Provridna hästar

Innan vi köpte Yngve kollade vi ju på hästar att ha på foder/hyra.
Jag red kanske 6 stycken men bara från två ställen. Och det var två som fastnade lite extra i minnet. 
 
Först provred vi på Grällsta ridcenter. 
Där var det hästen Ametyst som jag fastnade för. Valack, född 2004. Dock var den långt ifrån okej i ridningen. Den var väldigt väldigt grön och kunde inte speciellt mycket men jag gillade den ändå och tyckte det var något att utveckla, speciellt då man kunde köpte den senare. 
 
Dock var inte hästen i okej skick, och alla som följde med, mamma, linda, Lollo, ja alla tyckte att det inte var värt det. Fin utseende mässigt men ridmässigt inte okej. Sen måste jag medge att jag inte alls gillade hur grällsta behandlade sina hästar, men det är en annan historia! Det slutade med ett nej där i alla fall. 
 
 
 
Sen åkte vi hela vägen ner till Vedbände i Småland. Jag hade sätt ett par jag ville provrida men då vi väl kom ner dit så var de antingen inte det jag väntat mig eller så lånades de inte ut. 
Vi fick prova några andra och det var en som min mamma och lillasyster gillade. jag gillade honom kanske mest av de vi provred. Oboy är en halvblodskorsning, 160 cm. Han hade bara gått i skogen innan men jag gillade honom. Han var fin o formen och hoppade bra. Dock var det aldrig något som klickade, inte min typ av häst riktigt, eftersom jag gillar de nättare typerna. 
 
Jag är verkligen hur glad som helst att vi hittade Yngve! Kunde inte blivit bättre för de priset och det vi ville ha osv. 
 

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Kan du inte skriva ett inlägg om det där med grällsta?

Svar: Alltså vet inte riktigt om jag vill ge ut information på internet om Grällsta. Men det finns ju en del rykten om stället och jag har ju varit där själv...
Tove Nodemar

2013-01-21 @ 19:12:30
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: Tuuli Elmgren

Sv; Jag förstår, men det är ju flera som skrivit om olika ställen..

2013-01-22 @ 07:03:06
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0