Vila....

Hej alla underbara läsare :)
Amoure har fått vila i två dagar nu, igår för att jag var tvungen att städa hela dagen (så blir det när man har kompisar som sover över hela veckan och är borta under helgen, haha) och idag slutade jag sent.
 
Egentligen är det inget dåligt med vila för Amoure som ändå är så pass ung, medan när jag har haft äldre hästar (10+) så föredrar jag personligen att hästen i fråga rör på sig varje dag, för att inte bli stel och för leder med mera. Det behöver inte vara ett hårt ridpass varje dag men hellre en skrittur/promenad än vila.
Jag tycker att det har varit lite svårt att bestämma när Amoure ska få sin s.k. vintervila, men någon måste han allt få! Ha fick ju en ordentlig vila i juni men sedan dess har han inte vilat mer än några dagar i följd.
Jag har i alla fall en del träningar inplanerade och sedan en jätterolig tävling 25 november som kommer innebära slutet på hösten för vår del.
Amoure kommer få vila större delen av december om allt går som planerat, dock kommer han inte vila helt och hållet mer än någon/några vecka/veckor då jag vet att han blir lite tokig. Istället kommer han att ridas/promeneras i skritt varvat med vilodagar resterande veckor.
Jag tror att han kommer må väldigt bra av en viloperiod, han har skött sig exemplariskt större delen av hösten och presterat på topp! Jag ser fram emot våren :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0