Åsiktsinlägg - Ridsporten är svår

När man har ridit så länge som jag gjort nu så sitter ridningen så naturligt i kroppen, och jag kan tänka mig att det är samma sak för er som läser. 
 
Det finns så många saker i ridningen jag gör per automatik, som jag liksom inte tänker på. Man hör ju så ofta hur folk klagar över att ridning är så lätt och det är ingen sport för vi gör ju ingenting osv. 
Ja för mig är det lätt men nu till det jag vill komma till. 
 
Om man sätter upp en nybörjare på hästryggen har de problem att ens kunna sitta i sadeln, och inte bara det. En nybörjare på hästryggen har väldigt svårt att ens styra hästen på en fyrkant, I SKRITT. Sånt som vi gör naturligt, kan inte ens en vanlig människa göra om han/hon gör det första gången. 
 
Jag har sätt flera som precis suttit upp på hästen och de kan inte göra två saker samtidigt. De kan alltså inte styra och hålla balansen samtidigt och nu pratar vi i skritt. Har man då sätt att kritisera oss ryttare då vi flyger över 160 cm hinder i galopp och gör allting buslätt. Eller då vi rider byten i vartannat och gör piaffer? 

Det finns alltså folk som påstår att detta är lätt, men skulle de sitta upp själva skulle de inte ens klara av att skritta själva utan hjälp. 
 
Det här gör mig så arg verkligen för ridningen är INTE lätt. Det tar verkligen år av träning för att kunna göra det vi gör och därför blir jag irriterad på de som tror att det är lätt. Visst jag kan sparka fotbollar i mål, spela hockey, tennis osv och göra det någorlunda bra. MEN en som aldrig har suttit på en häst tidigare kan INTE bara rida runt. För det är inte så lätt som det ser ut, det ser så lätt ut för att vi ryttare har blivit BRA på det. 
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Kunde inte sagt det bättre själv!

2013-02-22 @ 09:45:05
URL: http://www.saqubeck.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0