Ett tak över huvudet

En sak jag har funderat på, och som framförallt gör mig fundersam, är hur ofta det står, exempelvis i Tidningen Ridsport, att ett stall- eller ridhustak har rasat in, eller blåst av.

Det är oerhört kostsamt att bygga stall och ridhus men om man gör det själv så är det ju viktigt att man faktiskt vet vad man håller på med. Vi bor ändå i Sverige där vädret kan svänga rätt rejält, kraftigt regn, snö och stark vind är inte särskilt ovanligt oavsett årstid. Ett hållbart och välkonstruerat tak över huvudet är ändå A och O

 

När man bygger stall måste man väl ändå tänka på att ens älskade hästar ska bo där och de är ju ändå värda några tusenlappar. Är det då värt att riskera att taket, som ändå är en så viktig del i ett bygge, bara för att spara in några tusenlappar i byggkostnad?

 

Senast i vintras rasade ett ridhustak och en liten flicka dog. Ett människoliv anses oftast vara värt mer än ett hästliv och då bör ju det vara bevis nog, att det gäller att se över taken och bygga dem hållbart!

Tack vare internet finns det ju massvis att tips att hitta, men också oerhörda skräckexempel.

Om man nu ska bygga ett stall själv är det viktigt att veta hur man ska göra, och det finns tips att hitta.

Det finns det ju även de tillfällen då det är bättre att bygga själv, på grund av oseriösa hantverkare. Då gäller det att man vet vad man gör!

 

Jag vill jättegärna bygga eget stall i framtiden men då kommer jag se till att jag har bra uppbackning och vet vart jag ska söka hjälp, för jag kan inte göra allt själv.

Jag skulle aldrig riskera något för min lilla stjärna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0