LC:1 Sollentuna Ridklubb

Ännu en gång är hästen helt kolugn hela tävlingen och blir inte rädd för något under hela dagen, åh så stolt jag är!
Sen blev det tyvärr en hel del missförstånd inne på banan. 
 
På framridningen:
På framridningen var han super fin i vänster varv, hade honom i formen precis som jag ville, förutom att nosen åkte in bitvis var han perfekt. 
Men i höger varv ville han inte ställe höger vilket ledde till ett bråk egentligen mellan oss. varje gång jag tog inner tyglen flög energin uppåt istället för framåt, men tyckte det blev bra tillslut i alla fall. Lisa stod ju bredvid och coachade, och jag kände mig nöjd när jag gick in i collecktingring. 
 
På banan:
På banan var han riktigt fin innan startsignal, upridningen gick bra, snett igenom med, men sen blev det pankaka. Första 15 meters volten när jag bad om ställning korvade han upp sig istället för att gå framåt, första skrittövergången tvärnitade han stället för skritt men det var mitt fel, hade ridit så mycket halter där innan så han ville bara göra rätt.
Ökade traven blir galoppinslag, mitt fel, började rida lätt fast jag inte skulle det, missförstånd. Andra 15 metersvolten samma som innan fast värre, han studsade liksom på stället och jag fick gå på honom. 
Skritten var ok och galoppen med. Men han blev lite kort i galoppen istället för att gå fram så det var också lite synd. Han tog ett steg bak i alla halter med(???) det har han inte gjort på flera veckor, och brukar aldrig göra. Förmodligen jag som red annorlunda så blev de miss. 
 
Riktigt synd och jag var lite arg på mig själv. Lisa sa att jag visar mina fel för mycket med mitt kroppsuttryck och måste träna på det. Alla fel var egentligen mina, Yngve var jätte duktig. Han tittade inte på någonting i ridhuset och var bara inställd på att göra sin sak. Så han fick massa beröm efter min lilla prins.
Vi fick 62.7%. Resultat var precis det vi förtjänade, och dommaren skrev "Elegant häst som ger ett ambitiöst intryck men behöver bli mer lösgjord" Så precis vad jag tycker. Tror utan så himla många missar hade vi kunnat rida på riktigt höga procent. 
Mamma fotade framridningen, två favoriter! Fler kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0