Att tänka på LB:2

På framridningen framför allt att få honom avspänd. När han väl blir det blir det att plocka upp honom i en hög form och trycka på honom lite så han får ett bra steg. Självklart mjuk i sidorna osv också. 
 
Inne på banan är det viktigaste att han inte är spänd, vilket han förmodligen kommer att vara, det är nästan oundvikligt. Frågan är hur mycket vi kan gömma det. Kommer låta honom skritta in och titta i sin takt innan jag börjar trava lätt vid läktaren. Rider upp några gånger i en volt så han ser domaren innan jag rider. 
 
Tänka på att rida upp rakt och förbereda halten, sedan verkligen forma volterna och inte låta honom krypa ihop i dem. Ökningen vill jag att han ska flasha och visa upp sig. Så hoppas att de sitter och att han inte bråkar i dem. I galoppen ska jag få till riktigt bra fattningar och volter, även här inte låta honom krypa ihop även om han ska gå lite lägre i galoppen. Ökningen är bara att satsa sen ta ihop igen lite i båda varven. Göra snygga planerade avbrott och rida en bra rak ökning med tydliga övergångar, planera halten och göra den bra, trots att den är vid läktaren. Sen är det bara att titta framöver sig och rida de sista vägarna riktigt bra.
 
Sammanfattning: Få honom avspänd, ta upp i formen och rid väldigt noggranna vägar!
 
 
Har inga jätte höga förväntningar på den här tävlingen, inte alls som förra helgen.
Lite svårare program som han bara tävlat två gånger, nytt stort ridhus där han är själv i, bara en klass, svår konkurrens osv. Vi har egentligen inga fördelar på vår sida, startar dessutom nästan först haha. Men då blir det bara ännu roligare om det går bra, och gör ännu mindre om det inte går bra (: 
Min bebis tycker fortfarande att det är lite läskigt det här så jag måste ge honom tid! Men utesäsongen är skoj så det taggar vi till för! 

Kommentarer
Postat av: mikaela

gillar dina tävlings-tänk-inlägg! :)

2013-03-30 @ 19:14:37
URL: http://mikzzan.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0