR köpte jag igår på tävlingen. Jag tror att det kommer se jätte fräckt ut på Amoure. Vad tror ni?
Hoppas bara att det inte är för tjejigt ;)

Lite kul

Visste ni att jag var ETT poäng från vinst igår? Det hade alltså räckt med en sjua istället för 6a eller istället för min trea en fyra så hade jag vunnit. Haha att ens orkar tänka så!?
Här är i alla fall en bild som mamma tog när jag travade fram ute (:


Utvärdering Farsta Ryttarvänner

Parkering: Lite trångt men inte alls så farligt. Har varit på värre ställen. Trevlig personal och väldigt nära till framridning och banan!

Cafe: Innomhus med fönster till ridhuset. mycket fika och baugetter. Lite mat, helt ok! Fanns tv i cafet också, det är ett plus!

Framridning: Framridning var i deras lilla ridhus som var väldigt väldigt fint och ljust! Stora fina fönster med musik och högtalare. Även tre funktionärer som stod och ropade och checkade av hela tiden. De hade även en stor utebana där man kunde rida! Lilla ridhuset låg tre meter från banan! 

Banan:
I det stora ridhuset. Mycket bra! Fanns ute läktare och inne läktare med cafe. Läktaren var inte så nära ridbanan och dommaren satt inomhus och syntes inte. Collektingring var lite mindre än halva ridhuset mycket bra! Precis under dommaren så man slapp rida "ifrån" de andra hästarna = inga tittiga hästar. Högtalare och bra musik i ridhuset. helt enkelt en väldigt väldigt bra innomhus tävlingsbana!

Priser: Har inte stenkoll på priserna i LB:1 men där fick i alla fall vinnaren ett täcke. men i första klassen var första pris bara ett shabrak och andra pris smörjmedel. Lite lågt kanske! Men hästen fick massor med godis, morötter, äpplen, hästgodis, päron ovs, tycker jag är bra (och Yngve med hehe)
 
Funktionärer: Trevliga och fanns många av dem. Man fick hela tiden information och alla var hjälpsamma. 
 
Övrligt: Väldigt bra ställe att tävla på, dessutom var alla så trevliga. Kommer lätt att åka dit igen! Rättvis bra dommare enligt mig också. 
 
  Farsta Ryttarvänner/Ridskola får 4 av 5 Hästskor!

Farsta Ridvänner LC:2, LB:1

Vi kom dit och lastade ut och gick till ridhuset. Red dock fram lite på utebanan eftersom han är lite busig i början så lät honom galoppera av sig där istället för i det lilla ridhuset. 
Red sedan fram och han kändes jättefin! Första fokuset var att få honom koncentrerad och avslappnad. Men sedan kändes han super och hans ökningar var magiska. Det ända var väl att galoppen inte kändes helt hundra men det är inte ofta den gör det haha. Red fram ganska länge, ungefär 40 minuter.
Inne i rihuset var han spänd till en början för alla klappade händerna och han blev lite stissig. Men det släppte och jag fokuserade på att jag skulle vara avslappnad. 
Ritten gick väldigt bra och det kände jag redan efter första diagonalen att det här blir nog bra för vi hade liksom ett flow. 
Han var inte helt så explosiv som jag vill ha honom men han var väldigt nära så ändå väldigt bra! Allt gick felfritt förutom sista ökningen där han fick för sig att det var något farligt i hörnet (mongo) så han stannade. Trots det kammade vi hem 65% och en andraplats!!! 
Tänk om vi inte fått den där 3an från stoppet!
Var super nöjd och var nästan tårögd. DUKTIG HÄST!
Vi hade bara ca 40 minuterpå oss innan nästa start så gav honom lite betfor innan jag hoppade upp. Men nu var han mycket tröttare och det märktes i galoppen. 
Inne på banan blev det inte lika mycket flow och jag fick jobba honom framåt väldigt mycket. Det visade sig i galoppen där han kickade. Sen stannade han i det andra hörnet mongo haha. Så inte alls lika bra men ändå helt okej! Hade kanske hoppats på att få 60 men fick 58.9 och det var inte så bra ridet alls så det var rättvist! Åkte ändå hem glad!
Tussie, londons nya ägare var där och fotade lite så lite bilder kommer! :)
 

Dressyrträning

Idag red jag lektion för Lisa.
Gick betydligt bättre än sist, idag var han både avslappnad och lugnare, men jobbade i alla fall med att han ska "vänta" på mig och inte springa iväg. Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar. Jag ska även försöka lägga in mer tempoväxlingar när jag rider annars, blir så lätt att det blir mycket övergångar när han blir springig men det gäller att verkligen få igenom halvhalterna.
Sedan red vi korta diagonaler med övergångar, och det gick jättebra :) Även lite femtonmetersvolter.
Mot slutet fokuserade vi på galoppen, det gäller att jag verkligen inte låter honom springa iväg efter galoppen vilket lätt händer eftersom att han kan bli lite dragig.
Annars var han överlag fin, formen har blivit så mycket bättre och han var mycket lättare i handen än han var senaste träningen så det var bra.
Har fått lite saker att träna på och det är alltid bra :D

Nu blir det nöta dressyr i ridhuset! /nathalie


Idag var Yngve världens bästa!


Min förmiddag

Jag var uppe tidigt imorse, ingen sovmorgon denna helg inte ;)
Jag följde med Martina som skulle tävlingsdebutera med sitt sto Zetta på Solnas lokala hopptävling. De hade en 80 cm clear round som de var med i.
När vi kom fram lastade vi ut och medan Martina gick banan promenerade jag och Zetta runt lite, och sedan red Martina fram.
Jag agerade lite fotograf, dock har mitt objektiv slutat fungera... Det har en motor i sig som automatiskt ska fokusera på det man fotar men nu var jag tvungen att själv vrida på den. Hoppas att det går att laga!
Både Martina och Zetta var jätteduktiga och slutade med 4 fel, ett tråkigt nedslag på sista hindret, Verkligen superduktiga med tanke på att det var Zettas första tävling och hon kan vara lite spänd.
 
Sedan åkte jag tillbaka till stallet och fixade allting till Amoure, ska dit igen om ett par timmar och rida dressyr för Lisa :)
Martina och Zetta idag :)

Eclaire 13 oktober, del 4

Följer med Lollo Nyberg på tävling

Betar Goldie just nu! Snart dax att Lasta och åka ivääääg! /Nathalie


Agerar hästskötare

Är med Martina på hopptävling nu på morgonen (: /Tove


Tänkte berätta om min kväll

Eftermiddagen/kvällen har spenderats hemma hos pappa för att fira att han fyller 40 år. Axel och jag åkte hit igår, och har varit här sedan dess.
Bilder från dagen och kvällen! /NATHALIE


Promenad i regn!

Idag gjorde jag som planen var och gick ut och promenerade runt slingan. Han var väldigt lugn idag och därför inte så jobbig. Däremot jobbade jag mycket på en sak som Yngve har svårt med och det är att koncentrera sig på mig. 
Han går oftast och tittar på annat och gör allt tvärtemot det jag gör. Han är väldigt duktig på att göra halt då jag gör halt men så fort han står still vänder han huvudet och kollar åt olika håll och så fort jag vill gå igen så måste jag dra honom fram tills han förstår att vi ska gå igen. Han är liksom i sin egna bubbla.
Jag brukar tänka att jag ar en bubbla runt mig. Han är med mig i den bubblan då jag sitter på ryggen och jobbar honom ordentligt. Men så fort jag leder honom eller rider på långa tyglar är han i en egen bubbla. Så fokuset idag var alltså att få honom från sin bubbla in i min, fattar ni haha?
Jag gjorde jätte mycket halter och varje gång han tappade koncentrationen ryckte jag till i grimskaftet och började gå jätte fort, beröm så klart då han gick framåt. 
Efter bara några halter följde han mig som en spegel, duktig! Han var då i min bubbla och grimskaftet strecktes aldrig! 
Sen kan han falla tillbaka ibland och titta på något men då är det bara att jag rättar honom. 
Nästa gång ska jag först träna på det här och då det sitter börja träna backning. Han backar fint men han nafsas i varje steg och man måste bråka med honom varje gång. Målet blir att han ska backa med små signaler utan att nafsas och utan att bråka.
 
Pappa har 50års fest i stan ikväll så det här blir sista inlägget för min del ikväll. Tävling imorgon, astaggad! 

Checka domänen!

Natta och Tove kolla vad jag fixade HEHEHEHEHEH Gillar att jag gör saker utan att fråga mina bloggparners...
GRANARYTTARNA.SE

Tävlingssug

Satt och tänkte hur jäkla tävlingsugen jag är! Och kollade i almenackan hur lång tid det är kvar tills Vällingby, och det chockade mig att det är om två veckor!! Är väldigt taggad, dock har jag inte ridit Fleur på kanske en månad, men det löser sig! Kan ju ponnyn utan och innan. Tur att jag har massor av gånger att rida igen, så jag kan rida igen alla dom gångerna nu dom här två veckorna. Då kan jag rida Fleurisen, och då jäklar ska vi träna tills den 4de!
Några gamla mobilbilder från förra tävlingen. Vill inte tjata ut mina fina systembilder från tävlingen!

Uteritt i regnrusket

Idag tog jag med mig en kompis till stallet så red vi ut. Jag red Obsession (sto, 165 cm, halvblod) och Michaela fick rida Amoure :)
Vi red på andra sidan vägen, bort till gokartbanan och sedan vände vi för att slippa den leriga åkern.
Blev lite lätt i alla gångarter. Sessan lyssnade bra och var duktig i största allmänhet.
Amoure testade Michaela en hel del, haha! Men det gick i alla fall bättre och bättre och till slut var han någorlunda avslappnad. Han tycker att det är lite konstigt med nya ryttare ;)


Gårdagens Lisa lektion

Han kändes lite off då vi satte igång vilket var lite konsigt. Han vilade ju i förrgår och då brukar han oftast bli knäpp. Blev faktiskt lite orolig haha. 
Under lektion kändes det bra. Vi jobbade på att lägga vikt på olika sittben för att styra och red lite så i galopp och trav. Sedan red jag igenom LC:2 vilket kändes ok. Han blev tung på bettet i en volt och ja alltså inga missar men han var inte så exlosiv som jag vill ha honom. 
Efter det så fick jag en liten Aha upplevelse haha. 
 
