Skritt och galoppfattningar

Idag red jag för Lisa.
Eftersom att jag, hör och häpna, har anmält mig till en dressyrtävling diskuterade vi programdelarna och liknande. Jobbade med mycket övergångar mellan skritt och trav, att han ska bjuda fram i skritten och att jag skulle få rätt antal skrittsteg. Fick några riktigt bra övergångar!
Sedan gick vi över till skrittdelen, alltså fri skritt på diagonalen och sedan plocka upp honom i hörnet. Lät honom kliva på, på långa tyglar, och det kändes väldigt bra. Plockade sedan upp honom väldigt försiktigt för att undvika taktmiss och det gick jättebra. Lisa tyckte att det var precis så jag skulle göra.
Sedan diskuterade vi lite vad jag var orolig över i programmet, och då sa jag ju främst skritten då jag inte riktigt vet hur jag ska göra där, men det hade jag fått ganska bra koll på. Nästa sak var ju då galoppfattningarna så det tränade vi på.
Här har Amoure en liten olat. Han vill ju väldigt gärna galoppera, så när jag lägger till galoppskänkeln vet han inte riktigt vad han ska göra vilket resulterar i att jag klämmer till och han blir irriterad vilket resulterar i en spark i fattningen.
Så jag fick rida en hel del fattningar, sparkar han och går emot skänkeln ska jag göra halt, och om han inte vill fatta så ska jag lägga till spöt lite försiktigt på bogen.
Dem sista fattningarna var både lugna och riktigt fina :D
Har i alla fall fått i läxa att rida så många galoppfattningar som möjligt (:

Från förra veckans Lisa-träning (:


Kommentarer
Postat av: Tussie

Sv; Haha ja (: Han mår toppen här hos mig och mamma, går ute från 7/8-15-16 med en massa kompisar!

2012-05-04 @ 19:41:06
URL: http://londonryttaren.blogg.se/
Postat av: Djurflickorna

Väldigt fin design :D

2012-05-04 @ 22:03:54
URL: http://djurflickorna.devote.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

fin bild!

2012-05-04 @ 23:01:17
URL: http://elinfelicias.blogg.se/
Postat av: felicia - fotokobran

jag vet inte om du är en av dem som läser min blogg, men det skulle betyda enormt mycket om du ville slänga in en kommentar om vad du gillar att läsa på en blogg, och vad jag kan skriva mer om! :)

http://fotokobran.se/2012/may/vad-vill-ni-se-mer-av.html

kram! :)

2012-05-05 @ 18:50:49
URL: http://fotokobran.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0