Lite tankar kring tävlingsäsongen vår 2013

Nu har jag nästan hela planen klar framöver mig vilka tävlingar vi ska på nu i vår. Men har lite ångest ändå kan jag säga. Eller inte ångest, utan osäkerhet. 
 
De första tävlingarna ligger på LB nivå. De är nära stan vilket gör att konkurrensen på tävlingarna är väldigt höga. Dessutom rider jag bara förklassen, LB:3/LB:2 vilket gör att jag rider mot LA ryttare, som rider klassen efter. Nu är jag inte där för att vinna, men de sätter poängsättningen högre desto närmre stan, Stockholm då alltså. (Konstigt, fråga mig inte varför) 
 
Så jag kan välja att rida de tävlingar som är väldigt svåra konkurrensmessigt, på LB nivå. Programmen är lätta, men betygsättningen blir svårare än om tävlingarna hade legat ute i Norrtälje. Eller..
 
Det har dykt upp två LA:1 or med LB:1 som förklass. Knappt några stora hästar rider LA:1 orna för banan är för liten, dessutom ligger de verkligen i ingenstans = ingen hård konkurrens, snällare domare. Så jag har nästan bestämt mig helt (måste göra det innan lördag då anmälningarna öppnar) att rida de tävlingarna, Norrtälje och Team Aspvik.
Men programmet är lite svårt för Yngve på tävling än. Om han är helt avslappnad och sitt bästa jag, då är LA ingen problem. Men spänner han sig det minsta är det kört. I LA kommer helt plötsligt massor med nya rörelser och man går från att rida lite volter och raka spår till att faktiskt komma upp i riktig samling och göra mer avancerade rörelser. 
 
Yngve gör bra ryggningar, bra galopp från skritt, men tio meter i galopp gör mig lite osäker, de är okej, och skänkelvikningarna vet jag att han inte kan få 7-8 or på idagens form. Han kan få 5-6 på skänkelvikningarna om han verkligen försöker och jag verkligen gör mitt bästa, men om inte kommer de bli underkända eftersom han inte har flytet hela vägen ut, utan börjar trippa efter 5-6 steg, på grund av att han inte orkar. 
 
Ska ju rida för Lisa nu, två dagar den här helgen. Ska se vad hon tycker om det här, tycker hon att vi ska försöka så hoppas jag att vi kan lägga lite tid på LA:1 den här helgen!
 
Min maskot som står i skåpet bredvid sängen, dit ska vi komma någon dag! Om vi kommer ut och tävlar LA, så måste jag verkligen ge min häst cred. Att vara 155 cm hög och ALDRIG tävlat dressyr och på lite mer än ett år, gå LA. Wow. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0