I galoppen så är går det typ bara rida rakt för så fort man ska in på en volt så bryter han av om man tar i tygeln så kan inte ställa honom. Vilket gör galoppvoltena svåra men anledningen till att han inte går att ställa är pga bogen som han trycker ut åt fel håll. Så då jag puttade in den blev det mycket lättare för honom att galoppera! Han gick liksom från att vara lite tuggumi hela lektionen till att bli jätte pigg och bara dra iväg i galoppen, jätte kul! Så det måste ha släppt i bogarna (:
Jag och bebis i mörkret efter lektionen!

Att rida någon annans häst

Jag tycker att det är roligt, men framförallt lärorikt att rida någon annans häst! Rider man olika hästar så utvecklas man som ryttare. För ingen är som den andra lik! 
Här är bilder när jag rider mina kompisars/andras hästar.


Har massor av ovisade bilder på mig och Mingus som jag red för någon vecka sen. Dom kommer upp snart på bloggen!

Lyx VS Budget

Här hade jag lätt valt Budget. Kanske för att jag inte är hoppryttare men Hööksskydden är nästan lika snygga och man ser nästan inte skillnade på håll. Dessutom skilljer det sig väldigt mycket i pris. Men Veredus sitter säkert bättre
Väljer även budget här. Tycker inte alls den här modellen är snygg i svart så stor diss till båda. Men den frpn hööks i mörkblå är SMASKENS! Slulle vilja ha den själv om jag hoppade. Men det blir budget eftersom den också kostar 2000 kr mindre!Den till vänster är lyx och den till höger budget. Den ena går för 1500 och andra för 500. Det ända som stör mig med budget är att formen är ful men det kan vara bilden som inte ger rättvisa. Men blir budget här! Skulle aldrig (man vet aldrig med mig) lägga så mycket pengar som 1500 kr på ett schabrak.ä
Lyx. Egentligen är båda lika snygga men väljer Kingsland för att det är Kingsland och står Kingsland men också för att priset bara skiljer med 200 kr. 
Lyx. Jacson hjälmen sitter fult på huvudet och jag kan inte mer än säga att jag ÄLSKAR min John Whitaker hjälm.
 
 
Lyx utan tvekan. De där HV Polo shabraken är några av de snyggaste plus att det ser verkligen ut att vara lyx jämfört med hööks som ser ut som budget. Ett lätt val!
 
 
Tyckte ni om det här? I så fall kanske det blir fler sånna här inlägg (:
 

Avslöjar hemligheten

Jag ska tävla Eclaire i dressyr om några helger! Det är våran första tävling, och den startar vi på hemmaplan. Vi kommer att rida en LB:2a. Taggad till tusen!!!

Första som gissade rätt var: http://mikzzan.blogg.se/.

Hur det var att skiljas från London

För er som inte vet så är London min förra ponny, jag hade honom i drygt två år och vi hann ha mycket roligt tillsammans!
London är en liten d-ponny valack importerad från England, född 1996. Han kom till Sverige 2002 och var då inte utbildad.
Det är alltid svårt att skiljas från någon, vare sig det är ett djur eller en människa. London var min första egna ponny, jag hade haft en foderponny innan men det var inte samma sak.
På London lärde jag mig att rida, på riktigt. Visst kunde jag rida men London är en sådan ponny som kräver sin ryttare, i positiv bemärkelse.
 
När vi tog beslutet att sälja London mådde jag jättedåligt, det var rent utsagt skitjobbigt men jag visste att det var ett beslut jag någon gång skulle bli tvungen att ta.
Beslutet var för både min och Londons skull, han hade lärt mig allt han kan och jag ville komma vidare, och gärna utbilda en ponny själv. London skulle komma till en liten ryttare som behövde en läromästare.
 
När London åkte hade jag redan Amoure, eller ja, han stod hos uppfödarna men han var min. Det här gjorde det hela så mycket enklare. Jag såg verkligen fram emot att Amoure skulle hämtas och det förde bort tankarna lite från London. Självklart kändes det tungt när vi körde London till hans nya stall men det var bäst för oss båda.
Jag saknar London, men jag har Amoure. Om jag ska vara ärlig är Amoure mer min typ av ponny.
London passade mig perfekt när jag hade honom, för då behövde jag lära mig, nu är jag så pass kunnig att jag kan lära någon annan. Och det är fruktansvärt roligt!
Tipsat av Londons nya ägare, Tussie.

Eclaire 13 oktober, del 3Hur hittade jag till Grana?

Tanken var ju att vi skulle stå på Stensunda där vi ridit andra hästar och det var även väldigt nära hem. Men de hade inte plats. Så vi kollade tror jag ALLA stall i hela Sollentuna och Upplandsväsby. Även alla stall i Bollstanäs. INGEN hade plats så vi skulle ju få hem lilla Orcus om bara en vecka. KAOS. 
Så sa Elin, som då var medryttare på London och red på Väsby att Grana var ett bra stall med fina hinderstöd minns jag haha!
Så vi åkte dit utan att ringa och allt och bara knackade på! Vi blev varmt välkomna och hade turen att det fanns en box. 
Tanken var att stå där tills det blev ledigt på Väsby eller Stensunda men Grana var så mycket bättre än alla stall vi tittat på så var har hållt oss kvar och är fortfarande kvar!
Grana är ett lagomstort stall med 37 (?) hästar tror jag. Bara stora fina boxar. Vi har ridbana, slinga, några terränghinder, stort ridhus och ridvägar lite överallt! Vi har också 4 olika tränare som tränar på gården olika dagar i veckan i både dressyr och hoppning. Och även väldigt många stora hagar plus ännu större sommarhagar!
GRYMT helt enkelt! Dessutom så är vi så himla många goa tjejer i stallet, så man har liksom inte bara hästen där utan sina vänner med!
 
Tack Sara för tipset!

Här är jag om tio år

Det här är en svår rubrik att skriva utefter, men också riktigt rolig. Nu kommer jag skriva vad jag kommer göra de närmsta åren, alltså fram till detta tionde år (när jag är 26) för att ni ska hänga med i tankegångarna.
 
Jag går nu första året på gymnasiet, och ska gå ytterligare två år efter detta. Jag läser ekonomilinjen och det är även något sådant jag vill jobba med i framtiden.
När jag har tagit studenten vill jag plugga utomlands. När jag var yngre lutade det mot att åka till USA redan i tvåan men jag har kommit fram till att jag inte vill skjuta upp tvåan, måste ju gå om när jag kommer hem i vilket fall som helst. Nu lutar det istället mot att åka till England eller Skottland och plugga juridik eller ekonomi på ett universitet under något/några år. Jag tror att det är väldigt givande, särskilt inom de yrken jag vill jobba med.
Under dessa år vill jag lämna ut Amoure på foder (jag får ju ändå inte tävla honom) till en duktig tjej eller kille som vill satsa på fälttävlan, gärna har en gård med flera ponnysar och kunniga föräldrar.
När jag sedan kommer hem till Sverige (om jag gör det...) så vill jag börja jobba, eller plugga vidare. Jag kommer jobba några år och då är jag väl ungefär 25, alltså ungefär 10 år från och med nu.
Hur ser mitt liv ut då?
Antingen bor jag någonstans i Storbritannien eller i Sverige, tror jag, och beroende på var jag bor förändras ju allt väldigt mycket.
Om jag bor i Sverige och fortfarande har ett starkt hästintresse vill jag ha en liten gård, någonstans söder ut eller mer i centrala Sverige. Jag skulle vilja samarbeta med någon ponnyuppfödare och utbilda deras ponnysar. Utöver den lilla verksamheten vill jag jobba med juridik/ekonomi på deltid.
Bor jag i Storbritannien har jag ingen aning om hur jag vill ha det, jag tror att jag skulle bli en riktig karriärskvinna då, haha! Något bra jobb som ger en bra inkomst antagligen.
 
En sak jag kan säga är i alla fall att jag kommer ha ett gigantiskt kök i mitt hus, oavsett var jag bor. Så är det bara ;)
Rubriken var föreslagen av Stina.

Morgondressyr

Just nu sitter jag i klubbis och väntar på min skjuts (:
Idag börjar jag inte förrän klockan två så jag passade på att rida nu på morgonen, dessutom kommer en kompis till mig direkt efter skolan så det passade alldeles utmärkt.

Idag flydde vi ridhuset i regnet.
Blev ett ordentligt ridpass där jag började med skänkelvikning i skritt på korta diagonaler. Normalt brukar jag inte vilja ta diskussioner redan i skritten men idag gjorde jag det och det gav resultat!
I traven var han väldigt följsam och fin, jobbade med lite ställning, skänkelvikning, övergångar och halter.
Det blev en liten diskussion när vi skulle galoppera men när jag väl galopperat lite blev det lugnt igen.
Red igenom LC2an och det kändes jättebra så jag avslutade med att trava av honom lång och låg :)


Schabrak 2 die 4

Inte alls något jag skulle köpa men på en hoppponny, ajajjajjajaj de är så snygga!
 

Dagens krig haha

Idag skulle Yngve vila men tänkte att jag tar en promenad med honom ute. Nu när det blir kallare och blåsigare blir han så himla jobbig att hantera på alla sätt haha. Han blir verkligen ett litet cp.
För det första koncetrerar han sig på alltig annat än mig och går på mig osv. Sen då man ber om uppmärksamhet då hugger han efter en. Så han gör det hela till en lek liksom vilket jag stör mig så sjukt mycket på. 
Får daska till honom hela tiden med grimskaftet då han bits så han förstår att det inte är okej vilket inte är så kul. Så vi fick verkligen gå runt och bråka i mörkret. 
I början var han bara piss men sen lyckades jag få honom att gå rakt fram. Men sen ville jag att han inte skulle skjuta ut bogen på mig och kolla åt andra håll men nej för då jävlar. Så fick vara mer envis än honom. 
Tillsut var han lite mer koncerntrerad på mig. Eller nej det var han inte men nu gick han i alla fall framåt med huvudet framåt. Gjorde halter och så vilket gick bra men då jag ville att han skulle backa så backade han men han nafsade i varenda steg bak så fick jobba med det tills han la av.
Tog lite hjälp av Martina som kan en hel del om NH och hjälpte mig lite med hur jag ska få hans uppmärksamhet och hur jag ska göra så han inte kan bitas. 
Men avslutade då det gick ok. 
Men som han håller på är verkligen inte okej och folk i stallet har svårt att leda honom osv och det är typ ingen som vill leda honom heller. 
Så nu ska jag göra så att varje gång han vilar vilket är två dagar i veckan ungefär så ska jag ut och gå med honom och göra massor med övningar så han fattar att det är jag som bestämmer!
Ska börja med att gå med honom 10 minuter imorgon innan lektionen
Tror lillen är lite tonåring och vill visa att han bestämmer. Han är aldrig elak men det är lite som om han pekar finger då man hanterar honom på marken!
 
