Veckans andra dressyrträning

Idag red jag veckans andra dressyrträning vilket var roligt :)
Vi började med traven och Lisa tyckte, precis som jag kände, att Amoure var mycket mer tillfreds och avslappnad jämfört med i fredags.
Vi red lite serpentiner och Lisa berättade exakt hur jag ska rida serpentinerna för att få så hög poäng som möjligt och det blev jättebra!
Därefter gick vi in på det här med halter vilket har varit ett problem nu efter Amoures "heta period" när han bara har sprungit och vi varit tvungna att göra halter som en form av bestraffning när han springer iväg, nu stretar han bara och blir sur i halterna. Så vi jobbade med det, fick flera bra i skritten men också en bra i traven så då var vi nöjda med det.
Dags för galopp där Amoure körde lite caprioler men jag sa till lite snällt och sedan gick det bra, då galopperade jag honom på volten på helt långa tyglar för att han ska hitta sin egen balans och inte springa på för att ta kontrollen över tyglarna. Det gick jättebra och efter en stund kortade jag bara upp innertygeln lite för att han skulle runda sig.
Avslutade med lite trav och lade sedan ned honom. Kändes bra, och nu har vi en del att jobba på nu när det knappt går att rida ute :/
Jag vill ha barmark igen så vi kan ut och galoppera ordentligt och träna inför tävlingssäsongen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0