Lisa lektion igår

Igår var det dags för träning igen. Yngve kändes fräsch och rolig att rida. Då lektionen började tyckte Lisa att jag skulle ta spöt en snabbis för att bara göra klart för honom att han ska vara riktigt känslig för skänkeln, alltså att min skänkel ska vara lätt som en fjäder så ska han gå fram för den.
 
Det tog fem minuter så var han jätte lydig. Vi gjorde en snabb tjeck att han var böjbar i alla sidor innan vi tog upp honom i hans "tävlingsform" Red lite i alla gångarter och Lisa tyckte det var bra att jag börjat jobba honom låg i galoppen. Att han verkligen jobbar igenom hela kroppen så, med ryggen och bakbenen. Att på det sättet kommer han kunna bygga muskler. Sen pratade vi lite och jag sa att det är då LB:2an som ska tävlas snarast och att det mesta kändes bra i programmet. Men jag tyckte vi kunde rida igenom galoppdelen så det gjorde vi. 
 
Här skulle jag behålla det låga i galoppen, han stretade lite som han gjort tidigare men så fort han kom ner i det låga gjorde han galoppdelen väldigt bra. Lisa sa att det är viktigt att jag behåller honom lite lägre även i ökningen, att han inte får spänna sig, för då han inte spänner sig gör han väldigt bra ökningar. 
 
Sen red jag igenom hela programmet. Den här gången utan någon miss. Vissa saker kan alltid bli bättre som tio meters volterna, en halt osv men överlag kändes det som vanligt väldigt väldigt bra. Lisa sa också att om hon dömde skulle jag hamna närmare 65% så det är kul att höra, hon sa också att galoppdelen nästan är lika bra som travdelen, vilket inte händer ofta! Tjoho!
Så här såg vi typ ut idag fast jag hade blått istället för brunt och Yngve fick ha lindor. 
 
Min häst är såå rolig att rida nu ♥

Kommentarer
Postat av: Ema :>

Din häst är jättefin!! :D

2013-03-09 @ 13:57:15
URL: http://solp.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0