 
 

Avslöjar en sak imorgon

Imorgon tänkte jag ''avslöja'' en liten hemlis. Ingenting stort för er kanske tycker ni, men för mig är det huur roligt som helst! Kika in vid 20.00 tiden imorgon, så får ni veta vad jag ska göra om några helger ;)

En ledtråd.
Vi kan göra såhär.. Den första som gissar rätt vad som händer om några helger får en länkning! Så gissa på nu! Det är ganska uppenbart vad som händer tycker jag,haha! ;)

Helt tom i skallen

Jag är verkligen helt tom i skallen på ideer. Var senast i stallet i måndags annars skulle jag ju skriva om vad jag gjorde. 
Men nu har typ den värsta bloggtorkan någonsin kommit. Har aldrig kännt mig så tom på ideer. Jag sitter i timmar och fösöker komma på något att skriva men kommer inte på något alls. USH. Alla de bloggar jag brukade läsa har blivit så himla dåliga så får ingen insperation. 
Ska väl läsa runt lite och se om jag hittar något intressant. 
Men NI får gärna komma med ideer! Och självklart blir ni LÄNKADE (:

 

Ingen galopp idag

Idag blev det en sväng på slingan för Amoures del :)
Han var lite tjaffsig till en början (tror defintivt att han är i en trotsperiod där han gärna vill att det ska gå fort...) men jag var konsekvent tills han började slappna av. Red mycket övergångar och halter och sedan kunde jag sitta ned och jobba honom lite.
Valde faktiskt att inte galoppera, just för att i galoppen blir han så taggad och då blir allt jobb i traven förstört, eftersom det är traven som han blir mest spänd/springig i. Galoppen går det alltid att få ordning på.
Så en lättare genomkörare i skritt och trav blev det :)
Inte från idag, och ignorera min sits.

Mobilis

Tänkte slänga in ett sånt här trevligt mobilinlägg och säga att jag är på väg till stallet :D


Detta gjorde Linda igår!

 

Djurparker

Som ni säkert märkt så är det ganska mycket prat om djurparker just nu och då säger jag bara DET VAR PÅ TIDEN.
Ursäkta mig men fyfan vad jag hatar djurparker och har alltid gjort. Förstår ni att man placerar djur i helt fel mijö för att barn ska kunna stå och slå på glaset och skrika åt dem. 
På alla djurparker jag varit på har jag sätt flertal djur som inte mått bra. En av de värsta exemplen var på skansen.
De var ca 6 älgar i en hage ungefär lika stor som våran stora sjukhage. Dessa älgar var blandade med kalvar. Runt hela staketet stod barn och skrek samtidigt som de äldre älgarna jagade kalvarna tills de inte orkade stå på benen länge. 
Alltså vad är det för jävla värd vi lever i? Dessa djur ska leva ensamma i stoooora områden ite i en liten hage, de är alldeles för vila för det. Att sen har vargar i en hage och bjönar i en plastlåda och ju helt vansinigt. 
Sen i övriga världen är det ju så klart ännu värre men att det ser ut så här i Sverige.
 
Sen det som kalla fakta tagit fram om hur man slår igäl djuren, skiter i att ta dit veterinär osv är ju bara helt galet. Tur att det uppmärksammats så de flesta djurparker undersöks. Men min åsikt är att stänga ner alla djurparker. Tigrar ska leva i afrika, inte i sverige, älgar ska leva i skogar, inte i hagar, och vargar ska leva på fjället, apor ska leva i djungeln inte i bur.
 
Jag tycker alla läsare ska ta sig en tankeställare innan de ger pengar till en djurpark en gång till. 
 
Sista bilden tog jag på en kalv på Skansen.
 
 
Sen är jag för att man tar in utrotningshotade, skadade, vanvårdade djur för rehabilitering och sedan släpper ut 
 
 
dem igen i det fria. Men djur ska inte sitta i bur för människan att titta på och djur ska inte användas som ett
 
 
medel för makt och pengar.
 
 

Hoppträningen idag

Idag hopptränade jag för Eva (:
Vi började med uppvärmning där vi travhoppade en grind, galopperade över bommar och lade en travvolt över en bom. Det gick helt okej, bättre och bättre ju längre vi höll på och Amoure började slappna av och lugna ned sig.
Sedan travhoppade vi ett kryss och efter det hindret direkt på några andra hinder i galopp, allting gick bra och var okomplicerat.
Vi avslutade med en ganska lång bana med lite travhoppning men främst i galopp. Funkade bra och kändes både lugnt och kontrollerat :)


Eclaire 13 oktober, del 2
Varför just Amoure?

Provridning juli 2011
Planen var att köpa en femåring som var startad ett par klasser i hoppning, och gärna någon dressyr. En valack på ca 144 cm, välriden men långsamt tagen. Gärna en connemara, men en New Forest skulle inte heller sitta fel.
 
Det enda som stämde var att han var connemara.
Jag kollade mååånga annonser på ungponnysar, det fanns ett brett utbud men de fem-sex åringar som var av intresse hade redan gått höga klasser och kosta därför strax över 100-tusen strecket. Jag hade inget behov av att köpa en ponny som gått höga klasser redan, tvärtom, jag ville ha en ung ponny just för att jag ville utbilda denna själv. Ganska logiskt.
 
En dag såg jag en annons på en söt connemara. Han var bara 4 år och hade inte alls gjort mycket, men jag tittade på lite videos, kollade upp stammen och mejlade sedan tjejen som hade honom.
Hade mejlkontakt med Josephine ett tag och sedan bestämde mamma och jag oss för att bila ned till Skåne där han stod och provrida.
Jag var redan då ganska säker på att han var en ponny som skulle passa mig, annars hade vi aldrig åkt. Största anledningen till att jag ville ha honom var för hans pappa som gått mycket fälttävlan upp på internationell nivå.
 
Sagt och gjort, provridning blev det. Två gånger och jag tyckte verkligen om honom, det gjorde även mamma.
Han var söt och social, men även riktigt mysig att sitta på. Lite busig och lite outbildad men det skulle vi få bukt på. Han var lugnt tagen men välriden i det han kunde, helt klart. 
Det tog nästan en månad innan vi hade bestämt oss, vi vägde för och nackdelar och funderade över ifall jag inte skulle fortsätta leta efter en femåring i alla fall.
Till slut bestämde vi oss i alla fall för att det var honom jag skulle ha
 
Vad var det då jag fastnade för?
Han hade en sådan otrolig glimt i ögat, en härlig inställning och var sådär gosig och social. Jag gillade honom från första stund, så enkelt var det. Och nu är jag ju väldigt glad att det blev vi två :)
Fälttävlansdebuten i Mantorp som resulterade i en oväntad vinst.
 
Rubriken var föreslagen av Mik och Pernilla.

Hästens betydelse för mig och min berättelse innan Yngve

För vissa kanske hästar är det bästa de vet och har det som en sport som de gör några gånger i veckan och han en häst de älskar men för mig är det så sjukt mycket mer. Lång historia, cred till de som orkar läsa. 
 
Vi lämnade ju tillbaka Orcus, vår foderponnny precis innan sommaren och jag kan ju säga att den sommaren inte blev så rolig. 
Jag tror inte jag umgicks med en enda person hela sommaren. Det ända jag gjorde hela sommaren var att sitta hemma och inte göra någonting. Det var först i efterhand som jag insåg att jag var deprimerad. 
Det ända jag kände var hat och jag hade allt och alla, såg inget roligt i någonting. Just då var det inte så att jag tänkte "jag saknar verkligen hästar" Inte alls egentligen men det var verkligen något i mitt liv som saknades. Det hjälpte inte att både mamma och lillasyster hade medryttarhästar flera dagar i veckan så medan de åkte iväg, ropade "Vi ses sen, nu drar vi till stallet!" Så var det hemskt för mig. 
Och jag ville inte till stallet. Allt med orcus ville jag glömma för det gjorde för ont. Då vi lämnade honom var jag inte ens med, jag gömde mig i min säng och gick aldrig upp, grät aldrig. Då vi sedan hälsade på ett år senare kunde jag inte sluta gråta så höll in det ett tag. 
 
Jag ville ha en egen ponny men det var ett stort nej från min mamma, hon sa "aldrig" och Allt dog inom mig. Det var tur att gymnasiet var bakom nästa dörr för då hade jag verkligen annat i tankarna. Det var sjukt mycket nya människor och jag kände mig glad igen för första gången!
Dock åkte ju fortfarande mamma och linda till stallet och jag blev galen varje gång. Varje gång startade jag ett bråk om varför alla ska ha medryttare och att vi lika gärna kan ha en häst. Men det var nej. 

Sedan fick jag pojkvän och jag hade annat. Men tjatet fortsatte. Tillslut lyckades jag övertala min mamma att om jag blev medryttare och åkte själv, fixa allt själv så kanske, men bara kanske. Och mammas ide var nog att göra mig en lycklig medryttare och stanna där. Så jag började rida Oreo. Med tiden flyttade Natta in och frågade om jag ville hjälpa henne med Space. Så nu åkte jag tre dagar i veckan själv och fixade allt själv. 
Men våren kom och allt nytt var inte nytt längre och samma gamla känsla från förra sommaren kom tillbaka och nu värre. 
Nu slutade det med att jag inte gick till skolan, sket i allt och deppade ännu mer över att jag inte hade en häst. Det blev så pass att mamma skickade mig till en psykolog varje vecka som gav mig övningar osv. Värsta våren i mitt liv. Jag sa gång på gång att jag saknar hästar och jag behöver det men mamma bortförklarade hela depressionen på ppiller och brist på vitaminer. 
Då det var som värst verkade mamma förstå vad jag menade med allt och sa att vi kunde titta på foderhäst igen. 

Och vips var det som om hela världen vände. Jag letade varje dag, mailade och levde igen. Vi åkte runt och runt men hittade inget. Jag var bestämd att fick jag ingen ponny skulle jag ha en liten häst. 

Jag hittade annonsen på Yngve och mailade Jennike och fick tid. Det roliga var ju att mamma inte visste om det. Så jag berättade och mamma sa att vi bara skulle dit och titta men vi skulle ALDRIG ha en egen häst. 
Så kom vi dit och pang. Vi visste från första stunden att det var honom vi skulle ha. Mamma också. Han var perfekt. 
 
