Hästbloggare

Det finns så sjukt många olika sorters hästbloggare, en del tycker jag dock inte kan klassas som hästbloggare.
För mig är en hästbloggare en tjej/kille som endast bloggar om hästar. Hästbilder, hästinlägg. 
Självklart finns det saker som måste tas upp, som kanske inte är så hästiga, men överlag ska inläggen ha en gemensam nämnare: hästar.
 
Jag följer ett par större och ett par mindre hästbloggar, och jag tror att jag inte är den enda som bildat mig en uppfattning om bloggaren i fråga. 
 
Ingrid Skoog och Linn Ingvarsson tycker jag båda är två starka tjejer som driver sin blogg på ett proffessionelt sätt. De skriver bra inlägg, har bra uppdatering och ja juste, allt handlar om hästar!
Detsamma tycker jag gäller Johanna Grant, hon skriver också många bra inlägg men ibland kan det bli lite mycket babbel. Däremot måste jag säga att hon har en väldigt fin häst, rider bra och bjuder på mycket fina bilder och filmklipp. Tummen upp!
Kristina Wargs blogg är intressant, eftersom att hon rider så mycket olika typer av hästar och man får följa resan med samtliga är det bra variation, och det är även intressant att följa henne då hon verkligen lägger ned all sin tid i hästarna, något jag själv aldrig skulle orka. Bloggen kanske kan vara lite tråkig ibland, men helt klart läsvärd!
En liten stjärna i kanten får även Karin Warnmark, helt klart en av mina förebilder och en av de bloggarna som jag ser upp till väldigt mycket! Visst, det är ingen ren hästblogg men jag har följt hennes blogg sen hon hade sina ponnysar och verkligen fått en superbra uppfattning av Karin. You go girl!
Över till de jag har lite svårt för, jag är ganska säker att jag kommer att trampa folk på tårna och att folk kommer att tycka att jag är dum i huvudet men jag tycker själv att det är intressant att läsa andras åsikter. Jag kommer aldrig att skriva uppriktigt taskiga saker om någon, men lite måste jag få säga.
Eftersom att jag baserar det jag skriver endast på vad jag läst på internet kan jag ha fått helt fel bild av dessa personer, och det gäller även personerna nämnda ovan. En del bygger upp en typ av fasad på internet medan andra helt enkelt är sig själva. Utan att ha träffat dessa personerna kan jag inte vara helt säker.
 
Nellie Berntsson är en väldigt duktig ryttare, hon är en stark tjej som är mogen för sin ålder men jag har svårt för hennes blogg, kanske för att det handlar om så mycket annat än hästar och så mycket snack om hennes pojkvänner hit och dit. Inget illa menat med det men det är inte min typ av blogg. Jag förstår att många yngre tjejer ser upp till henne, och man kan nog säga att Nellie har blivit lite av ett fenomen, det utan att överdriva. Och jag tycker att det är helt otroligt av henne att ha åstadkommit allt hon har gjort!
Linn Olsson har jag kanske inte så mycket att säga om, men hon verkar, utifrån vad hon skriver på bloggen, vara lite självgod. Jag har svårt för folk som i princip höjer sig själva till skyarna, samtidigt som de skriver om hur svårt de har haft det. Eftersom att jag inte vet hur Linn är i verkligheten kan det här vara rena motsattsen.
Har lite svårt att förstå hur hennes blogg kan kallas för hästblogg.
Utan att ni får ett raseriutbrott på mig nu vill jag gärna höra vad era tankar är om olika hästbloggare? Kanske försöker ni att se helt objektivt på de stora bloggarna? Hur gör ni isåfall?

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Håller med dig! Som någon skrev i en kommentar på Ponnysanning, "alla som inte tycker att Nellie är guds gåva till mänskligheten är inte haters".

2013-01-30 @ 14:57:08
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: Högås Stuteri/Tessan

Intressant med någon som har konstruktiva åsikter om andra bloggar och inte bara häver ur sig ogenomtänkta kommentarer! Hiss på det :-).

2013-01-31 @ 21:55:26
URL: http://www.stuteri.blogspot.com

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0