Dressyrponnyn Amoure

Idag red jag dressyr för Lisa, tillsammans med Martina på Oscar.
Martina hade haft lite otur påväg till stallet så hon hann inte till sin egen tid så vi bestämde att vi lika gärna kunde dela på 45 minuter istället för att rida själva i 30 minuter.
Idag red jag faktiskt med sporrar för första gången någonsin på Amoure. Det känns som att det börjar bli dags nu, att han åtminstone ska vänja sig vid att ryttaren faktiskt kan ha sådana där konstiga metallsaker på stövlarna.
 
Vi började att jobba med halter från trav. Amoure vill gärna fuska i halterna, och vill inte gärna stå stilla eller komma in med bakbenen så det tränade vi på, samt att igångsättningarna till trav ska vara kvicka och inte på frambenen. Igångsättningarna blev jättebra och halterna blev också mycket bättre, dock inte perfekta men ändå bra!
Vi jobbade även med skritt och travövergångar för att göra det lite mer okomplicerat, och det gick förstås jättebra. Även tempoväxlingar i trav, och de börjar också funka nu. Tidigare så har Amoure, så fort han får chansen, velat springa, men nu går det ändå att få tillbaka honom, trots att man ökat precis innan, vilket är väldigt bra :)
Jobbade sedan med galoppen där jag red Debutant-programmets galoppdel, det vill säga fattning i hörnet, galopp på volten vid A, längning på långsidan och sedan arbetsgalopp igen på kortsidan. Därefter avbrott till trav, vända över ridbanan och halt för att sedan göra om samma sak i galopp, fast spegelvänt.
Fick många bra tips på hur jag ska rida, och jag ska främst tänka på att jag inte behöver öka på långsidan. Jag ska bara slappna av lite extra och släppa fram honom så blir galoppen mer vägvinnande. Innan avbrottet, och även i längningen i vänster varv, så ska jag tänka lite öppna och verkligen forma honom runt innerskänkeln. Kändes mycket bättre när jag tänkte så!
Att jag red med sporrar märktes knappt, men det berodde nog på att jag var väldigt nogrann med att inte lyfta hälen, och det förbättrade förstås även min skänkel så det var ju bra! Lite kvickare tycker jag ändå att han blev i igångsättningarna.
 
Bara två veckor kvar till fälttävlansdebuten, ska bli oerhört roligt!

Kommentarer
Postat av: Martina

Morris och Oscar har roligt ihop!

2013-04-07 @ 20:27:42

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0