Efter det har jag aldrig känt mig egentligen nere. Visst jag kan bråka och saker händer osv men jag har aldrig riktigt varit så ledsen. För vad som än händer så tänker jag, men jag har stallet. Och jag väljer alltid stallet framför allt. Framför vänner, familj, skola, ALLT. Sen ser jag ju till att ta mitt ansvar för allt annat, men stallet kommer alltid först och kommer alltid att göra för hästar är bara inte en sport utan det är min livsstil, mitt hem och mitt hjärta, och kommer alltid vara!
Jag älskar dig så himla mycket <3

Framtid

Fick lite inperation av alla tips till Tove, tack!
 

Jag är en sådan person som vet exakt vad jag ska göra hela tiden, hela livet. Lite tråkigt men otroligt tryggt. Redan i sexårs så visste jag vad jag skulle gå ut med för betyg i nian. 
 
Efter gymnasiet ska jag läsa KTH's tekniska basår, ett år. Sedan läsa på KTH bioteknik i 5 år. De sista två åren utomlads. Trivs jag i USA kommer jag flytta dit, hitta en man, bo halvt på landet och ha en egen häst och två ponnisar till mina barn.
Trivs jag inte kommer jag flytta tillbaka till sverige. Antingen kommer jag jobba i malmö med biotektik, genetik, osv. En dröm är att kunna utveckla labbproducerat kött (riktigt kött fast gjort på celler = inte döda något djur) till något som är väldgt billigt. På det sättet mätta fler munnar i världen + minska mass produktionen av kött, rädda fler djurs liv. 
Med min utbildning hoppas jag på att kunna tjäna mycket pengar och ha ett stoooort hus på Falsterbo eller annan stans i skåne. Ha en egen häst och ponnisar till mina döttrar. Jag hoppas ju egentligen mest av allt att kunna hitta en man som brinner för hästar som jag! Då kan han sköta stallet medan jag sköter mitt jobb och samtidigt kan ha hästarna hemma!
 
Hahahha så himla kul att jag planerar så här men jag älskar det verkligen!
hehehehheheheh 
 

Höstridbilder

Fortsätt föreslå rubriker HÄR :)

Gårdagens ridpass

Igår red jag i ridhuset självständigt för första gången på veckor! Han bara sprang ut ur stallet med mig hängandes efter haha så han var taggad! 
Han var inte super pigg, helt lagom liksom. Jag red fram i en låg form men mycket sidvärts. Han var fin! Sedan travade jag med samma sak och sedan galopp samma sak. 
Efter ett tag satte jag mig ner, red lite skänkelvikning, öppna, volter, halter och annat. Han var jätte fin verkligen hela tiden. Vi jobbade mycket med galoppen, gjorde en hel del skänkelvikningar i galopp och volter. Vi klarade till och med tio meter! Han var duktig hela tiden och gjorde fina ökningar och var fin mellan bakben och bett. Jag var väldigt glad efterå. 
 

Sätt rubriken

Tänkte precis som alla andra bloggare be er att kommentera med olika rubriker som jag kan bygga ett inlägg utifrån :)
Alla som kommenterar med en bra rubrik som det är möjligt att göra detta med får förstås en stor, fet länk i det inlägget. 
Rubriken ska förstås ha något med hästar att göra med tanke på att detta är en hästblogg ;)
 
Bara fantasin sätter gränser!

Förlåt

Förlåt för bloggningen igår men jag åkte till stallet direkt efter skolan vilket var runt typ två.
Och allt gick verkligen skitbra! Han var så fin, visar film sen (:
Men när jag kom hem mådde jag verkligen jätte dåligt och fick feber. Sov hela kvällen och nu måste jag till skolan med feber eftersom jag inte har tillåtelse att vara hemma mer, kul va? Får se hur det här slutar. Bloggar mer sen! ///Amanda


Hoppningen i söndags

Förlåt för att jag inte har bloggat. Igår kom jag hem senare än tänkt och då var jag jättetrött! Idag var jag tvungen att åka till en kompis direkt efter skolan och kom hem därifrån för någon timme sedan.
Slänger i alla fall in videon från när vi hoppade i söndags. Hoppade ordentlig bana.
Amoure var lite tjaffsig och småjobbig men hoppade för det mesta bra, slarvade lite ibland men det ser ni ju på videon ;)
 

Eclaire 13 oktober, del 1
Amanda: This or That svar

Postat av: Olga

Ponny/storhäst 
Ensam i hagen/kompisar i hagen 
Grushage/gräshage 
Hoppning/dressyr 
Bett/hackamore 
Rida själv/rida med kompisar - rida själv ute och träning är det ända sättet för mig att koncentrera mig och hålla honom på marken. Roligare med vänner dock.
Lektion/öva själv 

//Olga! ;) http://oemblers.blogg.se

Postat av: Tussie & London - ridsport och foto

Fux/skimmel 
Tove/Natta 
Grana/annat stall 
Mocka/sopa

http://londonryttaren.blogg.se

Postat av: Mikaela

benskydd/lindor 
blå outfit/grön outfit 
brun outfit/svart outfit 
blå outfit/beige outfit 
tröja + väst/jacka 
tävla inomhus/utomhus 
matte/svenska 
svenska/engelska 
bakom kameran/framför kameran 
kolla på hopptävling/dressyrtävling 
c-ponny/d-ponny 
d-ponny/häst 
mocka/hö-påsar 
vinter/höst/sommar/vår 
super kallt/super varmt

 http://mikzzan.blogg.se

Postat av: Emma

tv/ dator 
sommar/ vinter 
vår/ höst 
lov/ helg 
läxor/ prov 
pizza/ hamburgare 
engelska/ svenska 
One direction / justin bieber - HAHA
blogga/ läsa bloggar 
shoppa "vanliga" kläder/ ridkläder 
blått/ brunt (utrustning på häst) 
hoppning/ dressyr 
vara med kompisar/ stallet 
gå/ springa 
ta kort/ vara med på kort 

 
Postat av: Wilma

Hoppning/dressyr/fälträvlan? 
Tävla/träna? 
Träna i en grupp (2-4st) / träna privat? 
Läsa bloggar/blogga själv
Tävla Lc hoppning/ Lb dressyr? 
Skogen/banan? 
Svart läder/brunt läder? 
Barbacka/sadel? 
:)

 
Postat av: Alva

Hoppa låga banor/höjdhoppning 
Svart häst/brun 
Ponny/häst 
Uteritt/hoppträning 
Kingsland/Lamicell 
Trav/galopp 
Facebook/blogga 
Tack för att du kommenterade min blogg! Fortsätt gärna läsa :D

 
Postat av: Pernilla

Hoppa högt/ hoppa lågt 
Dyr häst som inte är super duktig men as fin/ billig häst som är duktig men inte så fin 
Horze/hööks 
Ponny/ häst 
Stallet / vännerna 

 
Postat av: Laura

Pojkvän/stallet 
Syster/bror 
Natt/dag 
Nutella/fluff 
Släckt på natten/tänt 
Digital klocka/vanlig 
Mobil/dator 
Glass/godis 
Ute med kompisar/hemma med familj 
Iphone/ annan 
Nyår/midsommar 
Snö/tö - snön lär ju ändå bli tö
Fin blogg!

 
Postat av: Jonna.

Benskydd/Lindor. 
Sadel? Selleria Equipe Italia
Träns? Hööks
Borstar? whut? Små borstar i så fall
Glass/Godis? 
Coca-Cola/Fanta? 
Sommar/Vinter? 
r/Höst? 
Iphone/annan? 
Familj/Vänner? 
Facebook/Blogga? 
Ponny/Häst? 
Hoppning/Dressyr? 
Fälltävland/Galopp? 
mocka/rida? 

NÅTT MEEER?? :D KOMENTERA. 


Lite om min dag igår.

Igår jobbade jag i stallet, alltså på Högvreten. När man är en av deras tävlingsryttare så måste man jobba ca tre gånger per termin. Antingen lördagar eller söndagar.Så igår jobbade jag tillsammans med Jennifer! Började med att ge alla hästar deras mat, och medans dom åt gjorde vi höpåsar. Sedan tog vi ut alla, och mockade, sopade osv. Jag jobbar Elisabeths (en annan tävlingsryttare) jobbpass också för att tjäna pengar. Så igår fick jag min ''lön'' av henne, och det känns bra att få 1000kr i handen bara sådär! Jag tror det här är mina första egna ihoptjänade pengar , så det känns extra kul!

Sedan träffade jag min prinssessa, Lady Fleur. Har inte sätt henne på tre veckor! Hade med mig morötter till henne, så gav henne dom och bara stod och mös med henne. Min underbara ponny, ingen ska nånsin komma emellan oss.
95 cm Väsby Ridklubb

På framridningen gick det bra gör Linda och Yngve. Han var pigg och busig haha. På framhoppningen hoppade han fint över krysset och räcket men på oxern ville han inte hoppa. Han stannde väldigt många gånger och vi sänkte och så. Tillslut hoppade han den två gånger innan de gick in på banan!

Jag hade ju inte så höga förväntningar eftersom Yngve kan stanna på vad som hest men han hoppade!  Haha. Jag blev så glad då han hoppade över första och det rullade ju på. Ha hoppade 1an, tvåan, trean, fyran och så kom han stort på femman men han hoppade! Dock hamnade Linda framför sadeln och han inte upp förän allderes för sent till nästa hinder så han hade aldrig kunnat hoppa den så där blev det stopp. 
Sen rullade han lätt över sjuan men gjorde ett dumt stopp på 8an. Men då skulle Linda ha tagit en stor sväng så hade han hoppat utan problem men hon gjorde en allderes för liten volt och kom i släng galopp/trav och med det kommer han ju aldrig över en maxad oxer så han stannade även där. 
 
Men jag är ändå såååå glad för två stopp var inte pga honom. Där hade ju nästan vilken häst som helst stannat så han har verkligen varit duktig! Han som brukar stanna på 70-80 hinder hoppade lätt över de flesta hinder som ändå var 95. DUKTIG!

Missarna kommer de lära sig av och göra bättre nästa gång. Men en riktigt bra start ändå på lokalt!
 
Så nervös som jag är lyckades jag inte fota något, bara lite på framridningen som kommer sen (:

Hoppat

Hoppade i ridhuset idag, gick jättebra (: nu ska jag uträtta några ärenden, skriver mer när jag kommer hem! /Tove


Hissar Boots

Filippas Ridsport har nu fått in dessa underbara boots! Vissa kanske tycker de är fula men jag bara ÄLSKAR dem!
Vill lätt köpa hem ett par vita och ett par svarta. Såg dem på en häst på Tyresö och de är verkligen snygga i verkligheten.
Ett MÅSTE i höst! Dessutom kostar de bara 149 KR!Det är riktigt BILLIGT.
 
