Kinda RF 9/5-13 P80 - DEBUT

Dressyrprov - Svenskt fälttävlansprogram för Lätt klass 2010 - 61,43 %
Ett återkommande problem på dressyrtävlingar är att Amoure gärna vill tränga i hörnen, det beror ju på att han inte riktigt är mjuk i sidorna och det är också svårt att komma dit på en rörig framridning, men men.
Jag är nöjd med programmet, halterna blev inte särskilt bra så de drog ned poängen (5:or på båda), den första snubblade han in i, och den sista var han ostadig i.
Annars tycker jag att han gjorde det han skulle, jag gjorde väldigt försiktiga skänkelvikningar men fick ändå sexor vilket jag är nöjd med. Galoppdelarna kändes bra, han gick bara mot handen i fattningarna men fick som sagt 7:or på båda bågarna/serpentinerna, och även lite andra delar. Travdiagonalen med förlängd steglängd sket jag i, ville verkligen inte "pressa honom framåt" så en 5:a där också, men det var helt enkelt mitt val :)
Har bara ridit igenom detta program ordentligt en gång och för några dagar sedan kunde han inte skänkelvikning, haha...
57,9 straff
 
Hopprov - 85 cm - 0 fel
Skrittade runt ganska länge inne på banan då jag inte trodde att jag fått någon startsignal, och när jag frågade funktionärerna sa de att jag inte fått det, men sedan ropar speakern surt att jag har fått startsignal vilket jag uppenbarligen inte förstått (de sa aldrig "varsågod och rid" utan presenterade mig bara).
Så någon snygg runda blev det inte då jag inte visste om klockan börjat gå. Red på ordentligt och Amoure var pigg och glad. Tredje hindret, ett räcke, svajade lite oroväckande men låg som tur var kvar :)
Uthållighetsprov - P80 - optimaltid 2.30 m - Bansträckning: 1480 m - 0/0 fel tid 2.20 m
Här kan ni se bilder på alla hinder.
Det var en okomplicerad bana utan några speciella svängar, och väldigt otittiga hinder. De flesta var helt felfria, så det var inga speciella hinder som orsakade problem.
Amoure var taggad och jag satte ett bra grundtempo redan i början. Red på honom lite extra mot de hinder som var lite svårare men de var inga problem, det enda som hade kunnat vara problem var trappan där han drog järnet trots att jag planerat att (och försökte) ta det i trav, men han är ju stadig på foten så det gick bra i alla fall. Hade gott om tid efter näst sista hindret och där kunde man rida ganska lång väg, eller kort om man ville, så jag tog den långa som kom i mål på perfekt tid enligt mig :)
 
Slutade alltså på en sjätteplats och det var fem placerade, lite surt men jag är nöjd och framförallt: ett klockrent kval från min underbara sexåring <3

Kommentarer
Postat av: mikaela

det var ju super för en debut! :)
man kan verkligen inte tro att han är sex år ''bara'' :)

2013-05-09 @ 23:11:05
URL: http://mikzzan.blogg.se
Postat av: Malin

Duktiga ni är! :)

2013-05-10 @ 21:22:46
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0