Yngves styrkor och svagheter

+ Väldigt snygg att titta på och även otroligt söt
 
+ så himla charmig med att han alltid pratar och alltid är så himla mysig. Visar tydligt i hans kropspråk vad han tänker på! Personlig helt enkelt. 
 
+ Väldigt snäll. Har ALDRIG försökt kasta av någon någonsin. Då han är rädd så hoppar han bara till. Springer aldrig iväg eller stegrar osv. 
 
+ väldigt fläshigt steg i traven. Inte så högt (Än) men väldigt snyggt 
 
+ fryser typ aldrig
 
+lätt att lasta (egentligen, lite trotsig nu), sko, duscha! Har liksom inget som han är jobbig med. 
 
+ Jätte känslig i munnen och inriden att vara lätt i hand. Han går liksom alltid för handen (i form) varelse du typ leder eller sätter upp en två åring. Väldigt lätt så vilket är så skönt! Hatar då hästar är inridna så de springer med huvudet i luften hela tiden innan man hittar knapparna. En häst ska alltid tänka neråt (ej tung) varje gång man tar tygeln och så är Yngve!
 
+ Så himla lättlärd och snappar upp saker super fort. Han ÄLSKAR att få beröm och blir alderes bubblig och glad då man berömmer honom. 
 
- Blir väldigt tittig och är väldigt lätt nervös eller rädd. Kräver en lugn ryttare och han är väldigt beroende på hur man själv känner. 
Han kan liksom vara rädd för fåglar, buskar, BLÅST osv. Lite jobbigt ibland då han spänner sig och blir lite oridbar vid det läget. 
 
- Väldigt mijökänslig. Så fort det är varmt så går han knappt att trava på och så fort det är kallt är han helt galen. Han är liksom inte jämn. Många hästar är ju lite så men han överdriver år båda hållen. Antingen superpigg eller superseg. 
 
- Kan bli lite bitig när han är nervös. Liksom nafsar och så men det blir bättre och bättre. Nästan borta!
 
- Gillar inte att vara ensam men det är inte så farligt!
 
- Han har en väldigt markbunden galopp och överlag väldigt svag galopp. Det svaga går att bygga upp men han är byggt på det sättet att han inte lyfter upp benen utan bara sträcker ut dem. Man kan jobba upp det och vi har en lång tif kvar tills han är i sin bästa galopp men han kan aldrig få grand prix hästars galopp.
 
- Igen nybörjar häst. Som jag sa tidigare så är han väldigt lätt i munnen och sänker sig alltd för tyglen men han kräver sin ryttare hela tiden. Sätter man upp någon som inte är duktig går det typ ine att göra någonting. Han travar inte ens. Man måste veta vad man ska göra hela tiden och rider man dåligt själv så går han riktigt dåligt. Man måste rida med försiktig hand och inte överanvädna skänkel och man måste veta hur han fungerar för att ens förstå hur man ska göra på honom. Sen då man gör rätt går han väldigt bra. Tirxet är att många inte ser skillnad på när han går dåligt eller bra för det syns inte. Bara duktiga som ser när han jobbar eftersom han alltid går på "snyggt sätt". De tror att han går bra och jobbar men egentligen kröker han bara på nacken och flashar med frambenen. Det har inget med hans bakben och hans böjning att göra!
 
Mycket positivt men viktigt att veta hästens brister för att kunna göra dem bättre!

Kommentarer
Postat av: Tussie & London - ridsport och foto

London stämmer in på de två sista!

2012-09-25 @ 16:00:44
URL: http://londonryttaren.blogg.se
Postat av: Malin

Snygg han är! :)

2012-09-25 @ 19:43:34
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0