 

Nervös syster som tycker alla hinder är enorma.


Gårdagens outfit


Nathalie
Hjälm:Lamicell Master
Tröja: Någon gammal fleece tröja
Ridbyxor: Horze
Ridstövlar: Mountain Horse supreme highrider
Handskar: Kingsland

Eclaire
Sadel: Rösli dressyrsadel
Träns: Ingen aning
Schabrak: Kingsland
Benskydd: Catago

Dagen - 2 hästar ridna

Sov hos Sara igår till idag, och vi åkte till stallet idag för att ha lite photoshoot på varandra! Jag började rida Eclaire, och idag så fick jag trava på henne för första gången på 2(?) veckor. Så kul att hon börjas sättas igång nu efter hjärtflimmringen. Red henne först i skritt i kanske en kvart, gjorde mycket lösgörande, låg form osv. Sedan började jag trava och jag förväntade mig en pigg häst! Men hon var som vanligt tycker jag. I traven så red jag runt på en volt, gjorde några snett igenom med liiiite ökning. Skrittade sedan av henne runt ovalen.
Ett smakprov från idag.

Efter jag fotat Sara och Mingus,så fick jag rida Mingus. Och gud vad liten han kändes jämnfört med Eclaire! Red i kanske tjugo minuter bara. Gjorde några travökningar, skänkelvikningar i både skritt och trav, och han kändes fin! Han var stadig i formen och jobbade på bra. Sara tyckte han såg jättefin ut, och att hon aldrig sätt honom öka så bra och det kändes väldigt bra att höra :)
Ett till smakprov från idag när jag red Mingus.

Kommer inlägg med fler bilder från idag, nästa vecka. Har även filmer från när jag rider båda hästisarna. Även dom kommer nästa vecka! Eclaire filmen kommer imorgon trorja.


VAD TYCKS?


Skrittar av

Håller just nu på att skrittar av Eclaire. När jag kommer hem så berättar jag om dagen, och vad jag gjorde med Eclaire. Har även bilder och en kort film att visa er från dagens ridpass! Så kika in på bloggen ikväll :)
/NATHALIE


Tävlingsplaner 2013

Jag är så extremt sugen på att tävla!
Årets resultat har gjort mig så himla motiverad, och det känns så roligt.
Jag har två tävlingar kvar i år, klubbtävlingen på Grana (LC:2, 80+90 cm) samt en lokal hoppning i Botkyrka (85 samt 95 debut). Jag har skrivit en lång, lång lista på alla tävlingar som jag är lite intresserad av nästa år. Självklart är det flera tävlingar som krockar men jag ska diskutera lite med min föräldrar och se vad som fungerar :)
Jag kommer, förstås, försöka rida så mycket fälttävlan som möjligt nästa år. Om jag har tur blir den första redan i mitten av april.
Målet med nästa år blir att starta P80 (har ju vunnit två P70 så vi borde överleva ;) och sedan kanske rida någon P90 under hösten. Jag har ingen brådska men det skulle vara kul om jag hinner starta någon 1* innan jag är för gammal.
I hoppningen ska jag starta några 1m. Det blir ju även första året han får gå omhoppning (behöver en till nolla i 90, sen är det fritt fram) så jag kanske kommer gå ner igen och hoppa någon 85 med omhoppning bara för att. Annars ska jag försöka rida några 90/1m och få mer rutin på de höjderna. Om allt går som det ska kanske vi hinner rida någon 110 innan årsskiftet, det skulle vara roligt :)
Jag vet att Amoure inte har några som helst problem med höjd men jag vill ta det lugnt, och det är framförallt svårigheterna som skiljer sig åt som gör att jag inte vill klättra för tidigt. Tänker till exempel rida en 95 cm i Botkyrka istället för 1m eftersom att jag inte vill hoppa kombination på tävling ännu (Amoure är så storgalopperad så det finns risk att det blir för kort).
 
Nästa år ska vi visa alla vad vi går för och se till att vi får med oss lite rosetter hem från tävlingarna :D
Alla tävlingar jag vill åka på, haha... Nu får ni se min fina skrivförmåga också ;)
(självklart tänker jag inte åka på alla tävlingar, men det är ett litet utkast på alla som är av intresse (:)
Såhär ska vi komma hem efter alla tävlingar :)

Inne på banan Tyresö 7/10


Två dagar

Igår tömkörde jag Amoure för första gången. Det gick helt klart över förväntan, kunde till och med prova på lite i alla gångarter :)
Till en början var han väldigt spänd men han accepterade ganska snabbt att jag gick bakom och inte framför. Jättekul!
 
Idag var jag och Sara i stallet vid sju, släppte ut hästar och red sedan ut.
Vi fick sällskap av Martina (lycklig Amoure) så Sara fick sig nog ett gott skratt när hon såg våra ponnysar lattja runt medan hon red på lydiga Obsession, haha!
Både Amoure och Oscar var taggade till tusen, försökte tävla med varandra och sprang på tvären. Jag kunde dock inte göra annat än att skratta.
Vi red bort till Högvreten och det blev mycket trav och galopp, härligt! :D
Bild från för en vecka sedan :)

Startlista inför imorgon!

HEJAHEJAHEJA!

Morgonpigga? Oh yes!

Nu ska vi ut och rida! /Tove


Framridning Tyresö 07/10


Vad har Yngve gjort?

Hej och förlåt för att jag bloggat så himla lite och tråkigt på senaste! URK. Mår inte bra av det alls!
 
Men igår så red Linda ut på honom på morgonen då han även fick en ny sko på slagen. De hade ridit på slingan med några andra i stallet och han hade varit helvild. Sparkat bakut osv i bara skritten och traven var inte ens att tala om haha. Dessutom red Linda barbacka, she's crazy. 
Hon gick iväg själv sedan i alla fall och galopperade av honom. 
 
Idag så rider faktiskt mamma lektion för Lisa min tränare! Spännande och hoppas det gick bra, det gjorde det säkert! Finns så mycket som Lisa kan hjälpa till med (:
 
Jag har faktiskt inte ridit sedan i söndags, HELT SJUKT! Ända dagen jag kunnat rida var i tisdags men då var han verkligen förtjänt en vilodag. Anledningen att jag inte ridit som jag brukar är att Linda startar sin första lokala hopptävling på söndag med Yngve och det finns mycket de behöver slipa på så hon har liksom "fått" honom den här veckan men jag får rida igen nästa vecka!
 
Nu, efter att ha varit i skolan, sedan på stadsbiblioteket och sedan Bonnierskonsthall sitter jag hemma och väntar på mamma så vi kan gå och storhandla. Sedan hem så ska jag laga smarig vegitarisk mat till familjen och sedan fredagsmys!
 
Kommer bilder från helgen senare ikväll men här är ett smakprov! :)

 

Framridning - hur jag gör

Brukar tänka att jag sitter upp när det är ca 30 -25 minuter till min start. Skrittar fram på helt lång tygel i fem minuter kanske, sedan tar jag tyglarna, men inte helt. Utan jag jobbar henne i en låg form. När hon känns mjuk, så plockar jag upp formen och jobbar som på en åtta. Bara för att få henne uppmärksam på vad JAG vill, samt få henne fint formad i båda sidorna. Tycker ''åttan'' passar väldigt bra för oss, då det lätt kan bli att vi fastnar på en volt och jobbar runtruntrunt. Bätte att byta varv osv. När hon känns fin i skritten, börjar jag trava och gör exakt som i skritten, alltså rider runt i en åtta. Sedan när det är kanske 10 minuter kvar innan start, så jobbar jag henne i galopp, på fyrkanten, volter då och då, några ökningar osv. Men inte för mycket ökning och fyrkant, utan mest på volter för det blir lätt att hon flyter ut. Man måste sätta lilla fux stoet på plats! ;) Misstolka mig inte.
När hon känns fin och lösgjord i galoppen så bryter jag av till trav. Gör några delar ur programmet, några halter och igångsättningar. Och sedan är det vår tur att prestera på banan!

Anledningen till att jag inte rider fram så länge är för att hon inte behöver det. Hon är som finast efter 20 minuter! Då är hon på topp, och även jag. DÅ kan vi visa alla vad vi går för! Råkar jag rida fram kanske bara fem minuter för länge, så blir det bara att vi lallar runt och då blir båda ofokuserade och jag rider helt enkelt sämre.

Men alla hästar är olika, ingen är lik den andra! Vissa behöver kort tid på sig på framridningen, och vissa behöver mer tid. Ingen tid är rätt eller fel!! Utan det är helt och hållet ens val hur länge man rider fram.

Hur lägger ni upp eran framridning? Och hur länge rider ni fram ungefär?


LC:2

 
Jag kunde alltså inte programmet, Lisa fick säga vart jag skulle rida så blev lite konstigt på vissa ställen ;)

Hjälp mig??

Jag ska beställa en canvastavla med en bild på mig och Amoure. Jag har redan två på London och andra inramade bilder på de andra hästarna jag har haft/ridit så Amoure måste ju också få en plats :D
Här är några bilder jag funderar lite på och det skulle vara jättegullig om ni kunde säga vilken ni tycker att jag ska använda :'>
RÖSTA-RÖSTA-RÖSTA :D

Underbara Eclaire och Nathalie

Jag har alltid velat ha en medryttar ponny/häst på Grana sedan jag sålde min ponny, och flyttade därifrån. Det tog emot att lämna Grana och alla underbara människor + mina bästavänner som även dom står på Grana! 

Och när jag såg att en tjej som heter Nathalie publicerade i Grana gruppen på facebook att hon skulle stalla upp sin häst på Grana och sökte medryttare, så blev jag jätte intresserad såklart! Eclaire såg så fin ut och beskrivningen om henne lät så himla bra. (Sen har jag alltid varit extra svag för skimmlar så det gjorde saken ÄNNU bättre). 

Provridningen kändes hur bra som helst, en kanon fin häst som jag kan lära mig jättemycket på. Blev medryttare på en gång, och nu har jag hand om henne två dagar i veckan ungefär. 

Ett stooort plus, är att Nathalie (Eclaires ägare) är jättegullig och hon är sååå snäll! Vi kommer väldigt bra överrens. Det här skulle aldrig kunnat bli bättre! Nu ska Eclaire bara komma igång igen, bli i toppkondition och då ska jag visa er vilken fantastisk häst hon är! 
I'll be forever thankful

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful ♥

Amandas THIS OR THAT

Shit vad grymma alla våra läsare är nu och det känns som om vi fått flera nya läsare. Det är så himla kul och man blit så motiverad och glad till att blogga då! Fortsätt som ni gör!
Tänkte eftersom så många läser nu och säkert flera nya så vill jag göra en This or That!
 
