Amoures vecka

En flicka med dåligt samvete har precis loggat in på bloggen, hehe.
Senaste veckan har jag haft väldigt mycket, och inte mått så bra då jag var hos läkaren i förra veckan och fick veta att jag har väldigt, väldigt lågt järnvärde och nu äter jag massor med järntabletter och nu när det tabletterna har börjat värka mår jag inte så jättebra, tyvärr. 
 
I måndags skrittade min medryttare ut på hackamore, och i tisdags joggade jag honom i ridhuset, även med hackamore då. I onsdags red min medryttare dressyr, i torsdags vilade han och i fredags red jag en kortis på slingan.
Igår fick Amoure massage av Malin, vilket var spännande. I början var han ganska stissig men han blev lugnare och lugnare under tiden. Han var lite spänd runt nacken och bogbladen, vilket inte är konstigt med tanke på hur han är byggd och hur han har gått tidigare (gått mycket bakom hand då han inte kunnat bära sig) men eftersom att Malin sett Amoure ända sedan han kom så tycker hon ändå att det bara är positiva förändringar vilket är kul.
Han var även lite spänd i rumpmusklerna så jag ska stretcha hans bakben lite efter ridpassen, tror att det blir bra. Tycker att han skötte sig bra för att vara allra första gången!
 
Idag red jag ett lite mer ordentligt pass än jag gjort under veckan, dock inte särskilt långt med tanke på gårdagens massage.
Jag red fram i skritt och trav på ovalen och sedan red jag ned till slingan där jag red i alla gångarter. Lät honom gå mycket lång och låg och i galoppen plockade jag upp honom lite. Han kändes mjuk och fin, speciellt i vänstergaloppen som var väldigt luftig. I höger fick jag jobba lite mer men han blev fin även där!
Gammal bild (behöver verkligen nya. någon som kan fota? ;/)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0