Amoure 28-29/5-13

Igår hopptränade vi för Lena. Det var väl ingen av våra höjdarträningar då Amoure inte riktigt gick fram till bettet så det var svårt att rida ihop honom, men fick en fin runda när banan låg på 80-90 cm. När den sedan höjdes till 1 meter var han lite trött då banan innehöll fyra stycken kombinationer så han drog iväg ytterligare lite, men jag fick ta tag i det och till slut fick vi några bra språng. Lärde mig i alla fall något!
 
Idag gick Amoure, istället för uteritt, ett pass i ridhuset för att jobba vidare på det vi jobbade med på hoppträningen, men i själva dressyrarbetet.
Det var nyharvat i ridhuset så underlaget var lite ojämnt men det fungerade ändå okej överallt förutom i det övre hörnet.
Amoure kändes både bra och mindre bra, jag har svårt att sätta ord på känslan egentligen.
Jag har börjat sätta mer press på honom när det kommer till tempo (långsamt!) och formen (lite högre - lite mer framåt) och båda delarna kändes bra majoriteten av passet, mot slutet blev han nog lite trött och därmed lite springig men då bestämde jag mig för att bara avsluta med att stretcha honom i alla gångarter och det kändes bra :)
 
Imorgon ska min medryttare inte rida då hon gjort sig illa, istället ska jag skrittjobba honom ordentligt ute.
 
Ingen vidare dressyr bild men jag tycker att han är så söt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0