Så alla som skriver blir länkade så det är ju bara bomba med alla möjliga frågor, kom igen nu!

Tyresö utverdering

Parkering
Ganska trångt men på grus/asfalt. Men det var aldrig så att det kändes trångt för vi var inte så många, nära till framridning. 

Framridning
Var på en stor utebana, väldigt bra och otittigt. Dessutom var det massor med funktionärer som hjälpte en att hålla koll på tid, de skrev till och med startnummer på banan på en stor whiteboard skylt så man alltid hade koll. Mycket bra!

Bana
I ett stort väldigt ljust och fint ridhus. Collecktingring var liksom nästan halva ridhuset, mycket bra! Det vra inte domarbord men nästan och publiken satt framför hästen. Inte så farligt tittigt! Mycket bra ridhus med en bra speaker och väldigt bra musik!!! (Fick rida till Coldplay HFHDSKFJ!!!)
 
Cafe
De hade som en liten grill men pizza, korv, hamburgare och ett cafe med lite fika men det ända jag kunde äta var en väldigt liten ostmacka så det sög lite! Alltså inte så mycket för vegitarianer. 

Övrigt
Mycket trevliga funktionärer överallt och över det hela var det ett väldigt bra ställe! De hade bra priser och så också. Det ända negativa var väll att många hade dåliga starttider men väldigt många timmar mellan sina hästar. De hade kunnat göra så att de som endast red en klass red först eller sist så vi andra som red två inte behövde vänta 6 timmar!
och en halv!
 

Hästvägg

Jag har gjort om mitt rum lite och bestämde att istället för att ha en ny citat-vägg (hade citat skrivna över hela väggen förut) ska jag ha en riktig hästvägg!
Jag har börjat lite smått och tror att det kommer bli jättefint :D
/Tove


Eclaire

Första gången på hennes rygg på ca. 3 veckor! Skrittade bara henne i en låg form, inte så mycket krav. Imorgon ska Nathalie börja trava henne.

Ni som inte vet så har Eclaire haft hjärtflimmring(?) så hon stod på ulltuna i fem dagar.

Några bilder från förra veckan då jag gick med henne. Min syster hjälpte mig med att fixa Eclaires mat, haha sötis. /NATHALIE


Amoure 10/10-12

Idag blev det en liten barbackatur runt slingan. Red lite lätt i alla gångarter med mycket skritt och travövergångar. Han var fin och duktig :)
Det är jättesvårt att sitta barbacka på honom i galoppen, haha. Speciellt om man  ställer någon form av krav och han börjar arbeta med ryggen, då studsar man så mycket! Men i nuläget är jag så pass van vid hans galopp att det fungerar ändå, tack och lov!

hoppning

Idag var det ingen hoppning för Tusse så vi kände att Linda verkligen behövde hoppa en ordentlig bana eftersom hon inte gjort det på väldigt väldigt länge och tävlingen är på söndag. 
Så här såg banan ut fast vi gjorde om fyran och femman till en kombination. Erin och Mingus plus Anna och max var också med! Jag stog på marken och lekte lite ridlärae men styrde mest upp vad vi skulle göra next. 
De började med att hoppa på 1 och 2 och hitta hur många språng de skulle göra. Sedan gjorde de linjen 1-2-3
Efter det hoppade de kombinationen vilket gick väldigt bra. Efter det hoppade vi bana. 
Måste säga att alla var väldigt duktiga och speciellt Mingus som kan vara så osäker på hinder stannade inte en ända gång!!!! 
Yngve hoppade först 80, då slarvade han lite och fick ner en bom. Han hoppade även ganska dåligt, liksom slängde sig över alla hinder istället för att hoppa på bakbenen. 
Sedan hoppade de 95 och alla hinder var maxade, någon låg på 1 meter. Och då tyckte jag det såg jätte fint ut och de petade bara en bom, men INGA stopp!!!! WOHO. 
Känner mig väldigt lättad nu inför tävlingen på söndag faktiskt!
 

Ut i skogen!


Skutteliskutt

Idag hoppade jag lite i ridhuset tillsammans med Sara och Obsession :)
Vi red först fram ett tag och sedan byggde vi lite, en kombination med två galoppsprång mellan samt två bommar med fyra språng mellan som stod snävt efter sväng.
Red först över bommarna, och då jobbade jag mycket med att sätta honom på rumpan och korta honom mycket, fungerade bra!
Sedan hoppade vi kombinationen, insprångshindret (räcke) låg hela tiden på 70 cm men utsprångshindret (oxer) höjde vi successivt så att det till slut låg på 1m vilket var enkelt :)
Kändes väldigt bra, sista gången lyckades jag få tillbaka honom riktigt bra också!
Stor kille som får ha förbygel på sig :)

Vi bjuder på oss själva!

Vet inte hur mycket jag och Sara skrattade när vi klippte ihop den här videon,haha! Vi hade tjejkväll hos Tove i fredags, och då körde vi charader. Och herregud, vi är ju helt galna! Kolla om ni vill ha er ett gott skratt.


Markarbete

Igår red Linda markarbete för Lollo och det gick väldigt bra tycker jag! De jobbade på att hon ska kunna styra hur fort eller samlad hans galopp ska vara och det gick super! Yngve var jättepigg och tyckte det var super kul och busade massor! De hoppade tre hinder, en kombination och sedan en oxer som var på diagonalen. I slutet låg de väl alla på 95 tror jag.

Tyvärr var hoppningen inställd imorgon vilket suger hur mycket som helst eftersom Linda verkligen behöver hoppa en bana på 95 innan hon startar det på söndag. Vi får lösa det på något sätt. 
 
 
Så här lätt tycker jag han ska hoppa över alla hinder på söndag!

Nu ska vi rida!


Röjer lite i mitt hörn (: /Tove


Resultat från helgen

Förlåt att jag inte bloggat igår men jag har verkligen inte haft någon lust alls. Efter tävlingen har min motivation sjunkit till 0 typ.
 
Resultat LC:2
Vi kom dit och var i tid och allt. Vaknade 5, kul! 
Vi fikade lite innan vi tog ut honom. Jag tog en halvtimme på mig att rida fram men fick bara en kvart på framridningen eftersom jag blev bortkallad tre ekipage innan ungefär. Han bara skritta fram och trava på lång tygel. Han var otroligt spänd och galen som vanligt. Han är rädd för allt och det får inte rida bredvid en annan häst på framridningen utan att han drar iväg osv. Det hjälpte inte att jag själv var spänd som en pinne och satt ihopkrupen och gjorde inget åt det. 
I collecktingring kändes det ok, fortfarande spänd men lydig. Hans missar i programmet var att han tvärnitade två gånger framför domaren och det finns inget jag kan göra åt det. Allt går som normalt sen stannar han bara. 
Men sen red jag så himla dåligt. Jag var så nervös och trots att jag ridit det här programmet felfritt två gånger tidigare så var jag så nära att rida fel flera gånger. Jag bröt av galoppen för tidigt, fattade för sent, gjorde slarviga halter, dåliga vägar och galoppen kändes inte alls bra. Var inte nöjd efteråt. 
resultatet blev 60,35% vilket jag tyckte var rättvist. Men 2 % till så hade vi blivit placerade. Missar i alla delar i hela programmet och trots det var vi nära placering så det är ju ändå bra men det hade ju varit busenkelt för oss att komma till och med trea då trean låg på 64% tror jag och det rider vi ju hur enkelt som helst. 
 
 Linda började filma efter uppridningen och första diagonalen med övergång. 
 
LB:0
Det var väääldigt långt väntan imellan klasserna, 5,5 timmar? Men det kändes ganska fort och Yngve verkade inte må dåligt av det utan stod och åt och vilade. 
Jag tog ut honom ganska långt innan och red fram en timma innan start den här gången eftersom det var de jag hade behövt förra gången. 
Det behövdes denna gång med för han var riktigt fin på framridningen, och då jag säger det så menar jag att han var magisk. Aldrig så fin har han varit. Han gjorde allt perfekt men vi var liksom på topp ute på framridningen. Så jag red fram ungefär en kvart för tidigt. 
Inne på banan kändes det ändå väldigt bra. Han var inte spänd utan väldigt fin. Men så klart måste jag sabba allt i den här klassen igen. 
 
Redan i första halten så gör han en PERFEKT halt men jag tappar tygeln och tar tag i den andra för mycket så han tvär vänder åt sidan. kul. Så vi fick en 3a istället för kanske en 7a 8a. Suck. 
Sedan håller jag på att rida fel väg hela tiden och är helt borta i huvudet. Yngves galopp dör och jag får stora missar i båda galoppdelarna. åhhh hela det här programmet var sabbat med fast jag hade kunnat få jätte bra procent. Fick 58% vilket var rättvist även här. 
 
Jag misslyckades med hälften av de målen jag borde uppnått så jag är så besviken på mig själv just nu och det känns väldigt trist med dressyren nu när tre tävlingar har jag åkt hem ledsen och besviken. Hade tänkt stryka mig från nästa tävling, känns bara onödigt att åka dit men vill inte avsluta så här heller så kommer nog att åka till Farsta ändå och hoppas att det går bättre än vad det gjort nu. Men just nu ligger mitt självförtroende på 0.

