Ansvar

Just nu i mitt liv känns det som om allt kretsar just runt detta. Ansvar. Och med det menar jag att jag har så otroliga problem för då folk har ansvar över saker som jag brukar ha ansvar för. 
Jag tål inte egentligen att någon annan har ansvar över mig, mina hundar, min skola, min häst osv. Jag ska sköta ALLT själv. 
 
Och jag är verkligen en sådan som inte bara tar ansvar utan faktiskt nästan är ansvar haha. jag vill absolut inte skryta, för det är inte det de handlar om. Men jag har tänk mycket på det nu på senare tid att jag ÄLSKAR att ha kontroll över allt som har med mig att göra. För jag vill att det ska gå till som jag vill att det ska gå till. 
 
Då jag var mindre var jag inte alls så, nästan motsats men nu, nu är ansvar mitt liv. 
 
Därför klarar jag inte av då folk är oansvarliga runt mig. Det är verkligen något jag inte tål. Mina hundar ska skötas på det här sättet och kan folk inte ta ansvar för det ska de inte ha hand om dem. Folk ska inte heller ta ansvar för min skola, eller min hälsa, min häst osv. Jag vill sköta det själv och det kanske är en del av mig som håller på att bli vuxen och vill ta mina beslut. 
 
Men jag tror att jag har blivit ett sådant kontrollfreak och vill ha allt på plats och veta hur allt går till eftersom ingen i min familj är så. De tar allting lite som de kommer. Men så tror jag att de flesta människor är. Det tar det som de kommer, skola, jobb, ALLT. 
Men det triggar mig helt galet då någon säger att de inte har koll på när deras nästa prov är eller då deras föräldrar har all koll åt dem. 
 
Jag tror att jag alltid kommer att vara så här, både till gott och ont. Ibland vill jag har för mycket kontroll, liksom över andra. Men i huvudsak är det en positiv egenskap så länge jag får ha koll på vad som är mitt, för då blir allt väldigt nogrant och flyter ofta på väldigt bra!
 
 Fast jag har alltid velat bestämma, varelse för 15 år sedan eller nu!
 
Känner ni igen er, eller tycker ni jag är galen som vill ha kontroll på allt? Hur är ni? (:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0