Ridpasset i tisdags

Var lite halvt stressad över att vi startar LA:1 om en och en halv vecka. Rider bara ponnyn tre gånger till, varav en gång är hoppning innan våran LA-debut. Men efter tisdags ridpasset så är jag lung, hon var så fin! Jag märker en sån stor skillnad då jag inte rider henne kontinuerligt. Hon känns stel, och hon gör ALLT för att slippa undan. En vecka så red jag henne fyra dagar efter varandra, och då var hon som en annan ponny! Såfort jag tog tyglarna så ville hon jobba och hon var sååå mjuk!! Men nu när jag bara rider henne en gång i veckan, så märker jag skillnad. Tråkigt då jag väl rider henne så måste allt börjas om. För alla andra duktiga tävlingryttare rider bara storhästarna, så Fleur rids av alla ''tanter''. Haha förlåt men så är det. 

Åter till ridpasset. Vi jobbade först i skritt, och i skritten så skulle vi göra halter, motställa osv. Hon kändes något stel, men gjorde MASSOR av ledande tygeltag och understödjande tygeltag. Då blev det något bättre. Sedan i traven så skulle vi rida serpentinbågar från båda hållen. Jag var noga med att visa henne att ''här är vi'' så jag satte henne på plats lite. Jag varierade tempot och var noga med att vi skulle rida våran väg och inte följa efter hästen framför. Då blev hon fin! Mjuk och allmänt trevlig. Sedan skrittpaus ett tag. Efter pausen skulle vi rida serpentinbågar. 
Visar en bild så nu ska förstå lite mer.

Man började vid C. Red först en tiometersvolt, sedan en sluta över medellinjen, sedan en tiometersvolt igen, sluta igen, tiometersvolt och sedan åt andra hållet. Det här var en riktigt bra övning för mig och Fleur, hon blev jätte lösgjord och vi lalla bara runt. Inga konstigheter utan vi red runt där, som om vi inte gjort något annat i vårat liv. Haha! Älskar det jag och Fleur har.

Försökte även få henne lite lägre i formen idag, bara för att testa av. Och det funka super! Nu taggar vi hoppträning imorgon :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0