Travklipp

Ett litet travklipp från gårdagens träning, kommer ett då jag rider igenom LC:2:an imorgon, nu ska jag plugga :)
 

Bilder från när jag red Yngve

Eller red och red, hoppade av typ 2 minuter efter dom här bilderna är tagna för han blev galen, haha!Dressyrträning

Idag red jag lektion för Lisa för första gången på flera veckor, och det behövdes verkligen!
Som ni säkert vet så har Amoure varit ganska jobbig i ridningen, främst i dressyren, senaste veckan men nu tog vi oss ur det, jätteskönt!
Vi började med skritt- och travövergångar vilket alltid behövs, jag skulle trava i en så lång trav som möjligt och göra mycket halvhalter, så fort han rann iväg minsta lilla skulle jag sakta av. Blev bättre och bättre hela tiden :)
Sedan fick jag rida på sådana där jättekorta diagonaler, med skritt vid medellinjen, och sedan en 15-meters volt som det tydligen är LC:2 som jag ska rida om några veckor, haha.
Sedan fick jag rida igenom hela LC:2 men jag kan inte programmet så Lisa fick säga åt mig vart jag skulle rida. Gick faktiskt över förväntan, lyckades göra allt på rätt plats och helt okej (: Mamma var jättegullig och filmade så jag ska lägga upp den videon senare.
Sedan fick jag jobba mycket med de diagonala hjälperna. Jag är ganska svag i min vänsterskänkel och stark i min högerhand så det blir lite av en ond cirkel i högervarvet då han ofta går lite böjd istället för endast ställd.
Jobbade mycket med detta på volten, och att variera mellan att ställa innåt och utåt i höger varv. Började komma åt honom riktigt bra och han lyssnade även super. Behövde verkligen den här träningen :D
En liten bild från idag, fick bli oranget även idag ;)

Fina EclaireFilm från augusti

Ganska länge sen. Men här är klippet iallafall!
Ser dock en väldigt stor skillnad på hur jag rider henne. Det har hänt mycket sedan den 4 augusti, känns kul att få se skillnaden! Synd att jag inte har någon ny film..Mål för idag

Mina mål för idag lyder:

-Att han inte ska vara så spänd
 
- Över 60 % i båda programmen
 
-Att vi klarar galoppen helt ok i LB
 
- Alla halter ska sitta
 
-Mina hälar ska sitta där de ska
 
- Han ska vara mjuk och böjbar
 
 
Sen skulle det inte sitta fel med en placering men huvudsaken är det som står över!

På väg!

Väckte en väldigt trött häst imorse som inte ens orkade öppna ögonen, sööti!! men nu är vi på väg!


Dagen i stallet

Efter sollentuna, stan och hööks åkte jag till stallet! Badade en lerig häst och knoppade för imorgon. Jag är sååå ledsen att han skavt bort typ all sin man. Liksom övre delen av manen är borta så det blir så fjunstrån som står upp överallt. Jättefult. Imorgon lär det vara ännu värre. Satta på honom tränset och skrittade ner till slingan där vi fotade min fina! 
Sedan satte jag upp Natta men Yngve cpade sig och sprang runt och blev rädd för massor så vi ledde tillbaka honom. Sedan satte jag upp Sara haha och lät henne rida honom lite. Såg jätte fint ut. Roligt att se någon annan! Men hon red bara kanske 5-6 minuter innan jag ställde in honom. Får hoppas han ser okej ut imorgon då vi ger oss ut på äventyr!
Dessa bilder är från Toves kamera, tog fler på Saras som jag lägger upp senare! :)
 
bebi <3
 

Dagen + sneakpeak

Vad har vi då haft för oss idag?
Vi vaknade, åt frukost och sedan gick vi till Sollentuna Ridklubb där det var tävlingar. Vi var där fram till halv två, gick hem till Tove och sedan åkte vi till stallet.
I stallet hade vi (Tove, Sara, Erin, Nathalie) photoshoot nere på slingen med Amoure och Mingus. Jättehärligt!
Nu sitter vi alla fem (ovan nämnda + Amanda) hemma hos Tove och ska diskutera lite roliga saker :)
 
Sneakpeak från idag:

Hemligheter

Nu sitter jag, Tove, Erin och Sara i bilen påväg till stallet för att göra en överraskning tills ikväll! Håll utkik! /NATHALIE


På hopptävling!

Vi är på hopptävling sedan några timmar tillbaka, senare ska vi till stallet där vi ska göra något roligt ;) /Tove


låångt dag

idag blir det en lång idag. Först upp halv 8 och iväg till sollentuna och titta på en klass i hoppningen, sedan hem nu för att åka till stan och ha nollning sedan tillbaka hemoch åka till hööks, sedan till stallet och fixa för imorgon sedan till Tove för att ha bloggmöte och hem igen. 
Och som om det inte räcker har jag knappt sovit något, kul!
haha orkar inte, bara tagga till. 
Blir dåligt bloggat idag pga det. 
 

Cupcake tävling

Såhär kan de gå.. Hahah galet! /NATHALIE


Tjejkväll

Alla vi från granaryttarna, erin, sara, johanna och linda har en tjejkväll. Riktigt mysigt! Vi har precis ätit och kollar just nu på x-factor. Bästa tjejer <3 /NATHALIE


Lisa lektion 5/10

Idag var Yngve inte lika explosiv men ändå lagom liksom. Inte så att han var seg men han var väldigt fin. 
Vi tränade först ökningar. Yngve och jag har ju nästan bara gjort ökningar på diagonalen men i LB:0 är alla ökningar på långsidorna. 
först förstod ha inte att han skulle öka men då red jag lätt och berömde så då blev ökningarna väldigt fina. Vi tränade även lite halter eftersom de blivit lite halvbra. Men det blev fort väldigt bra igen!
Sedan red jag igenom LB:0 för första gången och det gick faktiskt riktigt bra! Var typ inte en enda miss och Lisa tyckte det såg bra ut så det kändes väldigt bra. Måste bara tänka på att inte dra i tyglarna då jag ska samla upp honom efter ökade galoppen för då kan han bryta av. 
Sedan red jag LC:2. Det största problemet är att jag visar direkt om jag blir missnöjd och avslöjar för domaren fast det kanske inte alls såg dåligt ut. Men hela programmet gick väldigt bra! Är så himla taggad inför söndag faktiskt!
Lisa gav mig några tips om hur jag ska rida för de höga poängen och visade var flest gör misstag osv. Hon berättade även vad de domare som jag ska rida för gillar. Nu är jag riktigt förberädd! 
Här är video på LC:2 :)
 

jämförelsebilder!

Lägger upp dessa! ar gjort det ganska ofta men gör det igen. Ganska kul hur mycket det kan hända på ett år!
 
De bästa bilderna från första gången på hans rygg!
 
Senaste tävlingen
Tack Tussie för tipset till inlägg!

HV polo

Hööks har fått in lite nya HV-polo produkter. Här kommer några som jag tycker är riktigt snygga, lite småkär sådär ;)
Någon som vill sponsra mig lite?

Nathalie hissar och dissar


Först måste jag hissa Effax leder combi som jag köpte på sthlm ridsport. Den är verkligen hur bra som helst! Ridstövlarna blir jätterena och glansiga. Såhär står det på flaskan ''Effax ledercombi är en helt ny kombination av mild rengöring och unik djupverkan. den fettfria lösningen tar bort den hårdaste smuts och ger bra läderkänsla''. Det stämmer till 100 procent. Så nöjd! 

Sedan vill jag också hissa en sko puts(?) från Kiwi. Den använder jag efter jag använt effax. Den är väldigt bra då den gör så stövlarna ser som nya ut! Varje gång jag använt dom här två sakerna så ser mina stövlar helt nya ut, hur smutsiga dom än var från början! 

Jag har denna fast i svart.


Jag dissar vanligt lädertvål. Den tar inte bort all smuts tycker jag, och så lämnar den alltid kvar lite skit så stövlarna ser inte speciellt rena eller nysmörjda ut efter. Upplever ofta att den lämnar kvar som streck. Effaxen kostar 159kr och Kiwi skoputsen kostar 69kr. Tycker det är värt att lägga några extra kronor på sådant och få som nykänsla varje gång stövlarna är smörjda!

Pain in the ass

Det var precis vad Amoure var idag, han hade alldeles för mycket energi och kändes som en bomb på väg att explodera, haha.
Jag red i ridhuset, vilket var tur med tanke på att det där finns både väggar och hörn för att få stopp på galna ponnysar med.
Skritten kändes helt okej, ibland spände han sig lite. Traven däremot var nästintill katastrof... Huvudet rakt upp i vädret och springa så fort som möjligt var vad unge herr Amoure ville göra.
Jag gav upp traven ganska snabbt och fokuserade istället på galoppen där det alltid är mycket enklare att få honom fokuserad. Han gick delvis okej, delvis bakom hand och delvis som en kamel, hela tiden i ett rasande tempo, men mycket bättre än traven!
Efter mycket om och men blev galoppen okej och jag gick ned till trav igen. Det gick lite bättre men han ville fortfarande springa så jag galopperade lite till. Varierade lite gångarter och gjorde mycket övergångar.
Till slut fick jag någorlunda ordning även på traven och han var lugn (efter fyrtio minuters hårt arbete...) och då nöjde jag mig (;


Eclaire

Just nu äter hästen betfor, sedan ska jag och hon iväg på en promenad. Mysfaktor på högnivå! /Nathalie


Hur länge i transport?

På Tyresö i helgen är jag lite fundersam och orolig. 
Jag startar två klasser och det är ganska lång tid emellan. Min första start är klockan 09.38 medan den andra är klockan 15.14 
Jag ska ju skritta av, rida fram, borsta, beta, gå emellan bana och transport osv så riktigt så länge i transporten blir det inte. Men det är i alla fall 5,5 timmar minus allt runt om kring blir väl kanske 3,5-4 timmar i transporten?
Är det okej? Det finns ju unghästar som står hela dagar i transporter på tävlingsplatser så han borde ju klara det men det känns ändå taskigt!
Sen är det ju jobbigt att ha honom ute i flera timmar med. Han får ju stå och äta hela tiden i transporten men ändå. Åhhh vad jobbigt. Varför gör tävlingsarrangörer så att det blir så långt emellan, inte schysst! 
 

sommarsommarsommar

GE TILLBAKA MIN SOMMAR OCH DÖDA VINTER OCH HÖST!

Att skiljas från en bästavän

När jag var mindre, så betydde en ponny väldigt mycket för mig under en tid (11-13år). Magi heter han, och honom red jag i princip hela tiden på Väsby ridklubb, där han står än idag. Han lärde mig så otroligt mycket! Startade min första hopptävling på honom, vi var felfria varje gång. Han var en ganska seg ponny, men på tävlingar så taggade han alltid till och blev som en helt annan ponny, han älskade det! Jag har aldrig varit så trygg på någon annan hästs rygg som på hans. Han skulle aldrig göra något dumt!

Men tiden gick ikapp oss, jag blev längre och han var fortfarande den lilla c-ponnyn på 134 i manke. Jag kommer aldrig glömma hur ont det gjorde att gå över till en annan ponny, lämna allt vi gått igenom bakom oss, och sluta rida honom. Jag mådde så dåligt! Jag grät mig till söms flera nätter och jag hade verkligen ångest. Minns hur mina vänner alltid fick peppa mig. Utan dom hade det varit väldigt jobbigt!

Skulle jag haft en egen gård, så skulle jag lätt köpa honom och låta min lillesyster ha honom som läromästare! Hon skulle lära sig precis lika mycket som han lärde mig. Underbara ponny!


