Lotta ut hästar?

Här om dagen meddelades vinnarna av årets lotterihästar, från det årliga lotteriet i samband med Göteborg Horse Show.
Jag känner mig väldigt kluven när det kommer till det här med att lotta ut hästar, det är en rolig grej och det finns ju även många andra fina priser i potten. MEN, är det okej att lotta ut hästar?
De kan ju i princip komma till vem som helst, men jag tar för givet att det finns någon lite klausul bakom allting som säger att inte vem som helst kan vinna hästen. Hoppas jag i alla fall.
Vad tycker ni om det här?
Lotterihästen Cartell 2013
Förstapriset i lotteriet

Kommentarer
Postat av: Olga

Det sägs att man kollar dem ett helt år efter, dock vet jag inte om det stämmer...

2013-04-30 @ 12:51:03
Postat av: Anette

Jag håller med dig. Tycker att det känns väldigt tveksamt att lotta ut djur. Oetiskt på något sätt, och dessutom väldigt riskabelt. Jag skulle tro att man måste uppfylla en hel del krav, men ändå... känns inte helt 100.

2013-04-30 @ 12:59:41
Postat av: Emma

Jag tycker inte att det är okej att lotta ut en levande individ! Det är inte tillräckligt seriöst, djuren kan som du säger hamna hos vem som helst, och det är individer och inga slavar det handlar om!

2013-04-30 @ 16:16:04
URL: http://www.saqubeck.blogg.se
Postat av: Malin Ottenbäck

Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Hästarna kan ju komma i fel händer..

2013-04-30 @ 17:42:00
URL: http://malinottenback.blogg.se
Postat av: Frida

Håller med dig, känns lite riskabelt att lotta ut djur överhuvudtaget. Visst är det en kul grej, men hur roligt är det att en unghäst kommer till någon som inte har dom kunskaperna? Det kräver mycket tid och pengar. Tycker själv att det är bättre att lotta ut t.ex. transporter, träningar, sadel osv. För har man ingen egen häst kan man ändå tjäna på att sälja dessa saker vidare. Träningar ska såklart gå utan egen häst.

2013-05-01 @ 01:40:39
Postat av: Michaela - TEAM MINA

Vad jag fått höra från en stallkompis (som gick på Bollerup, därifrån hästarna kommer) så kollar dom upp vinnarna så att hästarna i alla fall verkar komma till bra hem.
Dock tycker jag själv att det är väääldigt riskabelt, visst, kul om man vinner en häst, men what if att man inte klickar och sånt? :s

2013-05-01 @ 11:42:54
URL: http://teammina.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0