Markarbete på Oscar

Idag var det städning utav sadelkammare och foderkammare i nedre delen utav stallet. Vi var ett gäng som skrubbade, torkade, sopade och dammsög överallt; Det blev superfint tycker jag! :) 
 
Jag tog in och kollade Oscar, vars öga såg bra ut! :D Så nu var det bara jag som var halvblind, haha. Jag velade länge om jag skulle följa planen och rida markarbete eller om jag bara skulle rida ut, men markarbete blev det! Jag ställde fram en liten linje längs medellinjen med fyra travbommar in, sen ett kryss, tre galoppbommar och sist en liten oxer. I början så låg allting ner som cavaletti och sedan la jag upp krysset och sedan oxern. 
Planen idag var inte att hoppa mycket eller högt, utan bara att få ett bra flyt, att Oscar skulle vara lite uppmärksam på bommarna och kvick i benen. 
 
Jag är väldigt nöjd med Oscar och med övningen på markbommarna, det är så himla nyttigt och gör det så mycket lättare att komma rätt på hindret. Efter några gånger så tog jag bort galoppbommarna för att jag ville känna på olika antal språng emellan hindrena. Det gick sådär dock, idag var det himla svårt att korta, men efter några försök så gick det.
Det jag skulle önska är lite mer elastisitet (stavning?) hos Oscar, att han var kvickare att korta och länga sig, särskilt i galoppen. Men jaja, det är varmt, han är tjock, jag var lite trött och sånt. Det finns ju orsaker till att det var svårt idag, men det ska bli bättre överhuvudtaget! Vi ska jobba på det! Jag är hur som helst nöjd! Fin ponny! 
 
Jag åkte hem en sväng och ska tillbaka senare för att rida Zetta och Brian också :) Hörs mer då! 
 
/Martina
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0