Lisalektionen i söndags

I söndags red jag då för Lisa. 
 
Då jag red fram gjorde jag som vanligt mycket uppmjukande övningar och han kändes fin. Lite lite seg kanske. Eller snarare normal istället för en bomb haha. Han skötte sig bra i alla fall. 
 
Då lektionen började berättade jag för Lisa att jag tagit upp honom lite i formen och Lisa ville att jag skulle visa. så red lite i trav runt henne och Lisa tyckte det var jättebra. Hon gav mig bara några tips om hur jag skulle istället för att bara ta upp honom med handen, lyfta hela honom med min kropp haha. Lite tydligare menade hon att istället för att lufta handen då han kryper ihop lite så ska jag skjuta fram magen och göra som en liten halvhalt, för att vinka upp honom i uppförsbacke och få honom mer på bakbenen. Det gick jättebra och fick massor med beröm! Blir såå glad!! Lisa sa det att traven är på en LA nivå och delvis ibland på Medelsvår nivå! Det är stooort för min lilla häst!
 
Så vi jobbade första delen av lektionen med ökningar och förbättra hans steg. Och han fick liksom mycket mer flyg i steget än tidigare, dock var det ganska jobbigt för honom då vi senare kom till galoppen. 
 
I galoppen så sa Lisa att jag håller igen honom lite för mycket. Att jag måste låta honom galoppera först ordentligt innan jag samlar upp honom eftersom hans galopp inte är lika bra som traven. Så gjorde lite skänkelvikningar och slutor i galopp och direkt efter ställde jag mig upp i lätt sits och galopperade på fort framåt. 
 
Fick med mig läxa också att jag ska våga släppa oftare i galoppen och låta honom springa så han så småning om vågar ta för sig mer. Bra lektion, nöjd Amanda, trött Yngve och Amanda! Haha. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karro Westberg

Hej!
Har ni sätt mina kommentarer och mitt mail om vart ni ska skicka swe setet jag vann? :)
Kram!

Svar: absolut! Vi har mailat butiken med all information. Och med störst sannolighet kommer schabraket i full eftersom det är det mest ryttare använder.
Om setet inte kommit fram inom 1-2 veckor så får du kontakta oss så får vi kontakta butiken igen (:
Tove Nodemar

2013-01-22 @ 16:36:06
URL: http://karrowestberg.blogg.se
Postat av: Karro Westberg

Okej! Tack så jätte mycket :)

2013-01-22 @ 22:19:18
URL: http://karrowestberg.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0