Galopp i massor

Ida red jag ett riktigt ordentligt pass i ridhuset med mycket galopp, och det tror jag definitivt att Amoure mådde bra av :)
 
Jag började med att skritta honom för hand, och då hade jag ett dressyrspö i handen för att peta på honom lite om han blev "slö", vilket han lätt blir när man går med honom för hand, då är det viktigt att han tar i mer med benen och går på.
 
Sedan satt jag upp, skrittade en stund där jag jobbade med lite sidvärtes och halter. Travade honom sedan i tio minuter där jag gjorde lite volter i olika storlekar samt flyttade lite för skänkeln, gjorde övergångar och tempoväxlingar. Ibland spände han sig lite men överlag kändes det väldigt bra :)
Sedan började jag med passets fokus: galoppen. Galopperade först i fem minuter där Amoure fick jobba lång och låg i båda varven, vilket för Amoure är jobbigt men han jobbade på bra trots att det märktes att han blev lite trött. 
 
Skrittpausade sedan, och de där skrittpauserna tycker jag är extra viktiga när man galopperar mycket under passet. Amoure kan till exempel bli ganska trött efter mycket galopp men så fort man skrittat bara en liten stund så kommer all energi tillbaka.
 
Jag hade lagt fram två bommar, en på medellinjen och en på diagonalen, och över dem arbetade jag lite med galoppombyten. Ibland är Amoure duktig och gör byten i hoppningen men det är väl inget vi tränat speciellt mycket på, därför tycker jag att det är ypperligt att träna på det när vi ändå ska rida "tråkig dressyr".
 
Det mesta gick bra, och jag fick en det väldigt fina och balanserade byten när jag planerade vägen bra. Roligt tyckte vi båda att det var i alla fall :D
Såhär såg vi ut idag :)

Kommentarer
Postat av: erika

Tack snälla :)

Fina ni var!

2013-02-05 @ 19:33:53
URL: http://www.erikajoyisabella.blogg.se
Postat av: charmigadjuralskaren.blogg.se

Sv: tack så mycket vad glad jag blir!! :)

2013-02-05 @ 20:48:20
URL: http://charmigadjuralskaren.blogg.se/
Postat av: Jessica

Sv: Ja, eller hur. Framför allt när man säljer en häst tycker jag det känns viktigt att alla tolkar orden ungefär lika. Dvs söker jag en rutinerad ryttare så ska man ändå kunna "kräva" en viss ridning..?

Och ska man för den delen köpa häst och väljer en läromästare ska det ju vara en trygg individ som "tål" en osäker ryttare. Gäller det hoppning ska man ju kunna lita på att den inte stoppar hejvilt :)

2013-02-05 @ 21:20:39
URL: http://vinna.blogg.se
Postat av: Alva

Sv; Hihi tack så mycket! :D Era hästar är jättefina med!
Allt bra? :)

2013-02-05 @ 21:40:28
URL: http://alvac.webblogg.se
Postat av: Jenny

Roligt :D fin är han också :)

2013-02-05 @ 21:43:13
URL: http://mylittleponi.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0