Saknar fantasi

Just den här veckan har det varit svårt att komma på vad jag ska skriva om. Har inte varit i stallet sedan måndags och ska inte ens dit idag. 
Denna vecka har varit full så mamma och Linda har ridit. Mamma red ut och sedan vilade han i tisdags och Linda hoppade lite igår. 
Jag kämpar på med skola och måste vara kvar i nacka till 22.00 idag vilket suger men thats life. Så inget stall för mig. 
Eftersom jag inte hållt på med Yngve har mina ideer snart tagit slut så är det något ni vill jag skriver om, lägger upp vad som helst, BOMBA med ideer!
De som kommer på en ide länkar jag i inlägget!
Fantastiska du!
 

Ritar häst på mattelektionen /Tove


This or that frågor

Unghäst eller välbildad/äldre? 
Dressyrsadel eller hoppsadel vid uteritt? 
Pavo eller Krafft (om du använder det) 
Schabrak eller vojlock? 
Brunt eller svart läder? 
John Whitaker eller Kingsland?
Tack Sandra för frågorna!

WOHO

Nu är (Äntligen) Lindas gröna kort fixat och hennes licens. Och nu är hon även anmäld till två lokala hopptävlingar med Yngve, wohoo!!
Vi har väl inga förväntningar alls men bra att de får lite rutin på lokalahopptävlingar. Sist på runsten (payandjump) så blev hon utesluten i 80 men bara 4 fel i 90. 
Hon kommer hoppa 95 på väsby och 90 på Rimbo. Bara hålla tummarna men som sagt inga förhoppningar eller förväntningar. Går det dåligt får de gå ner ett steg och hoppa lite lägre på KM i Väsby. Annars är det bara köra på! Yngve tycker det är kul också :)
HEJA!
Jag hinner med tre tävlingar till.
  • 7 oktober Tyresö LC:2 och LB:0
  • 21 oktober Farsta LC:2 och LB:1
  • 11 November Väsby KM dressyr

Högvreten LB:2 - efter rittenJag,Fleur och min underbara mamma.
Första ridpasset på Amoure (hemma) 28 aug 2011

Det är verkligen kul att ha de här bilderna, har ju inte så mycket bilder från mina ridpass men det är extra roligt att ha från det första jag ridit hemma på Amoure, för jämförelsens skull :)

Stubben

Jag köpte Stubben läder tvål efter rekomendationer och blev hur nöjd som helst!
Lädertvålen är inte som vanlig lädertvål utan ganska fett. Så efter man tvättat så torkar inte lädret som det lätt gör med annan tvål utan blir som efter man använt läderfett! Hur bra som helst och ett riktigt tips för ALLA!
Men nu undrar jag om någon har provat deras andra produkter? Är de lika bra och är det något ni tipsar mer än något annat? Jag har lust att köpa allt typ haha!
 

På banan del 2 (Sista delen)

 
Svar: Jaa jag tycker detsamma. Hatar olika delar och vil helst lägga alla bilder i ett inlägg. Att göra massor med delar är ju egentligen bara ett sätt att slippa komma på ideer och då blir bloggen väldigt dålig. 
Blir bara en del 2 eftersom det blev så mycket bilder men nu är det slut! 
Ska tänka på det i framtiden också att inte göra delar, fler bilder i ett inlägg istället och annars dela upp den så det liksom kanske kommer en i månaden och max tre delar kanske! Håller med dig till hundra!

Högvreten LB:2 - på banan del 9
Snygga vinterprylar!

Varför är ridkläder så dyrt? Jag blev jättesugen på de här sakerna...
Kingsland 1890:-
Kingsland 399:-
Schockemöhle 799:-
Schockemöhle 799:-
Kingsland 799:-
 
Allting från Cheval Ridsport

Tävlingsoutfit

 
Amanda:
Kavaj: Pikeur Diana
Stövlar: Mountain Horse Victoria High Rider
Ribyxor: Mountain Horse
Plastrong och Plastrongnål: Allequi och Kingsland
Handskar med bling: Hööks
Hjälm: John Whitaker
Håruppsättning: Falsterbo
 
Yngve:
Träns: Aurora Gold Medal
Sadel: Equipe
Schabrak: HVpolo

 

Glitterschabraket fungerade ändå haha, eller vad tycker ni? Lite normbrytande i dressyren.
 
 
 

HJÄP!?

Jag behöver hjälp att veta om det där är en hovböld? 

Från början var det bara en böld sedan sprack den men jag har inte sätt att det kommit ut något. Han har aldrig varit varm i foten, halt eller öm. Han reagerar inte ens så det kan ju lika gärna bara vara en bula som spruckit?
 
Känns ju inte värt att ringa in e veterinär eftersom han haft den i två månader och det har inte hänt någonting. Men den ser ju väldigt myckt ut som en hovböld även fast den inte har de symptomen.
Det här är en bild från google, det ser ju värre ut. Men det är ju ändå likt. Hum. Vad svårt!!

Vill bli frisk från det här!

Jag vet att man inte kan skylla på saker osv, men jag har inte ridit på ca 2 veckor, för jag har inte fått för min doktor. Därav dålig uppdatering från min sida (förutom mina tidsinställda) Äter min tredje penecilin kur mot min urinvägsinfektion som aldrig går över. Ska utredas nästa vecka, då ska dom röntga mina njurar osv. Är hemma för 835693 gången från skolan den här terminen pga. att jag fick plötsligt illamående imorse och kräkningar. Det beror på att min mage inte pallar penecilinet.

Iallafall, det här ska inte bli någon blogg som handlar om mina sjukdomar haha! Men nu när jag är sjuk, så ska jag passa på att skriva lite inlägg!

Hoppas eran dag blir bättre än min.

Saknar Fleur! Vill rida nununu..

På banan del 1

Nu tycker jag Natta, jag och tove ska ska skriva lite intressanta inlägg så det inet blir dött här på ett tag! :P

Svar på frågorna del 3

Vad fick dig att börja blogga? Svar: Jag använde mig väldigt mycket av bilddagboken tidigare. Så den var som min blogg, men kände att det skulle vara roligt att testa, och nu är jag fast! Skulle inte kunna tänka mig att inte blogga, skulle vara tomt. Lägg till mig på bdb om ni vill: busfroe. Hehe....

Hur började du rida? Svar: Min mamma sa att hon anmält mig till en ridgrupp på Harby. Red en gång, och sedan fortsatte jag bara.

Har du haft någon annan häst innan? Svar: Jag har haft en häst, Space. Just nu äger jag ingen häst, utan jag tävlar och tränar en ponny på Högvretens ridcenter.

Min förra ponny.

Har du ridit på ridskola? Svar: Jag har ridit på Harby, Väsby ridklubb, Håbo ridklubb, Vallentuna ridskola, och nu rider jag på ett ridcenter.

Lite små planer

Jag längtar redan nu efter våren och tävlingarna som den för med sig, jag ser verkligen fram emot att få se hur Amoure beter sig på tävlingsbanan i vår när han har fått smälta alla intryck.
Nu kommer jag fortsätta att rida och träna som vanligt, och kanske tävla lite hoppning om det finns någon passande tävling, men i november kommer Amoure få vila någon vecka. I vinter kommer han få en mer ordentlig vintervila också, det förtjänar han verkligen min lilla stjärna :D

Framridning

Tusen Tack Erin för att du fotade!! <3
Vilken är eran favorit?

Glöm inte följa mig på instagram också!


Högvreten LB:2 - på banan del 8


Väsby seriedressyr III

LC:1
Framridningen var super. Han var pigg och allert. Red i en låg form länge innan jag tog upp honom. Han var väl lite vimsig men skärpte sig fort och kom till riktig bra ridning. Han kändes riktigt fin verkligen. 
 
På banan var det dommarbord vilket vi ALLTID har haft problem med men han tittar inte ens på det. Han är avslappnad men explosiv. Känslan är verkligen fantastisk. 
Hela programmet känns så sjävklart och jag har verkligen flyt. Det blev lite ojämt efter ökningen men inte speciellt mycket. Halten tog han ett steg bak så där var det en miss och i skritten var han inte riktigt helt låg men helt ok. 
Tänker mig att jag kommer hamna runt 65-66%, utan missen i halten tänkte jag att jag kanske kunde nå mitt 70% streck! 
I en LC krävs det ju inte ens att hästen går i form utan det räcker med att den är avslappnad i munnen. 
Men tydigen var dommaren inte med på spåren idag. 59%
Skämtar han eller? Jag var så arg så jag sa att jag skulle strycka mig ur LB:1an. Jag brukar inte vilja klaga på dommare men han hade ju noll koll. Han dömde ner de flesta under 50% Alltså runt 40% HAHA är det ett skämt eller!? Dessutom hade han inte ens koll på vägarna och dömde fel? Det var till och med så att lärarna blev schockade och fick prata med alla eftersom det var väldigt många som blev ledsna och schockade. 

Jag var bara rent av arg, att ge mig de procenterna är ju ren förödmjukning mot mig, som att spotta mig i ansiktet. Seriöst, underkänna i en LC där det bara är en miss? Dessutom har jag aldrig ridit på de procenten i en LC och då har jag typ travat in på banan utan att hästen gått i form och utn att den varit framriden. 
Suck. Pinsamt för honom bara. Orkar inte ens bry mig. 

Tydligt exempel på dommare som inte kan dömma utan bara tittat på hur stor hästen är typ.
Red i alla fall LB:1an för mitt kval till KM. 
Framridningen var han lite segare men fin.
På banan var han fin men vad spelar det för roll liksom? 
Första halten sabbade vi. Han stannade väldigt mint men när jag skulle fram i trav missuppfattade han mig och backade. Inte bra. 
Resten av programmet gick helt ok, nästan lika bra som LC:1 men kanske inte lika explosit men fortfarande jätte nöjd. Hade jag ridit någon annan stans hade jag varit överlycklig men tydligen räcker ju inte ens det bästa?
Jag tittade inte ens på dommaren då jag hälsade för jag hade verkligen ingen respekt för honom då.
Dock slutade LBn på 62.5% vilket är helt ok. Har ridit sämre men betydligt bättre men vad ska man göra?
Var två poäng från första plats. 
Jag kommer inte rida för den dommaren igen. 
 
Yngve var i alla fall sjukt grym båda klasserna och han utväcklas så sjukt mycket! Han är verkligen BÄST. Tråkigt bara att det ska bli så här!
Bilder kommer.  
 
 

RSS 2.0