Dagens uteritt med jobbig häst

Idag var tanken att Yngve skulle lungt få ridas ut i det härliga vårvädret! Jag skulle gå med med hundarna och mamma skulle rida. Men det blev inte lungt. Han var rädd för allt hela tiden. Han som aldrig bryr sig om bilar, hoppade till för varenda bil, vilket var jobbigt eftersom vi var tvunga att korsa en stor 70 väg två gånger. 
 
Tur att mamma som är så lugn satt på för han taktade, flög åt olika håll, stirrade på ALLT och var almänt asrädd mot precis allt. Tror inte han skrittade avlappnat en ändå gång. Och sista vägen hem då, precis innan stallet, då vi ska korsa vägen, halv reser han sig, mitt på vägen, sjuter iväg i trav, små bockar och galopperar på stället. Jätte kul då det kommer bilar i båda riktningarna och hästen håller på att kastar av mamma. Jag fick stanna trafiken och mamma typ försöka styra bort från bilarna. 
 
Tönt häst. Orkar inte att han ska bete sig så här. Han riskerar ju både sitt och andras liv faktiskt då han bråkar som han gör. Kan ju hålla med om att vi inte rider ut på andra sidan vägen så ofta, men han får ju gå ute minst två dagar i veckan... aja. 
 
Någon som vill träna in min häst att bete sig på uteritter? Varsegoda

Kommentarer
Postat av: Ema :>

Sjukt fin blogg :o Allt bra? :D

2013-03-10 @ 07:59:55
URL: http://solp.blogg.se/
Postat av: Martina

Jag kan rida ut på Yngve, Oscar bara halkar omkring just nu så jag kan inte rida ut så mycket :(

2013-03-10 @ 13:04:46

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0