Patrik Kittel Clinic!

Gud vad jag avgudar Patrik! Han ä så duktig och verkar som en riktigt vettig människa med bra tankar om saker och ting. Ingen rikemansunge som fått den hästen han pekat på utan jobbat från fjording, travare, allt till var han är nu. Beundrar honom verkligen!
 
Först var två unghästar med. Mycket om hur man hanterar spänning hos hästar och mycket att man ska kunna rida hästar helt utan att hålla i tygeln och ekipaget ska kunna balansera sig. 
 
Han pratade mycket om att ta faran långsamt. Att inte tvinga hästen och stressa utan att långsamt visa den vad som är konstigt och berömma mycket, jättebra!
Också att hästar som är spändaav sig, då det väl släpper blir de oftast mycket finare än hästar som alltid är avslappnade. 
 
Han pratade mycket om att alla hästar kan rida Grand Prix. Varelse det är en fjording, travare, fullblod, liten, stor, ALLA kan, man måste bara tro på sig själv. Sen kanske man inte kan vinna men alla kan rida de rörelserna, och hästen är inte så begränsad av sin exteriör som många tror. Också att man alltid kan slå hästar som är dyra och "fina" för ut slutändan handlar det inte om det osv. 
 
Sen var det två lite mer utbildade hästar, intermediär typ. Den ena blev jag helt förälskad i. En liten svart kort häst, sååå fin. Dog lite, kunde typ alla grand prix rörelser (inspiration) Han gav mycket nyttiga tis där med, mycket med raka linjer och att igen, inte låta hästen bestämma tempot. Han tog även upp att den typiska ridskolevanan att dra i inner och hålla i ytter inte fungerar. Att man ska vara lite stilla och ha lika långa tyglar. Att då man svänger ska man svänga lite med båda händerna. Mycket bra för att hålla på med inner och stadig ytter tror jag inte heller riktigt fungerar.
Sen kom Turbo, nordsvensken, och det här var faktiskt nästan bäst under hela clinicen. Han var mycket på att Turbo hela tiden skulle gå fram och jobba på, inte tåga på i hans tempo. Sen sa Trubos ägare att ha inte kunde  byten, men Patrik visade så bra hur man kunde lära hästen byten och det bara såg så lätt ut. så då Turbo började byta började hela publiken applådera och tjoa, haha jätte kul!
Han red även lite i slutet på en väldigt fin häst som han inte suttit på tidigare. Också jättekul att se!
I mellan var det modevisningar, dans osv. Spännande omväxling!
 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0