Lag-SM Utvärdering av P80 banan

Hinder nummer ett var en helt vanlig, brunmålad, upphöjd stock. Hinder nummer två var lite svårare. Egentligen ett ganska enkelt hinder men som ni ser så hoppas det ut mot vägen. Vi skulle förstås inte rida ut mot vägen men en del hästar kunde tycka att det var konstigt att hoppa mot vägen så på det hindret gällde det att vara bestämd.
Hinder nummer tre var ett relativt maxat och ganska smalt hinder som krävde ordentlig inramning. Detta hinder var också utslagsgivande för några ryttare. Hinder fyra var en brunmålad kulvert, ett av banans lättare hinder.
Hinder nummer fem var ett stockbord och sexan var en vattenpassage.
Nummer sju var ett bord, också ett något svårare hinder för hästarna speciellt med tanke på att det låg bara ett par galoppsprång efter vattenpassagen. Nummer 8 var en stockpyramid, lätt men lite smalare hinder.
Nian var ett ugglehål ut ur skogen och 10 AB var bank med upp och nedhopp.
11:an - Steeplehäcke och 12:an en lätt trakhener (stock med grav under)
13A var ett lättare nedhopp i vatten och sedan 13B stocken till höger i bild.
 
13B till vänster. Sedan 14 som var en rätt vanlig stock, här gällde det dock att ha en bra högerskänkel eftersom att den kommer direkt efter en högersväng.
En röd stock med morötter under var hinder nr 15 och som sista hinder, nr 16, var det "Landskrona stad" hinder med portal. Vitt och blått och kanske något tidigt så det gällde att rida på bra, speciellt med tanke på all publik som stod runt om.
 
Banan innehöll alltså 16 hinder, 18 språng, och hade en banlängd på 1800 m och en optimaltid på 3 min 55 sek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0