Halt häst

Idag när jag kom till stallet för att hämta Yngve och göra iordning honom så var han halt. Först såg det ut som om höger fram var halt eftersom han tog korta steg med det benet. Men sen då jag gick ner i ridhuset och bad Lisa kolla så var det vänster han släpade medan höger han tog kortare steg på. Alltså inte så farligt men ändå så att man såg att han var halt.
 
I trav såg det dock betydligt bättre ut, där var det nästan ingenting. 
 
Det vi gjort nu är att jag fick låna Sara och Erins backontrack (TACK) och så väntar vi. Vi tror att det är knät men det är inte svullet någonstans. Inte varmt heller och det ömmar inte. Det ända är att han har bitsår på betet högre upp och ett bitsår i ansiktet. Jag tror att de busat i hagen, och Yngve som hatar att busa (då det gäller springa och busa) har väl försökt springa iväg så har han halkat. Min teori i alla fall. 
 
Har pianouppspel i skolan imorgon så kan inte åka till stallet men mamma ska kolla honom. Lisa trodde inte det var någon fara och det kan till och med hända att han är okej imorgon om vi har tur!
 
Så himla ovanligt bara. Jag har aldrig haft en häst som varit halt förut faktiskt. Och Yngve har typ aldrig varit det heller. Men han är så kry annars så han lär nog friska på sig snabbt. Dessutom blev det genast mycket bättre då han fick gå lite. 
 
Men är det någon som har erfarenhet av hältor som vet vad man kan göra? Jag själv har ingen aning. Som sagt ingen svullnad, ömhet, värme eller något. 
Min vackra fina lilla polle <3

Kommentarer
Postat av: mikaela

hoppas han är bättre imorogon <3

2013-01-14 @ 03:19:35
URL: http://mikzzan.blogg.se
Postat av: Tuuli Elmgren

Alltså.. London var ju halt under en längre period i somras. Vi åkte till veterinären, han fick sprutor och sånt och sen fick vi gå med honom i några veckor. Han fick även stå med back on track varje dag.

2013-01-14 @ 07:37:28
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: Ronja

Hej :) Jag brukar ta det med ro, linda benen eller som du gjort sätta på back on track skydd. Min ponny har varit halt 2 ggr eller så utan anledning, då väntar jag ut det med promenader och smörjer på kylande gel även om ingen svullnad finns. Det viktigaste är rörelse och stabilitet om det verkar hjälpa! :)

2013-01-15 @ 08:23:38
URL: http://ronjaboketta.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0