Programträning

Idag red jag program, och Amanda byggde fram domarbord och sådär, haha!
Amoure tyckte att det var lite konstigt, men det gick bättre och bättre :)
Han kändes väldigt stadig, blev bitvis lite bakom hand men för det mesta var det helt okej!
I början var han väldigt vinglig och jag förstod inte alls vad det berodde på, men sedan när jag ridit ett tag så kände jag att han verkligen inte ville ta stöd på vänster tygel. I vänster varv, speciellt i galoppen, ville han helst ställa sig utåt och gå helt rakt. Han var dock ovanligt mjuk i höger!
Skrittade ett tag och tog då tag i vänstertygeln lite och Amoure tvärnitade och blev väldigt arg på mig, så jag höll i den ett tag tills han åtminstone lyssnade på den och sedan försökte jag stretcha honom där. Det blev bättre och bättre men inte riktigt bra. Detta att han var spänd ledde även till att han gick lite bakom hand i vänster när jag försökte få honom mjuk.
Red igenom programmet ganska många gånger, och det mesta kändes bra. Halterna kändes super och serpentinbågarna kändes också bra!
Även avbrotten från galopp, som vi brukar ha svårt med, gick bra, vet hur jag ska rida då :)
Det som egentligen gick dåligt var väl det att jag inte alltid fick igenom ställningen i vänster varv, så det var volterna i vänster (traven var lite jobbig men galoppen var värst) och även passerandet av kortsidan där domarbordet stod när vi red i vänster varv, det blev lite vingligt eftersom han då inte ville ställa sig innåt.
Förhoppningsvis var det här bara en endags grej. Hoppas det!
'
Duschade av honom efteråt (duktig ponny som nu står som ett ljus i spolspiltan!) och sedan fick han beta en stund samtidigt som han torkade i solen :)
En bild från idag. Och ja, jag vet att han går bakom men som ni ser var detta i vänster varv, och även då jag försökte få honom mjuk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0