Hur jag rider fram

Jag rider fram på olika sätt beroende på vad jag ska göra efter.
Framridning till träning:
Jag börjar med att skritta med noll krav på långa tyglar i 10 min. Gör lite volter, flyttar lite osv. Sedan travar jag på lång tyglar och gör samma sak. Sedan i galopp i lätt sits. I traven brukar jag stå två steg och sitta ett så får han lite mer fart. Kollar även att han lyssnar på mina skänklar. jag rider honom inte alls speciellt hårt innan eftersom att jag inte vill att han ska bli trött. Efter långa tyglar kortar jag dem till halvlånga. Jag rider mycket volter och försöker göra honom mjuk. Jag tar även någon galopp nedsittande och travar lätt med korta tyglar och försöker få honom att jobba rätt.
Det är först då lektionen sätter igång som jag sätter mig ner i taven och börjar jobba "på riktigt"
Framridning till tävling:
Det första jag gör är att skitta i en låg form på långa tyglar i tio minuter. Ser till att han inte är spänd och nervös, ser till att han hittar ett lugn. Även här gör jag volter och flyttningar fast mer ordentliga. Är även noga med att baken inte flyger ut.
Efter det gör jag samma sak i trav, lång låg form. Här efter varierar jag efter hur han är. Är han seg jobbar jag bara med att han ska lyssna på mina skänklar. Gör bara en galopp kort stund för at se till att han tar galoppskänkel men inte mer för då blir han trött.
Travar inte länge heller, bara så länge som det behövs för honom att bli mjuk och piggare.
Gör mycket skritt annars md flyttningar och mjukgörande.
OM han är pigg så efter långa tyglar tar jag tyglarna och travar. Jag gör halter, ökningar, volter och inridningar. Ser även till att ha är mjuk. I galoppen sitter jag och gör någon ökning och volter, jobbar även med bra övergångar. Skrittar på lång tygel en stund innan jag ska in kanske 5 minuter. Sen tar jag tygeln ser till att han gick lite bra nu som innan innan jag går in på banan!
Sen är det ju olika från häst till häst men det här fungerar bäst på Yngve!
image description

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0